Työpaikkojen pakkohaku.

hurlumheijakravattikeinu

Oli lehdessä juttua;

"Hallitus suunnittelee uutta hakemuspakkoa
Pakkohakeminen saattaa lähivuosina tulla työttömille yhä tutummaksi.

Hallitus lähetti loppukeväästä lausuntokierrokselle esitysluonnoksen niin sanotusta aktiivisen työnhaun mallista. Siinä tuet katkaistaan 60 päiväksi, jos henkilö ei hae vähintään kerran viikossa hänelle soveltuvaa työpaikkaa, ole töissä, toimi yrittäjänä tai osallistu työllistymistä edistäviin palveluihin.

Hallituksen on määrä antaa lakiesitys eduskunnalle ensi vuonna.

Esitykseen saattaa vielä tulla muutoksia, sillä se sai lausuntokierroksella rutkasti kritiikkiä etenkin työntekijäjärjestöiltä. Myös työnantajajärjestöt esittivät huolensa siitä, että hakemisvelvoite saattaa johtaa turhien hakemusten kasautumiseen. "

Sen voin omalta kohdaltani ainakin sanoa, että se on naru kaulaan ja sillä selvä. Keväästä olen töitä hakenut. Mistään ei väin vanha kaakkis mitään saa. Tietoatitoa ei nykypäivään ole ja varsinaisia hanttihommia ei enää ole. kolutus turhaa kun 5 vuoden päästä eläke - jos elän sillon enää...

Edes ilman en kelvannut kun kesällä yritin saada ns." kenkää ovenväliin". Olisin lähipaikoille puuhastellut ilman palkkaa harjoitellen jotain aikankuluksi mutta ei niin ei sitten. Pitäköön tunkkinsa. Eivät kuulemma jaksa opastella ja kahveenkeittäjää ei varsinaisesti tarvita. Suurinpiirtein silä äänellä, että "mene sinä taata nyt vain kalalle ja vietä rattoisa vanhuus"...

Tuota alun kirjoitusta mukaillen; Minne minä voin onnistuneesti hakea sitä n. 15 paikka per 3kk. kun sitä tässä olen jo puolivuotta tehnyt? Kokemuksesta voin sanoa seuraavaa:
- S-postihakemukset on ihan yhtä tyhän kanssa. Niihin ei kukaan vastaa!
- Postimerkki 1.30e ja 15 kirjettä = n.20e ja soittelut päälle kun eivät niihinkään vastaa. Jonotusta ja turhaa juttelua. Viimekuun lasku n. 24 euroa. Tulos: Nolla!
- Ajatteli autolla mennä paikanpäälle. 8 paikkaa. Tulos: nolla. Bensalasku n.130 euroa...

Että haistakoon pashat! sanon minä. Hakekoon itse paikkojaan etuskunnassa. Eipä nuo itsekään kovin kummosesti Suomen asioita hoida... Osaisin sata varmasti 100x paremmin ja 10x pienemmällä palkalla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hurlumheijakravattikeinu

      Unohdin tuosta oleellisemman... Tulo: n. 500 euron kk. raha käteen ja siitä kun vähennellään pakollisen elämisen aiheuttama meno, niin ollaa kylläkohtuullisen kusessa sano! Siihen ei todellakaan tarttisi tulla enää mitään pakkohakemisesta johtuvaa 40-130 euron lisäkuluja - jos nyt edes riittävät. Sukanvarresta vielä hiukan löytyy mutta kohta se on peli selvä ja propsit pinossa... Ei liikene soitteluihin, ei ajeluihin sentin tynkää. Hyvä kun saa edes kuivan leivänkannikan turpansa eteen!

    • 167-176

      Saman tyyppinen tilanne mulla, kolmisen vuotta on eläkeikään.
      Tuossa on tulossa uusi tapa karensseille, perinteisestihän ne on tulleet jostain konkreettisesta työpaikasta tai muusta todellisesti tarjotusta kieltäytymisestä. Tuossa uudessa kyykytyksessä sitten ei edes ole sitä työpaikkaa josta olisi edes voinut kieltäytyä. Toivottavasti tuokin kuten moni pöpilän jallituksen kyykytyslaki on kaatunut perustuslain vastaisena.

    • hyvätveljet9993

      "Tietoatitoa ei nykypäivään ole ja varsinaisia hanttihommia ei enää ole..."

      Kyllä hanttihommia löytyy, ja ne ovat juurikin niitä monesti fyysisestikin vaativia töitä, jotka jonkun vain pitää tehdä tai yheiskunta ja yritykset eivät loputtomiin toimi - arvokasta työtä siis.

      Mutta maksajaa näille töille ei tahdo löytyä, siis työsopimuksella ja alakohtaisen työehtosopimuksen minimipalkalla, eli palkalla, jolla Suomen maassa tulee elämiskulujen suhteen toimeen, tulolla, jolla pääsee tukiluukulta pois.

      Nämä ns."hanttihommat" joista on vuosikymmenet työsopimuksen alaisesti palkka maksettu, ja ne ovat tärkeitä töitä, koitetaan ajaa "osallisuuden" nimissä palkattomaksi työksi, jota pitää tehdä tukien eteen, vastikeensi niistä, ei siis samoin ehdoin kuin työelämässä jo työsopimuksella työtä tekevät saavat työtä tehdä.

      Hanttihommat ovat kadonneet palkattomien töiden nimikkeen alle mm. kuntouttavaan työtoimintaan ja työharjoitteluun, jossa palkattomille nakitetaan monesti fyyisesti rankimmat "paskahommat".

      Homma on erittäin kierolla pohjalla tämän "osallisuuden" ja tukien "vastikkeellsen" mallin kautta; nämä palkatta paskahommia ja hanttihommia tekevät ansaitsisivat työstään työsopimuksen alaisesti alakohtaisen minimipalkan, vuosilomat, eläkkeen, työterveyshuollon.

      Suomen maassa yhdistetyillä tuilla, eli noin tonnilla kuussa, ei elä ihmisarvoista elämää - joten ei paljon motivoi tehdä sillä vastikkeellisuuden nimissä työtäkään, kun joutuu luukulla ravaamaan ja rahaa ei tahdo jäädä edes pakollisiin menoihin - etenkin, kun palkkatyöläisenä minimipalkkaoikeuden myötä olisi oikeus parempaan ansioon, kohtuulliseen semmoiseen, mutta valtaeliitti kiertää tämän palkattomien "osallistavien toimien" nimikkeen alla teetettävien orjatöiden avulla. Tästä hulluudesta kieltäytyessä työtöntä sanktioidaan vielä 100 tai kuitenkin maksimissaan n. 200 euron edestä tukia leikkaamalla, jolloin leipäjono kutsuu, koska kieltäytyi palkattomista töistä, ei palkkatöistä samoin minimityöehdoin, kuin mistä jo työelämään ehtineet saavat laillisesti nauttia.

      Suomen maassa on iso ero sillä, teetkö "töitä" (hanttihommia palkatta) alle köyhyysrajan noin 1000e/kk (ilman eläkkeitä, lomia, työterveyshuoltoa) - vai teetö samoja hanttihommia työehtosopimuksen mukaisella minimipalkalla, noin 1500e/kk brutolla.

      Tuo käteen jäävä 300-500e/kk lisää tuossa laskelmassa tekee hemmetin ison eron elämänlaadussa ja siinä, miten raha riittää pakollisiin menoihin, sekä tuolla extralla vähän muuhunkin. Alle köyhyysrajan jäävällä tonnilla kuussa (puhumattakaan nyt sanktiosta, josta lähtee lisää) joutuu kyllä miettimään kaikki pakolliset menot tarkkaan, ja muuhun ei jääkkään sitten mitään; 1500e/kk:lla ei tarvitse käydä tukiluukulla eikä miettiä peruselintarvikkeiden hintaa joka kauppareissulla, ja voi jopa ostaa jotain kivaakin itselleen palkinnoksi tehdystä työstä. Ei se paljon ole, mutta kyllä sillä toimeen tulee. Tonnilla (tai leikatulla tuella) ei tule.

      TES-minimipalkka ja työsopimus kaikille, jotka hanttihommia tekemään joutuvat! Sen kiertäminen osallisuuden nimissä millä tahansa ilmaistyön nimikkeellä on työntekijöiden hyväksikäyttöä ja yhden kansanosan kusemista linssiin, josta porvaristo vetää lakia kiertämällä hyville veljilleen hyvät liksat taskuun.

      • LahnGraasonen

        Ei tule ainakaan helpottumaan. Nimittäin ensi vuonna ilmaista työvoimaa on tarjolla entistä enemmän. Ammatillisessa koulutuksessa nuoret - ja aikuisetkin - on jatkossa oppimassa eli tekemässä työtä yrityksissä entistä sankemmin joukoin. Hyvä, että opitaan työpaikalla, mutta sen pitäisi tapahtua oppisopimuksia lisäämällä. Työnantajan pitäisi maksaa palkka. Näin tapahtuu muissakin maissa, jossa oppisopimus voi olla se pääasiallinen väylä ammattiin. Halvalla menee, opintoraha yhteiskunnalta on maksimi 250 euroa/kk, ehkä asumistukea? Työnantajalle ei maksa mitään.
        Oho, nyt huomaan, että opiskelijat on vielä huonommassa asemassa kun työnhakijat. (Työttömänä saa sentään erilaisissa riennoissa työttömyyskorvauksen, ehkä joku saa jonkun korotusosan, 180 euroa verotonta päivärahaa, asumistukea ja ehkä toimeentulotukea. Vastakkainasettelun aika on ohi, kuulemma, mutta totuushan tuo on.)


      • asdasdasdasdasdsad

        Onhan se toki totta että opiskelijat ovat huonommassa asemassa, joskin osa heistä asuu vanhemmillaan. En nyt tarkoita että se mitenkään perusteltua on. Työttömät ovat kohtuullisessa asemassa niin kauan kun tuki pysyy leikkaamattomana - mielestäni kohtuullinen sikäli, että sillä saa katettua pakolliset ruokamenot, vuokran, vaatteet, ja liikkumisen. Kun tukea leikataan jos vaikka palkattomista hommista kieltäytyy, niin sillon joutuu jo kikkailla, koska raha ei yksinkertaisesti riitä yksinasuvalla pakollisiin elinkustannuksiin mitenkään. Sama kuten opiskelijalla, jotka monesti saavat rahaa sitten vanhemmiltaan jne. Ainoa ero on tietenkin se, että työtön, etenkin siis toimeentulotuella oleva työtönhän ei saa saada rahallista avustusta keneltäkään - suvultaan, vanhemmiltaan jne., ainakaan virallisesti, koska se lasketaan toimeentulotukilaskelmassa tuloksi ja tukioikeus vähenee tai lakkaa, toisinkuin opiskelijalla, joka on yhtä ahtaalla taloudellisesti kuin leikatulla toimeentulotuella oleva työtön, näin suurinpiirtein. Opiskelija voi toki ottaa opintolainan jonka valtio takaa ja moni niin joutuu tekemäänkin, itsekin jouduin ja nyt on työttömänä velat niskassa valmistumisen jälkeen. Kun opiskelijoiden tuloihin laskee opintolainan mukaan, niin aletaan olla lähes samoissa asemissa rahallisesti kuin työmarkkinatukelainen tai toimeentulotukelainen (olettaen että kummallakaan ei ole mitään karenssia tai rahallista sanktiota lisäksi päällä).

        Se että opiskelija on ahtaammalla kun ei sanktiolla oleva työtön, tai samoihin päästessään joutuu elää osittain lainaksi (opintolaina, joka toki myönnetään), ei tietenkään tarkoita sitä, että työmarkkinatukelaisen tuet olisivat liian hyvät. Oikeastaan enemmänkin päinvastoin, sanoisin. Leikata ei ainakaan pitäisi lisää, ja ehdottomasti stoppi työsopimuksettoman työn teettämiselle. On väärin että työntekijät uudelleenjaotellaan kahteen kastiin, jossa toinen saa jatkaa nykyisillä eduilla, ja toiselta viedään oikeus saada työsopimuksen alaisesti palkkaa vastikkeellisuuden nimissä, ja samalla käytännössä määrätään tekemään töitä ilman palkkaa ja muita normaaleja etuuksia jääden virallisen köyhyysrajan alapuolelle, sekä tukiluukun orjaksi.


    • Mitä se hyödyttää katkaista 2kk työttömyyskorvausta kun kelalta sekin raha tulee. Työttömät hakee ja ovat myös oikeutettuja työttömyyskorvauksen katkettua toimeentulotukeen jonka maksaa myös kela. Eli s periaatteessa samasta luukusta sitä korvaukset saa mutta eri nimellä.
      Aina yritetään pelotella, että toimeentulotuki VOI pienentyä sen seurauksena jos työstä kieltäytyy tai ei hae sitä. Laki kuitenkin sanoo että perustoimeentulo täytyy turvata joten uhkailu on täysin turhaa.

      • dddddd33

        No eihän sitä täysimääräisenä saa, kun se käytännössä aina menee perustoimeentulotuki karenssin vuoksi leikkuriin, joten summa pienenee verrattuna työmarkkinatukeen asumistukeen, jos karenssin hankkii.

        Laki sallii perustoimeentulotuen leikkaamisen (perusosasta maksimissaan 40% pois, eli noin 200e/kk) jos on menetellyt työvoimapoliittisesti moitittavalla tavalla ja saa karenssin, tai ei ilmoittaudu työnhakijaksi, joten mitään turhaa uhkailua se ei ole - se on ihan todellista.


    • RahnLöösönen

      Jos asuu pääkaupunkiseudulla mikään ei kannata. Oho..nytkö huomasin.

    • Liikeideamullaon

      Minulla olisi jo palveluidea sen varalle, että pakkohaku tulee voimaan.

      Rekisteröit palveluun, se automaattisesti ottaa jonkun satunnaisen työpaikkailmoituksen mol.fi sivuilta (ihan sama haetaanko siinä lääkäriä, opettajaa vai lentäjää), täyttää nimesi ja sähköpostiosoitteesi valmiin työhakemuspohjaan ja lähettää sen. Ja homma toistetaan 1-2 kertaa viikossa, että pakkohaun ehdot täyttyvät. Eli kerran rekisteröidyt palveluun ja sen jälkeen voit uhontaa sen, palvelu automaattisesti hoitaa työnhaun puolestasi.

      Todennäköisyys, että joku ottaa sinut vaikka puusepän koulutuksella lääkäriksi tai ohjelmoijaksi on 0%. Mutta tärkeintähän tässä asiassa, että olet hakenut töitä!

    • ApuaKaikille

      Helpoin tapa on tässä:

      Menette TE-keskukseen jonkun virkailijan puheille. Kerrotte, että aloitatte 0-tunti sopimuksella vaikkapa Finnairilla huomenna. Virkailija kirjoittaa tämän tietoihinne ja se on siinä. Työtunteja ei varmaan kauhean paljon tule, mutta työttömyyskorvaus tulee sitten täysimääräisenä.

      JOS TE-toimisto sattuu jotain kyselemään, voitte kertoa, että suullisesti tälläisen sopimuksen teitte Finnairin aluejohtaja Pekka Puupään kanssa. Soittoja työtunneista ei nyt ole vaan kuulunut, mutta olette kokoajan valmiudessa soiton tullessa.

    • haaveilua_tyosta

      Jos menet työhaastatteluun, niin työkkäri maksaa siitä korvauksen! Niillä on siihen oma lappunen. Ajelin Tampereelta Vantaalle ja sain työkkäriltä vähän yli 55 euroa. Kannattaa pitää mielessä!

      • asdfasdfassdf

        Höpö höpö, matkakulut kuuluvat toimeentulotuen perusosaan, ei tipu rahaa työhaastattelumatkoihin, vaikka toimeentulotuki olisi alennettu 40%.


      • asdfghjklerty

        Tuskin saa ja jos saakin, niin edeltäkäsin sinun on matkasi maksettava. Eivät etukäteen takuulla anna mitään rahaa mihinkään!!!!!! Mistäs otat sitä fyffendaalia kun ei ole mitä ottaa? Lompakossa vain koiperhoset liihottaa ja koirat kusee raitilla kinttuihin!


    • ratkaisueilöydytyötömält

      Ei se työttömyys tuollalailla pakko toimila poistu . Siitä ei seuraa kuin se että työnantajat hukkuvat hakemusiin ja työttömät joutuvat entistä suurempiin vaikeuksiin .Taloudelliset ahdingot lissäntyvät ja sosiaaliset ongelmat kasaantuvat ,jolla kerrytetään yhteiskunnallist laskua.

      Kyse on selkeästi päätäntätason kyvystä ratkaista ongelmia. Tässä tänäänkin kuulutettiin it alan osaajia perään ,joita on valtava kysyntä ,ainakin uutisointejen mukaan. Tässä maassa ei ole pula osaajista ,vaan kyseessä on toimitavoista kasautunut kohdanto ongelma ,jonka ratkaisemisessa on Te toimistot avainasemassa,ei työttömät.

      Lähiaikoina Nokialta,ajanmitan Elisalta ja Mikrosoftilta on irtisanottu tekijä miehiä/naisia,jotka ovat tottuneet ohjelmoinnein hallitsemaan laitteita ja ratkaisemaan ongelmia. Näistä on pienellä vaivalla saatavissa uusiin tehtäviin it alalle työvoimaa. Te toimistojen ja yrittäjien jotka tarvitsevat työoimaa tulisi pyrkiä kartoittamaan yhteistuumin tarve ja te toimiston asiakkaat .Tuolloin henkilö puha tulee häviämään ja työttömät osaajat pääsevät uusille urille kun resurssit keskitetään oikein, niitä käytetä työttömien velvoittamisiin satasella.

      Olemassa on palkkatuet ja kun näitä suunnataan työllistämiseen ja tuohon lisätään tekijöiden sisäänajo koulutus työnantajan velvoiteen ,hierottuna pakettina on tulos satavarmasti parempi kuin lippulappujen kirjoituttaminen työttömillä .Nykyisellään kun rekrytointi taidot ovat perin juurin syvältä suolesta,koska rekrytoineissa haetaan usein täsmä taitoja ja aina tekijöiltä puuttuu jotain. Tilannetta pitäisi katsoa avarakatseisemmin ,mitä pohjataitoja henkilöt omaavat ja mihin heidät on kokemus ja koulutuspohjalla sijoitettavissa pienellä opastuksella tai työssä koulttamisella. Te toimistojen tehtä on tuossa olellisessa roolissa.Työttömät eivät tuolle asialle voi juuri mitään ,millaiseksi rekrytomiset ovat menneet ,eivätkä sille että eivät kelpaa vaikka kuinka yrittäisivät kertoa,että kyllä mä ton osaan ota mut .Jos ei oteta niin minkä sille nämä henkilöt enää tekevät ,jotka tuosta tilanteesta kärsivät?

      • fghjuyhgtfghjkhgf

        Olen ITC-alan osaaja - ei töitä! Ollut ainakaan vuoteen vaika lappuja olen lähetellyt sinne tänne ja sähköposteja nakannut eri yrityksiin. Soittelut ei johda mihinkään kun se päätyy aina sihteerille ja pomot ei muka kerkee... Että SE noista uutisista. Niillä mustamaalataan vain työttömiä. Oikeesti mitään tarvetta ei ole! Tai sitten noihin mennään suhteilla. Pystymetsän osaaja ei ainakaan kelpaa!


      • asdfghjhtrertghj

        Ja lisäksi ongelma on siinä, ettei edes noita palkkatukiakaan viitsitä jakaa vaikka rahaa olisi! Mihin hittoon niitäkään säilyttävät? Ensivuonna tulee taas uude rahat, niin jakasivat vanhat pois. Jos itse saisin täyden tuen niin heti olisi hommia ja menisin vaikka poraamaan puuhevosille per...reikiä. Ihan mitä vain mitä inhimillisesti pystyy teemään. Rahasta se ei näyttäisi olevan kiinni mutta johonkin fuulaan tuokin mani pitää säilyttää... Varmaan niihin liikenne merkkeihin!

        Työttömien järjestö järkyttyi käyttämättömästä rahasta: ”150 milj. €:lla työllistää 10 000 pitkäaikaistyötöntä”
        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230838-tyottomien-jarjesto-jarkyttyi-kayttamattomasta-rahasta-150-miljoonalla-eurolla

        Tutut liikennemerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi – katso kuvat!
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005412811.html

        Ihan turhaa rahanmenoa! Mielestäni liikennemerkin ainoa tarkoitus on osoittaa se mitä sillä tarkoitetaan. ihan sama onko kuvassa ne nykyiset henkilöt - vaiko muumimamma tai paavopesusieni....


      • jepjep80
        fghjuyhgtfghjkhgf kirjoitti:

        Olen ITC-alan osaaja - ei töitä! Ollut ainakaan vuoteen vaika lappuja olen lähetellyt sinne tänne ja sähköposteja nakannut eri yrityksiin. Soittelut ei johda mihinkään kun se päätyy aina sihteerille ja pomot ei muka kerkee... Että SE noista uutisista. Niillä mustamaalataan vain työttömiä. Oikeesti mitään tarvetta ei ole! Tai sitten noihin mennään suhteilla. Pystymetsän osaaja ei ainakaan kelpaa!

        "Olen ITC-alan osaaja - ei töitä!" Kannattanee opetella kirjoittamaan oma alansa (ICT) ensin oikein, niin saattaa töitäkin löytyä helpommin.


    • eikarenssia

      Missä uutisessa kerrottiin 60 päivän karenssista? Ainakin kelan sivuilla luki näin:

      "Jos hallituksen lakiehdotus niin sanotusta aktiivimallista tulee voimaan vuoden 2018 alusta, se muuttaa työttömyysturvan saamisen perusteita 1.1.2018 lukien.

      Täyden työttömyysetuuden saaminen edellyttää, että 65 maksupäivän ajanjaksoon sisältyy vähintään 18 tuntia työskentelyä tai osallistumista työllistymistä edistävään toimenpiteeseen. Muutoin työttömyysetuutta leikataan 4,65 %/pv seuraavan 65 maksupäivän ajaksi. Käytännössä leikkaus tarkoittaa noin yhden työttömyyspäivän korvausta, joka on 32,40 e/pv.

      Työttömyysetuuden määrä palautuu normaaliksi, kun aktiivimallin ehdot 65 maksupäivän ajalta täyttyvät.

      Niin sanotut aktiivipäivät saa suoritettua palkkatyössä, yritystoiminnassa tai osallistumalla työllistymistä edistäviin palveluihin. Näitä ovat muun muassa työvoimakoulutus, omaehtoinen opiskelu ja työkokeilu."

      • Tuo on eri esitys. Näitä hallituksen esityksiä työttömyysturvalain muuttamiseksi on tekeillä yhtäaikaisesti kolme, tämä on tarkoituksellista ja sillä yritetään hämätä eduskuntaa ja kansalaisia. Samalla maksimoidaan propagandavaikutus ... työttömät voidaan leimata luuseripazkoiksi vuoden ajan ja sillä tehdä pohjatyötä työsopimusten purkamiseksi ja orjatyön lisäämiseksi.


    • herääkysymys

      Se on erikoista ,että työpaikan luonnit ikäänkuin sälytetään työttömien niskaan . Ehkä asian suhteen voisi tehdä muutakin ,kuin luoda karenssi uhkia ja viimeisen toimeentuloon perustuvia pakotteita.

      Yrityslohkolla ei tuet ole ollenkaan samoin velvoittein varustettuja. Tuolla sekstorilla on kuitenkin ne työpaikat luotavissa. Asian suhteen olisi nähdäkseni yritystukia myönnettäessä systeemin tehtävissä työllistymiseen perustuvia velvoitteita yritystukien saamiseksi enenevässä määrin ,sekä noita tukimuotoja muutettavissa pakitsevampaan suuntaan esim kasvun ja työllistämiseen åperustuen,jolloin yritystuista hyötyisi ne jotka saavat talouskasvua aikaan olii sitten kyse pien yrityksistä ,keskisuurista tai suusrista teollisuuslaitoksista.

      Nykyisen suuntauksen näen vain olevan haitallinen ,niin kansantaloudellisesti,sillä eneneviin toimeentulovaikeuksiin ihmisiä ajattaessa ,sosiaaliset ongelmat kasvavat,kuten sen pitkäaikais kustannukset.

      Lisäksi tapa toimia on epärealistinen,sillä työttömät ovat ne jotka tilanteesta kärsivät ja etsivät poispääsyä jollaista eivät ole lötäneet taloutensa tasapainoon saattamiseksi. Ei tuollaisilta ihmisiltä ratkaisua työllisyyden kohenemiseen ole löydettävissä. Systeemi on rankaiseva ,jolla rankaistaan jo lyötyjä jolloin se on myös epäinhimillinen nykyisellään.

      Keinoja on monia ja inhimillisiä sellaisia vaikuttaa asioihin jos on näkemystä ja halua .

      Erikoista on se että esim yrittäjien tyet eivät ole perustuslaillisia ,eikä heidä toimeentuloaan suojattu erikseen ,kuten työttömien toimeentulo on perustuslaillisesti suojattu. Miksiköhän näin on? Kysymys on lähinnä retorinen ,sillä tuo oikeutus tulee menetetystä mahdollisuudesta työllään elättää itsensä .Toki tuo oikeus on kauikilla kansalaisilla ,niin yrittäjillä,kuin åpalkkatyöläisillä,mutta aktiivisillä yrittäjillä on tuo leipä puu toisin kun sen menettäneillä ja oletusarvoisesti kakkien kansalaisten oli he yrittäjiä tai palkkkatyöläisiä on kyettävä tuolla työllä itsensä elättämään. Siksi onkin erikoista että työttömien tukiin ja niiden vastuuttamiseen kiinnitetään suurennuslasilla huomiota. Itseasiassa enemmän kuin työttömien perustuslaillisen turvan turvaamiseen ja työn luomiseen. Kysynkin näin ,missä on ratkaisuhakuisuus ja minne on hukkunut kansakunnan /sen kansalaisten toimeentulosta huolehtiminen.

    • paksunahkainen-perse

      Saapa nähdä milloinka työttömien on mentävä työttömyysturvan menetyksen uhalla kaupunkien taloille esittelemään itseänsä. Työttömiä pakotettaisiin pikkulasten hevoseksi eikä lasten potkuja persuuksillekaan tulisi kavahtaa. Tuosta maksettaisiin palkkaa jo tutuksi tulleella 9 euron päiväpalkalla.

      • vvvvfkk

        miten edes todistetaan että on hakenut minimimäärän töitä?jos esim soitan 12 eri firmaan ja kysyn töitä niin eihän niillä ole velvollisuutta eikä haluja antaa mitään todistuksia että tämä herra x on hakenut meiltä töitä


      • PyhäViisasHallinto
        vvvvfkk kirjoitti:

        miten edes todistetaan että on hakenut minimimäärän töitä?jos esim soitan 12 eri firmaan ja kysyn töitä niin eihän niillä ole velvollisuutta eikä haluja antaa mitään todistuksia että tämä herra x on hakenut meiltä töitä

        - siihen tarvitaan joku hiihtokortti, tms, yms. joka leimataan ahneen kepu kokoomus työnantajan tykönä 7 kertaa viikossa, ja sitten lähetetään te toimiston valvonta viranomaisille.
        ---------Muistatteko kun ennen oli hiihtokotteja, joita leimattiin hiihtomajoilla,,,, kai siitä jotain hyötä oli kun leimattiin, enää muista 1960-70 L tapahtumia niin hyvin...

        Voisin siis palata lapsuuteen ja leimata työttömyys hiihto kortteja nyt 60v iässäää......... Paljon ylistetty olakoon pyhä kokoomus kepuli,, viisaita miehiä meillä hallinnossa on,, niin paljon, pyhä viisaus virtaa sieltä köyhän kansan hyödyksi ja onneksi...


    • aktivoise
    • Tälle.touhulle.stoppi

      Sipillällä on tavoitteet ja niiden lähtökohta on hänen uskontonsa jossa muilla ei ole äänivaltaa, etenkään naisilla. Sipilä käyttää nyt rahan voimaa ja sillä ohjaa esimerkiski työministeriä joka ei ole niitä kaikista välkyimpiä ja vielä kohdannut mielenterveysongelmia kuten itse mainitsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe