Vesi sisältyy vastikkeeseen

miksköhän

Olisin ostanut asunnon, MUTTA, tässä taloyhtiössä ei peritä mitään vesimaksuja.
Vain yhtiövastike joka olisi ollut sama minulla ja naapurin 5-henkisellä perheellä.
Nykyisessä asunnossani maksan oman vedenkulutukseni ja pienelläkin käytöllä kylmä ja lämminvesilasku on helposti 30e kuukaudesassa. Kerrostalossa.

Rivitalossa ihmiset voi kastella vielä omaa pihaa surutta ja lasten uima-altaita.

Harmittaa!!! Onko mitään järkevää selitystä miksi yksinasuva maksaa kolmiostaan saman kuin iso perhe. Luulin jo löytäneeni tilavan kivan kodin itselleni.

8

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jogjglbbgrgh

      Yhtiöjärjestys määrää, miten maksut vedestä peritään. Lue sieltä, miten maksu määritellään. Ei tuossa ole mitään poikkeuksellista.

      • joissakin

        Nykyään tämä järjestelmä on jokseenkin harvinainen. Joissakin taloissa yhtiöjärjestys määrää näin.


      • SaksassaMuuttuu

        Oikeudettomuus on enemmän kuin "poikkeuksellista" - Suomessa TV-lupa oli aiemmin samalla tavalla toteutettu - yksinasujat maksoivat PUOLET Yleisradion kassavirrasta - ja sama on nykyään ainakin Saksassa.


    • Bondin_James_täällä

      No mutta sehän olikin sitten onnenpotku, että kaltaisesi asioita oikeasti ymmärtämätön ei muuttanut sinne ihmisiä kiusaamaan. Itse asiassa en edes usko, että tällaisella tietämyksellä varustettu tyyppi on asunut muualla kuin sossun kustantamassa vuokraluukussa. Sinulle taitaa sopia tämä asumismuoto parhaiten, joten parasta kaikille on sinun pysyä siellä.

    • yhtiöjärjestysremontti

      Ei siinä muuta kuin olisi ottanut seuraavassa yhtiökokouksessa puheeksi että olisi aika päivittää yhtiöjärjestystä. Varmaan niin vanha talo että muutakin muutostarvetta on yhtiöjärjestykseen.

    • Mr-Setä-Mies

      Meillä on 27 asunnon kerrostalossa n. 30 €/nokka/kk (vesi, jätevesi ja 30% lämmityskuluista). Ei ainuttakaan lapsiperhettä, enempi vanhuksia, tosi pieni veden kulutus. Edellisessä kt:ssä missä asuin oli vedenkulutus melkein tuplat joten siellä olis ollut todellinen kulutus luokkaa 50-55 €/nuppi/kk. Ei yksin asuvan kannata muuttaa taloon jossa aloittajan mainitsema maksusysteemi. Siellä maksaa hyvinkin oman vesimaksun lisäksi 1-2 henkilön vesimaksut lisäksi.

      Mielestäni sopiva vesimaksu on jos se vastaa todellista kulutusta ja oikeestaan siihen pitäis laskee päälle vielä 10-20 €/kk kaluston ja putkiston kuluituksesta per asukas.

      • "Mielestäni sopiva vesimaksu on jos se vastaa todellista kulutusta ja oikeestaan siihen pitäis laskee päälle vielä 10-20 €/kk kaluston ja putkiston kuluituksesta per asukas."

        Nuo ovat kiintesitön teknisen ylläpidon piiriin kuuluvia asioita. Sinun logiikallasi voitaisiin sitten vaikka periä kuukausittaista ikkunamaksua huoneiston ikkunoiden lukumäärän perusteella, tai parvekemaksua parvekkeellisiltä asunnoilta, ylempien kerrosten asukkailta perittäisiin tietetenkin porrasmaksu (perusteena vaikka kuinka monta askelmaa alaovelta on heidän asuntoonsa). Kuullostaako fiksulta?

        Lisäksi voisit huomioida, että kiinteistöliiton laskelmien mukaan keskimääräinen vedenkukutuksesta aiheutuva todellinen kulu on noin 20 €/henkilö/kuukausi. Laskelmassa voidaan olettaa vedenkulutuksen olevan siis tuo tavallinen 140-170 litraa/henkilö/vuorokausi. Eli nuo 30 €/henkilö/kuukausi maksut ovat useimmiten suora subventio hoitovastikkeen määrään (mikä on laiton tapa toimia). Vielä enemmän tämä asia korostuu aloittajan tapauksessa, jossa hänen mielestään pienehköllä vedenkulutuksella on kulutukseen perustuva vesinaksu ollut 30 €/kk (tosin, mikäli taloudessa asuu useampi henkilö, nii tuo voi pitää paikkansa).

        Lopuksi ihan vain tiedoksi, että maamme on täynnä asunto-osakeyhtiöitä, joissa sähkö tai vesi sisältyy hoitovastikkeeseen, osassa näistä jopa molemmat.


      • Mr-Setä-Mies

        Ikkunoiden ja parvekkeiden kulumiseen tai remonttitarpeeseen ei käytännössä vaikuta asunnon asukkaiden määrä mitenkään. Asunnon ja talon ulko-ovi tietysti käy tiheämmin jos on paljon asukkaita ja tietysti lattiat kuluu enemmän mutta ei niilläkään juuri ole merkitystä kunnossapitokustannuksiin. Käyttövesiputket, viemärit ja kaikki vesikalusteet kuluvat enemmän mitä enemmän vettä virtaa. Olis aika kohtuullista jos tulevasta remontista ne maksaisivat edes hieman enemmän, jotka enemmän kuluttavatkin. Eikös tällaseen suuntaan olla menossa mm. maamme verotyskäytännöissä ja monen mielestä se on ihan oikein.

        "kiinteistöliiton laskelmien mukaan keskimääräinen vedenkukutuksesta aiheutuva todellinen kulu on noin 20 €/henkilö/kuukausi"

        Vesi jätevesi meilläpäin maksaa n. 5 €/m3, joka tarkoittaa 150 L mukaan n. 0,75 €/pv x 30 pv = 22,50 €/kk. Ja nyt siihen toiseen ydinkustannukseen joka on 30% lämmityskuluista, joka menee käyttöveden lämmitykseen keskimäärin. Meillä se tekee n. 9 €/kk/hlö. Yhteensä 31,50 €/kk/hlö. Meillä se jää hiukan alle 30 € koska veden kulutus on keskimäärin pienempi kuin 150 l/hlö/kk.

        Mutta tuota noin, monessa kerrostalossa vedenkulutus pyörii 200 L/kk/hlö paikkeilla ja pahimmoillaan lämmityskulutkin ovat meidän yhtiön kuluihin ja keskiarvoihin verrattuna 20-30 % suuremmat. Meillä on tehty jos jonkinlaista remonttia lämpökulujen alentamiseksi ja ne on vähentynyt n. 25% aikaisemmasta ja se ihan puhtaasti euroissa mitattuna 1:1, ilman mitään indeksikorjauksia. jos 30 € lisätään 30%, se tekee jo 39 €/kk/hlö.

        Tässä asiallinen juttu joka kannattaa lukea: http://www.kiinteistolehti.fi/vedenkulutus-seurantaan/

        "Suomalainen kuluttaa keskimäärin 156 litraa vettä per vuorokausi eli vedenkulutuksen todelliset kustannukset ovat noin 30 euroa per henkilö."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe