Julistetaan rauha Sysmään

Exyrittäjä

Nyt, kun kuumimmat keskusteluaiheet täällä ovat saaneet lähes siedettävät ratkaisut, niin voitaisiinko jo rauhoittua ja keskittyä ihan oikeisiin ongelmiin. Eeva-Kaisa on ottanut lusikan kauniiseen käteensä ja vetänyt oikeat johtopäätökset eroamalla joistain luottamustoimistaan. Päätöstä varmaankin vauhditti huomattavasti uhka oikeustoimista kunnan toimesta liittyen työpaikkakiusaamiseen . Aina pitäisi olla tarkka sanomisistaan ja käyttäytymisestään myös luottamustoimissa. Lisäksi hänen puolisonsa epämääräiset hankkeet mökkikylien suhteen näyttävät jo haudatuilta. Joten nyt sitten kaikkien focus tulevaisuuteen.

Mitä on Sysmä kymmenen vuoden päästä? Onko meillä vielä silloin erikoisliikkeitä ja minkälaisia muita palveluita? Vaiko vain kaksi pankkia ja kaksi markettia? Tästä kannattaisi olla huolissaan.

Eli juttua kehiin uusista aiheista

54

2108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LeonidKuhl

      Kerrotko lisää tuosta väittämästäsi työpaikkakiusaamisesta ja johtopäätöksien vetämisestä?

      Siinä aloittaja on oikeassa, että pitää mennä eteenpäin ja panostaa oikeasti Sysmän pelastamiseen, mutta se ei onnistu ennen kuin paise on puhkaistu ja visva puristettu pihalle. Totuus esiin ja eteenpäin.

    • Ettätällaistatälläkertaa

      Joopa joo....tänään oikein lehdestä luin, mitä on kylillä huhuttu. Kaikenlaisia asiantuntijoita kunta onkin käyttänyt sote-tilaajana!!! Törkeä rattijuopumus ja ehdollinen tuomio osoittaa, että kyseisellä ihmisellä on paha ongelma ja kaikesta päätellen puhdas suojatyöpaika Sysmän kunnassa. Tämä tieto laittaa ihan uuteen valoon vuoden takaiset kuviot, jossa kyseinen henkilö oli kunnan johtokaksikon suurin puolustaja. Onkohan kaikki ollut ihan päivänvalon kestävää? Monissa kunnissa nämä julkisuuteen tulleet tuomiot ovat johtaneet johtopäätösten tekoon, miten käynee Sysmässä.

    • Sysmänlaki

      Kuntalain mukaan vankeustuomioon (ehdollinenkin on vankeustuomio) tuomitun tulisi erota kunnallisesta luottamustehtävästä tai valtuusto voi hänet päätöksellään erottaa. Sysmässä taitaa olla eri lait, tuomittu jatkaa valtuustossa ja on vieläpä kunnan palkkalistoilla. Täällä haukutaan kepulaisia, mutta eipä ole yhdelläkään heistä tuomioita, kokkareilla ja demareilla on. Miettikää sitä!

      • luetunymmärtäjä

        Ottaisitko ja lukisit sen kuntalakisi uudestaan. Siellä on kyllä yksityislohtaisesti mainittu nuo ennen varsinaista vaalia luetut tuomiot. Ei riitä että osaa lukea, täytyy myös ymmärtää lukemansa, Kepulaisenkin.


    • Sysmänlakia

      Totta, ei ole kuuden kuukauden tuomio, eikä ilmeisesti viime vaalien jälkeen. Mutta onko asioiden moraalisella puolella mitään merkitystä Sysmässä, ilmeisesti ei?

      • ystkyshän

        Kepulla sitä riittääkin moraalia. Mite ne menikään ne kepulaisten eläinten hoidot viime vaalikaudella, minkähän puolueen miehet olivatkaan asialla?


      • Sysmäsynkkäjasyrjässä
        ystkyshän kirjoitti:

        Kepulla sitä riittääkin moraalia. Mite ne menikään ne kepulaisten eläinten hoidot viime vaalikaudella, minkähän puolueen miehet olivatkaan asialla?

        Näin oli, mutta kyseinen henkilö erosi heti luottamustoimista. Katsotaan nyt miten Nurminen toimii.


      • Eimenejakeluun
        Sysmäsynkkäjasyrjässä kirjoitti:

        Näin oli, mutta kyseinen henkilö erosi heti luottamustoimista. Katsotaan nyt miten Nurminen toimii.

        Nyt nähtiin ainakin osa ko. henkilön toimintatavoista. Ti 3.10. Itä-Hämeessä julkaistu juttu (s. 3, Sysmän kunnalta tyly vastaus kehittämisehdotuksiin). Kuntalainen oli lähettänyt kunnanjohtajalle ehdotuksia ja sai palauteviestin Nurmiselta: "Moi, Älä jauha paskaa, persaukisia suhareita on nähty jo tarpeeksi. Jukka." Tämä ei mahdu jakeluun; kuinka näin voi vastata henkilö, joka työskentelee kunnanvirastossa?!?!?!?!?!

        Aloittaja lause osui nappiin: "Aina pitäisi olla tarkka sanomisistaan ja käyttäytymisestään myös luottamustoimissa." Vai onko tilaajan titteli nyt luottamustoimi lainkaan, mutta kukaan kunnassa/kunnalle työskentelevä ei saisi päästää tällaisia eteenpäin!


      • ystkyshän
        Sysmäsynkkäjasyrjässä kirjoitti:

        Näin oli, mutta kyseinen henkilö erosi heti luottamustoimista. Katsotaan nyt miten Nurminen toimii.

        Entäs se toinen? Niitähän oli kaksi.


      • Symäläinen
        ystkyshän kirjoitti:

        Entäs se toinen? Niitähän oli kaksi.

        Hän ei tietääkseni ollut missään luottamustoimessa.


    • Ipponeita

      Eikös niitä rattijuopumuksia vuosien saatossa useampia? Mutta niitähän siinä puolueessa on ollut muillakin

      • rupatellentaas

        Ja varavaltuutetullakin, kiinni ei vaan ole vielä jääny vaikka kaikki tietää miten jurmussa ajelee...aika hoitanee...


    • ChogHugh

      Kyllä oli taas Kokoomuspampulla jeesustelu huipussaan, kun lehdessä kertoo, ettei muka tiennyt tämän yhden sankar'pojan arvelluttavista naisen käsittely menetelmistä. Se on kyllä v***n vale, ihan satavarmasti Sysmän Kokoomusjohtaja tietää mitä jäsenistö täällä puuhaa. Onhan heillä ihan erikseen huoltoaseman baareissa kiertelevä korva ja muutenkaan tuon tason tapaus ei Sysmässä jää pimentoon.
      Tämä onkin esimerkkitapaus kokoomusjohtajan toimintatavoista, ikävät asiat ulkoistetaan muille tai kiistetään kokonaan ja kiitokset kerätään itselle, ansiottomatkin.

      • saattopaollanäin

        Eiköhän tuo tienny kun kyseinen varavaltuutettu oli määrätty jo paljon aiemmin tekojensa takia ylenemiskieltoon palokunnassa...


      • Lnpoksy

        Sankarpojan uus morsio hehkuttaa..saa taas lehdistö lisää juttua seuraavien vaalien vastaavaan paljastukseen


      • Kyllikki56
        Lnpoksy kirjoitti:

        Sankarpojan uus morsio hehkuttaa..saa taas lehdistö lisää juttua seuraavien vaalien vastaavaan paljastukseen

        😂 se on hyvä et maine säilyy👍 miksipä nuo tapojaan muuttas


    • jatkakaasamaanmalliin

      Aloittajan tarkoittamaan suuntaan lähtikin keskustelu heti alkuunsa, tästä on hyvä jatkaa!

      • Pitäkööttunkkinsa

        Halusiko ensimmäinen kirjoittaja tosiaankin rakentaa rauhaa!!?? Kyllä tuo avaus oli kaikkea muuta. Jospa Lehtosalo-Lönnberg sai vaan tarpeekseen tälläkin palstalla tapahtuvasta paskan heitosta kun sitä samaa ilmeisesti sai niskaansa myös kunnantalolla ja kunnanhallituksessa. Ihan ymmärrettävä päätös.


      • pärnistönlaatik

        No johan menee tunteisiin sit anonyymin keskustelupalstan jutut. Jokainen itselleen kuoppansa kaivaa.


    • Tulevaisuudentoivo

      Sysmää ei ole, ei ole on vaan Lahden Pohjoinen osa. Ja hyvä näin, saa rauhanjulistaja/riidanhaastaja olla ihan rauhassa.

    • Veepeee

      Nyt kyl tarpeex nurminen kupissa. Sivuun heti!

    • Sysmäläisenähävettää

      Joo, Nurmiselle kenkää kunnasta ja äkkiä. Kirjoittikohan tuo vastauksen ihan selvin päin? Suurella hämmästyksellä luin, että Nurminen on edelleen tilaajana kunnan palveluksessa. Kunta on ulkoistanut sosiaali- ja terveysalan ja on palkannut sosiaalijohtajan hoitamaan viranomaisasioita. Kyllä Veistilällä olisin enemmän osaamista toimia tilaajana kuin tällä ongelmaisella terveydenhoitajalle. Alan nyt ymmärtää, miksi EK sai tarpeekseen. Nurminen on suojatyöpaika, sillä Kitkiöjoen ja Järvisen sana riittää palkkaamaan ihmisen määräaikaiseen työsuhteeseen, ei ole tarvinnut kepulaisilta kysellä mitään kun on saatu oman vallan demari-takuumies lähelle ja nöyräksi. Kuinka joku voi vielä puolustella Sysmän kunnan touhuja??? Maakunnassa tämä on nähty jo kauan, kaikki sysmäläinen eivät ole vieläkään heränneet. Ja miksi kunnanjohtaja ei itse vastaa saamiinsa sähköposteihin, sitä eniten ihmettelen!!

      • tietäisitkin

        Niinkö? Sinäkö tiedät miksi EK sai tarpeekseen? Alat oikein ymmärtääkin? Siinähän juurikin osoitit tietämättömyytesi tai vaihtoehtoisesti keputrollin jolla yrität valkaista asioita. Olisiko kuitenkin niin että vaihtoehdot kävivät vähiksi?


      • Sysmäläisiäviedäänkuin
        tietäisitkin kirjoitti:

        Niinkö? Sinäkö tiedät miksi EK sai tarpeekseen? Alat oikein ymmärtääkin? Siinähän juurikin osoitit tietämättömyytesi tai vaihtoehtoisesti keputrollin jolla yrität valkaista asioita. Olisiko kuitenkin niin että vaihtoehdot kävivät vähiksi?

        Paljonko luulet Nurmisella olevan vaihtoehtoja?


      • dsep

        Onhan se ihmisten kannalta paljon turvallisempaa, että Nurminen kirjoittelee viestejä kunnantalolla suojatyöpaikassaan tärisevillä käsillään kuin ottaa vanhuksilta verikokeita terveyskeskuksessa.


      • voiherranjestas

        No siksi ei kommetoi kun ei riitä kirjekurssijuristilla oma taito. Todella loistavaa ajatuksen juoksua tällä rouvalla. Alkoholiongelmainen muumio on parempi vastaamaan kuin hän itse.


      • Tietoonvaltaa

        EK ei saanut tarpeekseen, vaan muut saivat EK.sta. Että näin tiedoksi sulle pelle!!!!


    • SeTekopyhäpaska

      Ei ole kuin yksi vaihtoehto. Vapiskoot kotonaan poissa liikenteestä ja luottamustehtävistä

    • vastaasinä

      Luuletteko, että kirjoittaja sen itse keksi!!!Kyllä se niin on,että paska valuu alaspäin,jopa kirjoittelussakin.

    • niinonjozsiltänäyttää

      Joo, Nurmisen vastauksesta ja kommenteista paistaa läpi se, mikä on Sysmän kunnan johdon asenne kuntalaisia kohtaan: älkää jauhako paskaa, kyllä juristi ja bussikuski tietävät kaiken paremmin!

      • Kaikenlaisia

        Onks Aaltokin kuntalainen, paljonko maksoi veroja, ei näy kalenterissa.
        Hartola oikea paikka visioinnille,.


    • Sivuunjakauas

      Bussikuski ja pussikaljakuski sivuun. Kumpainenkin menettäny kasvonsa

    • Vaikenekohanlähilehti

      Tosiaan, julistetaan rauha Sysmään! Asiat ovat kahden viimeisen päivän aikana saaneet ihan uuden käänteen. Niihin asioihin, joista reilu vuosi sitten kirjoitettiin, ei todellakaan ole saatu ratkaisua vaan Sysmän kupla ja perimmäinen paise alkaa nyt paljastua. Kepunaisia moitittiin lokakampanjasta mutta nyt kunnan johto on ihan itse paljastanut ylimielisyytensä. Miksi kunnanjohtaja antaa sähköpostiin vastaamisen alkoholiongelmaisen rattijuoppoudesta vankeustuomion saaneen suojatyöpaikkalaisen vastattavaksi? Ja nyt ei voida puhua lokakampanjasta kun kaikesta löytyy dokumentit, joko poliisilta tai asiattoman sähköpostin vastaanottajalta. Erotkaa Nurminen ja Järvinen, Kitkiöjokikin voisi vetää omat johtopäätöksensä. Luottamus kunnan johtoon onnlopullisesyi mennyt!

    • Nnnkklpö

      Ehdottomasti erottava. Kaikki kolme. Nurminen vaahdonneet Sysmä julkikuvasta ja itse täysi pelle! Hoitoon!

    • Hohhoijaatätämenoa

      Sysmän kunnan hyvä maine on nyt todellakin lopullisesti pilattu! Nurminen tosiaankin moitti kepulaisia kunnan maineen pilaamisesta vuosi sitten ja nyt tekee sen itse oikein viimeisen päälle. Nurmisen viesti on kaikissa maakunnallisissa lehdissä, iltapäihälehdissä ja jopa Hesarissa.

    • VarmaaPalaaKaikki

      Miksei hassunhauskoja t-paitoja pitävä puoluepomo kavereineen ole vaatimassa erottamista luottamustoimista huonon kuntakuvan takia?.??? Vai onko pelko että nopeuttaa oman sädekehän puhkeamista.

    • Eimenejakeluun

      Siis kuinka kauan tätä henkilöä hyysätään?!? Nyt Etlarissa ja Itä-Hämeessä juttu kuinka osapuolet ovat kokoontuneet ja sovinto saatu aikaan. Oikein kuvan kera. Jutussa kyllä kerrottiin kuntalaisen ja kunnanjohtajan tunnelmia mutta tästä kaiken aiheuttajasta ei kerrottu mitään kuinka hän suhtautui koko tapaamiseen.

      • Maaseudunmallia

        Sama tuli mieleen. Kuvassa Nurminen näytti ihan zombielta...jostain syystä. Kyllä olisi Nurmisen pitänyt toimittajien edessä pyytää anteeksi tökeröä viestiään. Nyt kunnanjohtaja puhui puudelinsa puolesta ja työnantajan asemassa olevana toimi täysin sen vastaisesti, mitä alkoholisoituneen työntekijän kanssa tulisi toimia. Nurminen olisi pitänyt siirtää sivuun mutta Sysmässä pelleily vaan jatkuu.


    • huhhuhhhhh

      Nurmiselle kenkää, turhaan yrittävät perheenjäsenet luoda sosiaalisessa mediassa kuvaa väärinymmärretystä nerosta.

    • Järveeeeee

      Kaikki sen tiesi ja jollei tiennyt NI sit sivuun sellainen mettäläinen

    • Voisysmäläisiä

      Ettekö jomkäe, että ei asialle tehdä kunnassa mitään. Nurminen on hyvä ja tarpeellinen mies ja tietenkin hän saa jatkaa työssään. Taitaa miehelle itselleenkin olla vieraita sellaiset tunteet kuin nöyryys ja häpeä. Tämähän antaa kaikille Sysmän kunnan työntekijöille luvan hoitaa hommiaan kännissä.

      • Mullajoviisivuottailman

        Ja itse kirjoitit kommenttisi selvin päin? Säälittävä ressukka olet. Milloin muuten olit viimeksi selvänä?


    • Hihitystä

      Vai nero! Nyt naurattaa

    • matikkapilkkiaikaa

      Sysmässä on aina tietyissä piireissä painettu villaisella viinan kanssa lutraajien edesottamukset, pahoinpitelyt ja erittäin usein toistuvat rattijuopumukset. Vielä ennen taksikuski soitti tai tekstas varoittaen kokoomusehdokastakin aina kun poliisit oli kylällä. Ei soittele tämä kuski enää kellee, mut saapa nyt sit sen myötä vuorostaan ehdokas "painaa asiaa villasella" 😂
      Varokaa kylällä, matikkapilkiltä palataan lähes poikkeuksetta ainakin pienen lämmikkeen kera, ratissa nauttien vanhaan malliin edelleen😉. Vaarallisin aika tossa ilta ysin ja yhentoista välillä😉 ja Suopellon suunnalta huristaa.
      Ei se rattijuoppous maailmasta lopu ennen ku ne ite kuolee pois ja sekään ei vielä riitä opetukseks että tappaa vielä jokupäivä jonku sivullisen tötöilyllään. Eikä toi viina ja mukana kulkeva itsekkyys todellakaan sysmässä ole vain yhen tai kahenkaan ongelma.

    • Oluselle

      Ne on sahissaan eine aja eikä ymmärrä mitään koko pitäjä

    • sahissaahyvinnii

      Sahissaan ne nimenomaan ajaa...sillo ei laskuhumalan tärinät häiritse niin paljoo😁...ei ne kotona kehtaa oikeeta luontoaan ja alkoholiongelmiaan näyttää niin salassa juovat matikkapilkillä🤣. Antaa akkaki viel hetken kun ei viel totuutta ymmärrä😉

      • juujuujuujep

        Jep👍


    • Tunnistettujamuillekerro

      Nytpä paljastit itsesi petturi. viitteet entiseen taksikuskiin ja toisen matikkapilkkiin yhdistävät sinut tiettyyn persoonaan. Nimeäsi en täällä mainitse, mutta jos pimeällä vastaan tullaan...

      • opijovihdoinaikunemies

        Toisilla se väkivalta on ainoa keino paeta omia ongelmiaan jotka omalla toiminnallaan ainoastaan itse aiheuttaa ja mahdollistaa!


      • huuhaamieshuutelee

        Ja sinä paljastit tälläkin uhkauksella ihan kaikille ettei ne lehtikirjoitukset sinusta valehdellu pätkääkään. Oikeus on tuominnut oikean miehen ja ihan syystä. Heikko puolustautuu väkivaltaan ja uhkailuun kun ei muuten ole miestä asioitaan ratkomaan, ei selvinpäin ja vielä vähempi tuubassa. Mene hoitoon. Tai sähän taiat ollakin jo ammattilaisen ongelmana😉


    • pimeellä

      No kyllä mä ainakin voisin ton yhistää useampaan ihmiseen täällä sysmässä.. aika perustoimintaa molemmat harrasteet...enkä minäkään kerro nimeäsi kuka siellä tappouhkauksia latelee

    • noonse

      "Tunnistettujamuillekerro" kylläpä rohkeesti uhkailet ja ihan julkisesti vaikka sinut on tuosta helppo tunnistaa ja yhdistää etlarin kirjoittamaan juttuun johon sinua oli oikein puhelimitse haastateltu. Et kyllä edes muistanu olitko ilmottanut ehdokkaaksi lähtiessäs aikasemmistakaan rötöksistäs "pomolles" mainita. Sama toimintamalli näyttää jatkuvan ainakin rötösten suhteen. Ei pääse seepra juovistaan vaikka kuinka teeskentelee.

    • nooho

      😲 melkosta uhkailua julkisesti

    • uskomatontakäytöstä

      Jokohan uhkailija ymmärsi julkiset uhkailunsa lopettaa, ja toivottavasti tajuu tehdä sen myös privaattipuolella. Heikon ihmisen merkki kun tuollaiseen alentuu saati väkivaltaan ylipäätään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe