Nykyään kaikki on

Ennenaikaan

Paremmin, joskus tulee mieleen 50-luku, silloinkin elettiin oltiinko tyytväisiä, kai oltiin se tuntu luonnolliselta kun muittenkin elämä oli samanlaista. Asumisolot oli kehnot niin muillakin, oli vähän rikkaimpia jos omisti auton ja oman talon se oli rikas.
Muistot ovat, ei huonoja muistoja näin jälkikäteen oli se ankeaa aikaa nykyaikaan verrattuna tässä tuntee itsensä hyvinvoivaksi.

36

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Einaurata

      Ei tunne kauan? Kusipät Sipilä,Soini ja Orpo pää märkänä tuhoaa eläkeläisten hyvinvoinin!

      • Hyvvee.päevee

        En kyllä sinua odottanut, minkälaista oli sinun 50-lukusi verrattuna tähän päivään.


      • päämärkänä

        Joo, en ollut vielä kunnontöissä. Tienasin rahani lehdenjaolla... Nyt Sipiläntollo ajaa samaan köyhyyteen.. Sillo ei eläkeläisiä sorrettu!


      • Mitä.siihen.sanot

        Taidat olla lähemmäs 80 vuotias, huulesi heiluu vielä ihme kyllä.


      • kepuloinenko
        Mitä.siihen.sanot kirjoitti:

        Taidat olla lähemmäs 80 vuotias, huulesi heiluu vielä ihme kyllä.

        Demendia vienyt päätelykykysi tollo..


    • Sietää.miettiä

      50-luvulla eläkkeet oli surkeat, johtu siitä kun Kekkonen oli enimmäkseen pääministeri.
      Nykyrahaan muutettuna eläkkeen ostovoima oli jotain 100 euroa, kuka sitä sai.

    • reppuriika

      Minulla on mielikuva että ainakin maalla ihmiset olivat onnellisempia. Ei ollut kilpailua opiskelupaikoista ja työnsaanti oli helpompaa. Elettiin lähellä luontoa, naapurit kävivät kylässä ja oltiin kyläläisten kanssa kuin samaa porukkaa. Oli maalaisromantiikkaa, köröteltiin hevosilla, lehmät laitunsivat kesällä vapaana metsässä. Olin lapsi 50-luvun lopulla ja jotain muistan noista ajoista. Ihmiset elivät ja kuolivat sitten aika äkkiä sairastuessaan iäkkäämpinä, kun ei ollut tehokkaita hoitokeinoja. Harva jäin virumaan vuosiksi laitoksiin. Tuskin se parempaa on tänään.

      • mitähän-sika-syö

        Kaikkea sitä lapsen mieleen jääkin, koska vanhemmat huolehti kaikesta hyvinvoinnista ja äidin helmoihin voi aina mennä itkemään.

        Kuinkahan moni tuntisi itsensä tyytyväiseksi, jos nyt yht`äkkiä joutuisi siirtymään vaikka 50-luvulle ja näillä tiedoillaan. Olisi suuri lapsilauma, sosiaalihuollosta ei tietoakaan ja töitä olisi pakko tehdä, jos mieli ruokaa saada ja sekin täytyi itse kasvattaa.


    • ei_vaan_huomata

      Jos joku puhui "vanhoista hyvistä ajoista", edesmennyt isäni totesi että "...ja paskat, ei niitä ole ollutkaan. Koskaan ei ole ollut asiat niin hyvin kuin nyt"

      • 1eero

        Niinpä, tänpäivän mittapuun mukaan älyttömän kehnot mutta ei sitä tajunnu ei ollu vertailu kohdetta, itse en muista tuntuiko ikävältä se vaan oli erillaista myös huvit.


    • Mitäs.menneistä

      Asuimme pikkukaupugin ihan laidalla hirsitalossa, kantovesi ulkohuussi, yleisessä saunassa käytiin kerran viikossa. Suuri-ikäluokka oli syntymässä ja kakqroita oli kuin vilkkilässä kissoja ei puutetta leikkikavereista. Isä oli sosiaalidemokraatti sen tähen tuli puolueen lehti ja aku-ankka jossain vaiheessa, kirjasto oli ahkerassa käytössä. Lapsilauman kanssa kehkeytyi erillaisia ulkopelejä,.
      Nälkä ei ollut aina vieraanamme syötiin mitä pöytään tuotiin etupäässä kehdonlaista, 60-luvulla alkoi eläminen kohentua.

    • vituuttajo

      Sipilän tollolauma pilaa hyvinvoinnin?

      • Sipilä.mies.paikallaqn

        Hölöhölö, talouskasvumme vain kiihtyy, nyt alkaa olla pulaa osaajista joka haittaa kiihtyvää talouskasvua.


      • näinonuunotettava
        Sipilä.mies.paikallaqn kirjoitti:

        Hölöhölö, talouskasvumme vain kiihtyy, nyt alkaa olla pulaa osaajista joka haittaa kiihtyvää talouskasvua.

        Sipilä on tunarien tunari ja sinä hölmö!


    • Sairaanloista

      Eikö sadistirasisti persu voi olla sotkeutumatta paska jutuillaan keskusteluihin, omissa sadisrasisti parjaamis keskusteluissa voi huudella mielinmäärin.

      • Ilja_Pressaksi

        Punaviherkulttuurimarksistisuvakitko täällä vain saisi keskustella siionistisen uuden maailmanjärjestyksen hyväksymistä asioista?


    • merkille.pannut

      Täälläkin näemmä valloillaan kunnon aivopesu EU:n/euron ihannuudesta ja vähättely isänmaan huonosta tilasta. Kuinka kauan lie jo jatkunutkaan... Vallassaolevien puolueiden propagandisteille ja edunsaajille maksetaan varmasti hyvin (Joku saa viran joku rahaa). Hehän myyvät kaiken kun vaan hinnasta sovitaan. Mikään ei ole pyhää.

      • Tähän.on.tultu

        Meillä on hyvä valtiojärjestelmä joka on kehittynyt vallassa olevien toimesa.


      • lckknvm
        Tähän.on.tultu kirjoitti:

        Meillä on hyvä valtiojärjestelmä joka on kehittynyt vallassa olevien toimesa.

        Meillä, keillä meillä? Sinähän olet EU:n juoksupoika. Suomen tämän hetkisen hyvinvoinnin ovat luoneet ihan toiset ihmiset kuin nyt vallassa olevat luopiot.


      • cofjl
        lckknvm kirjoitti:

        Meillä, keillä meillä? Sinähän olet EU:n juoksupoika. Suomen tämän hetkisen hyvinvoinnin ovat luoneet ihan toiset ihmiset kuin nyt vallassa olevat luopiot.

        Tai mitä siitä on enää jäljellä. Tehän tätä isänmaata murennatte vain lisää. Entisestä hyvinvointivaltiosta ei voi enää puhua, koska sitä emme ole.


      • Haluatko.lisää.totuuksia

        Vähemmän viisaat persut ei meitä pysty erottamaan eu:usta, teillä ei ole tässä maassa valtaa, olette hyljeksittyjä, kukaan ei ota teitä vakavasti olette riippakivi piikki suomen yhteiskunnalle.


      • Tervemenoavaansullekkin
        Haluatko.lisää.totuuksia kirjoitti:

        Vähemmän viisaat persut ei meitä pysty erottamaan eu:usta, teillä ei ole tässä maassa valtaa, olette hyljeksittyjä, kukaan ei ota teitä vakavasti olette riippakivi piikki suomen yhteiskunnalle.

        Sehän nähdään. Vaalit sen ratkaisee ja sinne asti tehty työ. teidän luopioiden ihmiselämiä kurjistava politiikka.


      • Ole.huoleti

        Niin nähdään, 8-10 % rasistilauma epäsosiaallisia ei meidän hyvää oikeusjärjestelmää peloita, vihapuhujat joutuvat tuomiolle osanne on hyljeksitty, kannatusta ette normaalisti käyttäyviltä koska inhoavat teitä.


      • näinmenee
        Ole.huoleti kirjoitti:

        Niin nähdään, 8-10 % rasistilauma epäsosiaallisia ei meidän hyvää oikeusjärjestelmää peloita, vihapuhujat joutuvat tuomiolle osanne on hyljeksitty, kannatusta ette normaalisti käyttäyviltä koska inhoavat teitä.

        Loisimamut halateurastaa suvakin kiitokseksi!


    • Äitee oli 50-luvulla töissä kukkalliskodin keittiöllä ja sain olla äiteen mukana laitoksen alueella ennen kansakoulun alkamista. Kunnalliskodilla oli navetassa lehmät, siat, hevoset, kanat, ym...isot kasvimaat ja muutaman kilometrin päässä saaressa viljapellot..lähes kaikki työt hoituivat kunnalliskodin asukkailla. Kuljin tämän työporukan mukana. Ei ollut vain ja pelkästään vanhuksia, oli sellaisia jotka eivät tulleet toimeen laitoksen ulkopuolella mutta muiden, osaavampien mukana kykenivät hyvinkin maataloustyöhön. Ennen ihmiset tekivät työtä "viimeiseen asti", niin kauan kuin kykenivät, sitten siirtyivät vuode-osastolle kun ei enää jalka noussut.

    • reppuriika

      Yhteiskunta ei ollut niin haastava ja heikkolahjaisillekin löytyi se oma työ ja eivät joutuneet "syrjään" ja ei kai moni edes tiennyt että kaveri on hieman älyltänsä jäänyt jälkeen tai on niin heikko ettei jaksa haastavissa ja monia taitoja vaativissa tehtävissä. Oli aputyömiehiä, yksinkertaisia tehdastöitä, joita osasi jokainen tehdä. Nykyään siivoojaltakin vaaditaan ripeyttä, teknistä osaamista, pitää tietää hygieniaa, aineista, ym. Pitää olla ammattilainen jos vakipaikan saa. Silloin riitti kun rätti ja harja pysyi kourassa ja veden ja tulen kiersi.

      • jälkihirvee

        Nyt tälläset on hallituksessa..


      • Ei.koskaan.hyvä

        Ja kansan valitsema, seuraavan hallituksen valitsee taas kansa ja taas kansa on tyytymätön.


      • Viimeinen.äänestys

        Ei välttämättä kansan valitsemana. Äänestäjät eivät päätä mistään vaan ääntenlaskijat ja nekin edustamansa yhtiön (Suomessa Tieto Oyj) mielen mukaan. Tästä on kärvähdetty Suomessakin useita kertoja ja monilla eri tavoilla, mutta ei se ole koskaan mihinkään johtanut. Koukkunokat vetelee niitä lankoja, jitten mukaan omat sätkynukkemme sätkyttelevät.
        Valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti.


    • roskapostiakin

      Kuitenkaan EN haluaisi olla tämän ajan kasvava nuori .

    • Tie.tävä

      Se tässä menossa on se huono puoli, että maaseutu autioituu! Sillä rahalla, joka EU: jäsenmaksuna Suomi maksaa saataisi kyllä koko Suomi pidettyä asuttuna.
      Ei kait sekään ole hyvä, että kaikki pakkautuu kaupunkeihin.
      Jos vielä joudutaan johonkin Pankkiunioniin, jota Ranska ja Saksa suunnittelee, se on lopullinen isku Suomenkin taloudelle!

      • Näinon.on

        Ei jouduta jos ei haluta.


      • "saataisi kyllä koko Suomi pidettyä asuttuna."

        Mikä mahtaisi olla ehdotuksesi Suomen asutukseen koko maahan? Ai niin, EU-tukien maksun pois jääminen, mutta kuinka olisi Suomen muu talous?

        Mielestäni nyt on menty liiallisen sosiaali avun antamiseen, joten on muodostunut se oikea "pullamössö" nuoriso, joka ei pikkurahoilla lähde pikkutiloja maaseudulle viljelemään, eikä asuttamaan, koska toimeentulo on turvattu kaupunki asuntoonkin asumistuen puitteissa ja "jokapäiväinen leipä"on myös turvattu, ainakin leipäjonoissa.

        Aika vaikea on ainakin minun kuvitella, että nykynuoriso lähtisi samaa työtä tekemään pikkutiloilla, mitä vanhempani tekivät. Ei siihen olisi mitään mahdollisuuksiakaan, koska kaikki on koneellistettu. Enää ei kynnetä hevosilla puuaatran kanssa, eikä sirpillä leikata viljaa, puhumattakaan, että riihessä puitua ruista saisi mistään.

        Ainahan niistä voi unelmoida, kuinka oli ennen, mutta maapallokin osoittautui pyöreäksi, eikä littanaksi, kuten Tie.tävä voi myös todeta.


      • ABCE.51.v.taskussa

        Tiivissä slummissa on kansalaisten valvonta helpompaa kuin haja-asutusalueella. Siksi kaupungistuminen betonilokeroslummeihin orjiksi ja siksi autoilukin pois.


      • Kansalaiset
        Kristiina23 kirjoitti:

        "saataisi kyllä koko Suomi pidettyä asuttuna."

        Mikä mahtaisi olla ehdotuksesi Suomen asutukseen koko maahan? Ai niin, EU-tukien maksun pois jääminen, mutta kuinka olisi Suomen muu talous?

        Mielestäni nyt on menty liiallisen sosiaali avun antamiseen, joten on muodostunut se oikea "pullamössö" nuoriso, joka ei pikkurahoilla lähde pikkutiloja maaseudulle viljelemään, eikä asuttamaan, koska toimeentulo on turvattu kaupunki asuntoonkin asumistuen puitteissa ja "jokapäiväinen leipä"on myös turvattu, ainakin leipäjonoissa.

        Aika vaikea on ainakin minun kuvitella, että nykynuoriso lähtisi samaa työtä tekemään pikkutiloilla, mitä vanhempani tekivät. Ei siihen olisi mitään mahdollisuuksiakaan, koska kaikki on koneellistettu. Enää ei kynnetä hevosilla puuaatran kanssa, eikä sirpillä leikata viljaa, puhumattakaan, että riihessä puitua ruista saisi mistään.

        Ainahan niistä voi unelmoida, kuinka oli ennen, mutta maapallokin osoittautui pyöreäksi, eikä littanaksi, kuten Tie.tävä voi myös todeta.

        Maatalous on nykyisin riskaapeia, miljoona velkaa siinä menee yöunet, hyvä kun tukia maksetaan. Nytkun muistelen niitä tiloja muutaman lehmän ja sonnimullikan avulla saivat elantonsa, metsää oli tietysti avittamassa.


    • hurahuhhahhhhhaa

      Perk.. noita ruksauksia!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe