Liuta oireita ja arvot heittelee

Sumupää

Olen täysin hämilläni oireistani, vaikka arvot ilmeisesti viitteissä. Kilpirauhas-sairautta ei siis diagnosoitu, ja olen kärsinyt vaivoista kesästä asti, oireet vaihdelleet. Ikää alle 40v.

Voisin ruksia ainakin 20 yleisintä vajis-oiretta, ainoastaan lihominen puuttuu.
Jatkuva väsymys, palelu, huono ääreisverenkierto, hajamielisyys, unohtelu, lihas ja niveljomltukset, elohiiret ja lihasnykimiset, huono palautuminen, hikoilu vähentynyt, hiuksia lähtee ja kuivuu, kämmenet ja jalkapohjat taikinamaisen turpeat ja löllöt, silmäoireet, yläluomen turvotus aamulla, painaumat jää ihoon pitkäksi aikaa (esim nilkat, käsivarret)
Myös vuosi sitten oirehdin sumuisella ololla, väsyyksellä, lihas-ja nivelvaivoilla, silmäoireilla, jonka jälkeen vatsaoireita.

06/2015 tsh 1,9 ( viite 0,4-4,5), t4v 10,6 (9-21)
Alkukuu 09/2017 tsh 2,4 (0,4-4,5), t4v 15,2 (11-21), korsol 238 (130-550)
Loppukuu 09/2017 tsh 1,64, t4v 13 (9-21)

Ja nyt 10/2017 tsh 2,56 (0,4-4,00), t4v 16,83 (10-21), t3v 4,93 (3,50-6,50), tpoAB <28 (<60)
Tutkittu reumafaktorit, borrelia, ck, tuma-vasta-aineet, anca, sitruliinipeptidi, perusverenkuva, hb, verenpaine jne.
Seuraavaksi otetaan ferritiini, kalsium, b12, natrium, krea, sokeri, maksa.
Ilmeisesti pari vuotta sitten oltu vajaalla, muttei lääkäri siihen tarttunut. Mitähän tämä nyt on...

13

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fakedoctor

      Kaikki eivät liho. Muuten kyllä hyvin tyypillinen oirelista. Onko ummetusta tai akilles-refleksin hidastumista havaittu?
      Sinulla ei siis ole lääkitystä. On ihan normaalia, että arvot heittelee. Tuoreimpien labra-arvojen mukaan tilan pitäisi olla kohentunut, mutta ei siis ole...
      Thyroxin-lääkitystä en minäkään nyt kokeilisi enkä muitakaan, koska T4V ja etenkin T3V ovat kokolailla hyvällä tasolla. Noi tulevat labrat on ihan relevantteja, joten kannattaa rauhassa odottaa.

      Noin muuten kilpirauhassairaudet ovat alidiagnosoituja vaikka ovat kansantauteja?! Vakavimmat komplikaatiot ovat invalidisoivia tai tappavia sydän- ja/tai aivotapahtumia. Valitettavasti nykyään on muoti-ilmiönä lääkäreiden ammattitaidottomuuden, mukavuudenhalun ja bisnesajattelun vuoksi diagnosoida masennus, paniikkihäiriö, ahdistus tms. ja määrätä tehotonta ja jopa vaarallista mielialalääkettä. Thyroxin maksaa 0,1 €/pv ja psyk.pilleri HIEMAN enemmän - tuottavaa bisnestä veronmaksajien piikkiin!

      • Sumupää

        Ummetusta kyllä useinkin, sitä ollut koko iän, "sukuvika". Akillesheijasteet itseasiassa jopa vilkkaat, kuulema. Mistään ei ole löytynyt selittävää tähän mennessä.
        Vuoden aikana tutkinut gynekologi, silmälääkäri, 2xfysiatri (niskavaivat), ultrattu koko vatsa, kuvattu keuhkot ja pään tt (toinen pupilli oli turpeampi), sisätautilääkäri, hermoratatutkimus käsiin (epäilys rannekanava oireyhtymään, tuloksia odottelen). Oli muuten hoitajankin mielestä poikkeuksellisen kylmät sormet kun hermoratoja tutkittiin.
        Poissuljettu myös keliakia ja helico sekä ennenaikaiset vaihdevuodet. Perus neurologiset heijasteet katsottu myös, sekä emg kun muutamia kertoja ollut lisälyöntejä (kausittain).
        Toivottavasti tulevat kokeet toisivat lisävaloa. Tähän asti minulle on tarjottu "vastaukseksi" sympaattisen hermoston ylikierroksilla käymistä, tai että olen "asioihin herkästi reagoiva"...


      • Fakedoctor

        Sinua sentään on tutkittu ja hyvä niin. Ummetus voi toki johtua monestakin syystä ja keliakia kävi mielessä myös. Onko oireet yhteen tautiin liittyviä vai ei, siinäpä pulma.
        Pissattaako tai maistuuko ruoka? Kämmenet ja jalat turpeat, mutta tuntuuko siltä, että luutkin olisivat jotenkin kasvaneet? Onko muita silmin nähtäviä muutoksia?

        Pidän psyykkisiä syitä nyt hyvin teoreettisina. Näitä tosiaan tarjotaan vähän heppoisestikin ellei muuta keksitä ja tämä ei ole ollenkaan hyväksyttävää.


      • Sumupää

        Ruokahalun ja pissaamisen kanssa ei ongelmaa, enkä ole huomannut luustossa "kasvamista". Paino suht samana pysynyt, lihasmassaa ehkä vähän lähtenyt treenimäärien vähennyttyä (kykenen kyllä ns.entisenlaisiin suorituksiin etenkin juoksussa, mutta palautuminen hidasta).
        Olen huomannut, että kasvojen iho olisi paksumpaa ja öljyisempää mutta käsissä ja jaloissa ohentunut (?) ja Hyvin kuivaa. Parin vuoden aikana tullut vaaleat "viikset". Naarmut kestää parantua, karvatupet tulehtuu aiempaa helpommin.
        Varpaiden kynnet lähes murenee kärjestä leikattaessa.
        Kädet tosiaan lähes aina kylmät ja kalpeat jopa, suonet paistaa läpi.
        Suvussamme ei tiedossa kilpirauhassairauksia, mutta diabetesta ja korkeaa verenpainetta kylläkin sekä korkeaa kolesterolia. Itsellä ei ole todettu tähän asti kyseisiin sairauksiin viittaavaa.


      • muita.arvauksia

        Epätyypillissä tapauksissa lähdetään etsimään "vähiten harvinaisia" muita syitä, joihin kuuluu mainitun keliakian ohella hypokortisolismi ja hyperkalsemia.


      • Fakedoctor

        Ehdeit edelle.... Hainkin pissatuksella ja ruokahalulla tarkennettuna hyperkalsemiaa. Samoin tuli selväksi ettei kasvuhormonin liikaeritystä ole. Hypokortisolismi joo, mutta tuorein mittaus ok, joskin selvästi lähempänä alarajaa. Tosin varsinaiseen diagnoosiin testi on epätarkka. Eikä todennäköistä, koska ei ruokahaluttomuutta, laihtumista, suolannälkää, pigmenttiläiskiä...
        Parasta nyt odottaa lisälabroja, mutta poissuljettua ei ole kilpirauhanen, ja syy voi olla vaikka tuo jo kerrottu ja linkattu.


    • lääkäri_ymmällään

      Kun 50 tuhannen potilaan foorumilla healthunlocked.com/thyroiduk/posts kysellään ja vastaillaan, on nelikko ferritiini-B12-D-folaatti aina esillä. Joten nuo suunnitellut lisäkokeet kuullostavat hyviltä. Jos pitää jakaa kärkisijoja, sanoisin että ferritiini eka, B12 toka

      Tai olet kuten Kilpi-lehden 2-2016 sivun 10 potilastapaus 3. Perusteelliseetkaan laboratoriokokeet eivät johtaneet jäljille, mutta 20 20µg Liotyroniinilisä tehosi nopeasti. Luettavissa netissä http://kilpirauhasliitto.fi/kilpi-lehti/kilpi-lehtien-arkisto/

      • Sumupää

        Kiitos kommenteistanne!
        Yksi mainittava oire on myös ollut oudot tuntemukset jalkapohjissa/terissä. Toisinaan tuntuu, että olisi jotain "ylimääräistä"jalan alla; toisinaan tuntuvat kuin olisivat pakastimessa, viimeaikoina pientä polttelua ajoittain.
        Voiko tuo verestä mitattu kortisol poissulkea esim cushingin?
        Yritän olla maalailematta piruja seinille ja odotan, että pääsen noihin aiemmin mainitsemiini testeihin ja niistä selviäisi jotain...Olen kuullut kyllä monilta kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavalta, että oireet voivat olla lähes mitä vain ja lisänä muita liitännäissairauksia. Keliakia testattu verikokeella, lieneekö tarpeeksi luotettava.


      • Fakedoctor

        Olen kuullut tuosta "ylimääräisestä", mutta ei nyt muistu syy mieleen. Todennäköisesti ei Cushingia, koska silloin olisi painosi noussut, muodot pyöristynyt, kasvot punakat, verenpaine koholla ohut mustelmaherkkä iho, mutta on sulla sopivia oireitakin kyllä. Cushingia ei diagnosoida yhdellä veriarvolla, mutta siis tuskinpa on. Onko suolannälkää tai pigmenttiläiskiä eli ihotummentumia?

        Silloin kun kilpirauhasen toiminta liittyy autoimmuunihäiriöön, liitännäistaudit on tyypillisiä. TPO-arvon perusteella ei nyt ole syytä epäillä tällaista.


      • TSH.T4v.TPO.perussetti

        Osa Hashimotoista näkyy vain TyglAb-mittauksella. Mutta hyvä jos nyt edes TPOab saataisiin alkumittausohjelmaan koska se puoltaa hoitokynnyksen alentamista ihan Endokrnologiyhdistyksen suosituksenkin 5.11.2014 mukaan.


    • kuntoon

      Kunnon rautakuuri vaan päälle, niin oireet häviää. Monilla ihmisillä on ferritiiniarvot (varastorauta) ihan nollilla, vaikka hemoglobiini on kunnossa. Varastoraudan puutte aiheuttaa todella monenlaisia oireita. Rautakuuri pitää olla kunnollinen ja mieluiten pari kuukautta kestävä.

      • viitealue-ikihuijaukset

        Feritiiniketju:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14913544/laakarini-ei-ymmartanyt-eika-tiennyt
        Perustapaus hoituu sillä että ferritiini on edes 80...100.
        Hankalat tapaukset sitten erikseen. Tulehdukset eivät ole ainoa monimutkistava.

        Aloituksessa jälleen särähtää tuo "viitteissä olo",
        "Viitealueella olo" on tilastomatematiikkaa,
        Selkosuomeksi: "Arvo on MAHDOLLINEN terveilläkin"

        "Viitealueella olo" EI merkitse terveyttä !
        Viitealueen rajalla on 2½ % terveiden vertailujoukosta


      • viitealuevinksaisuus

        Lääketieteessä olisi rehellisempää määritellä "normaalialue" jonka rajalla terveyden todennäköisyys olisi edes fifty-fifty eli 50%.
        Silloin "Olet niukasti normaalialueella" = joka toisella terveelläkin on tuo arvo

        Nykyinen "viitealue" on leveä: kaksi standardipoikkemaa keskiarvon molemmin puolin. Alueelle mahtuu 95,45% terveistä ja rajakohdalla on terveistä enää 2,5%
        "Niukasti normaalialueella" nykyisellään siis tarkoittaa että joka neljäskymmenes tervekin on tuossa arvossa.

        Jos alue supistettaisiin yhteen standardipoikkemaan, mahtuisi alueelle 68,27 % terveistä ja rajan kohdalla olisi 13,6% terveistä, noin joka seitsemäs


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe