Orimattilan leipäjono

Raksa-Rane

Tämän päivän " Piturin" mukaan orimattlan leipäjonossa oli kymmeniä jonottajia. Lisäsi siinä joku selvästikin valitteli ettei kaupunki tai seurakunta tue tuota leivänjakelua mitenkään vaan A.H kustantaa kaiken omasta pussistaan.

Totuus on se ettei tuollaisia leipäjonoja suomessa tarvita lainkaan, vaan täällä ja etenkin otrimattilassa jopa alennettu toimeentulotuki riittää jokapäiväiseen ravintoon erittäin hyvin. Tuollaisella leivänjaklulla vaan mahdollistetaan jokapäiväinen juopottelu tai pelaaminen.

26

1218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihyvältätunnu

      Köyhyys ja nälkä on Otrimattilan arki päivää. Edes pyhisin ei ole kaikille ruokaa. Ranta-Rane ei taida oikein tuntea asijoita. Moni joutuu käyttään myös lääkeitä ja siksi ovat sekasia. Nälkä ja lääkeet ja joskus harvoin olutta.

    • sivusta-seurannut

      Kyllä viinaan ja tupakkaan riittää rahaa ja usein nämä ruuan jonottajat ovat vielä ylipainoisia.

      • Anonyymi

        https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015040219460715

        Vuoden 2010 jälkeen Arhinmäen tulokehitys on ollut huimaa ministerinpestin vuoksi. Vuonna 2012 Arhinmäki tienasi 152 727 euroa ja vuonna 2013 154 527 euroa.

        Tilastokeskuksen mukaan yli 100 000 euron bruttotuloihin ylsi 2013 vain 1,5 prosenttia tulonsaajista. Arhinmäki on kuulunut siis viime vuosina Suomen ylimpään tuloeliittiin.


    • jaeaemaa

      laipaeae

    • Husseinkamal

      Missa olla ilmanen ruoka.Minä saada vain sossusta rahaa.Tarvin ha vaadin sossu anna lisää rahaa Sossu antaa liian vähän.Minä syön paljon ruokaa nyt kun ole Suomessa koska täällä kylmä.Missä ilmainen ruoka olla.Tuoko kotiin asti ilmaiseksi?

      • Just_joo

        Että nämä puupääpersut jaksavat monistaa näitä hengentuotteitaan.


    • Repussapiimaavaan

      En tiiä mitä orimattilan leipäjonossa jaetaan, mutta erään läheisen kaupungin leipäjonoa seurailtiin vierestä kun oltiin maalaamassa naapurikongin portteja. Leipäjonon loputtua tulivat kysymään että kelpaisko pussillinen ruokaa kun oli tänään niin vähän avuntarvitsijoita, saatiin kolme pussia per lärvi, ja ihmeteltiin ruuan määrää, meillä nelihenkinen perhe söi niitä ruokia viikon, jotain piti tietysti kaupasta hakea lisäksi. mutta samat naamat seuraavina päivinä pokkana jonossa mahat kurnien, mitä hittoa? Oli leipää, makaronia, jauhoja , kaurahiutaleita, tonnikalaa, hernekeittoa, maitojauhetta (?) , kananmunia sun muuta, luulis nyt hetkeksi riittävän.

      • Mie_vaan_

        Sen vielä ymmärtää että kadehditaan kultalusikka suussa syntyneitä ökypohatoita, mutta että köyhiä leipäjonossa olijoita... . On tää vaan julma kansa.


      • eeettttäääjoooo

        Noissa jonoissa on myös niitä joilla ei ole mitään tarvetta avulle. Suomessa ei ylipäätäänkän ole tarvetta kyseiselle toiminnalle. Sillä esim. yksinelävälle sossupummille jää vuokran, sähkön ja lääkemeojen jälkeen käytöön 480 euroa. Sillä rahalla tulee aivan varmaan toimeen. Nämä muka apua tarvitsevat ovat joko ahneita eläkeläisiä tai alkoholisteja jotka juovat rahansa. Eivät osaa edes hävetä kun jonossa seisovat.


      • Repussapiimaavaan

        En minä köyhiä kadehdi, ihmettelen vaan että mihin niin paljon tarvii ruokaa kun päivittäin haetaan iso kassillinen ja silti ollaan nälissään. Toki joku höveli narkomaaniparka voi ruokkia puoli lähiötä saamallaan avustuksella, mutta,,, tulee vaan mieleen semmoinen pieni trokauksen maku tuosta hommasta. Tai sitten syödään kermat päältä ja loput viskataan roskikseen.


      • Raksa-Rane
        Repussapiimaavaan kirjoitti:

        En minä köyhiä kadehdi, ihmettelen vaan että mihin niin paljon tarvii ruokaa kun päivittäin haetaan iso kassillinen ja silti ollaan nälissään. Toki joku höveli narkomaaniparka voi ruokkia puoli lähiötä saamallaan avustuksella, mutta,,, tulee vaan mieleen semmoinen pieni trokauksen maku tuosta hommasta. Tai sitten syödään kermat päältä ja loput viskataan roskikseen.

        Homma menee niin että sikanauta syödään kuten myös jogurtit ja loput heitetään roskiin.

        Leipäjonot heti lopetettava!


      • Anonyymi
        Mie_vaan_ kirjoitti:

        Sen vielä ymmärtää että kadehditaan kultalusikka suussa syntyneitä ökypohatoita, mutta että köyhiä leipäjonossa olijoita... . On tää vaan julma kansa.

        Orimattilassa käy ruokajonnassa ihminen joka ei tarvi mitää apua se on kuulovammanen hyvä eläke vaimon kanssa toiset jää ilman joka tarvitsee oikeaa apua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Orimattilassa käy ruokajonnassa ihminen joka ei tarvi mitää apua se on kuulovammanen hyvä eläke vaimon kanssa toiset jää ilman joka tarvitsee oikeaa apua

        Tossa olet ihan oikeessa mäkin tiedän yhen kuulovammanen joka käy ruokajonossa eikä tarvis oikeesti käydä jakelee lapsille jotka on hyvis töissä


    • Hammastunut

      Siis missä näitä jaetaan, tarviiko jonkun sossun lapun vai saako kuku vaa hakea? Onko kissan tai koiranruokaa saatavana? Ja mites kun millään jauhoilla tai kaurahiutaleilla ei ole käyttöä niin voiko vaihtaa vaik säilykkeisiin?

      • etttttäääänäääiinnn

        Ei tarvi mitään tositteita mistään. Riittää vaan että on tarpeeksi röyhkeä eikä osaa edes hävetä mitään niin sapuskaa saa. Olassa on 2 jakajaa. Helluntaireurakunta ja sitten tuo piturissakin ollut Arto joka käy hakemassa lastin jostakin.
        Ei ole kissan eikä koiranruokaa saatavilla. Eikä voi vaihtaa säilykkeisiin.

        Juo vähempi niin rahat riittää.


      • Hammastunut

        En käytä alkoholia, mutta kolme lasta ja kissaa sekä kaksi koirra tarvii paljon ruokaa, miksei jauhoja voisi vaihtaa muuhun? En leivo joten ne menis roskiin, mutta säilykeille olisi tarvetta.


      • Nynnynnyyy

        Opettele leipomaan! Ja kirjoittamaan.


    • eionnexköyhäeikäkiipee

      En ymmärrä miksi tällaisestakin pitää vouhkata.
      Ei ole teiltä pois, jos joku ottaa jakaakseen kaupan ylijäämätavaraa.
      Parempi, että menevät käyttöön kuin kaatikselle.
      Mitäs jos menisitte sinne jonoon ja ottaisitte selvää, miksi kukakin siellä on?
      Eiköhän siellä harva ole vaan ahneuttaan. Lääkkeet maksaa paljon ja ihan kaikki muukin,
      ei pienellä eläkkeellä paljoa juhlita.

    • Housuissason

      Mielelläni olisin jonottamassa ruokaa jota saa ilmaseksi, valitettavasti raajarikkouman takia ei voi kömpiä kylille apuja hakemaan, ja mitään julkisia ei meidän kyliltä kulje. Hyvinvointi-suomi, jeee!

    • Anonyymi

      Jakelupäivän jälkeen roskakoreihin tungetaan sellainen ruoka esim leipää jota ei itse tarvita. Olen omin silmin nähnyt ja se on tosi surullista. Olisiko parempi jos ei ottais ollenkaan mukaan jakopaikalta.
      Todellisia tarvitsijoitakin on mutta tosiasia on, monille se mahdollistaa ostaa omilla rahoilla viinaa kun saa ruuan ilmaiseksi.

      • Anonyymi

        Ahneus on synti. Vanhat leivät voi musertaa ja viedä sorsille.Ylijääneet perunat keittää muusiksi.Jauhoista tehdään kastikkeita.Jauhoista tehdään tavallista leipää uunissa.Hiivaleipää ja patonkia.Pussi herneitä maksaa kaupassa 1€ joten jokainen osaa ohjeen mukaan tehdä itse.Ahneus älä himoitse.Ne kun osaa leipoa voi leipoa tuoretta leipää jauhoista.


    • Anonyymi

      Kovasti jää tupakantumppeja ja muuta roskaa kalliista eineksistä "köyhien" jäljiltä. Ei täällä ole oikeasti köyhiä se on ylimitoitetun sosiaaliturvan ansiota tai syytä miten vain. Ilman työtä elää turhankin leveästi. Säästeliäs voi hankkia omistusasunnon ja auton tukirahoilla.

    • Anonyymi

      Eikä myöskään jakaa sellaisille ihmisille jotka hakee ruokaa ja myy eteenpäin niitä.

      • Anonyymi

        Niinku varastettua ruokaa myydään lähiöissä ja vaatteita.


    • Anonyymi

      Saako siellä lämmintä ruokaa ja mitä on juomana

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1950
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      137
      1350
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1029
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      982
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      947
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      113
      917
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      761
    Aihe