Maan talous kuntoon.

ö-Öö

Liikaa menoja, liian vähän tuloja.

Siinähän se koko ongelman ydin on. Menoja voi juu pienentää, leikataan ylisuuria eläkkeitä, työttömyystukijaisia, turhat lapsilisät lakkautetaan. Onhan noita.

Menojen lisääminen hankalampaa, kukaan tietenkään ei haluais maksaa mitään lisää. Mietin tota mehuveroa, keksi pari erinomaista uutta verotuskohdetta.

Mitäpä mehuverosta, tai alkoholiverosta. Kunnon vero vedelle. Vettä nyt kaikki käyttää, kyllä siitä joutaa verojakin maksaa.

Ja vesiveroista helppo siirtyä seuraavaan. Suomessa nyt pääsääntöisesti vesivessat. Siis sujuvasti voi veden lisäksi laittaa ronskin veron vessapaperille.

Uusia veroja helppo keksiä, kun samalla leikataa turhia yhteiskunnan tukija, meillä onkin sitten äceriäs valtio ja ehkä joskus saadaan entisiä valtionvelkojakin maksettua.

Kun jotenkin tolleen tää tulee menemään, sama ois panna aikaiseksi mahdollisimman nopeasti. Kiinnostaa, mikähän puolue tätä yksinkertaista talousoppia alkaa esittämään seuraavissa vaalissa...

=DW=

46

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tasosi_tuli_esille

      Vai niin ? Kukahan noi sinunkin kulut/laskut oikeasti maksaa, kun et näytä tietävän tuon taivaallista mistään mitään.

      -_Vesimaksuissa on jo VÄHINTÄÄN 24% veroa , siis siinä putkistossakin jonka olet maksanut (ai nin ethän sinä) mutta minä olen jo sen kerran maksanut, ja nyt maksan siitäkin arvonlisäveroa joka ikinen päivä 24% alvia.

      Samoin on tuon toisen tuotteen verotuksen kanssa.
      Mutta nämähän ei näytä koskevan sinua, kun et tuon vertaa ymmärrä verotuksesta ja laskuista joista sen voi tarkistaa!

      • ö-Öö

        Stupido

        En kirjoittanut välillisistä veroista. Ylellisyysvero, kuten mehuverokin, tahi, kuten ylevero toteutettiin. Vesivero vois olla kiinteistöveron tyylinen, paikallisesti määriteltävän suuruinen. Vessapaperivero tasavero, tietty prosentti rullan hinnasta.


        Ylevero herätti suurta vastustusta vanhoillislestaatien keskuudessa. Noh, se oli ollut tavallaan veronkiertoa aiemmin. Lestaatit ei maksaneet sitä aiemmin, vedten veron nimeen, TV-lupamaksu. Kuitenkin käyttivät kaikkia muita ylen palveluita, paitsi ei televisiota. Sitäkin net kattoi tietsikoilta. Kun televisio on huonekalu, joka ei kuulu uskovaiseen kotiin.

        Kandee hokata, alkoholivero on erillinen vero, samaten on auovero,pensavero jne

        Verot on laitettu tuotteen hintaan. Lisäks tetenkin välilliset verot alv jne.

        Mitä kohtaa et ymmärtänyt?

        =DW=


      • Taikuritässä

        Veroista mielenkiintoinen uutinen, kun 6 Persianlahden maata ottaa alvin käyttöön 5 %, koska öljy ei tuota niin hyvin nyt.
        Meillä 24 %.
        Pitäisi koota kaikki kuitit ja laskut ja laskea koko kuukauden verot.
        Taloyhtiön hoitovastikekin sisältää ties miten paljon veroa tai ehkäpä juuri noin neljänneksen.
        Miksi fortumin 4 miljardista osaa kohdistettu valtiovelan lyhentämiseen. Toivon, että kauppa menisi pieleen.
        Eikös valtionvelkaa pitänyt vähentää, siis sitä, mistä edellistä hallitusta moitittiin. Taidettiin velan avulla vain kiristää kirottua kikyä. Toiset menettivät ja taas jotkut ei mitään.


      • ö-Öö

        Rarkaisu Persianlahden ongelmaan.

        Rakentavat suuria generaattoreita, joissa valmistetaan sähköä, jo alkaa kauppa käymään.

        Noh, onhan siinä tietenkin käytännön ongelmansa, lähinnä logistiikka. Miten roudata sähköä ulkomaille ?

        Vaan siinä vois olla ratkaisua suomen omiin talousongelmiin. Suomi vanha laivanrakennusmaa ja teknolgiamaakin on. Jäänmurtaja teollisuus alkaa kuitenkin pykimään kasvihuoneilmaston, otsonikadon, hiilipäästöjen takia. Vaan osaamista on. Aletaan rakentamaan suuria akkulaivoja, joilla sähköä luljetellaan kustannustehokkaasti öljymaista muualle.

        Norja muuten öljymaa, net satsanneet runsaasti sähköautoihin, veroaleja jne. Jotinhan viikingeillä mielessä, epäilyttää, keksineet keinon muutta öljy edulliseksi sähköksi. Niillä tosin nyt sähköautoista sellaista ongelmaa, niitä on liikaa, ei maan sähköverkot tahto enää pysyä pystyssä lisääntyneen kulutuksen takia.

        Kyllä maailmaan ideoita mahtuu, jostain syystä kaikkea aina kai periaatteessa vastustetaan. Kuienkin, ei ihminen enää nuku nuotiolla ja suö matoja. Vai, onko sellainen aika tulossa, se jää nähtäväksi, sulkeutuuko ympyrä.

        =DW=


    • maissiiii

      Joo, vesivero olisikin kiva juttu,
      vaik vedessä jo maksetaan sitä jätevesimaksuakin, vero kun vero
      niin keposta olisi se hulevesi vielä verottaa
      sekin pitää ehdottomasti laittaa tonteille ja pelloille ja metsille,
      (tänä kesänä sitä onkin tullut roimalla kädellä, jokainen on saanut oman osansa)
      Kaikkialla valuu hulevettä, se olisi pohjaton kaivo veronkerääjälle.
      Veroherrat vaan vesimittareita tutkimaan ja tilastoja tekemään,

      Hulevesi vaatii tietysti verkoston, johon se hulevesi hulahtaa, mutta käsittääkseni suomessa melkein kaikki vesi kulkee verkostojen kautta itämereen, niinhän ne väittävät, kun minun savolaisen mummelinkin pissatipat hulahtavat itämereen jos en pykää mahtavaa verkostoa talon nurkalle, kannattaa ennen maksaa se hulevero.

      Yksi johon yhteiskunnan tulisi myös kiinnittää tarkempaa verotuksellista huomiota, on pyörä.
      Trafin tulisi kerätä kaikilta kulkuneuvoilta pyörävero, kaikilta aparaateilta joissa on pyörä,
      verolle vaan kaikki ja rekisterikilpi kylkeen, niin rollaattorit kun potkulaudatkin ja kuntopyörätkin.
      Tasa-arvoa pitää vaalia. taas vaan verottaja taulukoita laatimaan ja tehoja vai mikä lie se yksikkö, jolla niitä verotettaisiin. keksitään sillekin uusi nimi.

      TUosta edellisestä tuli mieleen, että nimeä voitaisiin myös verottaa, kyllähän pitkät moniosaiset nimet syövät ja kuluttavat yhteiskunnan rattaissa paljon enemmän kuin lyhyt napakka nimi.
      Verolle vaan...

      No, sitten niitä menojen karsimisia...
      saavutetuista eduista ei luovuta, ei piru vie luovuta.
      Että se sitten siitä osiosta.

      • Taikuritässä

        Minusta on outoa nuo ylijuoksutukset. Hulevesistä annetaan niin puhdas kuva. Kuinkahan paljon on vedenpuhdistamoja, mitkä ovat vanhanaikaisia tai liian pieniä. Tähän voisi veroja kohdistaa. Ihme kun vihreät eivät tarkis(tu)ta näitä.


    • ukkelihko

      "Maan talous kuntoon."

      Mistä sää höpiset. Otsikkosi viittaa kansantalouteen, mutta puhut julkistaloudesta.

      "Liikaa menoja, liian vähän tuloja." perustotuus mulle tahansa huonosti hoidetulle taloudelle.

      "Menoja voi juu pienentää, leikataan ylisuuria eläkkeitä, työttömyystukijaisia, turhat lapsilisät lakkautetaan. "
      Ylisuuria ja turhia menoja voi aina leikata. Ongelma vaan on määrittää mitkä niitä ovat. Suurimpien työeläkkeiden leikkaamimen ei vaikuttaisi valtiontalouteen mitenkään, ne maksetaan työeläkeyhtiöistä, joihin asianomaiset ovat aikansa osan palkastaan maksaneet.

      Selvästikään aloittaja ei ymmärrä mistä puhuu. Kannattaisi miettiä verotuksen ohjaavaa vaikutusta yhteiskuntaan ja kansantalouteen.

      • ö-Öö

        Stupido

        Julkistalous ysk suurimmista taloussektoreista maassa. Erittäin usein jonkin paikkakunnan suurin työnantaja on sitten kunta. Kuntaa pyöritetään verovaroin, nyt SLP koittaa yksityistää kuntasektoria kikyineen ja soteineen. Sillä laskennallisesti ehkä voidaan jotain kuluja vähentää, mutta sitten ongelmat vaan siirtyy toisaalle.

        Kai muuten tiedät, maajussien "eläkkeistä" 70% maksetaan verovaroista. Muitten loisppunnieläkeläisten eläkkeet maksetaan valtionvelalla. Maksajina tulevat, työikäiset ikäluokat. Perusjuttu, eläkemaksut jne menee vanhempien ikäluokkien eläkkeitten maksamiseen, oletus, jatkossakin sama pyörä pyörisi, Vaan kun ei pyöri, maalla jo nyt liikaa kulutusvelkaa loispummien jne elättämisen takia.

        Yks kiintoisa detalji. VR-yhtiöittäminen. Pilkotaan ja ulkoistetaan. Noin nopeesti, se trkoittaa yhtä rahastavaa väliorganisaatiota lisää, siis net firmat. Valtion menot ehkä laskevat, mutta minne ne firmojen saamat voitot meni?

        Yks uus veroidea tuli mieleen. On juu olemassa kirkollisvero. Kaikki vaan ei kuulu kirkkoon ja uskontokuntiakin kymmenittäin. Kaikille pakollinen vakaumusvero, se vois olla muutama prosentti kaikesta verotuksesta. Valtion kassaan tulisi hitosti rahaa, millä vois sitten maksella loispummielkeläisten elättämistä. Samalla valtio vois keskittyä tärkeämpiin asioihin, talouselämän ja kv-pisnesten tukemiseen. Maajussit ei enää enenpää tukijaisia tarvitse, niitä pitäis ehdottomasti leikata. Maajussien tukijaisia pitäis kohdentaa kestävän elintarviketuotannon kehittämiseen, vaikkapa nyt matofarmit, suomeen sopivan panaanilajikkeen kehittäminen, veden muuttaminen viiniksi :D

        Kun kirkollahan ois "tiedossa" ratkaisu maapallon liikakansoitukseen ja ruokaongelmiin. Tilataan vaan yks jeesus, joka ruokkii parilla kalalla ja litralla kurjaa viiniä koko maapallon. Miks tollasen tutkimiseen ei ole kohdennettu verovaroja?

        Ei, kyllä tässä pitää verotusta kehittää, valtionvarainministeriö ottaaa varmaan mielellään kansalaisten ideoita vastaa. Googlatkaa ite osoite ja kirjoittakaa näkemyksenne sinne.

        =DW=


      • Taikuritässä

        Miten niin maanviljelijöiden eläkkeet tulevat verovaroista? Mikä myel on? Mikä Mela on? Näistä joku tietäväinen voisi kertoa. Onko emäntä maatalousyrittäjä? Vai jos kaikki tulot kirjataan isännälle, niin emännälle tulee kansaneläke automatic, vaikka ruokkisi ja lypsäisi lehmät, ajaisi traktoria tai niittokonetta tai könyäisi kasvimaalla?
        Voin olla 100 prozenttisesti skutsissa. Saa oikoa.


    • Vaintaivasrajana

      Syntyvyysvero; jälkimätkyt seksin harrastamisesta, oletuskertoimella harrastettu 2 x viikko, on noin 100 kertaa vuodessa eli syntyy ilovero, se maksaa 10€ kerta per nenä.

      Kuolinvero (ei sisällä kuolinsiivousta eikä perinnönjakoa): rankaistaan kuolijaa, mitäs menit kuolemaan. Jos kuollut on varaton, peritään maksut suvulta.

    • Maan talous saadaan kuntoon kun unohdetaan verot.
      En tarkoita että poistetaan, tuhotaan jne.
      On alettava luoda olo-suhteet, joissa Suomalaisen työn-määrää kannattaa lisätä.
      Muistakaa kaikki, vero-etunne ovat toisten ihmisten rahaa.
      Rikkaista ei kannata alkaa höpöttää.
      Hehän sitä työtä antavat.
      -
      Yli-Iin osa-aikainen Hortonomi ei ole oikeissa töissä.
      Saati sitten kirjaston, kirjoja vanhenpi hoitaja.
      Tämän-hetkinen tilanne Suomessa ei todellakaan kaipaa kukkia, valtion tukemia(vero) taiteen-muotoja.
      Suomi tarvitsee rahaa.
      Sellaistakin rahaa, joka ei ole Euroopan Keskus-Pankin valvonnassa.

      H.

      • super-ropin-hootti

        "Muistakaa kaikki, vero-etunne ovat toisten ihmisten rahaa."

        Omat veroetuni ovat myös minun omaa rahaa. Siksi käytän surutta.
        Laskelmoidusti. Saan eläkettä. Teen töitäkin. Joitakin laskutan. Joillekin verokirjalla.
        Kaikista tekemisistäni maksan veroa.


      • Taikuritässä

        Ei pelkkä maksuväline mitään tuota, ainoastaan omistajalleen, kunhan vie sen
        muuhun maahan. Hyvä yritysidea ja markkinataito voi rikastuttaa laajemmalti. Design-tuotteitamme on useissa eurooppalaisissa lehdissä.
        Petoksessa juovat Ultimathule-laseista. Mikä taho omistaa Iittalan?
        Alvar Aallon hyllyjä Aika on meidän -sarjassa.
        Etteikö taide tuottaisi? Absolutismi ei kannata.


      • super-ropin-hootti kirjoitti:

        "Muistakaa kaikki, vero-etunne ovat toisten ihmisten rahaa."

        Omat veroetuni ovat myös minun omaa rahaa. Siksi käytän surutta.
        Laskelmoidusti. Saan eläkettä. Teen töitäkin. Joitakin laskutan. Joillekin verokirjalla.
        Kaikista tekemisistäni maksan veroa.

        "super-ropin-hootti"

        Näyttää siltä että siirtelet vaan toisten rajoha toisille vero-nimikkeellä.
        Saadut edut ovat harvoin köyhälle ansaittuja.

        H.


    • Oma-talous

      Maan talous - Maatalous
      Vähän kuralla molemmat
      Niin ja maatalouttahan ei olisi ilman ankaria tukiaisia
      Tai ainakin hyvin minimaalinen vihnesakki joka pärjäisi, oman itsensä peltoboss

      • "Oma-talous"

        Tukiaiset, avustukset, apu-rahat... ovat toisilta ihmisiltä revittyjä veroja.
        Älä kaunistele sanoillasi.

        H.


      • Maatalouden tukiaiset voi lopettaa heti, kun suostut maksamaan ruuasta sen käyvän hinnan.


      • Ancelina kirjoitti:

        Maatalouden tukiaiset voi lopettaa heti, kun suostut maksamaan ruuasta sen käyvän hinnan.

        "Ancelina"

        Minulle asia on se ja sama.
        Minä maksan aina ruokani.
        Jos en sitten jotain lahjaksi saa.
        Mutta.
        Näyttää siltä että lähestymme aikaa jolloin ehdotustasi on pakko kokeilla.
        Silloin katsotaan tosissaan, kuka ostaa ja kuka myy.
        Ja mikä maksaa.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Ancelina"

        Minulle asia on se ja sama.
        Minä maksan aina ruokani.
        Jos en sitten jotain lahjaksi saa.
        Mutta.
        Näyttää siltä että lähestymme aikaa jolloin ehdotustasi on pakko kokeilla.
        Silloin katsotaan tosissaan, kuka ostaa ja kuka myy.
        Ja mikä maksaa.

        H.

        hunksz

        Sama se on minullekin, en viljele ja rahaa riittää ruokaan aina.
        Ruikutusta on toisaalta hauska seurata, esim. palstalla ei juuri valiteta kuinka tupakka ja viina maksaa, matkustaminen sun muu hauskanpito.
        Mutta ruoka, ei helkkari että siitä pitää maksaa, kun ei syömättä elä.


      • Ancelina kirjoitti:

        hunksz

        Sama se on minullekin, en viljele ja rahaa riittää ruokaan aina.
        Ruikutusta on toisaalta hauska seurata, esim. palstalla ei juuri valiteta kuinka tupakka ja viina maksaa, matkustaminen sun muu hauskanpito.
        Mutta ruoka, ei helkkari että siitä pitää maksaa, kun ei syömättä elä.

        "Ancelina"

        Olehan varovainen lausunnoissasi.
        Ettei joku ui liiveihisi :)

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Ancelina"

        Olehan varovainen lausunnoissasi.
        Ettei joku ui liiveihisi :)

        H.

        hunksz

        Harvoinhan minä innostun, eikä hätää, turvamies pötköttää eteisessä.


      • kylmätotuus
        Ancelina kirjoitti:

        Maatalouden tukiaiset voi lopettaa heti, kun suostut maksamaan ruuasta sen käyvän hinnan.

        Mitähän mahtaisi ruokakori sisältää, jos maatalouden tukiaiset todellakin lopetettaisiin Suomessa ja kaikissa maissa, joista elintarvikkeita tänne tuodaan?
        Se saattaisi olla jokseenkin tyhjä.

        Luulen, että joutuisimme turvautumaan metsän antimiin.
        Keräisimme marjoja, sieniä, villiyrttejä ja juuria pysyäksemme hengissä. Madotkin voisivat nousta arvoon arvaamattomaan, kun ongelle lähdettäisiin sankoin joukoin. Kukaan ei luopuisi lierostaan halvalla, koska se on hyvä proteiinin lähde, jos kalaa ei saakaan pyydystettyä pienellä lieron pätkällä.

        Maatalouden tukiaisethan kohdistuvat myös eläintuotantoon, joten salametsästys alkaisi kukoistaa, kun karjatalous loppuisi.
        Hyvin nopeasti hirvet, peurat, jänikset, karhut ja riistalinnut häviäisivät parempiin suihin luonnosta.

        Olisihan siinä tietysti se hyvä puoli, että peltilehmät pysyisivät ehjinä, kun esim. hirvikolareita ei enää tulisi.
        Huono puoli on, ettei peltilehmää voi syödä edes rautahampailla.

        Suuri osa viljasta jäi peltoon tänä syksynä ja se ei tiedä hyvää. Toinen samanlainen vuosi saa aikaan kaaoksen maassamme.

        Suomen huoltovarmuus on aivan retuperällä kaikilta osin.

        Saattaisi olla opettavainen kokemus, jos muutama nälkävuosi koettelisi suomalaisia, varsinkin heitä, jotka kuvittelevat olemattomia maa- ja karjataloudesta ja niiden tukirahoista.


      • maissiiii
        kylmätotuus kirjoitti:

        Mitähän mahtaisi ruokakori sisältää, jos maatalouden tukiaiset todellakin lopetettaisiin Suomessa ja kaikissa maissa, joista elintarvikkeita tänne tuodaan?
        Se saattaisi olla jokseenkin tyhjä.

        Luulen, että joutuisimme turvautumaan metsän antimiin.
        Keräisimme marjoja, sieniä, villiyrttejä ja juuria pysyäksemme hengissä. Madotkin voisivat nousta arvoon arvaamattomaan, kun ongelle lähdettäisiin sankoin joukoin. Kukaan ei luopuisi lierostaan halvalla, koska se on hyvä proteiinin lähde, jos kalaa ei saakaan pyydystettyä pienellä lieron pätkällä.

        Maatalouden tukiaisethan kohdistuvat myös eläintuotantoon, joten salametsästys alkaisi kukoistaa, kun karjatalous loppuisi.
        Hyvin nopeasti hirvet, peurat, jänikset, karhut ja riistalinnut häviäisivät parempiin suihin luonnosta.

        Olisihan siinä tietysti se hyvä puoli, että peltilehmät pysyisivät ehjinä, kun esim. hirvikolareita ei enää tulisi.
        Huono puoli on, ettei peltilehmää voi syödä edes rautahampailla.

        Suuri osa viljasta jäi peltoon tänä syksynä ja se ei tiedä hyvää. Toinen samanlainen vuosi saa aikaan kaaoksen maassamme.

        Suomen huoltovarmuus on aivan retuperällä kaikilta osin.

        Saattaisi olla opettavainen kokemus, jos muutama nälkävuosi koettelisi suomalaisia, varsinkin heitä, jotka kuvittelevat olemattomia maa- ja karjataloudesta ja niiden tukirahoista.

        'kuka myy ja kuka ostaa'
        esimerkiksi Venäjä myy ja piskuinen Suomi ostaa
        kukahan kuvittelee, että Venäjä halvalla silloin myy,
        no jos oikein hyvä sato, kuin siellä nyt on saatu, riittää myyntiinkin,
        tai mene ja tiedä, onhan heillä omiakin suita ruokittavana.
        Olisihan se heille mukavaa kun pitävät huolen suomen lämmöstä kaasullaan
        ja sitten vielä leivästäkin.

        Omituinen tilanne jos meidän pitää maksaa ulkomaille
        perusruuasta mitä syömme, siis leivästä. Se olisi välistä vetäjien kulta-aikaa, kuvittelen.
        Sitä saa vientiyritykset painaa vielä kovemmin hommia,
        että ruuan ostoon tarvittava raha kasaan saadaan.

        tai ehkä käy kuin venäjällä, mummoilla on takapihoilla kunnon kasvimaita
        ja he elättävät kaupungeissa elelevien elämää leivin ja leivoksin.


      • kylmätotuus kirjoitti:

        Mitähän mahtaisi ruokakori sisältää, jos maatalouden tukiaiset todellakin lopetettaisiin Suomessa ja kaikissa maissa, joista elintarvikkeita tänne tuodaan?
        Se saattaisi olla jokseenkin tyhjä.

        Luulen, että joutuisimme turvautumaan metsän antimiin.
        Keräisimme marjoja, sieniä, villiyrttejä ja juuria pysyäksemme hengissä. Madotkin voisivat nousta arvoon arvaamattomaan, kun ongelle lähdettäisiin sankoin joukoin. Kukaan ei luopuisi lierostaan halvalla, koska se on hyvä proteiinin lähde, jos kalaa ei saakaan pyydystettyä pienellä lieron pätkällä.

        Maatalouden tukiaisethan kohdistuvat myös eläintuotantoon, joten salametsästys alkaisi kukoistaa, kun karjatalous loppuisi.
        Hyvin nopeasti hirvet, peurat, jänikset, karhut ja riistalinnut häviäisivät parempiin suihin luonnosta.

        Olisihan siinä tietysti se hyvä puoli, että peltilehmät pysyisivät ehjinä, kun esim. hirvikolareita ei enää tulisi.
        Huono puoli on, ettei peltilehmää voi syödä edes rautahampailla.

        Suuri osa viljasta jäi peltoon tänä syksynä ja se ei tiedä hyvää. Toinen samanlainen vuosi saa aikaan kaaoksen maassamme.

        Suomen huoltovarmuus on aivan retuperällä kaikilta osin.

        Saattaisi olla opettavainen kokemus, jos muutama nälkävuosi koettelisi suomalaisia, varsinkin heitä, jotka kuvittelevat olemattomia maa- ja karjataloudesta ja niiden tukirahoista.

        Voisihan jokainen kokeilla oman sirkka-farmin perustamista, parvekkeellekin jo mahtuu, sieltä saa rapsakkaa popsittavaa.


      • Liiankäyräbanaani
        Ancelina kirjoitti:

        Maatalouden tukiaiset voi lopettaa heti, kun suostut maksamaan ruuasta sen käyvän hinnan.

        Koko EU:n budjetista noin puolet menee maataloustukiaisiin. Samanaikaisesti ylläpidetään erilaisten tullien ja täysin keinotekoisten ja tuulesta temmattujen vaatimusten avulla tietoista elintarvikkeiden tuontirajoitusta muualta. Jos sekä maataloustukiaiset että nämä kaikki tuontia rajoittavat tekijät poistettaisiin, niin kuin monien ihailemassa globaalissa vapaassa maailmassa tulisi tehdä, ruoan hinta suomessakin alenisi huomattavasti. Asia on vuosien mittaan monissa tutkimuksissa ja selvityksissä hyvin kirkkaasti osoitettu. Me suomalaiset maksamme sekä suuret maataloustuet että tämän politiikan seurauksena kalliin ruoan, yksinkertaista ja totta!


      • Liiankäyräbanaani kirjoitti:

        Koko EU:n budjetista noin puolet menee maataloustukiaisiin. Samanaikaisesti ylläpidetään erilaisten tullien ja täysin keinotekoisten ja tuulesta temmattujen vaatimusten avulla tietoista elintarvikkeiden tuontirajoitusta muualta. Jos sekä maataloustukiaiset että nämä kaikki tuontia rajoittavat tekijät poistettaisiin, niin kuin monien ihailemassa globaalissa vapaassa maailmassa tulisi tehdä, ruoan hinta suomessakin alenisi huomattavasti. Asia on vuosien mittaan monissa tutkimuksissa ja selvityksissä hyvin kirkkaasti osoitettu. Me suomalaiset maksamme sekä suuret maataloustuet että tämän politiikan seurauksena kalliin ruoan, yksinkertaista ja totta!

        Jokaisellahan on mahdollisuus kasvattaa itse ainakin osan ruokaansa, vuokraa peltopläntin johon istuttaa lanttua, porkkanaa ym.
        Lihan syöntiä on muutenkin suositeltu vähennettävän, ja ainahan sitä jonkun elukan itsekin kiinni saa, kun ei nirsoile.

        Leivän hinnasta viljelijän osuus on prosenteissa, paha siitä on enää vähentää.

        Mutta mun puolesta tuet kylmästi pois, sittenhän sen näkee mikä on seuraus.


      • Liiankäyräbanaani kirjoitti:

        Koko EU:n budjetista noin puolet menee maataloustukiaisiin. Samanaikaisesti ylläpidetään erilaisten tullien ja täysin keinotekoisten ja tuulesta temmattujen vaatimusten avulla tietoista elintarvikkeiden tuontirajoitusta muualta. Jos sekä maataloustukiaiset että nämä kaikki tuontia rajoittavat tekijät poistettaisiin, niin kuin monien ihailemassa globaalissa vapaassa maailmassa tulisi tehdä, ruoan hinta suomessakin alenisi huomattavasti. Asia on vuosien mittaan monissa tutkimuksissa ja selvityksissä hyvin kirkkaasti osoitettu. Me suomalaiset maksamme sekä suuret maataloustuet että tämän politiikan seurauksena kalliin ruoan, yksinkertaista ja totta!

        "Liiankäyräbanaani"

        Kaikissa tukiaisissa on kysymys itse-näisyydestä.
        Otetaanpa tuo Katalonia.
        Maakunnalla on alueellaan runsaasti öljyä.
        Katalonia tietää siis pärjäävänsä ilman tukiaisia.
        Espanja taas tietää että ilman Katalonian antamia tukiaisia, maa saattaa vajota kehitys-maaksi.
        -
        Suomella on ympärillään paljon saman-laista luontoa kuin muillakin.
        Maamme ei siksi ole järkevä, jos se aloittaa peltojen metsittämisen luottaen muiden maiden tukiaisiin.
        Ja viher-vassareittemme uskomuksiin.
        Ulko-mailta ostetulla Lihalla kotoutetut Karhut eivät turisteja tarpeeksi tuo elatus-maksajaksi.
        Eivät, vaikka kuvaus-koppi olisi pehmustettu ja lämmin.
        -
        Ehdotan: Voimala Kiuta-Könkäälle.

        H.


      • Lisäätukia
        Ancelina kirjoitti:

        Jokaisellahan on mahdollisuus kasvattaa itse ainakin osan ruokaansa, vuokraa peltopläntin johon istuttaa lanttua, porkkanaa ym.
        Lihan syöntiä on muutenkin suositeltu vähennettävän, ja ainahan sitä jonkun elukan itsekin kiinni saa, kun ei nirsoile.

        Leivän hinnasta viljelijän osuus on prosenteissa, paha siitä on enää vähentää.

        Mutta mun puolesta tuet kylmästi pois, sittenhän sen näkee mikä on seuraus.

        Eikö ole aika mahdotonta, että esim. puolisen miljoonaa helsinkiläistä voisi käydä jossain kehäkolmosen takana viljelemässä itselleen ruokaa. Jotta sillä pellon tuotolla saattaisi olla mitään todellista apua viljelijänsä vuoden ruokahuollolle, peltoa olisi oltava sanokaamme minimissään 10 aaria eli 0,1 ha per ihminen. Yhteensä tarvittaisiin siis niitä vuokraplänttejä 50000 ha verran, niin että vähän maalaisjärkeä näihin haahuiluihin!
        Lihan syöntiä olisi vähennettävä, mutta se taas tarkoittaa, että jotakin muuta pitää syödä enemmän. Lehmien ja vain lihaksi kasvatettavien eläinten kasvatuksen arvioidaan nykyisellään aiheuttavan vähintään puolet koko maapallon hiilidioksidipäästöistä, että sitäkin suuremmalla syyllä lihan käyttöä tulisi vähentää, mutta mitä tilalle? Me länsimaiset yhä lihavammat ihmiset tietysti voisimme vain yksinkertaisesti puolittaa syömisemme elintasomme siitä kärsimättä, mutta entäs köyhimmissä maissa?
        Totta lienee, että viljelijä/maidon- tai lihantuottaja saa tuottamastaan tavarasta käsittämättömän alhaisen hinnan, kaikista tukiaisista huolimatta, siis järjestelmässä on jossain kohdassa mätää ja paljon.
        Voitaisiin vaikka kysyä, että paljonko elintarvikkeita olisi mahdollista ostaa suomeen sillä rahalla, joka nyt menee tukiaisiin? Vastaus saattaisi olla hämmentävä?


      • Lisäätukia kirjoitti:

        Eikö ole aika mahdotonta, että esim. puolisen miljoonaa helsinkiläistä voisi käydä jossain kehäkolmosen takana viljelemässä itselleen ruokaa. Jotta sillä pellon tuotolla saattaisi olla mitään todellista apua viljelijänsä vuoden ruokahuollolle, peltoa olisi oltava sanokaamme minimissään 10 aaria eli 0,1 ha per ihminen. Yhteensä tarvittaisiin siis niitä vuokraplänttejä 50000 ha verran, niin että vähän maalaisjärkeä näihin haahuiluihin!
        Lihan syöntiä olisi vähennettävä, mutta se taas tarkoittaa, että jotakin muuta pitää syödä enemmän. Lehmien ja vain lihaksi kasvatettavien eläinten kasvatuksen arvioidaan nykyisellään aiheuttavan vähintään puolet koko maapallon hiilidioksidipäästöistä, että sitäkin suuremmalla syyllä lihan käyttöä tulisi vähentää, mutta mitä tilalle? Me länsimaiset yhä lihavammat ihmiset tietysti voisimme vain yksinkertaisesti puolittaa syömisemme elintasomme siitä kärsimättä, mutta entäs köyhimmissä maissa?
        Totta lienee, että viljelijä/maidon- tai lihantuottaja saa tuottamastaan tavarasta käsittämättömän alhaisen hinnan, kaikista tukiaisista huolimatta, siis järjestelmässä on jossain kohdassa mätää ja paljon.
        Voitaisiin vaikka kysyä, että paljonko elintarvikkeita olisi mahdollista ostaa suomeen sillä rahalla, joka nyt menee tukiaisiin? Vastaus saattaisi olla hämmentävä?

        Helsinkiläisillä on kesämökkejä ympäri Suomea, kun satojakin kilometrejä mökilleen ajaa ja siellä aikaansa viettää, voisi tehdä jotain hyödyllisempää kuin grillata.
        Vaikkapa kasvattaa vihanneksia, myös heille joilla ei ole halua pienviljelyyn.

        Ruokaa heitetään pois valtavat määrät, jokainen voisi omalla kohdallaan miettiä.
        Ylipainoisia on kai enemmän kuin koskaan, hyvin näyttää maistuvan.

        Johan nyt rahdataan elintarvikkeita ties mistä päin maailmaa, laatu voi olla mitä tahansa ja kun samoista tarvikkeista kilpaillaan, myyjä on se joka määrää hinnan.
        Jos ei omassa maassa tuoteta mitään, niin silloin syödään mitä muualta saadaan.


      • Lisäätukia
        Ancelina kirjoitti:

        Helsinkiläisillä on kesämökkejä ympäri Suomea, kun satojakin kilometrejä mökilleen ajaa ja siellä aikaansa viettää, voisi tehdä jotain hyödyllisempää kuin grillata.
        Vaikkapa kasvattaa vihanneksia, myös heille joilla ei ole halua pienviljelyyn.

        Ruokaa heitetään pois valtavat määrät, jokainen voisi omalla kohdallaan miettiä.
        Ylipainoisia on kai enemmän kuin koskaan, hyvin näyttää maistuvan.

        Johan nyt rahdataan elintarvikkeita ties mistä päin maailmaa, laatu voi olla mitä tahansa ja kun samoista tarvikkeista kilpaillaan, myyjä on se joka määrää hinnan.
        Jos ei omassa maassa tuoteta mitään, niin silloin syödään mitä muualta saadaan.

        Entä jos ajateltaisiin, että esim. Helsinki olisi oma maansa, miten sen ruokahuolto silloin toimisi? Se joutuisi hankkimaan elintarvikkeensa joko Suomi- nimisestä maasta tai jostain kauempaa, tai sekä että. Helsinki elää ja hengittää käytännössä kokonaan tuontiasioiden varassa: Ruokatarpeet kasvatetaan joko muualla suomessa tai muualla maailmalla, juomavesi johdetaan kaukana sijaitsevasta Päijänteestä, lämpöä ja sähköä tehdään muualta tuoduilla polttoaineilla ja muualla tehtyä sähköä tuodaan johtoja pitkin kaupunkiin. Mitään omia elämisen perusvalmiuksia ei Helsingin kaltaisella taajamalla ole. Eikö siis voitaisi laajentaa tätä avuttoman alueen käsitettä kattamaan koko suomea, ja ajatella alkuun että suomi hankkisi ainakin elintarvikkeensa kokonaan muualta? Nyt sattumoisin elämme hyvää esimerkkivuotta siitä, miten uhanalaista sittenkin on maataloustuotanto suomessa, kun ehkä noin 40 % kaikesta vuoden viljasadosta on tuhoutumassa pelloille! Siis suurten tukiaistenkaan voimin ei välttämättä saada kunnon satoja, mitä niillä tukiaisilla sitten saavutetaan, miksi niitä aina vaan maksetaan? Eivät maataloustuet suomen ruokahuoltoa turvaa, se kun ja hoksattaisiin!


      • Lisäätukia kirjoitti:

        Entä jos ajateltaisiin, että esim. Helsinki olisi oma maansa, miten sen ruokahuolto silloin toimisi? Se joutuisi hankkimaan elintarvikkeensa joko Suomi- nimisestä maasta tai jostain kauempaa, tai sekä että. Helsinki elää ja hengittää käytännössä kokonaan tuontiasioiden varassa: Ruokatarpeet kasvatetaan joko muualla suomessa tai muualla maailmalla, juomavesi johdetaan kaukana sijaitsevasta Päijänteestä, lämpöä ja sähköä tehdään muualta tuoduilla polttoaineilla ja muualla tehtyä sähköä tuodaan johtoja pitkin kaupunkiin. Mitään omia elämisen perusvalmiuksia ei Helsingin kaltaisella taajamalla ole. Eikö siis voitaisi laajentaa tätä avuttoman alueen käsitettä kattamaan koko suomea, ja ajatella alkuun että suomi hankkisi ainakin elintarvikkeensa kokonaan muualta? Nyt sattumoisin elämme hyvää esimerkkivuotta siitä, miten uhanalaista sittenkin on maataloustuotanto suomessa, kun ehkä noin 40 % kaikesta vuoden viljasadosta on tuhoutumassa pelloille! Siis suurten tukiaistenkaan voimin ei välttämättä saada kunnon satoja, mitä niillä tukiaisilla sitten saavutetaan, miksi niitä aina vaan maksetaan? Eivät maataloustuet suomen ruokahuoltoa turvaa, se kun ja hoksattaisiin!

        Ovat isommissa ja viisaammissa käsissä ja päissä maatalouden tuet ja muutkin tärkeät päätökset.

        Mutta kun aina saa lukea kuinka Helsinki elättää muun Suomen, niin olisihan lysti seurata kuinka stadilaiset anoisivat ruokaa ja vettä.
        Tullit Helsingistä muuhun maahan johtaville teille, ei tänne ilmaiseksi tulla teitä kuluttamaan.


      • Lisäätukia
        Ancelina kirjoitti:

        Ovat isommissa ja viisaammissa käsissä ja päissä maatalouden tuet ja muutkin tärkeät päätökset.

        Mutta kun aina saa lukea kuinka Helsinki elättää muun Suomen, niin olisihan lysti seurata kuinka stadilaiset anoisivat ruokaa ja vettä.
        Tullit Helsingistä muuhun maahan johtaville teille, ei tänne ilmaiseksi tulla teitä kuluttamaan.

        Ketäkö tarkoitat isommilla ja viisaammilla käsillä ja päillä, jotain yli- ihmisiäkö? Aika tavalla samanlaiset päät meillä, niin sinulla kuin minullakin taitaa olla niiden kanssa jotka päätyvät vaikkapa eduskuntaan ja EU- parlamenttiin ponkaisemaan!


      • Lisäätukia kirjoitti:

        Ketäkö tarkoitat isommilla ja viisaammilla käsillä ja päillä, jotain yli- ihmisiäkö? Aika tavalla samanlaiset päät meillä, niin sinulla kuin minullakin taitaa olla niiden kanssa jotka päätyvät vaikkapa eduskuntaan ja EU- parlamenttiin ponkaisemaan!

        Minulla on pieni pää ja pienet kädet, eikä tarpeeksi tietoa, tuskin älyäkään.
        Päättäjät päättävät noista tukiasioista ym.
        Toivottavasti heillä on myös viisautta.


    • Eduskunta on noussut kuin avaruusalus vähän matkan päähän kansalaisista. Pitäisi saada tuloja ja menoja kohilleen, mutta keskustellaan budjettiraameista, infrastruktuureista ja sotesta vuodesta toiseen. Tälläkö maan talous saadaan kuntoon?

      • Itse olet edus-kuntasikin luonut.
        Tämä on asia-aloitus.

        H.


      • Tautofoniaa

        Sinä toistat aina itseäsi. Etkö huomaa sitä?

        Kun keittiöstä kuuluu tautofoniaa sitä kutsutaan jankuttamiseksi,
        tarpeettomaksi toistamiseksi.


    • maissiiii

      Kerranhan voi olla tilanne, ainakin mielikuvituksessa, että valtiolla ei ole rahaa, ei saa lainaa. Valtion pussi on tyhjä.
      Silloin se kokeilu alkaa, ei tukia mihinkään, ei maataloudelle, ei yliopistoille, ei suuryrityksille, ei kenellekkään mitään. Ja kelan luukku kiinni.
      Voisi olla vähän erilaisia ruikutuksia täälläkin silloin.
      Kaikki pärjäisivät omillaan ja jotka ei pärjää lähtevät vaeltamaan ja etsimään parempaa elämää,
      mutta voi ihme, mihin suuntaan sitä pyrkisi... onneksi en ole enää näkemässä.

      Mutta jos olisin... Silloin varmaan suunnittelisin perunahalmeen suurentamista ja jospa vähän ruista pistäisi kasvamaan ja tilliä. Kävisin ongella. Kuvittelen, että ruoka nousee arvoon arvaamattomaan,
      minulla mualaisella ei ole silloin hätää, voin vaikka ajan kuluksi revetä taiteilijaksi.

    • Yksinkertaista

      Arkaadian mäellä on parisataa valitsemaamme edustajaa hoitamassa talouttamme, siis pitäisi olla tyytyväisiä jos ette niin puolentoista vuoden kuluttua voitte valita viisaammin.

      • Hohhhhoijjjjaaa

        On jääty
        "palvelemaan pientä itsekästä jätöstä heidän äitiensä kielellä" ja sitä sitkeyttä
        ei ole vieläkään saatu katkaistua, se maksaa valtiolle joka hetki
        meidän veronmaksajien euroja todella paljon.


      • Yksinkertaista

        Ihanne yhteiskuntaa ilman epäkohtia ei ole olemassa.
        Hallituksen toimet ovat rajallisia koska se on riippuvainen mitä yhteiskunta tuottaa sekä maailman taloudesta.


    • MitäTehtäis

      Nyt on oikeisto ( kokkareet, keskusta ) ja vasemmisto ( vihreät, vasemmistoliitto, SDP ) löytäneet yhteisen sävelen. Työvoiman halpatuonnin ja suomalaisen työtätekevän ulosliputtamisen.

      Viime vuosituhannella sentään vasemmisto ajoi työtätekevien asiaa. Se on enää historiikeissa.

      Eduskunta toimii Arkadianmäellä, mutta en ole aivan varma minkä maan ...

      • Tölväys

        Onneksi persut ei johda tätä maata, eikä tule johtamaan.


      • EiPelolleValtaa
        Tölväys kirjoitti:

        Onneksi persut ei johda tätä maata, eikä tule johtamaan.

        Pelkäätkö heitä?


      • Tölväys
        EiPelolleValtaa kirjoitti:

        Pelkäätkö heitä?

        En pelkää, lähinnä ärsyttää, suomi tulee toimeen ilman heitä.


    • hytinäx1

      Tuo vesivero jota ehdotit panikin aivonystyrät hommiin. Jos juomaveden käyttölle esim. auton pesulassa välitön vero niin jokohan alkaisivat autotehtaat keksimään samanlaisen pinnoitteen ajoneuvoihin ja kuorma-autojen perävaunujen suojiin kuten nykyaikaisissa itsepuhdistuvissa ikunnalaseissa on.

    • 5224

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe