Joko on talvirenkaita vaihdettu???

TalvirengastaAlle

Jokos on talvirenkaita autoon vaihdeltu, kun iltasanomissa luvattiin: Sää kylmenee – myös etelään luvassa pakkasta, mustaa jäätä, lunta ja räntää.
En vaihtaisi vielä talvirenkaita, mutta pahuksen ensi viikolla voi tulla meno maaseudulle aamulla ja jos kylmenee, niin pitäskö varmuuden vuoksi vaihtaa talvirenkaat autoon.
Muuten en vielä viitsi, kun ei ole muita pakollisia ajoja.
Jos keli pysyy kuivana, niin silloinhan tiekin on kuiva, vaikka vähän pakkasta olisi.
Juuri tämä märkä tienpintahan se jäätyy ja vaikka auto pysyykin liukkaalla pystyssä, toisin, kuin polkupyörä, niin auto luisuu liukkaalla, varsikin mutkissa ja mutkaisissa alamäissä, jotka on pahimpia.

22

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aamuliukkaille

      Aika, näyttää seuraan sää ennusteita ja näyttää vaihtelevan se ennustus sataako vai ei kun on aamupakkasia... viikon aikana tulee toista tuhatta ajokilometria, joten en halua ajaa liian suurella riskillä kesärenkailla tai sitten rouskuttaa vesikelissä nastarenkailla... ja aamulla liikenteeseen kuudelta, joten ne vain iltapäivällä plussakelissä ajavat lorvijat voivat jättää kommentoimatta.

    • 19102017klo2002

      Kyllä valitettavasti jo kuuluu nastarenkaiden rapinaa. Vain kitkoilla saisi ajaa nyt.

      • TalvirengastaAlle

        Täälläkin on muutamassa autossa kuulunut nastojen rapinaa.
        Nastarenkaathan saa vaihtaa, mikäli kelit niin vaativat, kuten märkä tienpinta ja yöpakkaset, jolloin tien pinta jäätyy ja kesärenkailla ajaminen on riskaabelia.
        Maanpinta on useimmin paljon lämpimämpi, kuin asfaltin pinta.
        Asfaltti on tiiviimpää ja eristää maan lämpöä ja jäähtyy nopeammin.

        Aamulla liukkauden riski on suurempi kylmän yön jälkee, mutta päivällä liukkauden riski pienenee, kun päivällä lämpötila nousee ja jäinen tienpinta sulaa.


    • En ole vielä vaihtanut. Maa on sen verran lämmin, ettei se vielä jäädy. Mutta säätä tarkkaillessa.

    • Ghjjhghkjbv

      Ainakin viikon vielä ajattelin tarkkailla tilannetta ennen nastarenkaiden alle laittamista.

    • TalvirengastaAlle

      Tänään aamulla postia hakiessani kyllä huomasi, että liukkautta on märällä tiepinnalla havaittavissa ja autokin oli ihan kuurassa ja jäässä.
      Tyhjensin autotallia ja ajoin auton illalla talliin, kun lupasivat yöpakkasta, että parempi ajaa auto vaan lämpimään talliin, kun talli kerta on, eikä seisottaa pihalla.

      Aina huomautetaan lämpimän alle 10 asteen tallin haitoista autolle ja että auto ruostuu tallissa pahemmin, kuin ulkona. Kyllä se tuolla ulkoilmassa pahemmin ruostuu, kun ei ole katosta, on koko ajan märkä, kun kastuu joka sateella.
      Jos auto olisi seissyt lämpimässä tallissa, niin se olisi kuiva, mutta tuolla vesisateessa alle 5 asteessa koleassa ja kosteassa säässä.

    • Nyt_On_KIIRE

      "Juuri tämä märkä tienpintahan se jäätyy ja vaikka auto pysyykin liukkaalla pystyssä, toisin, kuin polkupyörä, niin auto luisuu liukkaalla, varsikin mutkissa ja mutkaisissa alamäissä, jotka on pahimpia." Pk-seutu on täynnä noita mutkaisia alamäkiä, joten kannattaa laittaa nastat alle. Meteorologitkin vetosivat voimakkaasti.

    • EiPoliisiaMissään

      Täällä lapissa ei tarvitse moisista murehtia. Nastat aina alla läpi vuoden. On muutakin tekemistä, kuin tuollaisten etelän junttien asioiden murehtiminen.

    • Vaihdoin eilen kitkat alle. Alkaa 19. talvi kitkoilla.

      • uusi_poloilija

        Minäkin vaihdoin eilen kesäkumit kitkoihin. Matkalla huoltoasemalle paineita tarkistamaan oli taas miellyttävää todeta ajamisen hiljaisuus, josta saa nauttia seuraavat kuukaudet.
        Täällä Etelä-Suomessa olisi saattanut pärjätä vielä jonkin aikaa kesärenkaillakin, mutta toisaalta, miksipä venyttää vaihtoa pidemmälle. Vaikka sää vähän lämpenisikin, ei niin lämpöistä tule, että olisi kitkoille vahingoksi.

        Hyviä talvimatkoja kaikille tasapuolisesti, oli rengasvalinta sitten mikä tahansa.


    • vähän-ihmettelen-

      Miksi viivytellä, kun keväälläkin pidetään viimeiseen lumisateeseen asti, huhtikuulle.

    • kuulosuojaimin

      Ropisijat alle ja radio kiinni talveksi..

      • huoletonta.matkaa

        Onko kotterossasi niin huonot äänieristeet että pitää olla kuulosuojaimet päässä. Ethän silloin tosin radiotakaan tarvii. Mutta mistään "ropisijoista" ei juurikaan lähde mitään ääntä.


      • muttanopesti
        huoletonta.matkaa kirjoitti:

        Onko kotterossasi niin huonot äänieristeet että pitää olla kuulosuojaimet päässä. Ethän silloin tosin radiotakaan tarvii. Mutta mistään "ropisijoista" ei juurikaan lähde mitään ääntä.

        Pahaa tekee, kun ohitan ropisijoita motarilla..


      • pistä.vaipat
        muttanopesti kirjoitti:

        Pahaa tekee, kun ohitan ropisijoita motarilla..

        Ripulitko housuihisi ropisee.


      • RipulitNeVaanMielessä
        pistä.vaipat kirjoitti:

        Ripulitko housuihisi ropisee.

        Ja vaipparipuli-fetisisti edelleen palstalla! Joko erktiota pukkaa?


    • jälki...viisas
    • liukasta--on

      Juuri nyt on yksi pahimmista keleistä kun lämpötila pyörii nollan ympärillä ja reilusti kosteutta on ilmassa. Keskellä kuivaa talvea ei ole läheskään niin liukasta.

    • reggaekuski

      Huomenna katastus tänään nastat alle - tuskin tulee nastarenkaisen vuoksi hylkäystä vaikka laitan piikkigummit alle ennen 1.11. - aamulla keski-suomessa 4..5 astetta pakkasta.

    • OsaavaSet

      Naapuri oli kuullut taksimieheltä, että tämä ajaa kitkoilla läpi vuoden. Ostaa joka vuosi loppusyksystä uudet kitkat, ja ajelee niillä sitten seuraavan kesän, ja syksyllä taas uudet. Naapuri sanoi että kun taksikin kerran pystyy ajamaan kitkoilla kesällä, niin hänkin ajatteli kokeilla samaa. Naapuri ei vain tullut miettineeksi, että hänellä tulee vuodessa vain 20 000 kilometriä, eikä renkaita tarvi vaihtaa kuin 3-4 vuoden välein. Hän osti siis vuosi sitten syksyllä uudet kitkarenkaat, ja varmaan niillä kesän ihan kivasti ajeli, mutta on ne nyt aivan varmasti pilalla, eikä sovellu enää talvirenkaiksi. Yritin tätä vihjaista naapurille, mutta ei hän ottanut onkeensa, rehvasteli vain ettei tarvi vaihtaa renkaita, kun taksimieskin ajoi kesällä kitkoilla. En enää viitsinyt huomauttaa, että se taksikuski osti muuten juuri äskettäin uudet kitkat alle, koska talvi tulee. Mutta ajakoot nyt pilalle menneillä kitkoilla tämä mun naapuri, kyllä se huomaa sitten kun liukkaat tulee, ettei ne pidä enää mitään. Mutta tyhmyyttä on vaikea oikaista, kun ei tajua niin ei tajua.

      • On itse tullut muutamana vuonna ajettua kitkat kesällä loppuun. Ihan hyvä ja kannatettava idea, kunhan ennen ensimmäisiä loskakelejä sitten hankkii uudet. Ei meinaan pidä sitten yhtään, jos urasyvyys alkaa lähentelemään kesäkumin laitonta... Ei nyt mitään sen kummempaa itselle sattunut, lähinnä sen takia että on tapana kokeilla sitä pitoa turvallisilla alueilla.

        Jos naapurisi siirtyy malliin 2-3 talvea kitkoilla ja kesä perään, niin voi toimia. Kunhan varmistaa, että saa uudet kitkat joka vuosi. Jos on vanhaa kumia jo ostettaessa, niin voi sen kesän lopuilla olla jo aika koppurat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6083
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3685
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1435
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1345
    Aihe