Näyttö sisäilmaongelmien osalta tiivistettynä

Lääkäri2

Rakennuksen kosteusvaurion on katsottu olevan yksi hengitystieoireiden ja astman riskitekijä. Suoraa syysuhdetta terveysvaikutusten ja kosteus- ja homevauriorakennusten välillä ei ole tutkimuksissa kuitenkaan voitu vahvistaa. Ei ole olemassa määriteltyä "hometalosairautta".

Syysuhdetta yhdenkään terveysvaikutuksen ja kosteus- ja homevauriorakennusten välillä ei ole voitu todeta siis, koska ei tiedetä, mistä tekijöistä ja millä mekanismilla terveysvaikutukset aiheutuvat. Mitään näyttöä siitä ei ole että mitkään sisäilman "toksiinit" aiheuttaisivat mitään terveyshaittoja. Vaikka mikrobikasvun on arvioitu olevan merkittävä hengitystieoireiden taustatekijä, näyttö mikrobikasvun yhteydestä terveysvaikutuksiin on ristiriitaista. Kyseessä siis on vain arvio (potilaathan usein haukkuvat terveyskeskuksia "arvauskeskuksiksi", arvaus tässäkin kyseessä on että mikrobivaurio aiheuttaisi jotain terveydelle(!)

Kosteusvaurioiden yhteydessä esiintyy usein monia muita sisäilmaan liittyviä tekijöitä (esim. puutteellinen ilmanvaihto ja ilmanvaihdon epäpuhtaudet, liian korkea sisälämpötila, kuiva sisäilma, hajut, tupakansavu, mineraalikuidut ja erilaiset allergeenit), jotka voivat vaikuttaa oireiluun. Myös yksilölliset lähinnä psyykkiset tekijät vaikuttavat oireiluun.

Ei ole olemassa laboratorio- tai muita tutkimuksia, joilla kosteus- ja homevaurio voidaan edes kohtalaisen varmasti yhdistää yksilön hengitystieoireisiin tai sairauksiin. Ammattiastmatutkimuksissa voidaan käyttää PEF-työpaikkaseurantaa sovittujen käytäntöjen mukaisesti (tästäkin tutkimuksesta ollaan mahdollisesti luopumassa käsittääkseni, TTL:n asiantuntijat ovat alkaneet katsoa tämän tutkimuksen melko lailla turhaksi, ei vaikuta oikeastaan muuhun kuin siihen ehkä maksaako vakuutusyhtiö ammattitaudiksi katsottavassa astmassa astmalääkkeet vai ei)

Tärkeä huomio on että rakennuksen sisäilman rooliin potilaan oireessa tai sairaudessa ei tule ottaa kantaa ilman, että käytettävissä on terveydensuojeluviranomaisen eli yleensä kunnan terveystarkastajan tai rakennuksen kunnon ja sisäilman laadun tutkineen pätevän asiantuntijan (esim. rakennusterveysasiantuntija, STM:n asetus 545/2015) lausunto siitä, onko rakennuksessa merkittävä kosteus- ja homevaurio, useinhan tästäkään ei ole tarkkaa tietoa kun potilas jo hakeutuu lääkäriin ja syyttää sisäilmaa oireistaan. Toki potilaan oireiden ja sairauksien diagnostiikka, erotusdiagnostiikka ja hoito aloitetaan normaalisti hoitosuositusten mukaisesti täysin riippumatta siitä, voidaanko oireiden taustalla osoittaa tai olettaa olevan rakennuksen kosteusvaurio, mutta olisi joka tapauksessa hyvä kertoa lääkärille jos kosteusvaurio on todettu (pelkästä epäilystä eli arvauksesta ei ole välttämättä tarpeen kertoa, saattaa vain sotkea tilannetta).

19

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro.lääkärille

      "Joka tapauksessa hyvä kertoa lääkärille jos kosteusvaurio on todettu."

      Joo näin tein 28.12.2009 kun pitkään oli oireita ja lukuisia tulehdus-sairauksia 2004 Kolmenässänkujallle muuttomme jälkeen ollut. Niin ja kosteuskartoittaja joulukuun alussa 2009 kävi tutkimassa kosteusvaurioisen allaskaapin ensimmäisessä homeasunnossamme ja ruiskutti sinne kaapin sisälle ja ulkopuolellekin Germasert Super "Homeentappoainetta mitä teollisuus käyttää" sanoi vain vältellen, tämä vaikean isännöitsijän tilaama, kosteuskartoittaja kun kysyin. "Onko tuo myrkky turvallista."

      No ei perkele ollutkaan turvallista koska helvetinmoisia oireita alkoi heti illalla sen myrkytyksen jälkeen. Kävin mäkihypyn COC kilpailuissa Rovaniemellä itsenäisyyspäivänä ja oireita ei ollut mitään sillä matkalla, mutta kun tulin kotiin Hollolaan, niin oireet alkoi heti kohta. Silmähermo-oireita, iho-oireita oikeassa jalassa, poskionteolokipuja ja räkää valui vaikka poskiontelot oli leikattu 2007 tammikuu. Helvetimoisia hengitysvaikeuksia varsinkin keittiössä sekä silmien alla iho-oireita poskilla. Sinnittelin siinä joulun pikkumuksujen joulunvieton vuoksi mummolasa ja yritin olla ulkona sen mitä pystyin kovassa pakkasessa ja tuuletin homeläävää, mutta ei ne oireita poistaneet. Mitään hajuja ei ollut vielä silloin häiritsemässä elämää siinä asunnossa, mutta vittumaiset oireet kyllä haittasivat nukkumistakin.

      Hajut tulivat mukaan vasta MCF PHMG myrkytyksen jälkeen helmikuussa 2010 ja jatkuvat verenvuodot myös.

      28.12.2009 oli sitten pakko mennä Hollolan tk lääkärin vastaanotolle. Onnekseni sattui omalääkärin tuuraja olemaan erikoisasiantuntija homesairaudesta. Kun siinä vastaanotolla tutki ja kyseli tilanteesta, niin sanoi päättäväisesti, että "Homesairaus heti pois kotoa, onko paikkaa mihin mennä." Lisäsi vielä että asunnosta pitää ottaa materiaalinäytteitä, porata lattiaan reikiä siihen allaskaapin kohdalle ja pitää ottaa verikokeita ja tuloksia verrata toisiinsa”.

      Mitään tuollaista tutkimusta ei koskaan tehty loppuun asti vaikka IgG ja IgE verikokeet vaadin terveyskeskuksen kovasta estelystä huolimatta otettavan maaliskuulla 2010 ennen poismuuttoa siitä homeasunnosta. IgG verikokeesta näkee, että siellä oli myrkkyjä joita päivät ja yöt jouduimme hengittämään. Lääkäri määräsi lausunnossaan, että "asunto pitää tutkia puolueettomasti." Eivät tutkineet kusettajat puolueettomasti vaan petollisesti. Nekin paperit ovat Itä-Suomen Hallinto-oikeudessa tai KHO kuten kaikki muukin todistusaineisto sisäilman myrkyllisyydestä siinä homeasunnossa.

      Itä-Suomen hallinto-oikeus sekä Korkein Hallinto-oikeus määräsi useiden valitusteni jälkeen sen allaskaapin purettavaksi ja näin myönsivät terveyshaitan minkä
      siinä petollisesti otettujen näytteidenottojenkin jälkeen tosiasiassa oli. VAHVA VIITE VAURIOSTA RUNSAASTI MIKROBEJA. Petollisen homedesinfionnin jälkeen löytyi Aspergillus versicolor, Chaetomium ja Penicillium toksiineita tuottavia homeita joten jokainen voi etsiä netistä mitä nuo myrkyt aiheuttavat pitkän altistumisen aikana. Vasta kovan taistelun jälkeen se allakaapin heivasivat pois vuosien päästä muuttomme jälkeen

      Terveydensuojeluviranomaiset valehtelivat, että terveyshaittaa ei ole. KHO ei noteerannut tietenkään mitenkään meille tehtyjä petoksia kun MCF PHMG myrkytys oli helmikuussa ennen näytteidenottoja ja otsonointi vielä ennen lisänäytteidenottoja kevät 2010 ja suojelevat näin petollisia näytteidenottojen tilaajia ja niiden tekijöitä.

      Allaskaappi oli siis terveyshaitta ja sitä ei koskaan korjattu eikä vaihdettu siinä asunnossa kun siellä asuimme. Homedesinfionteja vaan tekivät petollisesti vaikka isännöitsijä oli luvannut sen allaskaaapin vaihtaa heti kun terveydensuojeluviranomaisten huomaustus siitä virallisesti tuli vuonna 2010.

      No vasta 14.11. 2016 kohteessa tehdyn viranomaistarkastuksen aikana totesivat allaskaapin lopulta vaihdetuksi. Kuinkahan kauan se homemikrobitoksiinivaurioinen allaskaappi on ollut siinä asunnossa uusien asukkaiden aikana. Se homeasuntomme ja seinänaapurin myös oli yli kaksi vuotta myymättä ja tyhjillään ennenkuin taloyhtiö antoi sinnittelylleen periksi ja teetti helvetin kovat homeremontit niihin asuntoihin. Terveydensuojelupäällikön raportissa on kyse (nk. kattava VOC remontti.) Ei helvetti tätäkin mitä pukkaavat soopaa. Asunnosta löytyi, hometta, mikrobeja, toksiineita solumyrkkyjä, VOC 2-etyyliheksanoli ja MCF PHMG biosidien jäämiä.

      Paljon on asiota päin perseitä tässä maassa ja näyttää, että nykyisen hallituksen aikana huonommaksi vaan menee. Sekä TTL:n siedätykset myös vie "herkimpiä" kohti helvettiä.

      Muuten tuo sun kirjoituksesi Lääkäri2 on mitään sanomatonta paskaa, siinä et kerro siedättäjä Markku Sainion saavuttamista potilaiden parantamisesta taaskaan mitään minkälaisia "Alkusyitä" oli hänen ympäristöyliherkkien parantamisissa. Menivätkä takaisin toksiinitaloihin.

    • Lääkäri2

      Kyllähän tuollaiset myrkyt ovat nykyisin "kiellettyjä" eikä Käypähoitosuositus niitä tietenkään suosittele eikä kukaan lääkärikään, ei sellaisia tarvita eikä ole syytä missään nimessä käyttää vaan oikea remontti on se mitä pitää käypähoitosuosituksenkin mukaan tehdä. Lääkäreitä ei voi syyllistää mistään myrkyistä siis missään nimessä. IgG ei anna mitään käytännön apua homeista saatavien oireiden selvittelyssä eikä sitä suositellakaan käytettäväksi. Kun ongelmat olivat nousseet "muoti-ilmiöksi" tuossa 2000-luvun alkupuolella näiden homeiden osalta ja oltiin kädettömiä mitä tässä pitäisi tehdä niin keksittiin että otetaan turhia vasta-aineita ihmisistä vaikka se rakennushan siinä pitää tutkia tietenkin eikä selvitellä verikokeilla onko hometta vaiko ei. Lisäksi kun niitä IgG-vasta-aineita löytyy vähän jokaiselta jollekin homeelle ja toisaalta oireita on vaikka niissä ei varsinaisesti vasta-aineita kosteusvauriohomeille ole niin turhiahan nuo ovat. IgE kertoo lähinnä allergiasta, eikä sisäilmaoireissa ole kyse allergiasta samalla lailla kuin vaikkapa koivuallergia, koira-allergia tai omena-allergia. No, tieto tarkentuu, etenkin lääketieteellinen tieto, tutkimusten ja kokemuksen kautta. Uusi käypähoitosuositus on todella hyvä ja järkevä tiivistelmä uusimmasta nykytiedosta kaikkinensa ja antaa nimenomaan käytännön ohjeet miten edetä ja toimia, siis lääkärille. Ei ole voitu todeta että ne hometoksiinit olisivat oireiden taustalla tai että ne aiheuttaisivat mitään muuta kuin jossain soluviljelmissä tms. Toki jos niitä syö niin saa varmasti vatsaoireita nyt ainakin ja päänsärkyä, huonoa oloa yms. Ei niitä kyllä kukaan syö edes pahimpaan nälkäänsä. Tuollaiset teollisuuskemikaalimyrkytykset ovat aivan poikkeuksellisia toimia, yhtäkään muuta tapausta mistään Germasert Superista en ole kuullut. Homesiivous on eri asia remontin jälkeen. Jos se huonekalujen yms. haju häiritsee vaikka olisi remontti tehty tai uuteen asuntoonkin muutettu niin otsoni on oikein hyvä hajujen poistoon eikä siitä jää mitään kun se huonekalu on tuuletettu tms. tai odotettu päivä pari otsonoinnin jälkeen ennen kuin se huonekalu taas käyttöön otetaan. Kyllähän se haju tarttuu etenkin tekstiileihin, homemökeiltä Lääkäri2:n kotiin tullessakin on aina vaatteet pitänyt tuulettaa ja pestä jotta haju on kokonaan lähtenyt. Makuupussin olen tuulettanut pitkään sitä en ole pessyt ja haju on lähtenyt. En toki halua kotiini homeen hajua vaikka siitä ei terveyshaittaa olisikaan. Haluan että kotona on puhdas ja raikas sisäilma joka tapauksessa tietenkin. Samaten työpaikalla, vaikka miltään työpaikalta ei ole haju tarttunut muuta kuin yhteen nappanahkaiseen salkkuun jonka salkun heitinkin roskiin jo, en tosin hajun takia vaan kun se meni rikki. Mökkien "mökin tuoksu" kuten edesmennyt anoppini sanoi ihastellen tuoksua taas tarttuu vaatteisiinkin, mutta työpaikan homeet eivät betonitaloissa ole tarttuneet. Sen sijaan kaikisas 80-luvun puurakenteisissa tiiliverhoilluissa taloissa joissa on painovoimainen ilmanvaihto on tietty ominaishaju, ei homeen haju vaan jonkin sen ajan rakennusmateriaalin haju joka tarttuu vaatteisiin, heikon painovoimaisen ilmanvaihdonkin takia varmaan jo. Lääkäri2 pystyy haistamaan potilaasta asuuko potilas 80-luvulla rakennetussa omakotitalossa, se on helppoa kun hajun tunnistaa. Lääkäri2:lla on v. 2005 valmistunut omakotitalo, jossa ei haise yhtään mikään ja ilmanvaihto on sairaalatasoa, suodattimet sen mukaan ilmanvaihtokoneeseen katsottu ja riittävällä teholla ilmanvaihto talossa aina on, hiilidioksidia tai kosteutta ei kerry yhtään liikaa, Lääkäri2:lla on saksalainen erittäin tarkka ammattitason kosteusmittari ja lämpömittari kotona käytössä, lämpötila on aina 21,5 paitsi makuuhuoneessa eli "Masterbedroomissa" 20,0. Juuri sopiva lämpötila tuo on suositusten ja kokemuksenkin mukaan.

      • Ygguk

        Minkälaisia vaivoja nämä haisevat 80-luvun taloissa asuvat potilaat käyvät valittamassa? Toki lääkärinä tiedät, että ainoastaan penicillium haisee ns. homeelta eli potilaan kotona voi olla vaikka minkälainen myrkkycoktail, joka aiheuttaa esim. toistuvia flunssia ja selittämätöntä väsymystä. Määräät tietysti antibiootteja kuten kunnon homelääkäri, vai kuinka?

        "Monet ihmiset eivät tiedä miltä home haisee. Klassinen homeen haju tuntuu esim. leipäpussissa johon unohtunut leipä kasvaa vihreää Penicillium-hometta. Eri homeilla on kuitenkin erilaisia hajuja. Vauriorakenteissa voi tuntua tunkkaista, ummehtunutta, maakellarimaista tai multamaista hajua. Joskus rakennuksessa tuntuva haju voi aiheutua kosteuden vaurioittamista materiaaleista, joissa tapahtuu kemiallista hajoamista. Voimakkaimpia hajuja tulee eräistä maaperämikrobeista kuten sädesienistä eli aktinomykeeteistä sekä Geomyces ja Geotrichum -sienistä. Hometalo voi olla myös täysin hajuton."

        http://indooraid.com/?page_id=86


      • Lääkäri2
        Ygguk kirjoitti:

        Minkälaisia vaivoja nämä haisevat 80-luvun taloissa asuvat potilaat käyvät valittamassa? Toki lääkärinä tiedät, että ainoastaan penicillium haisee ns. homeelta eli potilaan kotona voi olla vaikka minkälainen myrkkycoktail, joka aiheuttaa esim. toistuvia flunssia ja selittämätöntä väsymystä. Määräät tietysti antibiootteja kuten kunnon homelääkäri, vai kuinka?

        "Monet ihmiset eivät tiedä miltä home haisee. Klassinen homeen haju tuntuu esim. leipäpussissa johon unohtunut leipä kasvaa vihreää Penicillium-hometta. Eri homeilla on kuitenkin erilaisia hajuja. Vauriorakenteissa voi tuntua tunkkaista, ummehtunutta, maakellarimaista tai multamaista hajua. Joskus rakennuksessa tuntuva haju voi aiheutua kosteuden vaurioittamista materiaaleista, joissa tapahtuu kemiallista hajoamista. Voimakkaimpia hajuja tulee eräistä maaperämikrobeista kuten sädesienistä eli aktinomykeeteistä sekä Geomyces ja Geotrichum -sienistä. Hometalo voi olla myös täysin hajuton."

        http://indooraid.com/?page_id=86

        No en todellakaan määrää antibiootteja sen takia että jonkun vaatteet haisevat sellaiselle kuin nyt yleensä 80-luvun omakotitaloissa (joissa on painovoimainen heikkotehoinen ilmanvaihto etenkin kesäisin kun sisällä ilma on saman lämpöistä kuin ulkonakin eikä se ilma vaihdu juuri yhtään) haisevat. Haju on aivan erilainen kuin homeisilla mökeillä tai homeisessa betonirakennuksessa esim. vanhoissa julkisissa rakennuksissa maanalaisissa tiloissa. Haju ei ole myöskään sama kuin kellareissa. Haju vaihtelee myös sen mukaan onko potilaalla kotieläimiä. Tulevat vaivoilla laidasta laitaan, vammoja, nilkannyrjähdyksiä, tenniskyynärpäitä, haavoja, flunssaa, yskää, kurkkukipua, selkäkipua, niskajumia, päänsärkyä, väsymystä, ahdistusta, masennusta, silmätulehdusta, korvakipua, poskiontelotulehdusta, verenpainetautia, veritulppia, vatsakipuja, vatsatautia jne. ihan laidasta laitaan. Toki jos on nielurisatulehdusta tai keuhkokuumetta tai vaikka virtsatieinfektiota niin antibiootti tilanteen mukaan on paikallaan. Erilaisia hajuja on ainakin neljää-viittä tyyppiä, jotka tunnistan helposti. Se rakennuksen haju ilman hometta, sitten maakellarimainen mikrobien haju, sitten homeen haju betonitaloissa, sitten erilainen haju homeisella mökillä kuin sellainen toisenlainen alapohjan haju, jos seinässä ja/tai katossa on hometta niin haju on homemaisempi kuin jos vain mökin alapohjassa on lievä mikrobivaurio. Mummonmökin haju ehkä tuota parhaiten kuvaa. Mikrobivaurio, vaikka se ei olisi hometta vaan vain kosteaa alapohjan puuta haisee mökille. Kuivanmaan tai järvenrantamökeissä tämä on tyypillisempi, merenrannalla olevissa mökeissä haju on enempi homeinen. Oikeastaan kaikki merellä olevat mökit joissa Lääkäri2 on käynyt ovat haisseet homeelle enempi vähempi. Se mökki tulisi tuulettua ja lämmön olla ympäri vuoden riittävä, vähintään 15 astetta ja ilman vaihtua jos haluaa kosteissa olosuhteissa merellä olevan mökin pysyvän hajuttomana. Mutta sinällään hajuista viis, ei niistä sairastu.

        Lukekaa vaikka netistä mitä hulluuksia ihmiset alkavat selittää kun on työpaikalla ollut "hometta":

        "airastuin itse joku vuosi sitten työpaikkani sisäilmaongelmien vuoksi pahaan astmaan ja monikemikaaliherkkyyteen, sain myös laajan kirjon muita vakavia oireita. Jouduin lopulta lopettamaan työt terveyden lopullisen menettämisen uhalla, vaihtoehtoja ei ollut. Saan edelleen 'siedätystä' päivittäin, sillä puolisoni on töissä samassa rakennuksesssa, joka minut sairastutti. Samoin saan oireita aiheuttavia altisteita päivittäin lasteni mukana kahdelta eri koululta sekä harrastepaikoista."

        Tuohan rajoittaa ihan käsittämättömän paljon jo elämää. "Monikemikaaliyliherkkyys", ei sellaista olekaan kuin potilaan kokemana oireena kun aivot ovat ylivirittyneet hajuille. Jo siis muka kun jonkun vaate haisee niin siinä on muka niin kovat toksiinit että sairauden oireet tulevat, joopa joo.

        "Toiseksiviimeisellä käynnillä sain samalta lääkäriltä luettavakseni Markku Sainion kirjoituksia, ikäänkuin vain 'toisenlaisena näkemyksenä'. Nyt viimeisimmällä käynnilläni astmalääkärini jo ehdotti - kuultuaan että terveystilanteeni ei juuri ole muuttunut - että nyt minun pitää rohkeasti ryhtyä elämään ihan normaalisti ja käymään paikoissa joissa saan oireita, jotta tilanteeni ei pahenisi!"

        Siinä on sentään lääkärikin alkanut tajuta tilanteen mahdottomuuden. Ja vakuutusyhtiö myös:

        "Minua hoitava astmalääkäri suhtautui aluksi tilanteeseeni hyvin asiallisesti, kirjoitti mm. tarvittavat lausunnot KEVA:lle tekemiini ammatinvaihtotuen hakemuksiin (KEVAn - kuten valituskierrosten jälkeen vakuutusoikeudenkin - mukaan olen 'terve ja kykenevä palaamaan entiseen työhöni'). "

        Siinä on riippumaton vakuutusoikeuskin todennut että ei voida todeta yhteyttä sisäilmalla ja sairastumisella. Kun se yhteys pitäisi jotenkin osoittaakin eikä vain perustaa päätöksiä siihen mitä potilas kertoo oireikseen ja vaikuttaa ihan terveelle.

        Televisiossakin "homesairaat" hymyssä suin aivan normaalin oloisina selittävät että "nytkin särkee päätä ihan mielettömästi, on pahoinvointia, oksettaa jne jne" eikä mitään siihen viittaavaa ole havaittavissa. Esim. migreenikohtaus jo vie kaiken keskittymiskyvyn niin että ei kykene todellakaan juttelemaan televisiossa vaan keskittyy vain särkyyn ja hakeutuu pimeään, rauhalliseen ja hiljaiseen paikkaan.


    • Lääkäri2

      "28.12.2009 oli sitten pakko mennä Hollolan tk lääkärin vastaanotolle. Onnekseni sattui omalääkärin tuuraja olemaan erikoisasiantuntija homesairaudesta. Kun siinä vastaanotolla tutki ja kyseli tilanteesta, niin sanoi päättäväisesti, että "Homesairaus heti pois kotoa, onko paikkaa mihin mennä." Lisäsi vielä että asunnosta pitää ottaa materiaalinäytteitä, porata lattiaan reikiä siihen allaskaapin kohdalle ja pitää ottaa verikokeita ja tuloksia verrata toisiinsa”. "

      Oikeassa oli kollega. Siis pois toistaiseksi asunnosta ja nimenomaan materiaalinäytteet ja rakennuksen perusteellinen tutkimus ovat tarpeen, verikokeita ei tarvita eikä niitä enää oteta, vielä 2007-2008 saatettiin turhaan jossain ottaa kyllä ja saattoi kollegalle ollut jäänyt vanha käsitys asiasta mieleen. Oli kyllä selvästi jo tuohon aikaan ihan hyvin perehtynyt homelääkäri. Nykytiedon valossa pitäisin Sainiota ja itseäni eräinä maamme johtavista homelääkäreistä.

      • Ygguk

        "Nykytiedon valossa pitäisin Sainiota ja itseäni eräinä maamme johtavista homelääkäreistä."

        No nyt alkoi kehuminen. Nykytieto on huomisen jätepaperia, eikä auta vakavasti sairaita.


      • Lääkäri2
        Ygguk kirjoitti:

        "Nykytiedon valossa pitäisin Sainiota ja itseäni eräinä maamme johtavista homelääkäreistä."

        No nyt alkoi kehuminen. Nykytieto on huomisen jätepaperia, eikä auta vakavasti sairaita.

        Monia herkempiä on rauhoittanut jo tieto siitä että vakavan sairastumisen vaaraa ei ole ja voi jatkaa töitä toistaiseksi normaalisti ja tieto siitä että rakennus tullaan tutkimaan. Jotkut naiset ovat olleet aivan todella hädissään vaikka eivät olisi saaneet edes oireita ja vaikka edes siitä ei olisi tietoa onko edes mitään hometta. Siis jos joku on edes epäillyt hometta vaikka nyt väsymyksen ja päänsäryn syyksi. Pelottelupuheella on kauaskantoisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin. Pelotellaan että saa jonkun vakavan sairauden, jopa syövän, vaikka mitään hätää ei olisikaan.


      • eisiedätystäei
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Monia herkempiä on rauhoittanut jo tieto siitä että vakavan sairastumisen vaaraa ei ole ja voi jatkaa töitä toistaiseksi normaalisti ja tieto siitä että rakennus tullaan tutkimaan. Jotkut naiset ovat olleet aivan todella hädissään vaikka eivät olisi saaneet edes oireita ja vaikka edes siitä ei olisi tietoa onko edes mitään hometta. Siis jos joku on edes epäillyt hometta vaikka nyt väsymyksen ja päänsäryn syyksi. Pelottelupuheella on kauaskantoisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin. Pelotellaan että saa jonkun vakavan sairauden, jopa syövän, vaikka mitään hätää ei olisikaan.

        No pojat pojat! Lopettakaahan siedättäminen myrkylliseen sisäilmastoon nyt jo alkumetreillänne. Lääkäri2 ja toisetkin.

        "ALKUSYY" pitää aina selvittää ja poistaa mekaanisesti ei myrkyttämällä homerakennuksissa .

        Samoin "ALKUSYY" pitää aina selvittää mikäli joku yrittää jotain sairasta siedättää oloihin missä tämä liian yliherkkä on oireita saanut tai terveytensä menettänyt.

        Kun Alkusyy on vaikka ympäristöyliherkällä naapurien aiheuttamat äänet kolinat ja melu ja siksi on hermot riekaleina, niin se on siedättäjillekin helppo tapaus "korvatulpat" siedätyshoidon avuksi.

        Mihinkään myrkyllisiin olouihin ei saa ketään pitkäksi aikaa altistumaan siedättää.

        Nämä ei ole pelottelua Lääkäri2 kun tälläkin palstalla kerrotaan oikea totuus.
        Kari Reijula kertoo totuuden. Eikö se mene Lääkäri2 jo sulla pikkuhiljaa kaaliin.

        " Yleisin ongelma rakennuksissa ovat home- ja kosteusvauriot. Nämä ongelmat vaativat vuosittain jopa kymmenien suomalaisten hengen. Reijula arvioi."

        Vähättelevä ja valheellinen puhe homeongelmista on tietoista ja tahallista terveyden vaarantamista.


      • Lääkäri2

        "Yleisin ongelma rakennuksissa ovat home- ja kosteusvauriot. Nämä ongelmat vaativat vuosittain jopa kymmenien suomalaisten hengen. Reijula arvioi."

        Vääristelet Reijulan sanomaa. Reijula ei todellakaan tarkoittanut että se home tekee kenellekään mitään vaan sitä että vanhassa huonokuntoisessa rakennuksessa kun potilaiden hoito ei toimi esim. ensiavussa niin hoito hidastuu, logistiikka ei toimi ja potilas saattaa kuolla akuutissa vakavassa tilanteessa siihen ettei lääkäri tiedä mitä potilaita on ja missä eikä löydä esim. nopeasti paikalle. Lisäksi tuo oli vain arvaus Reijulalta, ei se mihinkään tutkimukseen tai kokemukseen perustunut mitenkään tuo tieto.

        Voinhan minäkin arvata että Suomen huonokuntoisten maanteiden takia kuolee vuosittain ainakin 200 ihmistä "turhaan". Jos jokainen tie olisi moottoritie kokonaan valaistuna ja keskikaiteet erottamassa kaistat niin liikennekuolemat vähenisivät merkittävästi. Eikä sillä ole väliä tuossa onko sen tien alla hometta vai ei ja onhan siellä maassa hajottajamikrobeja.

        Miten siihen homeeseen voisi kuolla sairaalassa kun ei siihen kuole kotonakaan tai työpaikoilla? Yhdenkään kuoleman syyksi ei ole Suomessa todettu homesairaus kun eihän sellaista sairautta ole todettu tautiluokituksen mukaan olevan olemassakaan. Ei ne kosteusvauriohomeet aiheuta infektioita edes immuunipuutteisille. Híiva kylläkin eli candida, samaten aspergillus.


      • toksiini.on.kuule.myrkky
        Lääkäri2 kirjoitti:

        "Yleisin ongelma rakennuksissa ovat home- ja kosteusvauriot. Nämä ongelmat vaativat vuosittain jopa kymmenien suomalaisten hengen. Reijula arvioi."

        Vääristelet Reijulan sanomaa. Reijula ei todellakaan tarkoittanut että se home tekee kenellekään mitään vaan sitä että vanhassa huonokuntoisessa rakennuksessa kun potilaiden hoito ei toimi esim. ensiavussa niin hoito hidastuu, logistiikka ei toimi ja potilas saattaa kuolla akuutissa vakavassa tilanteessa siihen ettei lääkäri tiedä mitä potilaita on ja missä eikä löydä esim. nopeasti paikalle. Lisäksi tuo oli vain arvaus Reijulalta, ei se mihinkään tutkimukseen tai kokemukseen perustunut mitenkään tuo tieto.

        Voinhan minäkin arvata että Suomen huonokuntoisten maanteiden takia kuolee vuosittain ainakin 200 ihmistä "turhaan". Jos jokainen tie olisi moottoritie kokonaan valaistuna ja keskikaiteet erottamassa kaistat niin liikennekuolemat vähenisivät merkittävästi. Eikä sillä ole väliä tuossa onko sen tien alla hometta vai ei ja onhan siellä maassa hajottajamikrobeja.

        Miten siihen homeeseen voisi kuolla sairaalassa kun ei siihen kuole kotonakaan tai työpaikoilla? Yhdenkään kuoleman syyksi ei ole Suomessa todettu homesairaus kun eihän sellaista sairautta ole todettu tautiluokituksen mukaan olevan olemassakaan. Ei ne kosteusvauriohomeet aiheuta infektioita edes immuunipuutteisille. Híiva kylläkin eli candida, samaten aspergillus.

        Kukaan toinen ei täällä vääristele asioita eikä turhaan selittele kuin sinä Lääkäri2.

        Pakkohan se on uskoa miestä kun on professori ja vapaamuurarikin vielä.

        Et ole vastannut tai et ole hankkinut tietoja paljonko näinä päivinä kuolee porukkaa vastaavissa tilanteissa kuin mitä Reijula tuossa kertoo 9.7.2010 Helsingin Sanomissa.

        Luehan tuolta jos luonto antaa periksi. https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004742400.html

        Ja täältä myös https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004742400.html

        Sairaalat ovat rapistuneet käsiinne lääkärit kaiken aikaa . Pitäkää nyt edes omienne puolta taistelussa puhtaasta sisäilmasta.

        Näitä toksineita tuottavia homeita ei tarvitse syödä, riittää kun vetelee keuhkojen perukoille riittävän monta vuotta.

        Osa karsinogeenisia (syöpää aiheuttavia). Jos keneltä näitä löytyy materiaalinäytteissä niissä "puolueettomissa" niin kannattaako jäädä sinne sedättelmään jonku höplääkärin painostamana???

        ""Chaetomium-home voi tuottaa toksiineja, kuten ketomiinia ja ketoglobosiinia sekä sterigmatokystiiniä, joka on karsinogeeninen (syöpää aiheuttava), teratogeeninen (sikiöepämuodostumia aiheuttava) ja toksinen keuhkokudokselle. Chaetomium voi aiheuttaa poskiontelontulehduksia, paiseita aivoissa, pernassa ja keuhkoissa.6
        Myös Aspergillus-homeet tuottavat erilaisia toksiineja, joista esim. tremorgeenit ovat hermomyrkkyjä ja aiheuttavat syöpää, aflatoksiinit ovat toksisia hermokudokselle ja aiheuttavat maksavauriota, ja okratoksiini A vaurioittaa munuaisia.6
        Penicillium-home voi tuottaa toksiineja, kuten okratoksiinia, joka on hermostoon vaikuttava toksiini ja aiheuttaa mm. vapinoita, lihasnykinöitä, pahoinvointia ja oksenteluja.6"

        http://www.homepakolaiset.fi/1_myytti.html


    • pojat.hei.ei.siedätyksii

      Ei pidä koska tämä sen hetkinen "pelastajani" ja aito auttajalääkäri ei ole aivopesun piirissä. Pikkusen erilaisella moraalilla varustettu ihminen kuin huuhaa siedättäjät. Ei ole tässä kylässä montaa luotettavaa lääkäriä valitettavasti.

      Nykytiedon taustalla on vastuuntunnotonta porukkaa, ei yhtään mikrobiologia, toksikologia, biokemistiä eikä korkeaa moraalia omaavaa homeasioihin perehtyvää erikoislääkäriä kuten Ville Valtonen, Tuula Putus ja Tamara Tuuminen ja vastaavat.
      http://www.radiorock.fi/#!/muu/Tamara Tuuminen

      Nykytieto ei mene koskaan vanhan tiedon yli.

      "SISÄILMAPOTILAAN DIAGNOSTIIKKA ON
      MAHDOLLISTA

      Oirekyselyt, oireseuranta, PEF-seuranta tarv.
      Homeille ja sädesienille herkistyminen on
      osoitettavissa IgE-vasta-ainetesteillä ja
      homeet ja varastopunkit ihotestillä
      IgG-vasta-aineet Majvik-suosituksen mukaisesti
      Myös IgG korreloi oireisiin, IgE korreloi oireisiin
      ja sairauksiin, IgM lyhytaik. altistumisessa
      Tulehdusvasteet osoitettavissa, IL, NO, IgA, IgD,
      dektiini, kalprotektiini jne.
      Tuoreverinäytteet, nenälavaatio

      SISÄILMAONGELMAINEN POTILAS
      KOHTAA TERVEYDENHUOLLON –
      KÄSIKIRJA 2.0

      Tuula Putus, tth. erik.lääk.
      Työterveyshuollon ja työlääketieteen
      professori

      TTL, STM, Valvira, THL ja vastuunpakoilijat toisetkin kuten käypähoitoporukka , yrittävät tehdä kaikkensa, että IgE, IgG, IL, NO, IgA, IgD, IgM , homekoiratutkimukset ja toksisuustutkimukset eivät menisi läpi syy-yhteyden toditamisessa koska niillä selviää totuus.

      Lääkäri2. Homekoiratutkimukset ja toksisuustutkimukset on saatava heti validoitua STM: n Asumisterveysasetuksia vastaan se on ainoa mahdollisuus pelastaa Suomen kansalaisia jatkossa homemikrobitoksiinimyrkytyksiltä varsinkin niiltä siedätysten aiheuttamilta, Myrkyllisen sisäilman pakkohengittämiseen ei sinun ja Sainion kannata ketään pakoittaa se on tietoista ja tahallista terveyden tuhoamista.

      Sen tietävät osa politiikoistakin ja jopa ministereistäkin kuten ympäristöministeri ja pääministeri, että "MELKEIN MILJOONA KÄRSII."

      Homerakennuksissa missä myrkyllinen sisäilma. Eduskunnan sisäilmatyöryhmässä on nyt Leena Meri PerusSuomalaiset joten aika näyttää mitä alkaa oikeasti tapahtumaan poliittisella rintamalla. Luotan kaikessa PerusSuomalaisiin.

      Herrojen penikat ovat alkanee oireilemaan, sairastelemaan ja sekoilemaan homerakennuksissa kautta koko maan. Kohta sekoilee homeisissa vokeissa myös elintasopakolaiset sekä mamut muut ja silloin liian suvaitsevat pitää kyllä huolen heidän terveydestään. Näin se vaan menee Lääkäri2 vaikka kuinka yrittätte Sainion kanssa vastaan pyristellä.

      Mutta tulevat polvet ovat viisaampia ja jatkossa uusia syy-yhteyden todistusmenetelmiä tulee vielä näiden entistenkin lisäksi "sairaan rakennuksen ja sairaan ihmisen" avuksi. Ruotsistakin. https://newsaboutdisease.com/2017/08/20/toxiner-fran-borrelia-och-mogel-kan-bli-svart-att-bli-av-med/

      Jokainen oikea lääkärikin tajuaa, että myrkylliseen sisäilmastoon ei saa ketään siedättää . Sen kyllä tietää lemmikkieläimetkin. Olen kuullut senkin kun kaverilla oli koira päivähoidossa tuttavaperheessä. Klo 16 jälkeen hakivat koiran pois hoidosta niin koira jumittui kotiportaille eikä millään olisi halunnut palata kotiin. Muutaman kuukauden kuluttua siellä oli porukat alkaneet oireilemaan. Hometutkimukset ja selvisi, että homettahan siellä asunnossa oli ja myrkyllinen sisäilma. Toinen tosijuttu kun perheen äiti oli sairastunut syöpään, niin perheen koiralla sama syöpä ja hometta asunnossa.

      Kaarikadun homeasunnosta Lahdessa muutettiin syksy 2010 Kallioistenkadulle. Taloyhtiön jääkaappi/pakastin oli huonokuntoinen ja vaimo halusi meidän oman uuden sen paskasen tilalle. Kun vedin vanhan jääkaapin pois, niin lattia kaapin alta oli helvetin homeessa ja jääkaapin ritilät pölyssä ja ilmeisesti ei koskaan puhdistettu. Kutsuin paikalle Lahtelaisen terveystarkastajan joka oli meillä käynyt jo Kaarikadun homeasunnossa toteamassa, että keittiö pitää korjata homeista. Automaattinen sulatus oli joskus vuosia pettänyt eikä kukaan entisistä asukkaista tiennyt homeoireiden syytä.

      No terveystarkastaja tuli sanoi, että "tuossa jääkaapissahan on jo tulipalovaara. Mutta homeesta ei ollut niin kovasti innostunut "ymmärrettävistä syistä."

      Määräsi kuitenkin hankkimaan KLORIITTIA ja puhdistamaan homeet pois jääkääpin alta. Sitä ei olisi pitänyt tehdä. Sen jälkeen keuhkoissa kipuja, hengitysvaikeuksia ja jotain ihme paineen tunnetta keuhkoissa.

      Tänään löytyi tuollainen juttu ja se kertookin miksi keuhkoihin kipuja kloriittikäsittelyn jälkeen saimme.

      http://www.iltalehti.fi/perhe/2015040419468675_pr.shtml

      Siitä homeasunnosta muutimme seuraavaan homeasuntoon helmikuu 2011 Juttu jatkuu myöhemmin .....

    • Uuhhh
      • Kova.päätös.kunnon.isät

        No niin kaikki setäsiedättäjät, harhauttajat ja homesairauksista ja sisäilmasairauksista vähättelevien sekä vääristelevien puheiden pitäjät ja kirjoitusten kirjoittajat.

        Tässä malliesimerkki kunnon isästä, kunnon politiikosta ja kunnon ministeristä (entinen) Juha Rehula Keskustapuolue kertoo kohdasta 01:50:56 alkaen miten pitää suojella omaa lastaan ja tämän lapsen pelitovereita (lentopallo) myrkylliseltä sisäilmalta.

        Ainoa oikea lääkehän on siedättäjät se "Heti pois niistä tiloista missä vakavia oireita saa ja tulehduskierre" Jos oven sisäpuolella vakavia oireita saa ja oven ulkopuolella helpottaa niin kytkintä ja heti.

        Tässä ei ministeri-isä eikä kunnan isätkään alkaneet turhaan jahkailemaan vaan puskutraktori
        töihin. https://fi.wikipedia.org/wiki/Puskutraktori


        https://www.eduskunta.fi/_layouts/15/Arkena.Edk.SaliVideo/index.html#clip_id=C8088D81&position=0&tab=ConferenceCurrent

        Kiitos kansanedustaja Juha Rehula ja Hollolan kunna kunnanisät ja kunnan äidit myös yli puoluerajojen.. "Kova päätös kunnanisiltä ........."

        Helvetin kova sanon minä.


    • Lääkäri2

      Eli viidenneskö Suomen rakennuksista on niin homeessa että ne pitää purkaa ja rakentaa uudet tilalle, niinkö? Vai mihin ne oireilevat lähtevät, pois, mutta siis minne jos kaikki miljoona lähtevät pois? Pitäisikö puhtaaksi todettuihin rakennuksiin sitten järjestää jotain uusia kommuuneja vai miten? Kyllähän puhtaaksi todettuun kerrostalokolmioon esim. kolme perhettä mahtuu kun laitetaan mahtumaan. Isompaan omakotitaloon mahtuu viisikin perhettä. Jos siis miljoona lähtee pois nykyisistä kodeistaan. Entä työpaikat. Kaikki oireilijat lähtevät pois eli irtisanoutuvat vai? Aika kovia ratkaisuja ongelmaan, jonka ei ole osoitettu olevan edes sairaus vaan vain "ympäristöherkkyys", joka nykytiedon valossa on korvien välissä oleva häiriö eli ns. toiminnallinen häiriö josta on mahdollista parantuakin, tai ainakin parantuneita tapauksia on, mutta asiaan pitää itse ottautua, kukaan ei voi väkisin saada oireilijaa muuttamaan ajattelutapaansa ja suhtautumistaan eli väkisin ei voida yleenaä suggeroida, vaikka toki jonkinasteinen "aivopesu" onnistuukin.

      • hehhehehehe

        Menehän suggestoimaan entistä ministeriä Juha Rehula Keskustapuolue. Siitä kannattaa aloittaa. Isä joka pelasti tyttärensä ja tyttären kaverit.

        Mene ja siedätä koko porukka Hollolan kunnan sistä ja äideistä. Kerro sit mulle miten kävi. Heh heh. Voi sua kaveri parkaa.


      • käypäähoitoaomillenne

        No niin hyvät veljekset siedättäjät. Sullahan Lääkäri2 näyttää nyt menevän pikkusen liian lujaa. Perjantaipulloko siihen syynä vai mikä?

        Paniikissa nyt näitä höpöjuttujasi näytät kirjoittelevan. Ethän vaan ole jossain merenranta homemökissä taas löhöömässä.

        Sanot näin:
        "Eli viidenneskö Suomen rakennuksista on niin homeessa että ne pitää purkaa ja rakentaa uudet tilalle, niinkö? Vai mihin ne oireilevat lähtevät, pois, mutta siis minne jos kaikki miljoona lähtevät pois? Pitäisikö puhtaaksi todettuihin rakennuksiin sitten järjestää jotain uusia kommuuneja vai miten?"

        Tuota sun pitää mennä kyseleen ympäristöministeri Tiilikaiselta ja pääministeri Sipilältä ja eduskunna sisäilmatyöryhmältä. Mutta eritoten kunnon isältä entiseltä ministeriltä Juha Rehula ja Hollolan kunnan isiltä jotka ovat tehneet helvetin "kovan päätöksen".

        Meitä täällä palstalla tuommonen paskanjauhanta ei paljoa kiinnosta.
        Riittää kunhan päästä itse pois ajoissa homeläävistä ja toipuminen käynnistyy mahdollisimman pian ilman siedätyksiä.

        Se on kuule hyvä veli toveri ainoa lääke kun älyää homerakennuksessa heti nostaa kytkintä kun vakavia oireita alkaa esiintymään. Vaikka mitä muuta yrität, niin mikään toinen menetelmä ei tehoa. Ei maitohappopakteerit, ei kolesterolilääkkeet, ei edes sauna ja kossu. Siedätyskään ei, eikä se siedätyksenne ja suggestiot korjaa homerakennuksia eikä poista sitä "ALKUSYYTÄ" mistä Sainio ei älyy mitään tai tahallaan haluaa vääristellä ja vähätellä ALKUSYYN merkityksestä koko home ongelmassa.

        Olen kuullut, että eduskunnassa on sisäilmaongelmia. Ja kun katselee eduskunnan pikkuparlamentissa kuvattuja videotallenteita niin, perhana, huonostihan asiat siellä taitaa ollakin. Katsele videot ja totea samat "rykimäoireet kesken puhujien esitysten."

        Katso, näe ja totea sama kun olet niin hyvä ainakin omasta mielestäsi.

        Siellä tilaisuuksissa "rykii" ja "köhii " esitystensä aikana ainakin Hannele Rämö, Tuula Putus, Anne Hyvärinen ja Kirsi Karvala ja tuo TTL:n vakuutuslääkäri Kirsi Karvala eniten.

        Miten se on oikein teillä siedättäjillä nyt mennyt kun ei siedätys ole tehonnut edes Karvalaan vaikka samassa duunissa ootte ja Sainio pääsiedättäjä pyörii Karvalan kanssa samoissa hommissa ja kokouksissakin käypähoitoporukan vähättelyä jauhamassa.
        Eli kun katsoo eduskunnan videotallenteita, niin siellä on "vahva viite" siitä, että joskus homeille ja sisäilman myrkyille pahoin altistuneet ihmiset rykivät kun siellä puheita pitävät.

        THL:n Anne Hyvärisellä lehtitietojen mukaan on ammattiastma, Tuula Putus on altistunut hometutkimuksissa homekouluissa ja homepäiväkodeissa koska hänellä on sydämen asiana lasten terveellisempi tulevaisuus (mikä ei sinulle Lääkäri2 näytä merkitsevän mitään). Hannele Rämö on itse sairastunut homeille ja työkseen ryömii rakennusten alapohjissa ja repii auki homeisia rakennuksia. TTL:n vakuutuslääkäri Kirsi Karvalasta en tiedä missä on altistunut, mutta jotain huhuja on ollut liikenteessä, että TTL:n omissa tiloissakin olisi sisäilmaongelmia ainakin ollut. Sen varmaan siedättäjä Sainio tietää paremmin.

        Jätä Lääkäri2 vähemmälle tänne home- ja sisäilmasairaille vi****** ja keskity nyt siedättämään tämä TTL:n vakuutuslääkäri Karvala, että hän pärjää paremmin seuravan kerran myrkyllisessä sisäilmastossa puhuessaan käypähoito-ongelmista.


    • toksiineillarajaarvotEU

      No Reijula ja pojat TTL:n mihin on jäänyt ne toksiinien raja-arvot? Siellä Markku Sainion sylttytehtaalla?

      ""Solumyrkyistä puhuminen saa aikaan levottomuutta. Mutta jos tutkimus etenee asiasta puhumalla, niin hyvä sitten, sanoo Työterveyslaitoksen professori Kari Reijula, yksi Suomen keskeisistä homeasiantuntijoista. Seuraava askel on saada toksiineille raja-arvot"."

      Tuommonenkin lausunto on lipsahtanut professorilta Kari Reijula. Mukava mies.


      Kato kato tätäkin:

      "Homeiden terveysvaikutukset
      Kosteus- ja homevauriorakennuksissa tyypillisimmin esiintyvien homesienten ja bakteerien terveysvaikutuksista tiedetään toistaiseksi vähän. Muissa yhteyksissä nämä mikrobit ovat aiheuttaneet infektiosairauksia sekä allergia- ja ärsytysoireita. Esimerkiksi Aspergillus fumigatus -homesieni voi aiheuttaa tietyille riskipotilaille invasiivisen aspergilloosin, allergisen bronkopulmonaalisen aspergilloosin, allergisen alveoliitin tai IgE-välitteisen välittömän yliherkkyyden (Patterson ym. 1993). Stachybotrys atra -homesieni on homemyrkkyä (mykotoksiinia) tuottava mikrobi, jonka on todettu aiheuttavan voimakkaita toksisia reaktioita eläimissä ja ihmisillä (Hintikka 1978, Johanning ym. 1993, Reijula ym. 1996). Toksiineja muodostavia mikrobeja ovat Stachybotrys atran lisäksi Fusarium ja Aspergillus versicolor. Allergioita voivat A. fumigatuksen ohella aiheuttaa mm. Penicillium-, Mucor- ja Rhizopus-homesienet."
      http://www.duodecimlehti.fi/lehti/1996/15/duo60295

      Meillä oli kahdesssa homeasunnossa näytteissä Aspergillus versicoloria .

      Toisessa vahva viite vauriosta runsaasti mikrobeja vaikka petollinen homedesinfiointi ennen näytteiden ottamista MCF PHMG myrkyllä. Mitähän olisi näytteen tulokset oleet jos olisi otettu kuten Hollolan tk:n lääkäri lausunnossaan määräsi "Asunto pitää puolueettomasti tutkia."

      Perkeleesti eri tulehduksia ja vuosia kestävä tulehduskierre. Verta joka rööristä. Lääkäreistä ei ollut paljoa apua astmaa tuputti neljä lääkäriä, mutta kun ei ollut pojat astma. Oli vittumaisempi juttu.

      Toisessa homeasunnossa löytyi materiaalinäytteissä Aspergillus versicolor, Penicillium ja Chaetomium. Hollolan terveydensuojeluviranomaiset ja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallituksen jaosto ja johtajakin myönsivät yhdessä raportissaan, että terveyshaitta (mikrobit) mutta jatkossa viranomsten virheellisten päätösten oikaisuvaatimuksissani sen sitten peruivat ja asia on parhaillaan menossa uudelleen eteenpäin. On ollut jo yli kaksi vuotta kun kyseessä on kaksi petosta, eivät papereiden pyörittelijät vissiin tiedä mitä seuravaksi valehtelevat. Odotellaan.

    • Homeherkkä

      Pidän kosteusmikrobivauriorakennusaltistukseen syyllisenä Sosiaali- ja terveysministeriötä (STM), joka on sallinut tilanteen jatkua jo vuosikymmeniä alkaen ns. teknisestä rakentamisesta, joka rakentaminen salli märkien betonielementtien pystyttämiset rakennuksiin. Betonielementtien, joita rakennusteollisuutemme varastoi vesisateilta suojaamattomina ulkosalla jo ennen pystyttämistä.

      Nykymeininki näyttää siltä, että STM on alkanut harjoittamaan median ja maamme lääketieteen huippututkimusyksikköihin kuuluvan lääkärikunnan myötävaikutuksella aikamoista kansalaismielipidemuokkausta, joka muokkaus tähtää siihen, että kosteusvauriomikorbirakennusaltistuksesta ei aiheudu enää minkäänlaisia terveysriskejä.
      Ei aiheudu terveysriskejä, vaikka esim. Ruotsissa 1800-luvulla julkaistussa lääketieteen oppikirjassa ”Handbok för Helsovård i hemmet” neuvotaan terveysvaaran takia hylkäämään homeinen asunto.
      Tuolloin sisäilmasta ei ole voinut syyttää puutteellista ilmanvaihtoa, ei ilmanvaihdon epäpuhtauksia, liian korkeaa lämpötilaa, kuivaa sisäilmaa, hajuja, tupakansavua, mineraalikuituja, eikä muita allergeeneja paitsi hometta.

      Pidän huippulääketieteilijöidemme nosebomediarummutustulvan syynä ehkä pelkoa siitä, että asuntokauppa saattaa hyytyä, kun ihmiset alkavat ymmärtää nykyrakennusmääräysten johtavan liki puolimetristen lämpöeristeiden homehtumiseen, koska ilmasstomuutoksen seurauksena ulkoilmakosteus hipoo maassamme suurimman osan vuotta jo liki 100 prossaa. Jatkuvien sateiden seurauksena myös alapohjakosteus tunkee rakennuksiin.

      Vai aikoo TTL lakkauttaa PEF-työpaikkaseurantatutkimuksetkin.
      Hakeuduin vuorotteluvapaalla ollessani keuhkolääkärin vastaanotolle, joka laittoi minut PEF seurantaan työpaikalleni. Kahdeksassa tunnissa PEF putosi 560:stä 460:neen (ei minkäänlaista tuntumaa).
      Kotiintultuani puhkesi muutaman tunnin päästä tosihyvä ”flunssa” kuume yli 39, selkää särki ja räkä lensi niin kurkusta kuin keuhkoputkistakin.
      Keuhkolääkäri kirjoitti viikon päästä epikriisiin ”pienirakkulaisia rahinoita kuullaan keuhkoista”. Lähete keuhkopolille . kuitenkin töihin pitäsi palata.
      Hain sairaslomaa ammattitautitutkimusajaksi.

      Ns.astmaoireiluja minulla ei ollut koskaan viidentoista vuoden katovuotojen aikana.
      Liekö tuosta PEF:stä johtuneen, että TTL:n ammattitutkimusyksikkö kirjoitti C-lääkärilausuntoon ”:alkava tavallinen astma”. No ei ole puhjennut päälle 16 vuoteen.
      TTL:n mukaan arpia oli keuhkoissa jo ennen homelatistusta (HRCT). Keuhkopolilla, 8 kuukautta työpaikka-altistuksen päättymisen jälkeen mitattu diffuusiokapasiteetti 66 prossaa normaalista, oli noussut 10 kuukauden kuluessaTTL:n mittauksessa jo 72 prossaan normaalista.
      Kun TTL:n homealtistuksesta toipuminen kesti jälleen noin kolmisen kuukautta, niin pitäisi nähtävästi tilata sieltä HRCT-kuvanto (tosin TTL on kadottanut HRCT-kuvia), mennä Cityterveyteen uuteen kuvantoon ja verrata kuinka monta lisäarpea aiheutui tuosta altistuksesta.

      19.10.-päivän Hesarissa neurologian dosentti Kati Juva totesi: ”Toiminnalliset oireet ovat hieman samaa kuin fyysiset allergiat TAI autoimmuunisairaudet siinä mielessä, että elimistö ylivirittyy. Hermosolut aktivoituvat, välittäjäaineita räpsähtää”.

      Näyttävät nuo maamme nykyneurologjan ja psykiatrian dosentit jättäneen lukematta englantilaistutkijoiden Coombs ja Gellin jo 1960-luvulla todistamat neljään eri immunologiseen reaktiotyyppiin liittyvät allergisten mekanismien aiheuttamat kudosvauriot, joissa hermosolujen aktiivisuudella ei näytä olevan osuutta eikä arpaa.

      Neurologi-/psykiatrinykytutkimusten valossa MINÄ TOTEAN homeallergikkona, että kun ym. ryhmään kuuluvien lääketiedettä edustavien tutkijoiden mukaan kosteusvauriomikrobirakennusaltistus aiheuttaa vain nosebo-.oireilua, niin nähtävästi minulla tuo yli 15 vuoden altistus aikaansai ns. yliluonnollisia kykyjä koskien paria autoimmuunisairauttakin: PPP:tä ja psoria, joiden nukuksista herättäminen onnistuu vaikkapa maa-aineskäsittelyn aiheuttaman yliherkkyyskeuhkokuumeen avulla.
      Valitettavasti työpaikka-altistuksen loppuaikana saamani yli kolme kuukautta kestäneet pari ”flunssaa” karsivat ihokarvat sääristä, käsivarsista, alapäästä, kainaloista, hiuspehkostakin, joten .karvanpoisto ei enää onnistu ym. menetelmällä.

      Kun jo 1960-luvulla tiedettiin ammatttitautitutkimuksiin liittyvien homealtistusten aikaansaavan keuhkovaurioita, niin kuinkahan paljon niitä lieneekään, kun monilla tuntemallani henkilöillä on ilmennyt arpia keuhkokuvannoissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe