Havaintoja judokisoista

Imnotrobot

Täällä usein surkutellaan judokisojen heikkoa osallistujamäärää. Onneksi tämä ei ole koko totuus, vaikka toki kisoihin pitäisi saada enemmän porukkaa mukaan. Oman arvioni mukaan tilanne nuorten kilpailijoiden osalta on kutakuinkin seuraava:


Junnucupit:

- Pientä notkahdusta tapahtunut, kun osa porukasta siirtynyt vaativampiin kisoihin eikä porukkaa ole tullut samaa tahtia mukaan. Peruskurssien ohjaajien pitäisi innostaa porukkaa lähtemään rohkeasti kisaamaan.


Muut kisat:

- U11 ja U13 sarjoihin tullut mukavasti uutta porukkaa ja kisojen taso on monissa sarjoissa varsin kova. Useissa sarjoissa yli 10 osallistujaa ja kisoissa vierailee mukavasti etenkin virolaisia judokoita.

- U15 sarjoissa kisaajia on valitettavan vähän. Tähän ikäluokkaan pitäisi panostaa enemmän, jotta nuoret eivät lopettaisi judoa. Monissa seuroissa tämä ikaluokka on varsin pieni. Aloittelijat ovat näille liian helppoja, mutta fysiikka ei vielä riitä aikuisten harjoituksiin. Jos ikäluokan yhteisharjoitukset ovat kaukana eikä kotisalilla ole sopivia harjoitteluvastuksia, monet valitsevat judon sijaan jonkin toisen lajin. Lapset harrastavat usein montaa eri lajia ja kun aletaan keskittyä yhteen lajiin saattaa judo tippua harrastuksista pois.

-U18 sarjoissa on kisaajia kotimaassa kohtalaisesti. Tämän ikäluokan suurikokoisemmat pärjäävät jo melko hyvin aikuisten treeneissä ja sopivia harjoitusvastuksia löytyy jopa kotisalilta. Ikäluokan pienikokoisimmilla sen sijaan on vaikeampaa, kun aikuisten treenien "isot äijät" ovat vielä liian raskaita heiteltäviä.

Omien havaintojeni mukaan tällä hetkellä pitäisi kiinnittää erityista huomiota sekä junnucupeihin että U15-ikäluokkaan. Tarvitaan sekä uusia kisaajia, että judon kisauran jatkuvuutta. Miten saataisiin U15-ikäluokkaan sopivia harjoituksia, jotta niissä olisi sopivasti mutta ei liikaa haastetta?

26

831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiketaan

      Kun katsoo asiaa noin suppeasti niin hyvin menee. U18 hyvin vähissä, U21 ei juuri ketään, aikuiset ei juuri ketään.

    • Leveäkärki

      jatkuu...

      -U21 sarjoissa osallistujia on huolestuttavan vähän.

      -Aikuisten sarjoissa osallistujia on vielä vähemmän, jos U21-nuoria ei lasketa mukaan.

      Näiden sarjojen elvyttämiseen tarvitaan kiinnostava, motivoiva ja elinvoimainen aikuisten harraste-kilpajudo Suomeen. Hansokulla on ollut tähän useampia ehdotuksia. Jos vain olympialaisissa menestyminen kiinnostaa judopäättäjiä, ne eivät koskaan toteudu. Eikä myöskään se olympiamenestys.

    • Tällätiellävaanmars

      Kaikki panokset kapeaan kärkeen vaan. Keskitetään parhaat treenaamaan vain keskenään. Lopetetaan seuravalmennus. Paljon leiritystä ja isot kustannukset ja stressi päälle jo pienenä.

      Ai niin, tällä tiellä ollaan ja jäljet pelottavat. Kärki ainakin ohenee jos ei muuta.

    • 937648989248943

      Missä kaikki FJO:n kilpailijat?

      • Judokisaturisti

        Minäkin olen ihmetellyt varsinkin aikuisten ykkösjoukkueen puuttumista FJO:n ilmoittautuneista. Ehkä miettivät vielä mihin sarjaan osallistuvat eli kannattaako lähteä pudottamaan painoa vai ei. Toivottavasti saadaan hyvin porukkaa osallistumaan, sillä siitähän se varmaan viime kädessä riippuu, mikä tämän kisan tulevaisuus jatkossa on.


      • Tuskinkk
        Judokisaturisti kirjoitti:

        Minäkin olen ihmetellyt varsinkin aikuisten ykkösjoukkueen puuttumista FJO:n ilmoittautuneista. Ehkä miettivät vielä mihin sarjaan osallistuvat eli kannattaako lähteä pudottamaan painoa vai ei. Toivottavasti saadaan hyvin porukkaa osallistumaan, sillä siitähän se varmaan viime kädessä riippuu, mikä tämän kisan tulevaisuus jatkossa on.

        Tuskin ykkösjoukkueella on haastetta tässä kisassa. Kannattaa miettiä mihin voimiaan uhraa.


      • Judokisaturisti
        Tuskinkk kirjoitti:

        Tuskin ykkösjoukkueella on haastetta tässä kisassa. Kannattaa miettiä mihin voimiaan uhraa.

        Kyllä minä ainakin olin siinä kuvitelmassa, että tästä on tarkoitus tehdä niin kovatasoinen kisa, että siellä ykkösporukankin pitäisi ihan tosissaan otella, jos mitalille aikovat. Ehkä olin väärässä luuulossa. Se on muuten niin, että ei Suomeen ikinä ketään ulkomaalaisia saada tulemaan, jos ei itsekään viitsitä osallistua. Onneksi täällä on vielä kisoja, jonne saadaan joka vuosi paljon ulkomaalaisia.

        Näistä nyt ilmoittautuneista sanoisin, että odotan suurella mielenkiinnolla Mäkisen ja Verlinin kohtaamista. Saa nähdä kuinka käy.


    • Okryhma

      Viimeksi verlin pöllytti. Nyt voi puntit olla toisinpäin. Mäkinen on olympiaryhmässä pekkiksen suojeluksessa.

      • Judokisaturisti

        Milloin Verlin olisi Mäkistä pöllyttänyt? En löytänyt tietoa, että olisivat koskaan olleet kisoissa vastakkain.


      • ejukupissa

        Tampereella EJU cupissa 2016


      • Judokisaturisti
        ejukupissa kirjoitti:

        Tampereella EJU cupissa 2016

        Kiitos! Näin nopeasti se minulta unohtui, vaikka siitä on vasta vuosi aikaa. Etsin tietoja vain judoshiai.fi -sivustolta ja siellä sitä ei ollut. Sinänsä jännä yksityiskohta, että kohtaavat mahdollisesti taas Tampereella. Uskoisin Mäkisen kehittyneen vuodessa paljon, joten voi olla mielenkiintoinen kamppailu edessä.


      • olinpaikalla

        Ei siitä matsista voi käyttää sanaa pöllytti. Verlin toki voitti mutta ei pöllyttäny,ihan täyden työn sai Oskun kanssa tehdä.Odotan mielenkiinnolla uusintaa.


      • Fhjdnznx

        Verlin puhtaasti taktikoi kahvallaansa. Ei tarvinnut oikein muuta tehdäkkään kun Mäkiselle tuli shidot täyteen.


      • Aikuinenmylly
        Fhjdnznx kirjoitti:

        Verlin puhtaasti taktikoi kahvallaansa. Ei tarvinnut oikein muuta tehdäkkään kun Mäkiselle tuli shidot täyteen.

        Muistat vahvasti väärin. Ottelun ainoa shido tuli Verlinille ottelun alussa passiivisuudesta. Verlin ei ehtinyt paljoa kahvalla alistamaan kun Mäkinen dyykkasi heti polvilleen kun Verlin otti kahvan. Parin minuutin jälkeen Mäkinen dyykkasi taas kahvan josta Verlin rankaisi matalalla uchimatalla. Tästä ippon jonka pöytä muutti wazariksi. Pari dyykkausta myöhemmin Verlin käänsi Mäkisen huonon kiepin toiseksi wazariksi. Viime vuonna kaksi wazaria oli ippon. Ihan Verlinin mylläystä oli. Ei mitään jakoa. Puolet ehti otteluajasta kulua.


    • U18Ryhmä

      U18 ryhmässä on kyllä kilpailuissa valitettavan vähän väkeä, jos esimerkiksi vertaa 10 vuoden takaisiin SM-kisoihin. Silloin ei heikoimmissakaan sarjoissa (ehkä poikien pullukkasarjaa lukuunottamatta) ollut alle 10 ottelijaa, suurin osa sarjoista pyöri vähintään 32-kaaviolla. Jopa monissa tyttöjen sarjoissa osallistujamäärät olivat kaksinumeroisia.

      • Kunkaikkiolihyvin

        Nyt taitaa aika kullata muistot?


      • u18Ryhmä

        Ei itseasiassa kultaa. Jos löydät esimerkiksi Helsingin tai Pieksämäen Nuorten SM-kisojen kaavioita jostain niin voit tarkistaa asian. U21 (tai u20 joka se silloin oli) sarjoissa osallistujien puutteesta kärsittiin toki jo tuona aikana


      • mistäjohtuu

        Paljon mahtuisi vielä FJO:n kilpailijoita. Nyt 120 ilmoittautunutta, joista noin 40 ulkomaalaista. Kilpailu on kaiketi syksyn ykköstapahtuma kotimaan judossa. Ajankohta on hyvä, sijainti on hyvä, ja kisa-areena erinomainen. Vähäiseen kiinnostukseen ei pitäisi olla mitään syytä. FJO:lla olisi hyvät mahdollisuudet olla tasoltaan SM kilpailut lisättynä sopivalla ulkomaalaisella vastuksella. Ei millään avaudu, miksi hyvä kilpailu ei kiinnosta. Jos osallistuminen olisi edes SM:n tasolla niin FJO:ssa kilpailijoita olisi noin 80 - 90 enemmän.


      • Kdjhudkkbfi

        Monesta seurasta ei ole vielä yhtään kilpailijaa vielä ilmoittautunut. Miksi näin? Meidän eli Suomen isoin judoseuramme Tikkurilan judo, jopa 4 kilpailijaa... Kyllä on vähiin käynyt kilpailijat..


    • Rovaniemijudoileeeee

      Missä on Lapin porukka?? Rovaniemeltä 0-osallistujaa... Ja heidän kisoihin pitäisi kaikkien mennä mutta ei ketään fjo:ssa? Miten niinkuin omasta mielestä?

    • Kylläharmitaa

      No eipä tarvi marista että on liikaa ottelioita niinkuin Kouvolassa.

      • Näinpäkävi

        Kouvolassa ottelija määrä pakotettiin rajaamaan 500 viime vuosina. Ilman rajoitusta ottelijoita olisi ollut noin 700.


      • FJO

        Nyt saamme arvokisa mitalleja Suomeen. Kyllä tämä kanatti.


      • rohkenenepäillä
        Näinpäkävi kirjoitti:

        Kouvolassa ottelija määrä pakotettiin rajaamaan 500 viime vuosina. Ilman rajoitusta ottelijoita olisi ollut noin 700.

        Rohkenen epäillä, että ottelijoita olisi ollut ilman rajoitusta noin 700.

        Kouvolan kisa on ollut alamäessä jo vuosia. Viime vuonna oli osallistujamäärien pohjanoteeraus 272 ottelijalla. Huippuvuodesta 2011 (osallistujia 672) osallistujamäärät ovat pienentyneet vuosittain. (2012 641kpl , 2013 548kpl, 2014 506kpl, 2015 395kpl ja 2016 272kpl)

        Kouvolan kisa on elänyt venäläisistä. Viime vuosina talouspakotteiden ja heikon ruplan vuoksi venäläisiä on mahdoton saada tänne ellei heille makseta kaikkea. Se tuskin onnistuu keneltäkään?

        Voisin jopa kirkkain silmin väittää, että Kouvolan Judoseura ei enää halunnut järjestää kisaa. Nyt sen on saanut kituvana Tampere riesakseen.


      • Erinomaistafjo

        Ompa hyvä että hyviä puolia löytyy lisää.


      • öhömähäm

        ota huomioon että tampereella ei ollut kun U18 ja Aikuisten sarja.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe