Onko Karstulassa näkyny laajakaistan kauppaajia?

Elä.usko.Eskoo

Keski-Suomen Valokuituverkkojen toimari Paunonen kaupittelee liittymiä alehintoihin!
Mikä mättää? Nyt ei ole pullat kunnolla uunissa.

25

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ettäsilleensä

      Meijän suunnassa Mulikassa ja Kalmarissa uhotaan tiistaina alennuksilla. Tulkaa kuulolle!

      • salkkopa

        Ei tuu kuitua. Ketä viisaita kokousti?


    • kuitua.lissää

      Pressan puhe ei kunnolla kuulunu. Kenen kuitua mahto olla?

    • LanneltaLuotolaa

      Mielipidekirjoitus 31.10.2017 03:00 Keskisuomalainen, lainaus

      Miten tässä näin kävi? Lanneveen-kenu edelleen asialla. Voimia vaan hänelle.

      Vastaus otsikon kysymykseen oli etukäteen tiedossa. Keski-Suomen laajakaistahanke oli alun perin epäkelpo, ja siitä varoiteltiin. Kuntien kukkaroille silti haluttiin.

      Verkko-osuuskunta Kuuskaista on Keski-Suomen käräjäoikeudessa tuomittu palauttamaan liittymien ennakkomaksuja Jyväskylälle, Saarijärvelle ja Viitasaarelle miljoonia euroja.

      Pohjanmaan käräjäoikeus päättänee osuuskunnan saneerausohjelman hyväksymisestä marraskuussa. Yksityiset ennakkomaksajat jäänevät näppejään nuolemaan, ehkä kaupungitkin. Mahtavatko käräjäoikeudet keskustella keskenään?

      Kymmenen kunnan Keski-Suomen Verkkoholding Oy /Keski-Suomen Valokuituverkot Oy on vakavissa ongelmissa. Löytyykö konkurssin välttämiseksi muita keinoja kuin jatkuva vierailu omistajakuntien kukkaroilla? Kyseessä on kymmenien, satojen miljoonien eurojen hukkainvestointi. Liittymien määrä ei riitä verkon ylläpitoon.

      Vuodesta 2011 alkaen Keski-Suomen laajakaistahankkeen toteutusta on kyseenalaistettu. Miksi kuntapäättäjämme käyttävät holtittomasti valtaa ja veronmaksajien rahoja epäkelpoon hankkeeseen?

      Entinen Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen totesi jo 16.11. 2010: "Tässä mallissaan kunnilla ei vaan yksinkertaisesti ole taloudellista mahdollisuutta lähteä toteuttamaan hanketta. (..) Tämä yksittäinen hanke saattaa kauhuskenaarioiden toteutumisen yhteydessä viedä vielä joukon viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä vastuuarviointiin, mikäli jokin menee mönkään. Se pitäisi kaikkien tiedostaa."

      Hanketta tekohengitettäessä arvostelijoita on syytelty ja käytetty monia salauksen, harhautuksen ja kunnallispoliittisen kikkailun keinoja. Ei ole väärin todeta, että valtionhallinnon valmistelijoita on yritetty kytkeä hankkeen tukemiseen kyseenalaisin menetelmin jopa lainmuutosten valmistelussa. Valtiontalouden tarkastusvirasto on ainoana heristänyt sormeaan hankkeelle.

      Viranomaisten on syytä selvittää, mihin kuntien ja yksityisten etukäteistilaajien rahat ovat oikeasti menneet. Pitää myös selvittää mahdolliset lainrikkomukset ja ryhtyä toimiin niiden johdosta. Laajakaistahanke pilaa Suomen mainetta korruptoitumattomana maana.

      Hannu Luotola

      Saarijärvi

      • Syrjäkylänraitilta

        Sinullahan on siellä omassa kotikpitäjässäsi Kuuskaista ja muiden kuitujen puolestapuhuja. Otettiin aikanaan vain yksi tarjous ja hyväksyttiin tekijäksi. Menehän kyselemään, miten kaikki oikein meni ja miksi kuitua jatkuvasti kaupitellaan. Jotain epäselvää asiassahan täytynee olla.


      • Kepumaksaa

        Nykyinen kuntalaki mahdollistaa kantelun aviin. Lisäksi ylimmät laillisuusvalvojat pitäisi saada tutkimaan. Ja tuo Muukkonen kannattaisi haastaa todistamaan, että kertoiko muille näkemyksensä eli onko muiden toiminta ollut tahallista.


    • VienoKainoinen

      Ei hätää. Karstula maksaa. Se on tottunut pelastamaan konkurssikypsiä yrityksiä.

    • Häikäiseväähäpeää

      Juuri näin,vastuutonta talousasioiden hoitoa Karstulassa.
      Valon miljoonat on hukka syönyt,kuka kantaa sen kuuluisan vastuun mokaamisista?
      Vastausta odotellessa.
      Veronmaksaja

    • YrjönYö

      Halvalla kiinni laajakaistaan tarjous-kuulutuksen sokaistamana. Lehti-ilmoituksin kun pyydetään halvalla liittymään laajakaistaan. Yleistä Keski-suomessa lainaus joka kylmmää......tiivistetysti tässä missä nyt mennään. Herätys Takkala!!

      Lueskelin, että KSVV:n liikevaihto v. 2016 oli 693 723€ ja henkilöstökulut 353 086€. Huomion arvoista on vielä että vajaa 26 000 000€ kuntien takaamia lainoja muutettiin sijoituksiksi vapaan omaan pääomanrahastoon. Tällä vunklaamisilla saadaan nyt KSVV:n tilinpäätös näyttämään hyvältä. Millä maksellaan lainojen lyhennykset ja korot. Alennusmyynti kuitutarjoukset pitäisi myös jollain tavalla maksaa. Kunnilta pyydellään todennäköisesti taas lisää rahaa? Älkää kunnat menkö lankaan, vaan teettäkää konsernitilinpäätös, niin näette missä mennään. Kuntien valituksia on 7 hallinto-oikeuksissa, ja näillä päätöksillä tulee olemaan suuret merkitykset tämän yhtiön tulevaisuuden näkymissä. Nyt kannattaa kyläkuntien miettiä tarkasti että lähtevätkö perustamaan kyläverkkoja.

      • NietPekkaMäki

        Törkeätä rahastamista. Tietävät rupukuntien piikin olevan auki ja myyvät siksi lehti-ilmoituksin pilkkahintaan liittymiä. Kunnat lopulta alekauppojen maksajia. Raha-anomukset vaan liikeelle. Henkilöstökulut ovat valtavia Kauppakadun konttorissa ja huutaa rahoittajia.


      • rahatonkuiduton

        Kenellehän nuo henkilöstökulut ovat menneet. Jostain luin, että toimistolla olisi vain kaksi työntekijää?????


    • NietPekkaMäki

      Henkilöstö konttuurita löytyy tästä linkistä. Iso on porukka, henkilöstökulut 353 086€. Yhteystiedoissa 11 henkilöä.

      "Jostain luin, että toimistolla olisi vain kaksi työntekijää?????"

      https://ksvv.fi/yhteystiedot-2/

    • Rupukuntien_KSVV_OY

      Rupukuntien valokuituyhtiöllä Pääkonttori oikein Jyväskylän Kauppakeskus Kolmikulmassa Puistokadulla ja henkilöstökulut 353 086€. Jyväskylä ei edes kuulu mitenkään KSVV OY:hyn. Olisikohan toimipaikan saanut jostakin allaolevien kirkonkylästä halvemmalla. Vaikka Petäjävedeltä. Rahamiesten hommaa.
      Tässä kaikki osakaskunnat KSVV OY. Konnevesi Kannonkoski Toivakka Kyyjärvi Karstula Multia Luhanka Pihtipudas Kivijärvi Petäjävesi.

    • Brynebyläinen

      Päälle 100 000 euron on tällä kuituverkkoyhtiön toimitusjohtajallakin tuloja vuonna 2016

    • aapeepie

      694 000 euroa liikevaihtoa ja 1,2 miljoonaa tappiota v. 2016.

      Mitenkähän niinkuin omasta mielestä meni...?

    • Rintarottingilla

      Lisätään tappioihin vajaa 500 000€. Multian menetettyjä tukia.Nämäkin oli merkitty tilinpäätöksessä saataviin. Oikea tappio on noin 1,7 miljoonaa euroa. Ja tänä vuonna taas tulossa lisää. Kaivellaan taas kukkaroa koska ollaan suuria osakkeenomistajia.

    • kumpulasta

      Päättäjät tuomiolle aina silloista Keski - Ssuomen liiton johtoa myöten. KSVV on myös osallistunut kunnanhallituksen puheenjohtajan omien asioiden yhteistyökumppanuuteen. Mitähän se tarkoittaa???

    • tossup

      Tappiohin tullee lisätä oikeuden määräämät miljoonien korvaukset luopuneille kunnille.

    • Eiku.oraville

      Onko laitettu jo varaus Karstulan talousarvioon uusista maksuista?

      Keskisuomalaisessa oli kattava juttu Keski-Suomen kuiturakentamisesta. Siitä kuitenkin puuttui erittäin tärkeä asia, nimittäin Hallinto-oikeuksissa on KSVV:n omistajakunnista seitsemän valitusta hankkeen erivaiheista. Tärkeimmät valitukset koskevat johdannaissopimuksia ja osakekauppoja. Myös valitus yhtiön kuidun rakentamisesta valtion tuilla kaupalliselle alueelle on lähes varmasti menossa läpi. Näiden valitusten menestyttyä se koskettaa miljoonien eurojen kohtaloa. Nämä riskit olisi pitänyt ehdottomasti julkistaa ja se ei ole vieläkään myöhäistä.

      Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n ja Keski-Suomen Valokuituverkkojen konsernin tilanne vuoden 2016 tilinpäätöstietojen mukaan.

      Alla olevat tiedot on poimittu julkisista tilinpäätöstiedoista:

      Tase vuonna 2016:

      Oma pääoma

      KSVV: 24 567613,88 € (Sisäinen siirto, ei tarkastella konsernilaskelmissa)

      KSVV: Oikea määrä: -1756587,16€ Holding 248 221,54€

      Yhteensä oma pääoma: -1508365,62 € negatiivinen, jolloin konserni on menettänyt kaiken osakepääomansa mukaan lukien muu oma pääoma.

      Kumulatiivinen voitto/-tappio vuonna 2016:

      KSVV: -1 219 649,69€ Holding: -159 000,21€
      Konserni yhteensä: -1 378 649,9€

      Konsernilla on vuonna 2016 omaa pääomaa 0 € ja vierasta pääomaa 28 711 747,00 € ja kumulatiivista tappiota on – 1 378 649,9€. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiö on menettänyt kaiken pääomansa.

      TEM: Yrityksen vaikeuksissa oloa tarkastellaan komission antamien tulkintaohjeiden mukaan pääsääntöisesti konsernitasolla. Jos tarkastelu esimerkiksi osoittaa, että tukea hakeneen yrityksen emoyhtiö on taloudellisissa vaikeuksissa, ei tukea voida myöntää ko. tytäryhtiölle. Säännön tarkoituksena on estää tilanne, jossa vaikeuksissa oleva yritys perustaisi tytäryhtiön, jonka kautta tukea kanavoitaisiin vaikeuksissa olevaan liiketoimintaan.

      Käytännössä viranomaiset joutuvatkin valtiontukea myöntäessään aina arvioimaan, onko tuettava yritys vaikeuksissa EU: valtiontukisäännöissä määrätyllä tavalla. Tämän muistion tarkoituksena on esitellä ja selkeyttää valtiontukisääntöjen vaikeuksissa olevan yrityksen määritelmää ja niitä reunaehtoja, joita tukia myöntävien viranomaisten on otettava huomioon tuen myöntämisprosessissa. Muistiota laadittaessa on hyödynnetty komission antamaa tulkintaohjeistusta vaikeuksissa olevan yrityksen määritelmästä. Muistiota päivitetään tarvittaessa, jos komission tai EU- tuomioistuimen asiaa koskeva ratkaisukäytäntö antaa siihen aihetta.

      Konsernin määritelmä:
      Konsernisuhde syntyy, jos kirjanpitovelvollisella on määräysvalta toisessa kirjanpitovelvollisessa yhtiössä joko suoraan tai välillisesti. Määräysvalta voi syntyä suoraan siten, että yrityksellä on enemmän kuin puolet kohdeyrityksen kaikkien osakkeiden tai osuuksien tuottamasta määräysvallasta. Määräysvalta on myös silloin, kun kirjanpitovelvollisella on oikeus nimittää tai erottaa enemmistö kohdeyrityksen hallituksen tai vastaavan toimielimen jäsenistä. Määräysvaltaa käyttävää yhtiötä kutsutaan emoyhtiöksi ja määräysvallassa olevia yhtiöitä tytäryrityksiksi. Konserni voi olla monitasoinen. Tällöin omistusta on monessa portaassa ja puhutaan alakonserneista.

      Keski-Suomen Verkkoholding Oy ja Keski-Suomen Valokuituverkot Oy muodostavat selvästi konsernin.

      Alla oleva laki on verkkoasiassa unohdettu:

      Valtionavustuslaki:
      Julkisella tuella tarkoitetaan valtion, kunnan tai muun julkisyhteisön taikka julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön antamaa tai sen varoista maksettavaa avustusta, lainaa ja muuta rahoitusta, korkotukea, takausta, maksuhelpotusta ja muuta näihin rinnastettavaa taloudellista etuutta sekä Euroopan yhteisön tai muista Euroopan unionin varoista myönnettävää tukea, verojärjestelmän kautta annettavaa tukea lukuun ottamatta

      • KOMMENTOI..kommentoi

      • Kangasaholainen

        Onneksi ei valittu. Luuliko se tosiaankin, että sinne pujahdetaan. Pitäähän sitä jotain osatakin.


    • Tuomiolle

      Vastuuhenkilöitä kaivataan,ketkä teki päätöksen Karstulassa,kaivakaa pöytäkirjoista nimet selville.

    • neljägee

      Laajakaistan k(a)uppaajia pyörii nurkissa. Hus-hus...

    • tossup

      kuitua kaupitellaan nyt jo 100 eurolla. Mikäli aikoo hankkia, kannatt sopia, että maksaa vasta, kun kuitu on rakennettu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe