Turhat seminaarit

Lääkäri2

Turhia seminaareja jaksetaan pitää vaikka meillä on asiallinen Käypä hoito -suositus, jossa kerrotaan miten tulisi toimia. Jos rakennus on kosteusvaurioitunut, se tulee korjata ja oikea remontti eikä mitään "käsittelyjä". Joskus ulkorakennuksissa kuten autotalleissa riittää jopa homeen mekaaninen poisto ja maalaus päälle, mutta muissa rakennuksissa kunnon remontti eli seinä tai katto uusiksi ja ilmanvaihtokanavien puhdistus. Ei siinä mikrobiologeja tms. tarvita puhumaan seminaareissa ja yleisö esittämään outoja kysymyksiä. Pysyvää sairautta ei mikään home tai muu sisäilman heikkous kuten lasivilla, rakennuspöly tai materiaalipäästöt (VOC) aiheuta. Rakennus kuntoon ja takaisin töihin!

18

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jääkäri2

      "Pysyvää sairautta ei mikään home tai muu sisäilman heikkous kuten lasivilla, rakennuspöly tai materiaalipäästöt (VOC) aiheuta. Rakennus kuntoon ja takaisin töihin!" sanoo Lääkäri2

      Mutta täällä hän toteaa asiat näin:

      "Lääkäri2
      11.10.2017 9:53
      Kansanedustajatko ne taudinmääritykset nykyisin hoitavat? "joka mitä ilmeisimmin on allerginen alveoliitti"... naurettavaa ja sen hoitohan on helppoa, homepölyn itiöiden hengittämisen lopettaminen."

      Hieno homma, että vihdoinkin myönnät Lääkäri2 totuuden "Allerginen alveoliitti. Kerrohan tuo myös siedättäjäystävillesi Nordin ja Sainio.

      Tuliko Lääkäri2 sulle nyt "takinkääntöviikko." Nimittäin tuon on sanonut biokemisti / opettaja Pekka Nikkola joa aika päiviä sitten, että homerakennuksessa myrkyllisessä siäilmastosta sairastuu pitkään altistuneet ja sairauden nimi on "alleginen alveoliitti."

      Pekka Nikkola mainitsee tänään samasta asiasta melkein samon sanoin kuin Lääkärimme2, mutta Nikkola ei puhu itiöistä mitään..

      ""Pekka Nikkola · 1:26:23 Professorit Tuula Putus ja Juha Pekkanen jättivät sanomatta sen tärkeimmän asian eli sen mikä kosteusvauriossa sairastuttaa. Nimittäin kosteusvauriossa sairastuttaa mikrobien solunsa ulkopuolelle erittämät ihmiskeholle myrkylliset aineenvaihduntatuotteet. Ne tuhoavat mm. keuhkoja puolustavia valkosoluja. Myös veren valkosolujen toimintakyky heikkenee huomattavasti. Sairaus on muuten allerginen alveoliitti, ei missään nimessä astma, kuten Pekkanen meille virheellisesti tuputti""

      https://www.facebook.com/143354079124752/videos/1351865841606897/?comment_id=1352611781532303&notif_id=1507711025283661&notif_t=video_reply

      Tämä seminaari ei ollut turha, siellä oli yleisön puolella tosi hyvä porukka joka pisti nyt paineita välinpitämättömille oman edun tavoittelijoille siedättäjille ja vakuutuslääkäreille sekä vakuutusyhtiöden nuoleskelijoille yleensä...

      Puhujia ei enempää näihin paneeleihin tarvita eikä siedättäjiä senkään vertaa.

      Sieltä eilisestä seminaarista muuten olisi ulos naurettu eilen kaikki siedättäjät ja vastaavat lääkärit kuin Lääkäri2. Mutta eihän Lääkäri2 kanti sulla kestänyt sinne päätä työtää ja sitä aukomaan.

      Sillon kun kosteusvauriorakennuksessa epäillään hometta ja mikrobeja olevan, niin niitä pitää myös sieltä etsiä ja mikrobiologi on oikeampi niitä etsimään ja tutkimaan kuin joku siedättäjä tai vakuutuslääkäri.

      Jos sisäilmassa epäillään olevan myrkyllisyyttä ja ympäristömyrkkyjen yhteisvaikutusten aiheuttamaa terveydellistä haittaa, niin silloin pitää etsiä myrkkyjä. Siinä pitää olla silloin asiansa osaava toksiinien tutkija parhaat laitteet, välineet ja menetelmät. Ei missään tapauksessa siedättäjäpellet eikä vakuutuslääkärit. niitä ei passaa päästää toksiineita tonkimaan. TOKSIINI = MYRKKY jollet sitä Lääkäri2 satu tietämään.


      Lääkäri2 itiöt ei sairastuta yksin ketään vaan myrkyt. Painahan kalloon tuokin tosiasia.

      • Lääkäri2

        Lain mukaan taudinmäärityksen saa tehdä lääkäri, ei muut. Millaan muulla ammattiryhmällä ei ole koulutusta eikä sen suomia oikeuksia taudinmääritykseen. Se, että joku Nikkola on keksinyt että kyseessä olisi allerginen alveoliitti, on naurettavaa. Millähän perusteella Nikkola tuon esittää oikein? Ei hän näköjään ymmärrä yhtään mikä on allerginen alveoliitti vaikka asian voisi lukea kyllä netistäkin:

        https://www.ttl.fi/tyontekija/ammattitaudit/allerginen-alveoliitti/

        Allergista alveoliittia aiheuttavat orgaaniset hiukkaset, jotka ovat riittävän pieniä saavuttaakseen keuhkorakkulat. Tavallisimmin aiheuttaja ovat maatalousympäristön homeiset heinät ja oljet. Suomessa vuosittain ilmoitetaan muutama kymmen tapausta Työperäisten sairauksien rekisteriin.

        Taudinmääritys tapahtuu keuhkosairauksien yksikössä, jossa diagnostiset tutkimukset tehdään viipymättä.

        Keuhkokuvassa tai ohutleiketietokone-tomografiakuvissa todetaan muutoksia.

        Ensisijainen hoito on altistumisen välttäminen. Potilas on sairauslomalla, kunnes tauti on parantunut. Toipumisen jälkeen maanviljelijät voivat usein jatkaa työtään moottoroidun hengityssuojaimen avulla.

        Taudin uusiutumisen vaara on suuri, jos altistuminen jatkuu.

        Muutama kymmenen vuodessa todetaan, olen yhden nähnyt maatilan vanhalla emännällä tyypillisenä akuuttina allergisena alveoliittina. Koko keuhkot ritisivät auskultoiden terävää nesteritinää kauttaaltaan.

        Homeista saunavettä kiukaalle heittäessä tuon voi saada myös. Ulkomailla yleisempi on linnunkasvattajien linnunpölykeuhko.

        http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2011/2/duo99307

        "Allerginen alveoliitti eli hypersensitiviteettipneumonia johtuu toistuvasta altistumisesta orgaanisille partikkeleille. Altistuma johtaa pienten ilmateiden ja alveoleiden tulehdukseen (Selman 2004). Tavallisia aiheuttajia Suomessa ovat sienet ja bakteerit. Tyypillisin esimerkki on maanviljelijän homepölykeuhko.

        Maailmanlaajuisesti taudin aiheuttajien kirjo on laaja mukaan luettuina kemialliset tekijät. Osassa tapauksista taudille altistava tekijä saattaa jäädä perusteellisissakin tutkimuksissa löytymättä. Aiemmin allergisen alveoliitin on ajateltu ilmentyvän kolmessa muodossa: akuuttina, subakuuttina ja kroonisena. Kliinisesti tauti jaetaan nykyisin usein akuuttiin korjaantuvaan ja krooniseen fibroottiseen tyyppiin. Akuutissa muodossa oireet ilmaantuvat tyypillisesti 4 - 8 tuntia altistuksen jälkeen, jolloin tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä ja hengenahdistus. Oireet häviävät muutamassa päivässä mutta toistuvat altistumisen jälkeen uudelleen.

        Taudin tärkein hoito on varhainen toteaminen ja altistuksen välttäminen, jotka ovat yleensä riittäviä toimenpiteitä. Kroonisessa ja vaikeassa tilanteessa saatetaan käyttää kortikosteroidilääkitystä. Joissakin tapauksissa tauti etenee fibroosin asteelle ja käyttäytyy kliinisesti IPF:n tapaan. Akuutin taudin ennuste on hyvä, mutta krooninen fibrotisoitunut muoto saattaa olla fataali."

        Lukekaa ja oppikaa allergisesta alveoliitista. Tosin taudinmääritys tarvitsee joka tapauksessa lääkärin.


    • Lääkäri2

      Ne toksiinit eivät allergista alveoliittia aiheuta. Allerginen alveoliitti on orgaanisen pölyn aiheuttama keuhkojen tulehdus, pölyaltistuksen pitää olla massiivinen että pölyä tarpeeksi keuhkoihin saakka pääsee. Toki homerakennuksen purkaminen ilman suojaimia tuon voisi aiheuttaa samalla lailla kuin maanveljölijoiden homepölykeuhkon homeista kuivaa viljaa käsitellessä ilman suojaimia. Olen pitänyt esityksen allergisesta alveoliitista lääketieteen kandidaateille ja olen tavannut yhden oikean allergista alveoliittia sairastavan potilaan allergologian dosentin sen harvinaisuutena esitellessä yliopistollisessa sairaalassa. Tauti on helppo diagnosoida, tyypillinen keuhkojen kuuntelulöydös, nesteritinä ja tyypilliset muutokset keuhkokuvissa. Ei tätä esiinny jos kosteusvauriorakennuksessa sisällä istuu, ei siellä sitä pölyä ilmassa leiju näkyviä määriä.

      • vesihöyry.ja.myrkyt

        Toksiin kantoalusta on PÖLY ja VESIHÖYRY sisäilmastossa ja siten menevät myös toksiinit keuhkojen perukoille hengitettynä se on aivan varmaa se Lääkäri2. Otahan nyt itseäs vähän niskasta kii äläkä enempää höpötä.

        "ei siellä sitä pölyä ilmassa leiju näkyviä määriä."

        Kyllä meillä ensimmäisessä homeasunnossa missä terveys tuhoutui ja irtaimisto kontaminoitui, niin jatkuvati leijui pölyä sisäilmastossa kun asunossa liikuttiin ja sen näki erittäin hyvin kun oli aurikoinen ilma ja valoa riitävästi.

        Homeasunnossa oli ilmastointi missä liesituuletin poistoilmaa pihalle posti ja ikkunoiden alta lämpöpattereiden yläpuolelta tuli ulkoilmaa sisälle missä surkeat suodattimet. Helvetinmoinen alipaine josta valitettiin. Tiivistelivät pistorasioiden reunoja, mutta alipaineeseen ei tehneet mitään. Alipaine kova vaikka liesituuletin pienimmillään mitä voi siitä säätää. Isännöitsijä ja terveydensuojelupäällikkö ei hometarkastuksen aikana alipaineeseen reagoineet mitenkään. Asunto lähellä moottoritietä ja siniharmaata pölyä piti olla jatkuvasti pyhkimästä vaakatasoista huonekalujen päältä.

        Pölyä leijuu muissakin asunoissa ja tiloissa kuitenkin lattiatasossa kun homerakennuksessa liikutaan. Lattiatasossa ovat enimmäkseen pienet lapset ja lemmikkieläimet.

        Vesihöyryssä on toksiineja homemikrobitoksiinivaurioisessa rakennuksessa ja toksinen vesihöyry leijuu ilmavirtausten mukana koko sisätilassa ja siten bioaktiiviset mikrobiosaset ja toksiinit pysyvät jopa pystyseinässä kiinni joten sitä myrkkyä on siis seinilläkin.

        Voithan sinä Lääkäri2 kokeilla homeasunnossa nostaa sisätilan kosteusprosentin vaikka "tappiin" ja kokeilla miten käy. Minä olen sen joutunut kokeilemaan terveydensuojelupäällikön ja homekonsultin ehdotuksesta. Nostin kahdella erilaisella ilmankostuttimella tammikuu 2010 homeasunnon sisäilman kosteusprosentin korkeaksi 50-60 %. Oireet siinä homeasunnossa heti tuon kokeilun jälkeen pahenivat sietämättömiksi. Sieltä löytyi myöhemmissä tutkimuksissa vaikka mitä myrkkyjä, solumyrkyistä lähtien.

        Myrkyllisen sisäilman massivinen hengittäminen tulee kysymykseen jatkuvan altistuksen aikana kun kosteusvauriokohteessa on cocktaili missä sekaisin VOC 2-etyyliheksanoli, solumyrkkyjä, Chaetomium, Aspergillus Versicolor, Penicillium, ym homeita, Germasert Super, ja MCF PHMG biosidi myrkyllisiä homedesinfiointiaineiden päästöjä. Tuo cocktaili LEIJUU ilmavirtauten mukana koko vauriorakennuksen sisäilmassa kun parhaana kantoalustana on vesihöyry.

        Toksista vesihöyryä joka menee hengitysilmasta keuhkojen perukoille pystytään tutkimaan Elisa Aattelan toksisuumtutkimusmenetelmällä. Toksiineille on raja-arvot EU. Niitä raja-arvoja ei ole määritelty "Sylttytehtaalla." Se kannatta sun Lääkäri2 otta huomioon.

        Kirjassa Homehelvetti (2009) sivulla 259 professori Mirja Salkinoja-Salonen sanoo näin tutkimustulosten pohjalta.

        " Veteen liukenemattomien, pintoihin herkästi tarttuvien ja vesihöyryn mukana ilmaan aerolisoituvien toksiinien ja muiden bioaktiivisten mikrobiosasten mittaaminen sisätiloissta edellyttää poikkitieteellistä työtä, insinööritaidon yhdistämistä mikrobiologiaan, kemiaan ja toksigologiaan."

        Nyt ymmärränkin hyvin kantasi professori Mirja Salkinoja-Salosta kohtaan koska on jättänyt tuosta "Poikkitieteellisestä" porukasta pois kaikki turhat lääkärit, kuin myös sinutkin Lääkäri2 ja vakuutuslääkärit, sekä siedättäjät myös. Yritähän kestää tosiasiota. nie


      • ne.myrkyt.ne.myrkyt

        Lisää tietoa myrkyllisestä sisäilmastosta kaivataan. Siis siitä mikä terveytemme oikeasti tuhoaa koska lääkärit ei sitä älyä eikä varsinkaan myönnä jos tietäisivätkin.

        https://yle.fi/uutiset/3-9466495

        Näin Nordin ennen DVD bisneksiään: vai miten soli?

        "– Kätilöopiston työntekijät ovat oirehtineet jo pitkään ja asiaan olisi voitu reagoida nopeamminkin. Monesti kiistattomien näytteiden kerääminen on kuitenkin vaikeaa ja vie aikaa. Samaan aikaan ihmiset edelleen altistuvat huonoissa tiloissa.

        Todentamisen vaikeus voi Nordinin mukaan johtaa myös siihen, ettei ongelmaa oteta tosissaan."

        Tuossa lisää sisäilman myrkyllisyydestä ta syistäkin.

        https://yle.fi/uutiset/3-9466495


      • jorgan

      • Lääkäri2
        vesihöyry.ja.myrkyt kirjoitti:

        Toksiin kantoalusta on PÖLY ja VESIHÖYRY sisäilmastossa ja siten menevät myös toksiinit keuhkojen perukoille hengitettynä se on aivan varmaa se Lääkäri2. Otahan nyt itseäs vähän niskasta kii äläkä enempää höpötä.

        "ei siellä sitä pölyä ilmassa leiju näkyviä määriä."

        Kyllä meillä ensimmäisessä homeasunnossa missä terveys tuhoutui ja irtaimisto kontaminoitui, niin jatkuvati leijui pölyä sisäilmastossa kun asunossa liikuttiin ja sen näki erittäin hyvin kun oli aurikoinen ilma ja valoa riitävästi.

        Homeasunnossa oli ilmastointi missä liesituuletin poistoilmaa pihalle posti ja ikkunoiden alta lämpöpattereiden yläpuolelta tuli ulkoilmaa sisälle missä surkeat suodattimet. Helvetinmoinen alipaine josta valitettiin. Tiivistelivät pistorasioiden reunoja, mutta alipaineeseen ei tehneet mitään. Alipaine kova vaikka liesituuletin pienimmillään mitä voi siitä säätää. Isännöitsijä ja terveydensuojelupäällikkö ei hometarkastuksen aikana alipaineeseen reagoineet mitenkään. Asunto lähellä moottoritietä ja siniharmaata pölyä piti olla jatkuvasti pyhkimästä vaakatasoista huonekalujen päältä.

        Pölyä leijuu muissakin asunoissa ja tiloissa kuitenkin lattiatasossa kun homerakennuksessa liikutaan. Lattiatasossa ovat enimmäkseen pienet lapset ja lemmikkieläimet.

        Vesihöyryssä on toksiineja homemikrobitoksiinivaurioisessa rakennuksessa ja toksinen vesihöyry leijuu ilmavirtausten mukana koko sisätilassa ja siten bioaktiiviset mikrobiosaset ja toksiinit pysyvät jopa pystyseinässä kiinni joten sitä myrkkyä on siis seinilläkin.

        Voithan sinä Lääkäri2 kokeilla homeasunnossa nostaa sisätilan kosteusprosentin vaikka "tappiin" ja kokeilla miten käy. Minä olen sen joutunut kokeilemaan terveydensuojelupäällikön ja homekonsultin ehdotuksesta. Nostin kahdella erilaisella ilmankostuttimella tammikuu 2010 homeasunnon sisäilman kosteusprosentin korkeaksi 50-60 %. Oireet siinä homeasunnossa heti tuon kokeilun jälkeen pahenivat sietämättömiksi. Sieltä löytyi myöhemmissä tutkimuksissa vaikka mitä myrkkyjä, solumyrkyistä lähtien.

        Myrkyllisen sisäilman massivinen hengittäminen tulee kysymykseen jatkuvan altistuksen aikana kun kosteusvauriokohteessa on cocktaili missä sekaisin VOC 2-etyyliheksanoli, solumyrkkyjä, Chaetomium, Aspergillus Versicolor, Penicillium, ym homeita, Germasert Super, ja MCF PHMG biosidi myrkyllisiä homedesinfiointiaineiden päästöjä. Tuo cocktaili LEIJUU ilmavirtauten mukana koko vauriorakennuksen sisäilmassa kun parhaana kantoalustana on vesihöyry.

        Toksista vesihöyryä joka menee hengitysilmasta keuhkojen perukoille pystytään tutkimaan Elisa Aattelan toksisuumtutkimusmenetelmällä. Toksiineille on raja-arvot EU. Niitä raja-arvoja ei ole määritelty "Sylttytehtaalla." Se kannatta sun Lääkäri2 otta huomioon.

        Kirjassa Homehelvetti (2009) sivulla 259 professori Mirja Salkinoja-Salonen sanoo näin tutkimustulosten pohjalta.

        " Veteen liukenemattomien, pintoihin herkästi tarttuvien ja vesihöyryn mukana ilmaan aerolisoituvien toksiinien ja muiden bioaktiivisten mikrobiosasten mittaaminen sisätiloissta edellyttää poikkitieteellistä työtä, insinööritaidon yhdistämistä mikrobiologiaan, kemiaan ja toksigologiaan."

        Nyt ymmärränkin hyvin kantasi professori Mirja Salkinoja-Salosta kohtaan koska on jättänyt tuosta "Poikkitieteellisestä" porukasta pois kaikki turhat lääkärit, kuin myös sinutkin Lääkäri2 ja vakuutuslääkärit, sekä siedättäjät myös. Yritähän kestää tosiasiota. nie

        "Toksiineille on raja-arvot EU. Niitä raja-arvoja ei ole määritelty "Sylttytehtaalla." Se kannatta sun Lääkäri2 otta huomioon.

        Kirjassa Homehelvetti (2009) sivulla 259 professori Mirja Salkinoja-Salonen sanoo näin tutkimustulosten pohjalta.

        " Veteen liukenemattomien, pintoihin herkästi tarttuvien ja vesihöyryn mukana ilmaan aerolisoituvien toksiinien ja muiden bioaktiivisten mikrobiosasten mittaaminen sisätiloissta edellyttää poikkitieteellistä työtä, insinööritaidon yhdistämistä mikrobiologiaan, kemiaan ja toksigologiaan."

        Nyt ymmärränkin hyvin kantasi professori Mirja Salkinoja-Salosta kohtaan koska on jättänyt tuosta "Poikkitieteellisestä" porukasta pois kaikki turhat lääkärit"

        Kirjan nimi jo kertoo minkätasoisesta läpyskästä tuossa on kyse. Salkinoja-Salosen olisi kannattanut jatkaa ihan oikeaa mikrobiologiaa eikä alkaa keksiä omia arvauksiaan mikä saa ihmiset "oireilemaan" rakennuksissa. Kirjan mukaan siis mittaaminenkaan ei vielä onnistu vaan vaatii työtä. No, jos saataisiinkin mitattua niin mitä sitten? Näyttöähän ei mistään "toksiinimyrkytyksestä" ole olemassa eikä mikään selitä miksi joku oireilee, joku ei. Myöskään mekanismia millä toksiinit sairastuttaisivat heti tilassa ollessa ei ole tiedossa. Jos jokin on syöpävaarallista niin sen vaikutusten ilmenemiseen menee tyypillisesti vuosikymmeniä. Raja-arvot ovat vain sovittuja arvoja, eivät ne mihinkään näyttöön perustu että alle tämän arvon on turvallista eikä oireita tule ja tämän arvon yli alkaa ne oireet. Sama se on lisäaineiden kanssa, jo toisena vuotena lääketieteellisessä luennolla kerrottiin, että kaikki lisäaineet ovat täysin turvallisia ja myrkyttömiä, muuten niitä ei saisi EU:ssa käyttää, mutta niille on silti sovittu raja-arvot, jotka eivät sinänsä perustu mihinkään.

        Miksi vaikka tetanustoksiinista jokainen joka toksiinia elimistöönsä saa (rokottamaton siis) saa ihan samanlaisen sairauden ja sairastuu 100% varmuudella, mutta jostain hometoksiinista joku vain oireilee jotenkin epämääräisesti ja joku jotenkin toisin ja joku ei ollenkaan? Selitys on se että jäykkäkouristus on oikea somaattinen sairaus kun homesairaus on korvien välissä.


      • oma.pesä.lääkärit

        Lääkäri2 tässä tämä kirjoitus oli tosiaankin putkahtanut Helsingin Sanomiin 9.7.2010 ja ihan entisen Työterveyslaitoksen professorin "korvien välistä." Lähtöisin luulisin.

        Työterveyslaitoksen entinen huippuprofessori Kari Reijula
        kertoo totuuksiaan ja vielä "peloittelematta." 9.7.2010 Helsingin Sanomissa seuraavaa: Otsikko " Terveyden huollossa muhii remonttipommi" ja " SAIRAALAT RAPISTUVAT KÄSIIN." Yleisin ongelma rakennuksissa ovat home- ja kosteusvauriot. Nämä ongelmat vaativat vuosittain jopa kymmenien suomalaisten hengen. Reijula arvioi."

        No niin Lääkäri2 paljonko on oma arviosi tänä päivänä homerakennuksissa kuolleitten määrästä koska edelleenkin "Sairaalat rapistuvat käsiin" vaikka ollaan jo vuodessa 2017 menossa hyvää vauhtia.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005186379.html

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004742400.htmlpidä

        Tämä kirjoitus on tosiaan pullahtanut Helsingin Sanomiin 9.7.2010 ja ihan
        itsensä Työterveyslaitoksen silloisen professorin "korvien välistä." professori Kari Reijulaa pidän lähes yhtä pätevänä ja viisaana asiantuntijana kuin myös professoria Mirja Salkinoja-Salonen on.

        Tuossa näyte siitä: Faktaa:

        Terveyshaitat 450 miljoonaa vuodessa

        Kosteus- ja homevaurioihin liittyvien terveyshaittojen vuosikustannusten arvioidaan olevan 450 miljoonaa euroa. Arvio sisältää oireista, sairauksista, niiden tutkimisesta, työkyvyn menettämisestä ja työtehon sekä tuottavuuden laskusta aiheutuvat kustannukset.
        Eduskunnan tarkastusvaliokunnan tilaamassa tutkimuksessa käsiteltiin rakennusten kosteus- ja homeongelmien laajuutta, syitä ja vaikutuksia. Tutkimusryhmän vetäjänä toimi professori Kari Reijula Työterveyslaitokselta.
        Tutkijoiden arvion mukaan merkittävien kosteus- ja homevaurioiden kertaluonteiset korjauskustannukset ovat 1,4 miljardia euroa. Tämä on noin 0,4 prosenttia rakennuskannan kokonaisarvosta ja noin kuusi prosenttia vuosittaisen talonrakentamisen arvosta.
        Tutkimuksen mukaan merkittävien kosteus- ja homevaurioiden esiintyvyys rakennusten kerrosalasta on hoitolaitoksissa 20–26 %, kouluissa ja päiväkodeissa 12–18 %, pien- ja rivitaloissa 7–10 %, kerrostaloissa 6–9 % ja toimistoissa 2,5–5 %.
        Vaurioituneissa pien- ja rivitaloissa asuu 224 500–336 900 ja kerrostaloissa 103 000–154 000 ihmistä. Tilojen käyttäjiä vaurioituneissa kouluissa ja päiväkodeissa on 172 000–259 200, työntekijöitä hoitolaitoksissa 36 000–46 800 ja toimistoissa 27 500–55 000.
        Kuultuaan kymmeniä asiantuntijoita valiokunta valmistelee asiasta mietinnön, joka tulee eduskunnan täysistunnon päätettäväksi tämän kevään aikana.

        http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/223510-professori-home-on-saatava-pois-kouluista

        Professori Mirja Salkinoja-Salonen oli tosiaan jättänyt sinut Lääkäri2 ja vakuutuslääkärit sekä siedättäjät pois "poikkitieteelisestä" porukasta ja se on vain hieno asia koska niin siinä pitää ollakin. Jonkinlainen karsintaraja on oltava porukassa vakavien ongelmien tutkimisessa.

        Käypähpotoporukassa ei ollut yhtään mikrobiologia, toksigologia, biokemistiä eikä todellista homelääkäriä eikä ketään joka on menettänyt terveytensä syyttömänä toisen tekemien virheiden ja tohelointien (myrkytykset) vuoksi täysin terveytensä ja jopa irtaimistonsa (kontaminoituneen). Se kertoo kaikille mikä on k'äypähoidon primmäinen tarkoitus.
        Vakuutusyhtiöiden mielistely vai mikä se oikein on Lääkäri2?

        Erittäin hyvä asia on, että maassamme on todella hyviä professoreita kuten Putus, Reijula ja Salkinoja-Salonen jotka ajattelevat oikeasti syyttömänä myrkyllisessä sisäilmastossa sairastuneita ja kuolleita. Vakuutuslääkäreihin ja siedättäjiin sekä mihinkään huuhaahommaan ei passaa homesairaitten, sisäilmasairaiten ja MCS sairaitten vähiä rahojaan syytää eikä suuriakaan.


      • Lääkäri2

        Reijula tarkoitti sitä että potilaiden hoidon ongelmien takia jotkut harvat voivat kuolla, koska hoitotilat ovat vanhanaikaiset ja huonot, tilojen käyttö hidastaa hoitoa, ensiavussa on hankalaa likkua ja potilaiden seurantapaikkoja ei ole riittävästi tai ne ovat typerissä paikoissa. Vanha sairaala ei siis toimi optimaalisesti. Ei siellä kukaan homeeseen kuole vaan tilojen toimimattomuuden takia, ja tuohan on vain arvio, näyttöä asiasta ei ole, eli asiaa ei ole mitenkään todistettu tai todennettu. Enemmän kuolee tieliikenteessä huonojen vanhojen teiden takia ihmisiä kuin huonojen toimimattomien sairaalarakennusten takia kuitenkin.


      • Lääkäri2
        oma.pesä.lääkärit kirjoitti:

        Lääkäri2 tässä tämä kirjoitus oli tosiaankin putkahtanut Helsingin Sanomiin 9.7.2010 ja ihan entisen Työterveyslaitoksen professorin "korvien välistä." Lähtöisin luulisin.

        Työterveyslaitoksen entinen huippuprofessori Kari Reijula
        kertoo totuuksiaan ja vielä "peloittelematta." 9.7.2010 Helsingin Sanomissa seuraavaa: Otsikko " Terveyden huollossa muhii remonttipommi" ja " SAIRAALAT RAPISTUVAT KÄSIIN." Yleisin ongelma rakennuksissa ovat home- ja kosteusvauriot. Nämä ongelmat vaativat vuosittain jopa kymmenien suomalaisten hengen. Reijula arvioi."

        No niin Lääkäri2 paljonko on oma arviosi tänä päivänä homerakennuksissa kuolleitten määrästä koska edelleenkin "Sairaalat rapistuvat käsiin" vaikka ollaan jo vuodessa 2017 menossa hyvää vauhtia.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005186379.html

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004742400.htmlpidä

        Tämä kirjoitus on tosiaan pullahtanut Helsingin Sanomiin 9.7.2010 ja ihan
        itsensä Työterveyslaitoksen silloisen professorin "korvien välistä." professori Kari Reijulaa pidän lähes yhtä pätevänä ja viisaana asiantuntijana kuin myös professoria Mirja Salkinoja-Salonen on.

        Tuossa näyte siitä: Faktaa:

        Terveyshaitat 450 miljoonaa vuodessa

        Kosteus- ja homevaurioihin liittyvien terveyshaittojen vuosikustannusten arvioidaan olevan 450 miljoonaa euroa. Arvio sisältää oireista, sairauksista, niiden tutkimisesta, työkyvyn menettämisestä ja työtehon sekä tuottavuuden laskusta aiheutuvat kustannukset.
        Eduskunnan tarkastusvaliokunnan tilaamassa tutkimuksessa käsiteltiin rakennusten kosteus- ja homeongelmien laajuutta, syitä ja vaikutuksia. Tutkimusryhmän vetäjänä toimi professori Kari Reijula Työterveyslaitokselta.
        Tutkijoiden arvion mukaan merkittävien kosteus- ja homevaurioiden kertaluonteiset korjauskustannukset ovat 1,4 miljardia euroa. Tämä on noin 0,4 prosenttia rakennuskannan kokonaisarvosta ja noin kuusi prosenttia vuosittaisen talonrakentamisen arvosta.
        Tutkimuksen mukaan merkittävien kosteus- ja homevaurioiden esiintyvyys rakennusten kerrosalasta on hoitolaitoksissa 20–26 %, kouluissa ja päiväkodeissa 12–18 %, pien- ja rivitaloissa 7–10 %, kerrostaloissa 6–9 % ja toimistoissa 2,5–5 %.
        Vaurioituneissa pien- ja rivitaloissa asuu 224 500–336 900 ja kerrostaloissa 103 000–154 000 ihmistä. Tilojen käyttäjiä vaurioituneissa kouluissa ja päiväkodeissa on 172 000–259 200, työntekijöitä hoitolaitoksissa 36 000–46 800 ja toimistoissa 27 500–55 000.
        Kuultuaan kymmeniä asiantuntijoita valiokunta valmistelee asiasta mietinnön, joka tulee eduskunnan täysistunnon päätettäväksi tämän kevään aikana.

        http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/223510-professori-home-on-saatava-pois-kouluista

        Professori Mirja Salkinoja-Salonen oli tosiaan jättänyt sinut Lääkäri2 ja vakuutuslääkärit sekä siedättäjät pois "poikkitieteelisestä" porukasta ja se on vain hieno asia koska niin siinä pitää ollakin. Jonkinlainen karsintaraja on oltava porukassa vakavien ongelmien tutkimisessa.

        Käypähpotoporukassa ei ollut yhtään mikrobiologia, toksigologia, biokemistiä eikä todellista homelääkäriä eikä ketään joka on menettänyt terveytensä syyttömänä toisen tekemien virheiden ja tohelointien (myrkytykset) vuoksi täysin terveytensä ja jopa irtaimistonsa (kontaminoituneen). Se kertoo kaikille mikä on k'äypähoidon primmäinen tarkoitus.
        Vakuutusyhtiöiden mielistely vai mikä se oikein on Lääkäri2?

        Erittäin hyvä asia on, että maassamme on todella hyviä professoreita kuten Putus, Reijula ja Salkinoja-Salonen jotka ajattelevat oikeasti syyttömänä myrkyllisessä sisäilmastossa sairastuneita ja kuolleita. Vakuutuslääkäreihin ja siedättäjiin sekä mihinkään huuhaahommaan ei passaa homesairaitten, sisäilmasairaiten ja MCS sairaitten vähiä rahojaan syytää eikä suuriakaan.

        "Erittäin hyvä asia on, että maassamme on todella hyviä professoreita kuten Putus, Reijula ja Salkinoja-Salonen jotka ajattelevat oikeasti syyttömänä myrkyllisessä sisäilmastossa sairastuneita ja kuolleita. " Vaikka ajattelevatkin, niin käytännön hyötyä ei ole ollut. Pohdiskelemalla teoreettisesti mikä ja miten sairastuttaisi osan ihmisistä näissä rakennuksissa ei ole saatu aikaan mitään näyttöä mistään, mitään todisteita ei ole että homerakennuksessa jokin sairastuttaa eikä myöskään mikä sairastuttaa, eikä ole saatu kehitettyä edes luotettavaa menetelmää niiden ilmassa "vesihöyryn mukana kulkevien toksiinien" mittaukselle tai todistetta että ne aiheuttaisivat käytännössä jotain tai mikä olisi raja-arvo milloin on turvallista olla ja milloin ei jne. Yksikään rakennus ei ole korjautunut eikä yksikään homesairas parantunut näiden professorien juttujen perusteella. Tuettu vain potilaan sairastamista ja pelkoja, kun pitäisi opettaa potilaat olemaan pelkäämättä hajuja, homeen haju ei ole vaarallista ja siitä pelosta voi oppia pois kuten todellinen asiantuntija Saino on tajunnut. Sainoi on saanut potilatia sentään paranemaan, samaten Nordin. HEsarissa oli juttukin siitä miten suggestiolla hajuyliherkkyys parani.


      • vetasehan.faktaa.pöytään

        Heh heh todellinen asiantuntija totta tosiaan tuo Saino, Sainoi ja Sainio. Katso, kuuntele ja ihmettele kohta 40:18 onkohan tuossa vuoden pelle-ehdokas tämän maan sisäilmasirkukselle. Aika lähellä sitä titteliä olet kyllä sinäkin Lääkäri2, mutta on Sainio, Saino, Sainoi kyllä yliveto mitä tähän päivään saakka ollaan jouduttu katselemaan ja kuuntelemaan youtubestakin.

        Yksikään rakennus ei ole korjaantunut eikä yksikään homesairas ja sisäilmasairas ei ole parantunut siten Sainion vouhotuksista, siedätyksistä eikä vielä Maria Nordinin myymien DVD levyjä kuuntelemalla ja katselemalla siten ettei oireita kosteusvauriorakennuksessa tulisi missä hometoksiineja hengitettävässä sisäilmassa vesihöyryssä ja pölyssä myrkyllisyyttä ja kohde korjaamatta. Eli kohteeseen ei ole tehty mitään vaikka siellä porukka saisi vakavia oireita.

        Sainiolla, Nordinilla ja Lääkäri2 teillä yhdelläkään ei ole mitään näyttöä mistään, mitään todisteita teillä ei ole, että homerakennuksessa, mitä ei ole korjattu puolueettomasti ja kunnolla vaikka ilman myrkkyjäkin, voisi suggestiolla ja DVD levyjä pyörittelemällä kukaan oleskella pitempiä aikoja ilman oireita jos tällä henkilöllä "Alkuasiana" on ollut terveyden menetys syyttömänä toisten tekemien virheiden ja tohelointien vuoksi kosteusvauriorakennuksessa mistä on tutkimuksissa löydetty, hometta, toksiineita tuottavia homeita, mikrobeja, VOC 2-etyyliheksanolia, solumyrkkyjä ja pitkävaikutteisten homedesinfiointiaineiden (biosidit) jäämiä. Otsonoinninkin.

        Siis teillä ei ole mitään näyttöä, ei mitään tietteelistä tutkimusta siitä, että suggestioimalla ja DVD levyjä pyörittelemällä porukka voisi olla myrkyllissessä sisätilassa oireilematta hengittämässä myrkkyjä keuhkojensa perukoilla. Nyt tarvitaan siedättäjät sitten teiltä sitä faktaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=D94i_xxe7NE

        Kohta 40:18 siis varoitan, mutta ette kyllä nauramatta tuota pelleilyä voi katsoa.


      • arvauksia.edes.anna
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Reijula tarkoitti sitä että potilaiden hoidon ongelmien takia jotkut harvat voivat kuolla, koska hoitotilat ovat vanhanaikaiset ja huonot, tilojen käyttö hidastaa hoitoa, ensiavussa on hankalaa likkua ja potilaiden seurantapaikkoja ei ole riittävästi tai ne ovat typerissä paikoissa. Vanha sairaala ei siis toimi optimaalisesti. Ei siellä kukaan homeeseen kuole vaan tilojen toimimattomuuden takia, ja tuohan on vain arvio, näyttöä asiasta ei ole, eli asiaa ei ole mitenkään todistettu tai todennettu. Enemmän kuolee tieliikenteessä huonojen vanhojen teiden takia ihmisiä kuin huonojen toimimattomien sairaalarakennusten takia kuitenkin.

        Aivan sama mitä sinun Lääkäri2 mielestä Reijula tarkoitti tai mitä alat selittelemään, mutta Reijulahan tuossa sanoo selvällä Suomen kiellellä. Eikä siinä sen kummempaa tarvitse kenekään alkaa selittelemään..

        Kerro montako kuolee vastaavissa tilanteissa nyt 2007 aikana kun sairaalat edelleenkin rapistuu käsiinne. Kai sulla ja Sainiollakin (TTL) jotain lukuja on esittää.

        Jos niitä tietoja ja tilastoja tahdot pimittää, niin mikähän on oma arviosi? Eihän teiltä lääkäreiltä muuta sakkaan enää kuin epämääräisiä "arvioita" eli arvauksia.


        ""peloittelematta." 9.7.2010 Helsingin Sanomissa seuraavaa: Otsikko " Terveyden huollossa muhii remonttipommi" ja " SAIRAALAT RAPISTUVAT KÄSIIN." Yleisin ongelma rakennuksissa ovat home- ja kosteusvauriot. Nämä ongelmat vaativat vuosittain jopa kymmenien suomalaisten hengen. Reijula arvioi."

        Näin siis kertoo huippuhyvä professori ja vapaamuurari Kari Reijula.


      • Tähän.vastausta
        arvauksia.edes.anna kirjoitti:

        Aivan sama mitä sinun Lääkäri2 mielestä Reijula tarkoitti tai mitä alat selittelemään, mutta Reijulahan tuossa sanoo selvällä Suomen kiellellä. Eikä siinä sen kummempaa tarvitse kenekään alkaa selittelemään..

        Kerro montako kuolee vastaavissa tilanteissa nyt 2007 aikana kun sairaalat edelleenkin rapistuu käsiinne. Kai sulla ja Sainiollakin (TTL) jotain lukuja on esittää.

        Jos niitä tietoja ja tilastoja tahdot pimittää, niin mikähän on oma arviosi? Eihän teiltä lääkäreiltä muuta sakkaan enää kuin epämääräisiä "arvioita" eli arvauksia.


        ""peloittelematta." 9.7.2010 Helsingin Sanomissa seuraavaa: Otsikko " Terveyden huollossa muhii remonttipommi" ja " SAIRAALAT RAPISTUVAT KÄSIIN." Yleisin ongelma rakennuksissa ovat home- ja kosteusvauriot. Nämä ongelmat vaativat vuosittain jopa kymmenien suomalaisten hengen. Reijula arvioi."

        Näin siis kertoo huippuhyvä professori ja vapaamuurari Kari Reijula.

        "Kerro montako kuolee vastaavissa tilanteissa nyt 2017 aikana kun sairaalat edelleenkin rapistuu käsiinne. Kai sulla ja Sainiollakin (TTL) jotain lukuja on esittää. "


      • ympäristöyliherkkäkö
        Lääkäri2 kirjoitti:

        "Erittäin hyvä asia on, että maassamme on todella hyviä professoreita kuten Putus, Reijula ja Salkinoja-Salonen jotka ajattelevat oikeasti syyttömänä myrkyllisessä sisäilmastossa sairastuneita ja kuolleita. " Vaikka ajattelevatkin, niin käytännön hyötyä ei ole ollut. Pohdiskelemalla teoreettisesti mikä ja miten sairastuttaisi osan ihmisistä näissä rakennuksissa ei ole saatu aikaan mitään näyttöä mistään, mitään todisteita ei ole että homerakennuksessa jokin sairastuttaa eikä myöskään mikä sairastuttaa, eikä ole saatu kehitettyä edes luotettavaa menetelmää niiden ilmassa "vesihöyryn mukana kulkevien toksiinien" mittaukselle tai todistetta että ne aiheuttaisivat käytännössä jotain tai mikä olisi raja-arvo milloin on turvallista olla ja milloin ei jne. Yksikään rakennus ei ole korjautunut eikä yksikään homesairas parantunut näiden professorien juttujen perusteella. Tuettu vain potilaan sairastamista ja pelkoja, kun pitäisi opettaa potilaat olemaan pelkäämättä hajuja, homeen haju ei ole vaarallista ja siitä pelosta voi oppia pois kuten todellinen asiantuntija Saino on tajunnut. Sainoi on saanut potilatia sentään paranemaan, samaten Nordin. HEsarissa oli juttukin siitä miten suggestiolla hajuyliherkkyys parani.

        "Nordin. HEsarissa oli juttukin siitä miten suggestiolla hajuyliherkkyys parani."

        Siis hajuyliherkkyys siedättäjät ja Lääkäri2, sillä ei ole mitään tekemistä sisäilman myrkyllisyydelle terveytensä menettämisen kanssa, koska kaikki ihmiset eivät edes haista mikrobien aineenvaihduntatuotteiden hajuja vaikka altistuvat toksisuudelle pitkiä aikoja homevaurioisessa rakennuksessa.

        Tässä faktaa: "Haiseeko hometalossa aina homeelta?
        Homevaurioituneessa rakennuksessa ei välttämättä haise tai hajua voi tuntua vain ajoittain."

        Sekä tämä fakta: "Hometalo voi olla myös täysin hajuton." Kertoo prfessori ja erikoislääkäri Tuula Putus.

        Lisään : Ja silti vuotaa verta perseestä ja poskionteloisat sekä keukoista lukuisten tulehdusten aiheuttamana vaikka ei haista mitään eikä siitä "hajusta" ole mitään tietoa siten altistuneella.

        Varsinkin jos tiloissa on myrkyillä myrkkyjä myrkytetty (biosidit) tilanne on aivan muuta kuin "ympärisöyliherkkyys". Kyeessä on myrkytys.

        Heh heh käyhän Lääkäri2 kurkkamassa Maria Nordinin blogi joku kotitalouskriisi tai jotain.

        Sieltä selviää mitä porukkaa on "ympäristöyliherkät" oikeasti. Tässä yksi heistä . "En pysty olemaan kotona, kun en siedä yläkerran naapurista kantautuvia ääniä. "
        Ympäristössä on siis sietämättömiä "ääniä." Menee sinne korvien väliin tuo ongelma.

        Hei mulla on siihen takuuvarma apu jos ongelma on enempi niinkuin korvien välissä ja se on tässä. Osta korvatulpat (pari) niitä saa jopa maitokaupasta eikä maksa paljoa.
        Paljon varmempi apu kuin monen sadan euron DVD levypaketti. Ja TOIMII.

        Nyt alan ymmärtämään käypähoitoporukan tavoitteita kun keksivät tuon "Ympäristöyliherkät" sairauden. Vai oliko se "Ympäristösairaat.

        Sillä ei tosiaankaan ole mitään tekemistä homeisessa kosteusvauriorakennuksessa sisäilman myrkyille menettäneiden sairauden kanssa koska heillä sairastumisen syy on myrkytys ja lähes kaikilla pahoin myrkyllisessä sisäilmastossa sairastuneilla on pitkään kestävä myrkytystila jos ei ajoissa pääse pois niistä tiloista. Homeisissa kosteusvauriorakennuksissa ei välttämättä edes hajuja aina ole koska mikrobit eivät ole jatkuvasti aktiivisia, kuten ei koivullekaan olla aina allergisia.

        Mikrobeja on sekä aamuaktiivisia ja ilta-aktiivisia ja siksi sisäilmanäytteidenotot Andersenin keräimellä vain yhden kerran otettuna ei useinkaan kerro yhtään mitään. Kuitenkin nuitten höpötutkimusten ja petollistenkin pohjalta näytteiden tuloksiin kirjoitetaan "Näytteen tulos tavanomainen" ja terveydensuojeluviranomaiset kirjottavat virheellisen päätöksen "Ei terveyshaittaa." Tässä Lääkäri2 faktaa joka kestää keskustella vaikka missä tilanteessa.

        Sitä faktaa anna sinäkin suggestiosta ja siedätyksestä missä tutkittua tietoa on siitä, että "Alkusyyn" ollessa potilaalla on homesairaus ja sisäilmasairaus ja siedätys olisi parantanut edes yhdenkin ihmisen siten että hän voi pitkiä aikoja edelleen olla rakennuksessa missä vakava korjaamaton mikrobitoksiinivaurio.


      • Uythjk
        ympäristöyliherkkäkö kirjoitti:

        "Nordin. HEsarissa oli juttukin siitä miten suggestiolla hajuyliherkkyys parani."

        Siis hajuyliherkkyys siedättäjät ja Lääkäri2, sillä ei ole mitään tekemistä sisäilman myrkyllisyydelle terveytensä menettämisen kanssa, koska kaikki ihmiset eivät edes haista mikrobien aineenvaihduntatuotteiden hajuja vaikka altistuvat toksisuudelle pitkiä aikoja homevaurioisessa rakennuksessa.

        Tässä faktaa: "Haiseeko hometalossa aina homeelta?
        Homevaurioituneessa rakennuksessa ei välttämättä haise tai hajua voi tuntua vain ajoittain."

        Sekä tämä fakta: "Hometalo voi olla myös täysin hajuton." Kertoo prfessori ja erikoislääkäri Tuula Putus.

        Lisään : Ja silti vuotaa verta perseestä ja poskionteloisat sekä keukoista lukuisten tulehdusten aiheuttamana vaikka ei haista mitään eikä siitä "hajusta" ole mitään tietoa siten altistuneella.

        Varsinkin jos tiloissa on myrkyillä myrkkyjä myrkytetty (biosidit) tilanne on aivan muuta kuin "ympärisöyliherkkyys". Kyeessä on myrkytys.

        Heh heh käyhän Lääkäri2 kurkkamassa Maria Nordinin blogi joku kotitalouskriisi tai jotain.

        Sieltä selviää mitä porukkaa on "ympäristöyliherkät" oikeasti. Tässä yksi heistä . "En pysty olemaan kotona, kun en siedä yläkerran naapurista kantautuvia ääniä. "
        Ympäristössä on siis sietämättömiä "ääniä." Menee sinne korvien väliin tuo ongelma.

        Hei mulla on siihen takuuvarma apu jos ongelma on enempi niinkuin korvien välissä ja se on tässä. Osta korvatulpat (pari) niitä saa jopa maitokaupasta eikä maksa paljoa.
        Paljon varmempi apu kuin monen sadan euron DVD levypaketti. Ja TOIMII.

        Nyt alan ymmärtämään käypähoitoporukan tavoitteita kun keksivät tuon "Ympäristöyliherkät" sairauden. Vai oliko se "Ympäristösairaat.

        Sillä ei tosiaankaan ole mitään tekemistä homeisessa kosteusvauriorakennuksessa sisäilman myrkyille menettäneiden sairauden kanssa koska heillä sairastumisen syy on myrkytys ja lähes kaikilla pahoin myrkyllisessä sisäilmastossa sairastuneilla on pitkään kestävä myrkytystila jos ei ajoissa pääse pois niistä tiloista. Homeisissa kosteusvauriorakennuksissa ei välttämättä edes hajuja aina ole koska mikrobit eivät ole jatkuvasti aktiivisia, kuten ei koivullekaan olla aina allergisia.

        Mikrobeja on sekä aamuaktiivisia ja ilta-aktiivisia ja siksi sisäilmanäytteidenotot Andersenin keräimellä vain yhden kerran otettuna ei useinkaan kerro yhtään mitään. Kuitenkin nuitten höpötutkimusten ja petollistenkin pohjalta näytteiden tuloksiin kirjoitetaan "Näytteen tulos tavanomainen" ja terveydensuojeluviranomaiset kirjottavat virheellisen päätöksen "Ei terveyshaittaa." Tässä Lääkäri2 faktaa joka kestää keskustella vaikka missä tilanteessa.

        Sitä faktaa anna sinäkin suggestiosta ja siedätyksestä missä tutkittua tietoa on siitä, että "Alkusyyn" ollessa potilaalla on homesairaus ja sisäilmasairaus ja siedätys olisi parantanut edes yhdenkin ihmisen siten että hän voi pitkiä aikoja edelleen olla rakennuksessa missä vakava korjaamaton mikrobitoksiinivaurio.

        Nordin on ollut jotenkin herkkä jo lapsuudesta lähtien, kärsinyt mm. liikepahoinvoinnista. Rakennusterveysasiantuntijat altistuvat homeelle ja oireilevat tutkimuskäynneillä (tiedän, koska olen heitä tavannut) . Jos Nordin itse sairastuu esim. astmaan, niin onko hän tietoisesti altistanut itseään, vaikka ymmärtänyt vaarat? Olisiko pitänyt lopettaa työt ajoissa eli miten tapaus käsitellään?


    • ei.ollut.turha.seminaari

      Ai, että turhat seminaarit.

      Tuo eilinen ymmärrettävästi oli turha seminaari Lääkäri2 sinulle ja sainiolaisille siedättäjille joilla ei ollut kanttia edes mennä oikeiden asiantuntijoiden kanssa asioista tinkaamaan. Enkä nyt puhu siitä THL:n kaverista jonka sanomasta ei saanut selvää edes erkkikään. Ei kaveri oikein jutuillaan vakuuttanut kuulijoita.

      No Hannele Rämön ja Mari Vesalan kertoma aihe tuli selvästi esille joten kansanedustajien on syytä saunailloissaan jatkossa alkaa miettimään miksi maamme itsemurhatilastot ja perhesurmatilastot ovat sitä mitä ne ovat.

      ""Ilta-Sanomien haastatteleman naapurin mukaan perheen vanha koti oli jäänyt myymättä kosteusvaurion takia.""

      http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/surmattu-perhe-oli-kahden-asunnon-loukussa/334188/

      Sanattomaksi vetää vähättelevä välinpitämättömyys ja vastuunpakoilijoiden vittuilut kun näitä juttuja joutuu lukemaan.

      Mutta Jutasta pressa. https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/urpilainen-huolissaan-nuorten-elakoitymisesta/1838368#gs.ZhO7U8g

      Tai Laura Huhtasaaresta. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705202200140194_u0.shtml

      Höpölääkäreihin ei kannata takertua homesairaan eikä sisäilmasairaan. Ei nuoren eikä vanhan.

      http://www.iltalehti.fi/asuminen/2014121818938569_an.shtml

      http://www.iltalehti.fi/terveys/201703102200082490_tr.shtml

      https://www.facebook.com/143354079124752/videos/1351865841606897/?comment_id=1352635208196627&notif_id=1507713576059052&notif_t=video_reply

      ""Rehellisyydestä tappouhkaus
      Hannele kysyy, kuinka paljon murhetta pitää tulla ennen kuin näihin asioihin puututaan."

      ”Suomeen pitäisi rakentaa talojen pelastusohjelma, jossa kartoitettaisiin kaikki kosteusvaurioiset talot. Korjauskelvottomat purettaisiin, kelvolliset korjattaisiin. Kertarytinä on parempi kuin jatkuva piina”, hän sanoo.
      Homeen takia tunteet käyvät usein kuumana: Hannele on saanut tappouhkauksia homeongelmia paljastaessaan.""

      http://vintti.yle.fi/yle.fi/tv1/juttuarkisto/tasta-puhutaan/inhimillinen-tekija-home-–-nakymaton-vihollinen.html

    • Homeherkkä

      "Seinä tai katto uusiksi."
      Valitetavasti on rakennuksia johon kosteus tunkee maapohjasta.
      Jostain syystä, vaikka tuonkaltaisia rakennuksia on julkisen vallan rakennuksissakin, niitä ei pureta.

      "Pysyvää sairautta ei mikään home tai muu sisäilman heikkous kuten lasivilla, rakennuspöly tai materiaalipäästöt (VOC) aiheuta. Rakennus kuntoon ja takaisin töihin!"

      Jassoo?
      Kreosootti on terveydelle vaarallista erityisesti sisältämiensä syöpää ja perimävaurioita aiheuttavien PAH-yhdisteiden takia. Iholle joutuessaan aine saattaa aiheuttaa kirvelyä ja punoitusta sekä ärsyttää hengitystä.
      Yleisimmin kreosootilla tarkoitetaan puunsuojaukseen 1800-luvulta asti käytettyä kemikaalia. Ainetta on käytetty myös vanhoissa rakennuksissa kosteuseristeenä.

      Asbesti on useiden kuitumineraalien yhteisnimitys. Asbestia käytetään muun muassa tulenkestävänä eristeenä ja sidosaineena. Aine on terveydelle erittäin vaarallista. Pienintä terveydelle haitallista altistusta ei tunneta.

      Kuinkahan paljon maassamme on kreosootilla käsiteltyjä rakennuksia, ja kuinkaham noni rakennus sisältää asbestia, kun sekin kiellettiin vasta 1992, vaikka sen haitat olivat lääketieteenkin tiedossa jo vuonna 1928.
      .

      • siis.myrkkyvä.asunnossa

        Hyvä kirjoitus Homeherkkä.

        "Käräjäoikeus totesi, että rakenteissa oleva kreosootti altistaa asukkaat terveyshaitoille. Rakenteiden korjaus tulee niin kalliiksi, että perusteet kaupan purkamiselle täyttyivät. "

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005225683.html

        "Kreosootti saattaa aiheuttaa syöpää, myös häiriöt ihmisen lisääntymisessä ja sikiön kehityksessä ovat mahdollisia."

        http://www.ttl.fi/ova/tkreosootti.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe