Elokuva - vieläkö viihdyt sen parissa?

Ikäpolvemme huvituksia oli mm elokuvissa käynti.
Vieläkö menet "Kinoon" asti, katseletko kotisohvalta, joko se huvi riitti vai onko se koskaan sinulle mieluista ollutkaan?

Lisäksi: mikä/mitkä elokuvat ovat lemppareitasi tai muuten sinut pysäyttäneet?
Katseletko vaikkapa komediaa, draamaa, tragediaa - kauhua!?

Mykkäfilmit ovat aina kyllä olleet minun lemppareitani Buster Keaton ja Charlie Chaplin ...pelottavista tragikomiikan kautta hyvin koskettaviin asti. Toki paljon muitakin uudempia äänielokuvia :)

Vastailkaahan sitten, kun leffan katselulta ehditte ;D

26

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ö-Öö

      Not

      En ole käynyt elokuvissa useampaan kymmeneen vuoteen. Kyllä mä leffoista pidän ja katsonkin kotiteatterista. En vaan jaksa istua epämukavalla jakkaralla suuren idioottilauman keskellä. Siis ongelma elokuvateattereissa ei ole itse elokuvat, kyse epämiellyttävästä tilanteesta ja keljusta ympäristöstä. Mä en oikein edes osaa keskittyä leffateatterissa, ympäristö jotenkin stressaaa ja vie huomiota itse asiasta, leffasta.

      Tahtoo olla samaa konserttien ja teatterijuttujen kanssa.

      Olen aika pitkälti telkkaritarjonnan varassa. Sieltä tulee nykyisin hyvin kaikenlaista rainaa.

      Yks mainittava erikseen. Blues brothers. Mä olen kattonut sen vaikka kuinka monta kertaa, joka kerralla siitä löytää jotain uutta. Kulumaton elokuva.

      Koittanut jo pitkään sisäistää vanhoja suomifilmejä, niitä tulee telkkarista paljon. Ei voi mitään, mun mielestä liki kaikki on täyttä ulostetta, kaikin puolin :D

      Noh, suosikkileffa on kuitenkin High noon:

      https://www.youtube.com/watch?v=qZil728hUy0

      Siinä leffassa nyt vaan kaikki on kohdillaan. Westerneitä ei nykyisin paljoa näytetä, pitäis kai alkaa osteleen net omiin arkistoihin.

      =DW=

    • Katsoin melkein kokonaan (loput myöhemmin) ja huomasin kaksi asiaa. Kun ase laukeaa kuuluu pam ja sitten se phiuuuuu - vihellys, jota muun genren elokuvissa ei kuulu.
      Lisäksi siihen aikaan elokuvan tapahtumia myötäili jokin laulu...tässä selkeästi (suomeksi käännettynä) "mua ethän (älä) hylkää oma rakkain...

      • ö-Öö

        Soundeista

        Amerikkalaiset elokuvarenkaat legenda. Vaikka auto ajais saharan autiomaassa, taikka vetisen joen pohjassa, renkaat vinkuu kurveissa. Mikä lie jonkun yli-innokkaan äänimiehen joskus kehittämä efekti, noin vaan tahtoo olla aina.

        Sellainenkin, monenlaisissa sota- poliisi- jne leffoissa ja sarjoissa usein helikoptereita. Kai jotain vietnamin sodan traumaa, mutta aina kun toiminta alkaa, ensin kuuluu helikopterin ääni...Aina kun jenkit tekee jotain isoa, mukana täytyy olla helikopteri.

        Westerneistä aina mainittava Sergio Leonin italot. Jotenkin tuntuu, niissä musa ja kuva kilpailee keskenään. Toki tukien toisiaan, mutta kummatkin niin hiton vahvoja. Ja niissä myös laukauksissa kimmokeäänet, vaikka ampuisivat ilmaan :D

        Leffoissa paljon kliseitä, joita nyt vaan aina on. Ihan laskelmoitua hommaa, soundit tukee ja osana muuta kerrontaa. Noissa vanhoissa suomifilmeissä hupaisaa, aina kun seksikohtaus, näytetään taivasta ja kuuluu linnunlaulua. Joop, symboliikkaa, joka ei ehkä nykynuorille aukea.

        =DW=


    • 70-luvulla Helsingissä asuessani taisin käydä elokuvissa kolme kertaa, Lappeenrannassa käynyt kahdesti eli aika harvoin tulee käytyä.

      Nyt on tuolla tallenteella muutama leffa, ne pitää joskus katsoa.
      Viimeksi tallennettu Edelleen Alice, olen lukenut kirjan josta elokuva on tehty.

      • Monesti sanotaan, että kirja on aina parempi kuin elokuvaversio. Päätalo olisi kyllä jäänyt minulta kokonaan väliin ellei sarjana olisi televisiosta tullut. Olen kaiketi kärsimätön luonne.


      • transpositio kirjoitti:

        Monesti sanotaan, että kirja on aina parempi kuin elokuvaversio. Päätalo olisi kyllä jäänyt minulta kokonaan väliin ellei sarjana olisi televisiosta tullut. Olen kaiketi kärsimätön luonne.

        Useimmiten kirja on parempi, sitä lukiessa näkee "sielunsa silmillä" kuvaillut ihmiset, paikat ja tapahtumat.
        Elokuvassa tarvitsee vain katsoa mitä näkyy ja tapahtuu, tosin hyvä leffa tempaa mukaansa.

        Elokuvaan kirja käsikirjoitetaan ja välttämättä juoni ei noudata kirjassa kerrottua.
        Joskus se häiritsee, mikäli muistaa lukemansa ja elokuvaa katsoessaan miettii, että eihän se noin kirjassa mennyt.
        Saa nähdä kuinka tuon Edelleen Alicen kanssa käy, kirjasta pidin hyvin paljon.


    • Olen elokuvafani. Meillä kulttuurilautakunta järjestää matineanäytöksiä syksyin keväin. Tänä syksynä en valitettavasti ole ehtinyt yhteenkään.
      Ikitien kävimme katsomassa normaalinäytöksenä. Sitä ennen taisin nähdä Syysprinssin.
      Draama on minun lajini ja Ingmar Bergman suosikkiohjaajani.
      Klaus Härön ohjauksista pidän myös: Näkymätön Elina, Äideistä parhain, Miekkailija... Clint Eastwoodilla on myös muutama hyvä ohjaustyö: Million dollar baby taitaa olla tunnetuimpia...
      Elokuvateattereissa minua kyllä häiritsee äänentoistolaitteet. Kuulemma ääntä ei saa pienemmällä ja desipelit ovat kyllä sitä luokkaa, ettei melua kestä ilman kuulosuojaimia, eikä niitä aina tule otettua mukaan.

      • Se Ikitie on kovasti minua kiinnostanut. Elokuvateatterissa en tosiaan käy (isäntääkään autoineen sinne ei saa raahattua) - yksin olisi tylsää, kun haluaisi toki keskustella elokuvasta.. Täytyy hommata elokuva netin kautta. Millaiset tunnelmat sinulle jäi - petyitkö/piditkö - miksi?


      • transpositio kirjoitti:

        Se Ikitie on kovasti minua kiinnostanut. Elokuvateatterissa en tosiaan käy (isäntääkään autoineen sinne ei saa raahattua) - yksin olisi tylsää, kun haluaisi toki keskustella elokuvasta.. Täytyy hommata elokuva netin kautta. Millaiset tunnelmat sinulle jäi - petyitkö/piditkö - miksi?

        Kyllä Ikitie kannattaa katsoa. Minusta se kuvasi hyvin sellaista historiallista ajankohtaa ja ihmiskohtailoita, joista oli vain kuullut mainintoja. Ja tietysti unelmien romahtamista kun Neuvstoliitto ei tarjonnutkaan sitä onnelaa, minkä se Amerikasta tulleille siirtolaisille lupasi.
        Järkyttävää oli myös se raakuus, millä siirtolaisia kohdeltiin, kun alkoi ilmetä, ettei raudanlujaksi tarkoitettu järjestelmä sittenkään toiminut.

        Puolisoni lähtee kyllä kaveriksi elokuviin ja makukin on aika pitkälti samanalainen, ainakin arvojen osalta. Menen kyllä elokuviin yksinkin ja olen oikeastaan vasta havahtunut siihen, että moni kaipaa kaveria mukaan ja nyt tiedän, mistä syystä..)) Siis jakamisen vuoksi. Ei paha.
        Varmasti yhteinen analysointi avartaa. Oppii näkemään sellaisiakin asioita, mitkä yksin katsoen olisivat voineet jäädä huomiotta.


    • maissiiii

      Tykkään toki kuvissa käydä ja kotisohvaltakin katsella elokuvia.
      Joskus kiva pitää kotona elokuvailtoja, yhdessä katsella, järjestää jotain syötävää ja sitten kommenteerata.

      Nuorten selän takana olen katsellut fantasiaa ja se joskus tuntui pitkäveteiseltä, tai ehkäpä niissä oli liikaa sitä äksöniä.
      Vanhempien immeisten selän takana katselen vanhoja kotimaisia, tänäänkään ei keksitty muuta niin koneessa pyöri Kankkulan kaivolla ja kaikki tunsivat henkilöhahmot ja repliikkejäkin osasivat, itse kuuntelin vain lauluja.

      Draamasta ja hyvistä tarinoista tykkään ja tietysti romantiikasta,
      hyvä ja onnellinen loppu on hyvä juttu.
      On hyvä jos elokuva antaa ajateltavaa ja elokuvateatterista lähdettyä tekee mieli jutella ja kertailla mitä juuri äsken oli nähnyt.

      • Minullekin tuo elokuvan "analysointi" toisen kanssa on osa kokemusta. Isäntä ei ole elokuvateatteri-ihmisiä. Ilman häntä olisi bussireissu, joka odotusaikoineen ja huonolla säällä ei minua kiinnosta. Netistä täytyy katsella onko ilmaisella kanavalla. Olen kyllä harkinnut itselleni joululahjaksi jotakin leffakanavaa...Television maksuttomilla kanavilla kaikki kiinnostavat olen yleensä jo nähnyt .

        Tykkään draamasta ja prykologisista thrillereistä - jälkimmäisissä ei tule tippa silmään...olen kova eläytymään herkkiin tilanteisiin.
        Kauhua tuli katseltua aikoinaan siinä määrin, että mikään ei tuntunut enää juuri miltään. Verenroiskinta ja paikkojen rikkominen oli sitten komedia tai kauhuleffa ei kiinnosta minua yhtään.
        Kankkulan kaivoa kuuntelin pikkulapsena radiosta mummolassa. Noita nokinenä ( rva Herala) oli kanssa mainio.


    • fanitan

      Käyn monta kertaa vuodessa elokuvissa päivänäytöksissä nyt kun on aikaa. Myös televisiosta tulee elokuvia katseltua. Tykkään draamasta, historiasta, romantiikasta ja sellaisista jotka perustuvat tositapahtumiin. Kotimaiset elokuvat ovat usein liian synkkiä minun mieleen, mutta kävin viikolla katsomassa yösyöttö-elokuvan ja se oli ihan mukavaa komediaa jossa ripaus totuuttakin mukana.

    • Toivon että voin ostaa talon jossa on teatteri ja uimahalli omassa talossa, on Ruotsissa.

      Suomalaiset asunnot ovat nollia oli kohde mikä tahansa (oikotie).

      • Olet-ihan-pihalla

        Koska olet joku supersavolainen umpijuntti, et tiedä asunnoista tai niiden arvoista hevon paskapyörylää. Pääkaupunkiseudulta löytyy todellisia arvoasuntoja toisin kuin savon heinäladot.
        Mutta eihän sinun rahasi riittäisi, hyvä jos laivalippuun vikingin kansipaikalla heti rekka kannen kyljessä.
        Kylpyammeita saa kierrätyskeskuksista.


    • Vähiin on jäänyt elokuvienkatselu.
      Väkivaltaelokuvista en pidä, enkä kauhuelokuvista.
      Olisihan hienoa, jos elokuvassa olisi onnellinen loppu, mutta tarina ei arvattavissa.
      Hiljaiset sillat ja Casabanca ovat varmaat kautta aikain parhaita elokuvia, eikä niissä ole "onnellisa" loppua.
      Clint Easvood on hyvä näyttelijä, Marlon Brando Kummisedässä.
      Marilyn Monroesta en ole pitänyt, yliarvostettu Suomessa.Sophia Loren oli enempi minun mieleen.
      Suomalaisessa draamassa ollaan totisia, mökötetään, nakellaan niskoja, paiskotaan ovia, en tykkää.
      Kaurismäen elokuvat on sellaisella tasolla, etten ymmärrä.

      • Kaurismäellä on voimakkaita ihmiskuvauksia ja vähäeleisyyttä...loppu on katsomattomuutta kohdallani. Hienoa, että kansainvälisesti on osattu arvostaa.
        Sitä olen aina mielessäni ihmetellyt, että: mikä siinä on, ettei suomalainen jännityselokuva tai -sarja oikein pelitä. Hyviä näyttelijöitä löytyy - onko vika kielessä, ohjauksessa vai ihan käsikirjoituksessa?
        Ruotsi ja Tanska tekevät omat juttunsa ihan eri tasolla.
        Nytkin Beckit, Wallanderit , Silta plus uusia (onneksi) pyörivät jo osa kolmattakin kertaa...aina jaksetaan katsella.
        Simpauttajan kaltaiset (vanhat) elokuvat ovat suomalaisia helmiä...siis minun mielestäni.


    • Onhan.niitä

      Jotkut vanhat kotimaiset kannattaisi päivittää nykyaikaan, kuten tapahtui Tuntemattoman sotkun kohdalla.
      Pekka ja Pätkä huoltomiehinä.
      Pekka ja pätkä työttöminä.
      Pekka ja pätkä ansiosidonnaisella.
      Pekka ja pätkä työkyvyttömyyseläkkeellä.
      Pekka ja pätkä Tallinnan risteilyllä.

      Häpy käden alla.
      Kahdeksan hurman puotia.
      Uuno Hurmapuro menettää Kelan etuudet.

    • maissiiii

      Ensi viikolla meidän kylän kulttuurikeskukseen tulee uusi Tuntematon.
      Totta kait menen sen heti katsomaan, täällä vain muutamia näytöksiä.
      Jos tuosta naapurista saisi yhden vanhan immeisen houkuteltua mukaan.
      Hänen mielestään on vain yksi ja ainoa oikea Tuntematon, se Edvin Laineen.
      Paljon tarvitaan puhetta ja taivuttelua, ennen kuin se pää kääntyy mutta yritän kuitenkin,
      saas nähdä kuin käy.

    • vfihimsff

      Harvoin katson - nuorena elokuvissa käynti oli enempikin synniksi tuomittua jaa useinmiten joutui ymös rääkkäyksen kohteeksi. Sain joku aika sitten ilmoituksen että olin voittanut jonkun suuren viihdepaketin jostain jutusta - myöhemmin operaattori lähettii vain kyselyn minkä arvosanan annan heidän palveluistaan - olin vain ymmälläni koska ko aikana heidänpalveluitaan edes käyttänyt - ehkä paketti meni jonkun yksityisen kinon yhteishyväksi - en tiedä.
      Vammaisihmsten oikeudet jokseenkin minimaalisia vallankäytön ja ikuisuusteemojen ja vajaan toimintakyvyn ohella - ei silleen koskaan tule kuulluksi ei edes oikein ymmärretyksi.

      • Taikuritässä

        Capitolissa meni aikoinaan mielenkiintoisia elokuvia.
        Nykyisin tulee seurattua sarjoja. Tallennettuna on monta elokuvaa.
        Lion on viimeisin elokuva, minkä olen katsonut näytäntönä.
        Joskus kinoissa ääni on liian voimakas ja se häiritsee.
        Miten, mahtaako se olla yksi tekijä, ettei tule lähdettyä.
        Korvat eivät kestä melua.


      • ei-kapitalisti

      • Taikuritässä

        Kiitti paljon. Olipa mielenkiintoista. Oikeastaan Suomi 100 vuotta olisi jännä nähdä nuo ekat filmit. Valokuvia on varmaan otettu jonkin verran.
        Vähän on staili muuttunut noista päivistä...


    • Harvoin.mutta.kuitenkin

      Kävin viime viikolla katsomassa Yösyötön. Olihan se ihan rattoisa. En tiedä mitään elokuvaa, mikä olisi tehnyt erityisen vaikutuksen. Ikitien kävisin katsomassa ihan senkin vuoksi, että aiheesta olisi kiva keskustella, mutta en jaksa enää katsoa sotaa, se ahdistaa. Kaikki kunnia sodassa taistelleille.

    • sinne.tänne

      En käy elokuvissa, koska ihmiset menevät sinne syömään. Nuorena kun kävin Elokuva-Arkiston näytännöissä ei olisi tullut kuuloonkaan, että sinne olisi menty syömään. Paperien rapistelu ja pop cornin haju yököttävät minua.

      Miksi ihmiset eivät mene oopperaan syömään? Tai muihin kulttuuritilaisuuksiin?

      Eikö ihmisillä ole tilaisuutta syödä kotona, ravintoloissa tai muualla eli paikoissa, jotka on tarkoitettu syömiseen.

      Aki Kaurismäki kumppaneineen hankki kerran elokuvateatterin ja kantoi ensi töikseen popcornikoneen kadulle.

    • maissiiii

      Elämässäni on ajanjakso, jolloin istuin elokuvakerhossa harvase ilta.
      Moni elokuva on tyystin unohtunut Joitakin tekisi mieli katsella uudestaan.

      Silloin tuli paljon katseltua venäläistä propagandaakin elokuvien muodossa,
      paljon oli kuitenkin yleisinhimillisiä hyviä elokuvia, jotkut unohtumattomia.
      Nykyisin uudelleen katsominen on niin helppoa, sen kun videon hommaa ja kotisohvalta katselee.

      Derzu Usala, se maailma se luonto ei enää koskaan palaa ja olisiko sillä myös vaikutusta suomenkin vihrerpiipertäjien syntyyn, ajanjakso osuu ainakin sopivasti.

      Bim Mustakorva, liikuttava, inhimillinen tarina miehen ja koiran ystävyydestä.
      Muistan kun olin elokuvaa katsomassa, siinä Mannerheimin varrella silloin sisäpihalta mentiin sisälle, onko enää koko elokuvateatteria, niin sieltä lähti lapsia itkien pois, ei ollut ikäsuositukset osunut kohdilleen.

      Nuo molemmat elokuvat saivat aikoinaan oskarinsa parhaana ulkolaisena elokuvana myös amerikan mantereella.

      • Taikuritässä

        Olen nähnyt Derzu Usalan muutamankin kerran. Capitolissa näin Lautaarit ja Mustalla merkitty valkoinen lintu. Musiikki niissä oli jotain erityistä.
        Tänään katsoin tallenteista"Pyöräretkellä Molierin kanssa". Tykkäsin. Oli tosi tiivis elokuva. Miesten kaveruutta kuvattiin mukavasti. Ja värit. Nam.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe