Pakolaisrahoja palautettava yli 300.000 eur

Ei-tule-kinkkua

Näyttäisi että Huittisten kaupunki joutuu palauttamaan Valtiolle pakolaisten tukirahoja yli 300.000 € edestä. Satakunnan kansa ja MV-lehti uutisoivat tästä.

"Kaupunginvaltuustossa Simo Riuttamäki (ps.) ja Mikko Kaunisto (vas.)
vaativat rangaistusta sille viranhaltijalle, jonka vastuulla pakolaisia koskevat
korvausasiat ovat.
-Tämä ei saa jäädä tähän. Jokin seuraus pitää tulla”, Riuttamäki vaati."

En voi laittaa suoraa linkkiä mv-sivulle, koska ylläpito deletoi koko viestin.

Tuo 300.000 € tarkoittaa sitä, että Kaupunginjohdon ja valtuutettujen joulukinkkurahoja ei jaeta tänä vuonna. Jostakin se 300k on otettava, ja nyt se menee luottamusmiesten jokavuotisista bonuksista ja kinkkurahasta.

29

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vieläkö.näitä.on

      Voiskos noista valtuutettujen joulubonuksista ja kinkkurahoista kuulla hiukan lisää? Olen ollut luulossa että tuollaiset "joulukirjekuoret" olisivat jääneet viime vuosituhannen puolelle.

    • huijaustakaikki

      Koko "pakolais"juttuhan on haissut jo alusta saakka. Itse ihmettelin kun hammaslääkäriinkin tyypit piti kärrätä vammalaan yksityiselle. Siihen loppui muuten oma asiakkuuteni ko firmaan. Valtion rahastusta koko huhkolan juttu ollut ja ainoat puolustajat/puolestapuhujat olleet siellä "työskennelleet"....tai muuten rahallisesti hyötyneet.

      • eitulekunnollistapaistam

        Eikö kotouttaminen lopu ensikuun vaihteessa,kun alkaa talviaika?Mitähän lapsosiin ihastuneille
        kunnan johtohahmolle ja kukkahattu tädeille keksitään tilalle.Vai onko kaikki löytäneet kotiin
        oman partalapsen mielenkiintonsa kohteeksi?


    • 65498

      no niin sillä lailla voi vattu

      • 35764

        Lehtijutussa luki että ainoastaan yhden pakolaisen aiheuttamat kustannukset 5 vuoden
        ajalta kaupunki joutuu palauttamaan.
        Turvapaikan hakijoita on kymmeniä.
        Kyllä on kallista touhua.


    • suuriasummia

      Suuria summia ja vitsilthän tämä koko Huittisten turvapaikkasoppa alkaa tuntumaan. Rahaa palaa ja tulos on mikä? Se missä näitä Suomeen kotoutettavia näkee on rahapelejä pelaamassa, baarissa tai keskustassa kuleksimassa. Siihenkö kotoutetaan ja näillä summilla.

    • Tanokas-kappeli

      Huittinen joutuu palauttamaan valtiolle 308.200 euroa maturahaa. Se on kertynyt YHDEN matun kustannuksista viiden vuoden ajalta. Se on 61.640 € vuodessa LIIKAA maksettua rahaa. Kuukaudessa matun ylläpitoon on mennyt 5136 € liikaa.

      Kun näitä summia aletaan kertoa kymmenillätuhansilla, kenties sadallatuhannella, pöytälaskimista loppuvat sarakkeet kesken.

      • Normi-matu-palkka

        >> Kuukaudessa matun ylläpitoon on mennyt 5136 € liikaa.

        Usko nyt, että hyvät työntekijät maksaa tänne Suomen työvoimapulaan. Ei ne sieltä ilmatteeksi lähde, lämpimistä maista ja tänne kylmään Suomeen.

        Tuo pikkasen päälle 5 tonnia on se raha, se kk-palkka jolla noitä monen korkeakoulututkinnon omaavia moniosaajia voi pyytää firmaansa töihin. Ei ne alle sen liikahda minnekään.


    • 11243

      Miten kaupunginjohtaja perustelee ilmaisunsa , että se ei ole verorahoista pois?
      Jokainen kansalainen maksaa muodossa tai toisessa muuttajien kustannukset.
      Mutta se on pöyristyttävää , että nämä kulut ovat näin korkeat.
      Tavallinen työssäkäyvä ei edes ansaitse moista rahamäärää kuukaudessa.
      Ja toiset saavat ilmaiseksi koska tarvitsevat turvaa.

    • Ihanoikeasti

      Muutamalla klikkauksella (kaupungin nettisivuilla) selviää, että kyse on vammaisen henkilön vammaispalvelulain mukaisista kustannuksista.

      • Tanokas-kappeli

        Se muuttaakin takaisin maksettavaa summaa ratkaisevasti! Jos ei Suomi vammaisilla turvapaikanhakijoilla rikastu niin sitten ei millään!


      • suvaitsevainen1

        Hyväksy tanokas-kappeli turvapaikan hakija samanlaisena ihmisenä kuin itsekin olet älä sorru vihapuheeseen niin kuin olet tehnyt kirjoituksissasi.


      • Tanokas-kappeli

        En ole tunkeutunut vieraaseen maahan valheellisin perustein vaatimaan ilmaista ylläpitoa, siinä suhteessa eroamme. Realismi ei ole vihapuhetta.


      • nuukajussi

        Ongelman ratkaisu palautettavan rahan saamiseksi takaisin on se, että
        sitä ei ole enää.
        Se on hävitetty muihin n.s tärkeisiin kohteisiin.
        Joten verorahoja joudutaan käyttämään ,joka tapauksessa.


      • nähnytjahämmästynyt

        Ja maataloudessa on myös tulossa palautettavaa.En tiedä miten Kela maksaa noiden laskuja,
        mutta kaupunkin sosiaalitoimeen kulkivat oikein ryhmissä laskuniput kädessä ja antoivat
        varmaan pelirahaakin.Ainakin sosiaalipuolen menot on ollet hurjassa kasvussa.Sinne vietiin
        laskuja vielä omalla autolla jonka senkin ilmeisesti Huittislaiset ylläpitivät.


    • VeronMaksajaVaan

      On kyllä tolkuton rahasumma jos on ainoastaan yhdestä henkilöstä kyse! Eikö muka pienemmällä rahamäärällä pysty asioita hoitamaan?

      • vertailuakintarvitaan

        Täytyy olla luxusta ettei tule valituksia.Toisaalta olisi kiva tietää paljonko maksetaan vammaiselle alkuperäiselle Huittislaiselle? Helpottaisi hahmottamaan tilannetta oikein.
        Oli tilanne mikä tahansa on tilanne Huittisille vaikea kun tänne jää enemmistöksi eläke-
        läiset.


    • vastuutontatörsäystä

      nojoo 5000 e aika hurja summa per kk, vertailun vuoksi mitähän esim vanhustenhoito hoitokodissa maksaa per hlö? muttä tämä ko summahan ei ole mennyt siihen tarkoitukseen mihin se on annettu eli se on käytetty johonkin muuhun, nyt jos virhe on tapahtunut niin jollekin on maksettu tästä vastuusta palkkaa. eli kuka on mokannut ja millä tavalla hän joutuu tästä vastuuseen?

      • Köyhä32

        Suomalainen maksaa yhteiskunnalle todella paljon vauvasta työikäiseksi kun otetaan huomioon koulutus terveyden hoito ymn.Mutta maahanmuuttajan saa melkohalvalla ei maksa yhteiskunnalle kuin promillen verrattuna suomalaiseen ja jos vielä on maanviljeliä niin ei yhteiskunta saa koskaan omiaan.


    • kiinnostakyllä

      Kela tekee takaisin perinnän jos tuo on mennyt henkilölle.Onko kaupunki ryhtynyt toimeen???

      • 5679

        Käsittääkseni se ei ole kelan rahoista kulutettu vaan valtion eli tämän yhteiskuntamme n.s lisäarvosta pois.


    • nuukajussi

      Ei löydy maksajaa tähänkään menoerään, muista puhumattakaan.
      Yksinkertainen ratkaisu on nostaa veroprosenttia ja ongelma ratkaistaan
      näin pois vastuusta.

    • nuukajussi

      Aika paljon kuluu veromarkkoja, tämän maksamiseen sekä urheiluhallin rakentamiseen
      vesitornin , vanhan koulun purkamiseen , ym .
      Ei taida riittää pieni summa.

    • Kalliit-ryhmäkodit

      Pakolaisilta tunnetusti hukkuvat aina passit Välimereen, ja siksi iäkseen voi ilmoittaa mitä tahansa. Suomessa jokainen pakolainen joka ilmoittaa iäkseen alle 18 vuotta, sijoitetaan alaikäisille tarkoitettuihin Ryhmäkoteihin.

      Huittisten vastaanottokeskus lienee ollut statukseltaan juuri tällainen ryhmäkoti. Valtion Talousarviosta selviää että yhden "alaikäisen" nuoren hoito ryhmäkodissa maksaa 61.000 €/vuosi.
      https://imgur.com/a/ZDqIk

      Jos tuollaisia henkilöitä oli vaikka 5 hengen verran ilmoitettuna liikaa, niin siitä kertyy juuri tuollainen 300.000 € rahasumma.

      • suvakki8

        Ota huomioon saamme tulevaisuudessa veroja maksavan kansalaisen suomen maahan halvalla.Mutta sinä olet maksanut yhteiskunnalle huomattavasti enenmmän ole suvaitsevainen ymmärrä hätää kärsivien asemaa.


    • Olematon-työvoima

      Erittäin huonosti tulee sosiaalisista pakkosiirtolaisista tai heidän lapsistaan työvoimaa. Tämä sama pätee myös kantasuomalaisiinkin.

      Tiedän useampiakin noin 60-vuotiaita miehiä, jotka eivät ole olleet elämänsä aikana 2..3 vuotta kaikkiaan työelämässä. Kaikki muu aika on eletty työttömyyskorvauksilla ja sosiaalituella.

      Nyt heidän 35..40-vuotiaat lapsensa ovat samanlaisia työn vieroksujia, nämäkään eivät pysty työpaikoissaan, vaan irtisanoutuvat tai juopottelevat itsensä ulos, ja työttömiksi.
      Näiden parikymppiset lapset seuraavat täsmälleen samaa uraa, he ovat aloittaneet huumeidenkäytön ja epäsosiaalistumisen jo 14-vuotiaina. Sairaseläkkeelle 20-vuotiaina on mennyt jo muutama.

      Ruotsissa ja Saksassa on erittäin hyvin nähtävissä että maahanmuuttaaperheiden lapset ja lapsenlapset tuöllistuvät 2..3 kertaa heikommin kuin kantaväki. Lukuisia tilastoja läytyy todistamana tämä asia.

      Noista nyt 61.000 €/vuosi Ryhmäkodeissa avustetuista "lapsista" tuskin kukaan menee elinaikanaan töihin. Heidän lapsistaan ehkä 20...30% menee. Muslimivaimot eivät mene koskaan töihin, he ovat aina kuormana kansantaloudelle. Pelkkä synnyttäminen ei Suomen länsimaisella elintasolla oltaessa riitä ihmiselle työksi, Afrikassa se ehkä riittää.

      On silkkaa itsepetosta väittää että näin huonosta työaineksesta saataisiin Suomen kansantalouden kasvattajia. Valitettavasti nämä ovat kantasuomalaisten kontolla ja elätettävänä sukupolvien ajan. He eivät omana muslimiyhteisönään KOSKAAN tule kattamaan omia kustannuksiansa.

      • pelkkäähumpuukia

        Onhan omiakin väriltään erilaisia ollut vuosikymmeniä,moniko työelämässä??
        Itsensä pettämistä jos kuvittelee että "leif"tai muslimi menisi muualle kuin Kelan
        "työllistetäviksi" sanokoon Peltsi mitä vain tulevaisuudesta.


      • Näkis-jonkun-malliksi

        Montako muslimia on vaikkapa koko Satakunnan alueella töissä? Siis jossain muualla kuin somalinkielen tulkkeina tai somalian kulttuurivastaavina tms. suojahommissa.

        Vielä suurempi ihme olisi nähdä Satakunnan alueella joku normaalissa 8 h palkkatyössä oleva musliminainen. Eihän ne naiset voi länsimaisia töitä tehdä ollenkaan.

        Siellä koraanin uskontokirja yhtenä ja kotona fanaattinen muslimiäijä toisena kieltää, että et voi mihkään mennä, missa voi miehiäkin alueella liikkua.


    • serielland

      Taitaa olla joku pakolainen ruattistakin kun kesästä saakka on täällä joku ruattinkilpinen volvo luuhannu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1515
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1312
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1247
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe