Oikeaa ja asiallista tietoa

Lääkäri2

Osoitteessa

www.potilaanlaakarilehti.fi

on asiallista ja oikeaa, tutkittua viimeaikaista tietoa, lääketieteellinenkin tieto jatkuvasti tarkentuu ja joskus vanha tieto kumoutuu tieteessä. Harvassa asiassa onkaan menty pahemmin metsään kuin homeiden aiheuttamia sairauksia ja oireita tutkittaessa ja hoidettaessa. Mm. turhia ja kalliita vasta-ainemäärityksiä tehty puhumattakaan altistuskokeista yms.

Ympä­ris­tö­herk­kyy­destä il­mestyi hil­jattain suomen­kie­linen katsau­sar­tik­keli, jos­sa oi­reiston taus­talla olevia keskus­her­moston herkis­ty­neitä suoja­me­ka­nis­meja ku­vataan var­sin ymmär­ret­tä­västi. Haital­li­seksi koe­tulle ai­neelle tai il­miölle altis­tu­minen lau­kaisee eli­mis­tössä reak­tion, jo­ka ai­heuttaa hy­vinkin voi­makkaat fyy­siset oi­reet. Ne ovat täy­sin todel­lisia, vaik­ka mi­tään labo­ra­to­rio­ko­keella tai kuvan­ta­mis­tut­ki­muk­sella havait­tavaa poikkea­vuutta ei löy­dykään.

Esim. kosteusvauriorakennuksessa minkään toksiinin tms. pitoisuudet eivät ole koskaan niin korkealla tasolla että ne voisivat sairastuttaa. Muutoin jokainen tilassa oleskeleva sairastuisi eikä mitään sairautta jonka nämä toksiinit ihmiselle voisivat aiheuttaa ole kuvattu tai löydetty tutkimuksissa. Kyseessä on toiminnallinen häiriö, jonka laukaisee homeen haju.

Myös lääkäripäivillä asiaa käsiteltiin.

Toiminnallinen häiriö voi pahimmillaan invalidisoida ihmisen ja aiheuttaa työkyvyttömyyttä. Lievänä se on riesa, joka haittaa arkielämää.

– Mielen voima on niin valtava, että todellisen tai oletetun vaaran uhatessa voi syntyä aivan suhteettoman voimakkaita elimistön puolustusreaktioita, kuvaa neurologian dosentti Markku Sainio Työterveyslaitokselta.

Toiminnallinen häiriö voi jopa halvaannuttaa ihmisen.

– Jos häiriötä ei tunnisteta, suuntaa on vaikea kääntää. Potilaalla voi olla sitkeä uskomus, joka ylläpitää sairaan roolia ja estää paranemista. Häiriö voi syntyä ajattelematta ehdollistumismekanismilla, mutta se ei korjaannu ilman mielen apua.

Sainio kumoaa ennakkokäsityksen, että toiminnallisia häiriöitä olisi vain erityisherkillä ihmisillä.

– Ei tarvita mielen poikkeavuutta, että alkaa oireilla. Lukuisat kuormitustekijät, kuten aikaisemmat huonot kokemukset ja ajankohtainen stressi, herkistävät hermostoa tuottamaan reaktioita.

Sainio tähdentää, että kukaan ei ole syntynyt sellaiseksi, että oireilee vähäisestä. Naisilla oireilu on yleisempää kuin miehillä. Lukuisat tekijät, mukaan lukien elinympäristö ja persoonallisuus, voivat toki vaikuttaa.

Terveydenhuolto ei saisi missään nimessä tukea oireilua. Turhat tutkimukset lisäävät potilaan huolta. Näissä ilmiöissä on se vaara, että lähdetään seuraamaan potilaan toiveita lisäselvityksiin.

Sainion mukaan toiminnallisista oireista on todella paljon tietoa, mutta häiriön toteaminen menee yleensä poissulkututkimusten kautta eikä häiriön tunnistuksen kautta.

– Emme osaa riittävästi selittää potilaille, mistä heidän oireensa johtuvat. Ei riitä, että todetaan, että taustalla ei ole sairaus.

– Kaikki oireet ovat todellisia, mutta koska taustalla on eri syitä, niiden hoito ei ole samanlaista. Toiminnalliset oireet ovat läsnä myös sairauksissa. Otetaan esimerkiksi astma. Jos ihmisellä on toiminnallista häiriötä, kroppa reagoi ärsykkeisiin kokonaisvaltaisesti. Keuhkoputkien ja elimistön stressireaktioiden oireet ovat päällekkäisiä. Sairauden oireet tulisi erottaa toiminnallisista oireista, koska niille ei ole sama hoito. Kortisoni yksinään ei riitä hoidoksi, jos oireena on merkittävä huolestumisen laukaisema oireilu. Helposti jää selittämättä potilaalle, mistä oireet johtuvat.

OSAAMISKESKUS HYKSIIN

Peruskoulutuksessa tarvitaan lisätietoa aiheesta.

– Lääkiksessä toiminnallisista oireista ja häiriöistä puhutaan tosi vähän. Sama oire voi olla sekä sairauteen liittyvä että toiminnallinen. Erot olisi hyvä tunnistaa.

Syövän ja kivun kokonaisvaltaisessa hoidossa ollaan Sainion mielestä edistyksellisiä.

– Toiminnallisten häiriöiden tunnistamista tarvitaan vielä muillakin erikoisaloilla. Kollegat toimivat pääasiassa hyvin, mutta petrattavaakin on.

Oikean tiedon puute netissä lisää epätietoisuutta. Kun potilas alkaa itsenäisesti etsiä lisätietoa netistä, hän ahdistuu.

10

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hienoa, että olet keksinyt tällaisen lääkärinkanavan itsellesi, jossa voit pelkän nimimerkin turvin käydä kävelemässä homesairaiden päältä ja anoa mielipiteitten poistamista. Koska Suoli24:sta on tullut tämänkaltainen nimettömien lääkäreiden tuutti, varmuuskopioitava viestinsä jatkossa, ettei sairaana altavastaajana vaivalla tuotetut viestit vallan katoaisi bittiavaruuteen, ja julkaistava niitä toisaalla.

      Yhden tuutin sijaan kannattaa jo ihan henkensä pitimiksi etsiä tietoa mahdollisimman monesta eri lähteestä ja useammalla kielellä.



      "Terveydenhuolto ei saisi missään nimessä tukea oireilua. Turhat tutkimukset lisäävät potilaan huolta. Näissä ilmiöissä on se vaara, että lähdetään seuraamaan potilaan toiveita lisäselvityksiin."

      - Pahimmillaan tuo johtaa hengen menetykseen niin kuin seuraavassa, jossa syytä tekemättä jätetyille tutkimuksille vieritetään menehtyneen kielitaitoon, vaikka vaimoa ymmärretäänkin sujuvasti:

      Porissa tuberkuloosiin kuollut hyppäsi lääkärissä jo keväällä – kurkkukivun syy tajuttiin liian myöhään
      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/231676-porissa-tuberkuloosiin-kuollut-hyppasi-laakarissa-jo-kevaalla-kurkkukivun-syy

      "Satakunnan keskussairaalassa Porissa on kuollut potilas tuberkuloosiin. Ulkomaalaistaustaisen miehen keuhkot kuvattiin liian myöhään, eikä häntä voitu enää auttaa. Mies oli hakenut kurkkukipuunsa apua jo keväällä.

      Infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo, että tuberkuloosia ei osattu epäillä kuin vasta toissa viikolla. Hän ei kerro miehen tarkempaa lähtömaata.

      –Vaimo kertoi, että hänellä oli jonkinlaisia oireita ollut jo helmikuusta lähtien, mutta myöhemmin keväällä hän on hakeutunut muutamia kertoja yksityislääkärille ja terveyskeskukseen, mutta tilannetta on pidetty tavanomaisena kurkkukipuna niin kuin on tietysti ihan luonnollistakin, hän sanoo Uudelle Suomelle.

      –Kaiken kaikkiaan hänen hoitoon hakeutumisensa viive on pitkä. Siinä oli varmasti myös kielivaikeutta. Hän ei ole suomenkielentaitoinen."

      "Paikallisoireita ovat pitkittynyt, yli 3 viikkoa kestänyt yskä, johon liittyvät limaiset, joskus veriset yskökset. Yleisoireita ovat ruokahaluttomuus, laihtuminen, väsymys, yöhikoilu ja/tai kuumeilu."



      Sivuhuomautuksena samassa mediassa oli painavaa kritiikkiä muutakin törkeää käytäntöä vastaan, lukekaapa homesairaat:

      ”Sain korvausta 47,60€” – Työkyvytön taksikuski Petri kertoi tarinansa Ylellä, kansanedustaja vaatii loppua ”vakuutuslääkärien mielivallalle”
      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230876-tyokyvyton-taksikuski-petri-kertoi-tarinansa-ylella-vakuutusyhtiolta-korvauksia-4760

      "Vakuutusyhtiöiden käyttämien niin sanottujen vakuutuslääkäreiden toimintaan vaaditaan uusia ehtoja. Työkykynsä onnettomuudessa menettänyt entinen taksikuski Petri Nurmesniemi kertoi torstaina Ylen A-studiossa, kuinka hän sai vakuutusyhtiöltä korvauksia vain 47,60 euroa huolimatta korkeimman oikeuden häntä tukevasta päätöksestä."

      "-- vakuutuslääkäreiden toimintaan on perehtynyt kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.). Hän tiedotti perjantaina aloittaneensa allekirjoitusten keräämiseen lakialoitteeseen, joka 'lopettaa vakuutuslääkärien mielivallan'.

      Ronkainen muuttaisi lakia niin, että vakuutusyhtiöiden korvaus- ja eläkepäätökset olisi tehtävä lähtökohtaisesti vakuutetun oman lääkärin diagnoosin pohjalta. Hän totesi Ylen keskustelussa, että asiaan liittyy erityisesti kaksi merkittävää seikkaa, joilla tilannetta voisi parantaa.

      Toinen niistä on niin sanottu käänteinen todistustaakka.

      – Vakuutusyhtiöiden lääkäreillä ei pidä olla mahdollisuutta evätä korvausta, elleivät he kykene lääketieteellisin perustein todistamaan korvaushakemusta olennaisilta osin virheelliseksi. Korvaustilanteissa tulee soveltaa käännettyä todistustaakkaa vakuutusyhtiöihin. Vakuutusyhtiö voi vapautua korvauksen maksamisesta vain, jos kykenee todistamaan diagnoosin, jolla korvaus vakuutetulle maksettaisiin, olennaisilta osin virheelliseksi, Ronkainen kertoo tiedotteessaan.

      Toinen on totuusvelvoite.

      – Kolmen viimeisen hallituksen toimesta on lailla vapautettu vakuutuslääkärit totuusvelvoitteesta. Vakuutuslääkärit ovat voineet laatia arvionsa potilaasta ilman, että heidän tarvitsee allekirjoittaa asiakirjoja 'kunnian ja omantunnon kautta' toisin kuin muu terveydenhuollon ammattihenkilöstö, Ronkainen ihmettelee.

      Hän huomauttaa, että vakuutuslääkärit 'ovat voineet päätöksissään kävellä jopa yliopistollisten sairaaloiden erikoislääkäreiden todistusten yli ja evätä korvaukset'."



      "Osoitteessa www.potilaanlaakarilehti.fi on asiallista ja oikeaa, tutkittua viimeaikaista tietoa, lääketieteellinenkin tieto jatkuvasti tarkentuu ja joskus vanha tieto kumoutuu tieteessä."

      - Juu vastikään luin tapauksesta, jossa varsinkin kommentointiosuus toi esiin painavaa tietoa siitä, miten mielivaltaisesti jotkut lääkäreistä pyrkivät estämään asiallisen kritiikin jopa omiensa taholta:

      https://www.laakariliitto.fi/uutiset/blogi/laakariliitto-antaa-julkisen-varoituksen-epakollegiaalisesta-kaytoksesta/

      (Saved.)

      • Lääkäri2

        Tuo kansanedustaja ei ymmärrä miten vakuutuslääkärijärjestelmä toimii. Hoitava lääkäri ei koskaan tee päätöstä potilaan saamasta etuisuudesta, eikä se ole hoitavan lääkärin tehtäväkään. Lausunnossa ei tule ottaa kantaa siihen tuleeko etuisuus myöntää vai ei vaan lääkärinlausunnossa tulee vain lausua mahdollisimman tarkkaan sen hetkinen terveydentila. Tässä asiassa kaipaisivat koulutusta siis jopa ne yliopistollisten sairaaloiden erikoislääkäritkin näköjään vaikka asian tietää yleislääkärikin jos on asiaan yhtään perehtynyt.

        Jos hoitavat lääkärit saisivat tehdä päätökset etuisuuksista niin vakuutusyhtiöt menisivät konkurssiin eikä kukaan saisi enää vakuutuksia tai vakuutusmaksut olisivat niin järjettömät ettei kenelläkään olisi varaa niitä ottaa.

        Se on kovin helppoa tehdä päätöksiä, joiden perusteella joku muu maksaa kun asia ei itselle aiheuta mitään maksuja ja saa vain potilaan tyytyväiseksi maksattamalla potilaalle muiden rahoja.

        Hoitava lääkäri ei tee päätöstä eikä hänen tule ottaa kantaa miten lausunnon perusteella tulee toimia. Hänen tulee vain lausua terveydentila mahdollisimman hyvin ja totuudenmukaisesti perustuen objektiivisiin löydöksiin.

        Lausunto "pyynnöstä todistan että potilas kertoo seuraavaa" on yhtä tyhjän kanssa.

        Lausunnon idea on juuri se että sen perusteella tehdään päätös korvauksesta eikä vakuutuslääkärin tarvitse itse näin ollen potilasta tutkia, kun alan erikoislääkäri on potilaan tutkinut ja tutkimustuloksensa kirjannut lausuntoon.

        On toki vakuutuksia joissa vakuutusyhtiö määrää potilaan tutkittavaksi omalle vakuutusyhtiön nimeämälle lääkärille eli vakuutusehdoissa on sovittu ettei muiden kuin vakuutusyhtiön oman lääkärin lausunnot kelpaa. Tämä tuodaan silloin esiin tietenkin vakuutusehdoissa joihin vakuutuksen ostaja sitoutuu jos vakuutuksen ostaa.


    • Jaahas, siis osuuksia vakuutusyhtiöistä :)
      Muu ei selitä tätä paskaa mitä suollat!

    • Homeherkkä

      Vai kirjoittelee Lääkärilehdessä ihan Työterveyslaitoksen lääkäri näin: ”Harvassa asiassa onkaan menty pahemmin metsään kuin homeiden aiheuttamia sairauksia ja oireita tutkittaessa ja hoidettaessa. Mm. turhia ja kalliita vasta-ainemäärityksiä tehty puhumattakaan altistuskokeista yms.”/.

      TTL:n Markku Sainio kumoaa siis vuoden 1938 ammattitautilaissamme mainitut allergiset homesairaudet, joita maamme sairaalat ovat homealtistuksillaan todenneet jo 1960-luvulta lähtien, ja jotka vahinkovakuutusyhtiöiden painostuksesta 1990-luvun alkupuolella keskitettiin STM:n päätöksellä TTL:lle vuodesta 1995-lukien aina vuoteen 2007 asti ”metsään menneinä”.

      Kun TTL:kin on tilastojensa mukaan todennut näitä kosteusvauriorakennusaltistusten aiheuttamia ammattitauteja homealtistuksillaan ajalla 1995 – 2004 353:lla henkilöllä, niin aikoinaan ”metsään menneen” huippututkimusyksikkömme TTL:n liskoaivotutkimuksen valossa vahinkovakuutusyhtiöt pystyvät nyt nähtävästi eväämään niin TTL:llä homeammattitautidiagnoosin saaneiden kuin myös 1960-luvulta lähtien homeammattitautidiagnoosin saaneiden ammattitautilain mukaiset korvaukset.
      Työterveyslaitoksen mukaan tuhansilta siis ammattitautilain mukaiset korvaukset pois.

      TTL:n julkaiseman uuden lääketieteellisen tiedon valossa voi päätellä, että kosteusvauriomikrobirakennusaltistuksissa olevien päiväkotilasten, koululaisten, ammattikoululaisten, yliopisto-opiskelijoiden, työntekijöiden sekä koti-altistuksessa olevien oireilu onkin liskoaivo-oireilua.
      Jos näin on, niin miksi heidän lääkityksissä on alettu käyttää vuosikymmenten ajan antibiootteja, antihistamiineja, astmapiippuja, kortisoni-ihovoiteita, kortisonitabuja, ja reumaoireiluihin tulehduskipulääkkeitä?

      Työterveyslaitoksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tehtävänä on pitää suomalaiset lapset, nuoret ja työtätekevä väestö terveenä ja elinvoimaisina.

      Kun suomalaisista jo liki kymmenen prosenttia on saanut Kela-astmadiagnoosin (vuonna 1960 2000), joita saamisen kriteereja Kela on kiristänyt useasti vuosikymmenten saatossa, lisäksi 5 prosentilla väestöstä on astman kaltaisia oireita, allergisesta nuhasta kärsii jo 30 prosenttia, ja kun allergiat ovat lasten ja nuorten yleisimmät pitkäaikaissairaudet, niin huippututkimysyksikkömme vain levittelevät käsiään.

      Onneksi maassamme on tietäviä tavallisia kansalaisiakin, jotka ovat saaneet oikeaa tietoa vielä nykypäivänäkin keuhkolääkäriltään.
      Kävin keräämässä talvivarastoon puolukoita, jossa puolukkapaikassa oli jo ennestään pari poimijaa.
      Kun minulla oli hengityssuojaimet päässäni, niin toinen heistä tuli kysymään, että oletko sinä homeallergikko vai siitepölyallergikko. Totesi kuitenkin, että siitepölyjähän ei tähän aikaan vuodesta enää ole. Kerroin olevani homeallergikko. Hän totesi siihen, että hän sai homeastmadiagnoosin tänä kesänä heinän korjuun seurauksena. Hänen keuhkolääkärinsä oli todennut hänelle, että mikäli syysluonnossa astma alkaa osoittamaan pahenemisen merkkejä lääkityksestä huolimatta, niin olisi syytä alkaa käyttämään hengityssuojaimia..

    • en.ole.robotti

      Oikeaa asiallista porukkaa eduskunnassa kuitenkin kaikesta huolimatta. Ei siis syytä huoleen Sanasinko ja aaaarrggh .

      Ainakin näin tulevien tärkeiden vaalien alla nämä eduskunnan todelliset vastuulliset jotka eivät haksahda älyttömyyksiin, kuten mitä on tuo sainiolainen siedätys sekä Lääkäri2:n paskajauhanta, vähättely, vääristely ja syyttömien sisäilmasairaiden sekä MCS sairaiden törkeä pilkkaaminen .

      "– Jopa 800 000 suomalaisen arvioidaan kärsivän rakennusten sisäilman aiheuttamista oireista ja sairauksista. Näiden diagnosointi ja hoito on epäyhtenäistä, kertoo sisäilmaryhmän puheenjohtaja Satu Hassi (vihr.).

      En silti äänestä vihreitä ;)
      http://www.aamuset.fi/uutiset/3675579/Kansanedustajien sisailmaryhma jatti talousarvioaloitteen ymparistolaaketieteen tutkimusyksikon perustamisesta

      Samoilla linjoilla on myös pääministeri Sipilä "Noin miljoona "kärsii." "Yksi suurimista ongelmista."

      Täydet pojot Sipilä ja Satu Hassi teille tästä totuuden esille tuomisesta!

      "Kärsiminen" ja altistuminen kun on kaksi ihan eri asiaa jos ja kun puhutaan rakennuksista missä on kyse myrkyllisestä sisäilmasta missä vakavia tulehdus-sairauksia oven sisäpuolella ja oven ulkopuolella hellittää vaikka viiveellä.

      Politiikoille terveiset: Puheet ovat halpoja, teot maksavat perkeleesti. Pelastakaa edes lapsenne lapsissa on tulevaisuus.

      http://valtioneuvosto.fi/live?v=/vnk/events-seminars/terveellinen-julkinen-rakentaminen-ja-puhdas-sisailma--keskustelutilai-1

      Poista THL:n siedättäjä Sainio petokset tästä maasta . Petolliset homedesinfioinnit ennen petollisia näytteidenottoja, ne ovat tietoista ja tahallista terveytemme tuhoamista.
      Lääkäri2 tuskin siihen pystyy vaikuttaa aika vastuuntunnottomalta provoineen.


      Tuossa professori Mirja Salkinoja-Salonen kertoo tässä maassa tehdyistä vittumaisista petoksista mitä viranomaiset ja virkamiehet suojelevat tässä maassa ja meillekin on näitä tehty, mutta eivät tee enään. Ei meille, eikä kavereilleni eikä sukulaisilleni ja toivottavati ei kenellekään teistäkään arvoisat tämän palstan lukujat.

      "Funktionaalisen lääketieteen seuran symposio 2.11.2012 Helsingin Yliopistossa / Kosteusvaurioiden mikrobiologiaa ja toksikologiaa /Mirja
      Salkinoja-Salonen 6
      Biosideilla harhautetaan viranomaisia. Biosidikäsittely aiheuttaa pesäkelukujen aleneman. Biosidienavulla saatua, alhaista pesäkelukua on käytetty näyttönä tilojen käyttäjälle tai terveysviranomaiselle,että sisätiloissa ei olisi kosteus- tai homevauriota, jopa siten, että näille tahoille ei ole annettu tietoabiosidikäsittelystä. Tämä voi johtaa siihen, että kiinteistön mahdollisten vaurioiden todellinen etsintä ja vaurioiden korjaus jätetään tekemättä tai tehdään vain osittain. " https://tuhat.helsinki.fi/portal/files/24338502/FLYSalkinojaSalonenb.pdf

      Tuolla THL:n tutkija Anne Hyvärinen eduskunnassa kertoo petoksista miten on tehty ja tehdään vieläkin. "Näin ei saa tehdä." Katso ja kuuntele Anne hyvärinen
      kertoo totuuksista. https://www.eduskunta.fi/_layouts/15/Arkena.Edk.SaliVideo/index.html#clip_id=6CF31B42&position=0&tab=ConferenceCurrent

      Tuolla Tuula Putus ja Hannele Rämö sekä Juhani Pirinen kertovat miten oikeasti asiat ovat tässä maassa. Siedättäjiin ei kannata kenenkään tarrautua. Siedätys homeille ja toksiineille sekä myrkylliseen sisäilmastoon on edesvastuutonta terveytemme vaarantamista ja jopa terveytemme tuhoamista. https://www.eduskunta.fi/_layouts/15/Arkena.Edk.SaliVideo/index.html#clip_id=C8088D81&position=0&tab=ConferenceCurrent

      Siedätyksiin ei kannata kenenkään sisäilmasairaan lähteä! Nostakaa kytkintä jos oven sisäpuolella pahoja oireita ja pahoja tulehdus-sairauksia ja kaikki kontaminoituneet tavarat kaatopaikalle. Jos haluat saada lisäaikaa elämälle.

    • Hoitakaa.itsenne

      Lääkärit on nyt innoissaan, kun ovat tajunneet että eivät ole tajunneet aiemmin yhtään mitään, eli sitä, että kun ihminen tulee ns. uskoon, niin hän kokee ihmeparantumisen. Niinhän se Jeesuskin aikoinaan paransi sairaita. Tosiasiassa ihmiset paransi itse itsensä, Jeesus vaan välitti universumin rakkaudellista energiaa, mikä tarkoittaa juurikin egosta ja libisen järjestelmän kontrollista vapautumista.

      Se on vaan ihmeellistä, että emme ole parantuneet sairauksista, vaikka on uskontoja, mindfulnessia, meditaatiota, joogaa, energiahoitoja...Kautta historian on ollut poppamiestä ja parantajaa. Niilo Ylivainiota, Pirkko Jalovaaraa sun muuta. Odotankin nyt lääkärikunnalta tutkittua tietoa siitä, miten hyvin sairaudet on voitettu, kun kuherruskuukausi taivaallisten energioiden kanssa on ohi. Onko herännäisillä yhä sairauksia kuten astmaa, kolotuksia jne. Lääkäreille erityisesti pitää suositella em. hoitoja. Pääsisitte pöhöttyneistä egoistanne eroon, jolloin potilas voisi tulla vastaanotolle ilman, että traumatisoituu lääkäriltä saamastaan kohtelusta.

      https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/homeyliherkkyydesta-paassyt-maria-nordin-blogissaan-myos-puolisoni

      • Lääkäri2

        Ei ne oikeat sairaudet paranekaan vaan ne joissa potilas kokee voimakkaitakin oireita vaikka tutkimuksista huolimatta mitään ei löydy. Siis sähköyliherkät, kipuoireyhtymästä kärsivät, väsymysoireyhtymästä kärsivät yms. "non-disease" -taudeista kärsivät. Mielen voima on valtava, esim. kipuoireyhtymä paranee suggestiolla kuten Lääkärilehdessäkin kirjoitettiin. Esim. pienen lapsen kipu on parannettavissa sekunneissa kääntämällä lapsen huomio pois muualle. vanhuksella siihen menee vuosia kun vanhus kokee yksinäisyyttä, joka se jo riittää aiheuttamaan tai ainakin pahentamaan kipuja.

        USA:ssa tehtiin tutkimus, jossa huijattiin opiskelijoita että olivat saaneet huonon arvosanan tentistä ja samalla aiheutettiin pieni sähköisku. Ne ketkä luulivat saaneensa huonon tuloksen tentistä kokivat sähköiskun aiheuttaman kivun kovempana kun ne jotka luulivat saaneensa huippupisteet. Mielipaha voimistaa kivun kokemista konkreettisesti.


      • Hoitakaa.itsenne
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Ei ne oikeat sairaudet paranekaan vaan ne joissa potilas kokee voimakkaitakin oireita vaikka tutkimuksista huolimatta mitään ei löydy. Siis sähköyliherkät, kipuoireyhtymästä kärsivät, väsymysoireyhtymästä kärsivät yms. "non-disease" -taudeista kärsivät. Mielen voima on valtava, esim. kipuoireyhtymä paranee suggestiolla kuten Lääkärilehdessäkin kirjoitettiin. Esim. pienen lapsen kipu on parannettavissa sekunneissa kääntämällä lapsen huomio pois muualle. vanhuksella siihen menee vuosia kun vanhus kokee yksinäisyyttä, joka se jo riittää aiheuttamaan tai ainakin pahentamaan kipuja.

        USA:ssa tehtiin tutkimus, jossa huijattiin opiskelijoita että olivat saaneet huonon arvosanan tentistä ja samalla aiheutettiin pieni sähköisku. Ne ketkä luulivat saaneensa huonon tuloksen tentistä kokivat sähköiskun aiheuttaman kivun kovempana kun ne jotka luulivat saaneensa huippupisteet. Mielipaha voimistaa kivun kokemista konkreettisesti.

        On hienoa, että hermostuneet ja traumatisoituneet ihmiset ovat löytäneet itsehoitomenetelmiä, jotta eivät ramppaa lääkärissä valittamassa. On kuitenkin ihan fyysisiäkin vikoja, joita lääkärit ei ymmärrä. Niin vaan kävi omalla kohdallanikin. Ajoissa tehty leikkaus olisi voinut estää lisävauriot ja kivun kroonistumisen. Nyt asialle ei enää mitään voi. Ei auta suggestio, mutta olen jotenkin oppinut kivun kanssa elämään.

        Lääkäri ei voi koskaan sanoa, että vikaa ei ole. Ainoastaan jotenkin näin, että tämänhetkisen tietämyksen valossa näyttäisi siltä, että fyysistä vikaa ei ole tai, että käytössä olleilla tutkimusmenetelmillä syytä kivulle ei löydy.


      • sekakäyttöökö

        "Homeyliherkkyydestä päässyt Maria Nordin blogissaan: ”Myös puolisoni on parantunut päihderiippuvuudesta”""" Oliko nuo jotain sekakäyttäjiä vai pelkästään viinan läträäjiä.


    • Hoitakaa.itsenne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe