Koira ei syö??

Shigella

Muutaman viikon meillä ollut rescue-koira nirsoilee. Ei tykkää mistään pehmeästä, eikä mistään missä on viljaa tai kasviksia. Eli lähinnä teurasjätteet - mitä luisempaa, sen parempi - kelpaa tuoreena ja kuivattuna. Laihtunut ei kuitenkaan ole. Onko normaalia, että koira haluaa olla pari päivää syömättä? Annanko liikaa kerralla, eikä ole nälkä ja siksi nirsoilee? (23-kiloinen koira syö päivässä ehkä 500g märkää ruokaa ja on joka päivä metsässä ja pihalla vapaana kuitenkin, pieniä makupaloja saa ruuan lisäksi)

Olisi kiva tietää, minkälaista ruokaa on Romaniassa koiratarhalla saanut, että mihin on tottunut. Oli tarkoitus pitää raakaruokinnalla mutta tolla ruokahalulla raa'at safkat ehtii pilaantua jääkaappiin. Yleisesti ottaen naudan mahaan sekoitettuna menee kaikki paremmin. Tästä johtuen jääkaapissa pitää olla aina sulana vähintään kahta eri teurasjätettä, ja Kennelrehu pakkaa ne 500g pusseihin joten vanhaksi ehtii mennä. Ainakin koiran mielestä, koska vastikään sulatettu ruoka menee paremmin kuin vanhempi.

Kennelrehu on ainoa vaihtoehto koska muut raakaruuat on jauhettuja ja eivät siksi kelpaisi kuitenkaan, lisäksi ovat kallita.

Voiko johtua siitä, että sellitoveri on tarhalla läksyttänyt sitä sen syödessä? Syö kädestä paremmin kuin kupista, eikä ympärillä saa tapahtua mitään jännää, muuten ei syö. Eli vaikuttaisi että jännittää syömistä?

Siis en oo todellakaan tottunut tämmöiseen kun ennen ajokoirien kanssa pelannu. Nehän syö hedelmien kuoretkin ja porkkanan kannat...

Välillä himoitsee ihmisten lautaselta riisiä, välillä syö lihaista rasvaa pelkältään, välillä ei. Jos kupissa teurasjätteiden seassa on pieni määrä puuroa, kaikki jää syömättä, paitsi aina ei jää, joskus syö kaikki. Joskus tykkää koiranmakkarasta, joskus ei. Kerran halusi syödä perunat mun keitosta. Toisella kertaa kikherneet mun wokista. Juustoa syö kädestä, mutta ei ruuan seassa kupista. Ei siis mitään logiikkaa koko hommassa. Nahasta tehdyt puruluutkin kelpaa välillä, välillä ei.

Ei saa mitenkään erityisen paljon herkkuja. Kuppi on terästä ja siinä on liukueste. Mutta vika ei liene kupissa kun ei aina kädestäkään syö. Eilen jätti iltaruuan koskematta vaikka oltiin juuri oltu metsässä 2h, vapaana.

Että onkos kellään muulla tällaisia koiria? Nuori, leikattu uros kyseessä. Ihme juttu.

5

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laitoin lautasen pienelle korokkeelle ja jaoin eilisen iltamössön sille pieniksi keoiksi. Meni melkein kaikki. Oli sitä ennen vuorokauden syömättä ja eilistä ruokaa olin tarjonnut tänään jo kupista huonolla menestyksellä. Eli ilmeisesti on tähän asti syönyt kuivia nappuloita kupista ja nyt pelkää että kuono sottaantuu.

    • unohdahyysäämine

      EiEi kannata koiran syömisestä tehdä numeroa.Jos passaat sitä kun paskaa tikunnokkaan,se ei kohta kykene syömään enää mitään.Vaan odottelee sinun lisäävän,tai muuttavan ruokjarerkkiä yms,jne....Älä opeta koiraasi nirsoksi.
      Eli valitse ruoka,josta saa ravitsemuksellisesti tarvitsemansa,ja syötät sitä.Se kyllä syö,kun nälkä on.Älä vaihtele,ja lisäile kuppiin mitään,niin koirasta tehdään nirsoilija,joille ei kelpaakkaan mikään,ja koira oikeasti näkee nälkää täyden kupin vierellä.
      Joten,lopeta hössötys ruuasta.Annat koiralle sen tarvitseman määrän,ja sillä siisti.Se syö,kun on nälkä.Pussin kyljestä näet määrät,jos raakaruokit,etsi sopivat määrät sivuotoilta.

    • KoiranLihaaKiitos

      Koita syöttää sille koiranlihaa.

      Teollisesti tuotettu liha ei taida koirallekaan sopia. Ei se sovi ihmisillekään.

      Eläimet vaistoaa huonon ruoan.

    • omiavalintoja

      Reckueiden kanssa on kaikilla yleensä,enemmän tai vähemmän ongelmia.Tiedän,kaverilla on kolme,ja yksi rekattu rotukoira.Nyt on järkiintynyt kokemuksistaan,ja odottelee reckueidensa eliniänloppua.Jotta saa helpompia,ja rekattuja rotukoiria tilalle.
      Koira siis totutella tilanteeseen,kun sellaisen valitsit.Kymmenessä vuodessa ne hankaluudet loppuvat,ja voit valita toisin.Älä tee kuten kaverini,älä ota niitä ainakaan enempää.Kaverini on käytännössä koiriensa armoilla/vankina,mihinkään ei voi lähteä,kun eroahdistunut koira häiriköi muuten naapureita,ja eihän koiraa voi ainan mukaankaan ottaa.Niin ei jää nyt vaihtoehdoksi,kun olla kotona,tai lenkillä.

    • koiratekeekaikkensa

      hei,
      Rescue-koira on lähtömaassa tottunut johonkin ruokaan ja myös sen bakteerifloora muuttuu, kun se tulee toisesta maasta Suomeen. Sen tasantumisessa menee jo aikaa. Niillä on siis vatsa sekaisin jo siitä. Ja stressiäkin se aiheuttaa ja uusiin olosuhteisiin tulo on stressin paikka myös. Koirahan ei usein näytä kipua, se yrittää luonteenomaisesti salata sen. Toinen on se, että se yrittää tottua ympäristöön. Se vie aikaa, ettei tartte enää pelätä tai että joku vie ruuat. Raakaravinto on idea ei välttämättä tavoite tai juuri nyt paras. Anna ensin koiran tottua. Sen paino ei ole pudonnut. Tarjoa sitä mitä se syö mielellään ja lisäile sinne vaikka nappula kerrallaan kuivamuonaa, ota sama määrä muuta pois. Pidä paljon vettä käsillä, Raakaravinnossa ja koiranruoissa on se ero, että raakaravinnon kanssa et voi olla varma siitä, että koira saa ravinteita tasaisesti. Koiranruoat ovat tasalaatuisia ja testattu tarkemmin kuin ihmisravinto. Koiralle se on lopulta yksi ja sama, mitä ravintoa se saa. Itse kaston tarkkaan tuoteselosteen. Tuhkat jne. Eli tahdon sanoa, että kärsivällisyyttä. Älä tuputa. vaihda ruoka hiljalleen. Ja jos tuntuu siltä, että koiralle ruokailu on ongelma, juttele eläinlääkärin kanssa. Oma neuvoni on se, että rauhoitut itse. Huomaat muutaman viikonn päästä, että koko juttu kesti vain muutaman viikon ei sen kauempaa. Nythän se tuntuu kamalalta kun ei tiedä kauanko tilanne kestää. Sun rauhallisuus välittyy koiraan. Sun stressi välittyy koiraan. Jos koet että on kysyttävää, se taho josta rescue koiran otit, auttaa, jos se oli fiksu taho. Voimia. Kyllä se siitä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe