Hätäkeskuslaitos pelasti saksanpaimenkoiran

sakullinen

Kiitokset pelastuslaitokselle. Ei ole vielä mennyt lehdistölle, mutta todella hienosti hoidettu homma kaikin puolin. Hätäkeskuksesta lähetettiin pelastusyksikkö koiralle ja koira omistajineen toimitettiin omistajan pyynnöstä hoitopaikkaan, jossa koira sai avun ja nyt koira voi hyvin. Oli kyse onnettomuudesta. Mutta korostaisin tätä, että jos eläimellä on jokin omistajasta riippumaton kiputila, tulee apu paikalle. KIITOS! Tuhannet kiitokset.

11

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväjuttu_

      Tuo tapaus todella ansaitsee kiitokset. Ei muuta sanottavaa, paitsi ettei tuollaista eläinten auttamista hätäkeskuslaitoksen kautta kovin usein tapahdu. Mutta ehkä hätäkeskuslaitos arvioi tilanteen siten, että tässä tapauksessa olisi apua välttämätöntä, jotta eläin eikä sen omistaja joutuisi kärsimään. Tosi hienosti tehty.

    • lähiseudulta

      Oli muuten tämä nakkeilija nähtävimmin tai siis kuulin noin. Hän on auttanut muita ihmisiä sekä koirapelkoisia yhteiskunnallisesti niin nyt häntä sitten samoin autettiin. Kunnianosoitukseni. Usein tosiaan ei hätäkeskuksesta reagoida eikä tulla apuun jos on eläimestä kyse. Ehkä tosta tulee juttu Hesariin.

    • Ksprjsprjntn

      Mitä sun koiralle tapahtu? Kiva kuulla että 112:lta liikenee resursseja eläintenkin auttamiseen. Toivottavasti ei kuitenkaan kovin pahasti sattunut, mitään lopunikäsiä vaurioita?

      • Ksprjsprjntn

        Eikun joo aloituksessahan luki että voi hyvin. Mutta olisi silti kiva kuulla mitä tapahtu


    • tilanteennähnyt

      Koira voi tosi hyvin ja sai ammattilaisilta apua. Rauhotettiin kahteen otteeseen ja eläinlääkäri sai tassun hoitoon siten, että siihen ei tullut mitään vaurioita. Koira on voinut tosi hyvin tänään, koska omistaja oli sen verran fiksu, että tajusi, ettei koiraa tulisi liikuttaa mihinkään suuntaan sillä hetkellä. Oli pitänyt koiraa tunnin makuuasennossa pihalla kun olivat lähdössä iltalenkille ja vahinko tapahtui, ei ollut omistajan eikä koiran syytä. Oli siis kyse puhtaasta onnettomuudesta. Vähän sama jos joku vahingossa astuu ulkona johonkin työmaakuoppaan ja kaatuu ja nilkka menee sijoiltaan tai ajaa sellaiseen pyörällä. Kyllä pitää kiittää siksi pelastuslaitosta, joka tuli apuun. Koira ei pystynyt kävelemään yhtäkään metriä ilman kipua ja siksi soitettiin hätäkeskukseen. Vahingon syynä oli koiran taluttimen metallilukko, ei sen kummempaa, tosi huonoa tuuria. Ja ei oo omistajalle koskaan sattunut mitään vastaavaa, koira oli koko ajan kytkettynä ja olivat menossa tavalliselle iltapissalenkille. Kynsi jäi jotenkin siihen lukkoon kiinni ja ihoon osittain myös. Tuonlainen tavallinen koulutustalutin oli kyseessä, joku 3 m pituinen. Koulutusremmien lukoissa on eroja, sellainen g-muotoinen on paras, sen kanssa ei tuollaista voi tapahtua. Joo ja koiran omistajan vika ei asia ollut, tuollaista ei voi tapahtua oikeasti oikestaan koskaan ja ihan parin metrin päässä vielä kotitalosta.

    • 112soitavaintarvittaessa

      Koiran tassu olisi voinut vaurioitua monta kuukautta koituvaksi vaivaksi, jos kynsi olisi irronnut ja koiran antura vaurioitunut, siis vastaavaa jos ihmiseltä katkeaa sormi, eli kyllä pelastuslaitos teki aivan oikein mennessään paikanpäälle omistajan pyynnöstä. Noi 112 turhat soitot on yritetty eliminoida jo pitkään, ihan ihmiset niitä tekevät turhaan, että kyllä kai hätäkeskuslaitoksen resurssit ehkä tulevaisuudessa ohjautuvat vain niihin oikeisiin asioihin ja hätätilanteisiin, jos joku oikeasti niitä tarvitsee. Itse olen antanut sinne palautetta ja keskustellut esimiestenkin kanssa puhelimitse. Mielestäni olipa kyseessä ihminen tai eläin, ja jos on kyse vakavasta vammautumisesta tai elämästä ja kuolemasta, kaikkia tulee auttaa.

    • toinenhaukku

      Kyyneleet silmissä luin. Ymmärrystä että eläinkin kärsii.
      Iso kiitos pelastuslaitokselle, arvostan työtänne entistäkin enemmän.

      • eijäänytvammoja

        Tuossa tilanteessa ei ollut oikein vaihtoehtoja. Kun koira yritti liikahtaa, sitä sattui heti eikä omistajalla ollut taksin numeroa, jolloin soitti hätäkeskukseen, odottivat noin puoli tuntia, omistaja soitti kolme kertaa sinne, ja apua tuli. Olen myös kiitollinen ripeästä toiminnasta sekä omistajan että hätäkeskuksen suhteen. Omistaja pyysi ohikulkijalta apua, mitä ei saanut, mutta osasi pitää koiran paikallaan kunnes apua tuli. Tiedän naapurina tuon tapauksen ja kuulin siitä vasta jälkeenpäin. Mielestäni esimerkillistä koiranhoitoa. Kriisitilanteessa pitää osata olla rauhallinen ja järkeillä apu mahdollisimman pian paikanpäälle. Tässä tilanteessa se onnistui.


    • Äläsvalehtele

      Tää on taitaakin olla jotain trollausta! Pelkästään yhden kirjottajan viestejä...

    • hohhoijaaaaaaaaaaa

      Mikä on "hätäkeskuslaitos?"

    • ekiviljami

      Mitä oli tapahtunut?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe