Sulkko-missä näytöt?

kakolainensiis

Riihimäen kaupunginjohtajaa mainostettiin erittäin pätevänä ennakkoon.
Nyt on vallan poissa näkyvistä ja päätöksentosta.
Ottanut kuulemma keväällä kokoomuksen jäsenkirjan Keski-Ruokanen toiminut välikätenä ja johdattelijana tähän puolueeseen.
Selittää kaiken .
Miksei avointa vaalia ja valita sitten pätevintä.

119

976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiedestäyttävuotta

      Eihän Sulkko ole ollut vielä edes täyttä vuotta Riihimäellä. Muutamassa kuukaudessa ei voi saada paljon mitään aikaan.
      Onhan hän hyvin avoimesti tuonut esille Riihimäen kaupungin huonon taloustilanteen. Tätä hänen edeltäjänsä eikä valtuustokaan suostunut myöntämään.
      Seuraa kaupunginjohtajan nettivideopäiväkirjaa, jos haluat saada selville hänen näkemyksensä Riihimäen kaupungin asioista: http://www.riihimaki.fi/kaupunginjohtajan-videot-oma-hame-tulevaisuustyota-23-12-2/ (nettipäiväkirja talouslaskelmista vuoden 2017 alusta). Näitä videoita hän on tehnyt aktiivisesti.

      • Hyvinkääläinen_

        Riihimäen kunnallisvero nousee nyt prosentilla. Se on paljon tuollaisessa muuttotappiokunnissa.


      • tarkoittanet

        Tarkoittanet yhdellä prosenttiyksiköllä eli 20,5:stä 21,5:een. Yhden prosentin nousu johtaisi 20,7:ään.


    • sopivaeipätevä

      Eipä näytä alku kaikesta huolimatta kovin lupaavalta.
      Suuret puheet eivät riitä,tarvitaan tekoja.
      Forssassa epäonnistui monessa yrityksessään. Visioita oli joka lähtöön,mutta yhteistyökyvyttömyyden puute latisti ne.
      Riiihimäen huono taloustilanne oli tiedossa jo kyllä ilman Sulkkoa ja visioita.

      • kumpikoepäonnistui

        Voiko kaupunginjohtaja epäonnistua yrityksissään muulla tavalla kuin siten, että kaupunginhallitus ja valtuusto eivät hyväksy hänen valmistelemiaan asioita? Jos forssalaiset ovat asioista aivan eri mieltä kuin kaupunginjohtajansa, heidän täytyy olla iloisia siitä, että Sulkko lähti Riihimäelle. Toisaalta, voihan olla niinkin, että kaupunginjohtaja oli liian uudistusmielinen eikä se sopinut forssalaisille. Monet kokevat muutokset uhkaaviksi.


    • Olkatoppaukset1985

      Johtamisjärjestelmän uudistaminen on isompi muutos kuin äkkiseltään tuntuu. Mielestäni hänen tulonsa myötä Riksun johtaminen on siirtymässä "kasareilta tuutausareille" mikä on iso muutos.

      • paljonvanhempikuinkasari

        Piti oikein googlata, mitä tarkoittaa "kasari" ja "tuutausari". No, löytyihän sieltä 80-luku ja 2000-luku. Olivat aivan uusia sanoja minulle.


    • alibabaalibaba

      Sulkko teki Forssasta kanta-hämeen Bagdadin. Sama meininki nyt Riihimäellekin ja VOKKI pystyyn ja matulaumat ryöstöraiskaamaan ja tappamaan kantaväestöä.

      • forssalaiset

        Mistähän forssalaiset nyt kirjoittavat, kun Sulkko on siirtynyt Riihimäelle? Mitäpä jos palaisit sinne Forssan sivulle kirjottelemaan Forssan asioista.


    • kysynvaanmiksi

      Miksei valittu Riihimäelle parempaa kaupunginjohtajaa. Vai oliko kakon jäsenkirja ainoa vaatimus.
      Mika Herpiö (kok) esim, olisi henkilö jolla on jotain näyttöä Riihimäellä,jos täytyy olla kakolainen.

      • kuinkahyvä

        Eihän me vielä tiedetä, kuinka hyvä kaupunginjohtaja Sulkko on. Poikkeaa hän kuitenkin edeltäjästään siinä, että on ymmärtänyt sen, että Riihimäen talous on vaikeassa tilanteessa. Varmaan tilanne on kirkastunut lisää, kun Hämeenlinnasta on tullut uudet päätökset valituksiin Riihimäen kaupungin tilinpäätöksistä ja selvitys niiden virheellisyyksistä. Saa nähdä, korjataanko tilinpäätöksiä vai ei.


    • kakottaaa

      Aina kun kaupunginjohtajalla on kakon jäsenkortti taskussa saa olettaa heti että suhtautuu työhönsä sulle/mulle periaatteella.
      Kaikkien kaupunkilaisten etu ei tule varmastikaan huomioitua.
      Näin se vaan on,

    • avoinvaali

      Kysyit: "Miksei avointa vaalia ja valita sitten pätevintä." Tämä kysymys sinun pitäisi esittää niille, jotka toimivat tätä valintaa suoritettaessa kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Heillähän tässä valta ja vastuu oli hyvin pitkälle. Siis entinen valtuusto ja taitaa olla myös entinen kaupunginhallitus ja avustavat johtavat virkamiehet, jotka ovat asiaa hoitaneet ja tähän päätyneet. Aika outoa on, että määräajassa virkaa hakeneista ei löytynyt sopivaa henkilöä.
      Valtuustohan viime kädessä tekee päätökset Riihimäen suunnasta, joten se joko hyväksyy tai hylkää kaupunginjohtajan esitykset.

    • Muntalainen

      Harhaa, että Riihimäen talous on nousussa!

      • enolekuullutkaan

        En ole kuullutkaan, että Riihimäen talous olisi nousussa. Päinvastoin, olen ymmärtänyt, että tämän vuoden talousarviossa on paljon ylityksiä.


      • Muntalainen

        Kuntalaista viedään kuin pässiä narussa.
        Paikallislehdessä annetaan ymmärtää, että kaupungin talous on noussut kohisten ja valtuutetut hykertelevät tyytyväisinä.
        Viime tilikauden tulos olisi 5.6 miljoonaa ylijäämäinen.
        Aktiiviset ja kuntalaisten parasta ajattelevat tietävät, että hyri -kaupunki ja hus vetoisuutta, joka on Riihimäen ainoa tie, koetaan tälläkin sumuttaa!


      • kaupunginjohtajankäsitys

        Jos kaupunginjohtajan lausuntoja viime vuodelta ja tämän vuoden keväältä on uskominen, kovin valoisalta ei Riihimäen talous ole näyttänyt. Toisaalta viime vuoden verokertymä voi olla nyt tarkemmin tiedossa kuin esim. loppukeväästä.
        Viime vuoden marraskuun nettivideossa 23.11.2016 kaupunginjohtaja sanoi:
        "Kaupunginvaltuusto hyväksyi Riihimäen talousarvion. Se on alijäämäinen, joten kaupunki käy parhaillaan yhteystoimintaneuvotteluja. - Velkaantumisen pysäyttämisen haaste on iso, ja se vaatii rohkeita toimia. Johdonmukaisella työllä voidaan saavuttaa tuloksia. Tällaisia ovat esimerkiksi toimintatapojen uudistus, tulosvastuiden järjestely, johtamisen kehittäminen ja yhteistyö toimialojen kesken. Myös investointeja täytyy kehittää, niiden suunnittelua ja toteutusta. "
        Tämän vuoden toukokuussa 19.5. kaupunginjohtaja totesi nettipäiväkirjassaan:
        "Osavuosikatsauksen mukaan kaupungin taloudellinen tilanne on heikompi kuin on arvioitu. Joudumme tiukentamaan loppuvuonna linjaa. Helppoja keinoja ei ole, mutta toimenpiteet on aloitettu. - Uusi johtamisjärjestelmä astuu voimaan 1.6. Tähän sisältyy paljon odotuksia, mutta työ pitkä ja kestää, ennen kuin toimintatavat ja kulttuuri muuttuvat. Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin uutta strategiaa maanantaina ja 29.5. kaupunginvaltuusto vahvistaa sen. - Vaikka on talouden murheita, tulevaisuuteen on näköaloja. Helppoa työ ei ole, joten kaikkien ajatuksia ja ideoita tarvitaan."
        Paikallislehden juttuja en ole lukenut, mutta tämän vuoden talousarvion toteutuminen ainakin kaupunginjohtajan toukokuisen lausunnon perusteella on heikko.


      • tilikaudentulos
        Muntalainen kirjoitti:

        Kuntalaista viedään kuin pässiä narussa.
        Paikallislehdessä annetaan ymmärtää, että kaupungin talous on noussut kohisten ja valtuutetut hykertelevät tyytyväisinä.
        Viime tilikauden tulos olisi 5.6 miljoonaa ylijäämäinen.
        Aktiiviset ja kuntalaisten parasta ajattelevat tietävät, että hyri -kaupunki ja hus vetoisuutta, joka on Riihimäen ainoa tie, koetaan tälläkin sumuttaa!

        Jos viime tilikauden tulos on 5,6 milj. euroa ylijäämäinen, se johtunee ainoastaan verokertymän kasvusta ja ehkä vesilaitokselta mahdollisesti tilitettävästä tuesta kaupungille. Kaupungillahan on jatkuvasti ollut vaikeuksia saada vahvistettu talousarvio riittämään. Niin tämänkin vuoden osalta on ollut katsauksissa mainintoja siitä, miten paljon eri aloilla on tullut ylityksiä.
        Muutamassa vuodessa kaupungin pitäisi pystyä säästämään noin seitsemän kahdeksan miljoonaa euroa - siinä on työmaata varsinkin, kun jatkossa sote vie suuren osan rahoista. Kunnalle jää huomattavasti vähemmän rahaa talousarvioonsa, mutta velat pysyvät entisinä.


      • AakkosetABC
        Muntalainen kirjoitti:

        Kuntalaista viedään kuin pässiä narussa.
        Paikallislehdessä annetaan ymmärtää, että kaupungin talous on noussut kohisten ja valtuutetut hykertelevät tyytyväisinä.
        Viime tilikauden tulos olisi 5.6 miljoonaa ylijäämäinen.
        Aktiiviset ja kuntalaisten parasta ajattelevat tietävät, että hyri -kaupunki ja hus vetoisuutta, joka on Riihimäen ainoa tie, koetaan tälläkin sumuttaa!

        Riihimäen kaupungin ja vesihuoltoliikelaitoksen vuoden 2016 tilinpäätös on 0,9 miljoonaa euroa alijäämäinen. Ilman vesihuoltoliikelaitoksen tuloutusta, kaupungin alijäämä olisi 3,2 milj. euroa.
        Riihimäen kaupungin velkamäärä on 120,5 milj. euroa vuoden 2016 lopussa eli 4.130 euroa per asukas. Tämä luku sisältää vesihuoltoliikelaitoksen asukaskohtaista velkaa 383 euroa.
        Lisäksi Riihimäen kaupunkikonsernilla on velkaa 175,1 milj. euroa eli 6.001 euroa per asukas. Kaupunkikonserniin kuuluvat mm. terveyskeskuksen kuntayhtymä, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, oppilaitokset (Hyria, HAMK), RHL Data Oy, Riihimäen Teatteri yms.
        Yllä mainitut tiedot ovat tarkastuslautakunnan vuoden 2016 katsauksesta.


    • eikässää

      Toivoa vai sopii,että Riihimäen seurakunnassa ei ole pappisvajetta.
      Seuraava pappi olisi taas sopiva rouva Sulkko.

      • seurakunta

        Lienee seurakunnan asia montako pappia on sen palkkalistoilla ja keitä mahdollisiin virkoihin valitaan.


    • sananlaskuja

      Vaikka olisi kuinka taitava räätäli, EI TULE TUOHESTA TAKIA.

      Tai vaan että TYHJÄTÄ ON PAHA NYHJÄISTÄ

      • korjausta

        siis TAKKIA


    • arvatavoi

      Vai ettei Sulkolla mitään näyttöä Riihimäen kaupunginjohtajana toimimiskautenaan?

      Merkittävimpänä näyttönä ovat nuo karvalapset joita on tullut Merkelin kiintiöpakolaisena jo jonkin aikaa. Sille sakille menivät ne kauan tyhjinä pidetyt kaupungin vuokra-asunnotkin.
      Heitä näkee esim. Lidlissä ja ihan "omilla" autoilla kulkevat neljän porukoissa.

      Tietääkö kukaan minkä maalaisia ne ovat, irakilaisia vai afganisteja vai muita?

      Ja muistatte kai, että Sulkko tuli Forssasta, jossa hänen politiikkansa aiheutti suorastaan matutulvan Forssaan. Käyköhän Riihimäenkin samalla tavalla.

      • perätikymmenen

        Jossakin vaiheessa Riihimäen kaupunginvaltuusto päätti ottaa Riihimäelle peräti kymmenen pakolaista. Tästä päätöksestä perussuomalaiset valittivat. Loppujen lopuksi Riihimäelle ei taidettu ottaa yhtäkään pakolaista. Olet siis väärässä, jos kuvittelet, että Sulkko on saanut aikaan Riihimäellä pakolaisiksi tai maahanmuuttajiksi luokittelemiesi ihmisten määrän.

        Omituinen käsitys sinulla on ulkomaalaista syntyperää olevista. Miksi heillä ei saisi olla autoja ja miksi he eivät saisi ajella vaikkapa neljä henkilöä autossa? Maailmalla, esim. Afrikassa, Intiassa, Aasiassa meistä suomalaisista ulkonäöltään poikkeavat henkilöt ajavat autoilla. Turha siis ihmetellä!


      • kukamaksaamunauton
        perätikymmenen kirjoitti:

        Jossakin vaiheessa Riihimäen kaupunginvaltuusto päätti ottaa Riihimäelle peräti kymmenen pakolaista. Tästä päätöksestä perussuomalaiset valittivat. Loppujen lopuksi Riihimäelle ei taidettu ottaa yhtäkään pakolaista. Olet siis väärässä, jos kuvittelet, että Sulkko on saanut aikaan Riihimäellä pakolaisiksi tai maahanmuuttajiksi luokittelemiesi ihmisten määrän.

        Omituinen käsitys sinulla on ulkomaalaista syntyperää olevista. Miksi heillä ei saisi olla autoja ja miksi he eivät saisi ajella vaikkapa neljä henkilöä autossa? Maailmalla, esim. Afrikassa, Intiassa, Aasiassa meistä suomalaisista ulkonäöltään poikkeavat henkilöt ajavat autoilla. Turha siis ihmetellä!

        Niin.
        Kenen maksamilla autoilla?


      • korkeatäyttöaste

        Olen ymmärtänyt, että Riihimäen kaupungin vuokra-asuntojen täyttöaste on lähes 100 %. Sitähän Riihimäen kaupungin vuonna 2008 alkaneella vuokra-asuntostrategialla tavoiteltiin - vuokratalojen taloustilanteen parantamista. Projekti lienee tässä onnistunut, sillä kaupunki on myynyt tiettyjä kiinteistöjään ja yksittäisistä kiinteistöistä omistamiaan asuntoja.
        Tuskinpa kaupunki on pitänyt asuntoja tyhjinä mahdollisia pakolaisia varten. Jos pakolaiset saavat oleskeluluvan, heillä on oikeus muuttaa Suomessa minne haluavat. Tuskinpa Riihimäki on Number One tässä listassa.


      • paikastaA
        kukamaksaamunauton kirjoitti:

        Niin.
        Kenen maksamilla autoilla?

        Varmaankin itse maksamillaan autoilla. Ei meillä sosiaalipuoli anna rahoja autojen ostoon. Onko auto sinulle jokin statusesine, kun maahanmuuttajalla ei saisi olla autoa. Kyseessähän on vain kulkuväline: paikasta A paikkaan B.


    • kilitikka

      Lund on/oli oikeassa!
      Hallintoikeus tyrmäs Riksun tilinpäätöset satanolla.
      Valittaako Riksu ylemmäs vai laittaako vanhat "kuntoon".
      K-Ruokanen olis hankkinu parinkolmen vuoden jatko-ajan ja Riksu olis kikkaillut samaan malliin sinäkin aikana.
      Mitä tekee Sulkko?
      Kuka valtuutetuista astuu julkisuuteen asian tiimoilta; selitystä kuntalaiset on vailla.

      • jatkuvasti

        Olen luullut, että kaupunginlakimies valvoo kaupunginvaltuustonkin päätöksen laillisuutta. Ei taida ollakaan näin. Miten jatkuvasti tulee hallinto-oikeudesta päätöksiä, joilla kumotaan Riihimäen kaupungin tilinpäätöksiä? Ensimmäinen taisi olla Juhani Nummelan tekemä valitus.


      • eivaliteta

        Kaupunginjohtajan esitys hallitukselle huomiseen ma 6.11. kokoukseen on se, että päätöksestä ei valiteta.


    • heippakako

      Ei korppi korpin silmää noki. Kakolainen aateveli pelastaa kaikkiruokaisen.
      Missä kakolaiset vastuunkantajat?

    • monenkriisinkunta

      Jos Riihimäki julistetaan kriisikunnaksi ja valtio ottaa ohjaukseensa, mitenkähän Sulkon opiskelurahojen käy. Oliko ne 50 000, vai miten. - Varmasti tekee kaikkensa pelastaakseen Riihimäen .

      • sulkkojakoulutus

        Todennäköisesti koulutuksesta on tehty aivan laillinen päätös, joten sille ei tapahdu muuta kuin maksatus Sulkolle laskujen mukaan.


    • rotatkarkuun

      Sulkko, otan osaa. Jouduit ojasta allikkoon. -Älä näännytä itseäsi.

    • sulkasatoko

      Sulkon sininen kynä heilunut. Nuorten tuettua asumista leikataan 40000€.
      Lienee sama summa jolla kaupunki ostaa Sulkolle koulutusta Paasikivi-opiston MBA kurssilta(Kunnon kakolainen).
      Kumman tuki olisi ollut enemmänm tarpeen.
      Koulutuksen ? jälkeen Sulkko on pätevämpi hakemaan kakon jäsenkirjan vaatimia virkoja.

    • rikollisetvoihyvin

      On turha tehdä Sulkosta syntipukkia ja yrittää ohjata aggressioita häneen.

      Riihimäellä on vuosia puhuttu kuntaliitoksesta. Sanottu suoraan, ettei RMK selviä muuten. On Riksu ehdottanutkin. Loppi sanoi suoraan, ettei huoli köyhää kuntaa ja rupea sen velkoja maksamaan. Entä Hausjärvi. Ei sekään. Viimeksi kai on vinguttu Hyvinkään suuntaan.

      Kyllä nyt kannattaisi pyytää valtio apuun selvittämään. Ei yksi mies jaksa tätä konkurssipesää pelastaa.Muut porukkahan on sitä samaa, joka ei ole pystynyt asioita hoitamamaan tähänkään mennessä.

      Täällä on ollut kylmä rinki takapuolen ympärillä pitkä. Ei kai ole muutakaan voitu, kuin muunnella tilinpäätöstä.

      • ettänäpitirti

        Tuosta listasta jäi pois Tervavakoski. Kun Loppi ja Hausjärvi olivat kieltäytyneet. RMK hamusi epätoivoisena Tervakoskea. Se kun alueellisesti ihan luonnollisesti olisi kuulunut Riihimäkeen. Janakkalan kunta räjähti takaisin oikein kunnolla.


    • kakovoipaksusti

      Ei muuten varmaankaan ,mutta ko. herraa mainostettiin ennakkoon varsinkin kakolaisten taholta Riihimäen pelastajana. Forssassa ainakin oli kuulemma m...un maineessa.
      Nimi vedettiin kaupunginjohtaja kisaan täysin ulkopuolelta.
      Keskiruokanen pitäisi myös saada vastuuseen teoistaan ja tekemättä jättämisistään.

      • luulisinniin

        Nämä muunnellut tilinpäätökset tulivat hänelle yllätyksenä. -Jos olisi tiennyt koko totuuden, olisi mennyt muualle.


      • eriävämielipide

        Kaupungin neuvottelijoiden olisi pitänyt antaa Sulkolle oikeaa tietoa siitä, että Riihimäen kaupungin tilinpäätökset eivät ole lainvoimaisia usealta vuodelta. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä ei ole pantu täytäntöön.
        Sulkolla on kuitenkin näytön paikka: hänen tehtävänsä on saada hallitus ja valtuusto korjaamaan virheelliset tilinpäätökset viime vuosilta. Jos hän tekee oikeanlaisen esityksen kaupunginhallitukselle eikä sitä hyväksytä, Sulkon velvollisuus on jättää asiaan esittelijänä eriävä mielipide ja vapautua näin kaikesta vastuusta.


    • vapaastikäytettävissä

      20 miljoonan velat pitäisi maksaa. On kaksi keinoa:

      VEROÄYRI ÄYRIN KORKEAMMAKSI 4 VUODEN AJAKSI. KANNATAN

      - Olisi helppo toteuttaa, kohdistuisi kaikkiin, aiheuttaisi vain kollektiivista vitutusta.


      PALVELUITA HEIKENNETÄÄN, EN KANNATA

      - Osuisi heikoimpiin. Maksettaisiin myöhemmin korkojen kanssa, kun näiden ihmisten huonontunutta tilaa/tilannetta jouduttaisiin hoitamaan

      - Olisi kova työ käydä kaikki palvelut läpi ja harkita, mitä voitaisiin ottaa pois.

      - Tulisi paljon henkilökohtaisen tuntuista mielipahaa: miksi juuri meiltä/minulta pois

      • rakenteellisiamuutoksia

        Eiköhän Riihimäellä tarvita myös rakenteellisia muutoksia kunnallishallintoon? Pelkkä veroäyrin nostaminen voi auttaa tilapäisesti, mutta ei jatkuvasti. Pitkään esim. Hannisen aikana puhuttiin sektorisokeudesta, mutta yhteistoiminta hallinnon eri sektoreiden välillä taitaa olla edelleen aika heikkoa. Tämä lisää kustannuksia.


      • sivullinenvaan

        Akuutin rahakriisin hoitaminen on yksi asia, jatkuvan hallinnon tervehdyttäminen toinen.

        Kannattaisi pyytää valtion viskaalit selvittämään tilanne.


      • AakkosetABC

        Tarkastuslautakunnan katsauksen mukaan vuoden 2016 lopussa kaupungin kassassa oli maksuvalmiutta noin puolen päivän verran.


    • mitenkäsnyt

      Kirjoitin perusteluja vaihtoehdoille verot ylös neljäksi vuodeksi vai palveluja heikennetään. Kun lähetin viestin, se hävisi.

      • kokoomusko

        Millä laskuopilla mahdoit tuohon tulokseen tulla?
        Etkä huomioinut että veronkorotukset käy kaikkein kovemmin niihin sinun heikompiisi.

        Sulla on outo näkökin , kun aina viestisi hukkuu.


      • oikeuselääsinullakin

        Viesti hävisi joksikin aikaa, luultavasti moden tarkistuksen ajaksi. Sitä aina välillä tapahtuu.

        Kuulin radiosta Sulkon suusta nuo kaksi vaihtoehtoa ja vertailin niitä. Isotuloilsilta määrällisesti eniten mania tulisi.

        Vaikka aivoista ei ole kuin jämät jäljellä, ne jämät on täyttä tavaraa. -Edelleen allekirjoitan kaikki esittämäni näkemykset.

        Äsken Sulkko radiosa toi muitakin rahanlähteitä esille: esim.tyhjista toimitiloista luopuminen. Mutta milläs niitäpääsee eroon, kun on kaupunki täynnä tyhjiä tiloja.

        Nimimerkki Kokoomusko, esitäpä jotakin asiaa. Et osaa muuta kuin rääpiä muita.


      • kokoomusko

        Tarkoitukseni ei ollut rääpiä sinua! Mutta köyhältä viedessä vaikka vähemmänkin tehdään isompi vahinko, kuin varakkailta otettaessa.

        Ehkä se Sulkko tarkoitti siellä "radiosa" kaupunkin tyhjiä tiloja, yksityiseltä kun ei voi ottaa.Säästyisihän hänen ajatuksella turhat ylläpitokustannukset.


      • jämäaivo

        Nimenomaan tarkoitti kaupungin tyhjiä tiloja. Niille ei helposti löydy ottajia, kun muitakin tyhjiä tiloja on paljon.


      • AakkosetABC
        kokoomusko kirjoitti:

        Millä laskuopilla mahdoit tuohon tulokseen tulla?
        Etkä huomioinut että veronkorotukset käy kaikkein kovemmin niihin sinun heikompiisi.

        Sulla on outo näkökin , kun aina viestisi hukkuu.

        Kunnallisveron korotus ei tunnu kaikkein pienituloisimpiin lainkaan. Riippuu tietenkin siitä, keitä tarkoitat kaikkein pienituloisimmilla. Keskimäärin kunnallisveroa joutuu maksamaan vasta 14.000 euron vuosituloista lähtien ja yli 25.000 euron vuosituloista menee kunnallisveroa hiukan yli 10 %:a Veronmaksajien mukaan.
        Kunnallisveroprosentin keskiarvo koko maassa 2017 on 19,91 ja Riihimäellä 20,5. Kanta-Hämeen keskiarvo on 20,76 %.


      • mietitykönäs
        AakkosetABC kirjoitti:

        Kunnallisveron korotus ei tunnu kaikkein pienituloisimpiin lainkaan. Riippuu tietenkin siitä, keitä tarkoitat kaikkein pienituloisimmilla. Keskimäärin kunnallisveroa joutuu maksamaan vasta 14.000 euron vuosituloista lähtien ja yli 25.000 euron vuosituloista menee kunnallisveroa hiukan yli 10 %:a Veronmaksajien mukaan.
        Kunnallisveroprosentin keskiarvo koko maassa 2017 on 19,91 ja Riihimäellä 20,5. Kanta-Hämeen keskiarvo on 20,76 %.

        Mistä tempasit ton 14 tonnia tohon? Kyllä se viedään pienemmästäkin tulosta, valtio ottaa sitten vähän isommasta.


      • AakkosetABC

        Tiedot ovat Veronmaksajat ry:n laatimista verolaskelmista. Huomaa kuitenkin sana "keskimäärin" - aina on poikkeuksia, mutta keskimäärin n. 14.000 eurosta ei juurikaan joudu maksamaan kunnallisveroa.


    • darthwader

      Jedien paluu:)))
      Juhani "Yoda" Nummela& Mikko "Luke Skywalker" Lund.

      • darthwader

        Jedien paluu, jvol 2
        Marja "Prinsessa" Leia Lukkaroinen ja Esko "R2-D2" Nummela.
        "Skywalkerin" miekkaa odotellessa:)))
        akuankkoja:)))


    • Riksunparastayrittää

      Antakaa Sulkolle työrauha !

    • millainenjohtajasellaine

      Asiaa sivuten.
      Missä ovat nämä kakon kyvyt. Tilitoimiston johtaja ollut puh.joht. ja muita yrittäjiän tittelillä olevia,mutta ovat toimineet vain omaan pussiin.
      Eikä se Viinanenkaan ollut mikään ruudin keksijä ollessaan Riihimäellä valtuutettuna.
      eli Suomeksi sanottuna, aikaisemmat päätöksiä tehneet vastuuseen.
      Tuntuu siltä Riihimäellä,että äänestäjät äänestävät vain samoja luusereita vaalikaudesta toiseen.

    • veronkiertäjä

      Ne jää nähtäväksi.
      Kuntalainen ja veronmaksaja Kaistinen pisti J. Nummelaa lehdessä kuin sika limppua.
      Järkipuhetta; J. Nummelan luonto ei kehtaa olla vastaaamatta.
      Kaikkitietävä; mulkk_

      • kaistinenon

        Kaistinen on tainnut olla valtuustossa tekemässä näitä päätöksiä tilinpäätöksistä, mitkä on todettu useilta vuosilta laittomiksi ja kuntalain vastaisiksi. Ikävä, että hyökkää todellista asiantuntijaa kohtaan. Näinhän Riihimäen hallintoa on hoidettu vuosikausia: mutuperiaatteella itse laeista ja hyvästä hallintotavasta piittaamatta. Taloutta on hoidettu vain osaoptimoiden itse suuriin ongelmiin puuttumatta.
        Kaistinen ilmeisesti uskoo, että hyökkäys on paras puolustuskeino. Tulee mieleen tuo Trumpin toimintapa. Syntipukki pitää löytää.


      • kuntalainenmyös

        Eiköhän myös J. Nummela ole kuntalainen ja veronmaksaja.


    • yxsyrjäytetty

      Sulkko puhui äsken paikallisradion uutisissa- On jo koonnut itsensä alkujärkytyksen jäljiltä. Äyriä ei nosteta. Homma hoidetaan niin, että se 17 milj. kirjataan jonnekin jotenkin ja rahat hommataan niin ja näin. Tuli sellaista ympäripyöreää ammattikieltä, ettei tavis saanut selvää, että mitä tehdään. -Ei silti, ei ne tiedä itsekään. - Pelkään pahoin, että niiltä , jotka eivät pysty pitämään puoliaan, viedään.

      • päätuleevetävänkäteen

        Paperilla kaikki näyttää ihan hyvälle niin kuin ennenkin.

        Mustamaalaus ja valkopesu innostavat.


    • kielenväritätänykyä

      Löytyi kirjanpidollista rahaa....Sulkko enää piipittää, että todellista korjausliikettäkin tarvittaisiin.

      • virtuaalista

        Olisikohan peräti virtuaalista rahaa, esim. rahaa, joka näkyy kirjanpidossa varallisuutena, mutta jota ei voida realisoida rahaksi, esim. vaikkapa HAMKin kiinteistö? Käsittääkseni tätä virtuaalirahaa on jo kaupungin tilinpäätöksissä.


    • kakokusettaaaina

      Kako teki Sulkolle vanhanaikaiset. Pakottivat Sulkon ottamaan kakon jäsenkirjan,jolla saivat Sulkon vaikenemaan aiheuttamistaan ongelmista kaupungin johdossa ja talouden hoidossa.
      Itse kakolaiset esiintyvät pelastavina enkeleinä. Samat vanhat jäärät pyörittävät rinkiä eläkeläismummosta nuorempiin.

      • AakkosetABC

        Käsittääkseni Suomessa on vapaus liittyä yhdistyksiin, mutta ei mitään pakkoa. Jos hän on liittynyt johonkin puolueeseen, se lienee tapahtunut hänen omasta halustaan.


    • eikommenttiakaipaa

      Mikin tekemä juttu kertoo minulle, ettei toimittaja oikein ole ymmärtänyt, mistä poistoissa on kyse. Kyse ei ole siitä, että Riihimäelle olisi syntynyt joku ylimääräinen 16 miljoonan lasku tai että joku päättäjä olisi nyt hassannut kikkailemalla tuon summan. Jos summa pystytään kattamaan vanhoista ylijäämistä, vaikutusta on ainoastaan tulevaisuuden taloussuunnitteluun. Toki jatkossa taseessa on vähemmän pelivaraa tehdä alijäämää - mutta alijäämän tekeminen tuskin muutenkaan oli Riihimäen suunnitelmissa?

      Suurin syy Riihimäen velkaantumiseen on ollut, että kaupunki on peruskorjannut läjän kouluja kerralla - tismalleen samassa tilanteessa tai saman tilanteen edessä on Kanta-Hämeessä mm. Hämeenlinna ja Janakkala. Ja lukuisat muutkin.

      Ja sama lähes koko Suomessa. Riihimäen velkaantuminen ei nähdäkseni ole poikkeuksellinen, ottaen huomioon, että isot investoinnit on nyt tehty. Parin vuoden päästä esimerkiksi Janakkala on huomattavasti pahemmassa sillassa.

      Eikä Riihimäki todellakaan ole ainoa kaupunki tai kunta, joka joutuu tasapainottamaan talouttaan, oli syy mikä hyvänsä. Määrä on Sulkon mukaan 7,5 miljoonan suuruinen vuositasolla. On tehtävissä. Hämeenlinnassa on tehty vastaavia sopeutuksia moneen otteeseen viime vuosien aikana.

      Ja jos työllisyys kehittyy nykyiseen tapaan ja talous jatkaa kasvuaan, Riihimäen urakka kevenee koko ajan - toki myös korkotaso lähtee siinä tapauksessa muutaman vuoden sisällä nousuun myös.

      Itse poistoasiassa olen sitä mieltä, että todennäköisesti Riihimäen laatima yksityiskohtainen ohjelma antaa huomattavasti tarkemman kuvan taseesta, mitä summamutikassa kaavojen mukaan rätkäistyt poistot. Mutta nyt on hallinto-oikeus antanut ennakkopäätöksen, joka voi heilauttaa monen muunkin kunnan tilinpäätöksiä. Näistä kunnista Riihimäen erottaa vain se, että teillä oli valittaja. Siksi Riksun olisi hyvä viedä asia KHO:n käsittelyyn, niin muukin Suomi tietäisi linjan. On myös varsin mahdollista, että HO:n päätös voisi mennä nurin, jos valtakunnan parhaat asiantuntijat harkitsisivat tulkinnan uudelleen. Ei olisi eka kerta"

      • khonpäätösonjo

        Riihimäen kaupungilla on jo yksi kielteinen päätös kaupungin tilinpäätöksestä Korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Minkä vuoksi pitäisi hankkia toinen? Idiotiaa!


      • tasapainotusvaikeaa

        Jos vuositasolla joudutaan tasapainottamaan 7,5 milj. euroa, se on valtava summa Riihimäen kokoiselle kaupungille.


      • onturha

        On turha perustella virheellistä toimintaa sillä, että muutkin kaupungit toimivat niin. Mitä tulee Riihimäen koulujen peruskorjauksiin, niihin olisi tietysti pitänyt varautua pitkäjänteisesti. Se olisi ollut mahdollista, jos ei olisi kikkailtu tekemällä poistot liian pieninä tilinpäätöksiin. Poistoissa pitää noudattaa esim. kiinteistöjen todellista elinkaarta ja on tehtävä riittävän isot poistot, mikä tarkoittaa varautumista tuleviin välttämättömiin peruskorjauksiin. Nyt ei ole tehty näin.


      • tavismaallikko

        Homeet yllättivät, ja voi kyllä sanoa, että niin muuallakin. Ei niihin ole missään osattu varautua. Elinkaarta olisi muuten ollut.


      • antaaskuulua

        Moralisointi ja sormella osoittaminen on hyödytöntä. Kannattaisi antaa hyviä neuvoja, miten tästä selvitään.


      • hyviäneuvojasaatu

        Hyviä neuvoja Riihimäen hallinto on saanut mm. Hämeen hallinto-oikeudelta ja Korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Näiden päätöksissä on todettu Riihimäen tilinpäätösten virheellisyydet, joten hallinnon tehtäväksi olisi jäänyt asian korjaaminen eli täytäntöönpano. Ikävä kyllä, näin ei ole tapahtunut.


    • eikommenttiakaipaa

      Lis. lainaus I. Kiemunki"

      • vierestäseurannut

        Jos tuon pitkän viestin kirjoittaja tosiaan on I.Kiemunki,kannattaa varoa. Hänen persoonaansa kuuluu piirre, että haluaa saada ihmiset riitelemään keskenään.


    • minkätaakseenjne

      Mahtaa ukkoa vit...meni niin tai näin, niin aina väärinpäin.
      Se valittaja, joka on käsittääkseni palstan kestoaihe on itse ollut tekemässä demarina päätöksiä, jotka on nähtävissä.
      Rotta luuli jättäneensä uppoavan laivan, toisin vain kävi, mul... maine vain vahvistui; tosin linee jo tapissa.
      Ennakkopäätös KHO:lta on mielestäni varma, ei joka kuntaa voi velvoittaa toimimaan poistoissa yhden "paperin" varassa.
      Olis edes vaihtanut puoluetta tai poistunut poliittiselta kentältä, niin olisi luotettavammala pohjalla hänen toiminta.
      Hyvä, että valitti.



      Onko ne muuten aloittanut jo säästöt, ei ole lumiauraa näkyny mailla eikä halmeilla?

      • neuvojiapiisaa

        Kiemungin on hyvä huudella suojatyöpaikastaan Keskussairaalan kammioista ohjeita muille.
        Omilla ohjeillaan sai Hämeenlinnan kaupungin asiat sekaisin.
        Riihimäellä on omasta takaa jo näitä "asiantuntijoita" Kakolta KTM Mäkelä ja demarien taustaneuvojana merkonomi Kaistinen.


      • AakkosetABC

        Olen täysin ulalla: ketä kummaa tarkoitat valittajalla? Miksi kirjoitat niin kryptisesti?


    • runsasruokainen

      Keskiruokanen (kok) vastuuseen teoistaan ja tekemättä jättämisistään.

      • AakkosetABC

        Minulle kuntalaisena riittäisi se, että Sulkon johdolla kaupungin tilinpäätökset korjattaisiin tosiasioita vastaaviksi ja tehtäisiin päätökset, joilla talous saadaan kestävälle pohjalle. Käytännössä tarkoittanee hallinnon ja toimintatapojen uudistamista (rakenteellisia uudistuksia), tiukkaa talouskuria ja talousarvion noudattamista sekä päätöksiä siitä, miten ja millä aikavälillä liiat velat saadaan pienemmiksi. Varmaan tähän suuntaan on jo tehty jotakin toimenpiteitä.


    • tarpeellista

      SULKKO, HANKI TURVAMIEHET PERJANTAIKSI ÄLÄKÄ LIIKU MISSÄÄN YKSIN.

    • kolehmainenj

      näyttö on Riihimäen teatterin lakkauttaminen. Eli aivan pers-jätkä!! Siitä on näyttö nyt, josta epäiltiinkin.

      • tyhmiäolette

        Fiksu, kun antaa tukensa nuorisoteatterille.


      • AakkosetABC

        Olen ymmärtänyt, että Riihimäen teatteri toimii hyvin. Ainakin Helsingin Sanomien arvostelujen mukaan siellä menee parhaillaan kaksi viiden tähden arvion saanutta näytelmää: Janne Katajan Riihimäki sekä Pesärikko.


      • todellisuudentajua

        Hesarista luin, että teatterin väki ihmettelee miksi asiasta ei kerrottu aikaisemmin. No kun Sulkolle selvisi yht'äkki vasta äsken, että Riksu onkin kriisikunta, 20 milliä velkaa.

        Eikö Hirviniemellekään ole selvinnyt, että tilinpäätöksiä oli kaunisteltu. HO ei hyväksynytkään niitä kolmelta vuodelta. - .Sulkko luuli säästäneensä 7 milliä. Piti olla tilinpäätöksen sen verran plussalla.

        Nyt Sulkosta tehdään syntipukkia, ei osaa arvostaa kulttuuria.


      • todellisuudentajua

        Siis ne entiset tilinpäätökset eivät kuulu Sulkon syntilistaan.

        Olis kannattanut antaa valtion haltuun tää homma.


    • humpuukilleloppu

      Kiinni vaan koko teatteri. Ei ole lakisääteinen palvelu ja lähialueella monta muuta teatteria. Hyvä Sulkko, nyt on vihdoinkin oikea mies talossa!

      • jäähallitkiinnijamyynti

        Matkin kirjoitustasi ja kannanottoasi sekä sen logiikkaa: Jäähallit/uimahalli/urheilutalo kiinni. Ei ole lakisääteinen palvelu ja lähialueella on monta muuta jäähallia/uimahallia/urheilutaloa.
        Perusteluna on siis: ei ole lakisääteinen palvelu ja että lähialueelta löytyy monta vastaavaa...

        Riihimäen ei tarvitse tarjota muita kuin lakisääteisiä palveluja. Kaupunkihan voisi myydä kaikki mainitsemani tilat ja yksityistää ne. Veroprosenttimme näillä toimenpiteillä taitaisi laskea Kauniaisten tasolle ja soten tultua paljon sen alle.

        Mielestäni ei ole kovin vahva perustelu n. 30.000 asukkaan kaupungissa.


    • onpaiskinuttöitä

      Kun perjantaina julkistetaan 3 millin edestä säästökohteita, alkaa itku ja hammastenkiristys.

      MUTTA, huom! Kyse ei ole Sulkon ilkeydestä.

    • kakottaa

      Tekoja, järkeviä tekoja Sami "some" Sulkko. Niistä sinulle maksetaan. Ei puheista ja some kirjoituksista. Teot puhuvat paremmin puolestaan.

      • paiskinuttöitäon

        Odotapa huomista, tulee listaa 3 millin säätöistä.


      • AakkosetABC

        Kannatan Sulkon videoblogeja ja some-kirjoituksia. Ne kuuluvat nykyaikaiseen viestintään. Hämeessä ne ilmeisesti tuntuvat turhilta - eletäänkö Riksussa vielä edellistä vuosituhatta.


      • läpinäkyvyyttä

        Niitä ei tehdä työnteon sijasta, vaan täydennykseksi.


    • asiatasioina

      Tilinpäätöksestä vastaavat ilmeisesti kuvittelivat,että eletään viime vuosituhatta.
      Tekijät esiin,vaikka se kirpaiseekin erityisesti kakoa ja demareita.

    • olisioikein

      Toivottavasti Sulkkoon iskee kunnon vauhtisokeus ja pistää tämän kylän ihan sekaisin.

    • sulkkolainen

      Sulkkoo sanovat kulttuurivihamieheks VIT:ssa.
      Kupunkin työläiset taas riistoporvariks.
      Ei päde lähemmässä tarkastelussa; esim. Hämpton 2010-13 pisti giljotiiniin väkee 2/3 enempi kuin Sulkko on kaavaillu. I. Kiemunki ties kertoo.
      On kuulemma heittäny pallolla H:järvee & Loppee, et saavat lopettaa elämöimisen Riksun siivellä nauttien hyvinvointipalveluista ilmasiks.

      • riksunnormaaliepänormaal

        Eikö ole aivan normaalia, että kuntayhtymän menot jaetaan tehdyn sopimuksen mukaisesti? On omituista, jos edellinen hallinto ei ole edes huolehtinut tästä asiasta ja kaupunki on tukenut Loppea ja Hausjärveä. Eikö kuntayhtymän hallinnossa mukana olleet luottamushenkilöt ja kaupungin talousjohto ole seuranneet asiaa? Vaikea uskoa, että olisi totta.


    • kurisemmalista

      Sulkko ehdotti, että ei valiteta kilitikkailuista ylöspäin.

      Ehdotus/KJ:
      "Kaupunki tyytyy hallinto-oikeuden päätöksiin sekä päättää käynnistää
      valmistelun uuden poistosuunnitelman laatimiseksi ja kumottujen
      tilinpäätösten oikaisemiseksi hallinto-oikeuden päätöksissä lausutun
      mukaisesti."

      Kuitenkin kilitikat yksmielisesti päätti lähestyy KHO:ta.

      • valtavainkiinnostaa

        Onhan luottamushenkilöt tienneet jo kauan, että RMK on Suomen velkaantunein kunta ja toinen kehitysapukunta, vai onko mennyt jakeluun.


      • tarkoitatko

        Tarkoitatko, että luottamushenkilöt päätti valituksesta KHO:hon? Voi tyhmyyden ylistystä! Näyttää siltä, että Riihimäen taloutta ei saada koskaan kuntoon.


      • AakkosetABC

        Ilmeisesti hallitus halusi yksimielisesti lykätä noin kahden vuoden päähän ison ongelman ratkaisemisen eli sen, ketkä ovat vastuussa virheellisistä tilinpäätöksistä.


      • sisäpiiripyörii

        Voi olla, että pelataan muutenkin aikaa. Säästetään sitten myöhemmin..Sulkko lähtee parin vuoden päästä kipin kapin. Sitten voidaan tehdä hänestäs syntipukki.: ei saanut mitään aikaan


    • eihyvä

      Ja Rixulaiset maksaa valtuuston ja Sulkon päätöksistä.
      Tee jotain Sami "some" Sulkko,ei suuret puheet,vaan teot ratkaisevat.
      Kakokaan ei tiedä mitä mieltä se on teatterin jatkosta, Yksittäiset ajattelijat kannattavat ja puolueena vastustetaan teatterin tukemista. Kaksilla rattailla ajoa,kuten puolueen tapa on.
      Ota näistä ääliöistä selvää!

      • seuraavissavaaleissa

        Riihimäki on Suomen velkaisin kunta. Ei ole Sulkon vika, mutta sen takia joudutaan päätöksiä tekemään:säästämään.


      • AakkosetABC

        Ei kaupunginjohtaja yksin päätä säästöistä ja talousarviosta. Hän tekee esitykset kaupunginhallitukselle, joka hyväksyy tai hylkää esitykset. Itse talousarvioesitys menee kaupungin valtuustoon päätettäväksi säästöesityksineen. Näyttää siltä, että luottamushenkilöt eivät uskalla tehdä päätöksiä: valitetaan KHO:een asiasta, josta jo samanlaisesta tilinpäätöskikkailusta on aikaisemmin saatu kielteinen päätös.
        Sulkkoa moitittiin kovasti Forssassa, mutta hän taisi olla liian dynaaminen kaupunginjohtaja hämäläiskaupunkiin. Pelkäänpä, että meilläkään luottamushenkilöt eivät uskalla ottaa vastuuta tarpeellisista rakennemuutoksista ja säästötoimenpiteistä.


    • sulkasatoko

      Tämänpä takia täällä pyörii demarien ja kakojen hullunmylly-sulle-mulle.
      Kukaan ei uskalla päättää,esim kakolaiset kyttäävät vain paikkoja ja "luottamus" toimia.
      Täällä täytyy rikkoa se pyhä allianssi ja valita uusia ,järkevämpiä valtuutettuja päättäviin elimiin.
      Sami some Sulkon kirjoitukset eivät palvele kaikkein vanhimpia kaupunkilaisia, joilla ei ole nettiä käytössä.

    • mikätahoseuraavaki

      Aamu Postin nettiuutisissa: NYT ÄRÄHTÄÄ PÄIVÄKOTI. -Nyt sitten puolen Suomen päiväkoti-ihmiset lähettäkää nootteja Riksuun.

    • AakkosetABC

      Maanantain 13.11. jälkeen voit nähdä, mitä kj. Sulkko on saanut esityksillään vuoden 2018 talousarviossa aikaan. Vastuu on tietenkin kaupunginvaltuustolla, joka viime kädessä päättää talousarviosta. Kaupunginjohtajan esitykset kuitenkin tähtäävät todellisiin säästöihin ja talouden saattamiseksi kuntoon.

    • tasapuolisuutta

      Veroäyrin nosto rohkeasti käyttöön. olisi ollut tasapuolinen kaikille.
      Riihimäki-lisä olisi pitänyt säilyttää, jos halutaan lapsiperheitä Riihimäelle.
      Juustohöylä on kulunut jo loppuun.

    • tervemenoavaan

      Sulkko on sulkasatonsa antanut jo.

    • sulkonesitys

      Sulkon esitys kaupunginhallitukselle oli, että ei valiteta Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä Riihimäen kaupungin tilinpäätöksiin Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Mielestäni tämä käy näytöstä, sillä Sulkko olisi halunnut laittaa poistot ja tilinpäätökset kuntoon. Toisin kävi: hallitus yksimielisesti päätti valittaa oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja näin hidastaa oikaisujen tekemistä.
      Sulkko jätti asiaan eriävän mielipiteen. Hallitus toimi kasvottomasti. Sen esityksestä ei näy sitä, kuka "rohkeista" hallitusjäsenistä esitti valittamista ja kuka kannatti. Hallitus on kasvoton: eikö ole vastuunkantajia.

    • oppiaikä

      Sitten vielä toinen puoli. Forssassa ainakin oli pitkävihainen mies,jos ei saanut omaa kantaansa läpi. Lienee pohjalaisille tyypillistä.
      Mikä on sitten vaikutus tulevaisuuteen. Vai onko ottanut opikseen tästä "hienosta"tutkinnostaan.
      Ainakin asianajajien puolella tämä kaarti osaa esittää aina suurimman laskun.

    • aamupostissaoli

      Aamupostissa oli lauantain 25.11. numerossa koko aukeaman juttu Riihimäen kaupungin tilinpäätöksistä. Kaupunginjohtaja Sulkkoa ei oltu ilmeisesti haastateltu. Sen sijaan eläkkeellä oleva Keskiruokanen oli saanut ison roolin. Hänen aikakaudelleenhan kuuluvat nämä puutteelliset tilinpäätökset. Jutussa annettiin ymmärtää, että Riihimäellä tehtiin tavallista paremmalla asiantuntijuudella poistot.
      Ihmettelen sitä, että yksi haastateltavista oli Rauli Hirviniemi, joka ei ole tällä hetkellä hallituksessa. Sen sijaan siellä on Erja Hirviniemi.
      Kun kaupunginhallitus päätti valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, olisi ollut tärkeää kuntalaisille kuulla hallituksen jäseniltä, miksi he päättivät valittaa. Olisin mielelläni kuullut niin kokoomuslaisten hallitusjäsenien (Petri Siivonen, Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen, Derya Özgün), demareiden ( Miia Nahkuri, Tommi Räty, Lauri Jormanainen), vihreiden (Sari Jokinen), vassareiden (Erja Hirviniemi, Janne Yrjölä), perussuomalaisten ( Jari Heikkinen) ja kristillisten (Hannele Saari) mielipiteitä asiasta. Olihan kaupunginjohtaja päätös: ei valiteta. Lisäksi hän jätti päätökseen eriävän mielipiteensä.
      Riihimäkeläisenä veronmaksajana olisin halunnut saada selvityksen siitä, mitä hallitus tavoitteli tällä valituksella?

      • virkavelvollisuus

        Miten rikuslaispäättäjäien ja kaupunginjohtajan virkavelvollisuus vertautuisi Kittilä - ja Nissinen -caseen? Ymmärtävätkö virkavastuun merkitystä ja mahdollisia seurauksia? Yleistä luottamusta hallintoon ylläpitää virallisen syyttäjän syyteoikeus virkarikoksiin. Meneeköhän juttu vielä joskus tälle ladulle?
        KKO tuomitsi valtakunnansyyttäjän tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta - perustelu; "hänen oli pitänyt tietää esteellisyytensä".
        Riksun päättäjien touhussa on useilla oikeuden päätöksillä ja monelta vuodelta todettu tilinpäätösten alipoistot ja tuloksen manipulointi. Silti luottamushenkilöt kh:ssa vielä lymyilevät laittomaksi tuomitun menettelyn takana ja jallittavat KHO:a!
        KKO:n tahallisuuden tulkintaa lainaten - päättäjien pitää tietää, että lait edellyttävät tilinpäätöksissä käyttämään varovaisuuden periaatteen mukaista poistojen todellista menotasoa ja kunnioittaa viranomaisen sitovaa ohjausta. Onpa vielä huolimattomuus on virkavelvollisuuden rikkomisena rangaistava!


    • AakkosetABC

      Näyttää siltä, että Riihimäellä on systemaattisesti noin kymmenen vuotta kaunisteltu tilinpäätöksiä, siis tietoisesti ja tarkoituksellisesti. Ei ole välitetty Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksistä eikä Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä.
      Kovasti on vedottu Riihimäen teknisen puolen asiantuntemukseen rakennusten tilasta ja tällä on perusteltu pienempiä poistoja.
      Kaiken huippu mielestäni on se, että kaupunginhallitus lykkäsi tilinpäätösten korjausta valittamalla Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, vaikka kaupunginjohtaja oli valmis korjauksiin ja esitti, että ei valiteta.
      Näinkö kaupunginhallitus toteuttaa Riihimäen kaupungin uutta strategiaa?

    • tommipetteri55

      parhaansa ne tekee, annetaan työrauha niille

    • ABCDEFGHIJKLMNOPGRSTUV

      Eiköhän tuo oo jo kohta näyttönsä antanut-kyvytön.
      Tutkinnot eivät takaa mitään,jos ei ota opikseen menneistä.

    • jnmbbm

      Maksajina Rixulaisilla on oikeus vaatia parasta.
      Täällä on näitä hölmöilijöitä ja jäsenkirjamiehiä ollut jo liian kauan.

    • Salp.2.2

      Monilla suurilla johtajilla on oma selvänäkijä. Minä tarjoudun. Tiedän totuuden kaikista asioista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3441
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      179
      1498
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1267
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1142
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      815
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      792
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      779
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      46
      765
    Aihe