Hihnakäytös

pentuvetää

Koira on melkein vuoden ikäinen uros ja ongelmana siis hihnassa vetäminen. Käsitän kyllä, että kysessä on nuori koira ja koulutus vie aikaa. Tähän saakka olen tehnyt niin, että aina hihnan kiristyessä pysähdyn ja odotan kunnes koira tulee vierelle ja mun aloitteesta jatketaan matkaa. Tätä on junnattu jo useampi kuukausi ja oikeastaan minkäänlaista edistymistä ei ole havaittavissa. Kysymys kuuluukin, että mitä muita keinoja kannattaa kokeilla? Pitäisikö kääntyä aina ympäri hihnan kiristyessä ja jatkaa matkaa erisuuntaan joitakin metrejä. Ehdotuksia otetaan ilomielin vastaan. Palkaamisesta sen verran vielä, että namilla ja kehumalla olen palkannut aina kun pentu siirtyy mun vierelle.

22

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KokeileVaan

      Jep. Käänny ympäri ja palkkaa sivulta, pysy liikkeessä koko ajan.

      • Pentuvetää

        Kiitti neuvosta :)


    • koirienystäävä

      Hihnaa ei tarvitse. Jos koira karkaa, muista vanha sanonta "kyllä nälkä koiran kotiin ajaa!"

    • ÄläKidutaElukoita

      Päästä vapaaksi se elukka. Miksi sen pitää kitua sinun kanssasi.

    • Henkilö12345

      Minä opetin omani (veti aivan sikana, tuli meille aikuisena 35kiloisena voimanpesänä) juurikin pysähtymällä ja kääntymällä takaisin tulosuuntaan. Kuukauden päivät ainakin junnattiin, kunnes alkoi koira ymmärtää, että ei me edetä jos vetää. Tästä toinen kuukausi niin alkoi selkeästi olla asiallista kulkua. Ja kuristuspanta oli aluksi ehdoton, nätisti kulkiessaan se kun on aivan löysä ja vetäessä painaa, hyvin äkkiä hoksasi sen (tätä pidin vain pienillä pissalenkeillä) . Edelleen tulee välillä takapakkia ja taas reenataan hihnakäytöstä, mutta sitkeästi vaan eikä anna periksi, niin oppii!

      • pentuvetää

        Tässä on nyt tota kääntymistä harjoiteltu pitkät ajat ja minkäänlaista muutosta ei ole tapahtunut. Ei parempaan eikä huonompaan


      • Helpporatkaisu

        Kuonoon vedonestovaljas, toimii nopeimmin ja parhaiten ei kuitenkaan ihan pennulla. Vaatii hieman totuttelua, ettei vahingoita koiran niskaa. Vedonestovaljaalla voi myös estää koiraa tuijottamasta vastaantulevia koiria ja estää näin remmirähinät.


    • Ninelan

      Ei koiruli hihnaa vedä, vaan omistaja! Opetelkaa näkemään asia hänen näkökulmastaan!

    • koiraharrastaja2

      Minkälaista käytöstä haluat koirallesi opettaa?

      Haluatko, että se aina hihnan kiristyessä palaa viereesi?
      Vai halutko että se kulkee vierelläsi?

      Palkkaa siitä käytöksestä, mitä haluat vahvistaa. Jos haluat että kulkee vierellä, vahvista sitä ja palkkaa juuri siitä. Ulkona voi aluksi olla hankalaa, kun on niin paljon muuta mielenkiintoista, joten aloittaisin ihan kotona sisällä harjoittelun ja kun se toimii, siirtyisin ulos harjoittelemaan ja ensin pyrkisin harjoittelemaan mahdollisimman rauhalliseen aikaan, kun kulkijoita on mahdollisimman vähän.

      • pentuvetää

        Tavoite olisi, että koira kulkisi vierelläni kokoajan eikä vain palaisi hetkeksi vierelle hihnan kiristyessä. Kiitti vinkistä! :)


      • HisMastersVoice_orig
        pentuvetää kirjoitti:

        Tavoite olisi, että koira kulkisi vierelläni kokoajan eikä vain palaisi hetkeksi vierelle hihnan kiristyessä. Kiitti vinkistä! :)

        Tuo tavoitteesi sievästi vierelläsi kulkevasta koirasta saattaa kyllä olla nk. mission impossible, tai ainakin lähes. Se riippuu paljon minkä rotuinen koirasi on. Saksanpaimenkoira, kuten useimmat muutkin paimenet ja nk. seurakoirarotuiset oppivat tuon helposti ja nauttivatkin siitä. Sitten on joitain metsästysrotuisia joiden tarkoituskin on osata työskennellä yksin, joko saalista ajaen tai pysäyttäen ja haukulla isäntänsä paikalle kutsuen. Oma lukunsa on vielä arktiset vetokoirat. Näihin ryhmiin kuuluvia tuskin koskaan saat täydellisen kuuliaisesti ja sievästi kulkemaan rinnallasi, vaan aina on pientä painetta ottaa etäisyyttä.

        Eli jos koirasi kuuluu jompaan kumpaan viimemainituista ryhmistä, niin aseta tavoitteet kevyemmiksi ja tyydy siihen että koira pysyy askeleen päässä langan loppumisesta. Sen se kyllä oppii.
        Ja ylipäätään, älä odota vielä mitään tulosta tuon ikäisen kanssa. Nyt on kaikki niin uutta ja mielenkiintoista että totteleminen on sijalla viimeinen. Jatka vaan kouluttamista tuolla jo aloittamallasi metodilla edelleen, varsinkin ensinmainitun ryhmän edustajan kanssa. Kun koirasi täyttää kolme, niin niillä vaiheilla viimeistään tulet huomaamaan niin radikaalin muutoksen koirassai että epäilet jonkun vaihtaneen sen.


    • mellanagia

      Itse olen ottanut tavaksi opettaa jo pienenä pentuna. Silloin se on nopeaa ja helppoa eikä tarvitse pois-opettaa huonoa käytöstä. Onnea treeneihin.

      • pentuvetää

        Tässä just tein virheen, kun pidin tuota vapaana lähestulkoon aina kunnes se täytti 5kk. Fiksumpi olisi treenannut hihnakäyttäytymistä enemmän


      • Eiainasivulla
        pentuvetää kirjoitti:

        Tässä just tein virheen, kun pidin tuota vapaana lähestulkoon aina kunnes se täytti 5kk. Fiksumpi olisi treenannut hihnakäyttäytymistä enemmän

        Minusta riittää, et koira kulkee vierellä ohitukset ja jos on sellaisessa paikassa että se on tärkeää.Ei sen kokoajan tarvii vierellä olla, jos on alue jossa voi tutkia ja haistella.Kaupungilla tietty eri.Mut kyl koirat tarvii sitä nenätyöskentelyäkin, et saavat tutkii ja haistella.Itse hommasin pitkän liinan, jotta voidaan metttäpoluilla ja pelloilla kulkea niin et koira saa haistella mielensä mukaan.Koira pitää selkeästi niistä lenkeistä, kun saa hajuja tutkia.Tietysti ollaan opeteltu ohitukset ja kaupungilla sivulla kulkemista, koska se on siellä ihan pakkokin.
        Vapaana ei saa täällä pitää, kun en kuulu metsästysseuraan, enkä omista kun pihamme.Sukulaisten luona saadaan sitten heidän maalla irti juoksutella ihan mielinmäärin, ja luvallisesti :)


      • pentuvetää

        Itse olen ajatellut, että siinä vierellä kulkiessakin pystyy kyllä haistelemaan paikkoja. En siis vaadi mitään sen kummempaa kontaktia. Ainoastaan sitä, että kulkisi löysällä hihnalla. Itsellä on mahdollisuus pitää metsässä vapaana ja onkin irti monta kertaa viikkossa.


    • kksää

      Vaihda panta valjaisiin. Voi olla että panta puristaa kaulaa ja vetää siksi.

      • pentuvetää

        Valjaita kokeiltu itseasisassa kaksiakin eri valjaita, mutta vetämisen suhteen ei tapahtunut muutosta. Valjaita pidin siis melkein 2kk "kuurina" ja yritin koluttaa vetämistä pois.v


    • ksuihhhkkshh

      Minä olen aina opettanut, ja opetan jatkossakin nyppäsytekniikalla, oppii nopeasti, ja ei tarvii viikko ja kuukausitolkulla veivata ihan selvää asiaa. Isolla ja jo vetämään oppineella koiralla asia on jo tuhannesti vaikeampi. Jos hajut ja hilluminen on jo pinttyneitä tapoja, ei siinä omistajan seisoskelut ja nakit paljoa auta. Ammattiapua kokeneelta kouluttajalta, ja kuonopanta, ja siihen liitettynä tiivis koulutus !

      • pentuvetää

        Joo oon tota kuonopantaakin harkinnut ja luulen, että sitä pitää kokeilla ainakin. Tuttava ehdotti kuristavaa ketjukaulainta, mutta se vaikuttaa niin rajulle tavalle kouluttaa, etten ole sellaista käyttänyt. Positiivisin metodein on tarkoitun kuitenkin kouluttaa.


      • ddhyrys222

        Ei kuristava panta ole mitenkään raju tapa opettaa mitään, ja esim silloin jos pitää ehdottomasti pitää koira turvassa, ettei se vedä esim päätään läpi pannasta, kuristuspanta on ainoa vaihtoehto. Mutta sen käyttö vaatii vähän käsitystä siitä mitä ja miten tekee. Kuonopanta on varmasti turvallisempi vaihtoehto. Mutta sinulla on oltava sellainen asenne että koiran on sinua toteltava, sinä vaadit, koira tottelee, jos pidät sellaista, neuvoteltaisiinko tästä kävelytyylistä, kulta, et saa koiraasi sitä auktoriteettiä, jota vaaditaan että saat nuoren, kouhkaavan koiran rauhoittumaan ja kuuntelemaan mitä olet sille opettamassa.


    • jeejee1234191

      Tsekkaa onko panta liian kireällä. mä suosittelen hyviä valjaita, meillä hellitti vetämiseen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe