Mistä vuosimallista Fiatin laatu parantunut?

öljyparooni

Minulla on jonkin verran kokemusta Fiateista. Enimmäkseen hirveän huonoa. Vettä tulvii autoon jostain käsittämättömästä raosta Unossa tai Stilo heittää vikakoodia kaiken aikaa.
Stilon 9l/100 kulutus oli myös aika hurja.
Viimeisissä Stiloissa oli jo Opelin moottori ja ECU-boksi poistettu paistumasta moottorin päältä. Grande Punto on Corsan tekniikalla, onko moottorikin Corsan vai Opelin? Tuollainen Grande Punto on aika kivan näköinen, mutta uskaltaako sellaisen ostaa?

11

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öljyparooni

      Siis onko Grande Puntossa Fiatin mylly vai Opelin?

    • GrandePuntoClub

      Grande Puntossa on Fiatin koneet ja erittäin luotettava tekniikka. Todellakaan tuskin tulet laatuun pettymään. Itse ajoin yli 100 tkm lähes uudesta asti ja vain muutaman polttimon vaihdoin. Vaihtaessani sen uudempaan, auto oli uudehkon oloinen ja ainoastaan raidetangon pää oli hieman kulunut ja seuraavaan katsastukseen vaihdettava. Mulla
      1.2 bensa, FIRE -moottori, luja ja kestotestissäkin kehuttu. Myös 1.3 MultiJet diesel on Fiatin valmistama. Jakopää ketjulla. Sai kehuja Autobildin 100 tkm kestotestissä. Testin jälkeen lausunto: " yksi parhaita moottoreita joita olen mitannut". Tuota 1.3 Mjet -konetta käytetään tietääkseni myös mm. Corsassa.

    • CromaTD

      Ei voi sanoa pelkästään milloin laatu on parantunut vaan mallikin vaikuttaa. Esimerkiksi Uno on maineeltaan hyvä ajettava mutta pikkuvikainen. Itse mitä tiedän, ensimmäisien vm Unot olivat vikaisia mutta 80-luvun lopun ja 90 -luvun Unot jo aivan hyviä laadultaankin. Vanhat 600 -mallit olivat legendaarisen kestävän auton maineessa. Erään vm.64 kaappariovisen 600:sen kuskin kanssa kesällä juttelin ja hänellä ollut auto uudesta asti. Mittari pyörähtää aina nollille 100 tkm välein ja hänen autollaan oli ajettu jo 700 tkm. Samoin tällä palstalla joku kirjoitti ajaneensa Unolla yli 600 tkm. Miutama vuosi sitten oli ulkomailta tuotu Croma TD -88 myynnissä jolla oli ajettu lähes 700 tkm. Tässä on Croma TD vm. 94, jonka mittarilukema (745 000) näkyy kohdissa 0:51 ja 1:15
      https://youtu.be/sQ-NaD-J1nw

    • Captivated

      Itsellä oli Grande Punto 1.2 uudesta pari vuotta. Ihan ok se toimi ja meni pienellä bensamäärällä. Ongelmia tuli siinä, että tien päällä sitä piti polkea aika tavalla, että pysyi liikenteen seassa.
      Vähän se moottori vaikutti jotenkin vanhanaikaiselta.
      Fiat 600:sta en kyllä lähtisi kehumaan, niistä on minullakin kokemuksia. Aika paljon niillä kyllä ajelin ja koneita ei tarvinnut korjailla. Taisin vaihtaa koko koneen aina kerralla. Se tuli ulos, kun otti takapellin irti ja pultit vaihdelaatikost ja kait pari vaijeria jne. ja sitten vain nostamalla ja syliotteelle ulos. Luovuin Fiat 600:sta heti kun elintaso parani ja viimeinen niitti oli se, kun pakokaasut alkoivat tunkea lämmitysluukun kautta sisätiloihin.... hyi hitto mitä aikoja.

    • ok.ja.halpa

      Tällainen Fiat laatukeskustelu on ollut aina vähän vinoutunutta. Fiatin hinta-/laatusuhde on ollut lähes kautta aikain aivan hyvä. Fiatisti minusta tuli kun rahaa oli käytettävissä alle 60000 markkaa. Sillä rahalla vuonna 1995 vaihtoedot olivat lähinnä uusi Fiat Uno viimeiseksi jääneestä vuosimallista tai noin 2 vuotias 30000 km ajettu muun merkkinen pikkuauto. Valitsin mieluummin uuden auton. Unon vaihdoin 3 vuoden kuluttua viattomana uuteen Bravoon. Mietin vain olisiko se 2 vuotiaana ostettu ollut viaton sen seuraavat 3 vuotta, voi olla tai sitten ei.

    • Laatuaedullisesti

      Veljeni osti hiljattain Stilon. 3 -ovinen, 1.2 80 hv bensakone, 6 -vaihteinen. Jakohihna on juuri vaihdettu, keväällä katsastettu. Ajettu hieman yli 350 tkm ja hinta tingittynä liikkeestä vain 350 €. Kyllä käsitykseni muuttui Stilosta kun eilen sillä kävin ajamassa. Uskomattoman hyvä ajolleen, meni äänettömästi ja tasaisesti. Ei kolissut eikä rämissyt, ajolleen ei minun 10 vuotta uudemmalle Bravolle hävinnyt juurikaan. Hyviä varusteita tuossa 15 -vuotiaassa Stilossa kuten sähköikkunat ja -peilit, keskuslukitus, ohjaustehostin city-toiminnolla, ASR -vetoluistonesto, sumuvalot, ovissa varoitusvalot, useat sisävalot, ajotietokone, useita turvatyynyjä, konepellissä kaasupumput, "follow me home" -valotoiminto eli ns. saattovalot jne. Ja kaikki tämä alle 400 €:lla.

    • fgfggfghgh

      Sanoisin 35 v ajokokemuksen perusteella, että ei se ole huono ollut koskaan. Vikojahan tulee kaikkiin autoihin, Unojahan näkee vieläkin liikenteessä. Itse olen ajanut Punto 75 mallia 98 kaksisataa yksi tuhatta. Hyvin pelittää kun viittii vähän hoitaa.

    • tässätotuus

      Fiat on Italian järjestäytyneen rikollismafian pilalle rosvoama romu. Se ei ikinä ole ollut luotettava eikä ikinä tule olemaan.

    • UnoTurboi.e

      Uno oli erittäin hyvä, tunnokas auto ajaa ja hyvät sisätilat ulkomittoihin nähden. Yhdessä Peugeot 205:n kanssa aikansa parhaita pikkuautoja, Uno vielä tilavampi Peugeotia. Päihittivät ominaisuuksiltaan sen ajan Fiestat, Polot, Corsat, Micrat jne.

    • bravo150tjet

      Väittäisin n. 10 v. sitten kun Bravo tuli markkinoille. Ainakin meillä 2010-mallinen 150 T-jet ollut täysin ilman vailla ongelmia.

    • RevonHessu

      Itselläni tuli myös uudessa Fiatissa vuoden verran pelkääjän paikalle vettä lattialle ja auto kävi sen vuoksi huolloissa ja kuivatuksissa ja vikaa ei löytynyt. Lopulta viimeisen kerran huollossa selvisi, että vesi on vuotanut tuulilasin sauman pienestä reiästä, jota ei silmillä nähnyt.
      Vettä tulvi siis sen verran, että lattialla lätisi. Lattian äänieristeet ja toppaukset pilaantuivat osin ja niitä ei ikinä korvattu uusilla täysin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe