Koirasalmen sillan puut

tehkää-jotain

Miksi on annettu kasvaa mehtä siltapenkkoihin. Kylällä ei ole montaa asukasta niin luulisi kaikkien silmiin pistävän nuo pitkät koivut jotka estävät näkyvyyden järvelle.
Tuo järvi on kuitenkin keskeinen nähtävyys kun ajetaan Puolangalle päin. Yksi tärkeimmistä houkuttimista myös loma-asujille.
Mikä mättää?? Vai voiko joku selittää miksi ne kasvatetaan näköesteeksi. Muistelen että silta on rakennettu 60-luvulla ja vuosikymmenet näköala oli avoin, mutta nyt ihan hirveä? Joka kerta ihan häpeän näkymää kun ajan siltaa pitkin.

Talvi tulossa niin eikä puita voisi kaataa jäälle ja siten korjata pois jos muuten ei onnistu. Vaikka nykypäivänä metsureilla on vaikka kuinka hyvät vehkeet.

15

1134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rantaasukas-55

      Ei liene muuta selitystä, kuin että siitä tulee riistan ylikulkusilta, kuten etelässän on tehty valtateitten yli, eli näyttää mahdollisemman luonnonmukaiselta, asukkaat loppuvat Ristijärveltä, niin jää muuhun käyttöön. Silta valmistui v.1968, vai liekkö rantaasukkaat vaatineet ettei näkösuojaa saa poistaa, siltahan ei ole niin kaunis järveltä katottuna jos puut kaadetaan(siis riippuu mistä päin katsotaan)

    • turilassilta

      Eikö siinä sillan kuppeessa ole oikein edustava pihapiiri. Ristijärvellä on niin vähän asukkaita että kelle he sitä pihaansa näyttelee. Koskaan en ole nähnyt liikettä siinä joten ihmisiä ei olla bongailemassa vaan järvi ja auringonlasku näkymiä.
      Vai asuuko siellä sillan alla viitasammakko tai kasvaa jotain suojeltavaa sammalta. Koivuissa tuskin vielä on papurikääpää.

    • as6

      hirvonen aiko talavella kaataa ne puut ja viijä itellesä saunapuiksi.

    • nuapuri.kyläilee

      No kerrankin hyvä teko siltä mysteeri Hirvoselta. Ensi kesän järvinäkymää odotellessa sitten.

      Jospa se uusi kunnanjohtaja lukisi tätä palstaa tai pyytäisi parannusehdotuksia kunnan imagon parantamiseksi. Tuo nykyinen kunnanjohto ja virkamiehet ovat ihmisiän istuneet virastossa ja silmälaput ovat kasvaneet silmille.
      Eli eivät enää näe metsää puilta. Tässä tapauksessa järveä, auringonnousua ja -laskua, myrskyjä, sateenkaaria, soutelijoita niiltä isoilta koivuilta. Ja jos näkisivät ehkä itsekin hoksaisivat mennä outelemaan tai istumaan kivelle katselemaan järvenselkää. Siinä mietiskellessä voisi syntyä oiva hyvä aate kunnan parahaksi.

    • rantaasukas-55

      Kaikesta sitä jaksetaan valittaa, siirry sillan kohdallee , niin näet joka suuntaan. Kyllä se aurinko näkyi ennen Lossin kannelta ja rykyltä ja talvisin jäätieltä , niin kuutamo , kuin aurinkokin, sekä uitto lautat ja niput.antakaa jo luonnon olla, kerran on jo tuhottu hieno koirasalmi maisema, niin Mikkolan, Tuomelan kohdalta , kuten myös Lossitupa , Juholan , Kärkelän, puolelta.
      Se on tämä kiire ja rahaahneus joka saa aikaan tällaisia rumistuksia, palattas takas lossi aikaan.
      Hyvää syksyä Ruksijärveläiset !

    • harvennusta-haluaa

      En tajua mitä nuo Mikkolat ja Tuomelat liittyy nykyiseen liian tiheään koivumetsikköön sillan alla. Jos silloin oli hienot Suomi-filmi maisemat ja ne tuhottiin niin valitettavasti eipä sitä aikaa takaisin saa.

    • sillantakaa

      Koko rumistus ja maiseman pilaaja piti tulla yhden suunnitelman mukaan vattuniemen takaa aseeman seudulle ja 5 -tielle (Paloharjun Pyykkönen),mut määrätyt henkilöt vastusti.
      mitä ne koivut siellä sillan alla haitta, nehän toimii äänieristeenä ja suojaa sukutilallisia.maisemia voi mennä katselemaan Pirtille ja saukkovaaralle.saattaa se vanhaan aikaan paluu olla lähempä , kun tiedätkään

    • etelänhetelmää

      On teillä kyllä siellä cityssä kauhea ongelma! Kuinkahan te selviättekään siitä?!

    • lompsimaan-siitä-sitten

      Tämä ongelma on suhteutettuna kuntaan ja varmasti SUURI ongelma. Tämä ei ole Lontoo.

      Mutta ootteko kiinnittäneet katseenne melkein sairalan vastapäätä olevaan kirpputoritaloon. Ikkunat näyttää aina olevan kosteat. En ole uskaltanut käydä sisällä sillä aavistelen talon olevan homeessa. Onhan siinä kylänraitilla muitakin tyhjiä taloja jotka olisivat mahdollisesti kuivia.

      Mutta onhan se kylänraitti ankean näköinen muutenkin. Kun Ristijärvellä käy niin ihan naurattaa ja surettaa rahan haaskaaminen kevyenliikenteen väylien runsauteen. Yleensä siellä ei ole ketään kävelemässä tai korkeintaan yksi immeinen koirineen. Onko mielikuvituksen puutetta kun ei muuta työtä keksitä kuin joka suuntaan rakentamalla kevyenliikenteen väyliä.

    • Laiskaeisiivoa

      Käy siivoamassa ne risut jos nuin ahdistaa.
      Ketään kiinnosta tuollaiset asiat, miksi kiinnostaisikaan?

    • Tanhupallo-taputtaa

      Vau, tulin taas Ristijärvellä käymään ja Koirasalmen sillan turilaskoivikkoa on harvennettu. Näky olevan pientareilla hyvää pilkepätkää.

    • Rantaasukas55

      Liekkô ihan sinun takkie kaavettu, ettei sinnua ennee hàerihe

    • Rangatpoes

      Seoli hirvosella puhe kuskata ne puut helevettiin sieltä.. Toimintaa, eläkä vätystele..

    • silmät-peitettynä-ohi

      On tuo kummaa hommaa kun jätetään kesken, eikö niitä kaadettuja puita saa minnekään pinottua. Ajaakohan se kunnanjohtaja Puolangalle tuota siltaa pitkin niin varmaan hävettää alamaisten vätystely. Kait se kaatajayhteisö tietää minne kaadetut puut voi kasata ja voihan ne puut myydä ja kerätä rahnaa Kotokunaalle hiekotukseen ja auraamiseen. Aika naurettava uutinen oli kun tuollaisesta hiekotusongelmasta luin kunnanhallituksen pöytäkirjasta.

      Nyt on tulossa veisuu- ja juustomessut ja hienoja esiintyjiä, ei passaa Johanna Iivanaista tuode tuolle sillalle. Nauraisi katketakseen kun tällaisessa pienessä kunnassa ei saada kaadettuja puita poistetuksi kun ei ole muutakaan nähtävää kuin järvi.

      • sldkgsdg

        Mahtaa olla Tielaitoksen hommia korjata. Ei silta ole kunnan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe