Voiko maksaa rahalla

Maksuhalukas

Tuli otettua vaimon kanssa äkkilähtö. Sain juuri laskun sähköpostissa. Tulostettu paperille, loppusumma 1170,-.
Pitää maksaa huomiseen klo: 12 mennessä ja lähettää kuitusta kopio matkatoimistoon. Maksaisin nettipankissa, mutta uusi avainlukulista ei ole tullut. Pankki lupasi lähettää uuden, mutta saan sen vasta perjantaina.
Onneksi löytyy tuo summa käteisenä ja pääsen sillä maksamaan laskun, nyt en vain tiedä mihin?
Pankeista ei löydy enää maksuautomaatteja. Pankit eivät ota enää käteistä vastaan. Järvenpäästä löytyy lähin oma pankkini, joka ottaa käteistä vastaan, mutta tuollakaan ei voi laskua maksaa. Suostuvat siirtämään sen vain tilille, mutta kun en saa niitä ulos ilman noita avainlukulistan numeroita.
R-kioski ottaa laskun vastaan, mutta ei ota nyt kun summa on yli 1000,-. Selvitin matkatoimistosta, jospa laittavat kaksi pienempää laskua, mutta kun R saa ottaa laskuja vain max. tonnin samana päivänä.

Ei valitettavasti ole tässä lähellä tuttuja, joita voisin tällä vaivata. Mitä tehdä? Mihin maksaa ja miten?

Jos jelpit omasi tilin kautta, maksan mielelläni 50,- vaivasta, vai onkohan tuo laillista. Pahimmillaan tulee syyte rahanpesusta.

Nyt on hyvät neuvot tarpeen.

Kiitos jo etukäteen hyvästä vinkistä.

ps. tulee mieleen Speden elokuvat byrokratiasta. Silloin nauratti, ei naurata enää.

12

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kapitalistit-petti

      Paikallisosuuspankki ottaa rahaa vastaan tilille kello 15 saakka ja maksaa voi vaikka kassalla tai maksuautomaatilla, jos sattuu toimimaan. Aloittajan kiirelle on kuitenkin se este että kuhnivat pankissa vähintään viikon päättäessään avaavatko sinulle tilin ja ottavatko asiakkaaksi!

      Wahlroosin pankit kannattaa unohtaa nyky Suomessa.

    • Rkierränorrenymäri

      No käyppäs R:llä tänään ja huomenna sit uudelleen, kun rahaa on niin eihän tuossa mitään ongelmaa ole vai onko ymmärtämis vaikeuksia.

    • katainen

      Minun kortti on kerran skimmattu. Pattayalla alkoi tulla ostoja minun nimiini. Pankin kanssa saatiin vastuuasiat kuntoon, mutta kyllä oli aika vääntämistä. Tämän jälkeen hävitin kortit. Käytän vain käteistä.
      Kävimme tänään Jyväskylässä IKEA:ssa. Rouva löysi aika lailla kaikkea "tarpeellista". Kassalla selvisi että ostoksia ei voi maksaa enää rahalla?? En meinannut uskoa mutta kyllä se vain näin on. SInne jäi ostokset. Kai siinä muutama satanen säästyi.

    • markattakaisin

      Paikallisosuuspankki ottaa rahaa vastaan, mutta laskua ei voi maksaa pankissa. Pitää mennä kotiin maksamaan nettipankissa.
      Maksuautomaatit ei ole enää käytössä.
      Suomessa sama tilanne. Laskujen maksaminen on mahdollista vain nettipankin kautta.

      Ikean tavoin myös kaupat siirtyvät hiljalleen korttimaksamiseen. Nähtävästi piakkoin tulee käteisostoihin 50,- raja. Tämähän tarkoittaa sitä että ostokset pitää viedä välillä autoon ja tulla sitten uudelleen jotta saa ostoksensa tehtyä.
      Monet eivät luota pankkijärjestelmään ja haluavat pysyä käteisessä. Ne on nämä EU rahanpesu säädökset. Hankalaksi menee.

      • PitäköötTunkkinsa

        Ainahan ne kaupat voi kiertää kaukaa johon raha ei kelpaa!


    • wueyrff

      Eikö laskuja voi maksaa rahalla pankin tiskillä Keuruulla? Kaikella EU totalitarismilla lue marxilaisella kommunismilla on päämäärä. Orjuuttaa Euroopan maat.

    • Matkallamaineeseen

      Eikö sulla oo ketään sukulaista, naapuria tai kaveria? Lyöt rahat sen kouraan ja maksatte hänen tililtä matkan. Näin mä oon auttanu mun muutamaa kaveria kun on tullut kiire lähteä reissuun.

    • Maksuhalukas

      Näin sitten teinkin että annoin rahat kaverille ja pyysin häntä maksamaan laskun. Pankissa kävi talletusvaiheessa niin että virkailija sanoi että koska käteistalletus on yli 1000 EUR, heidän pitää tehdä rahan alkuperän selvitys. Kaverini kertoi tämän ongelman, mutta se ei riitä. Hänen olisi pitänyt kertoa kuka minä olen, jolta on rahat saanut. Ei riittänyt että laskussa oli minun nimi. Rahan alkuperä olisi pitänyt todistaa tositteella, mistä se on peräisin. Mistä olen on rahat saanut? Jopa pelkkä automaattinostokuitti ei riitä, vaan on todistettava ihan rahan alkuperä (ja tositteella).

      Kaverini keskeytti tilanteen, koska virkailija oli alkanut puhumaan jotain tilin sulkemisesta, jos talletettavan rahan alkuperää ei voida selvittää. Oli ollut kovin pahoillaan, mutta niin on nyt tiukka rahanpesulaki. Kertoi että tässä pankki on ikävässä tilanteessa, mutta laki määrää näin.

      Kaverini sai ohjeen, että kannattaa tallettaa samana päivänä max. 1000 EUR ja sitten vaikka seuraavana päivänä lisää. Alle 1000 EUR talletuksista vuorokautta kohden ei tarvitse alkuperää selvittää.

      No nyt minulla onkin jo avainlukulistat hallussa ja nämä ongelmat ovat nyt takana.

      • EttäpäNäin

        Olis sanonut, että rahan alkuperä on setelipainosta... vai eikö virkailija tunnista setelissä olevia tunnisteita?


    • ihanaraha

      Rehellisen, tavallisen ihmisen käteisen, sekä yleensä rahan käyttö ja valvonta on mennyt sen verran pitkälle, että ihmiset miettivät toisia tapoja asioiden hoitoon. Nyt vallitseva maksuliikennetapa kaikkine rajoitteineen yhä kiristyvän valvonnan myötä on tuhoon tuomittu. Miten asioita voi muutoin hoitaa?

      Tällainen on aika suosittu. Tehdään omalle tietokoneelle lompakko virtuaalirahalle. Se onnistuu ilmaiseksi osoitteesta blockchain.info. Tai vaihtoehtoisesti käytetään jonkun bitcoinpankin palveluja (esim. bitcoinpankki.fi). Ostetaan yrityksestä bittiraha.fi virtuaalista rahaa bitcoin sopiva määrä. Ei liian paljon, koska kurssi heiluu aika rapsakasti jopa saman päivän aikana. Pitkässä juoksussa bitcoin arvo nousee kuitenkin koko ajan. Bitcoin täyttää vuoden päästä 10v jona aikana sen arvo on kaksinkertaistunut joka vuosi.

      Kun saat laskun, voit maksaa sen kuin nettipankissa bittiraha.fi palvelun kautta. Esim. lomamatkat, sähkö-, vuokra- ja puhelinlaskut. Ihan kaikki laskut. Kun maksat laskuja tai ostat lisää lompakkosi bitcoin rahaa, kukaan ei kysele yhtään mitään. Jos haluat siirtää ostamaasi bitcoineja takaisin euroina omalle tilillesi, sekin onnistuu muutamassa sekunnissa. Täytät laskunmaksu palvelussa vain saajaksi omat tiedot ja kohta eurot ovat tililläsi.

      Suurimmissa kaupungeissa on kaksisuuntaisia bitcoinautimaatteja. Työnnä sinne minkälainen nippu tahansa seteleitä, niin saat vastaavasti lompakkoosi bitcoineja. Oleellista tässä kaikessa on että missään vaiheessa kukaan ei kysy mitään. Bitcoinien käyttö on lisäksi anonyymiä. Monet suomalaiset liikkeet ottavat suoraan bitcoineja vastaan, eli niiden vaihtoa euroihin ei tarvitse edes tehdä. Bitcoin on siitä vekkula valuutta, että se liikkuu lähettäjältä vastaanottajalle 24/7/365 ohi perinteisen pankkijärjestelmän suoraan lompakosta toiseen lompakkoon ja siirto menee perille kaikkialla maailmassa alle 10s missä vain netti toimii. Tämä on koko bitcoinin ydin. Suosittelen tutustumaan asiaan.

      Täältä saa paljon hyvää tietoa; bittiraha.fi

    • syylliset-esiin

      Tätä ne Nordean veroparatiisi keinottelut saa aikaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14891
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe