Oikeasti kotimaiset ovet ja ikkunat

Olen nyt kolmatta taloa rakentaessani törmännyt käsittämättömiin ennakkoluuloihin tiettyjen ovi- ja ikkunavalmistajien tuotteista. Tosiasia on se, ettei ikkunalaadut eroa ns. "premiumluokassa" juurikaan toisistaan.. Ovissa aikalailla sama homma. Bauhaussin kakkalaatu on taas toinen ääripää.

Itsellä Kaskelta taas tulossa ovet ja ikkunat, suoraan tehtaan myynnistä tilattuna ja kyllä palvelun taso, takuut ja kotimaisuus on se mikä ratkaisi.

Jouduin huijatuksi aikanaan, kun tilasin eräästä toisesta isosta ikkunatalosta olohuoneen ikkunat ja tajusin vasta asennusvaiheessa, että nämä "suomalaiset ikkunat" ovatkin tosiasiassa osa suurempaa ruotsalaista konsernia ja sitten kun vielä virolaiset asentajat marssivat olohuoneeseeni, olin todella pettynyt, koska ikkunoita oli myyty minulle kotimaisena.

Maksan mieluummin pientä ekstraa hyvästä palvelusta, pitkistä takuuajoista, kotimaisesta, laadukkaasta asennuksesta ja ajan ja vaivan säästämisestä.

Jatkossakin vaan Kaski tai ei mitään.
Ilmoita


Mahtavalta firmalta vaikuttaa tuo Kaski. Eilen saman tunnin sisällä kahteen eri ikkuna/ovikeskusteluun oli kehuttu firman kotimaisuutta ja laatua ja sen päälle vielä tämä uusi avaus. Kyllä se niin on, että tyytyväinen asiakas on firman paras mainos!
3 VASTAUSTA:
Ehkäpä firman myyntiosastolle on palkattu uutta verta, joka hallitsee myös verkon syöverit ja ei turhia kainostele sissimainontaa.
Ehkäpä ap haluaa mainostaa hyvää. niin paljon huuhaaukkoja liikkeellä, ettei hyvästä osaa enää sanoa että mikä pitää paikkansa. Meillä Tiivin ovet ja ihan pätevät nuokin. Itse en jaksanut kiinnostua kotimaisuudesta niin paljoa, kun hyvän tarjouksen sain.
Kaskipuu ei valmista ikkunoita!!!
+Lisää kommentti
Kaskipuulla on Viitasaarella Euroopan suurin, modernein ja tehoikkain ikkunatehdas. Joten kyllähän siellä ikkunaa painetaa pihalle kiihtyvällä tahdilla.
2 VASTAUSTA:
Maltby1 edustaa hevosmiesten tietotoimistoa... maamme suurimmat ikkunatehtaat ovat todella pieniä verrattuna väkirikkaiden maiden tehtaisiin. Saksassa ja myös esim. Puolassa on ihan eri kokoluokan pajoja. Eikä tuolla mainostamallasi pajalla vielä häävisesti ikkunoita tehdä eli ei tuoda tehokkuutta vielä millään ole pääsyt ede mittaamaan :)
Lue Keskisuomalaisen artikkeli. On oikeasti merkittävä valmistaja. 150 työntekijää.
+Lisää kommentti
Tätä foorumia on vaimon kanssa luettu.Mietitään ikkunoiden hankkimista. Kyllä Kaski on tasan ainut ikkunafirma, jolla on oikein tosifaneja! Hyvää mainosta on tuollainen. Muiden merkkien ostajat kehuvat usein tyyliin "Meillä XXX ovet ja ihan pätevät nuokin". Mutta Kaski kun on tapeetilla, niin siinä on tunnetta mukana. Ja aina, kuten tämänkin keskustelun avauksessa, pätevät perustelut sille miksi ei kannata ostaa muita merkkejä.
Ilmoita
Arvostan sitä että pidät kotimaisuutta noin arvossa. Saitko kirjallisena vakuutuksen että vain syntyperäisiä Suomen kansalaisia työskentelee Kaskella valmistuksessa ja ikkunoiden asennuksessa? Kannattaa pyytää ettei tule yllätyksiä kuten sinulle sen toisen firman kanssa. Kaikki aina paperille.
Ilmoita
Kaskipuusta on kokemuksia eli reilu vuosi sitten Kaskipuu toimitti asennuksineen ikkunat ja moittimisen sanaa ei ole. Kaikki oleellinen oli paperille kirjoitettuna, jotka täytettiin.
Mutta,- edelleen toistan. Laadukkaita ikkunoita valmistetaan toisaallakin ja kokonaisuuden voi pilata toimittamiseen liittyvillä tekijöillä ja erikoisesti asennuksen huonolla laadulla.

Hyvä yritystapa ja menestyminen vaatii aina vastuun ottamisen tuotteestaan. Tuote tulee laadulataan täyttää ja olla saman tasoinen paikoilleen asennettuna kuin se oli ostopäätöstä tehdessä ( näyteellä oleva tuote). Samoin toimitusaika asiakkaan kanssa sovittu ja pidättäytyminen siinä.
Juuri tuohon liittyen Kaskipuunkin tulee tarkata ja ottaa vastuuta asennuksistakin eli kelpuuttaa asennukseen yritykset, joilla on ammattitaito ja hyvä maineensa vaaliminen. Jokainen yrittäjä tietää,- ettei kaikki toiminta mene putkeen, mutta kehitystä ajatellen tapahtuvien virheiden tutkiminen on välttämätöntä ja siten virheiden eliminoiminen saaden mahdollisimman pieneksi.

Kuten todellisuudesta tiedämme, niin näin ei ole kaikkien ikkuna/ ovien toimittajien kohdalla ja siten moni ikkunaremontoija on pettynyt ikkunatoimittajaansa. Onhan ikkunaremontti kallis investointi,. jonka toivoisi aina onnistuvan mahdollisimman hyvin.
Ilmoita
Oikeasti kotimaiset ikkunat- ainakin Meidän taloyhtiöön asennetaan juuri Kaskipuu-ikkunat, jotka toimittaa Fenestra As Virosta ?
Ilmoita
Katsoitko nyt ihan varmasti että on virolaiset ikkunat.? Aika erikoista olisi tuoda ulkomailta jos kuitenkin on oma iso tehdas Suomessa ja paljon kapasiteettia. Onhan Kaskella ovitehdaskin Latviassa mutta Suomessa myytävät ovet ovat tietääkseni aina suomalaisia.
Ilmoita
Kaskipuu ei ole saanut uutta tehdastaan vielä toimimaan ja kuitenkin myyvät ikkunoita, joten joutuvat ostamaan niitä muilta valmistajilta. Suomessa mm. Piklas tekee Kaskipuulle ikkunoita.
Ilmoita
Puu/alumiini-ikkunoiden kehujat ovat lähinnä laadusta tietämättömiä pientalojen omistajia tai ikkunatehtaiden omat edustajat.
Katso netistä mitää vaatimuksia ikkunoiden pitäisi täyttää ja minkälaisia tuotteita ne käytännössä ovat
- Hyvän ikkunan laatuvaatimukset
- Ikkunoista asiaa ja vaurioista valokuvia (24 kpl)

Kirjoita nimesi vain sellaiseen sopimukseen, jossa ikkunoiden valmistaja suorittaa myös ikkunoiden asennuksen.
Muuten tulee todella vaikeuksia, kun asennuksissa löytyy lämpöeristeiden, rakennliitosten ilmavuotoja sekä asennusvirheitä.
Lisäksi sovi että asennustöiden jälkeen suoritetaan puolueettoman (vilpittömän) tahon lämpökamerakuvaus.
Lisäksi kerrostalossa kannattaa AINA asentaa ensin malli-ikkuna, jonka tarkastaa ja hyväksyy Ikkuna-alan asiantuntija.
Lämmöllä
3 VASTAUSTA:
Kukas se sellainen asiantuntija on?
Mistä sen sitten tunnistaa?
Hänellä on oma nettisivu joka täyttää hyvän nettisaitin laatuvaatimukset.
Nettisivu on syytä tarkastuttaa puoluettomalla asiantuntijalla.
+Lisää kommentti
Erittäin harvoin kerrostalojen puuikkunat ovat niin huonossa kunnossa, ettei niitä saa kohtuullisilla kustannuksilla uutta vastaaviksi. Useimmiten puuikkunat tarvitsevat vain käyntosovitustyöt, uudet maalipinnat sekä rakenneliitosten ja puitteiden tiivistystyöt.
Energiansäästönimikkeellä ei koskaan kannata uusia ikkunoita puu/alumiini-ikkunoiksi.

Huoltotöiden puutteesta vanhat ja uudet ikkunat ja ovet vaurioituvat ennenaikaisesti.
Vanhat tai uudet ikkunat ja ovet pysyvät kohtuullisessa hyvässä kunnossa, jos niille suoritetaan elinkaaritarkastukset ja tarpeelliset huoltotyöt 5-7 vuoden välein.
Teknillisesti oikein suoritetut rakenneliitosten ja puitteiden tiivistykset, harventavat aina huoltotarpeita ja lisäävät aina ikkunarakenteiden elinkaarta kymmenillä vuosilla.

Googlesta löytyy piirros, mistä löytyy ohjeet rakenneliitosten ja puitteiden tiivistysohjeet, puu ja puu/alumiini-ikkunoille.: Ikkunatiivisteiden ja pintamassojen asennuskohdat.
1 VASTAUS:
Laita Mauri jonkun kohteen tiedot jossa nämä sinun mainitsemat remontin on tehty.
Osoite, hinta ja kuinka kauan kesti.
+Lisää kommentti
"faktaa kehiin" Ai tuhansien kohteiden tiedot? Jokainen kohde on erillainen ja niissä suoritetut työt ovat myös poikkeuksetta erillaisia.
Kun huomioidaan että esim kaksion ikkunoissa ja pavekeovissa on n70-80 yksilöityä asiaa , niin huolto ja korjaustarpeita voi olla myös vastaava määrä.
Lisäksi tilaus voi koskea ainoastaan tiivistystä, rakenneliitosten tiivistystä, elinkaarihuoltoja tai raskasta kunnostusta jne.
Työnkesto riippuu aina, työmäärästä.
Lisäksi tiedot ovat poikkeuksetta rakennuskohtaisia ja lisäksi tilaajan ja minun välisiä luottamusasioita.
Esitteessäni on muutamia kohteita ja osoitteita. Kysy niistä jos antavat tietoja.
Nykyisiä n kustannushintoja voit kysellä eri urakoitsijoilta.
Lisäksi en ole enään yli kymmeneen vuoteen tehnyt itse fyysisesti ikkunoiden huoltoa tai tiivistystoimia, olen eläkkeellä.
Tosin teen edelleen joka kuukausi n 4-6 ikkunoiden ja ovien kuntoarviota ja laadin työselityksiä ja suoritan valvontatöitä.
1 VASTAUS:
Laita vaikka nyt viisi uusinta kohdetta joissa on suoritettu tiivistys työt.
+Lisää kommentti
Kahden viikon sisällä 3 keskikokoisessa kerrostalossa on tiivistetty/tiivistetään uudet ulkoikkunat uudestaan. Lisäksi sisäpuolen vuorauslistojen, karmikappaleiden liitokset ja lasin/ puitteen liitokokohtiin asennettiin/asennetaan elastiset pintamassat. Edelleen sopimus on tilaajan ja minun välinen luottamustieto. Lisäksi keväällä alkaa kymmenissä kohteissa elinkareen liittyvät huolto- ja tiivistystyöt. Mitä sinä teet niillä minunja ja tilaajan välisillä tiedoilla?
1 VASTAUS:
No jos niitä on tuhansia tehty niin olisi todella kiva tietää että millaisia ne kohteet ovat.
Tuskin ne ovat kuitenkaan mitään huippusalaisia kohteita.
Eli laita edes yksi osoite missä on tehty tiivistys työt.
+Lisää kommentti
Miksi et katso esim minun www sivujen esitettä. Siinä on pieni osa missä esim on suoritettu mm tiivistystöitä. Presidentin linna, Eduskustatalo, Finladia talo, Alkon kiinteistöt, salmisaari ja rajakylä, Hotelli torni jne jne. Jyväshohi, jyväskylä, SYP loviisa, Nurme, Kotka, Oulu, sekä muutamia TV tiivistysohjelmia. Soita jos on jotain kysyttävää. numero löytyy www.ikkuna-asiantuntija.fi sivuilta
Ilmoita
Parahin Mauri,

Ehkäpä olisi parasta, jos ymmärtäisit siirtyä jo taustalle.

Vuosikausia täälläkin jatkuva sivujesi mainostaminen on lähinnä säälittävää. Titteli ikkunatohtori, jonka olet itse itsellesi lanseerannut, on säälittävyyden huippu.

Tutkittu tieto ja taikauskosi ovat niin kaukana toisistaan kuin asiat voivat olla.
Ilmoita
"ymmärrä----" Ehkäpä olisi.. Siinä asiassa olemme täydellisesti samaa mieltä.
Minkäs teet kun puhelimen kautta tulee jatkuvasti työtarjouksia?
Sinulla on täysi oikeus tuomita "mainostuksen", mutta minä vain kerron mistä kysymyksiin saa lisätietoja, ehkä omilta, mutta myös muilta www sivuilta.
Tiedoksi, minua ei koskaan sanottu minkään alan tohtoriksi ei edes sairaanhoitajaksi.
Kaikki minun sanomani asiat perustuvat erittäin vanhoihin tietoihin puusepiltä, ikkunan rakentajilta, korjaajilta, kittaajilta sekä maalareilta.
Lisäksi Helsingin kaupungin rakennusviraston ja VTT:n tutkimuksiin ja tutkijoiden julkilausumiin.
Lisäksi minun omat ja etenkin työntekijöitteni havainnot toimivista ratkaisuista olen kirjannut kaikkien luettavaksi.
Aina on ja aina tulee olemaan vastaan ja myönteisesesti suhtautuvia mielipiteitä.
Mistä sitten nkumpuaa erimielisyys minun sanomisiin lienee jokaisen oma asia.
Ikkunateollisuudella ja niiden edustajilla lienee omat syynsä ja osa lienee omakohtaisia syitä.
Eläköön sananvapaus,
Sen suon myös itselleni ja tulen edelleen kertomaan mielipiteeni uusien ikkunoiden heikosta rakennelaadusta ja tiedoittamaan ikkunatiivistyksen ja ilmanvaihtoon liittyvistä tosiasioista.
- Vanhojen sekä uusien Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on edullisin tapa vähentää lämmityskustannuksia ja parantaa sisäilman laatua. Tosiasia.
Lämmöllä
Ilmoita
""- Vanhojen sekä uusien Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on edullisin tapa vähentää lämmityskustannuksia ja parantaa sisäilman laatua. Tosiasia.""

No, ihmisiä on jumäyetty= ohjattu uskomaan mitä ihmeelisimpiin aisoihin esim. mistä hometalot johtuvat tai miksi huoneistoissa on huono sisäilmanlaatu / tunkkaisuus. En ole tavannut vielä asuinhuoneistoa, josssa ilmanvaihto olisi liian suuri.

Niin, todellisuusdessa, jos huoneistossa ei ole koneellista ilmanvaihtoa ( mm hallittua korvausilman tuloa), niin ikkunoiden lievä tiiviyden pettäminen on jopa suotavaa. Erittäin yleinen ongelma huoneistoissa on korvausilman puute, koska huoneistoon ei ole suunniteltu korvausilman kunnollista saantia. Hajautettu korvausilman saanti on suotavaa ikkunoiden tiivisteistä. Tosin tiivisteidenkään kautta tuleva korvausilma ei ole riittävä. Mitä järkeä ja viisautta edustaa mielikuva, jossa ikkunoiden tiivistämisellä piennetään lisää huonoa korvausilman saantia. Säästöä tullee, mutta ilman laadun kustannuksella. Väitämpä, miten maassamme rakennetuissa tiiveissä taloissa on täysin aliarvostettu korvausilma ja erikoisesti menneinä vuosikymmeninä, joihin nämä ikkunatiivistykset kohdistuu energian säästöön liittyen.

Mutta, kaikkein yleisin hönötys ikkunamestareilla on, miten wanhojen kaksi/kolmilasisten ikkunoiden tiivystys toisi ikkuoiden lämmönläpäisykyvyn (U-arvo) tämän päivän selektiivilasisen ikkunan tasolle. Maallikko voi tämän hönötyksen todistaa aivan käsituntumalla lasin pintalämmön eron havainnoimalla. Ero on kuin yöllä ja päivällä.
1 VASTAUS:
Joo. Samaa mieltä.

Yritin plarata kyseistä sivustoa lävitse, mutta aika tolkuttoman sekavat ovat.

Sivustolla sekoitettu eri käsitteitä tehokkaasti keskenään.

Ilmanlaatu yhtenä. Logiikka menee suunnilleen; Suomessa huono sisäilma, veto aiheuttaa huonoa sisäilmaa ja tätä myötä kansanterveydellisiä ongelmia. Joopa joo. Kun ulkona tuulee, niin aika harva taitaa olla sairastunut siitä, mutta veto sisällä sitten aiheuttaa sairauksia...

Eristävyys vs. ilmavuodot. Ovat täysin eri käsitteitä ja nämä on sotkettu keskenään.

Nykytaloissa suurin merkitys ulkolasin jäätymiselle on väärin säädetty, tai huoltamaton ilmanvaihto, ei ikkuna, tai sen tiivisteet itsessään, vaikka muuta Mauri väittää. Ilmanvaihtoa ei ole edes mainittu syyksi outoa kyllä.

"Ikkunateollisuus on Mauri Laaksosen mukaan ainoa rakentamisen osa-alue, joka on mennyt takapakkia jo 1950-luvulta asti." Jotenkin usko, että vanhat ikkunat (ydinpuustapa tietenkin ne kaikki on tehty) ovat parempia kuin uudet. Kuka oikeasti uskoo tällaiseen?!?

Aika hauska kohta " Pari sataa vuotta vanhat, täysin käyttökelpoiset ikkunanpokatkaan eivät ole mikään harvinaisuus. " Heh. No ei noita nyt varsinaisesti usein vastaan tule.

Ja lisää uusien ikkunoiden kestävyydestä. "Kuluttajan kannalta vain on ikävää, että liimapuun elinikä on tuskin kahtakymmentäkään vuotta. Nykyiset liimat ja liimasaumat eivät yksinkertaisesti kestä näin vaativassa paikassa.” Alkaapa tässä pelottaa, jahka liimapuusta tehdään kattoja, siltoja, kerrostalojen runkoja jne.

Ja lopuksi Mauri. Kun kirjoitat näitä mainoskirjoituksiasi (niitähän ne ovat), niin eikö olisi reilua allekirjoittaa ne omalla nimelläsi? Eikö tämä olisi hyvien tapojen mukaista.
+Lisää kommentti
Vanhat kolminkertaiset ikkunat, ulkona -15c, ruudun sisäpinnan alareuna +14 ja yläreuna +16. Sama uusilla ikkunoilla +19 ja +20, sisälämpö molemmissa +21.
Ilmoita
Kiitos kiitos vaivannäöstä ja mielipiteistä. Eläköön sananvapaus. Ilmeisesti teidänkin tiedot löytyvät ikkunanvalmistajien tai myyjien yhteystiedoista. Lämmöllä
4 VASTAUSTA:
Ei sillä ole mitään väliä onko ikkunoiden myyjä, valmistaja, asentaja ja tai ihan vaan asiakas, jos puhuu totta eikä yleistä kaikkea hyväksi tai kaikkea huonoksi.
Kuten tiedämme ja näemme, niin ihmisen sisäinen maailma = mielikuvat voivat rakentua valheen pohjalle ja siten kaikki on luulemista. Epätodellisuudessa elämistä.

Mitä maassamme tämän päivän ikkunatuotantoon tulee, niin koskaan aiemmin maassamme ei ole tehty näin laadukkaita ikkunoita kuin tänä päivänä valmistetaan. Tiiviitä ja erikoisesti lämmön läpäisukerroin,- U-arvo on hyvällä tasolla. Korkeimmalla kuin koskaan aiemmin. Samoin liimapuu takaa, ettei rakenne kieroonnu ja siten pysyy vuosikymmenien ajan tiiviinä. Jokainen ymmärtänee, ettei ikkunan puun laatu liity edes kestävyyteen, koska rakenteeseen ei kohdistu edes kuormitusta. Ainut ongelma liityy rakenteen elämiseen ja sekin on vähäistä.

Ainut miinus, mitä kokemusperäisesti voin kertoa on liian ohut maalikerros. Toki se on peittävä.

Niin, ikkuna remontoinnissa tulee huomioida myös viihtyisyys,- ei ainoastaan rahallinen tekijä. Esim.- meillä ei ole pattereita ikkunoiden alla,- vaan ilmalämmitys ja sekin erittäin alhaisella lämpötilalla. Nyt uusien ikkunoiden aikana vasta havainnoimme, miten paljon kylmäsäteilyä vanhat ikkunat aiheuttivat. Tosin sitä pidimme silloin normaalina ilmiönä. Nyt sekin on poissa ja ikkunan pintalämpötila pakkasellakin on lähes sama kuin eristetyn seinän pintalämpötila. Painotan, miten entiset ikkunatkin oli tiiviitä ja vedottomia.

Ikkunapintalaa on lähes 20m2 ja remontointi näkyy siten myös lämmityksessä. Todellisuus on,- ettei ikkunan lämmönläpäisyyteen voi vaikuttaa ikkunaa tiivistämällä. Ilmavirtaus on aivan eri käsite kuin lämmön siirtyminen / läpäiseminen.
markku.lievonen kirjoitti:
Kuten tiedämme ja näemme, niin ihmisen sisäinen maailma = mielikuvat voivat rakentua valheen pohjalle ja siten kaikki on luulemista. Epätodellisuudessa elämistä.

Mitä maassamme tämän päivän ikkunatuotantoon tulee, niin koskaan aiemmin maassamme ei ole tehty näin laadukkaita ikkunoita kuin tänä päivänä valmistetaan. Tiiviitä ja erikoisesti lämmön läpäisukerroin,- U-arvo on hyvällä tasolla. Korkeimmalla kuin koskaan aiemmin. Samoin liimapuu takaa, ettei rakenne kieroonnu ja siten pysyy vuosikymmenien ajan tiiviinä. Jokainen ymmärtänee, ettei ikkunan puun laatu liity edes kestävyyteen, koska rakenteeseen ei kohdistu edes kuormitusta. Ainut ongelma liityy rakenteen elämiseen ja sekin on vähäistä.

Ainut miinus, mitä kokemusperäisesti voin kertoa on liian ohut maalikerros. Toki se on peittävä.

Niin, ikkuna remontoinnissa tulee huomioida myös viihtyisyys,- ei ainoastaan rahallinen tekijä. Esim.- meillä ei ole pattereita ikkunoiden alla,- vaan ilmalämmitys ja sekin erittäin alhaisella lämpötilalla. Nyt uusien ikkunoiden aikana vasta havainnoimme, miten paljon kylmäsäteilyä vanhat ikkunat aiheuttivat. Tosin sitä pidimme silloin normaalina ilmiönä. Nyt sekin on poissa ja ikkunan pintalämpötila pakkasellakin on lähes sama kuin eristetyn seinän pintalämpötila. Painotan, miten entiset ikkunatkin oli tiiviitä ja vedottomia.

Ikkunapintalaa on lähes 20m2 ja remontointi näkyy siten myös lämmityksessä. Todellisuus on,- ettei ikkunan lämmönläpäisyyteen voi vaikuttaa ikkunaa tiivistämällä. Ilmavirtaus on aivan eri käsite kuin lämmön siirtyminen / läpäiseminen.
Samaa mieltä.

Toisella mökillä on klasit 1800- luvulta. Nättejähän nuo ovat. Ajavat melkein saman asian kuin toisen mökin 80- luvun ikkunat, joita ei kyllä näteiksi voi kehua. Eroa ei energiataloudellisesti hirveästi ole.

Sitten kun pompataan nykyisiin eristelaseihin selektiiveineen, niin ero ilmavuodoissa ja eristävyydessä on niin iso, että vertaaminen on melkein turhaa. Näiden uusien ikkunoiden paremmuus on ylivoimaista ja niiden mollaaminen on mielestäni eriskummallista.

Tämä nyt tuskin tekee minusta ikkunoiden myyjää, tai valmistajaa. Jokainen voi todeta asian itse. Ei Maarkku se, että asioista on toista mieltä kuin sinä ja totuuttaa kertoilee tarkoita sitä, että toiset jotenkin asiasssa huijaavat. Ehkäpä kannattaisi tutkia noita omia lähtökohtia ennemmin, kuten Markku tuossa edellä kirjoittelee.
onnellinenSipokki kirjoitti:
Samaa mieltä.

Toisella mökillä on klasit 1800- luvulta. Nättejähän nuo ovat. Ajavat melkein saman asian kuin toisen mökin 80- luvun ikkunat, joita ei kyllä näteiksi voi kehua. Eroa ei energiataloudellisesti hirveästi ole.

Sitten kun pompataan nykyisiin eristelaseihin selektiiveineen, niin ero ilmavuodoissa ja eristävyydessä on niin iso, että vertaaminen on melkein turhaa. Näiden uusien ikkunoiden paremmuus on ylivoimaista ja niiden mollaaminen on mielestäni eriskummallista.

Tämä nyt tuskin tekee minusta ikkunoiden myyjää, tai valmistajaa. Jokainen voi todeta asian itse. Ei Maarkku se, että asioista on toista mieltä kuin sinä ja totuuttaa kertoilee tarkoita sitä, että toiset jotenkin asiasssa huijaavat. Ehkäpä kannattaisi tutkia noita omia lähtökohtia ennemmin, kuten Markku tuossa edellä kirjoittelee.
Maarkku => Mauri
+Lisää kommentti
Lämmöneristyskyky, U-arvo. (Lasi on lasiteollisuuden kehittämä tuote)
" Rakennusosien, myös ikkunoiden, lämmöneristävyyttä kuvataan lämmönläpäisykertoimella eli U-arvolla, joka on käänteinen arvo lämmöneristävyydelle. U-arvon kasvaessa lämmöneristävyys heikkenee. Pelkkä U-arvo ei kuitenkaan kerro kaikkea ikkunan energiatehokkuudesta. Auringonsäteilyn kokonaisläpäisykerroin, g-arvo kertoo, kuinka suuri osa ikkunan ulkopintaan tulleesta auringonsäteilystä tulee ikkunan läpi huonetilaa lämmittämään. lisäksi koko ikkunarakenteen (lasi, karmi ja puitteet) ilmantiiveys on energiankulutuksen kannalta merkittävä.

Lasiosan U-arvo
- Mitä pienempi U-arvo on, sitä paremmin ikkuna eristää lämpöä

Ilmanpitävyys (Ikkunateollisuuden valmistamat osat)
- Ikkunan ilmavuodot lisäävät vuotoilmanvaihtoa ja siten lämpöhäviötä.
- Ilmapitäävyyden vaikutus muun muassa:
- ikkunan eri osien väliset liitokset, ja
- avattavien ikkunoiden tiivisteet, erityisesti sisäpuitteen ja karmin välinen tiiviste." Motiva Oy

Erityisesti ilmantiiveyteen vaikuttavvat karmikappaleiden liitosten ilmantiiveys, lasin ja puitteen liitoksen ilmantiiveys ja karmikappaleen ja vaipan välinen ilmantiiveys.
Missä ilma kulkee, siellä kulkee myös kosteus ja kosteus tiivistyy aina rakenteiden pintaan.
2 VASTAUSTA:
Muuten se on totta ja kotikonstein havaittavissa, miten keväisin aurinko energiaa ei voi hyödyntää sillä tasolla kuin perinteisillä kolmilasisilla ikkunoilla. Tosin hyödynnettävä aika vuodessa on lyhyt. Plussana taas meillä ei myöskään olohuoneen lämpötila kohoa enää sille tasolle nykyisillä selektiivi ikkunoilla.

Samoin ikkunaremontin yhtydessä sai karmin eristäää paremmin kuin aikoinaan eli uretaanilla. Niin, vaikka vanhat lasit tiivistäisi 100% tiivyteen, niin silti eristävyys jää toiselle tasolle tämän päivän selektiivilasiin verraten.

Niin, ihmettelen edelleen Maurin näkemyksiä tämän päivän kotimaisista ikkunoista, koska mielikuva ei istu alkuunkaan todellisuuden kanssa.

Taas onko rahallisesti kannatavaa ikkunoiden remontointi on jo kokonaan toinen asia,- koska kokemuksesta tiedän, miten ihminen on soputuvainen otus. Aikoinaan kukaan ei valittanut vanhojen ikkunoiden kylmäsäteilystä ja erikoisesti myös ilmiöstä, miten huoneiston lämpötila putosi jyrkästi, jos lämmönsyöttä huoneistoon loppui. (Puukattila / varaaja lämmitys). Nyt tilanne on aivan toinen ja tyytyväisyyden tunne on toisin samalla tasolla kuin ennekin. Taas paluu entiseen toisi jo haasteellisuutta.
Eristävyys on yksiselitteinen käsite ja fysikaalisesti mitattava suure. Siihen ei vaikuta auringon lämpösäteily, tai ilmavuodot mitenkään.

Auringonsäteily lisää sisälle tulevaa energiaa niin hyvässä kuin pahassakin. Aika usein nykyään halutaan, että ikkunasta paistava aurinko ei lämmitä tiloja liikaa, eli halutaan, että ikkuna blokkaa tämän aurinkoenergian pois. Eri ikkunatoimittajilla on näille eri markkinointinimiä. Tämä ei liity mitenkään eristävyyteen. Ja auringon lämmittävä vaikutus voi joko pienentää (lämmitystarve) , tai kasvattaa (jäähdytystarve) energiankulutusta.

Itseltä esim. löytyy yläkerran eteläikkunasta pinta, joka blokkaa aurigonsäteet pois. Huone kuumenisi muuten liikaa. Blokkaus on siis haluttu ominaisuus. Eristävyyttä ikkunaan kyllä haluan, ettei lämpöenergia karkaa ulos talvella ja kesällä että viileämpi sisäilma ei jäädytä lintulautaa.

Selektiivilasien periaatehan on päästää auringonsäteet sisään, mutta blokata ulos menevä lämpösäteily pois. Tämä ei onnistu ihailemillasi vanhoilla ikkunoilla mitenkään, koska ne ovat pelkkää lasia.

Uusien ikkunan tiiveys ei ole energiankulutuksen kannalta oleellista. Tietenkin, jos ikkuna vuotaa kuin seula, niin näin on, mutta kun ne nykyikkunat ovat varsin tiiviitä, niin tämä ei päde. Ja ei kai tuosta lasista nyt tuuli puhalla läpi, vaan eri liitoskohdista, jos ne on huonosti tehty.

Ja tuo kosteuden tiivistyminen aina rakenteiden pintaan siellä missä ilma liikkuu nyt vain ei pidä paikkansa. Perinteisissä painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa aika usein ikkunat vuotavat tarkoituksella, että saadaan korvausilmaa sisälle. Eikä ne ikkunat mitenkään kostu välistä. Vanhat sisäikkunat saattavat huurtua pakkasilla sisäpinnasta, mutta tämä johtuu ikkunan huonosta eristävyydestä ja siitä, että sisäilma ei liiku ikkunan pinnalla tarpeeksi, että se lämpenisi.

Ja tästä samasta Markku kirjoitti ylempänä, että tällaisissa tapauksissa energiankuluts ei mitenkään ikkunoita tiivistämällä parane, jos korvausilmaa varten porataan viereen seinään kuitenkin reikä.

Niin. Kun siteeraat noita tekstejä, niin olisi hyvä ajatella liittyvätkö ne vanhoihin, vai uusiin ikkunoihin. Ja samaten kun siteeraat, niin ehkä voisi koko ajatuksen siteerata. Eiköhän siteeraamastasi tekstistä ole jääneet ne uusien ikkunoiden ominaisuudet pois, kuten argonit, eristelasit, selektiivipinta jne. Kaikki ominaisuuksia, joita ei ihailemistasi vanhoista ikkunoista löydy.
+Lisää kommentti
Kyllähän asia on niin,että ei ikkunoita kannata vaihtaa ,jos kolmikerroslasit ei ainakaan energian säästön taka. Maksaa pirusti ja ,kun on saanu velan maksettua täytyisi ikkunat taas vaihtaa.
Se on paskapuhetta ,että uudet lasit säästää energiaa niin paljon ,kun mainostetaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Oikeasti kotimaiset ovet ja ikkunat

Olen nyt kolmatta taloa rakentaessani törmännyt käsittämättömiin ennakkoluuloihin tiettyjen ovi- ja ikkunavalmistajien tuotteista. Tosiasia on se, ettei ikkunalaadut eroa ns. "premiumluokassa" juurikaan toisistaan.. Ovissa aikalailla sama homma. Bauhaussin kakkalaatu on taas toinen ääripää.

Itsellä Kaskelta taas tulossa ovet ja ikkunat, suoraan tehtaan myynnistä tilattuna ja kyllä palvelun taso, takuut ja kotimaisuus on se mikä ratkaisi.

Jouduin huijatuksi aikanaan, kun tilasin eräästä toisesta isosta ikkunatalosta olohuoneen ikkunat ja tajusin vasta asennusvaiheessa, että nämä "suomalaiset ikkunat" ovatkin tosiasiassa osa suurempaa ruotsalaista konsernia ja sitten kun vielä virolaiset asentajat marssivat olohuoneeseeni, olin todella pettynyt, koska ikkunoita oli myyty minulle kotimaisena.

Maksan mieluummin pientä ekstraa hyvästä palvelusta, pitkistä takuuajoista, kotimaisesta, laadukkaasta asennuksesta ja ajan ja vaivan säästämisestä.

Jatkossakin vaan Kaski tai ei mitään.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta