Metsästysseuran puheenjohtaja tappoi kotikissoja

oikeutta.kissoille

11

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juusooskin

      Oikea ja lainmukainen puheenjohtaja, jos kissa päästetään luontoon ja se tappaa siellä rauhoitettuja eläimiä niin nirri pois.

      Ei kukaan järkevä ihminen päästä rakasta kissaansa ulos luontoon mutta näitä torvia riittää siksi, että kissoja saa ilmaiseksi. Jos kissa maksaa paljon, kuten koirat niin ei varmasti kukaan avaa kissalle ovea vapauteen joka päivä.

      Tästä asiasta huutaa ja meuhtoo yksi ja sama kissaihminen mutta kysyessä työmaalla pariltakymmeneltä ihmiseltä niin kukaan ei sanonut kissan uloslaskeneen toimineen oikein.

    • tekijä.vastuuseen

      "Poliisi tutkii nyt kissantappajan toimia – tapaus ei ole koiria ”kouluttaneen” miehen ensimmäinen?"
      Poliisi tutkii tapausta aluksi epäiltynä eläinsuojelurikoksena, mutta se voi tarkentua metsästysrikokseksi ja vahingonteoksi. (Kuva Fotolia)

      "Pohjanmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan Lapualla kuolleiden lemmikkikissojen kohtalosta.

      METSÄSTYSRIKOS Pohjanmaalaisen metsästysseuran puheenjohtajan julkaisema Facebook-päivitys tappamistaan lemmikkikissoista sai sekä kansalaiset raivostumaan, mutta nyt myös poliisit toimimaan.

      Julkisesti eräällä koirasivustolla olleessa päivityksessä miehen koirat poseerasivat kahden kuolleen kissan kanssa ja miehen röyhistelevä saateteksti viittasi koirien koulutukseen. Molemmat kissat olivat tavallisia lapualaisia lemmikkikissoja, Tahvo ja Hyrre. Päivän Lehti kertoi tapauksesta tässä.

      Tapahtuneesta tehtiin myös rikosilmoitus sillä omistajat epäilevät, että kissat on ammuttu. Tutkinnanjohtaja Matti Tiainen vahvistaa nyt Ilkka-lehdelle, että rikosilmoitus on kirjattu epäiltynä eläinsuojelurikoksena. Esitutkinta on vasta alussa, ja sen edetessä rikosnimikkeet voivat tarkentua myös metsästysrikokseksi ja vahingonteoksi.

      – Sen enempää ei voi tässä vaiheessa sanoa.

      Poliisi on tietoinen asiasta sosiaalisessa mediassa käydystä keskustelusta. Tapauksen tuominneet kansalaiset ovat selvittäneet miehen kertoneen kissojen tappamisesta aikaisemminkin, vanhimmat jopa jo kymmenisen vuotta sitten. Mahdollinen rikos tuolta ajalta on toki vanhentunut.

      Metsästäjä on ilmoittanut olevansa Yleisradion pitkäaikainen työntekijä, jonka johdosta perustettiin jopa adressi miehen erottamiseksi verovaroin ylläpidettävän laitoksen palveluksesta. Adressi ehti kerätä tuhansia allekirjoittajia, kunnes ylläpito poisti sen mahdollisesti yksityiselämää loukkaavan tiedon esittämisen johdosta.

      Nyt uusi adressi on perustettu kansainväliselle sivustolle ilman miehen henkilötietoja. Tavoitteena on kerätä 2 000 allekirjoittajaa ja luovuttaa adressi sekä Suomen Metsästäjäliitolle että maa- ja metsätalousministerille. Tavoite on jo lähes täyttynyt, allekirjoittajia on ympäri maailmaa. Löydät adressin tästä.

      Suomen Metsästäjäliitto on julkisesti ottanut kantaa miehen toimintaan, jota se ei hyväksy. Se aikoo Metsästäjäliiton Pohjanmaan piirin kanssa käsitellä asiaa vielä tällä viikolla. Pohjanmaan piiriin kuuluu yli 120 jäsenseuraa. Yle ei ole kommentoinut tapahtunutta millään tavalla."

      Lähde: https://www.paivanlehti.fi/poliisi-tutkii-nyt-kissantappajan-toimia-tapaus-ei-ole-koiria-kouluttaneen-miehen-ensimmainen/

    • tekijä.vastuuseen
    • xdfg

      Rehellinen ihminen kirjoittaa omalla nimellä.

      Kokeilin, tuohon listaa saa niin monta nimeä kuin itse haluaa.

    • Rikollisetpoisseuroista

      Onpa rikollisella huono omatunto, kun pitää tätä asiaa yrittää mollata oikein monella viestillä.
      Tuo edellinen on kansainvälisen eläinsuojelujärjestön vetoomuslista ja esim. edellinen tämän aiheen ketjussa esillä ollut linkki oli suomalaiseen adressiin, jossa varmasti jokainen allekirjoittanut esiintyi omalla nimellään, ei millään nimimerkeillä. Kyllä juttu haisee, kun oikein valehtelemaan pitää tulla tämän asian tiimoilta.

      Kenenkään lemmikkiä ei ole oikeutta ja lupaa tappaa, louskuta rikollinen mitä louskutat.

      Hyvä, että rikollinen tajusi sentään erota metsästysseuran puheenjohtajuudesta. Toivottavasti idiootti erotetaan koko seurasta, muuten tuollaiset kissavihaajat tekevät liikaa hallaa niille metsästäjille ja metsästysseuroille, jotka toimivat asiallisesti ja lakien ja suositusten mukaisesti.

    • kissojenparhaaksi

      "Tänään vietetään valtakunnallista Eläinten päivää. Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry:n aloitteesta kaikille Suomen eduskunnan 200 kansanedustajalle lähetetään tänään 40 eläinsuojeluyhdistys- ja löytöeläintahon allekirjoittama vetoomus, jossa vaaditaan kissojen ja koirien tunnistusmerkintä- ja rekisteröintivelvoitetta mukaan eläinsuojelulain uudistukseen.
      Suomessa vallitsee kodittomien kissojen hätätila. Keräämämme kyselyn perusteella maassamme vastaanotettiin viime vuonna noin 16 550 heitteille jätettyä kissaa. Tämä ylittää kirkkaasti aiemmat arviot, joita ei ole kerätty yhtä kattavalta joukolta kissojen parissa toimivilta tahoilta. Vain 13 prosenttia talteen otetuista kissoista löysi takaisin omistajansa luo. Alle 2 prosenttia kissoista oli tunnistusmerkitty talteenottohetkellä.
      Kissojen heitteille jättöön on nykyään todella vaikea puuttua, sillä valtaosaa talteen otetuista kissoista on mahdotonta yhdistää niiden omistajiin. Tämä johtuu tunnistusmerkinnän puuttumisesta. Tunnistamatta jääneistä kissoista koituu myös kunnille huomattavia kustannuksia joka vuosi. Tunnistusmerkintä- ja rekisteröintivelvoite olisi edullinen ja tehokas keino puuttua ongelmaan, ja se parantaisi kissojen asemaa maassamme huomattavasti.
      Vetoomus on luettavissa kokonaan osoitteessa https://www.adressit.com/vetoomus_elainten_tunnistusmerkinn…. Voit myös tukea aloitetta allekirjoittamalla adressin samassa osoitteessa. Vedotaan yhdessä päättäjiin, jotta kissat eivät enää olisi lainsuojattomia!"

      Teksti on suora lainaus Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry:n Facebook-sivuilta 4.10.2017

    • kissojenparhaaksi
    • Kuulolaite

      Mikä ihme tua on’täällä kyrössä puhej/vouti aloitaa hirvestyksen 3 eri viikonloppuna ja lopetaa jahtikauden jokaisen viikonlopun jälkeen.Inkkari hukassa ,jos joku sattuu löytämään niin toimittakaa se Kyrönmaan Riistanhoitoyhdistykselle.Saadaan kaikki inkkarit mukaan.
      Pelkään pahoin jos inkkareita ei ala löytymään, että tätä menoa hirvestys jatkuu vielä pitkälle 2018.

    • 6.9.2018

      Saako kissaa pitää irti taajamassa? - Poliisi ja eläinsuojeluneuvoja vastaavat
      Sekä virkavalta että eläinsuojelijat toivovat, että kissat eivät kulkisi irrallaan taajamissa. MIKÄÄN LAKI EI SITÄ KUITENKAAN KIELLÄ.

      Villiintyneeksi tai villiksi kissa luokitellaan vasta siinä vaiheessa, kun se käyttää ravinnokseen pelkästään itse pyydystämäänsä ruokaa. Villiintyneiden kissojen loukuttamisesta huolehtivat kuntien ja kaupunkien valvontaeläinlääkärit.


      https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/f0c300df-72bb-44f7-8fd3-3573e7bb6f84

    • kiitos.naapuri

      Voimia Hyrren ja Tahvon läheisille! Toinen joulu ilman rakkaita kissoja. <3

      • kissat-kiittää

        Löytöeläintaloissa kymmeniä hylättyjä kissoja, hakee sieltä niin saa voimia ja tekee niille kunnon ulkoiluhäkin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe