THP 156 moottori

DS5

Onko kokemusta ?
Tuo kone on Citikoissa ja Pösöissä. J a nokkaketjut venyy ja tarvii rempan. (minulla 119 tkm) Onko maahantuoja tullut vastaan ? Nyt maksoi 1360 € eli n. tuplat hihnaremppaan nähden.--sen olisi tiennyt tulevan !Ja millä km-määrällä vielä . Kejuahan ei pitäisi tarvita vaihtaa?!

17

20219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eururu

      tyyppivikainen moottori thp jakoketjun osalta sanoi pässi kun muniaan nuoli.

      • Hdi163

        Tuo kone on yhteistyökone , joka tehtiin yhteistyön BMW:n kanssa, THP=Prince. Tämän koneen kanssa on ollut ongelmia. Tämän tietäen minäkin ostin C5:n Hdi163:lla. Uudemmat PureTech koneet ovat taas omaa suunnittelua, ja olleet luotettavampia.


    • myyntiinvaan

      Nyt kun ketju on vaihdettu, laita samantien myyntiin, lompakkosi kuormittuu tuolla menetelmällä kaikkein vähiten.

      Itse en tule koskaan ostamaan autoa jossa on tuo moottori, ellei sitten satu vuosimallia 2015 saamaan 1000 eurolla.

      • Rhudi

        THP 156 :( Ostin käytettynä 2011 C5 tourer mallin ja jakoketju meni vaihtoon myyjäntoimesta kaupankäynnin yhteydessä ( VEHO ~120 tuhannessa) Vaihdettu mm. vasen pallo ja takajarruleyt & laakerit. Imukanavat putsattu karstoittumisen vuoksi ja 137 tuhannessa suurpaineruisku vaihtoon (osa maksoi 640 € työt) parin vuoden aikana ~2000 € erinäisiin remppoihin... EN suosittele THP 156:sta ... (jos ei ole huollettu asiallisesti)

        2004 C5 2,0HDi edelleen käytössä (annoin pojalleni) mittarissa 257 tuhatta ja normaalien kulustusosien lisäksi vaihdettu automaattilootan sähköiset anturit (400€) 170 tuhanessa ja akku & laturi 210 tuhannessa.... edes pakokutkistoa ei ole tarvinnut vaihtaa


    • hokkuspokkusmän

      Valhetta valhetta! Citikassa ei kulu edes kulutus osat. Selvä trolli!!!!!

    • entinencitikkamees

      Heh! Ymmärtäkää että halpaan ostohintaan on syynsä

    • pikkuturbo

      Tuo kone on saksalaista suunnittelua, eli samat ongelmat kuin TSI.ssä paitsi öljynkulutusta THP.ssä ei ole.

      • Hdi163

        Saksalainen kyllä, mutta sylttytehdas on BMW. Sama kone löytyy myös BMW:stä ja Ministä. Jakopäätä on kyllä kehitelty, mutta ongelmia on yhä. TSI:t ovat taas kilpailevan VAG-konsernin tuotteita. Pienemmät VW:n suunnittelua ja isommat Audin. Alun ongelmat alkavat olla jo historiaa, mutta TSI ja DSG on yhä yhdistelmä, joita vanha maine rasittaa. Aivan kuten rapeat ranskalaiset tai laadukas Toyota. Historiaa kaikki.


      • Anonyymi
        Hdi163 kirjoitti:

        Saksalainen kyllä, mutta sylttytehdas on BMW. Sama kone löytyy myös BMW:stä ja Ministä. Jakopäätä on kyllä kehitelty, mutta ongelmia on yhä. TSI:t ovat taas kilpailevan VAG-konsernin tuotteita. Pienemmät VW:n suunnittelua ja isommat Audin. Alun ongelmat alkavat olla jo historiaa, mutta TSI ja DSG on yhä yhdistelmä, joita vanha maine rasittaa. Aivan kuten rapeat ranskalaiset tai laadukas Toyota. Historiaa kaikki.

        Ihan on PSA:n oma tekele, jota on valitettavasti käytetty myös Mineissä ja Bimmereissä... https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine


    • Tokavika

      13 mallinen thp156 automaatti 55 tuhatta ajettu. Korjattu ensimmäisen kerran takuun puitteissa jakopään ketju kaikkine osineen. Seuraavaksi tehon puute. Vaihdettu korkeapainepumppu n.65tuhatta ajettu. Seuraavaksi edelleen tehon puute 75 tuhatta ajettu. Talvella kulki max 100km/h, ei vika valoa. Car.cleaner miehet puhdistivat polttoainesuuttimet ja imusarjan käyttäen liikkuvaa kalustoa ja 3 aerosolipurkkia hinta300e. KYLLÄ LÄHTEE.
      Valitettavasti hetken riemu. Imuventtiilit olivat niin karstassa että mitkään puhdistusaineet eivät auttaneet.
      Sitten kun ulkona tarkeni, otin imusarjan irti ja soodapuhalsin imuventtiilien varret ja lautaset näkyviltä osin, sytytysjärjestyksessä ja puristustahdin aikana 2 venttiiliä aina kerrallaan.
      NYT LÄHTEE. SYY EPÄILY
      Automaatti vaihtaa heti niin suurelle vaihteelle että kaupunkiajossa, kyseessä on suoraruiskutusmoottori imuventtiilit karstoittuvat koska imusarjassa ei ole polttoaineen huuhtelevaa vaikutusta ja lisäksi huohottimen öljy sotkee imusarjan.
      Kannattaa käyttää sport asetusta kaupungissa.
      Nyt 82 tuhatta ajettuna jakopään ketju ääntelee kylmänä. Ketjun vaihto lähenee.
      Että melkoinen keksintö tämä thp156 moottori.

      • BMW_yhteistyö

        Saksalaisella insinööritaidottomuudella pilattu hyvä auto. Saksalaiset ei osaa tehdä luotettavia moottoreita.


      • Tää on nyt seurausta viherintoilijoden tiukoista päästövaatimuksista. Kaikkista likkuvista moottorin osista yritetään tehdä mahdollisimman kevyttä. Jossain kohtaa tulee väkisinkin se kohta, jolloin osat vain ei kestä. Nyt jakopäänketju on tehty liian heppoiseksi. Kuluttaja on koekani ja maksaa vieulut, ellei ole todella tiukkana. Vanahana (yli 60v.)automiehenä, autojen kanssa ikänsä touhunneena en meinannut millään uskoa kun kaverini kertoi omistamansa C5:n jakopäänketjun vaihdosta 113tkm kohdalla ja kaiken lisäksi samaan koneeseen oli jo 82tkm tehty sama operaattio. Jakopään hammashihnatkin kestävät pitempään vaikka niille on määrätty vaihtoväli moottorista riippuen 100tkm kahtapuolen. Kehoti kaveria olemaan yhteydessä kuluttaja-asiamieheen. Sieltä selvisi mielenkiintoinen totuus. Jos kyseisen auton ohjekirjassa ei ole mainintaa jakoketjun vaihdosta tuollaisilla kilometrimäärillä (ei ole minkään merki ohjekirjassa), niin kuluttaja olettaa jakoketjun kestävän auton käyttöiän. Tällä tekstillä kaverini sai maahantuojan maksamaan suurimman osan ko. remontista. Hänen kustannukseksi laskettiin vain erotus edellisen vaihdon jälkeen ajettujen kilometrien mukaan. Nyt paikalle asennettu ketju ja siihen liittyvät hammapyörät ovat 3. kehitysversio, eli vahvennettuja. Nämä uudet osat jo osoittavat, että alkuperäisen suunnittelun osalta on pahasti epäonnistuttu ja tuote on laskettu markkinoille liian lyhyen testauksen jälkeen.


    • Anonyymi

      Onko siis niin, että ketjun venyminen jatkuu ekan vaihdon jälkeenkin eli vika ei ole alkuperäismaassa vaan rakenteessa.
      Millaisissa hinnoissa kerjurempat ovat nykypäivänä?

      • Anonyymi

        jos huonon ketjun tilalle laittaa samanlaisen niin ei kai se sen paremmin kestä...

        remontin hinnasta en osaa varmasti sanoa, hinta riippu siitäkin , missä se tehdään, mutta jos heitän että 700 - 800 euroa niin ei se varmaan paljon ole pielessä

        itse en osta koskaan (ellen sitten saa autoa satasella) THP moottorilla varustettua autoa ja suosittelen sinuakin jättämään väliin


    • Anonyymi

      Mulla oli thp156 C5:ssa. Veholla tekivät kolmen peräkkäisen määräaikaishuollon aikana jakopään vaihdon: 60000, 80000, 100000, kun sanoivat että se venyvä ketju on liian hintelä ja heille on halvempaa takuuautoon vaihtaa ketju kuin koko kone.
      Mielestäni oli reilua kun sanoivat ettei sitä pientä bmw-konetta olis koskaan pitänyt ympätä näin raskaaseen rohjoon kuin C5 on.

      • Anonyymi

        "Mielestäni oli reilua kun sanoivat ettei sitä pientä bmw-konetta olis koskaan pitänyt ympätä näin raskaaseen rohjoon kuin C5 on."

        Eihän tuolla ketjulla ole mitään tekemistä auton massan kanssa.

        Eikä tuo moottori ole BMW-moottori, vaikka siinä olikin osittaista yhteistä suunnittelua. Peugeot noita valmisti itse.


    • Anonyymi

      En tiedä kuka on suunnitellut THP- moottorin mutta ostin 2013 mallisen Picasson ja kone laukesi 1700 km ajon jälkeen. Iso valtakunnallinen koko kansan autoliike myyjänä. Huoltokirja täydellinen (mutta unohtivat kertoa, että kone remontti tehty 6kk aikaisemmin ja huonosti). Pitkän taistelun jälkeen kauppa purettiin. Ollut 3 sitikkaa siksisemmin ja ollut niihin tyytyväinen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      39
      2627
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1639
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1525
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      135
      1453
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1239
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      322
      1005
    7. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      964
    8. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      80
      903
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      900
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      845
    Aihe