Työttömiltä otettava kaikki tuet pois tehokkaasti

lummpuukko

Jos työttömyysturva katkaistaan niipä työtön siirtyy toimeentulotuelle. MYÖS TOIMEENTULOTUKI ON KATKAISTAVA , että työtön osallistuu toimintaan Kyllä suututtaa yhteiskunnan varojen jakaminen . asumistuki leikkuriin. Kaikkein tehokkain tapa on tuet lakkauttaa että nälkä tulee. Suomessa hyyssätään liikaa työttömiä. sairaudella keplottelu on saatava kuriin sosiaalityöntekijä tekisi oman päätöksen onko työtön todella sairas sen mukaan työttömyysturva tai sairauspäiväraha. pääsärky, yskät lonkka polvisäryt ei työtön saisi yksistää si päättää että jää kotiin makoilemaan sosiaalitukien kanssa muutakin työtä lonkkavikainen pysytyy tekemään vaikka matokuteiden leikkaamista. Tämä tukien luukkusysteemi on hyödytöntä jos työtön siirtyy hakemaan toimeentulotukea. Toimeentulotuessakin on tehtävä säästöä, vieläpä harkkinanvaraista toimeentulotukea myönnetään. Työ on parasta sosiaaliturvaa


Tukia katkotaan kiihtyvällä tahdilla ja kiihdyttää lisää
Ensinnäkin on syytä huomata, että tuet katkaistaan jo nykyisin joka vuosi kymmeniltä tuhansilta työttömiltä.

Ollakseen oikeutettu työttömyysetuuteen työttömän on lain mukaan ilmestyttävä te-toimiston tapaamisiin, haettava määrättyihin avoimiin työpaikkoihin ja osallistuttava pyydettäessä te-toimiston palveluihin kuten koulutuksiin tai kuntouttavaan työtoimintaan.

81

912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hetivalmisminä

      Ihan vapaasti tuet pois vaan. Menen sitten vankilaan.

      Vankilassa saa katon pään päälle, ilmaista ruoka, eikä tarvitse hakea töitäkään.

      Ainoa ero, että yksi päivä vankilassa maksaa yhteiskunnalle 200€, mikä kuukaudessa tekee 6000€/kk. Joten halvempaa on maksaa 480€/kk toimeentulotukea, kuin 6000€/kk pitää ihmisiä vankiloissa.

      • oikeusjakohtuus

        Niin monta on mielipidettä kuin on miestäkin.

        Kuitenkin oikeus toimeentuloon on perustuslaillisesti taattu subjektiivinen kansalaisoikeus, silloin kun työllä ei ole elantoa ansaittavissa. Asia on tuolta osin vastikkeeton /velvoitteeton. Asia on myös tuolta osin mustavalkoinen,eikä se jätä tulkinnanvaraa .

        Onneksi lait takaavat ihmisille yhdenvertaisen käsittelyn ja toimivat inhimisyyden suojana ,sekä suojaavat itseänsä muita ylemmäksi tuntevilta mielipide tuomareilta kansalisia.


    • KaikkiTasan

      Köyhien työttömien kodinturva joukot voivat alkaa itse verottaa niitä ahneita, joilla on liikaa.
      Ja ei siinä kysellä kun tulonjakoa sitten tehdään !
      Toimimaton Valtio on tarpeeton, jaetaan kaikki tasan !! kaikki.

    • 62782

      Ajatus on hyvä. Maksettua työtä löytyisi kyllä, jos tekijöitä olisi oikeasti tarjoilla. Eivät useimmat huvikseen siivoa, luo lumia, karsi metsiään ja muuta sellaista. Marjatkin mätänevät metsiin.

      Työttömistä 99 % selviäisi kyllä ilman tukiaisiakin. Työtä löydetään, jos se on ehto sille, ettei ole nälkä ja vilu. Hyvin pienen vähemmistön vuoksi hyysätään valtavaa ihmisjoukkoa. Jotakin tarttis tehdä.

    • asfdghjtrjher

      Aloitus on vihapuhetta työttömiä kohtaan johon media nykyään kiihottaa.

      • dtnjs

        Jos vihapuhe työttömiä kohtaa vielä kiihtyy, en suostu enää olemaan työtön! Menen töihin jopa alle viiden tonnin kuukausipalkalla, vaikka olen suorittanut melkein koko kansakoulun!


      • veronkiertokuriin

        No, ei ne sosiaaliturvan ja työttömyysturvan budjetti valtionbudjetista mikään kovin iso lohkaisu ole edes. Se saataisi helposti katettua moninkertaisesti, ja laitettua vielä moninkertainen määrä rahaa ihan erilaisten työpaikkojen luomiseen (isoja järkeviä projekteja jne.) ja TES-minimin mukaisen palkan maksamiseen työsopimuksella, kun laitettaisi rikkaiden ja heidän yritystensä veronkierto veroparatiiseihin kuriin.

        Työpaikkapula saataisi helposti poistettua ja työttömät työsopimuksella töihin, kun rikkaiden veronkierto veroparatiiseihin estettäisi, ja nämä rahat kerättäisiin valtion verotuloihin. On suorastaan röyhkeää kuinka suuret summat rikkaat yritykset ja muut ökyrikkaat veroparatiiseihin kierrättävät - sillä nämä eivät ole laillisesti heidän omia rahojaan, vaan valtion verotuloja, eli valtion varoja, jotka voitaisi käyttää pienyrittäjien auttamiseen ja työttömien työllistämiseen TES-palkalla ja työsopimuksella.

        Veronkierto kuriin! Sillä ratkaistaan valtion velkaantuminen ja työttömyyskin työhaluisten osalta kertaheitolla! Ei tarvitse miettiä erinäisiä aktivointeja ja muuta nappikaupalla pelaamista.


      • suvaitsevaineennnn
        dtnjs kirjoitti:

        Jos vihapuhe työttömiä kohtaa vielä kiihtyy, en suostu enää olemaan työtön! Menen töihin jopa alle viiden tonnin kuukausipalkalla, vaikka olen suorittanut melkein koko kansakoulun!

        Höpö höpö, työttömät ovat vähemmistö, samalla tavalla kuin vaikka homot, lesbot tai muslimit. Vihapuhe vähemmistöä kohtaan on rikos, eikä kenenkään tarvitse lopettaa olemasta homo, muslimi tai työtön, jos joku ahdasmielinen ja suvaitsematon natsi ei kestä sitä, että kaikki ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella on oikeus olla sellainen kuin on.


      • tdrrt

        No näitä natseja löytyy kyllä joka paikkakunnalla minne menetkin. Vaihtamalla kun ei parane.


      • pylvänäinen

        Niin onkin mutta se kirjoittanut kalevi on syyntakeeton, joten mikään rangaistuksen uhka ei pidättele sitä.

        Sitäpaitsi vihapuhe on vihanlietsontana kaikkia muita kansanryhmiä kohtaan rangaistavaa, paitsi ei työttömiä kohtaan.

        Ota noista kalevin kirjoituksista ne visvaisimmat, ja korvaa niistä sana työtön mihin hyvänsä muuhun kansanryhmän viittavalla sanalla, niin jo poliisin karhuryhmä on kohta rynnäköimässä asuntoosi, mutta ota mihin tahansa muihin kansanryhmiin kohdistettu vihakirjoitus, siis semmonen josta on tullut vähintäänkin kutsu poliisilaitokselle vähän riupattelemaan tai jopa vankeuttakuten sille Tampereen hepulle kävi, ja poista siitä ne sanat joilla viittattiin siihen johonkin muuhun kansanryhmään kuin työttömiin, ja korvaan ne sanat sanalla työtön, niin ei mitään tapahdu. Paitsi ehkä pääset EK;n joulukorttilistoille.


    • maistaitse

      Aloittajan olisi hyvä päätyä työttömäksi latelemillaan ehdoilla ja sitten saisi maistaa miten veneen alta voi alkaa haeskella töitä.

    • Eipiilossatöitäsaa
    • alalaooa

      valtio on velkaantunut ja velalla eläminen pitää saada loppumaan ja Kelan maksamat tuet pitäisi yksinkertaistaa on monenlaisia tukimuotoja esim. kansaneläke, takuueläke ja uusi eläketuki nämä pitäisi yhdistää yhteen olisi nimenä PERUSELÄKE 760-900 euroa kuukaudessa. työttömyysturvassa pitäisi lakkauttaa työmarkkinatuki eli vaikeasti työllistyvät työttömät pitäisi siirtää toimeentulotuelle ja olisi pakollista aktivointityötä sosiaalitukien saamiseksi. Asumistuet leikkuriin yleinen asumistuki ja eläkkeensaajan asumistuet yhdisttäisiin. Kelalla on liikaa työvoimaa eri tukimuotojen käsittelyyn.esim. työttömiltä lakkautettaisiin minimisairauspäiväraha työtön saisi toimeentulotukena eikä työtön ole työsuhteessa aktivointitoimenpiteiden aikana miksi msairauspäiväraha

      • tasaarvokunniaan

        Kaikki tulot yli 3000€/kk on verotettava 100%. Kukaan ei tarvitse yli 3000€/kk tuloja!

        Jos kaikki yli 3000€/kk tulot menisivat automaattisesti valtiolle, niin ei olisi tarvetta riistää ihmisiä ja pakottaa tekemään työtä 9€/päivä korvausta vastaan, jotta itse voisi vuoden lopussa nosta 5 miljoonan osingot ja bonukset.

        Jos kukaan ei saisi yli 3000€/kk, niin ei myöskään kenenkään tarvitsisi saada alle 3000€/kk.


      • Valtiokusetus

        Perkelettäx politisaastutus yksilölle merkkaa mitää.


    • eiluotolle

      Huono trolli pikavipin ottajalta. Noihin paskoihin jos kajoaa homma on ryssitty.

    • Suomi.sairastaa

      Systeemimme on aivan mätä ja naurettava. Jos työstä ja opiskelusta kieltäytyvä saa karenssia, nauraa hän päin naamaa ja marssii fattaan, jossa hänelle annetaan sama määrä fyrkkaa kuin KELA:ssa. Harkinnanvaraisen myöntäminen on lisäksi täysin virkailijan päätettävissä. Takavuosina stadin fattan naisvirkailija myönsi muslimipoikaystävälleen ja hänen perheelle 25 000 euroa harkinnanvaraista ja pomo sanoi, että se oli asianmukaista ja akan päätettävissä.

    • rthhrthrt

      Ettekö te tiedä että nykyään kaikki on kelassa. Yksin asuvaa haukutaan muutenkin eniten kun tampiot ei tajua ettei se apu kotoakaan asioihin kaikilla vain yksinkertaisesti tule. Sitähän kukaan ei voi vaatia tai muuten on päässä vikaa.

      • stadibulimia

        Eikä ole. Harkinnanvarainen annetaan edelleen sosiaalitoimistoissa eli sossussa eli fattassa, ainakin stadissa.


      • egert

        Kaikki ei vain asu stadissa. Eikä tule koskaan asumaankaan kun se tilanne siellä on mikä on asunnoissakin. Jotkut haluais sinne asumaan mutta eivät vain pääse.


    • rtshtrs

      Sitten tulis tehokkaasti aika rutkasti lisää luottotiedottomia. Niitähän meillä piisaa nytkin satoja tuhansia. KJÄH.

      • Partabuddy

        Espanjassa oleskelee kans melko ylpeää kansaa. Mut kyl isis on paha.


    • HISTORIA

      RIkkailta otettava heti liika raha pois elävät yltäkylläisyydessä ja annettava köyhille jotka näkevät nälkää! Näin tulee käymään lopuksi köyhät ottavat vallan ,kun riistäminen ja köyhien alistaminen jatkuu!

    • dhxxj

      Pääkaupunkiseudulla on nytkin eniten asunnottomia joten mitäpä sinne nenäänsä työntämään. Paska paikka.

    • Sunnuntaitaiei

      Se aika on jo, kun omia töitä tekeviä katsotaan järkeä vailla.

    • sggdf

      Mistä kaikesta voi olla kateellinen ?

      • kaikest

        No nyt kun kysyit niin kaikesta. Itse en ole saanut te-toimiston kautta mitään töitä koskaan että sieltä jos niitä odottelee saa odotella mailman tappiin asti. Ei se te-toimisto ole myöskään mikään asunnon välitys toimisto. Itse etsttävä. Jos osaa.


    • serdh

      Eikös se ole tiedetty iät ja ajat että työttämän ihmisen on kannattavampaa asua yksin. Ei pääse kela nussimaan niitä pieniäkään rahoja.

    • serghs

      Voihan jonkun isäkin olla tänä päivänä yhtä hyvin työtön kun tämä tämmöseks paskaks kerran on mennyt. Harvassa on enää paikat nykyään jossa saat olla sen 40 vuotta niin niissä ne riskit sitten piileekin. Riskejä ei loputtomiin vain voi ottaa kun katto pään päällä on tärkein. Sama mistä raha tulee.

    • fdhfdff

      Tukien pois ottamisessa kun ei sitten eritellä ketään vaan se on sitten kaikille. Tulishan siinä työllistettyä ainakin asunnoista häätäjät sitten. Aloitus on trolli tai sitten jonkun pellen joka tekee jotain kypsää työtä itse missä ei haluaisi olla. Tuskin mikään työpaikka on niin super kiva mukava kaikenlaisine vittuiluineen.

    • ajatuspyörä

      Käsittääkseni Suomen laki määrittelee kansalaisen oikeuden perusturvaan, mutta mikä ihmeen ajojahti meneillään, kohteenaan tälläkertaa heikoilla olevat työttömät. Voisiko joku viisas kertoa. Niin ja jokainen elämäänsä kyllästynythän, voisi myöskin vapaasti kokeilla parjattua työttömyysherkkua sen kaikilla mausteilla..

      • sgsdg

        Kun sitten huomaa ettei olekaan varaa enää mihinkään ja on asuttava sen mukaan mitä Kela sanoo niin se on sama mitä joku Pirkko tai Jorma sanoo enää yhtään mihinkään jos sillä on koskaan väliä ollutkaan mitä joku muu sanoo koska jokainen täysi ikäinen vastaa itse asioistaan ja menemisistään. Asunto on myös osa perusturvaa.


      • 647268

        Oikeus perusturvaan on. Se on 60 % toimeentulotuesta. Työttömyystuen ja täyden toimeentulotuen saamiseksi on ehtoja.

        Työttömyysherkkua ei myöskään saa noin vain maistella. Työttömäksi jättäytyvä ei saa korvauksia. Ne menettää myös aina työstä kieltäytyessään hyväksi toviksi. Moni joutuu välttelemään petollisesti töihin joutumista työttömyysherkkua saadakseen.


      • agsgdr

        Ei siellä missään muuttamisista puhuta mitään. Typerys.


    • cgjh

      Mene vielä työtömän kanssa naimisiin niin ratkeat riemusta.

    • huhunoitajuttuja

      Kyllä minä viimesijaisen turva ymmärän ,mutta sitä en ymmärrä kun ihmisellä on talot ja pellot.Pelit ja pensselit että toimeentulo on hommattavissa ja silti tarvitsee yhteiskunnalista tukea.
      Yteiskunnassa on jotakin pahasti pielessä jos tuollainen suodaan ja samaan aikaan ollaan viemässä viimeinen sosiaalinen turva pois ihmisiltä jotka sitä todella tarvitsevat saadakseen syödäkseen.

      • alaollala

        On väärin kun työttömältä työttömyysturva katkaistaa sitten siirtyy toimeentulotukea hakemaan eli luukulta toiselle toimeentulotuki pois kokonaan jos vässykkä ei halua työtä tehdä


    • 123-321

      Silloin tällöin tötmää tällaisiin kirjoituksiin, jotka toteutuessaan loisivat massiivisen humanitäärisen katastrofin: Vuonna 2016 sai 164.400 taloutta toimeentulotukea. Noin puolet tuen saajista oli enemmän tai vähemmän pitkäaikaista toimmentulotukiasiakkuutta.

      Jos toimeentulotuki lakkautettaisiin kuin seinään, se merkitsisi ainakin noin 80.000 - 90.000 perheen häätöä asuinnoistaan maksamattomien vuokrien takia. Ns. pakolaiskriisi olisi lasten leikkiä tähän kriisiin verrattuna. Jos viranomaiset hylkäisivät totaalisesti toimeentulotukiasiakkaat, niin edes Suomen Punainen risti ei kykenisi hallitsemaan tilannetta, vaan tarvittaisiin massiivista kansainvälistä kriisiapua, joka tulisi melko varmasti EU:lta.

      Kyseinen toimeentulotukiasiakkaiden hylkääminen saisi erittäin runsaasti kansainvälistä huomiota ja EU ja YK alkaisivat suunnitella sellaisia pakotteita Suomea kohtaan, jotka eivät enää huonontaisi metsissä ja hätämajoitusleireillä asuvien tilannetta: Yksi pakote olisi Suomen diplomaattinen eristäminen ja matkustuskieltojen asettaminen Suomen eduskunnalle, hallitukselle, presidentille ja johtaville valtion virkamiehille.

      Myös Suomen erottaminen YK:sta ja kenties myös EU:sta tulisivat agendalle.

      Että tällaista. Pitäisi joskus ajatella, mitä kiivastuksissaan kirjoittaa.

      • 167-176

        Kovasti vaahdotaan tukien lopettamisesta mutta vastuuta sen seurauksista ei olla valmiita ottamaan ja kuvitellaan seuraukset pelkästään positiiviseksi. Onneksi tuollasia idiootteja ei ole eduskunnassa ainakaan enemmistö, vielä. Eikä yksinkertainen enemmistö edes riitä vaan tarvitaan määräenemmistö perustuslain muuttamiseen.
        Se, että Kela tekee tahallaan laittomia päätöksiä alentaen toimeentulotukea laittomilla normeillaan on jo huolestuttava asia. Viranomaisen toiminta 100-vuotiaassa "sivistys. ja oikeusvaltiossa" perustuu joiltain osin laittomiin päätöksiin, kansalaisille valehteluun ja perusoikeuksien polkemiseen, Kelan lisäksi tuohon syyllistyvät työvoimahallinnon ja kuntien pikkuhitlerit. Tuo johtuu siitä ettei virkavastuu oikeasti toimi, ainoa mikä toimii täydellisesti on virkavastuun pakoilu.


    • fghjk8uy7trew

      Ainoa oikea periaate on, että jokainen tulee toimeen omalla työllään. Jokainen on oman onnensa seppä. Ilmainen sairaanhoito on aiheellinen, mutta sen pitää riittää. Muuten ei lusmuilu lopu.

      • 123-321

        Mutta entäs jos seppä on epäonninen?


    • ujtdfhjf

      Niin työllään, ei pikavipeillä. Jos pitää turvautua pikavippeihin työ ei kannata. Mutta näitä idioottejahan sitä riittää. Koska ne paskafirmat lopetetaan ???????

    • dhdhf

      Eipä taida autoton olla oman onnensa seppä. KÄKÄ.

    • dfxfjxg

      Kannattaa hakea Kelaan töihin. Siellä työt eivät lopu !!!!!!

      • 167-176

        Kerran hainkin Kelaan töihin kun oli takasinperintää asumistuesta ja tarjouduin kuittaaman sen työllä, virkanilkki nauroi päin naamaa.


      • 167-176
        167-176 kirjoitti:

        Kerran hainkin Kelaan töihin kun oli takasinperintää asumistuesta ja tarjouduin kuittaaman sen työllä, virkanilkki nauroi päin naamaa.

        Niin ja sitten kerroin asian työkkärissä niin toinenkin virkanilkki nauroi päin naamaa, on niillä ollut hauskaa kaikilla virkanilkeillä kahvihuoneessa sen jälkeen ja virkanilit on nauraneet kuorossa kippurassa ja onpa saattanut joltain lirahtaa vaikka jotain keltaista nestettä housuun joka on valunut korvien välistä asti.


      • dffg

        Tena estää tihuttamisen :)


    • työllistävää

      Työttömät työllistää te-toimistoja,henkilöstövuokrausfirmoja,poliitikkoja,poliiseja,sosiaalialanhenkilöstöä,perintäfirmoja,sairaaloita jne... Työttömät pitävät suomea pystyssä ollaan ylpeitä työttömät ja kuljetaan rinta rottingilla!

      • gjghgh

        Todellakin. Ryöllistävä vaikutus.


    • ettäpäjooo

      Sitten vaan kotisohvalle potkuja odottelemaan. Kyllä sitten palkaton työ maistaa, pääsee vaikkapa omaan entiseeen työhönsä takaisin. Jippii!!

    • helppotyö

      olis sitte vaan puukottaa pari vastaan kävelijää, niin pääsee täysylläpitohoitoon. Mielummin olisin kuitenki ihan omassa kodissa. Tavallisiin töihin en menisi vaikka kaikki rahat menisi.

      • 123-321

        "olis sitte vaan puukottaa pari vastaan kävelijää," Tällaisia "ratkaisuja" ei pidä ajatella edes . Mieluummin veisataan Katalonian virsiä.


    • muutetaantyyliä

      Lamoja on koettu mm. 1930 luvulla Suomessa ja toimeentulovaikeuksista ,sekä köyhyydestä seuraa väistämättä yhteiskunnallisia ongelmia. 20 - 30 luvun kovista ajoista on tuossa kongreettista tietoa:
      http://materiaalit.internetix.fi/fi/opintojaksot/9historia/sosiaaliturva/tyottomyyshuolto

      https://www.aamulehti.fi/kotimaa/lapsia-roskiksissa-ja-tappoja-lahes-joka-paiva-1920-luvun-suomi-oli-raaka-mutta-oikeus-lempea-23928707/

      http://maailmantalous.net/fi/artikkeli/kolumni-1930-luvun-ei-tarvitse-toistua

      Riittävällä yhteiksunnallisella huoelhtimisella ja sosiaaliturvalla vältytään monelta ongelmalta ja laman jatkolaskuita joita 1990 luvun lama toi tullessaan.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001801962.html

      https://vastavalkea.fi/2015/04/13/sinivalkoinen-kavallus-lyhytdokumentti-1990-luvun-laman-uhreista/

      Annetaanko sman toistua kuin 90 luvulla . Työttömät ja pienituloiset maksamaan tämän laman seuraukset .Työtä ei ole ja se ei ole työttömien aihettama juttu ,vaan he ovat työttömyyden uhreja.

    • fgxfxtf

      Muutaman kerran kun muuttaa noiden epävarmojen töiden takia menee rahat ja sitten ei enää muutetakaan mihinkään. Sen jälkeen se on pillun karvan hailee. Se on ihmisen huijausta.

      • 46781

        Ei tietenkään sinussa itsessäsi voi olla mitään syytä siihen, että aina putoat työpaikalta kuin eno veneestä...


    • 123-321

      Jotkut eivät ymmärrä sitä, että toimeentulotuen lakkauttaminen aiheuttaisi "juridisen dominoilmiön": Vajaa satatuhatta kotitaloutta metsissä ja kansainvälisen avun turvin hätämajoitusleireillä olisi kumottava käytännössä ensin lastensuojelulaki ( http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070417 ), koska metsissä ja lumihangissa olevien massiiviseen lasten kiireelliseen huostaanottoon ei olisi käytännössä mitään mahdollisuuksia.

      Seuraavaksi pitäisi sanoa hyvästit myös oppivelvollisuuslaille ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Oppivelvollisuuslaki ), koska metsistä ja lumihangista ei käytännöllisesti katsoen olisi mitään mahdollisuutta käydä koulua jne. jne monet lait menettäisivät merkityksensä.

      Ei minulla ole mitään hätää työeläkkeeni kanssa. Kun minulla itselläni ei ole mitään hätää, miksi minun pitäisi ajatella, että "toisilla on oltava sellainen hätä, että tuntuu???"

      Toimeentulotuen lakkauttaminen loisi myös massiivisen sisäisen turvallisuusongelman: Tätä nykyä pystyn vaivatta menemään R-kiskalle illalla ostamaan lehden ja vichypullon ilman pelkotiloja tulla porukalla hakatuksi ja ryöstetyksi. Kuinka tilanne olisikaan silloin, kun elämästä kamppailevaa rahatonta irtolaisväestöä olisi 800 metrin matkalla pilvin pimein? Jokainen R-kiskareissu olisi potentiaalinen itsemurha. Ja jos R-kiskalle pääsisinkin jotakuinkin hengissä, niin siellä voisivat olla poliisit selvittämässä R-kiskan myyjän puukolla tappoa ja kioskin ryöstöä.

      En yksinkertaisesti halua sellaista yhteiskuntaa. Ei minulla ole varaa aseistettuihin henkivartijoihin eikä panssaroituun autoon. Yksi 9 mm täysin toimiva puuperäinen saksmannien Ukko-Mauser (
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Mauser_C96 ) on patruunoineen, mutta se on keräilyase. Toivottavasti sillä ei tarvitse ampua muuta kuin silloin tällöin radalla muutama kuti toiminnan varmistamiseksi ja sen jälkeen huolellisesti putsata ja öljytä piippu (harvinaista kyllä, ykkösluokan rihlat)

      Maksan työeläkkeestäni mielelläni veroja ja tarvittaessa enemmänkin, jottei Suomen sisäinen turvallisuus tuhoudu.

      • asiae

        Minä en suostu maksamaan senttiäkään suojelurahaa kenellekään. Mutta vaikka rikosten uhka ei minua saa avaamaan lompakkoani, ihmisoikeusvelvoitteet kyllä saavat. Vähintään toiseksi tärkeimmän ihmisoikeussopimuksen eli TSS-sopimuksen mukaan jokaiselle tulee taata ravinto, vaatetus ja sopiva asunto. Niihin riittävän rahasumma tai ne suoraan pitää siis kaikille antaa. Täysimittainen työttömyysturva on sitten lisäpalkkio niille, jotka ovat valmiita töihin.


      • 123-321

        "Täysimittainen työttömyysturva on sitten lisäpalkkio niille, jotka ovat valmiita töihin."

        Tyttömyysturva on juuri se tukka, josta suosta paroni von Munchausen tuli kuuluisaksi fysiikan lakien rikkojana. Kirjaimellisesti suohon upotessaan hän otti omasta pitkästä tukasta tukevasti kiinni ja josti itsensä suonsilmäkkeestä ylös. Tämä asia rassaa edelleenkin maailman huippufyysikkoja, vaikka gravitaatioaallot ovat jo todistettu.


        Paroni von Munchausen: https://www.youtube.com/watch?v=rtdc4DOKXDY


      • 123-321
        asiae kirjoitti:

        Minä en suostu maksamaan senttiäkään suojelurahaa kenellekään. Mutta vaikka rikosten uhka ei minua saa avaamaan lompakkoani, ihmisoikeusvelvoitteet kyllä saavat. Vähintään toiseksi tärkeimmän ihmisoikeussopimuksen eli TSS-sopimuksen mukaan jokaiselle tulee taata ravinto, vaatetus ja sopiva asunto. Niihin riittävän rahasumma tai ne suoraan pitää siis kaikille antaa. Täysimittainen työttömyysturva on sitten lisäpalkkio niille, jotka ovat valmiita töihin.

        Kuka tässä suojelurahasta on puhunut? Mauserilla suojelee itseään rajatussa määrin.


    • valeraskaanako

      "sosiaalityöntekijä tekisi oman päätöksen onko työtön todella sairas sen mukaan työttömyysturva tai sairauspäiväraha"

      Juu, muilla sairaudet diagnosoi lääkärit tai joissain lievissä tapauksissa terveydenhoitaja, mutta työttömien sairaudet pitäisi antaa sosiaalitoimiston sihteereitten diagnösöitäviksi.

      Kuulostaa työllisyyttä edistävältä idealta tuo kalevin itea, voinkin jo sieluni peräsilmällä nähdä kuinka työpaikkojen availuinto työnantajissamme nyt herää kun työttömien terveyden hoito on siirtynyt sosiaalitoimiston täteille. Myökin kaikki ne työt joihin aiemmin on tarvittu vain yksi työnyekijä kerrallaan ovat tuon itean toimeenpanon myötä muuttuneet työllisyyttä edistävästi semmotiksi että vähintään kaksi aina työntekijää tarvitaan.

      Enää ei ole syytä pidätellä uusien työpaikkojen availusta kertoo työnantaja X, nyt kun muitten sairaanhoito on siirtymässä yksityisille eli bisneslääkäreille SOTEn myötä ja työttömien sairaudet ja vaivat hoitaa sosiaalitoimiston tätit, niin onnen aika onpa jo ovella.

      • 123-321

        Mitä pidät vanhasta kunnon Irwinistä aiheeseen liittyen: https://www.youtube.com/watch?v=cJ70o1noIwA


    • enolemikään

      On vaikea vastata aloituksen tekstiin syyllistymättä vihapuheeseen, mutta yritän: aloittajanimimerkkikirjoittaja sanoo, että työttömiltä on "otettava kaikki tuet pois tehokkaasti". Laskeeko aloittaja työttömät miten, iloitseeko kirjoittaja esimerkiksi yksin vuokralla asuvan omaisuutta omaamattoman perheettömän työmarkkinatuen epäämisestä, jonkun nälkäkuolemasta?Onko hän perheellinen työikäinen joka pitää itsestään selvänä lapsiperhe-etuuksia, vaiko ei? Suosittelisin olemaan loukkaamatta - työikäinen kun kirjoittanut trolli , työttömiä, koska se mitä koulutetut työttömät on säästäneet tän maan varoja, on iso summa. Työttömille kateellinen voisi miettiä faktaa, että minoriteetti kansasta edes voisi saada työmarkkinatukea alle 25- vuotiaana: itse esimerkiksi en saanut vanhempien tulojen vuoksi työttömyysturvaa alle 25- vuotiaana, mutta pääsin yliopistoon aikoinaan ja 25- vuotias tuskin on lapsi, ja olin yli 35- vuotias elämässäni ensimmäisen keran hakiessa työttömyysturvaa.? Siinä jo oli kymmenen- kaksikymmentä vuotta saamatonta minimisosiaaliturvaa, ja alle neljäkymppisenä olen saanut alle kaksi vuotta työttömyysturvaa, yhteensä. Jos olisin pentuja tehnyt, olisin toki saanut lapsiperhesosiaaliturvaa pikkukakaranaki, mutten puutu lapsiperheellisten etuuksiin. En ymmärrä,miten voidan väittää sosiaaliturvaloisijoiksi ihmisiä, miten ja miksi mun pitää joutua lukemaan törkyä nimimerkeiltä. Sen voin vannoa, että jos selvitettäisiin, olisin VÄHITEN IKINÄ sosiaaliturvaa saaneiden ihmisten joukossa. Jos haluat ja väität trollaaja työttömiltä tuet pois, niin anteeks minunko pitäisi mennä töihin maksaakseni tollaisella tavalla empatiavääristyneiden tukia? Kansantaloutta tajuavat tietää, että ei ole mitään "sossun luukkua", mutta tollasten valhetrollaajien arkea sellaiset ilmeisesti on..kun muka olis okei työttömien tukien jessus lopettaminen. Vittu tää on sairas tää Suomi24-forumi, sairas.

      • mielensäpahoittaja3

        Aloittelijalla on tarkoituskin saada ihmiset suuttumaan ja pahoittamaan mielensä! Hän nauttii siitä ja me annamme hänelle sen mahdollisuuden,koska syöttiä emme voi kaikki vastustaa!
        Hän on hurmoksessa kun vihaisia vastauksia satelee joka päivä ja saanut palkintonsa!Hän kompensoi tällä helvetillistä mielisairasta elämäänsä.


      • 123-321

        Yksinkertaisia asioita ei pidä pohdiskella tarpeeettoman monimutkaisella tavalla. Se riittää aluksi, kun uskoo gravitaatioon. Siinä pohdiskelussa mikään ei voi mennä pieleen.


    • etsemmosta

      Yli 50 vuotiaita työttömiä ei edes oteta mihinkään töihin, hehän oikeastaan tienaavat eläkerahastoille enemmän työttöminä!

      • ndjys

        On niitä vähän muitakin työnantajia maassa kuin eläkerahastot. Eikös se Niinistökin ole hakemassa töihin noin 70-vuotiaana.


    • suvakkivasuri

      Kuka palkkaa ketään oikeisiin töihin, kun on saatavissa palkatonta työvoimaa. Nyt on menossa asennemuokkaus, että työttömät ovat rikollisia, joilta on otettava kaikki pois. Kohta ovat pahimmat riekkujat itse työttöminä, ja ihmettelevät aikansa, mutta kohta on otettava se lapio käteen taas, mutta nyt siitä ei saa palkkaa. Ja herrat sen kun viheltelee matkalla pankkiin. Ja nämä "antirikolliset" lainkuuliaiset, jotka suostuvat tähän yhteisen isänmaamme rakentamiseen ilman palkkaa äänestävät taas seuraavissa vaaleissa kokoomusta.

      • 684828

        Ei kukaan työtä ilman palkkaa tee. Ei ainakaan kokoomuksen yksilönvapauteen perustuvassa ideologiassa. Jos ei halua syödä, ei tietenkään ole mitään velvollisuutta myöskään työskennellä.


    • Tämäontotuusvaik

      Työttömien pyörityksellä tienaa elantonsa niin iso joukko ettei voida päästää sairaita ja päihdeongelmaisia eläkkeelle ja erityisesti vanhoja mutta miksi niin suuri osa nuorista jotka teeskentelevät masentunutta ( ei ole työhaluja) ja päästä vähän vippaa niin saa heti eläkkeen niin ettei roikuteta työkkärin hirressä pompoteltavina. Masennus ei saisi olla eläkkeelle pääsyn syy kun siitähän se masennus tulee kun ihminen ei tee yhtään mitään. Jokaisella ihmisellä on mielenterveysongelmia ajoittain tai se reistailee elämän tilanteiden mukaan niin että mikään syy se ei ole eläkkeelle pääsyyn.

      Tosi sairaita ja kaikki paikat kuluneita ikä ihmisiä pyöritetään kortistossa kun ihan terveet nuoret saavat eläkkeen jonkun vitun itse aiheutetun laiskuudesta tulleen "masennuksen" takia kun eivät yritä yhtään mitään eikä mikään kiinnosta, kaikki pitäisi saada helpolla, niin en ymmärrä tätä yhteiskuntaa. Ei masennus ja mielenterveysongelmat häivy sillä että se ihminen laitetaan eläkkeelle eikä joka paikat kuluneesta iäkkäästä ihmisestä enään tule työntekijää vaikka pidettäisiin seitsemäänkymppiin asti kortistossa.

      Yhteiskunnan siipiveikoista tulee sellaista aineistoa jotka eivät ole koskaan nähneet vanhempien menevän töihin niin johan ne oppii samalla tavalla miten saa elantonsa helpoimmin. Niitä ei saa ikinä työelämään tai opiskelemaan ja näitä näin paljon työttömien pajoilla jotka olivat pakotettuina, ne tekeytyivät niin etteivät osaa mitään eikä puhuneet muiden ihmisten kanssa mitään. Niitä oli niin paljon että olivatkohan he lukeneet jostain sosiaalisesta mediasta ohjeet kuinka vältellä ihan kaikkia auttavia tahoja työelämään ja opiskelemaan. Työvalmentaja ei niille kelvannut vaan esitettiin muka itse hakevansa töitä. Tultiin ja mentiin miten sattuu niin ettei ollut kellonaikoja. Yhteiskunta oli ne pakottanut kun ne eivät halunneetkaan opiskelemaan tai töihin. Hyvää apua olisi saanut mutta se ei kelvannut tapa työttömille nuorille ja sitä ihmettelin. Minulle kelpasi työvalmentajan apu työttömienpajalla ja pääsin opiskelemaan, hän antoi sellaisia neuvoja ja ohjeita joita ilman en olisi päässyt opiskelemaan kun niistä edellisistä opinnoista oli jo yli parikymmentä vuotta.

      Ainoa ihmetyksen aihe oli kun nuoret eivät halunneet ollenkaan työvalmentajaa siis ihan selvä ettei haluakkaan työllistyä eikä päästä opiskelemaan. Yksi nuori ainoastaan oli sellainen joka haki koulutuksiin ja työpaikkoihin ja sai opiskelupaikan. Kaikki muut olivat työn ja koulutuksen vieroksujia. Niiden pakottaminen työttömien pajoille on ihan turhaa hommaa eikä sellaisia viitsi edes opettaa ja ne työpaja ohjaajat leimaa helposti kaikki samanlaisiksi mitä sinne tulee kun suurin osa tulee pakotettuina. Sitten siellä on se ongelma että opetetaan vain jotain yhtä aktiivista ja ne vitun pakotetut jätetään oman onnensa nojaan. Ne pakotetut sitten taantuu eikä innostukkaan mistään. Siellä pitäisi ottaa enemmän ongelma tapaukset syyniin, siis hyvällä tavalla eikä jättää niitä syrjään. Näillä paja ohjaajilla ei vain ole ihmissuhde taidot niin hyvät että ne osaisivat. Ja pääsee helpolla kun ei puutu mihinkään vaan antaa olla. Nämä pajat eivät auta ongelma nuoria yhtään millään tavalla kun siellä ei ole älykkäitä ohjaajia vaan ihan sellaisia jotka vaan palkan nostavat kun ei ole muutakaan työtä saanut.

      Työkkäri kun pakottaa pajoille nuoria joita ei kiinnosta työ eikä opiskelu niin mitään hyötyä siitä ei ole kun näillä nuorilla on jo se asenne ettei halua mitään tehdä niin ei tehdä. Niiltä pitäisi ottaa työttömyyskorvaus pois kokonaan ja jos ei ole mitään koulutusta mille allalle hakea niin ei pitäisi saada mitään työttömyyskorvausta. En ymmärrä kuinka joku kouluttamaton voi saada työttömyyskorvausta? Ihmisellä pitäisi olla joku ammatti että saa työttömyyskorvauksen. Ammattitaidoton saisi sossusta jokun alennetun korvauksen eikä niitä tarvitsisi työttömyyskortiston käsitellä ollenkaan. Silloin näitä vitun työ ja opiskelu haluttomia ei tulisikkaaan mihinkään pajoille pakotettuina.

      Ihminen joka ei puhu yhtään mitään sillä näitä työttömien pajoilla oli tosi paljon. Olin mykkien pajalla vuoden jossa kukaan ei puhunut yhtään mitään ja kaikki nuoria työhaluttomia sinne pakotettuja niin ettei kukaan ollut tullut vapaaehtoisesti. Ihan sairasta touhua ja arvatkaahan miltä tuntuu mennä sinne sellaisen joka on tehnyt töitä kuusitoista vuotiaasta lähtien tähän viiskymppiseen asti että voi olla noin työtä vieroksuvia nuoria joita ei kiinnosta yhtään mitään. Siinä on vanhemmat epäonnistuneet oikein olan takaa, tai sitten vanhempia ei ole kiinnostanut muuta kuin rahastaa sossulla näillä kakaroilla. Sossu vanhempia ei haluta kouluttaa kakaroitaan kunhan saa itse sossusta elantonsa. Laitetaan perseestä pihalle ne kakarat kunhan on saanut niistä täydellisen hyödyn, yhteiskunta maksaa ja kun pitäisi itse maksaa niin ei ole maksuhalukkuutta.

      Meidän yhteiskunta ei kestä kovin kauaa niin suurta luuserien joukkoja kun niitä tulee tulevaisuudessa. Ilmastopakolaisia tulee

    • Ahdasmielinen

      Asumistuet ovat suomessa n.3mrd euroa vuodessa. Pääkaupunki seudulla on töitä jokaiselle joka haluaa töitä tehdä joten asumistukia ei alueelle ole järkevää antaa.
      Suomi on vaan niin eriytynyt maa että rahavirrat tukineen ei ulotu joka kolkkaan ja työttömyys on suuri näillä alueilla joista on siirretty toimivia ja menestyneitä yrityksiä kasvukeskuksiin. Koko suomen kansa ei halua asua muutamassa pilvenpiirtäjässä joissa heitä olisi siten helposti hallittavissa palveluksineen jotka ovat 5 minuutin matkan päässä.
      Myös yritystuet kultuuri ja taide tukineen ym.tuet olisi saatava tarkempaan tarkastelun alaiseksi. Suomessa jaetaan tukirahoja kovin hölläkätisesti sen tarkemmin tutkimatta asiaa.

    • Aloituksessa mainitut toimenpiteet eivät tietenkään lisää työllisyyttä eikä tarjolla olevien työpaikkojen määrää.

      Kuntouttavasta työtoiminnastahan tiedetään ettei siellä kukaan kuntoudu vaan stressaantuu koska mitään oikeaa tekemistä siellä ei ole. Ihmiset vaan seisoskelee ja istuskelee siellä ja vilkuilee kelloa että josko se 4 h olisi tullut tänään täyteen.

    • alayua

      sadaltatuhannelta työttömältä työttömyysturva lakkauttaa kokonaa mielenterveys-päihdeongelmaiset rikostaustaiset heikkoälyiset eivät kuulu työttömyysturvan piiriiin. työttömyysturva säästöjä pitää saada hallitus tekee hyviä päätöksiä työttömien kyykyttämiseen ja samalla lakkauttaa työttömien valtakunnallinen järjestö joka olevinaa ajaa työttömien asioita ontäysin turha

    • Nevergonahäpen

      ei tule koskaan tapahtumaan! "työtön" koneisto on niin valtava ja työllistää satoja tuhansia "työtön koneistossa" olevia virkailijoita,ohjaajia,viranomaisia jne jne ns oikealla palkalla... eli useat tuhannet firmat,yhdistykset,työpaikat,virat jne jne jne, on täysin riippuvaisia siitä että on työttömiä,työttömyysturva ja työtön koneisto

    • asennemuutostakaivataan

      Työttömien asemaa ei pidä lähteä heikentämään ,se on jo liian heikko tätänykyä ja valtion hallinnon asenen työttömiä kohtaan kohtuuttoman asenteellinen. Tuo näkyy ihmisten jäätyä työttömiksi esim veroituksen kautta joka nousee pallaverotuksen tasoon verrannollisesti korkeammaksi. Sama asenteellisuus heijastuu mm. työllisyys toimenpiteiden kautta ,joissa vastuu ikäänkuin tilanteesta sysätään suoraan työttömien niskaan.

      Tänäpäivänä työttömäksi en tiedä jääneen kenenkään omasta vapaasta halusta,. Yritykset ovat olleet vimeisen kymmen vuotta ja ylikin ,innokkaist ahenkilöstön saneeraajia. Tuolt a nordean suunnalta taitaa olla viimeisin uutisointi ,tuolta saralat ja kun henkilöstön edutajaa tv:ssä haastattelivat ,saui kyllä sen käsityksen kuin monasti ennekin tuollaisten uutisten tiimoilt,että henkilöstö ei ollut oma aloitteisesti ,eikä mieluusti kipsuja kampsuja pakkaamassa ja heitäytymässä työttömäksi.

      Tällaisina aikoina valtion hallinnon tehtävä olisi etenkin pyrkiä turvaamaan kansalaistensa toimeentulo mahdollisuus ja tuolloin tuo tehdään turvaamalla riitttävä perustulo. Suomen sosiaaliturva on nykyisellään alimitoitettu ja tuohon tulisi saada korjaus. Alkuunsa niilole ihmisille ,jotka elävät pelkällä työmarkkinatuella ,tulisi myöntää verovapautuus,sillä työmarkkinatuki on reilusti yli 50% alla köyhyysrajan. Nuo ihmiset elävät siis absoluuttisessa köyhyydessä ja tuoa vastaanko vielä pitäisi asettaa velvoitteita?Tuo on epäinhimillistä jos niin on.

    • 123-321

      Entäs Paroni von Munchhausenin retket, joissa teorettisen fysiikan lait kumotaan? Voisi olla vapauttava kokemus ihmiskunnalle. Newtonin F=ma ei merkinnyt hänelle mitään! Tykinkuulalla ratsastaminen itsenä vetäminen suonsilmäkkeestä pois omasta tukastaan fysiikan lakien vastaisesti antaa ihmiskunnalle toivoa! Myös puolikkaalla katkenneela hevosella ratsastaminen teki hänestä kuuluisan tarinoiden iskijänä.

    • ForssalainenCCC

      Ketjun aloittaja haluaa anarkiayhteiskunnan?

      Tuilla pidetään tällähetkellä yhteiskuntarauha kasassa. Jos tuet fantasiasi mukaisesti yhtäkkiä katoaisivat, olisi itsesäilytysvaisto yksilöillä kuitenkin suurempi kuin lainkuuliaisuus. Seitsemän tuhatta poliisia on yli puolta miljoonaa vastaan ohutta kuin silkkipaperi.

      Valitettavasti tällaisen yhteiskunnan on annettu syntyä demokraattisessa hiljaisuudessa, ja aina seuraavan viikonlopun ryyppäjäisiä odotellessa. Ei ole muutos kiinnostanut. Kunhan äänestetty kuten ennenkin. Siitä huolimatta että äänestettävä kohde on puolueena itse muuttanut arvojansa vuosien mittaan. Nyt sitten on löysät housuissa.

      Mitä työn ohessa seuraillut tilannetta, niin eipä ole kyseinen epäkohta tukiken kanssa aiemmin pahemmin vaivannut kansaa. Nykyisen hallituksen aloittama mediakampanja on muuttanut tilanteen. Enpä ole sairaampaa kampanjaa nähnytkään, muutakuin toista maailmansotaa esiittelevissä ja natsi-saksaa käsittelevissä sotadokumenteissa.

      Toisekseen työttömien äkkinäinen katoaminen romahduttaisi sen bisneksen joka on syntynyt noin sadantuhannen ilmaistyövoimareservissä olevan ansiosta. Siihen on tietentahtoen parin viuosikymmenen ajan rakennettu valtava koneisto, jonka ei voi sallia yhtäkkiä katoavan. Kansantalous notkahtaisi.

      Nämä "työharjoittelijat" ja "kuntoutettavat" tekevät normi ansiotyötä, mutta ilman palkkaa.
      Miksei siitä ole samanlaista keuhkoamista, että antakaa niille edes TES-minimi? Siksi että ei ketjun aloittajakaan halua työpaikalleen lisää tekijöitä viemään hänen töitään. Uhkaamaan hänen työpaikkaansa tekemällä hommat paremmin.

      Tampereen seudulla liikkuu legenda eräästä paikallisesta metallialan pajasta, jossa työntekijät kielsivät aina joukolla uutta tulokasta tekemästä liian nopeasti hommiansa, etteivät he muutkin joutuisi tekemään samaa tahtia. Koska sama ilmiö on voimissaan sillä paikkakunnalla missä asun, niin väitän että tilanne on maankattava...

    • ForssalainenCCC

      Ketjun aloittaja haluaa anarkiayhteiskunnan?

      Tuilla pidetään tällähetkellä yhteiskuntarauha kasassa. Jos tuet fantasiasi mukaisesti yhtäkkiä katoaisivat, olisi itsesäilytysvaisto yksilöillä kuitenkin suurempi kuin lainkuuliaisuus. Seitsemän tuhatta poliisia on yli puolta miljoonaa vastaan ohutta kuin silkkipaperi.

      Valitettavasti tällaisen yhteiskunnan on annettu syntyä demokraattisessa hiljaisuudessa, ja aina seuraavan viikonlopun ryyppäjäisiä odotellessa. Ei ole muutos kiinnostanut. Kunhan äänestetty kuten ennenkin. Siitä huolimatta että äänestettävä kohde on puolueena itse muuttanut arvojansa vuosien mittaan. Nyt sitten on löysät housuissa.

      Mitä työn ohessa seuraillut tilannetta, niin eipä ole kyseinen epäkohta tukiken kanssa aiemmin pahemmin vaivannut kansaa. Nykyisen hallituksen aloittama mediakampanja on muuttanut tilanteen. Enpä ole sairaampaa kampanjaa nähnytkään, muutakuin toista maailmansotaa esiittelevissä ja natsi-saksaa käsittelevissä sotadokumenteissa.

      Toisekseen työttömien äkkinäinen katoaminen romahduttaisi sen bisneksen joka on syntynyt noin sadantuhannen ilmaistyövoimareservissä olevan ansiosta. Siihen on tietentahtoen parin viuosikymmenen ajan rakennettu valtava koneisto, jonka ei voi sallia yhtäkkiä katoavan. Kansantalous notkahtaisi.

      Nämä "työharjoittelijat" ja "kuntoutettavat" tekevät normi ansiotyötä, mutta ilman palkkaa.
      Miksei siitä ole samanlaista keuhkoamista, että antakaa niille edes TES-minimi? Siksi että ei ketjun aloittajakaan halua työpaikalleen lisää tekijöitä viemään hänen töitään. Uhkaamaan hänen työpaikkaansa tekemällä hommat paremmin.

      Tampereen seudulla liikkuu legenda eräästä paikallisesta metallialan pajasta, jossa työntekijät kielsivät aina joukolla uutta tulokasta tekemästä liian nopeasti hommiansa, etteivät he muutkin joutuisi tekemään samaa tahtia. Koska sama ilmiö on voimissaan sillä paikkakunnalla missä asun, niin väitän että tilanne on maankattava...

    • fdhhdfghgf

      No ihan vapaasti. Mutta mitään pikavippejäkään ei sitten ole että katellaan mistä rahat sitten kaivetaan kun ryöstämällä joku -prkl paviaanit. Kuka noita pikavippejä pakottaa ottamaan niin saa olla todella TYHMÄ.

      • 672812

        On tyhmää pakottaa toisia ottamaan pikavippejä. Mutta on myös tyhmää olla nostamatta niitä itse. Ei niitä joudu maksamaan takaisin, jos ei ole millä maksaa!


      • gegeg

        Väärin, jos perit jotain nekin ulosmitataan.


      • 672812
        gegeg kirjoitti:

        Väärin, jos perit jotain nekin ulosmitataan.

        Eikä ulosmitata. Velalliset luopuvat aina perinnöstään, jolloin ulosotto ei saa euroakaan.

        Suurin osa on tietenkin sopinut salaa läheistensä kanssa, että nämä sitten pulittavat pimeästi käteisellä rahat takaisin luopujalle.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe