Rautavaara - mollaaminen

katsottavapeiliin

Tuolla muualla paheksutaan Rautavaaran, virkamiesten, päättäjien jne mollaamista.

Ei se tietenkään kiva ole eikä aina kovin asiallistakaan, varsinkaan, jos se ei perustu tosiasioihin.

Tosiasioihin perustuva ei ole mollaamista, vaan kritiikkiä. Se täytyy kaikkien päättäjien ja muiden päätöksiä ja asioitahoitavien tietää ja sietää.

Rautavaaralla on syytä katsoa peiliin. On siellä aika paljon tapahtunut ja varsinkin muutamia yksittäisiä ihmisiä kohtaan erittäin, sanoisinko asiallisesti likaisia juttuja.

Toki kunnassa on tehty hyviäkin päätöksiä ja valtaosa päättäistä pyrkii kunnan ja kuntalaisten etuja ajamaan. Sitten taas on sellaisia, että heidän toimintansa ei oikein sovi hyvinvointiin pyrkivän kunnan tavoitteisiin - valitettavasti.

52

1847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • missäsivistys

      Kyllä on taas Rautavaaran fc-sivulla ollut paksua tekstiä.

      Siellä suorastaan loukataan omien mielipiteiden esille tuojia ja nimitellään heitä jos minkälaisilla "haukkumasanoilla".

      Hyi olkoon, hävettävää toimintaa!

      • Talonrakennusteknika

        Juuri näin. Rautavaaran kunta on kaukana kriisikunnasta. Katso www.vm.fi Valtiovarainministeriön kriisikuntalistalla (KuntaL § 118) Rautavaara on sijaluvulla 105. Kuntia on Suomessa 295. Asiat ovat huonosti: Pielavesi, Lapinjärvi, Kaavi, Outokumpu, Suonejoki, Siilinjärvi.


      • Anonyymi

        Rauhaa ja Rakkautta tarjotaan.


      • Anonyymi
        Talonrakennusteknika kirjoitti:

        Juuri näin. Rautavaaran kunta on kaukana kriisikunnasta. Katso www.vm.fi Valtiovarainministeriön kriisikuntalistalla (KuntaL § 118) Rautavaara on sijaluvulla 105. Kuntia on Suomessa 295. Asiat ovat huonosti: Pielavesi, Lapinjärvi, Kaavi, Outokumpu, Suonejoki, Siilinjärvi.

        Ja viimeisimpien vm:n tilastojen mukaan jo tilalla 127! Hyvä Henri, hyvä kunnan päättäjät!


    • MaalaisjärjelläEteenpäin

      Tutkailin hieman Rautavaaran kunnan vuoden 2018 talousarviota. Se on ylijäämäinen 174.152 euroa. Kunnan Tuloslaskelman Vuosikate on ylijäämäinen 1.158.885 euroa. Kunnan tase on vahva: 4.7milj. euroa ja se kestää 10 vuoden alijäämät. Kunnan talous on kunnossa ja kaukana kriisikunnasta näinä isojen muutosten tuulissa.

    • MaalaisjärkiEiriitä

      Maalaisjärkeilijä tuntee asian: Asioiden ei tarvitse välttämättä olla niin kuin niiden pitää näyttää olevan. Siis riittää, kun asiat näyttävät olevan kunnossa. Nuo numeroilla pyörittelyt eivät muuta sitä tosiasiaa, että Rautavaara on monen muun kehitysaluekunnan tavoin rasite velkaiselle ja edelleen lisävelkaa ottavalle Suomelle jossa talouselämää pyörittävät ja voittonsa piilottavat kansainväliset firmat ja pankit. Kotikuntaansa rakastavat suitsuttajat tietävät hyvin, että Rautavaaralla on kuitenkin, kaikesta kunnallisesta kähminnästä huolimatta paremmat terveyspalvelut kuin monessa eteläsuomalaisessa, "paremmin toimeentulevassa" kunnassa. Tunnen asian henkilökohtaisesti. Kunnalliseen hammaslääkäriin on puolen vuoden jono. Omalääkärille pääsee jopa kolmessa viikossa, jos osaa vastata puhelimessa kuulustelevalle hoitajalle oikein. Väärästä vastauksesta jonotusaika voi pidentyä.
      Kuntalaiset ovat vastuussa kuntansa taloudesta. Jos asukkaista pääosa on eläkeläisiä ja työttömiä niin jonkinlaista niukkuutta pitää olla valmis kestämään.

      • pitkäjänteisyyttä

        Rautavaara on velkainen kunta. Siitä ei päästä mihinkään. Viime vuosina on investoitu paljon ja velkaannuttu. Oman osansa siitä on aiheuttanut laajakaistayritys. Onneksi se pääsi saneeraukseen, mikä pelasti kunnan suoranaiselta konkurssilta. Velat ja vastuut ovat siitä huolimatta suuret asukasta kohti.

        Muu tulo-ja kustannuspuoli eli tavallinen käyttötalous on saatu tasapainoon ja on tehty jopa tulosta niin, että kunta ei kaikilta osin ole kriisikunta. Kiitos siitä nykyiselle kunnanjohtajalle.

        Varsinaisia taloudellisia syitä ei tällä hetkellä ole lukion lakkauttamiselle. Sen päätöksen tekemistä tulisi lykätä niin kauan kuin nähdään, mitä sote tulee vaikuttamaan kunnan talouteen ja niin kauan kuin vähäinenkin oppilasmäärä on olemassa.

        Kaksoiskelpoisuus eli alakoulun opettajan kelpoisuus sekä aineenopettajan kelpoisuus eivät ole ratkaisu yläkoulun opettajatilanteeseen mahdollisen lukion lakkauttamisen jälkeen. Edelleenkin jouduttaisiin turvautumaan muodollisesti ei-kelpoisten opettajien opetukseen eri aineissa, kuten on tilanne nytkin. Eivät kaikki kaksoiskelpoisuuden omaavat opettajat ole kelpoisia kaikkiin yläkoulussa opetettaviin aineisiin. Eipä taida olla nytkään. Lukion lakkaamisen vaikutus pahentaa vain tilannetta ja lukujärjestysteknisesti ei ole mahdollista saada toimivaa lukujärjestystä.

        Näin ollen lukion lakkauttaminen on suoranainen riski Rautavaaran kunnalle, jossa ei ole muutakaan peruskoulun jälkeistä koulutusta. Hyvinvoimalautakunta ja kunnan koulutoimen johto tulisi valjastaa lakkauttamisen valmistelun sijasta miettimään lukion kehittämistä ja erikoistumista niin, että lukion toimintaa voidaan jatkaa. Onko asianomaiset käyneet henkilökohtaisia neuvotteluja maan korkeimpien opetusviranomaisten ja poliittisten päättäjien kanssa asian tiimoilta? Pelkät kirjelmät eivät riitä.

        Jos nyt päästetäön lukio loppumaan, sitä on vaikea saada takaisin. Se ei käy samalla tavalla kuin tehtiin päiväkodin kanssa. Vuosia sitten päätettiin lakkauttaa ja nyt ollaan perustamassa uudelleen. Voi ihmetellä, miksi aikanaan näin tehtiin eli lakkautettiin päiväkoti.

        Jotenkin tuntuu, että kunnan kouluasioiden hoito kaipaisi todella ulkopuolista näkemystä eli päättäjien kannattaisi ottaa täysin ulkopuolinen selvityksentekijä, joka tekisi lukion toiminnan kannalta perusteellisen selvityksen asiasta. Nyt ei ole vara tehdä pienintäkään virhettä. Tulokset saattaisivat olla tuhoisat niin Rautavaaran kunnalle kuin sen asukkaille ja varsinkin nuorille asukkaille.

        Vanhusten asiat ovat Rautavaaran kunnassa kunnossa ainakin tilojen puolesta, jos vain vanhustenhoito saadaan pelaamaan kunnolla.

        Ei kunnan tulevaisuutta saada pelastettua pelkästään, että kelkkareitit ovat kunnollisia ja viitoitukset ovat kunnossa ja muut pienet arkipäiväiset kunnostetaan, vaan on tehtävä paljon kauaskantoisempia suunnitelmia ja päätöksiä. Toki pienet arkiset asiatkin on hoidettava, mutta ne kuuluvat kunnan toimintaan muutenkin.

        Pitkäjänteisyyttä toimintaan! Henkilökohtainen kähmintä tulee unohtaa kunnan ja kuntalaisten edun vuoksi. Sitä valitettavasti tahtoo olla pienten kuntien toiminnassa.


      • merkittäväpäätös

        Jos kunta nyt päättää ajaa lukion alas, on se selvä merkki kunnan alas ajon käynnistämiseen.

        "Päättäjät päättää ja sen jälkeen pulinat pois". Tuon päätöksen jälkeen nähdään laitetaanko luukut kunnantalon ikkunoihin.


      • toivottavastiylös

        Kyllä kunta on nyt valinnan edessä - ylös vai alas.


    • Hallintosääntöpitää

      Katsoin kunnan kotisivulta: Kunnanhallitus 4.12.2017 § 360/Näin lukiosta päätettiin:

      Kj:n ehdotus:
      Kunnanhallitus päättää palauttaa asian hyvinvointilautakunnalle uuselleen valmisteltavaksi. Valmistelussa tulee ottaa huomioon lukion välittömät ja välilliset sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset oppilaille, lapsiperheille, opettajille, kunnan palveluille ja paikkakunnan yritystoiminnalle.

      Esittelijän/kunnanjohtajan perustelut löytyvät liitteistä:
      - Avoimessa keskustelutilaisuudesta 14.11.2017 lukiosta saatu palaute: Lukio säilytettävä ja lukiolle kehittämissuunnitelma
      - Hallintolaki § 41/Annetut kirjalliset kannanotot: lukion opiskelija ottamista ei saa lopettaa syksyllä 2018. Lukiota tulee alkaa kehittää: erityislukio, kaksoistutkinto, oppilasmaksut jne.

      Päätös:
      Asiasta käydyn keskustelun aikana jäsen Arto Hakkarainen (vas) ehdotti jäsenten Kirsi Koskelon (vas) ja Hannele Pursiaisen kannattamana (sdp), että kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle hyvinvointilautakunnan 02.11. 2017 §:ssä 28 tekemän päätöksen mukaisesti: Lukion opiskelijaksi ottaminen lopetetaan syksystä 2018 lukien.

      Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi, koska on tehty kunnanjohtajan ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, on asiasta suoritettava äänestys.

      Puheenjohtaja ehdotti äänestystavaksi nimenhuutoäänestystä, jossa kunnanjohtajan ehdo-tusta kannattava äänestää "Jaa" ja jäsen Arto Hakkaraisen ehdotusta kannattava äänestää "Ei".

      Puheenjohtajan tekemä äänestystapa hyväksyttiin yksimielisesti.

      Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin yhteensä seitsemän (7) ääntä. "Jaa"-ääniä kolme (3): Matti Ahonen (kesk), Maija Kärkkäinen (kd) ja Rauni Pursiainen (kesk) sekä "Ei"-ääniä neljä (4): Arto Hakkarainen (vas), Kirsi Koskelo (vas), Hannele Pursiainen (sdp) ja Jukka Korkalainen (sdp).

      Puheenjohtaja totesi, että äänin kolme (3) "Jaa-ääntä ja neljä (4)"Ei-ääntä hyväksyneen jäsen Arto Hakkaraisen ehdotuksen:
      - kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle hyvinvointilautakunnan 02.11. 2017 §:ssä 28 tekemän päätöksen mukaisesti: Lukion opiskelijaksi ottaminen lopetetaan syksystä 2018 lukien.

      Kunnanjohtaja Unto Murto ilmotti jättävänsä pöytäkirjaan perustellun eriävän mielipiteensä (KuntaL § 106). Eriävä mielipide:
      " Esitin asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi hyvinvointilautakunnalle voimassa olevan kuntalain, hallintolain sekä kunnan hallintosäännön (5 § Hyvinvointilautakunnan tehtävät ja toimivalta) ja hyvän hallintotavan mukaisesti, koska alla mainittuja asioita ei ole käsitelty ja valmisteltu hyvinvointilautakunnassa:

      - hyvinvointilautakunnan kokouksessa nro 3/02.11.2017 §:n 28 jaettiin kokouksessa mm. seuraavat asiakirjat, eikä niitä edes kirjattu pöytäkirjaan:
      * lehtori Seppo Toivasen 30.10.2017 laatima kannanotto lukion oppilaaksi ottamisenasiaan
      * Rautavaara Yrittäjät ry/puheenjohtaja Marianna Kauhasen kanta 31.10.2017: Lukio-ope-
      tus luo elinvoimaa Rautavaaralle
      * opetusneuvos Matti Rinteen 1.11.2017 Kuntalaisaloite: Lukion säilyttäminen

      - avoimessa keskustelutilaisuudessa 14.11.2017 saatu palaute lu- kiosta ja sen kehittämisestä. Paikalla oli 41 henkilöä.

      - hallintolain 41 §:n mukaisesti 16 henkilön jättämät kirjalliset kannanotot 30.11.2017 men-nessä lukion säilyttämisestä ja kehittämissuunnitelman laadinnasta sekä kuntalainen Ilkka Roinisen ja muiden jättämä kansalaisadressi 30.11.2017 yhteensä 152 hlöä: Säilytetään Rautavaaran lukio. Lukiolla on iso merkitys kunnan elin- voimaisuuteen. Lukio vahvistaa myös muiden palveluiden säilymistä kylällä."

      • Anonyymi

        Miten lukion käy vuosina 2021-2023?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten lukion käy vuosina 2021-2023?

        Se on olemassa, jos siellä on tarpeeksi oppilaita. Ajattelitko hakea sinne?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on olemassa, jos siellä on tarpeeksi oppilaita. Ajattelitko hakea sinne?

        Jälkikasvua kiinnostaa lukio. Opinto-ohjaajan yhteystiedot?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälkikasvua kiinnostaa lukio. Opinto-ohjaajan yhteystiedot?

        Toisen asteen yhteishaku käynnistyy. Kuka on opo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisen asteen yhteishaku käynnistyy. Kuka on opo?

        Äkkiäkös sinä opoksi opiskelet, oppisopimuslääkärin paperit on varmaan jo hilkkua vaille valmiit


      • Anonyymi

        Ovatko ehdokkaina kuntavaaleissa 2021????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälkikasvua kiinnostaa lukio. Opinto-ohjaajan yhteystiedot?

        Opo on??????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovatko ehdokkaina kuntavaaleissa 2021????

        Se oppisopimuslääkärikö? Tuskin, ei täytä ehtoja.


    • Anonyymi

      Jo alkoi eikö rehtoriasia enää puhuta.

      • Anonyymi

        Sillä kysyin, kun se tuo yhteishsku on taas oppilaille ajankohtainen asia ja monessa perheessä pähkäillään parhaillaan, mihin oppilaitokseen nuori hakupaperinsa laittaa. Miksi hyökkäät tuolla lailla minua vastaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sillä kysyin, kun se tuo yhteishsku on taas oppilaille ajankohtainen asia ja monessa perheessä pähkäillään parhaillaan, mihin oppilaitokseen nuori hakupaperinsa laittaa. Miksi hyökkäät tuolla lailla minua vastaan?

        Mieti 2 kertaa vaikka en tämän kirjoittaja ole. Miksi hyökättiin nii voimakkaasti tiettyä henkilöä kohtaan. Ei vieläkään näytä loppuvan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mieti 2 kertaa vaikka en tämän kirjoittaja ole. Miksi hyökättiin nii voimakkaasti tiettyä henkilöä kohtaan. Ei vieläkään näytä loppuvan.

        Mitä sinulla on lukioon hakijoita vastaan? Eihän lukio voi olla olemassa, jos siellä ei ole opiskelijoita.Rehtoria kohtaanko siellä on hyökätty?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinulla on lukioon hakijoita vastaan? Eihän lukio voi olla olemassa, jos siellä ei ole opiskelijoita.Rehtoria kohtaanko siellä on hyökätty?

        Ei varmasti vaan lieveilmiöitä, eivät ymmärrä tai halua. Vireillä olevat asiat syy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei varmasti vaan lieveilmiöitä, eivät ymmärrä tai halua. Vireillä olevat asiat syy.

        osuit asian ytimeen. kuka on lukion opinto-ohjaaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        osuit asian ytimeen. kuka on lukion opinto-ohjaaja.

        Taitaa tosin olla joillakin tulipersiin alla ja siitä tämä viikonlopun sou ja uhkailut johtui. Tietty henkilö ei kertomansa mukaan luovuta, vielä vähempi kun tietää mitä väitetään tehneen. Näihin syytöksiin vaatii näyttöjä. Voisitteko vähän hillitä syyttelyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa tosin olla joillakin tulipersiin alla ja siitä tämä viikonlopun sou ja uhkailut johtui. Tietty henkilö ei kertomansa mukaan luovuta, vielä vähempi kun tietää mitä väitetään tehneen. Näihin syytöksiin vaatii näyttöjä. Voisitteko vähän hillitä syyttelyä.

        Taisi se tuli olla eniten sen ihmisen persiin alla, joka koko viikonlopun ajan poisti täältä itsensä aloittamia törkyviestiketjuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisi se tuli olla eniten sen ihmisen persiin alla, joka koko viikonlopun ajan poisti täältä itsensä aloittamia törkyviestiketjuja.

        Eipä kylä räähisiät toi Syyttelyt ja kuvittelivat nujertavansa toista mieltä olevat rehtori asiassa. Niitä ketjuja kyllä joutaa vieläkin
        Kukas kuvitteli että uhkailemalla hoitavat luovuttamaan. Eihän pahalla asioita hoideta ei ainakaan sellaisella toimilla mitä yrittivät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä kylä räähisiät toi Syyttelyt ja kuvittelivat nujertavansa toista mieltä olevat rehtori asiassa. Niitä ketjuja kyllä joutaa vieläkin
        Kukas kuvitteli että uhkailemalla hoitavat luovuttamaan. Eihän pahalla asioita hoideta ei ainakaan sellaisella toimilla mitä yrittivät.

        Ne ketjut olivat keränneet törkyä useiden kuukausien ajan, suorastaan vilisivät nimiä ja henkilökohtaisuuksia. Mutta eipä hätää, onhan ne toki ajoissa talteen saatu 😘


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne ketjut olivat keränneet törkyä useiden kuukausien ajan, suorastaan vilisivät nimiä ja henkilökohtaisuuksia. Mutta eipä hätää, onhan ne toki ajoissa talteen saatu 😘

        Hyvä kommentti! Aika hyvinhän täällä kyllä ”normaalit” näyttää ymmärtävän, että näiden ketjujen avausten ja ”vakikommentoijien” tarkoituksena on vaan mustamaalaus; ovat omissa suhmuroinneissaan saaneet ns. nokilleen ja sellaisen hyväksymiseen ei sitten loppuelämä riitäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne ketjut olivat keränneet törkyä useiden kuukausien ajan, suorastaan vilisivät nimiä ja henkilökohtaisuuksia. Mutta eipä hätää, onhan ne toki ajoissa talteen saatu 😘

        Näin tuli otettua entisten lisäksi. Tirkistelyllähän siitä yritetään selvitä. Eihän nimettöminä mitään vaikuta häpäistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kommentti! Aika hyvinhän täällä kyllä ”normaalit” näyttää ymmärtävän, että näiden ketjujen avausten ja ”vakikommentoijien” tarkoituksena on vaan mustamaalaus; ovat omissa suhmuroinneissaan saaneet ns. nokilleen ja sellaisen hyväksymiseen ei sitten loppuelämä riitäkään.

        Oliko erään syytetyn kiinteistökin jotakin ryhmää häirinnyt. Mutta häiritsee toisten häpäisyä oli mitä vaan normaalisti itselle kerrotaan jos häiritsee. Tämäkö on asiallista eikö ole yksityis asiaan puuttumista. Miettikää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko erään syytetyn kiinteistökin jotakin ryhmää häirinnyt. Mutta häiritsee toisten häpäisyä oli mitä vaan normaalisti itselle kerrotaan jos häiritsee. Tämäkö on asiallista eikö ole yksityis asiaan puuttumista. Miettikää.

        Suivaantuja jatkaa mollausta ja maalittamista täälläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suivaantuja jatkaa mollausta ja maalittamista täälläkin.

        Totta, täysin selkeää maaalittamista, huomaa kyllä heti kun ketjun alusta kuntaa mollaavia kommentteja lukee. Onneksi loppuvaiheessa on liittynyt järkeviäkin keskustelijoita mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suivaantuja jatkaa mollausta ja maalittamista täälläkin.

        Kyllä Rautavaaralaiset täällä on osoittaneet itse mollaamisen tässä vastineessa on hyvä näyttö .Puututaan yksityisasioihin sellaiseen millä ei keskustelun ja kunnan päätösten kanssa ole mitään tekemistä.Asiat riitelee ei ihmiset se ei "kovakalloisiin"uppoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, täysin selkeää maaalittamista, huomaa kyllä heti kun ketjun alusta kuntaa mollaavia kommentteja lukee. Onneksi loppuvaiheessa on liittynyt järkeviäkin keskustelijoita mukaan.

        Kunta ja yksityi henkilöt on eriasia,kuntalaiset sen keskustelun on itse aikaan saaneet.
        Tosiasiat ei miksikään muutu ainoastaa omia tapojaan muuttamalla päättäjät.siitä puhe mitkä aiheet,perättömiä ei tänne kaikki ole, puolusteliatkin kun pysyisi totuudessa.
        Lopettakaa satujen kertominen jos joku uskaltaa epäkohtia julkaista. Rautavaaralla ei voi normaalisti asioista keskustella,keskustelun estäminen ja "hyökkäys" syyttelemään on selvä merkki epäkohdista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunta ja yksityi henkilöt on eriasia,kuntalaiset sen keskustelun on itse aikaan saaneet.
        Tosiasiat ei miksikään muutu ainoastaa omia tapojaan muuttamalla päättäjät.siitä puhe mitkä aiheet,perättömiä ei tänne kaikki ole, puolusteliatkin kun pysyisi totuudessa.
        Lopettakaa satujen kertominen jos joku uskaltaa epäkohtia julkaista. Rautavaaralla ei voi normaalisti asioista keskustella,keskustelun estäminen ja "hyökkäys" syyttelemään on selvä merkki epäkohdista.

        Tuo kommentti puhuu niin puolestaan. Höpö höpöä moinen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo kommentti puhuu niin puolestaan. Höpö höpöä moinen

        Täysin totta politikoista muutos lähtee. Täytyy ymmärtää pitää omat henkilökohtaiset ongelmat ja päätöksen teko erillään,tämä on Rautavaaralla ongelma.
        Juoruihin perustuva päätöksenteko on jäätävä historiaan,mutta jääkö ennen kun"kieroutuneet" jää pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täysin totta politikoista muutos lähtee. Täytyy ymmärtää pitää omat henkilökohtaiset ongelmat ja päätöksen teko erillään,tämä on Rautavaaralla ongelma.
        Juoruihin perustuva päätöksenteko on jäätävä historiaan,mutta jääkö ennen kun"kieroutuneet" jää pois.

        Kyllähän näkee tästä, miten vähän arvostaa kuntalaisia tämä kirjoittaja. Kieroutta kaikkialla, kieroja ihmisiä ja itse kuvittelee olevansa puolestaan suoraselkäinen.
        Hyviä on minusta kaikki kunnan päättäjät ja parhaansa tekkeevät. Näin on ollut aina. Kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän näkee tästä, miten vähän arvostaa kuntalaisia tämä kirjoittaja. Kieroutta kaikkialla, kieroja ihmisiä ja itse kuvittelee olevansa puolestaan suoraselkäinen.
        Hyviä on minusta kaikki kunnan päättäjät ja parhaansa tekkeevät. Näin on ollut aina. Kiitos.

        Kyllä pöytäkirjat sen kertoo muuta en väitä politikot itse Rautavaaran maineen pilaa ja on pilanneet.Lopeta syyttely lyö näytöt pöytään älä juoruja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä pöytäkirjat sen kertoo muuta en väitä politikot itse Rautavaaran maineen pilaa ja on pilanneet.Lopeta syyttely lyö näytöt pöytään älä juoruja.

        Elä kehtoo aina höpöttöö. Sitä monesti ihminen on tyhmempi kuin arvoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunta ja yksityi henkilöt on eriasia,kuntalaiset sen keskustelun on itse aikaan saaneet.
        Tosiasiat ei miksikään muutu ainoastaa omia tapojaan muuttamalla päättäjät.siitä puhe mitkä aiheet,perättömiä ei tänne kaikki ole, puolusteliatkin kun pysyisi totuudessa.
        Lopettakaa satujen kertominen jos joku uskaltaa epäkohtia julkaista. Rautavaaralla ei voi normaalisti asioista keskustella,keskustelun estäminen ja "hyökkäys" syyttelemään on selvä merkki epäkohdista.

        Kannattaisko alouttaa niiden omien toimintatapojen muuttamisesta? Itsekin tuossa kommentissasi toteat perättömiä tänne kirjoitellees


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Rautavaaralaiset täällä on osoittaneet itse mollaamisen tässä vastineessa on hyvä näyttö .Puututaan yksityisasioihin sellaiseen millä ei keskustelun ja kunnan päätösten kanssa ole mitään tekemistä.Asiat riitelee ei ihmiset se ei "kovakalloisiin"uppoa.

        Menehän jo hunajakohveen juontiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisko alouttaa niiden omien toimintatapojen muuttamisesta? Itsekin tuossa kommentissasi toteat perättömiä tänne kirjoitellees

        Kovaan kalloon ei mahdu mikään ,käy lukemassa kunnanhallituksen päätökset eläkä juoruja levitä, joutuu kysymään oletko todella niin tyhmä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovaan kalloon ei mahdu mikään ,käy lukemassa kunnanhallituksen päätökset eläkä juoruja levitä, joutuu kysymään oletko todella niin tyhmä?

        Katso itse peiliin. Millainen untamo sieltä näkyy?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katso itse peiliin. Millainen untamo sieltä näkyy?

        Nyt lopeta Unton syyttely vastaile kenen arvelet olevan "harhalaukaus "todella. Usko hyvä ihminen ja katso itse siihen peiliin miten paljon ihmiskuvasi vääristyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt lopeta Unton syyttely vastaile kenen arvelet olevan "harhalaukaus "todella. Usko hyvä ihminen ja katso itse siihen peiliin miten paljon ihmiskuvasi vääristyy.

        Älä viitsi tehdä itestäsi täydellistä untamoa. Tämähän on selvä kuin pläkki, sokea reettakin sen huomaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä viitsi tehdä itestäsi täydellistä untamoa. Tämähän on selvä kuin pläkki, sokea reettakin sen huomaa.

        Se on fakta, lisätietoja annetaan heti.


    • Anonyymi

      Mollaamisen ja maalittamisen kohteena x-kunnanjohtaja Murto, kuntalaisia ja päättäjiä.

      • Anonyymi

        Liikkeellä on lisäksi rakkaushuijareita. identiteettivarkaita ja valepoliiseja. Verkko on villi länsi myös salaliittoteoreetikoille ja nettitrolleille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liikkeellä on lisäksi rakkaushuijareita. identiteettivarkaita ja valepoliiseja. Verkko on villi länsi myös salaliittoteoreetikoille ja nettitrolleille.

        Just tätähän se nykyään on


      • Anonyymi

        Nyt on mennyt tekijä ja kohde sekaisin. Mikä ihme muuten saa jonkun puhumaan jatkuvasti itsestään kolmannessa persoonassa? Huomiontarveko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on mennyt tekijä ja kohde sekaisin. Mikä ihme muuten saa jonkun puhumaan jatkuvasti itsestään kolmannessa persoonassa? Huomiontarveko?

        Sen kun tietäisi


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1669
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1618
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1475
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1158
    Aihe