Ppon hallinto ajamaan jäsenien etua

Oiniitäaikojaennen

Mikä olisi se keino jolla saadaan jäsenien ääni kuulumaan myös päätöksissä joita hallinto tekee. Nyt ne ei todellakaan ole missään yhteydessä olleet sellaisia joilla aikoinaan jäseniltä kerätty omaisuus karttuisi, vaan se pienenee ja sitä kulutetaan joka vuosi epäonnistuneesti "sijoituksiin". Tuotto josta pieni siivu on jäänyt jaettavaksi on tullut ihan muusta kuin näiden itseään sijoitusmestareiksi kutsuvien toimista. Kaikki mihin rahaa annettu ei valitettavasti tule tuottamaan jaettavaa osuuskorkoa kuten oli lupaukset vaan on jo menetettykin ensimmäisten sijoitusten osalta jaettu raha. Miksi asioita ei kerrota niiden oikeilla nimillä vaan yritetään pimittää faktat kehuskelujen taakse. Kertokaa joskus tottakin.

169

3454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerkkiehiin

      Oikeustaistelija asialle!

      • Tosiaanehtisvielä

        ..niin kerkiäis jos ois jäsenien rahat käytettävissä.. mutta niitä vartioi tyhjän lippaan kykypelle toisen juipin kanssa pankkitoimihenkilön hevosmieskonsulentti myötäpuolineen


      • Kokemuspuhuutaas

        Pitäisikö Postin jakaa mainoksia PPO:n toiminnasta? Nippulapuilla tai ilman ja jokaiseen linnunpönttöön. Perään vielä uhkaus käräjöinnistä.


      • Jakelupelaajapisnes

        ..ehdottomasti ja jättää huonosti taitellut jakamatta kun niissä ei ole mitää sanomaa.. vain tyhjä lipas johon ei raski itse eikä kykykaverit laittaa kolikkoakaan vaan sinne pitää pankkitoimihenkilön ja myötäpuolien ohjata jäsenien roposet.. Onko näin ?


      • RopSkotti
        Jakelupelaajapisnes kirjoitti:

        ..ehdottomasti ja jättää huonosti taitellut jakamatta kun niissä ei ole mitää sanomaa.. vain tyhjä lipas johon ei raski itse eikä kykykaverit laittaa kolikkoakaan vaan sinne pitää pankkitoimihenkilön ja myötäpuolien ohjata jäsenien roposet.. Onko näin ?

        Vaivaisukkoko noin kirjoitti? Kirveenjäljet kyljessä?


      • ei-jatkoon
        RopSkotti kirjoitti:

        Vaivaisukkoko noin kirjoitti? Kirveenjäljet kyljessä?

        Kuka on paha sinänsä, kuka on askotti. Askotti on se jossa ei ole kuin pelkkää pahaa ei mitään muuta. Askotin tehtävänä on olla muiden kukkarolla ja laulaa kun pamput laulattaa tai jää ovien ulkopuolelle niin kuin on jäänyt vaalitaistoissakin.


      • Sossuonmuualla

        Nuivalassakin voidaan osuudet realisoida, näin ne sijoitetut rahat saadaan takaisin. Ei sitä kiinalaisten tekemää romua myymälläkään saatuja almuja jaeta asiakkaille. Tappeluunhan ne lantit pitää syytää. Palveluista maksetut rahat ovat erikseen ja osuusmaksut ovat ihan toinen asia.


      • örörörör

        örkkikö


    • Huonostitaittelintaas

      ..mikä ihan toinen asia on osuusmaksut.. niillä liityttiin palvelujen käytön lisäksi osuuskunnan omistajaksi.. ainakin osuuskuntalain ja ppo:n sääntöjen mukaan.. onko näin ? Ja lisäksi saadakseen palvelut käyttöön piti maksaa liittymismaksu.. joita on 15 M€ jemmassa.. näinkin on vai mitä ? Sitten vielä palvelujen käytön masuissa oli siivu "voittoa periaatteela kulut katetaan, voittoa ei tavoitella " .. olen lukenut jonkun näin sanoneen joka johti.. siis johti osuuskuntaa jäsenien etujen kannalta ja hallinto oli samaa mieltä.. olikohan se näin ..100 vuotta, mutta nyt on kuppi,takki ja pikkuhousutkin kääntyneet kaikkea tuota hyvyyttä vastaan, miksi ? Onko näin.. kuka vastaa, mihin katoaa osuuskunnan jäsenien omaisuus.. ei ole romua myytävänä, ei palvelutarjontaa.. mitä on tullut tilalle ?..tappelua, haukkumista, köyhyyttä ja salailua sekä jatkuva kulujen kasvatus sekä voittojen 0-linja. Onko oikein ? Kuka hallitsee, onko jäsenillä mitään sananvaltaa omaisuutensa osalta ? Kuka profetioi, ohjaa edustajia, antaa muunneltua totuutta julki myötäpuolineen jne.
      Heiluuko koira vai häntä.. voi vain arvata.

      • Nuivalankitisijä

        Perseaukiset voivat perehtyä PPO:n sääntöihin, osuuksiin, myyntiin, eroamiseen, palvelujen käyttöön jne. Maailma muuttu, säännöt muuttuvat, Nuivalassa ooteellaan vielä Postiautoa. Aikamerkki tulee muutamalle Nuivalan asukille vielä postiautolla.

        http://www.osuuskuntappo.fi/jasenille/osuuskunnan-saannot


    • Taittelutaitoaeiole

      ..minä oon aatuillutkin mistä se lemu tulee mutta nythän se selviää kun tämä nimimerkki nuivalankitisijä sen julkitoi että hänellä kun on perseauki niin sieltähän se höhkäilee.
      Pitäis muka perehtyä ppon sääntöihin..kenenhän se pitäisikään, varmaan sen joka hönkäilee kyprokkikuutiossa ja piirtelee hässäköitä liikennemerrkeihin ja taittelee kaiken väärin. Onko oikein tyhjä kirtu vartioitavana.. kyllähän se kiukuttaa pienempääkin juippia..

    • Hyväsometaittelu

      Nyt oli toisilla sivuilla olleilla julkituonneilla saatu eri salanimien "mikä mikäkin skotti" takaa oikeinkin halventavia jäseniä koskevia kommentteja esittänyt juippi saatu vaiennettua. Ei ole uskaltaunut puollustamaan pankkitoimijohtajaa..minivogue lehmipaimenta..raahen viisasta jne.
      Eli viesti on mennyt perille..parempi olla hiljaa kuin jatkuvasti paljastaa tyhmyytensä.
      Keskustelu vääryyksistä jatkuu oikeilla termeillä ilman muunneltua totuutta. Hyvä

    • Kannattaisikokeilla

      Onko tullut ehdotuksia miten jäsenien oikeuksia ja esityksiä eli ääntä voitaisiin saada paremmin kuuluville osuuskunnan nykytoiminnassa ?
      Yksi ehdotus olisi..kun sitä Arvo-lehdykkääkään ei ole ilmestynyt , että kysytään seuraavassa numerossa mitä omistajat haluaa, sen ei pitäisi olla liian vaikea toteuttaa nos tahtoa riittää hallinnossa.

    • Aatuilujostainesiin

      ..sitä piti taittelijan mennä muille sivuille herjaamaan jäseniä. Tuki turpas..pelle

      • MoiSkotti

        No mikä se noin kauhijasti veetuttaa? Köyhyys vai ahneus vaiko poode ok?


      • HejPåDig

        ..kyllä nuivalasta pesee yhden aatun.. ja kykypellet saa kuriin..


    • Totuusjoesiinheti

      Omaisuus oli 180 M €, Siitä jaettiin pikkuisen.. nimellä jytky osuuskorko ja rahaa jäi 140 M € eli sen tuplaaminen olisi jo nyt ollut 140 x2 =280 M€ ..eli Teidän toimien johdosta pitäisi kassassa olla rahaa viiden vuoden jälkeen.. 210 M€,, onko näin ? Ei ole vaan kassassa on julkituodun vääristellyn tiedon mukaan 100 M €.. mihin on kadonnut..syöty 40 M€.. Minä vaan kysyn..
      älkää nyt hermostuko kun on kuitenkin kysymys jäsenien rahoista.. ei sinun.. vaan me

    • FuckSkotti

      Köyhät kyykkyyn, invalassakin.

      • totuusjoesiinheti

        ..samoin kalanhajuiset fucskotit..aunuslaiset..


    • kuitua-myöjen

      Askotti koittaa tienata tiliään. Liekkö sillä puudelilla on urakka . Heittäkää sille piskille luu kyllä se siihen tarttuu

    • Ottakaapajokantaa

      ..kyllä se nyt on mennyt viesti perille tai martta on kieltänyt kommentoinnin kun siltä loppuu karkit pussista. Salaseurahomma jatkuu ja tasetta syödään eikä tulosta synny. Miksi hallinto ei tajua tai edes uskalla ottaa kantaa onhan kysymys kuitenkin 100 000 000 euron omaisuus vielä jälellä..enään

    • InvaSkotti

      Köyhillä nollia piisaa.

      • Nolliennollalle

        ..osasitko laskea oikein.. niitähän oli aluksi 180 000 000 mutta Te "nollat" veitte nuo 80 000 000


    • KäynAhonLaitaan

      Vaadin Ahoa ajamaan tätä asiaa! Saadaan kerrankin selvyys asiaan!

      • eipäaikaaeikäpaitaa

        Kaveri taitaa ollakin ilman paitaa lämpimämmässä maassa.


    • HistoriaaPPO

      "Mikä olisi se keino jolla saadaan jäsenien ääni kuulumaan myös päätöksissä joita hallinto tekee."
      Tuo on hyvä kysymys, raahelaiset ja oululaiset ovat ostaneet "niin sanotut tyhjät osakkeet" , joten raahen seudulla ja oulussa ovat ne mitkä määräävät osuuskuntaa osuudeiden kautta. Siellä missä on rahaa, raha tulee omistajan luokse. Muiden pitäsi ostaa osuudet takaisin ja sitä kautta vaikuttaa päätöksiin, mutta se tulee kalliiksi ja kukaan ei siihen ryhdy. Siksi päätökset tehdään sillä linjalla, ketkä osakkeita omistavat. Oulu ja Raahe tekee tässä yhteistyötä ja varsinkin sen asukkaat, PPO ja OPOY sai maksettua kaupunkilaisten rahoilla maaseudulle jonkunlaisen netin, nyt he haluavat kostaa tuon liiketoiminan joka ei tuottanut tulosta, vaan menoja.

      • wikipediaväittäämuuta

        .. ei mennyt jakeluun ? Mutta oletettavasti ylläolevan on kirjoittanut joko entinen tai nykyinen hallinnon edustaja, ei se muuten olisi noin epäselvä esiintuonti jostain jota ei ymmärrä ukko..
        varmaan raahen viisas mömmöissään ja ei ole ollut lääkitys ihan kohdallaan.. ja sekin voi olla.. no kenen syy kun ei ole tuollut tuottoja vaan kuluja..
        Joku esitti että oli 180 M€ mutta nyt on enää 100 M€.. mihin on syöty 80 M€ kun jäsenille on jaettu roposia ?


    • Kyprokkikuutiossaolet

      Oliko gskotti hermostunut toisella palstalla kun oli joku kommetti poistettu sivuilta, tämähän tarkoittaa vain sitä että julkituodussa asiassa on totuus mitä ei kestetä. Miksi ? Kaikenhan piti ja pitää olla rehellistä lakien sekä sääntöjen mukaisia. Onko näin ? ..skotti ?

      • Kykypoikienkimppakyyti

        ..nimen omaan aa-skotilla on juuttunut kiinni mäntä eikä ole saanut mistään ilmaisia tilalle.. HahHahHa Ps


      • NötSkotti
        Kykypoikienkimppakyyti kirjoitti:

        ..nimen omaan aa-skotilla on juuttunut kiinni mäntä eikä ole saanut mistään ilmaisia tilalle.. HahHahHa Ps

        Invalan köyhille minäkään en mahda mitään. Valitettavasti.


      • KöyhälaulajaInvalasta

        ..kelle luulet mahtavas.. kyllä kaikki tietää että katoavaista on maallinen kunnia, varsinkin jos sitä ei ole ollutkaan vaikka on itse niin luullut.. HahHahHah.. Ps


    • FörSkotti

      Joku lienee humalassa jo aamupäivällä.

      • Arvoamaastaeituu

        Arvo ei oo mitään.. assnokka ei sen vertaa..eikä eri skotit


      • NouSkotti
        Arvoamaastaeituu kirjoitti:

        Arvo ei oo mitään.. assnokka ei sen vertaa..eikä eri skotit

        Ottaako köyhällä ohimoon?


      • Ohimoonottanee

        ..väärin taitettu, meneekö sekin kokkolaan jatkossa kun kilpailutetaan ?


      • xenoxx
        NouSkotti kirjoitti:

        Ottaako köyhällä ohimoon?

        kyllä vain


    • OrpoSkotti

      ..nyt ei auta mikään kun meni lempo päin männikköä..ja ohitaitto ei onnistunutkaan. Kiukuttelu ei silti auta kun ei kandit eikä filosofoinnit osaa juimia. Mennyt on maallinen maine ja kunnia jonka kaikki on hokanneet. HahHahHahPS

    • KyprokkiSkotti

      ei siellä mikään maa ei suo eikä pelto eikä männynkäppyrät tai ämylin tissin puristelijat ole jäsenien kannalla. Kaikki haluaa vain omaan pussiin jäsenien pitkällä ajalla kerätyn omaisuuden kun näillä hektisillä on tiedossa että omistajien suurin enemmustö on iäkästä joukkoa eikä he ole useinkaan enää puollustamassa etujaan edes osuuskuntakokouksissa.. ja sitähän askotti..pale ja martta on salaseuroissaan suunnitelleet. Miettikääpä sitä

      • BedSkotti

        Köyhien nukkumaanmenoaika. Vaikka tyhjin vatsoin.


      • HölöpätilleSkotille

        ..eikö tullutkaan uni silmään.. sitä se koinaus teettää..


    • LöpöSkotti

      On se pienissä kunnissa eri tahti kuin näissä klikkipaikkakunnilla. Merijärvi ja usea muu alueen kunta rakentaa asukkaittensa hyvinvointia ja viihtyvyyttä parantamaan ja lisäämään kuituverkkoja. Ovat hyödyntäneet ely ja eu tuet jotka mahdollistavat toteutuksen. Muualla korotellaan veroja ja kasvatrtaan kuluja kuten ppo :ssakin ja jäsenien rahat makaa tuottamattomina milloin missäkin "sijoituksessa" . Kyllä ehtii suuri osa jäsenistä siirtyä "aatun" valtakuntaan.. on siellä edustajat jotka ei tajua eikä halua tehdä mitään omistajajäsenien hyväksi. Oisivat nyt rahoittaneet edes jotain kuituverkon rakennusprojektia ja samalla ois saatu alueelle merkittäviä summia eri kanavien tukiosuuksia jolla tuottaa työtä ihmisille..

    • Menolippuun

      Kyllä tässä jonkunsorttista oikeustaistelijaa jo tarvitaan, on meno mennyt semmoiseksi.

      • Erkkikehiinäkkiä

        ..oisko tietoa.. ala sinä ? ..vai kenen joukoissa seisot ?


    • VeryCottonWing

      ..onko alajuoksulla mennyt luu kurkkuun vai viiksi herneen sijaan nenään kun ei ole tullut köyhien haukkumisia millekkään palstalle.. Taitot on menneet persielleen, jatkossa ostetaan arvot kokkolasta parempina ja kun ei voi oikein entiseen malliin urputtaa kolden vingin eikä jerrykotton pirssin kyydeillä.. kun kukaan ei lähde mukaan.. onko näin ?

    • Tonttujentouhua

      ..eipä ole manaakeri eikä taittelija käyneet myymäläautossa vaikka olisi edullisia vaippoja ja vahaa tarjolla. Ovat varmaan hameenhelmoissa pyöriessään ihastuneet keliperiin tai johonkin muuhun hömppään josta ei ole toivoakaan saada jäsenille tuottoa vaikka painetussa sanassa luvattiin taseen kaksinkertaistuvan muutamassa vuodessa. Mitä onkaan tapahtunut.. 180 M€ tase on laskenut puoleen.. 90 M €:oon.. ei siinä jättikorko paljon ole karsonnut, päinvastoin on syöty kuormasta kuten on näillä palstoilla omaisuudestaan huolestuneet julkituoneet. Mitä kykypoijjaat ja muut loiset odottaa ja toivoo.. sitä että ppo :n kaiken mammonan aikaansaaneet maksajat kupsahtaa ja nämä iilimadot voi jatkaa itselleen hyödyn imemistä.. milloin taitellen tai ilmaisia lounaita nautiskellen.. firmanpiikkiin..kuluista ei niin väliä.. se vain on näin.. uskokaa vain.

      Joulu se tulla jollottaa ja hallinto kohta toisiaan pöytien yli tollottaa. Kukaan ei sano poikkipuolista sanaa koska konsulentit ja lakeijat heitä seuraa koko ajan maskin takaa. Tontut jo jakaa lahjoja kaikille, mutta unohtaa palkollisten julkituomat lupaukset jäsenille. Tärkeintä on kökkiä etunenässä saamaan mulle..mulle mutta ei missään tapauksessa sulle..sulle.
      Kassa tyhjänä kilisee mutta joidenkin huulilla viihtyy vanha klisee.

      • Aamullataasvonkumaan

        Onko mukava ulista kynnysmattona monta vuotta kun kukaan ei noteeraa miksikään eikä ala lisää valituksia kaverina väsäämään. Elämä on Nuivalassa surkeaa. Postiakin jaellaan mihin sattuu.


      • KippikerienTaittaen

        ..eikö tullut uni silmään vai kilisikö kassa tyhjistä lupauksista ? Taisi patjan jouset ylipainosta menettää joustokyvyn ja mentiin kovalle alustalle, onko näin ? Vai lensikö töhkää silmille perässähiihtäjälle ? Kannattaa tulla käymään myymäläautossa siellä on tilanteeseen sopivia halpoja tuotteita jotka sopii moneen tarpeeseen..myös aamullataasvonkumaalle..tai joutokäyttöön


      • dsrt7kjs4e75
        Aamullataasvonkumaan kirjoitti:

        Onko mukava ulista kynnysmattona monta vuotta kun kukaan ei noteeraa miksikään eikä ala lisää valituksia kaverina väsäämään. Elämä on Nuivalassa surkeaa. Postiakin jaellaan mihin sattuu.

        Onhan tuo hyvä kun Askotti noteeraa. siitähän se palkan saa. uikutu...uikuti ja pieru päälle


    • IprahimSekowaalem

      Olisko se Kipsoke Keino? Vasala saattas tietää.

    • YtYtYtYtMokkaPannuun

      ..taidan lähteä mokka pannuun, siellä on mulle kavereita jotka lohduttaa tyhjän kirstun vartijaa..
      Kohta on osuuskunnankin kassa tyhjä.. ja ihmetyttää jos saavat työpaikkansa säilyttää..tuskin .

    • Askottivastaavarmaan

      ..kiva havaita että kommentit osuu.. tuskin niihin kukaan sivullinen vastaisi eli joko hallinnon edustaja tai mikä pahinta toimiston palkkaa nauttiva.. on heillä aika ohut nahka ja mikä vielä pahempaa.. tajuavat mitä suuria virheitä ovat olleet tekemässä omien etujensa tavoittelemiseksi. Onko näin ? Voi myös olla että taustalla häärii epäonnistumisiaan katkeroituneet "henkilöt" jotka antaa ohheita miten medialle pitää kaikenmaailman todellisesta tilanteesta asioista ymmästämättömien kirjoitella.. aika ohut on jää rahojen vartioilla.. jäseniä arvostelevilla konsulteilla..

      • bjuutikollakeeni

        Vartio vs. vartija?


    • onkovaiei

      eko se totuus ole siinä mitä on rahaa tullut

    • TilimeniRahaaEiOle

      Hyvää Itsenäisyyspäivää osuuskunta PPO:ta koinaavat.. ja heikko hallinto

    • Elämäjaihminen

      .. paha ei ole kenkään ihminen, vain toinen on tyhmempi toista.
      Paha on vain Katti Mattinen, joka kenkään kakki Tattisen.. joka on Hyvin Hygieeninen , 
      eikä tyhmempi tonttua toista, jolla polla ei leikkaa , ei loista.

      Siinäpä oodi asianosallisille , jäseniä mollaaville.. saamattomalle hallinnolle.

      Älkää nyt suuttuko koska näin se kenttä ajattelee ja selän takana naureskelee, nimet on tiedossa kyllä ja tyhmyys loistaa siellä 100 vuotiaan osuuskuntamme yllä

    • RaunoTuusulasta

      Kunhan saatte örkkin kotiin, kaikki hoituu.

    • kohtatapahtuu

      Milloin PPO:n hallintoneuvosto ottaa sille kuuluvan aseman ja alkaa eheyttämään Osuuskuntaa. Nyt omistajilla ei ole vaikutuskanavaa kokouksissa. Valtakirja pitäisi pystyä antamaan edustajalleen. Omistajat ovat keski-iältään jo iäkkäitä mutta eivät ymmärtämättömiä. Miksi heidän osallistumisensa estetään. Nyt joku hallintoneuvoston jäsen tekemään aloitteen valtakirjamahdollisuudesta.

    • PerSetti

      Valtakirjamahdollisuus? Voihan vee, mitä pöljyyttä. Joo, VALTAKIRJAMAHDOLLISUUS?

    • SerPetti

      ..oliko liian vaikea ehdotus.. hallinnon pienille aivoille ? VALTAKIRJA MAHDOLLISUUS .. onnistuuko ? Tuskin sinun tokmesta kun o,et kaikkea kehitystä vastaan ja vain mulle..mulle.
      Laske tyhjän kirstun killinkejä.. nolla on todella 0.. HahHahPS..
      Meillä on ja sitä riittää..

      • OetSkotti

        No tietenkin, jos oikein TOKMESTA. O,et? Kiihdyksissä tai kännissä ei kannata kirjoitella.


      • dfguje658

        Askotti oli hukkaviivasta ja vielä päissään, kansakoulupohjalta. uikuta uikuta


    • gvbmku

      Osuuskunta on osuuskunta. Jotta Kallet ja Villet ymmärtäisivät väännän
      rautalangasta yksinkertaisen mallin.

      Kylän isännät muodostivat osuuskunnan ostaakseen puimakoneen.
      Jokainen isäntä sijoitti hankkeeseen sen mukaan, kun oli varoja.
      Puimakone saatiin ostettua ja sillä puitiin elantoa taloille.
      Sitten tuli aika, että puimakone päätettiin myydä naapurikylään.
      Kauppa syntyi ja puimakoneesta saatiin jonkin verran rahaa.
      Osuuskunnan sääntöjen mukaan saadut rahat jaettiin omistajille
      sen mukaan, kuinka he olivat koneeseen sijoittaneet.
      Osuuskunnan omaisuuden omistaa osuuskunnan jäsenet.

      Näin olisi pitänyt toimia myös PPO:n tapauksessa, koska kysymyksessä
      on osuuskunta. Ei osakeyhtiö, ei pörssiyhtiö.

      Tässä PPO:n tapauksessa puimakone myytiin ilman jäsenten suostumusta.

      Sitten jälkeenpäin pidettiin kokous, jossa kysyttiin jäseniltä,
      että miten tämä niinku omasta mielestä meni.

      Sitä ennen kuitenkin oli peloteltu kaikkia alueen yrityksiä
      maailmanlopulla, jollei saada valtakirjaa äänestykseen.

      Sähköpostissa mainittiin mm. konkursseilla alueen yrityksille,
      joka oli täysi vale.

      Sähköposti löytyy varmaan vielä moneltakin yrittäjältä.

      Nyt rahat pantattiin epämääräiseen sijoitusosuuskuntaan.
      Osuuskunta PPO:n varat olisi pitänyt jakaa yllämainitulla tavalla.
      Ne jotka tosiaan olisivat halunneet jättää rahansa sijoitusosuukuntaan,
      olisivat toki saaneet sen tehdä.
      Omilla rahoilla saa tehdä mitä haluaa. Toisten rahoilla taas ei.

    • KitSkotti

      Ihme kitinää vuositolokulla muutamasta hassusta eurosta...

      • xryfjk468u

        Sinäpä sen sanoit. Rahat on hävinneet taivaan tuuliin. Kuka tyhjensi kassan, sitähän tässä ihmetellään. Kitistään niistä jotka on hävinneet teille tietämättömille ja se summa on kuitenkin jopa askotille saavuttamaton, noin 100000000€ hassua euroa. Missä ne hassut eurot on kerroppa, taidatko kertoa, vai taidatko vain höpistä ja vuositolkulla kitistä.


    • Faktojakehiin

      Tein sen laskelman..ilman pilkkuja sijoittamisesta jos olisi ammattiosaajat olleet puikoissa:
      - tase olisi 350 M€ , nyt 100 M€ , oli 180 M€
      - korkoa tulisi 16 M€ (taseen pienenemättä !!! , nyt 5 M€ , osuuksia 82079 kpl /jäseniä 26007 
      - jäsen olisi saanut 600 € , nyt sai 180 € ( 3 osuutta/jäsen, eli 70 €/osuus-verot)

      Eli summa summarum jota ei jostain kumman syystä ymmärretä hallinnossa ? Miksihän ei ?
      - Omaisuus on pienentynyt puoleen, eli syöty taseesta joka vuosi
      - Osuuskorkoa saa jäsen kolmasosan siitä mihin on mahdollisuus "oikealla sijoittamisella"
      - .. mitä on odotettavissa v. 2019 ?... Who nows, why are they silence ?

      • KieliSkotti

        Ei kannata kielillä yrittää puhua, kun ei siihen taito riitä... Kuka nyts, miksi he ovat hiljaisuus?


      • aitinkieli
        KieliSkotti kirjoitti:

        Ei kannata kielillä yrittää puhua, kun ei siihen taito riitä... Kuka nyts, miksi he ovat hiljaisuus?

        Huomautteletko netissä kielioppivirheistä? Tutkimuksen mukaan olet ikävä tyyppi
        Ilta-lehti
        Torstai 14.12.2017 klo 07.03


      • BrSkotti
        aitinkieli kirjoitti:

        Huomautteletko netissä kielioppivirheistä? Tutkimuksen mukaan olet ikävä tyyppi
        Ilta-lehti
        Torstai 14.12.2017 klo 07.03

        Mistä kielioppivirheistä? Sinähän yritit englantia kirjoittaa. Ressukka.


      • jhkjuhg45t4gfk
        BrSkotti kirjoitti:

        Mistä kielioppivirheistä? Sinähän yritit englantia kirjoittaa. Ressukka.

        Kuka kirjoitti englantia, minäkö vaiko kuka, kuka on sinähän. Ota nyt ressukka ensiksi selevää edes osaatko sitä englantia, yritä edes. Askotti ei osaa, vai osaako mitä, mitä se osaa, ei ainakaan ulkomaankieliä. Taitaa jäädä tankerouskieleksi. "Kuka nyts, miksi he ovat hiljaisuus?", loppuiko kielitaito


      • jughuk3267
        jhkjuhg45t4gfk kirjoitti:

        Kuka kirjoitti englantia, minäkö vaiko kuka, kuka on sinähän. Ota nyt ressukka ensiksi selevää edes osaatko sitä englantia, yritä edes. Askotti ei osaa, vai osaako mitä, mitä se osaa, ei ainakaan ulkomaankieliä. Taitaa jäädä tankerouskieleksi. "Kuka nyts, miksi he ovat hiljaisuus?", loppuiko kielitaito

        Joku oikeustaistelija saattaisi kirjoittaa, että ei voi välttyä vaikutelmalta. Oli aika osuva käännös brskotilta. Turhaa vittuilua tuli kuittina. En tiedä, ketä askotilla tarkoitetaan, mutta näyttää käyvän pahasti joidenkin hermoon.


      • tykjr762

        Askotilla tarkoitetaan pahaa sinäsnsä jossa ei ole mitään hyvää, vaan pelkkää pahaa. Joku vain haluaa kantaa Askotin viittaa, et kai vain sinä, vaiko sittenkin.


      • SinäsnäSkotti
        tykjr762 kirjoitti:

        Askotilla tarkoitetaan pahaa sinäsnsä jossa ei ole mitään hyvää, vaan pelkkää pahaa. Joku vain haluaa kantaa Askotin viittaa, et kai vain sinä, vaiko sittenkin.

        Eipä juuri tyhmemmin voisi kirjoittaa.


      • KonanansaSitti

        ..miksi kommentoit ? Ottaako pattiin ? Kyllähän kaikki tietää mikä koinaus oli suunniteltu mutta onneksi niuvalan osuuspoikien kopla sai sen torpedoitua.. ja kassan tyhjenemistä saadaan hidastettua.. taitteluakin pitää kilpailuttaa..voi olla että gamlagarlebyyläiset hoitaa kohta senkin.. oli nuo hallitusvalinnat sen puolesta mutta kyllä se oikeus kuitenkin lopulta voittaa. Oletko samaa mieltä ?


      • duracel.ukko
        SinäsnäSkotti kirjoitti:

        Eipä juuri tyhmemmin voisi kirjoittaa.

        Juurihan sinä kirjoitit ja vielä tyhmemmin, siis kaikeist tyhmimmin. Olet siis paras tuossa asiassa.


      • SeVainOnNäin

        ..eikö ole hassua että itseään viisaaksi ja rikkaaksi kehuva voi kirjoittaa noin tyhmästi ja köyhänä ? Vieläkö on velkaa.. täällä ei ole , on vaan säästöjä.. runsaasti, mutta niitä ei anneta tyhjään lippaaseen, eikö harmita vahtia sitä päivästä toiseen kun pohja vuotaa..


    • Tukitoimeteituota

      ..ja nyt ne on jo suunnittelemassa tukea Kreikkaa sen talousvaikeuksissa ? Onko mitään järkeä niillä ?

    • taaseiusko

      Röyhkeää vuotta 2018 ja korskeaa sijoitusvuotta !5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • 16.439.000Euroa

      Kun tarkemmin tutkin ja perehdyin Osuuskunta PPO: n ja sen sidos-omistusyhtiöiden tilinpäätöksiin ja kirjanpitotietoihin niin tulin siihen tulokseen, että jäsenille voidaan palauttaa 16 439 000 € joka on vapaata sitoutumatonta pääomaa kuten kaikki tarkastus ja selvitysinstanssit ovat lausunnoissaan julkituoneet. Milloin teemme ao. päätöksen asiassa saadaksemme yhden kaikkia jäseniä tyydyttävän ratkaisun toteutettua ?

    • Loppiaistunnelmia

      Suomalaisella klubilla kertoivat että nyt on valtakunnan tason viranomainen ottanut tiukan otteen osuuskunnan muunneltua totuutta esittävien edustajien ja palkollisten toimintaan. Enää ei mene läpi heinähatuille kelpaavat selitykset vaan asiat on esitettävä virallisesti ja juridisesti oikein. Alkaa likasanko kaatua ja tulla päälle silotellun kermavaahdon alta sinne piilotettu sonta esille. Siinä voi moni hallintovastaavakin joutua puollustelulinjalle mutta ei auta enää .. en minä tiennyt esitykset..

    • Tarkkanatarkastuksissa

      Saman tyyppistä tarkastelua tehdessäni totesin että vaikka esille tuodaan että voittoa olisi kertynyt 8 M € niin kauppapaikalla tulokseksi julkituodaan 5 M € ? Kumpi pitää paikkansa ?

      Jos lasketaan osuuksien saamien osuuskorkojen pohjalta 82 079 * 70 €=5 745 530 € ?
      Mistä on otettu 745 530 € ? Taseestako syöty ?
      Koska myös kuluja on hallinto/tsto ja verot yms aiheuttaneet myös osansa ?. n. - 1 358 000 €

      Ns. sijoituksia tehty v. 2017 mm- 5 M€ Lapwall/Pyhäntä, 2,4 M€/Keliber/Ullava, 2,2 M€ /Esinahat Himanka.. x M € /Limukat, x M€ teräspinnat muut.. kullanhuuhdonnat . Paljonko niiden tuottona tulee näkymään v. 2018 ja minkä verran siis ns. omalle alueelle.. sijoituksia roposia vain lupauksista huolimatta ?

      Pitää tilintarkastajien olla tarkkana etteivät sorru esitettyihin ylilyönteihin tai muunnellun totuuden hyväksymiseen.

    • FightSkotti

      Jutut on samaa tasoa kuin oikeustaistelijalla.

    • janiinjojoutui

      Ei tuommoisia liirumlaarumeita jaksa yksikään lukea. Kuvitteletko oikeasti jotain saavuttavasi täällä?

    • karuiut

      Sinä kuitenkin jaksat lukea ja vielä kehua jaksamattomuuttasi. Kuinka kaikki oikeastaan oletkaan, aivan kaikki mutta vielä jaksat lukea, voi, voi

      • jäätyiköSe

        Onpa järjetön kommentti, voi, voi


    • 42-juutuupi

      Kun kerran Kalajokipalstalla ollaan, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin etsiä erkki jostakin tuntemattomasta paikasta (taas) ja panna pappa asialle. Mieshän on tapellut tuulimyllyjäkin vastaan yli 30 vuotta, siinä ei yksi peepeeoo paljon paina. Jurinen argumentointikin häneltä kuulemma sujuu hyvin. Todistusaineistot löytynevät myös nopeasti, ja kokemusta on aina korkeinta oikeutta myöten.

    • ErkSkotti

      Invalassa köyhyys ja ahneus rehottavat jo alkuvuodesta, tai pitäisi kai sanoa että vielä alkuvuodestakin.

      • mensselimies

        Askotti se meuhkaa mutta mitään sanottavaa sillä poloisella ei ole. Vaalit lähestyy ja kinni liivi tiukkenee. Joku kertoi, että kuljetti holhokkiaan kuin ruumisarkkua. Kuuluu valmistautuvan jo Raahen matkaan. Niitä haaleita papereita sanovat väriänneen siellä kontuurissaan, no saahan se siitä jonkun roposen, että voi sillä autoreuhkalla körötellä polvihousuissa ja klupitakissa.


    • vastaako-hallinto

      Miten on mennyt Kati Peltomaan aikana PPO:n talous. Paljonko tase oli lähtiessä ja paljonko nyt. Mikä oli PPO:n markkina-arvo Katin aloittaessa paljonko nyt/osuus.
      Miksi alituiset riidat omistajien kanssa. Miksei osuuskuntakokouksiin saa tuoda jäsenaloitteita. Miksei kriittistä keskustelua sallita hallinnossa. Miksi kokouksia ei järjestetä Ylivieskassa niin kuin laki määrää. Miksi leskien ja perikuntien asiat jätettiin hoitamatta vaikka selvästi oli tehty virheellisiä siirtoja.

      Tämä Askotti vastasikin tuohon kysymykseen, siihen ei Kati Peltomaan vastanne sen kummemmin tuskinpa.
      Asiat salataan ja soitetaan vain suuta omistajille. Ensiksi on tärvätty ihmisten omaisuutta kymmeniä miljoonia, sitten alkaa vain leukojen loksutus ja kinnien liivien pullistelu. Vastausta on vaikea antaa kun rahaa häviää alituiseen, positiivista tulosta ei ole esittää. Omistajien omaisuus PPO:ssa ei ole karttunut vaikka kuinka hehkutetaan invalaoita ja lerpapetaan naisen sukuelimiä. Vaaleissa sitten ollaan naama pyöreänä ja jopa tervehditään ja kuitenkin todellisuudessa vain haistatellaan. Näinhän siinä käy kun jää polvihousuasteelle ja kyvyt eivät riitä hoitamaan taloutta.

    • EuRahaaJakoon

      Oispa osuuskunnankin hallinto yhtä viisasta kuin Kreikassa päättäjät. Maksavat 7 Miljardia eu-lainoja pois nuin vain, saa suomikin osansa, eikä muuta tehneet kuin lopettivat eläkkeiden maksut vainajille. Kannattais hallinnon ottaa mallia ja lopettaa maksupostit kulujen aiheuttajille ja tulis säästöä heti miljoona vuodessa , ois vara maksaa "jättikorkoja" ..eikun pääoman palautusta useammin. Ottaakaa mallia.

    • Riikintaala

      Pankaa ny vaan myyntiin niitä osuuksia, nyt on hyviä ostotarjouksia Privanetissä!

    • OttakaaKottia

      Se on kauhiaa tuo ainainen ahneus.

    • 2AssSkotti

      ..jaha tstolla ollaan paikalla ja hallinto kävi jo kaffeella laskemassa perikunnilta ja ikäihmisiltä halavalla koijatut osuudet.. 1240/kpl on aRVo..ja piste

      • Riikintaala

        Juu, mutta halvemmalla saa privanetistä, mee äkkiä merkkaamaan!


      • lepää-rauhassa
        Riikintaala kirjoitti:

        Juu, mutta halvemmalla saa privanetistä, mee äkkiä merkkaamaan!

        Saiko Aatu ja Jaakooki täyren hinnan.


    • PrisSkotti

      Prinettiin invalaiset! Ahneus palkitaan...

    • Tervejuha

      Kunhan oikeustaistelija on voittanut Ihmisoikeusjuttunsa, hän laittaa tämänkin asian kuntoon. Saattaa viedä tosin vähän paljon aikaa.

      • Ryhmäkannekehiin

        ..mutta rahaa löytyy kun saadaan ryhmäkanne jäsenien avulla..


    • AssSkottiRulaa

      ..onko xSkotille käymässä kuin jokisen jussille että on häntä,,eikun ura laskusuunnassa kun on pitänyt jo soteen sotkeutua..tosin eihän sitä muuten mihinkään olisikaan valittu kuin tuohon soppaan joita on keitellyt tyhjää lipasta vartioidessaan.. kilisee kilisee tyhjyyttään..

    • vielätamäkin

      .nono kat ask i sk o tti,,
      Mistä helsinkiläinen joku konklaavi voi saada alueen jäsenien nimitieodot ja montako osuutta heillä on ja tarjota 600 e /osuus.
      Asia vaikuttaa jälleen tietosuojavaltuutetun odotettavaa käsittelyä.. on ollut aika tarkkaan segmentoitu ikäihmisille ja hieman ydinalueen laidoille.. Kuka tuollaisia tietoja on voinut antaa ? Minä vaan kysyn ja odotan palautetta valtakunnan korkeimmalta taholta.. taas kerran

      • klo342Skotti

        Öisi vain valvon...


    • lerppuSkotti

      Oli hallinto/tsto vihjassut ylivieskan palstalla että on tehty niin..niin hyvä tulos että voidaan maksaa osuuskorkoa 62 € viime vuodesta. Tai jospa se olisi mennyt perille että siellähän on 16 M€ sitä rakentamisrahastoa vieraassaa pääomassa joka voidaan jakaa pääomanpalautuksena kuten teki partnera josta tuo 62 euroa voi olla esityksenä.. Eli summa summarum eivät osaa sijoittaa mutta kulurepertuaari ja rahan jako on ennellaan.. tasetta syödään.

    • TodellistaTiedottamista

      Todellista sijoitusmatematiikkaa tapahtuneesta, lupaukset siis oli 10 % tuottoa/v:
      v.2013 maksettiin 150 € osuuskorkoa , loppu oli pääomanpalautusta (500-150=350)
      v.2014 100 € siis - 33 % oikea suunta/ammattilaisten toiminta olisi korko ollut 165 €
      v.2015 70 € eli - 30 % oikein sijoitettuna olisi osuuskorko ollut 181 €
      v.2016 62 € siis -11 % kunnon lupausten mukaan olisi korko ollut 200 €

      v.2017 osalta käyneet niin että maksuun tulee 48 € (-22 %) oikein korko olisi 220 €

      Katsotaan kuka on oikeassa, lupaajat vai jäsenasiantuntijat !

    • Jäsenaloitteetkehiin

      Saako osuuskunnissa jäsenet tehdä mitään aloitteita lain mukaan osuuskunta kokouksiin ?
      Kun lukee näitä kommentteja niin vaikuttaa että vallalla on hallituksen ja johdon ylivalta jolla estetään kaikki mahdolliset kehitysesitykset käsiteltäviksi julkisesti.
      Mistä tämä on viite tai mikä on toiminnalle syy ?

    • PitääköPaikkansaA_ko

      Saatiin tarkennetut laskelmat ja niiden perusteella emme voi maksaa kuin 44 € osuuskorkoa.
      Ensi vuotta ajatellen on sidotusta pääomasta siirrettävä sopiva summa vapaaseen pääomaan esimerkiksi liittymismaksurahastosta jotta voidaan tällä menolla maksaa edes jonkinlainen osuuskorko toi tilintarkastus julki laskelmissaan. Ei tosin löytänyt mitään huomautettavaa vaikka on kentältä kuulunut että raastupa odottaa vastuullisia ?

      • g-voimat

        Tuostahan mennee vielä verot. Kätteen ei jää mittään. Nuinko huonosti on toimitusjohtaja Peltomaa hoitanut tehtäväänsä parhaimasa suhdannetilanteesa. Lopputili ja kiiruusti.


      • 47aapeppuunheti

        ..onkohan kyprokkikuution kuningas..eikun prinssi löytänyt sen g-pisteen jota joutomaa on etsimään käskenyt ? Taitaa olla aika mennyt sen tyhjän kirstun vartiointiin ja jäsenkunnan haukkumiseen köyhiksi..itse ovat kuitenkin leimattu heinähatuiksi.. pitäis siitä jo osata vetää omat johtopäätöksen arvostuksesta ja mitä oikeassa yritysmaailmassa olisi oikeat päättäjät tehneet ja miten toimineet.. 47 on kiva luku ..


    • Tolppaankilahti

      Keino? Pane muovipussi päähäsi ja huuda niin kauan kuin happea piisaa.

      • Kilppaantolahti

        ..meinaatko panikoida..siihen riittää paperipussi päähän ja siinä hönkäily.. älä nyt hermostu vaan kerro mitä sinun mielestä pitäisi tehdä "köyhien" rahoilla ?.. Ei sinun tyhjään kirstuun homehtumaan vaan tuottamaan elinvoimaa alueen ihmisille..käyttöön.
        Onko liikaa vaadittu ?


      • koijarit

        Tuottoahan pitäisi tulla mutta tuolla porukalla ei tule kuin persnettua.


    • kuviakaipaavaan

      Miksei PPO sivuilla ole kaikkien hallintoneuvoston jäsenten kuvia ?

    • Kuka_vastaa

      Esitin oheisen kysymyksen ylivieskan sivuilla osuuskunnan osalta. Tuli täysi hiljaisuus josta pitänee vetää johtopäätökseksi.. eivät saa kun on kielletty, eivät halua kun voisi menettää etunsa, joutuis lempatuksi ulos sisäpiiristä, ehkä eivät uskalla kun ei ole "munaa",, vai mikä voisi olla syy täyteen pimeyteen..sisäiset ristiriidat.onko jotain kielteistä menossa josta ei haluta informoida jopa hallintoa tai pahimmillaan tuoa jäsenkunnan tietoisuuteen.. tai todellinen syy onkin että on mennyt ja menee niin huonosti ettei riitä rahaa osuuskoron maksuun.. kertokaa !

      Mitä on osuustoiminta?
      Eettiset arvo
      - rehellisyys
      - avoimuus
      - yhteiskunnallinen vastuu
      - muista ihmisistä välittäminen

      Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
      Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista. Esim sääntöjen mukaisesta rahastosta (rakennusrahasto-liittymismaksurahasto tms.) voisi jakaa 16,5 M€ pääomanpalautuksena heti. Turhaa ne siellä makaa tuottamattomana , mallia voisi ottaa Partnerasta ja Oulun kaupungin esilletuomasta vastaavasta syystä kun sieltä jaettiin pääomanpalautus osakkaille..mm PPO:llekkin.
      Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

      Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
      Vai olisiko toiminnasa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

      Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?

    • viluajavelkaa

      En keksi muuta kuin oikeustailja kehiin.

    • AikaHoitaaKykypojat

      ..ja seurauksena olisi että hallinto ja toimiva johto käy jäsenien rahoilla jäseniä vastaan oikeutta kuten on nähty ja vielä ilman vastuita tai sanktioita aiheuttamistaan turhista kuluista.
      Ainoa toimiva tapa on että jäsenien valitsemat edustajat ottavat heille kuuluvan vallan haltuunsa ja putsaavat pöydän.. pyyhkimällä nykyjuonittelijoilla p.rseet.. ei niitä ole montaa mutta ovat isoäänisiä ja julkituovat olevansa aina oikeassa..kannaltaan.

    • painetta45

      Tulipa mielenkiintoinen tilanne kun esitin osuuskuntaa koskevan kysymyksen, miksi kaikki vaikenee ?
      Mieleen tulee väistämättä seuraavia kysymyksiä :
      - onko edellinen tilikausi mennyt niin huonosti ettei uskalleta medioissa julkituoda tulosta..ei osuuskorkoa
      - onko jotain sellaista keskeneräistä joka voisi vaikuttaa osuuskunta kokouksen päätöksiin ?
      - halutaanko osuuskuntakokouksen aika ja paikka ajoittaa ajankohtaan jolloin jäsenien on vaikea osallistua
      - vai onko joku muu syy, esim sisäiset ristiriidat jotka vitkuttelevat ajankohdan esilletuontia.

      Joitain faktoja kaikki kuitenkin ymmärtävät toiminnasta, mm. yksi klikkaus niin tulostiedot tupsahtaa ruutulle ja kopioita on jaettavaksi, tilintarkastajat vaatii nähtäväksi lopullisen esityksen pian koska ovat "rajoitetusta evidenssistä " huolimatta seuranneet koko vuoden toimintaa sen osatekijöitä joista tilinpäätös muodostuu.
      Onko tehty joku jäsenaloite jota ei voidakkaan tyrmätä vaan se on tuotava kokoukseen tai onko jotain negatiivista tullut esille toiminnassa jota ei haluttaisi kokouksen käsittelyyn.. isojakin jääriä on olemassa

      Mihin on kadonneet kaikki lupaukset avoimuudesta ja suurista koroista jäsen kunnan hyvinvointia lisäämään kun ainoa esille tullut segmentoitu jäsenkuntaan kohdistuva toiminta on muutaman kymmenentuhannen euron liikevaihdolla toimiva bulvaani on yrittänyt ostaa osuuksia pilkkahintaan ? Mistä sinne on saatu noinkin tarkat tiedot jäsenistä ja heidän osuuksistaan ? Miksi niitä ei ole muiden saatavilla jotta voisi tarjota oikeaa hintaa niistä ?

      Osuuskuntakokous Ylivieskaan ja lauantaipäivälle. Saadaan jäsenien mielipiteet esille.

    • kauanonkärsitty

      Ei voi välttyä vaikutelmilta ja juridinen argumentoinkin on moitteetonta.

    • NaurettavaPelleOlet

      Onko nyt jonkun aamumuroihin kuseksittu ja ehkä vähän tontilla käyty? Hiekkalaatikolla kiusattu ja joku päähän potkaissut? Käy viinakaupassa ja vedä känni päähän, äläkä nillitä täälä Suoli24:ssä. Ei sinua kukaan usko, ei kuuntele, eikä lue vuodatuksiasi. Yksin olet poloinen.

    • DuÄrTummaTynnor

      NaurettavallePellelle feedBackia....
      Voisko syynä olla allaolevaan lausumaan liittyvä syy : oisko tullut jotain esille ?

      Tilintarkastajalle annetaan varoitus jos tämä on huolimattomuudesta tai varomattomuudesta menetellyt tilintarkastuslainsäädännön vastaisesti, rikkonut velvollisuuksiaan tilintarkastajana tai muuten perusteettomasti menetellyt tavalla, joka on omiaan alentamaan tilintarkastajien ammatillista luotettavuutta ja arvoa.

      Mikäli on olemassa asiaa lieventäviä seikkoja, tulee tilintarkastajalle varoituksen sijasta antaa vain huomautus. Sekä varoitukset että huomautukset merkitään Keskuskauppakamarin ylläpitämään tilintarkastajarekisteriin, jonka tiedot ovat yleisesti kaikkien saatavilla.

      Vakavammissa tilanteissa valtion tilintarkastuslautakunta peruuttaa koko rikkeen tehneen henkilön hyväksymisen tilintarkastajaksi, eikä hän siis enää voi harjoittaa tilintarkastusta. Näin toimitaan, jos tilintarkastaja on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta toiminut tilintarkastuslainsäädännön vastaisesti.

      Tosin eihän tyhjää lipasta tarvi vartioida tai tarkastaa kun tiedetään sen myös pysyvän tyhjänä..tumma tynnör bullra mest.. edelleen,, eikä kukaan kuule a.ko.ttia..

      • SveSkotti

        Minulle opetettiin ajat sitten, että tomma tunnor bullrar mest. Lika barn leker bäst.


    • RuotsillaArvostusta

      Osui ja upposi!

      Ollaan niin tosissaan täällä lasten hiekkalaatikolla, Suoli24:ssä. Juritista arkumentointia ja kielillä oikein haastellaan. Voi että, kylläpä minä sinua nyt arvostan! On ollut Google Translator kovilla.

      • Rahastonhoitajana

        ..eikö tule uni silmään eikä kehtaa mennä drinkille ? Näin se vastuu alkaa mennä jakeluun ja painaa hartiat lyttyyn.. seinänvieret ja varjopaikat on kahtelussa.. sitähän on koittaneet sanoa eikä siksi kirstuun tule ropoja..turha sitä on hoitaa..eikun vartioida


    • LOLLOLLOLLOL

      Minä en edes ymmärrä noita pitkiä vuodatuksia täällä, eikä ne edes liiemmin kiinnosta. Mutta huvittaa kyllä kuinka tosissaan tuo yksi on. Tuommoisille nauraa koko Kalajokilaakso!

    • KöyhätRulaa

      ..kiva havaita että LOL:lia silti kiinnostaa lukea täältä mitä ovat saaneet aikaan.. LOLLOT.. meni hieman väärin kun piti olla TOL...T kuten hänen ja heidän "vihapuheistaan" voi päätellä. Kun ottaa päähän niin se ottaa varsinkin kun tietää tehneensä väärin ei yksin tässä asiasa vaan monessa muussa "taittelussa" ja kirstunvartioinnissa..joka kumisee tyhjyyttään..ja pysyy myös..

      Kertokaa totuus niin se helpottaa eikä tarvi nurkkapieliä pimeässä kierrellä..kun ei päivänvalolla kehtaa.

    • Tummatynnöri

      Taidat luulla minua joksikin toiseksi. Mutta jatka vain ole hyvä, tarjoat viihdettä. Ei täällä mitään aikaan ole saatu, tämä on Suoli24, täynnä trolleja ja meitä, jotka käyvät täällä vain viihteen vuoksi, nauramassa kaltaisillesi "salapoliiseille", "aktiivikansalaisille", "totuuden torville" ym. "tietäjille".

      Ja jos haluat näyttää asiantuntijalta ja saada arvostusta siteeraamalla ruotsinkieltä, niin tee se edes oikein. Käytä vaikka sitä Google Translatoria.

      • FullTunnor

        ..taasko kävi kipeää, ei mitään annettavaa.. Tuo harhautus ei onnistu..tiedetään..tiedetään.
        Teeppä stalderin taitto kahdella kierteellä HahHahHah.. kykyjä ei ole !


      • Skitsofreniaako

        Miten mielipuolista kommentointia!


      • dcopt7rf6
        Skitsofreniaako kirjoitti:

        Miten mielipuolista kommentointia!

        Puolimielinen askotti kuitenkin tavailee sivuja.


    • sertju

      Mikä oli Askotin ruotsin numero. Arvatkaapa. Saiko ollenkaan tai jäikö luvut kesken.

      • SweSottti

        Ysi oli, eikä ole tapahtunut keskenmenoja. Ällän sain kirjoituksista. Älliä oli kyllä jo ennestään.


      • marty-suurkoski
        SweSottti kirjoitti:

        Ysi oli, eikä ole tapahtunut keskenmenoja. Ällän sain kirjoituksista. Älliä oli kyllä jo ennestään.

        Miten sitten et taida tuota älliä käyttää. Taisi olla iso I. Tiesivät esson paarissa kertoa että ei oikein onnistunut luvut ja sen kyllä on sitten jo sivullisetkin huomanneet. Sielä paarisa on monenlaista väkeä joilla on oikeasti älliä ja taito ruotsinkieleen, oikeaankin ruotsiin.
        Askotti vain harjoittelee edeleen, onhan guuglesa kääntäjä kun vain edes sen osain käyttää.


      • EssoSkotti
        marty-suurkoski kirjoitti:

        Miten sitten et taida tuota älliä käyttää. Taisi olla iso I. Tiesivät esson paarissa kertoa että ei oikein onnistunut luvut ja sen kyllä on sitten jo sivullisetkin huomanneet. Sielä paarisa on monenlaista väkeä joilla on oikeasti älliä ja taito ruotsinkieleen, oikeaankin ruotsiin.
        Askotti vain harjoittelee edeleen, onhan guuglesa kääntäjä kun vain edes sen osain käyttää.

        Edeleen? Elelee? Osain? Puuttuuko päästäsi osia, vai mitä yrität tolkuttaa? Missä on Esson baari?


      • oikia-jakuaari
        EssoSkotti kirjoitti:

        Edeleen? Elelee? Osain? Puuttuuko päästäsi osia, vai mitä yrität tolkuttaa? Missä on Esson baari?

        Askotilta uupuu jo osia päästäkin ja sytytyskin on pahoin pielessä. Tämä askotti tolkuttaa vain vajailla pytyillä. Poloinen ei edes tiedä esson paaria vaikka sillä vajaatehoisella kyhäyksellä kitkuttelee pitkin pyörtänöitä. Kanattas kärkiviilalla hiestää niitä nokkia jos se vähän paremmin potkis. Anna kuitenkin ammattimiesten tehdä työt, jälkesi on kamalaa katseltavaa. Taitokset on tolkuttomat ja ei edes esson paaria.... Anna tai ota ryyppy niin tuo änkytys helpottaa. Liikaa oli se iso II:kin


    • UnetonPoloinenValvoo

      Paljonko pitää tston huippujen saada sijoituksille tuottoa ja mille summalle jotta kattaisivat edes palkka-sotu yms.hallintokulut ?
      Keskikorko osakemarkkinoilla voi jollain onnenpotkulla nousta 5..ehkä 6:een prosenttiin mutta ei luvattuun/kehuttuun 10 % millään ! Eli jos höpöttäjien..siis Arvon mekin ansaitsemme porukan 20 M€ salkku on oman väen hoidossa voisi hyvässä lykyssä saada kulunsa kassaan mutta entäs ne osuuskorot..mistä ne kehitetään.. Ai tulihan sieltä Oulun Puhelimelta/DNA:n peruja Partneran ylijäämäjaosta 5 M€..mutta ei sillä herran huonetta rakenneta kuten raahessa joukot päätti vaikka esityksiä oli kiinteistövirkaan vilialisoitunut siitä esittämässä.. Kyllä se on paras kun suutari pysyy lestissään ja palaa kiltisti tiskin taakse.. Sovitaanko näin ! Päästään kaikki helpommalla ja askottikin saa unen päästä kiinni jonain yönä ? Vai saako ?

    • NödSkotti

      Olen edelleen sitä mieltä, että vaikka ahneus on vallannut mielen, ei pidä antaa witutuxelle waltaa. Edes invalassa.

      • sädettäjät

        Eipä yllätä Askotti nytkään. Aina vain on se mielessä vaikka vain hommannoloppu on nokan pääsä. Kerkesi juuri ennen kuin sädetettiin.


    • TenatHeinähatuille

      Miksihän se invalan haukkuja ei nyt irvaile palstalla..luleeko että menee julkistettu tulos läpi muualla kuin heinähattujen hyyssireisuilla.. ovat laskeneet taas omiin housuihinsa mutta onneksi on saatava "tenavaippoja" jotta voivat ehkä tulla kokoukseen nyökyttelemään.

      LöröSkotti kommentoimaan äkkiä..

    • FaktatRohkeastiEsiin

      Tein pieniä laskelmia saadun tulosjulkistuksen ja faktojen perusteella.
      Periaatteessa ei tston osalta ole tullut yhtään tuottoa.
      Nyt jaettava osuuskorko on Oulun Puhelimen-DNA:n ja niistä Partneralle vilialisoitujen maksujen pääomapalautusta kun Oulun kaupunki pisti lihat tiskiin kun ei olleet saaneet sielläkään Partnerassa mitään aikaiseksi. Jakoon tuli 55 M€ josta Osuuskunta PPO:n 100 % omistama Arvo..jolle osakkeet oli siirretty ennen Osuuskunta PPO:n liiketoiminnan myyntiä nyt jakoi niitä ja lisäksi itse Osuuskunta PPO:n omistamat mukaan. Osakkeita oli kaikkiaan 4 Miljoonaa/kpl joista palautusta 5, 9 M€ jakoon..paljonko on 82079 * 73 € =... eli summasummarum taas syötiin kuormasta oikein kermavaahdon kanssa jota markkinoidaan sijoitustuotoiksi.
      Paljonko on siis itse toimiston "asiantuntijoiden" tekemien sijoitusten tuotto ? Kertokaa !

      • Nuivalassapaniikki

        Kerrotaan...

        Emoyhtiö Osuuskunta PPO teki 20,0 (55,3) miljoonan euron liikevaihdolla 7,7 (6,6) miljoonan euron tuloksen.


      • ekonomistit

        Mikä ihmeen emo teki ja mitä teki. Partneran vanhoja luita kalutaan, ei se sen ihmeempää ole. Liikevaiholla teki, paljonko oli sijoitetulle pääomalle tuotto. Paljonko oli alueelisten sijoitisten tuotto, entäs sitten Nordean salkun, Dansken salkun tuotto. Miten meni osuuskunta PPO:n suorat sijoitukset. Entäs Arvon tuotto, hännänhuippuna noteeramattomien sijoitusten tuotto.
        Noiden jokaisen pylvään päälle tuottoprosentti, silloin me köyhätkin näemme sen karun totuuden missä mennään, nyt me vain sen tiedämme mutta olisi kumma nähdäkkin.


      • postikulkee

        Lisää....

        Sijoitetun pääoman tuotto vuoden 2017 alkupuoliskolla oli 8 %.


      • iaifrdl5

        Ei taidaolla nyt se matikka hallussa. Vajaa 3 kuukautta mennyt ja tuotto 110 miljoonalle 8%, elikkä 8,8miljoonaa. Vuodessa siis samalla tahdilla tulisi lähes 40 miljoonaa. Nyt näkee joku märkiä unia. Viime vuoden oikea tuotto lienee lähellä nollaa, kun vähennetään Partneran osigot, jotka on saatu aivan aiasta riippumatta.


      • huvittavapelle

      • FaktatRohkeastiEsiin

        ..jaa oli taas viikset vahattu ja yritetty saada käppyrät ylöspäin.. ei onnistu, joku osaa sentään vielä laskea mitä taas heinähatut ja vasallit ei osaa, on niitä helppo muiluttaa..
        Milloin tuotto lasketaan liikevaihdosta..no arvossa näköjään ainakin..

        Paljonko se on tston tekemä tulos.. ei oteta partneraa eikä nordea, danskea mukaan. Kertokaa !


      • kiinalaistaroskaa

        Yritä nyt päättää haluatko sijoitetun pääoman tuoton tietoosi vai mitä. Tuossa on kopio aikaisemmasta mökellyksestäsi.

        "Paljonko pitää tston huippujen saada sijoituksille tuottoa ja mille summalle jotta kattaisivat edes palkka-sotu yms.hallintokulut ?
        Keskikorko osakemarkkinoilla voi jollain onnenpotkulla nousta 5..ehkä 6:een prosenttiin mutta ei luvattuun/kehuttuun 10 % millään ! Eli jos höpöttäjien..siis Arvon mekin ansaitsemme porukan 20 M€ salkku on oman väen hoidossa voisi hyvässä lykyssä saada kulunsa kassaan mutta entäs ne osuuskorot..mistä ne kehitetään.. Ai tulihan sieltä Oulun Puhelimelta/DNA:n peruja Partneran ylijäämäjaosta 5 M€..mutta ei sillä herran huonetta rakenneta kuten raahessa joukot päätti vaikka esityksiä oli kiinteistövirkaan vilialisoitunut siitä esittämässä.. Kyllä se on paras kun suutari pysyy lestissään ja palaa kiltisti tiskin taakse.. Sovitaanko näin ! Päästään kaikki helpommalla ja askottikin saa unen päästä kiinni jonain yönä ? Vai saako ?"


    • sillä-siisti

      Potti jakoon. Kuka sijoittaja viitsii leikkiä jollakin satasella/kahdella. Purkuun ja jokainen saa pistää pottinsa aivan minne haluaa, kunhan ei pistele finkoodeihin, mastoihin eikä daattameihin. Itse kun sijoitaa, ei tarvitse elättää toimitusjohtajaa, varatoimitusjohtajaa, sihteereitä, sijoituspäälliköitä, sijoitusanalyytikoita, koordinaattodeita, konsultteja, eikä pitää kaliita kokouksia. Ainut jota joutuu elättämään on verottaja ja sen joutuu elättämään sijoitti tai ei. Tietysti jos pisti panokset daattameen, finkoodeihin, voimistelusaleihin tai mastoihin ei mene veroja mutta ei tule kermottavaakaan.

    • NötSkotti

      Mutta hyvänen aika, sitähän hallinto juuri tekee, ajaa jäsenien etua!

      • KehujaEiHeru

        ..kerroppa miten..
        ..kunhan heinähatut ( tj:tä siteerattuna) vaan nauttivat isoja kokouspalkkioita ja kaveeraavat tston isopalkkaisten kanssa aiheuttaen vuodessa isot kulut mutta jäsenet ei saa edes omiaan pois. Ei jonkun jäsenrekisterin pitämiseen ajan tasalla ja osuussiirtojen käsittelyyn tarvi kuin yhden henkilön, muut on vain kuluttamsaa aikaansa ja kahvikuppi kädessä kävelemässä aikaa kuluttaen ja odottaen että uskaltaa lähteä' kotiin ( jos tj on tstolla).. se vain on näin !

        Ei se kauhea kehuminen auta mitään kun on ketunhäntä kainalossa omaan pussiin..Ottoasko vastaa Ottomaattia


      • pääomaailmanpäätä

        Nuivalassa pannaan rahat mieluummiin oikeudessa tappelemiseen. Se on ilmeisen kannattavaa ja rosentteja kertyy huimasti.


      • zetjuhed48
        pääomaailmanpäätä kirjoitti:

        Nuivalassa pannaan rahat mieluummiin oikeudessa tappelemiseen. Se on ilmeisen kannattavaa ja rosentteja kertyy huimasti.

        Ja te pistätte konkurseihin, eikös siellä hääri se ulosottomies ja atvokaatit alituiseen.


    • KevyetVahatJaMenoksi

      ..auttakaa nyt jo poloista askottia kun joutuu entistä ahtaammalle hameväen kanssa, ei saa enää kohta haukkua nuivalalaisia eikä tyhjään kirstuun yrittää hamuta toisten rahoja vartioitavaksi kykypoikien klubi- ja loosileikkeihin. Siltä on jo mennyt hermot ja uhkailee raahen kokoukseen laittavansa puvun päälle ja kauluspaidan ravatilla koristeltuna esiintyä kaikelle jäsen kunnalle.
      Mitähän siitä sanoo valtiovalta..eikun nuivalalaiset ja raahen viisas, onkohan viisasta uhota noin ?

    • KykyPoikienPajasta

      Arvo tuli kotiin, kertoi että oli tehnyt 26 M€ liikevaidolla 7,7,M€ tuloksen. On se kova poika. Unohti mainita että yli 6 M€ tuli entisen oulun puhelimen raunioilta kun kaupunki päätti panna sen realisotavaksi kun ei tuottanut mitään, oli sitä ollut joku muu kuin Arvo fiksu aikoinaan hankkiessaan niitä osakkeita, voi olla että Arvon alennus näkyy myöhemmin taseessa syötynä pääomana, mitenkähän se ressukka vai mikä se oli tilintarkastaja sillä rajoitetulla evidenssillä tuon asian on kirjaillut lausuntoonsa.. joku hiiri oli kuulemma hypännyt ulos laivasta, pelkäsikö jotain vastuujuttua joka on odotettavissa..mutta olihan sinne uusi mehiläiskuningatar houkuteltu hunajapurkin ääreen "laajentamaan näkemystä" globaaleista markkinoista
      Saa nähdä mitenkähän käy, kauanko silmänkääntötemput tepsii kun kevään suosikki luomiväri on keltainen.. ei siis sininen eikä vihreä. !

    • olisinpaminäkin

      Hallitusammattilainen:
      Ajelee kokouksissa istumassa ja ryyppimässä kahvit pullineen ja syö mahansa täyteen mutta ei kartuta kansantaloutta mitenkään. Syö siis toisten tienaamaa leipää ja esiintyy kykypuolueen jäsenenä. Sorvin ääreen ei näistä ole, matopelejä pelaavat puhelimillaan, siihen heistä on. Oikeaa työntekoa kavahtavat.

    • SaaOllaTyhmäJaLaiska

      Miksi kalajoki ei kotiuta aikoinaan osuuskunta ppo:hon sijoittamiaan satoja tuhansia. Niillä saisi rakennettua esim kuituverkon kaupunkiin kuten tekevät sievi-merijärvi ja monet muut edistykselliset kunnat..
      No siksi kun siellä on ööpät matopelin pelaajat ja polvihousu taittelijat edustamassa omaan pussiinsa. Yhtään järkevää esitystä eivät ole osanneet tehdä tai edes kysyä asioiden oikeasta tolasta.

      Tinat tiskiin ja Tenat housuun sanotaan ylivieskan palstalla kun siellä kaupunki kahden (2) äänen turvin epäsi kuitukuvion.. kenenköhän äänet ne olikaan ? Olettamus että entisiä hallintolaisia jotka myi ppo :n
      Vaimon äiti sanoi aikoinaan että "kyllä ne näkee käykkänänsä aikanaan" Ne on Jermu Laineita ? Muistatteko..tullihallitus kuvioista..

    • ruuti-ukot

      Valtakirjoja on kerännyt se yksi sutisuu ja se toinen sielä konttorilla haeskelle valtakirjoille käyttäjiä keinoja kaihtamatta. Omistajien halveksintaa

    • VahatNaamaanKyky

      Joko sutisuu voi alkaa leuhkimaan että rahaa tulee.. kun on halpa halli avannut ovensa puutalossa ?
      Muualla vuokrahintataso laskee mutta kalajoella on niin kovat vuokrat että riittää osuuskorkoihin 10 %.
      En usko.. siis vaikka olen muuten "uskovainen" joita viiksivallu haukkuu selän takana. Miksi ei face to face ?

    • hgdsss

      Täksi kevääksi on ennustettu hankalaa siitepölyaikaa allergikoille! TEE TESTI: Laita kulhoon ohutta jauhoa esim. gluteiinitonta. Hae hiustenkuivain. Töpseli seinään. ’Tuuleta’ hiustenkuivaimella kulhoa. Miten käy?! Hienojakoinen jauhon pöly leviää laajalle alueelle aiheuttaen ’allergisia’ oireita: aivastelua, silmien kutiamista, nenän tukkoisuutta jne. jne. Samalla ympäristö muuttuu pölyiseksi, sotkuiseksi ja hengittäminen on epämukavaa!

      Näin käy myös Tuulivoima-alueella (säde 40 km). Siinä tapauksessa vaikutus on vain monin kerroin voimakkaampi, kun sadat suurteollisuus tuulimyllyt vatkaavat ilmaa valtavien hiustenkuivainten tyyliin eri suuntiin jatkuvilla pyörteiden muutoksilla 24/7. Hö, kuka väittää, ettei tällä ole vaikutusta ihmisiin ja tuotantoeläimiin? Käsi ylös!

    • päähäntoimittelija

      Ookko kokkeillu keinoa, että vetää ween päähänsä?

      • Viirilä

        Tuli mies Arimateasta ja vetäs witun piähänsä.


    • ArimateastaTosiaan

      ..miten ne ajais jäsenien etua kun pitää edelleen ajaa vain omaa etua.. oli sitten päässä wittu tai ei paljon mitään.. mitä jos vähän vahaa ylähuulen päällä ?

      tymma tynnor bullra mest.. ne on sellaista joukkoa !

    • ketäketäkysyy

      PPO:lle taisi jäädä vielä saamisia maksamattomista vuokrista ja liisingmaksut Sisulla maksamatta. Valistunut arvaus, että PPO kuittasi tuosta Mastosta noin reilun 2miljoonaa takkiinsa. Haapajärven kauppakeskus samaan syssyyn Evlille. Kun Evli ottaa riskejä kontoleen, niin silloin PPO maksaa niistä myymistään riskeistä. Nyt vain yritetään peitellä kaikenmailman järjestelyillä ja sanakäänteillä syntyneitä tappioita.
      UUtelan projekti ei oikein onnistunut. Kuka rakensi Maston. Eikös se ollut Miilukangas. Nyt PPO:n halinossa on 3 Miilukankaan edustajaa, yksi hallituksessa ja kaksi hallintoneuvostossa.

    • näinollapit

      Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan tehtävä on rakentaa ja ylläpitää kansalaisten viestiyhteyttä toimialueellaan.

    • kjgds

      Onko lähimuistiongelmat lisääntyneet tuulimyllyalueilla? KYLLÄ. Jopa työikäiset kärsivät muistiongelmista. Dementia lisääntyy huippu vauhtia. Ovatko Suomen päättäjät valmistautuneet tähän? Jopa koululaisilla on vaikea keskittyä lukemiseen, käsitöihin yms. suurta keskittymistä vaativiin töihin. Osaltaan tähän vaikuttavat myös kännyköissä päällä olevat ’Oma yhteyspisteet’. 500:n oppilaan kouluissa saattaa olla samanaikaisesti 250 Oma yhteyspistettä samaan aikaan päällä. Saattaa olla enemmänkin. Myös henkilökunnalla saattaa olla näitä päällä. Sama koskee kaikkia kotitalouksia ja työpaikkoja. Yhteyspisteet ja tuulimyllyt aiheuttavat pitkäaikaisesti käytettyinä pahoinvointia, lähimuistin heikkenemistä, oksettavaa oloa, pahoinvointia, pään särkyä, nivelkipuja, niska-hartiasärkyä, ahdistuneisuutta, ihottumaa, ihon keltaisuutta. Näihin oireisiin haetaan enenevissä määrin eri helpotuskeinoja: lääkkeitä, alkoholia, nuuskaa, muita päihteitä. Jopa huumausaineiden käyttö on lisääntynyt ’neitseellisillä alueilla’ esim. maaseudulla.

    • totuuskirkko

      PPOkähmäys on ajanhenkeen lestasipilän ja "kansallisen" kokoomuksen Suomenmyynnin esimerkki. Näillä mennään kun näin äänestetään.

    • jakajallakäsi

      Kun Korpitassi myi PPO:n Elisalle oli Elisan kurssi noin 15€ nyt pyörii noin 38€. Onhan välillä kaapattu jo Anviakin. Diili oli siis Elisalle kertakaikkisen hyvä mutta PPO:lle ei. Riidat alkoivat kun se Korpitassi myi omin päin nimineen kaikkineen PPO:n. Hintakin oli aivan jotain muuta kuin olisi pitänyt olla. Kumallista on vielä sekin, että myyjää ja ostajaa edustaa nytkin sama lainoppinut. Lisäksi kaikki on perin salaista, vaikka onhan tietoja vuotanut ja vuotaa edelleenkin, onneksi.

    • ArvoltaLoppuuLimiitti

      Nyt lähtee Arvon kassasta loput Partnera..ent Oulun Puhelin DNA:n myynnistä saadut rahat kun oli julkituotu että 23.8.2018 maksetaan niistä omistajille "korkoa" kuten hallinto ja tstotyöväki sitä kutsuu ! Paljonko niistä OPOY osakkeista on aikoinaan maksettu ja mikä on niiden Arvo nyt.. kirjanpidossa ? Pitääkö tehdä alakirjauksia kuten Mastosta..Sisusta..Fincodesta Yms Datamesta ?

      Yksikään ei ole ollut niitäkään rahoja hommaamassa mutta elvistelevät että ovat hyvin sijoittaneet toisten omaisuutta kuitenkin imien välistä itselleen hyvät liksat ja kokouspalkkiot kirjanpitokikkailujen avulla.
      Kyllä se seuraava tulosjulkistus antaa kuulua totuuden jolloin luulisi joidenkin silmien aukeavan siitä kusetuksesta jota on harrastettu jo kuusi vuotta..samojen päällepäsmärien toimesta.

      • Niinloppuukin

        Kyllä siellä uusien ja vanhojen koijareiden toimesta jotakin keksitään...


    • ojalan-setä

      Kyllä jotkut kalajoellakin halusivat, että Elisan paperit myydään mutta ei tuolla hinalla. Halua ei kyllä ole missään muualla tuotu julki kuin Esson paarisa, eihän hallitus ota käsittelyyn jäsenistön esittämiä asioita. Onhan siellä hallintoneuvostossa joitain kalajokisiakin joskin joo joo miehinä (hallitusammattilaisina).

      • Postinjakelua

        Onko invalassa pelkästään ammattivalittajia jotka häviävät aina kaikki juttunsa?


      • K.juritika

        Onko tämä postaaja sitten ammatisijoittaja. Tietylle sijoitustoiminalle nauraa naurismaan aidatkin. Onko näin, että ovat hävinneet kaikki sijoituksensa.Aina on mennyt persiilleen, myyty joko liian aikaisin tai veikattu väärää hevosta.


      • i.piiskanen

        Eikös ne moittineet viimme kokouksessa, että kun riidellään niin paljon, että kulut on suuret. Sama lakimies könöttää joka kokouksessa ja kulut on siittä suuret. Vaihtoon moinen ukko.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2300
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1781
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1271
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      136
      1133
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe