Neljä miestä vangittu henkirikoksesta

Naskali1

Tästä ei täällä taida olla vielä ketjua, joten nyt sitten on. Kyseessä kuitenkin syksyn törkeimpiin kuuluneita rikoksia koko maassa. Rikoksen tekijät olivat siis tunnettuja seudulla jo aiemmista tekemisistään, ja kaikki sotkeutuneet tavalla tai toisella myös huumekuvioihin.
Tekotapa on ollut kuulopuheitten mukaan törkeä, joten tekijöille toivottavasti tulossa pitkä kakku, koska eivät mitään ensikertalaisia suht.nuorista iästään huolimatta olleet.
Juttu neljän miehen vangitsemisesta alla:




"Neljä miestä on vangittu Siilinjärvellä kateissa olleen Timon taposta epäiltynä
Rikos Julkaistu 04.10.2017 13:13




Runsaat kaksi viikkoa sitten Siilinjärvellä kadonneen Timo Bergmanin, 30, taposta epäiltynä on vangittu neljä miestä.
Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi tänään 1989 syntyneen kuopiolaisen miehen ja kaksi 1992 syntynyttä siilinjärveläistä miestä todennäköisin syin epäiltynä tappoon.
Aiemmin alkuviikosta käräjäoikeus vangitsi samoin perustein vuonna 1995 syntyneen siilinjärveläisen miehen.
Mainos (uutinen jatkuu alla)


Syytteen noston määräpäivä on 5. tammikuuta.
Poliisi jatkaa epäiltyjen kuulusteluja ja teknistä tutkintaa. Tutkinnanjohtajan mukaan rikoksen tutkinta on edelleen niin sanotussa herkässä vaiheessa, että rikoksen tekopaikasta, tekotavasta tai uhrin löytymispaikasta ei voida tutkintaa vaarantamatta kertoa tässä vaiheessa enempää.
Kaikkia rikoksesta epäiltyjä on jo kuultu. Poliisin mukaan kuulusteluja tarvitaan lisää, jotta tapahtumien kulku saadaan varmistettua. Tämän lisäksi teknisellä tutkinnalla haetaan myös omalta osaltaan näyttöä sille, mitä on tapahtunut ja miten. Rikoksesta epäillyt ja uhri olivat toisilleen entuudestaan tuttuja.
Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran heti kun uutta tietoa voidaan kertoa."

7

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähäntietoja

      Vähän on tietoja, ei ole kerrottu edes mikä yhteys tekijöihin, onko itsekin sekaantunut huumeisiin vai mistä kyse.

    • Naskali1

      Tämän henkirikoksen uhrin tuttavapiiri on kyllä ollut täynnä Pohjois-Savon tunnetuimpia alan miehiä, eli huumeitten kanssa tekemisissä olleita. Tarkkaan ei ole kerrottu julkisuudessa näistä puolista. Mutta velkojen perinnästä on ilmeisesti ollut kyse. Mahdollisesti kuitenkin niin päin, että tämä henkirikoksen uhri olisi nimenomaan mennyt velkoja perimään, josta kaverit on sitten suutahtaneet ja uhriin käytetty ilmeisesti törkeää väkivaltaa.
      Tekijöistä nuorin (22v.) syyllistynyt viimevuosina ainakin kahteen törkeään pahoinpitelyyn, ja muillakin on kyllä tälläistä toimintaa taustalla. Eli ei ensikertalaisista ole kysymys.

    • Naskali1

      Tuossa alla nyt vähän pitempi juttu, jossa selviää myös näitten epäiltyjen aiempia tekemisiä. Ilmeisesti kaksi henkilöä on nyt jo vapautettu. Toinen oli pakotettu mukaan ruumiin kätkemiseen, toisenkaan osuus ei ilmeisesti ollut niin suuri kuin kahden muun.

      "Siilinjärven henkirikos: Epäilty esitteli penistään ravintoloitsijalle ja tuhopoltti asunnon - muillakin useita kymmeniä syytteitä

      Torstai 12.10.2017 klo 21.32
      Kolme neljästä Siilinjärven surmateon vuoksi vangitusta on joutunut vastaamaan useisiin syytteisiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Rikosnimikkeet ovat kirjavia.

      Siilinjärvellä kadonneen 30-vuotiaan miehen ruumis löytyi tutkinnan yhteydessä maastoon kätkettynä Pohjois-Savon alueelta.

      Ystävät surevat Siilinjärvellä surmattua perheenisää - poliisi: "Tapahtumien kulku on tarkentunut"

      Käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona 1989 syntyneen miehen ja kaksi 1992 syntynyttä miestä todennäköisin syin epäiltyinä. Kolmikon ja aiemmin vangitun vuonna 1995 syntyneen miehen epäillään tappaneen 30-vuotiaan miehen ja kätkeneen hänet maastoon.
      Kolmella neljästä epäillystä on taustallaan aiempia rikoksia. Miehet ovat vastanneet syytteisiin muun muassa useista varkauksista, rattijuopumuksista, pahoinpitelyistä ja petoksista.
      Ainoastaan yhdellä epäillyistä ei ole aiempia tuomioita Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.
      Ensimmäisenä vangittu, vuonna 1995 syntynyt siilinjärveläismies sai ensimmäisen tuomionsa jo vuonna 2011 ollessaan alle 18-vuotias. Nuori mies oli rikoskumppaninsa kanssa potkinut sisään ikkunoita ja ovia siilinjärveläisen asuinrakennuksesta. Miehet pirstoivat myös ovenkarmeja ja huonekaluja.
      Syyttäjä arvioi tuhojen laajuudeksi yli 27 000 euroa. Korvaukset pienenivät käräjäoikeuden tuomiossa, sillä tekijät olivat alaikäisiä ja vakuutusyhtiö oli jo korvannut tihutöitä.
      Kaksi ja puoli vuotta sitten mies tuomittiin kaiutinvarkaudesta. Kiinni jäädessään hän vastusti järjestyksenvalvojaa niin, että tämän housut repesivät.

      Tuhopoltti tyttöystävän asunnon

      Vuonna 1992 syntynyt vangittu on joutunut vastaamaan noin 20 syytteeseen Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 2009-2017. Siilinjärveläismies on toistuvasti tehnyt vahinkoa ja syyllistynyt petoksiin.
      Vuonna 2012 mies määrättiin vuoden mittaiseen lähestymiskieltoon entistä seurustelukumppaniaan kohtaan. Nainen haki lähestymiskieltoa, sillä mies oli kymmenen kuukauden seurustelun aikana toistuvasti pahoinpidellyt häntä.
      Esimerkiksi marraskuussa 2011 mies oli kuristanut naista kurkusta, potkinut tätä otsaan ja lyönyt nyrkillä kasvoihin sekä tönäissyt naisen oven karmia vasten. Samassa yhteydessä hän uhkaili naista hedelmäveitsellä.
      Keväällä 2012 mies oli puolestaan sytyttänyt naisen asunnon palamaan. Mies myönsi oikeudessa sytyttäneensä tupakansytyttimellä päiväpeiton tuleen naisen rivitaloasunnossa ja seuranneensa palon kehittymistä kunnes poistui asunnosta.
      Asunnon irtaimisto oli tuhoutunut lähes täysin ja asunto kärsi pahoista palovaurioista.

      Mies tuomittiin myöhemmin tuhotyöstä sekä naista koskeneista laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä 1 vuoden ja 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

      Esitteli penistä

      Vielä ollessaan koeajalla vuonna 2013 kyseinen mies syyllistyi sukupuolisiveellisyyden julkiseen loukkaamiseen. Hän esitteli penistään siilinjärveläisen pizzerian ikkunan takana ja nimitteli ravintoloitsijaa tunnetulla rasistisella solvaussanalla.
      Rasistinen tarkoitusperä kasvatti tuomiota 25 päiväsakkoon.
      Saman vuoden lopulla mies sai tuomion, kun tupakoi päihtyneenä asunnossaan ja sai patjansa savuamaan. Noin viikkoa myöhemmin hän potkaisi paikallisesta ravintolasta ikkunan palasiksi ja sai tuomion vahingonteosta.

      Kymmeniä syytteitä

      Kolmas, vuonna 1989 syntynyt kuopiolaismies on vastannut yli 30:een syytteeseen Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Toistuvimpia ovat olleet rattijuopumukset, pahoinpitelyt ja eriasteiset varkaudet.
      Vuonna 2016 käräjäoikeus antoi tuomionsa kuudesta eri rikoksesta. Tammikuussa mies ruokaili ravintolassa 50 euron edestä maksamatta ja valehteli henkilöllisyytensä, syyskuussa hän autoili amfetamiinipäissään huumeita mukanaan ilman ajokorttia. Päiväsakkoja kertyi kerralla 71, ja lukemaa pienensi kolmen päivän kiinniottoaika.
      Tämän vuoden alussa mies tuomittiin pahoinpitelystä. Mies oli toisen tekijän kanssa hakannut uhria nyrkeillä kasvoihin niin, että silmien alueelle oli tullut useiden senttien haavat.
      Vuonna 2014 aikana mies puolestaan varasti muun muassa useita perämoottoreita, iskuporakoneen, polttoainetankkeja, moottorisahoja, tutkimusvälineitä sisältäneitä muovisalkkuja, 80 euron arvoiset kuulokkeet Prismasta, taulutelevision, kannettavan tietokoneen, rullaluistimet, digikameran ja crossikypärän. Lisäksi mies jäi kiinni Rivatril-lääkereseptin väärentämisestä itselleen.
      Samana vuonna ollessaan Itä-Suomen poliisilaitoksen hoivissa mies sytytti sellissään paperia palamaan niin, että sellin tekstiilit vaurioituivat.
      SOLMU SALMINEN
      [email protected]
      JOHANNA MATTINEN
      [email protected] "

    • Naskali1

      Täytyy vielä sen verran jatkaa, että kuulin huhun, että tämä juttu olisi paljastunut henkirikokseksi sillä, että ruumiin kätkemisen yhteydessä herrat olisi tallentuneet maanomistajan riistakameraan, joka olisi osannut luonnollisesti päätellä mistä on kyse. En ole satavarma pitääkö paikkaansa, mutta eivät tämän sortin ihmiset nyt mitään järjen jättiläisiä tietenkään ole.

    • Kai kaikki olivat jotakin muslimihomoateistiromanoruotsinsuomalaisia? Tai jotain muuta stereotypisia vähemmistöä?

    • Naskali1

      Taisivat kaikki olla ihan perinteisiä valkoihoisia suomalaisia nuorisouhoajia.
      Mahdollisesti vielä sellaisia, jotka äänestävät ns."jotakin muslimihomoateistiromanoruotsinsuomalaisia" vastaan. Tämän oletuksen perustan mm.siihen että kävihän eräs syytetyistä mm.esittelemässä penistään vähemmistön omistaman ruokapaikan ikkunasta. Mutta 100% valkoihoisia suomalaisia kuitenkin.

      • roskakuski

        Kyllähän tuollaiselta keharilta pitäisi leikata penis irti ja siitä voisi tehdä hänelle kaulakorun kannettavaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1930
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1519
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      133
      1323
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      111
      896
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe