Kanariansaaret vaiko Madeira

lämpiminajatuksin

Talvilomaviikolle tässä matkaa suunnittelen, josko Kanarialle vaiko Madeiralle. Olette varmaan kummallakin käyneet, joten saisiko vinkkejä, kumman valitsisin, kun pelkästään rannalla makoilukaan ei oikein kiinnosta, mutta ämmintäkin saisi olla, kun tuohon aikaan saa kotimaassa hyvistä ihan tarpeeksi.

45

4451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lämpiminajatuksin

      ämmintä = lämmintä, "ämmät" on omastatakaa :)

    • mahdoton.tietää

      Kummassakaan paikassa ei ole erityisen lämmintä keskitalvella, mutta Gran Canarian tai Teneriffan eteläosissa on usein sentään edes päiväsaikaan kesäistä ainakin, jos aurinko sattuu paistamaan. Ei kukaan voi tehdä päätöstä puolestasi.

      • eteläosiin

        Lämpöä halutessaan kanaria. Madeiralla ei kesälläkään mitään hellettä


      • Stre.lizia
        eteläosiin kirjoitti:

        Lämpöä halutessaan kanaria. Madeiralla ei kesälläkään mitään hellettä

        Olemme olleet Madeiralla elo-, syys-, loka-, joulu- ja huhtikuussa. Parhaimmiksi osoittautuivat loka- ja huhtikuu. Joulureissulla eka viikko aurinkoinen ja toka sateinen, mutta lämmintä oli. Elo- ja syyskuussa oli sellaiset helteet 28-30C, ettei meidän levadapatikoinnista tullut oikein mitään. Hotellien uima-altailla väki makaili hyvinkin tyytyväisenä.
        Tammikuu ja helmikuu Madeiralla kaikein kylmimmät, samoin Kanariansaarten pohjoisosissa voi vilu yllättää!


      • molemmethyviä

        Madeiralla siihen "rannalla makoiluun" ei oikein ole mahdollisuuttakaan. Eikä madeiralla mitään hellettä ole mihinkään vuodenaikaan, kun katsoo toteutuneita keskilämpötiloja. Kaunista madeiralla kyllä on. Kanaria, vaihtoehtoja riittää minkälaisen paikan valitsee. Myös hyviä rantoja paljon


    • JokaSaitillaOireilee

      Aloittaja sanankäytön todistaen on Pattayan palstan häirikkö Maija.

      • abcdefghijklmnopqrs

        olet vainoharhainen


    • Uranpi

      Madeiralla ei ilman pitkähihaista oikein talvella tarkene. Usein biologista helmikuussa talvilomien aikaan. Kesä ja alkusyksy parhaita aikoja Madeiralla.
      Ja Kanariallakin talvet aika vilpoisia.

      • Enoletarvinut

        Joka kerta pärjätty lyhythihaisella päiväsaikaan Madeiralla, no onhan täällä kotomaassakin moni vetänyt kevyttopalla jo kolmatta kuukautta... meitä on erilaisia.


    • Jarkki56

      Ei tuota tarvitse sekuntiakaan miettiä, Madeira tietysti! Sen ominaisuudet ovat aivan toista luokkaa kuin Kanariansaarten. Kanariansaarillakaan ei ole kuin Lanzarote kiinnostava kohde.

      • odotetaan

        Ja laskeutumisvarma lentokenttä!


      • Näköalahuone

        Madeiran kannalla myös, siellä on sitä jotain, toisin kuin Kanarialla.
        No joo, on Teneriffan eteläosassa usein aurinkoista, mutta tienoo on kuin aavikkoa ja erittäin kaupallinen mesta sekä katukaupustelijoita joka paikassa. Lentokentällä tungosta.
        Joka paikassa on riskinsä, sitä voisi kysyä vaikka niiltä mitkä yöpyi Teiden kaapelihississä tänä vuonna tai pari vuotta sitten, kun lunta tuli hieman runsaasti.


    • tosiuskova

      Miksi vain noi vaihtoehdot? Miksi et samalla rahalla ja lentomatkalla mene hieman pitemmälle ja nauti OIKEESTi lämmöstä ja auringonpaisteesta? Ja autenttisesta ympäristöstä. Esim Gambia, Goa tai Dubai/Abu Dhabi?

      • Stre.lizia

        Madeira on luonnon puolesta ehdottomasti kauniimpi. Teneriffan vehreä osa, Puerto de la Cruz on myös melko kaunis.
        Funchal on oikea kaupunki ja PdlC on kalastajakylään rakennettu iso hotellikolossi, jossa ei juurikaan ole mitään aitoa.
        Madeiralla voi sataa hivenen enemmän talvella. Jos hakee lämmintä ja aurinkoa, kannattaa suunnata Teneriffan eteläosaan. Se puolestaan on tupaten täyteen turistien kansoittama.
        Jos haluaa aitoa kanarialaista kaupunkia kohtuullisilla lämpötiloilla, valinta olisi tuolloin Gran Canarian Las Palmas.
        Mikäli toivoo varmaa lämpöä, on matkattava noin 10 lentotunnin päähän.


      • Liian.kuuma

        Vähän "pidemmällä" nahka korkkaa helposti ja on liian lämmintä, varsinkin jos on vielä kosteaa samaan aikaan. Aurinkorasvojen kanssa lutraaminen ei tee olosta mieluisaa.


    • Teneriffaasuosittelen

      Madeira on ihana, mutta helmikuussa voi olla kylmää ja sateista. Kaksi kertaa ollaan hiihtomaviikolla tuolla oltu perheen kanssa, ekalla kertaa oli lämmin kaunis viikko, tokalla kertaa satoi 3 pv kaatamalla ja kylmäkin oli. Sen jälkeen olen viettänyt ko viikon useamman kerran Teneriffan eteläpuolella ja kerran myös Puerto de la Cruzissa, sää oli miellyttävä silloin mutta voi tuollakin vaihdella, ja kerran oltiin myös Gran Canarian Maspalomasissa, missä oli koko viikon auringonottokelit, mutta mitään muuta siellä ei sitten ollutkaan. Suosittelen Puerto de la Cruzia: kiva kaupunki jossa hyvät ravintolat ja paljon nähtävää ja tekemistä. Ja jos kelit ei suosi, voit hypätä bussiin ja ajaa saaren eteläpuolen aurinkoisemmille rannoille. Madeiralle kannattaa mennä sitten vaikka syyslomalla.. :)

    • T.R.Olli

      Gran Canarialla Puerto Rico ja Puerto Mogan ovat parhaiten vuorten suojassa ja useimmiten päivällä lämpimimpiä paikkoja. Miinuksena tietynlainen ahtaus. Helmikuussa ei ole missään Kanarialla takuuvarmasti aurinkoista ja lämmintä. Las Palmasin, Funchalin ja Puerto Cruzin vertailu on vaikeaa. Ovat erikokoisia kaupunkeja ja kaikilla on omat puolensa. Funchalissa suurin osa hotelleista on Lidon alueella ja siitäkin joku voisi sanoa ettei sen kummempi ole kuin joku Kanarialla vuoren rinteessä oleva alue. Helmikuu ei ole aivan optimaalisin aika Madeiralla, ei ainakaan silloin jos on aikomus kierrellä saarta vuoristoalueet mukaan lukien. Ajoittaisin Madeiran matkan huhti-lokakuuhun ja talvimatkan Kanarialle, jos näiden kahden vaihtoehdon välillä pohdiskelee.

    • T.R.Olli

      Yksi itsestään selvyys jäi sanomatta. Vain kalliimmissa hotelleissa on lämmitys. Ehkei sitä 70-luvulla kehdannut kertoa naapurille, mutta kai sen nykyään voi sanoa. Sille asialle ei kai voi mitään. Yhden ainoan kerran on ollut sähkölämmitin huoneistohotellissa kun muistelen omia matkojani. Se on yksi syy miksi minimaaliset lämpötilaerot eri kohteiden välillä nousevat korostuneesti esiin keskusteluissa.

      • Stre.lizia

        Hyviä ja varteenotettavia kommentteja edellisillä.

        Jos lomaviikko on helmikuulla, on Kanaria sään puolesta parempi. Tosin esim. Teneriffan PdlCruzissa voi tuohon aikaan olla hyvinkin vilakkaa ja sateista. Iso plussa tuolla etenkin lapsiperheille on Loroparque.
        Hotellien lämmityksistä olen havainnut (5 5matkaa), että Portugalissa (Madeiralla) on kunnon keskuslämmitykset vaatimattomissakin hotelleissa. Kun taas Kanarialla lämmitys on vain 4-5 tähden hotelleissa.
        Kahden viikon joululomista pointsit menee Madeiralle. Sää oli melko mukava ja kämppä lämmin.
        Maspalomasissa ja Pto.Cruzissa joulusää oli kohtuuhyvä, mutta asumuksissa vilusti.
        Vieläkään ei oikein tohdita puhua siitä, että Kanarian majapaikoissa voi tulla kylmä.
        Fleeceä/villaa ylle ja pörrösukat jalkaan, niin kyllä se siitä. ;)

        Ap. Kerro sitten, minkä kohteen valitsit. Onnistunutta lomaa!


    • pikusio

      Muutama vuosi takaperin olimme joulukuun alussa Puerto del Cruz:ssa, ja yöt hotelissamme turkasen kylmiä. Nyt olisi tarkoitus tehdä lomamatka maaliskuussa Kanarialle, mutta arveluttaa säiden puolesta, että pitäisikö kuitenkin istua se kymmenen tuntia koneessa, jolloin sää olisi varmasti lämmin, jottaei vanhoja luita kolottaisi ainakaan kylmyys.

    • mitälomaltatoivoo

      Madeiran saari on tietysti kauneudessaan ja vehreydessään ihan omaa luokkaansa.
      Teneriffan pohjoisosassa on aika paljon samaa kasvillisuuden puolesta, joskaan ei yhtä rehevänä ja runsaana kuin Madeiralla.
      Säiden puolesta aika lähellä toisiaan ovat nuo em. kohteet. Madeiralla voi sataa vähän enemmän.
      Madeira on aidompi, ei ihan niin turistirysä kuin Gran Canaria ja Teneriffa.
      Jos lämpöä lähtisin hakemaan, en valitsisi noista kumpaakaan. Mieluummin lentäisin muutaman tunnin pidemmälle varmaan lämpöön.

      • Kanariantalvi

        Kanarialla on vähän viileämpi ja epävakaisempi jakso meneillään. Ainakin Puerto de la Cruzissa sataa parhaillaan. Takkeja tarvitaan
        Täkäläiseen vuodenaikaan nähden normaalia "talvisäätä."


      • eikylmäälomaa
        Kanariantalvi kirjoitti:

        Kanarialla on vähän viileämpi ja epävakaisempi jakso meneillään. Ainakin Puerto de la Cruzissa sataa parhaillaan. Takkeja tarvitaan
        Täkäläiseen vuodenaikaan nähden normaalia "talvisäätä."

        Jos noista pitäisi valita, niin Madeiran ottasin. Siellä lämmitykset kaikissa asumuksissa. Kanarialla vaan kalleimmissa. Kurjaa jos lomalla vilustuu.


    • turistinen

      Kukaan ei ole vielä kommentoinut yleisestä hintatasosta näiden välillä. Joten kysynkin, että miten on? Kumpi on kukkaro-ystävällisempi? Vaikkei lomalla niin haluaisi nipottaakaan rahan käytön suhteen niin kyllä ravintola- ym. muilla hinnoilla merkitystä tavan turistille tuppaa olemaan.

      • eikylmäälomaa

        Kanarialla en ole käynyt kuin Inglesissä ja PdlCruzissa, joista jälkimmäinen on edullisempi. Madeiralla n.10krt ja hintataso edullisempi Suomeen verrattuna.
        Kovin merkittäviä nuo erot vaikkapa ruokapaikkojen suhteen eivät ole.
        Madeira mieleisempi minulle upeamman luonnon ja lämpimien hotellien takia.


      • Ville.viluinen
        eikylmäälomaa kirjoitti:

        Kanarialla en ole käynyt kuin Inglesissä ja PdlCruzissa, joista jälkimmäinen on edullisempi. Madeiralla n.10krt ja hintataso edullisempi Suomeen verrattuna.
        Kovin merkittäviä nuo erot vaikkapa ruokapaikkojen suhteen eivät ole.
        Madeira mieleisempi minulle upeamman luonnon ja lämpimien hotellien takia.

        Täällä värjöttelen P.Cruzissa. Hotla kylmä kuin hevostalli, kolme tähteä, ei lämmitystä.
        Madeira parempi kaikissa hotelleissa keskuslämmitykset.
        Keuhkoputken tulehdusta liikkeellä Cruzissa paljon.
        Tuttava sen takia sairaalassa.
        Ei hyvä.


    • Matkallanyt

      Täältä Los Cristianosin turistirysästä kirjoitan, tarkenee olla t-paidalla nyt. Hämmennyn vaan kun vaihtoehdot ovat vain Gran Canaria tai Teneriffa? Olin 11 päivää La Palmalla, ja autolla saaren kiersin sekä patikoin...ja voin sanoa, että vehreys hippasen toista kuin Teneriffan etelässä. Laurisilvametsät, suosittelen. Aurinkoa haluaville ottakaa HUOMATTAVASTI Teneä ja Grania halvempi hotelli saaren länsipuolelta, siellä aurinkoa enempi. Los Llanosin pohjoispuolelta jos löytyy apartamente, on näkymät huisit. Puerto Naos, Los Llanos, toimii jos ei halua samanalaista turistirysää kuin nuo pääsaaret. Ja halvempaa kaikki.

      • Tenskullamekin

        Kiitos La Palmasta kirjoittaneille!
        Tuonne pitää reissu tehdä, kuulostaa niin hyvältä! Täältä Teneriffalta kai pääsee Binterillä.

        Ollaan parhaillaan Puertocruzin koleudessa. Ei tämä nyt niin kamalaa ole, eiköhän kelit tuosta kohta jo lämpene.
        Viikon matkalaisia tulee sääli.

        Täällä moni ottaa hotellitarjouksen etelästä ja lähtee lämmittelemään.
        Parhaillaan on siellä 50-60% ale monista hyvistä hotelleista.


    • LaaPalmaOnOK

      Joo, menkää Palmalle Tazacorteen. On Euroopan aurinkoisin nurkka. Kysykää paikkakunnalla asuvalta Barraquitolta. Lieneekö sinne suoria lentoja? Kun kävin siellä muutama vuosi aiemmin, jouduin menemään Teneriffan kautta.

      • EiDarraBarraa

        Darra Barra Barraquito ei uskalla täällä enää kirjoitella kun se häädettiin pois muiden asiakirjoittajien kanssa samassa nipussa. Ei taida eläkepapparaisen huutelemat asiakirjoittajat enää koskaan palata palstalle :D


      • Kanarianpalsta
        EiDarraBarraa kirjoitti:

        Darra Barra Barraquito ei uskalla täällä enää kirjoitella kun se häädettiin pois muiden asiakirjoittajien kanssa samassa nipussa. Ei taida eläkepapparaisen huutelemat asiakirjoittajat enää koskaan palata palstalle :D

        Ei niin. Eivät uskalla eivätkä halua. Sama kato kävi annan palstalla. Syy tiedetään.


      • PalstanBoss

        Joo, nuo aiheet ovat ainoat jotka sallin tällä minun palstallani. Muista asioista kirjoittelevat häädän pois.


      • Kanarianpalsta

        Vaan jos ei taho sinne naisten kanssa määkimään. Kävin siellä hölmöyttäni jopa rekkautumassa mutta pois häätivät.
        Karmee paikka. Ei Annaan kukaan enää kirjoita, paitsi nuo kolme ämmää.
        Tänne sitä nyt siis kirjoittelen...


      • H.Armitus
        Kanarianpalsta kirjoitti:

        Ei niin. Eivät uskalla eivätkä halua. Sama kato kävi annan palstalla. Syy tiedetään.

        Anna on huojuva talo. Ei ole ensimmäinen joukkopako. Kuka kehtoa keinuttaa?


      • annanpienipiiri
        H.Armitus kirjoitti:

        Anna on huojuva talo. Ei ole ensimmäinen joukkopako. Kuka kehtoa keinuttaa?

        Iso Tätihän se siellä kiikuttaa.
        Kaksi apu-ukkia. Kovin pieni on hovi.
        Täti pelasi korttinsa huonosti.


    • känniääliöideningles

      kanarian Playa del Inglesissä puhutaan jokapuolella suomea, eli siellä saa olla "etelässä" suomituristina kuin Suomessa. On monenlaista drinkin tarjoajaa ja sisäänheittäjää jotka puhuvat lähes täydellistä suomea. Jos olet siis kiinanbuffetissa viihtyvä "bilehirmu" jota miellyttää dyynit ja ilmainen drinkki toinen maksaa -tarjoukset suuntaa Inglesiin. Jos haluat aidomman oloisen kohteen kokeile Madeiraa, joka on usein luontokohteena mainostettu. Teneriffa näyttää vielä melko ok kohteelta, vaikka turisteja täynnä sekin kyllä. Inglesiin en aio enää ikinä matkustaa.

      • Luontomatkailija

        Hyvin samanlaiset kokemukset on minullakin. Lienen ollut ainut selvinpäin liikkuja Inglesissä. Ei meikäläisen paikka.
        Madeiralta ja Azoreilta hyvät lomamuistot. Kaunista luontoa eikä kännikaloja näkynyt.
        La Palma täytyy katsastaa.


    • InglesYök

      Kanarialla on kauheaa, mutta ilmasto on parempi. Paitsi P. de la Cruz: ssa joka muistuttaa Madeiraa muutenkin. Siellä oli jokunen vuosi sitten lomani aikaan alle 10 C öisin ja päivisin max. 14-15 C. Hotelli Botanico oli erittäin viihtyisä ja lämmin.

    • Semmottinenmesta

      Pdc:ssä ilmat arpapeliä.Jos paistaa niin kohta pilvistä ja hupparia altaalla niskaan.Pilvee-aurinkoa..muuteån kyllä mukava mesta.Ei oikein auringonpalvojille.Tasokas hotelli että tarkenee ja lämmitetty allas.Tullut käytyä 4x..parin ja kolnen vkon ceissejä.Maaliskuu melkein parasta-aikaa keväällä.

      • Ville.viluinen

        Semmottinen on tää mesta juu! kuten tuossa kuvailit.
        Nyt taas aurinko paahtaa kalimansekaiselta taivaalta. Uikkareissa olen tässä omalla altaalla eikä vilusta.
        Pitäs vaan raaskia ottaa tuo 4tähen hotelli. Oon ottanu jokerin halvalla ja tehny 2 matkaa 1n hinnalla.


    • palmahaaveissa

      Kertokaas miten tuonne La Palmalle parhaiten pääsee? Ei taida lentoja olla ?

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe