Kissojen loukutus kokemuksia?

Luut

Selailin taas vaihteeksi keskusteluja keinoista häätää kutsumattomat kissat omalta pihalta ja tuntuu siltä, että ainoaksi toimivaksi keinoksi kerrotaan tuo loukutus ja eläintaloon kiikuttaminen.

Haluaisin kuulla vähän tarkemmin miten tuo käytännössä hoituu.

Mistä loukku – sieltä eläinsuojelusta niinkö?

Miten eläinsuojelussa suhtaudutaan tähän toimintaan? Jos siis menen sinne hakemaan loukkua ja kerron, että olen kyllästynyt naapuruston kissoihin jotka luvatta tulevat pihalleni ja haluan että siitä tulee loppu. Vai pitääkö selittää, että pihalle on ilmestynyt kissoja ja varmaan karanneita tai villejä on? Kerrottakoon, että pk-seudulla asun omakoti/rivitaloalueella. Ymmärrän täysin, että kissatalot varmaan pursuavat eläimiä muutenkin, että tämä on heille ”ylimääräinen” taakka kun kissat eivät sinällään ole kodittomia, mutta heitteillejätettyjä kumminkin.

Mitä minun pitää kertoa löytöeläintaloon? Pitääkö kertoa tarkkaan paikka mistä kissa on poimittu? Henkilötietoja? Mitä he kertovat jos omistaja käy ne hakemassa kissan takaisin? ”Naapurisi toi nämä.”?

Monesti kerrotaan, että vielä parempi keino on kiikuttaa kissa vähän kauemmaksi kuin siihen lähimpään löytöeläintaloon, miksi näin? Onko se joku hämäys, että kissa olisi muka löytynyt vähän kauempaa vai onko se vain ylipäätään isomman harmin aiheuttamisen takia vai mikä?

Miten kissa reagoi joutuessaan loukkuun? Rääkyykö se holtittomasti ja jään heti kiinni naapureille? Pihallamme ei loppujen lopuksi ole edes sellaista paikkaa, etteikö jostain suunnasta joku naapuri tai ohikulkija näkisi jos kanniskelen loukkulaatikkoa jossa määkyy kissa.

15

2485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luut

      Asiaan liittymättömät kommentit voi suoraan jättää pois. Tässä vastaukset yleisimpiin kommentteihin tämän tyylisissä ketjuissa:

      ”No mitä harmia niistä kissoista muka on???”
      Ei ole olennaista, mutta muutamia mainitakseni: Kuseskelee istutuslaatiokoihini ja halkopinoihin (vähän eksoottisempi saunatuoksu, kelpaisko?), kuseskelee varmasti kaikkialle muuallekin esim. ulkokalusteisiimme, talon nurkille ja mihin tahansa mitä meillä pihalla on. Roskaa ja likaa katteen alla olevat pihakalusteiden tyynyt (vain se tuoli jonka päällä kissa löydetään makoilemasta joka aamu on aina ihan roskassa ja tyyny ihanan paskaisen värisessä liassa). Oksentelee terassimatolle karvapalloja. Sisälle taloonkin tulevat.

      ”Kissanvihaaja, nönnönöö!!!”
      En vihaa kissoja, mukavia lemmikkejä, mutta en siedä vastuutonta lemmikinpitoa.
      Huoleni on myös kissojen puolella, ne tappelevat tuolla ulkona keskenään vähän väliä. Lisäksi lukuisat kissat (en liioittele) ovat jääneet auton alle tai muu vastaava tapaturma on sattunut. Erään naapurin kissa vaihtuu niin tiheästi, etten pysy enää laskuissa. Toisilla on käynyt parempi tuuri – toistaiseksi. Kissa parat!

      ”Mikset mene keskustelemaan asiallisesti naapurien kanssa asiasta?!”
      Minä en tiedä mikä kissa kuuluu kellekin alueella. Yhden tiedän melko varmasti ja jostain muusta on aavisteluja. Juttelemaan en mene naapurisovun takia. Kissojen omistajia on paljon ja jäisin eittämättä alakynteen.

      ”Eikö sulla ole parempaa tekemistä, pienet on murhees plaa plaa!!??!!”
      Ei, ei ole parempaa tekemistä. :) Ja tämä on ehdottomasti isoin murheeni tällä maapallolla.
      Haluaisin myös joskus tulevaisuudessa laittaa omalle/omille lemmikeilleni hallitun ja turvallisen ulkoilutilan pihalleni ilman murheita noista kissoista, jotka pitävät meidän tonttia reviirinään.

      ______

      Sen sijaan jos tulee jotain muunlaisista, tehokkaita kissavieraiden karkoituskeinoja mieleen, niin niitä saa toki kertoa. (Ei mitään ampumis/myrkyttämis -juttuja!)

    • Luut

      Tutkin asiaa ja törmäsin Löytöeläintalon sivuille:
      "Löytöeläintalomme on ainoa virallinen löytöeläinten talteenottopaikka Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen alueella." http://www.loytoelaintalo.fi
      Eli onko tosiaan tuo Löytöeläintalo Viikissä ainoa paikka mihin pääkaupunkiseudulla viedä kissa? Eikö ole paikallisia paikkoja, kumminkin erinäisiä eläinsuojelun toimipisteitä on ympäri pk-seutua muitakin...? Tuo lauseen sana "virallinen" vähän hämää sinänsä.

      Hyvä juttuhan tuo sikäli, ettei omaa kadonnuuta lemmikkiä tarvitse monesta paikasta etsiä.

      Mutta kertokaa ihmeessä jos jonnekin muuallekin voi viedä, jos tiedätte!

      No, tämä auttaa rajamaan kysmyksiäni komeuksista juuri tuosta paikasta. Ainakin tuolla sivuilla lukee kaikenlaista, että pitäisi ensin ottaa eläin itselleen hoivaan ja koittaa etsiä mahdollista omistajaa ennen kuin tuo sen tuonne jne... Että ei kyllä suoranaisesti kehoteta, että tänne vaan kaikki loukutetut irtokissat. Niin, että miten te muut olette sitten toimineet?

    • wpojgwfpoiejwop3irjfw3o

      "Mistä loukku?"
      Suosittelen ihan oman loukun ostamista, on helpompaa, kuin lainaileminen. Hinta on alle kympin ja ihan kelpo loukku on esim. tämä https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10094570

      Eläinsuojelun suhtautuminen saattaa jossain määrin vaihdella sen mukaan, kuka milloinkin on siellä puolella vastassa. Periaatteessa kaikkien eläinsuojelijoiden pitäisi kuitenkin olla hyvillään jo siksi, että hoitoon tuodaan otusta, joka edelleen on hengissä. Yleensä turha mussutus kyllä vaimenee siinä vaiheessa, kun kysyy, että olisiko ollut parempi napata suoraan kuula kalloon tälle otukselle?

      On jossain määrin kohteliasta ilmoittaa löytölään jokin paikka, josta otus on talteen noukittu, mutta jos haluaa, niin sinnehän voi ilmoittaa suunnilleen minkä tahansa paikan lähimmän 10km säteellä todellisesta löytöpaikasta.

      Löytölällä ei ole mitään oikeutta penätä henkilötietojasi, ellet niitä halua itse luovuttaa. Eläimen omistajille välitettävät tai välittyvät tiedot eläimen tuojasta vaihtelevat nekin aika paljon sen mukaan, kuka on eläintä ollut vastaanottamassa ja kuka on luovuttamassa.

      Kauempana olevaan löytölään toimittamisella haetaan tyypillisesti sitä, että talteen noukittu omistaja joko lopetetaan tai sitten se saa sellaisen uuden kodin, josta sitä ei päästetä valvomattomasti juoksentelemaan ympäriinsä. Missään ei määrätä, että eläin pitäisi kuljettaa löytöpaikkaa lähimpänä olevaan löytölään, yhtä hyvin voi valita sellaisen, joka itselle on sopivin. Vaikkapa kesämökkireissun puolivälissä 100km kotoa...

      Kissat ovat yksilöitä siinä missä muutkin otukset. Toiset kissat moukuvat loukussa, toiset odottavat tyynesti mitä tuleman pitää. Yleensä liikettä syntyy siinä vaiheessa, kun otusta otetaan loukusta pois.

      Käytännön vinkkinä sanoisin, että ns. hiljainen toiminta on kissa-asioissa paras. Kissanomistajat ovat siinä mielessä erikoista väkeä, että he jossakin vaiheessa väkisin loukkaantuvat siitä, ettei heidän kissansa saisikaan jatkuvasti sotkea sinun pihassasi.

      Asiasta huomauttaminen sujuu mukavasti ensimmäisellä kerralla ja saattaa jopa muutaman viikon vaikuttaakin, mutta tilanne palautuu kuitenkin suhteellisen nopeasti ennalleen. Toisen kerran huomautettaessa ilmeet ovat jo merkittävästi totisemmat ja entä sitten, kun ensimmäisestä huomautuksesta on kulunut vaikkapa 3 vuotta?

      Kissan elämää on silloin vielä helposti 17 vuotta jäljellä. Minkälaisia kuvittelet ilmeiden olevan 15 vuoden kohdalla?

      Helpointa kaikille osapuolille on, jos seudulla vain katoaa lemmikkejä riittävästi. Jossakin vaiheessa typerämpikin kissaihminen ymmärtää, että on aika ryhtyä huolehtimaan lemmikeistään.

      • otus_ei_omistaja

        KORJAUS: talteen noukittu OTUS, ei talteen noukittu omistaja


      • sopivasenonoltava

        Tuo loukku ,liian pieni.Kissan on mahduttava kävelemään sinne sisälle,ei ryömimällä sinne mene XD
        Eli seuraava koko sopivampi, ja voihan sellaisen itsekkin näperrellä,jos on näppäräs käsistään,ja aikaa rakenteluun ;)

        Ja kannattaa huomioida laki.Jokaninen maanomistaja saa talteenottaa maaltaan elukoita, olivat kenen tahansa.Ja kuljetella löytöeläintalolle.Muiden alueille, saa laittaa loukkuja vaan maanomistajan luvalla.Loukut on tarkistettava päivittäin,eli kannattaa laittaa paikkaan johon itsellä hyvä näkyvyys.Kissaa ei saa satuttaa,vaan se on kuljetettava löytöeläintalolle.


      • Luut

        Kiitos paljon sinulle avuliaasta vastauksesta!

        Niin minäkin tuumin, että hissukseen olisi hyvä toimia. "Ovathan ne aina *ennenkin* saaneet vapaana kulkea ja eihän niistä nyt mitään harmia *voi* olla."
        Eihän kissojen salaa pyydystely toki kivaa puuhaa ole, mutta mielummin niin kuin saada parhaimmillaan koko lähinaapuruston kuvailemasi nyrpeät ilmeet osaakseen.


      • Luut
        sopivasenonoltava kirjoitti:

        Tuo loukku ,liian pieni.Kissan on mahduttava kävelemään sinne sisälle,ei ryömimällä sinne mene XD
        Eli seuraava koko sopivampi, ja voihan sellaisen itsekkin näperrellä,jos on näppäräs käsistään,ja aikaa rakenteluun ;)

        Ja kannattaa huomioida laki.Jokaninen maanomistaja saa talteenottaa maaltaan elukoita, olivat kenen tahansa.Ja kuljetella löytöeläintalolle.Muiden alueille, saa laittaa loukkuja vaan maanomistajan luvalla.Loukut on tarkistettava päivittäin,eli kannattaa laittaa paikkaan johon itsellä hyvä näkyvyys.Kissaa ei saa satuttaa,vaan se on kuljetettava löytöeläintalolle.

        Ahaa, juu, ihan totta. Kyllähän 13 cm x 13 cm kissa varmaan mahtuu halutessaan, mutta turhan pieni tähän tarkoitukseen taitaisi olla.
        Varmuudeksi ihan hyvä varmaan ostaa valmiiksi toimiva loukku kuitenkin kuin alkaa itse näperrellä. :D Pahimmillaan homma menisi pieleen niin, että loukku satuttaisi kissoja.

        Omalle maallehan tässä oltaisiin loukut virittelemässä joten ei huolta sen suhteen. Eikä mitään tahtoa satuttaa eläimiä!


    • toivotaanetsaatnekaikki

      Joko lainaat loukun eläintalolta.Kerrot et nurkissa pyörii irtokissoja,ja talvi tulossa,ja muutenkin ei ole niille oikea paikka.Lainaloukun ottajalta,ottavat tiedot,että savat loukkunsa takaisin,jos ei sitä kuulu.
      Tai ostat oman.
      Laitat loukun seinänvierustalle, syötiksi shebaa, tai ihan tonnikalapaloja.
      Ja käyt kerran pari katselemassa, onko kissaa mennyt sinne.Loukun voi laittaa ihan auton vierelle, niin helppoa nostaa loukku autoonja viedä löytölälle.Jos tuulinen kylmä ilma,tarkista niin usein kun mahdollista,ja voit laittaa viltin loukun päälle tuulen suojaksi.Tosin kissat jotka muutenkin kyhjää pihoilla,ei siellä muutenkaan suojaa saa.
      Kun viet kissan,kerrot mistä löysit,jos kysyvät muuta kerrot.Ja kuskaat kaikki irtokissat samoin.Ja jos sama tulee uudelleen,viet uudelleen.Löytöeläintalolla,eivät kerro hakijalle että kuka on tuonut.Mutta jos tuoja kysyy,että kuka on hakenut hänen tuomansa,se kerrotaan.

      Ei muutakun, keräät irtokissat pois nurkistasi,se on maanomistajan oikeus.Kissoille hyvä,koska kaikilla ei tosiaan edes kotia ole,ja talvi tosiaan tulossa,ja kylmät ja ankeat ajat.Jos kissa tulee vieraaseen pihaan,se onkarannut omistajaltaan,ja omistaja on iki onnessaan,kun saa sen takas löytölastä.Eli kaikki voittavat.Kissa pääsee joko uuteen kotiin,tai entiseen,ja omistaja varmaan sitten paremmin katsoo sen perään jatkossa.Niin kissan ei tarvii kuljeksia enää kylmässä,ja vaaroissa.

      • Luut

        Kiitokset sinullekin neuvoista! Auttaa huomattavasti hahmottamaan "toimintasuunnitelmaa".
        Ja tuesta oikeuksien suhteen.

        Toivottavasti kaikki sujuu parhain päin kaikkien osapuolien suhteen.


      • ujloihoihjoihoih
        Luut kirjoitti:

        Kiitokset sinullekin neuvoista! Auttaa huomattavasti hahmottamaan "toimintasuunnitelmaa".
        Ja tuesta oikeuksien suhteen.

        Toivottavasti kaikki sujuu parhain päin kaikkien osapuolien suhteen.

        "Alueen omistajalla tai haltijalla on oikeus pyydystää tai tappaa alueellaan oleva rauhoittamaton eläin. Tämä oikeus hänellä on silloinkin, kun metsästysoikeus alueella on metsästysvuokrasopimuksella luovutettu toiselle.

        Oikeus pyydystää tai tappaa rauhoittamaton eläin on myös rakennuksen omistajalla tai haltijalla, jos rauhoittamaton eläin tavataan rakennuksessa tai sen pihapiirissä, sekä metsästysvuokraoikeuden haltijalla ja metsästysluvan saaneella, jollei vuokrasopimuksesta tai luvasta muuta johdu."

        Näin sanoo metsästyslaki. Linkki lakiin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615#L7

        Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään, sanoo samaisen lain 5§.

        Alueen omistajalla tai haltijalla tai rakennuksen omistajalla tai haltijalla on siis oikeus pyydystää ja tappaa alueellaan olevat rauhoittamattomat eläimet.

        Jos meillä on loukussa kissa, emme välttämättä tiedä, onko kyseessä villiintynyt kissa, vai jonkun lemmikkikissa.

        Mikäli voidaan olla varmoja, että kyseessä on villiintynyt kissa, ei lopettamisessakaan ole ongelmia. Jos taas lopettaa erehdyksessä (tai vaikkapa "vahvan oletuksen perusteella") jonkun lemmikin, saattaa teosta seurata korvausvastuu ja rangaistus siitäkin huolimatta, että eläin oli kiinni otettaessa alueella, jossa sillä ei olisi ollut oikeutta olla.

        Toisaalta kenelläkään ei ole oikeutta päästää lemmikkejään häiriköimään vieraiden ihmisten pihoissa, joten mitään lakia ei rikota tapauksessa, jossa alueen tai rakennuksen omistaja tai haltija ottaa kiinni alueeltaan tapaamansa vieraan lemmikin. Kyseessä on silloin HEITTEILLÄ ollut lemmikkieläin, joista löytöeläimiä vastaanottavat tahot kuntien kanssa tekemiensä sopimuksien perusteella huolehtivat.

        -


      • Luut
        ujloihoihjoihoih kirjoitti:

        "Alueen omistajalla tai haltijalla on oikeus pyydystää tai tappaa alueellaan oleva rauhoittamaton eläin. Tämä oikeus hänellä on silloinkin, kun metsästysoikeus alueella on metsästysvuokrasopimuksella luovutettu toiselle.

        Oikeus pyydystää tai tappaa rauhoittamaton eläin on myös rakennuksen omistajalla tai haltijalla, jos rauhoittamaton eläin tavataan rakennuksessa tai sen pihapiirissä, sekä metsästysvuokraoikeuden haltijalla ja metsästysluvan saaneella, jollei vuokrasopimuksesta tai luvasta muuta johdu."

        Näin sanoo metsästyslaki. Linkki lakiin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615#L7

        Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään, sanoo samaisen lain 5§.

        Alueen omistajalla tai haltijalla tai rakennuksen omistajalla tai haltijalla on siis oikeus pyydystää ja tappaa alueellaan olevat rauhoittamattomat eläimet.

        Jos meillä on loukussa kissa, emme välttämättä tiedä, onko kyseessä villiintynyt kissa, vai jonkun lemmikkikissa.

        Mikäli voidaan olla varmoja, että kyseessä on villiintynyt kissa, ei lopettamisessakaan ole ongelmia. Jos taas lopettaa erehdyksessä (tai vaikkapa "vahvan oletuksen perusteella") jonkun lemmikin, saattaa teosta seurata korvausvastuu ja rangaistus siitäkin huolimatta, että eläin oli kiinni otettaessa alueella, jossa sillä ei olisi ollut oikeutta olla.

        Toisaalta kenelläkään ei ole oikeutta päästää lemmikkejään häiriköimään vieraiden ihmisten pihoissa, joten mitään lakia ei rikota tapauksessa, jossa alueen tai rakennuksen omistaja tai haltija ottaa kiinni alueeltaan tapaamansa vieraan lemmikin. Kyseessä on silloin HEITTEILLÄ ollut lemmikkieläin, joista löytöeläimiä vastaanottavat tahot kuntien kanssa tekemiensä sopimuksien perusteella huolehtivat.

        -

        Kiitos.

        Villiintyneen kissimirirn saa tappaa soveltaen metsästyslakia, mutta lemmikkikissaa ei. Pyydykseen jäänyt kissa voi oikeasti olla perheen rakas lemmikki joka on päässyt ensimmäisen kerran vahingossa karkuun. Arviointi onko kissa villiintynyt vai ei on todella hankalaa, sillä kissa saattaa rähjääntyä luonnossa nopeasti ja suhtautua todella äksysti vieraisiin ihmisiin vaikka kotona oman perheen kanssa olisikin aivan toisin.

        Periaatteessa minäkin ajattelen, että kissan tappaminen olisi ihan oikein sille omistajalle joka kissaa heitteillä pitää. Mutta se ei ole missään määrin kissan vika, että hänen omistajansa on idiootti, kissaa ei siis tule tappaa vain välikappaleena.


      • 345678876
        Luut kirjoitti:

        Kiitos.

        Villiintyneen kissimirirn saa tappaa soveltaen metsästyslakia, mutta lemmikkikissaa ei. Pyydykseen jäänyt kissa voi oikeasti olla perheen rakas lemmikki joka on päässyt ensimmäisen kerran vahingossa karkuun. Arviointi onko kissa villiintynyt vai ei on todella hankalaa, sillä kissa saattaa rähjääntyä luonnossa nopeasti ja suhtautua todella äksysti vieraisiin ihmisiin vaikka kotona oman perheen kanssa olisikin aivan toisin.

        Periaatteessa minäkin ajattelen, että kissan tappaminen olisi ihan oikein sille omistajalle joka kissaa heitteillä pitää. Mutta se ei ole missään määrin kissan vika, että hänen omistajansa on idiootti, kissaa ei siis tule tappaa vain välikappaleena.

        On muuten harhaluulo, että kissan turkista heti näkyisi se kuinka kauan se on ollut hoitamatta.Ilman ihmisen hoitoa siis.
        Joillakin on puolipitkäkarvaisia kissoja pihakissoina,ja he eivät niitä harjaa,ja kissat sitten näyttävät jatkuvasti karmeilta paakkukasoilta.Vaikka jokin laista hoitoa ehkä saavatkin.Eivät tosin sellaista,jota ehkä lakikin vaatisi.Karvathan pitäisi kammata muutaman päivän välein,ettei paakkuja tule.Pitkäkarvaiset eivät oikein sopeudu karvansa osalta ulkoileviksi,ellei niitä jatkuvasti harjailla.
        Ja olen ollut mukana viemässä kissoja löytöeläintalolle.Yksi kissakin oli loukussa ihan rauhallinen,hinkkasi kaulaansakin verkkoon,sai silitellä.Joten vaikutti ihan kesyltä kissalta, jolla ehkä omistajakin huolehtimassa.Ja turkkikaan ei ollut mitenkään likainen,tai paakkuinen,ihan tavallisen näköinen maatiaiskissa oli.Mutta sitten jälkeenpäin selvisi,että kissa oli ollut omistajaltaan kadoksissa jo vuosia, yli kaksi vuotta ennen kiinniottamista oli omistajaltaan kadonnut.Kissan ulkonäöstä,ja käytöksestä se ei siis edes aina näy.Että onko kissalla hoitajaa vai ei.
        Olihan sillä matoja sitten ollut masupullollaan,ja jotain rupiakin päästä oli silitellessään omistaja löytänyt.Mutta ihmeen kaupalla, oli selvinnyt ne ajat jossain muiden nurkissa.Ja mikä mahtavinta, pääsi takaisin omaan kotiinsa,ja omistajan ilo oli suuuuri :)

        Eli ei kannata kauheasti tuijotella kissan ulkonäköä, kaulassa olevia pantoja tai kesyyttä,vaan luottaa siihen.Että, jos kissa tulee vieraalle alueelle, sillä ei kotiolot ole kohdillaan.Kissa voi karata, vaikka sillä olisikin panta.
        Lakienmukaanhan kissan ulkoiluja on omistajan vahdittava, ja estettävä sen kissan karkaaminen.Niin jos vieras kissa pihalle ilmestyy, eikä omistajaa kuulu perässä huutelemassa, tai etsimässä.Niin se kissa kannattaa kuljetella löytöeläintalolle.Kissat kulkevat pitkiäkin matkoja, ja voivat tosiaan olla vuosiakin kadoksissa omistajiltaan.Ja ne voivat olla tahallisesti hylättyjä ja heitteillejätettyjä.
        Niin löytöeläintalo, on omalta pihalta löydetylle löytöeläimelle se ainut oikea paikka.


      • Luut
        345678876 kirjoitti:

        On muuten harhaluulo, että kissan turkista heti näkyisi se kuinka kauan se on ollut hoitamatta.Ilman ihmisen hoitoa siis.
        Joillakin on puolipitkäkarvaisia kissoja pihakissoina,ja he eivät niitä harjaa,ja kissat sitten näyttävät jatkuvasti karmeilta paakkukasoilta.Vaikka jokin laista hoitoa ehkä saavatkin.Eivät tosin sellaista,jota ehkä lakikin vaatisi.Karvathan pitäisi kammata muutaman päivän välein,ettei paakkuja tule.Pitkäkarvaiset eivät oikein sopeudu karvansa osalta ulkoileviksi,ellei niitä jatkuvasti harjailla.
        Ja olen ollut mukana viemässä kissoja löytöeläintalolle.Yksi kissakin oli loukussa ihan rauhallinen,hinkkasi kaulaansakin verkkoon,sai silitellä.Joten vaikutti ihan kesyltä kissalta, jolla ehkä omistajakin huolehtimassa.Ja turkkikaan ei ollut mitenkään likainen,tai paakkuinen,ihan tavallisen näköinen maatiaiskissa oli.Mutta sitten jälkeenpäin selvisi,että kissa oli ollut omistajaltaan kadoksissa jo vuosia, yli kaksi vuotta ennen kiinniottamista oli omistajaltaan kadonnut.Kissan ulkonäöstä,ja käytöksestä se ei siis edes aina näy.Että onko kissalla hoitajaa vai ei.
        Olihan sillä matoja sitten ollut masupullollaan,ja jotain rupiakin päästä oli silitellessään omistaja löytänyt.Mutta ihmeen kaupalla, oli selvinnyt ne ajat jossain muiden nurkissa.Ja mikä mahtavinta, pääsi takaisin omaan kotiinsa,ja omistajan ilo oli suuuuri :)

        Eli ei kannata kauheasti tuijotella kissan ulkonäköä, kaulassa olevia pantoja tai kesyyttä,vaan luottaa siihen.Että, jos kissa tulee vieraalle alueelle, sillä ei kotiolot ole kohdillaan.Kissa voi karata, vaikka sillä olisikin panta.
        Lakienmukaanhan kissan ulkoiluja on omistajan vahdittava, ja estettävä sen kissan karkaaminen.Niin jos vieras kissa pihalle ilmestyy, eikä omistajaa kuulu perässä huutelemassa, tai etsimässä.Niin se kissa kannattaa kuljetella löytöeläintalolle.Kissat kulkevat pitkiäkin matkoja, ja voivat tosiaan olla vuosiakin kadoksissa omistajiltaan.Ja ne voivat olla tahallisesti hylättyjä ja heitteillejätettyjä.
        Niin löytöeläintalo, on omalta pihalta löydetylle löytöeläimelle se ainut oikea paikka.

        Kaikki kissit löytöeläintaloihin kiikuttamaan siis. Kiitos kommenteista ja kokemuksien jakamisesta! :)


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2870
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1860
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1300
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      256
      1133
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      920
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe