Iskukoukkupyyntiä

Hiihtelijä_64

Ohjeissa aina sanotaan että pitäisi varata niin ja niin paljon siimaa, että hauki pääsisi pohjaan, eikä repisi itseään irti. Itsellä on siimaa luokeilla aina se sama 6 - 7 metriä, joka yleensä riittää täällä. Kun joko mittaamalla tai arvioimalla tietää, paljonko vapaata siimaa tarvitaan, puran siimaa luokilta tarvittavan määrän. Sitten pujotan siimalenkin luokin vartalon läpi, ja koukkaan luokin 'jalan' takaa. Siimaa ei siis purkaudu enempää kuin mikä on mitta. Sitten kelataan siimaa takaisin haluttu määrä, ja laitetaan syötti.

Solmut kannattaa lukita jollain lakalla. Esim. kynsilakalla. Kun koukku ei ole pyynnissä, sen jousta ei kannata pitää venytyksessä. Jousi venyy... Olen viritellyt nippusiteen koukkurimaan, johon kiinnitän koukun sakaran.

Jos koukku tarttuu avannon reunaan, sitä ei kannata repiä voimalla. Särkyy helposti. Jollakin rimalla tms. koukkimalla yleensä irtoaa. Kairan tulisi olla 6 - tuumainen. Itse rakentelin talvisten systeemien puuosat rimoista ja ruuveista, aluslevyistä ja (lukko)muttereista. Kuljetus on helpompaa. Pulkkaan mahtuu paremmin, kun voi kääntää ristiriman pystyasentoon. Pari koukkupäistä joustonarua pitää pulkan tavarat kasassa.

0

<50

  Vastaukset

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

    Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
    Sinkut
    160
    8301
   2. Tietäisittepä

    Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
    Uskottomuus
    85
    3223