Olisko turvallista tulla kaapista ulos

Geiboi1

Oon 13 asun Helsingissä hyvällä asuinalueella ja haluisin tulla julkisesti kaapista ulos. Vanhemmilla ei kyl olis mitään ongelmia sen suhteen. Mutta saatettasko mua syrjiä tai kiusata koulussa. Tilastojen mukaan 9/10 homo teinistä kiusataan koulussa (en ole varma tiedon varmuudesta). Kuitekin ideana olis et kertoisin lähikavereille ne levittäis sanaa ja sit yks kaks kaikki tietäisi totuuden.(Olen yläkoulussa) Ainakin omat kaverit tunnen ja ne kyl 99% todennäköisyydellä ei kiusais. Sit meiän koulussa on nollatoleranssi kiusaamista kohtaan. Ja mun mielestä kun lakeja oon pikkusen kattonu niin eiks suomessa oo ihan laitonta kiusata/syrjiä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ja eiks siitä vois myöskin haastaa sit oikeuteen. Sit ku on mua aikasemmin kiusattu (muista jutuista) nii vanhemmilla on myöskin ollut nollatoleranssi kiusaamista kohtaan. Et tässä tapauksessa sama tai enemmän.
Mut kuitenkin olisko turvallista.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puna_tulkku

      Ensiksi, miksi susta tuntuu, että ei olisi turvallista? Johtuuko se lukemistasi tilastoista ym? Amerikkalaisista artikkeleista tai ohjelmista (siellähän on ns. "raamattuvyöhykkeillä" ihan eri tilanne HLTQ-ihmisten suhteen kuin meillä suurimmassa osassa Suomea)? Jos tuntuu, että oma perhe- ja kaveripiiri hyväksyisi, niin sitten se todennäköisesti on aika turvallista. Kyllä sitä pystyy etukäteen aavistamaan, miten ympäristö reagoisi. Tai voit johdatella ystäviä aiheeseen, että mitä mieltä he olisivat, jos joku kavereista olisi HLQT. Siitä jo näkee heidän mielipiteensä ilman, että se kohdistuu suoraan suhun.

      Kannattaa myös kysyä itseltä, että miksi haluat tulla kaapista juuri nyt? Haluaisitko aloittaa seurustelun? Haluaisitko, että ihmiset näkee sut sellaisena kuin olet? Haluatko jonkun kiinnostuvan susta? Moni voi valitettavasti tulkita sen huomiohakuisuudeksi varsinkin, kun olet niin nuori. Saatat joutua elämään kauankin aikaa "rajatilassa" ennen kuin sut otetaan vakavasti, eli joudut jatkuvasti todistelemaan itseäsi. Mikä voi tavallaan olla vaikeampaa kuin kaapissa eläminen, jos kaapista tulolle ei ole juuri nyt pakottavaa tarvetta. Mieti myös, että jos päädyt tulemaan kaapista, miten teet sen. Jos vain kerrot siitä ystäville, se otetaan ehkä paremmin, kuin jos yhtäkkiä vedät kaikki sateenkaarivermeet päälle ja teet suuntauksestasi "julkisen esityksen". Paljon vaikuttaa myös se, onko esim. koulussanne muita kaapista tulleita, ja miten he esiintyvät. Jos muut ystäviesi tuntemat HLQT-nuoret ovat "vetäneet överit", voi olla, että he ensin yhdistävät sinut heihin, vaikka olisitkin "tavallinen".

      Sit vielä semmonen juttu, että joo, kyllä seksuaalivähemmistöjä suojaa Suomen lait, ja koulussa on näitä "ei kiusata" projekteja. Ne takaavat, ettei sua voida heittää vankilaan, pahoinpidellä, olla hyväksymättä kouluun, irtisanoa, kaverit ovat periaatteessa sitoutuneet "siivoon peliin" jne. Mutta arkinen todellisuus on monesti toinen - kiusaaminen ja häiriköinti on usein näkymätön vitsaus, johon "lain koura" ei aina yllä. Ellei sitten puhuta ihan ääritapauksista, joihin mennessä kiusattu on saanut jo kärsiä aika paljon. Eli vaikka yleinen turvallisuus on Suomessa aika hyvä, niin kiusaajat löytävät aina jotain kautta reitin teoilleen.

      En halua pelotella sua, ja totta kai ymmärrän, että olisi kiva elää avoimesti. Voi myös olla, että kaikki menee hyvin, ja kun ihmiset tottuu siihen kuka olet, ei sitä enää sen jälkeen ihmetellä. Mutta kannattaa miettiä myös niitä huonompia vaihtoehtoja. Puhu ensin luottamallesi aikuiselle, vaikka vanhemmalle tai koulukuraattorille. He osaavat tukea oikealla tavalla, eikä sun tarvitse pelätä, että juorut leviää heti koko koulun tietoon.

      Tsemppiä!

      • puna_tulkku

        Unohtui vielä, kannattaa laittaa viestiä myös sinuiksi.fi-sivuille. Siellä voi anonyymisti ja luottamuksellisesti kysyä itseä mietityttävistä aiheista. Eli omaa nimeä ei tarvitse paljastaa, eikä viestisi lukenut henkilö saa kertoa tietojasi kenellekään. Vastaajat ovat mm. sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusasioihin perehtyneitä ihmisiä. Voit valita kysymystä lähettäessä, että sitä ei julkaista nettisivuille, jos haluat niin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe