Salkinoja-Salosen rakennustekniset jutut

Lääkäri2

Palstalla oli linkki esitykseen, jonka mikrobiologi Salkinoja-Salonen oli pitänyt eduskunnalle. Suosituksena oli esityksen katsoessani että rakennusten ilmanvaihdossa paine-eron tulisi olla nolla eli tuloilman ja poistoilman määrä sama tai jopa lievästi ylipaineinen eli tuloilmaa enempi kuin poistoilmaa. Lisäksi höyrynsulku pois vielä. Tällä menetelmällähän ne rakennukset juuri saadaan homehtumaan, kun sisäilman kosteus painetaan seinien sisään, ulkoilman ja sisäilman lämpötilaeron takia tällöin muodostuu kastepiste seinän sisään kun sisäilman kosteus tiivistyy rakenteisiin seinään. Miten mikrobiologi voi ottaa kantaa rakennusteknisiin seikkoihin ja suositella vielä rakennusteknisiä muutoksia joilla saadaan kosteusvauriot ja homevauriot syntymään?? Höyrynsulku pitää ehdottomasti olla rakennusmääräysten mukaankin jo ja lisäksi ilmanvaihdon pitää olla sellainen että poistoilman määrä on suurempi kuin tuloilman määrä. Näin se asumisessa syntyvä kosteus ei pääse tiivistymään rakenteisiin eli seinän sisään. Kaiken huipuksi sen naurettavampia juttuja ei ole kuin rakennusmateriaalien "hengittävyyden" tarkastelu muuta kuin rakennusfysiikan "slangina", rakennuksen ilmanvaihto ei tule tapahtua rakenteiden läpi eikä esim. hirsitalon seinä "hengitä" mitään ilmaa läpi seinästä tai kyseessä on vakava rakennusvirhe jos seinien läpi ilma pääsee seinien reikien kautta eli vetää seinistä tai ikkunoista tai ovista. Kyllä se rakennuksen ilmanvaihto tulee tapahtua hallitusti ilmanvaihtokanavien kautta oli kyseessä sitten painovoimainen tai koneellinen ilmanvaihto. Höyrynsulkumuovi estää kosteuden pääsyn rakenteisiin. Ei se estä rakennuksen ilmanvaihtoa tai estä että rakennus ei "hengitä".

21

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lääkäri2

      Eli tämä juttu:

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2016-AK-97622.pdf

      -Poistetaan höyrysulut sisäseinistä (vaihdetaan hengittäviin).

      Mitä tämä tarkoittaa? Että mikä sulku sinne tarvitaan, jokin joka päästää ilmaa ja vesihöyryä läpi vai? Mihin sellaista "sulkua" tarvitaan, sulkemaan ettei seinistä eristettä pölyä sisään vai? Tarkoittaako "hengittävä" rakennusmateriaali siis sitä että se päästää ilmaa ja vesihöyryä läpi, eli pitääkö koko seinän olla "hengittävä" eli rakennuksen ilmanvaihdon tapahtua rakenteiden läpi??

      - Pyritään mahdollisuuksien mukaan tilakohtaiseen ilmavaihtoon ja paine-ero joko lähelle nollaa tai lievästi
      ylipaineinen sisätila. Tutkitaan, tarvitaanko koneellista poistoilmaa vai voi poistoilma olla painovoimainen (hormi)
      Avataan ikkuna kerran päivässä vaikka poistoilma olisikin koneellinen.

      Tilakohtainen ilmanvaihto on järkevä esitys, tietenkin tilassa jossa tarvitaan enempi ilmanvaihtoa on järkevää vaihtaa enemmän ilmaa, näinhän se yleensä aina tehdäänkin, eli ilmamäärät säädetään tarpeen mukaan. Ylipaineinen sisätila on rakennusvirhe, sisäilman kosteus tiivistyy silloin seinän sisään pahimmassa tapauksessa. Painovoimainen ilmanvaihto on ok, jos se on riittävän tehokas. Läheskään aina näin ei ole, etenkään kesällä painovoimainen ilmanvaihto ei vaihda usein ilmaa juuri lainkaan ja lisäksi se hukkaa energiaa ilman lämmöntalteenottoa, jota siinä ei ole. Ikkunoita ei pidä avata ja tuuletella jos ilma vaihdetaan koneellisesti. Tällöin lisäksi likaista ulkoilmaa pienhiukkasineen pääsee sisään, kun koneessa taas on ilmansuodattimet.

      Miten mikrobiologi ottaa kantaa rakennusteknisiin juttuihin. Yleensä nämä jutut hoitaa rakennustekniikan alan insinööri, diplomi-insinööri, tekniikan lisensiaatti tai tohtori tai professori. Ei pitäisi kuvitella olevansa kaikkien alojen asiantuntija.

      • pienhiukkasia.sisällä

        Miten ne pienhiukkaset ykskaks sisällä nyt niin vaarallisia ovat kun ulkoilmassa kävellessä eikä edes juostessakaan ei mitään suodattimia eikä mitään oireita. Hoh hoijaa näitä sun juttujasi. Parasta olisi kaikille, että vääntyisit nyt sinne siedättäjä Sainion pakeille koska suggestiot ei auta pienhiukkasiinkaan sisätiloissa. Heh heh. Niitä on vaan pakko repiä keuhkojen perukoille kun ulos painatellaan ja vielä monet moottoritien varrella (diedelpäästöt, katupölyt ja Lääkäri 2:n hölynpölyt ym. vastaava tauhka). Heh heh. Oot kyllä hauska kaveri ja nämä sun huumorijutut hyvää asjanvietettä.


    • Iuhjkk
      • Lääkäri2

        Eli "hengittävästä" rakenteesta ei ole käytännössä oikeastaan mitään hyötyä, mutta riskejä ja haittoja sillä on paljonkin.

        home- ja kosteusvaurioriski, jos kosteutta kertyy liikaa rakenteeseen
        -ulkopinnan mahd. homeitiöt pääsevät kulkeutumaan sisätiloihin (alipaine)
        -lämmöneristeen kostuessa riittävästi sen eristyskyky heikkenee (muutamia prosentteja)
        -kostuvassa tuulensuojalevyssä enemmän muodonmuutoksia, mikä vähentää rakenteen tiiviyttä
        -talvella sisäilma liian kuivaa
        -paperipohjaiset höyrynsulkukalvot repeävät herkemmin asennuksessa tai rakennuksen eläessä
        -ulkopuoliset kaasumaiset epäpuhtaudet (esim. radon) pääsevät rakenteen läpi
        -metalliliittimien korroosiovaara ulkopinnan lähellä
        -sisäpuolinen kosteusvuoto pääsee rakenteisiin

        Ongelmalliseksi rakenteen tekee Suomen ilmastossa se, että myös vesihöyry on yksi ilmaseoksen kaasuista. Koska juuri vesihöyryn liike on rakennusfysiologisesti avainasemassa, puhutaan rakennuksissa höyrynsulusta ja vesihöyrynläpäisevyydestä rakenteiden luokituksissa.

        Höyrynsulku on pakko olla muuten tulee kosteusvaurio.

        Hengittävän rakenteen terveellisyys perustuu ajatukseen, että sisäilman hiilidioksidi pääsee ilmanvaihdon lisäksi rakenteen läpi ulkoilmaan ja vastaavasti ulkoilman happi sisäilmaan.

        Heh, heh, tuolla difuusiolla ei ole kuin 0,000001 -kertainen merkitys oikeaan riittävään ilmanvaihtoon ilmanvaihtokanavien kautta. Ei se happi ja hiilidioksidi mene diffuusiolla sahanpurun ja paperin läpi juuri yhtään kuitenkaan, naurettavaa sillä mitään perustella että ilma vaihtuu ilman ilman virtaamista seinän läpi kun seinä "hengittää"


    • Annelle.täydet.pojot

      Sullehan ei kelpaa tänään sitten mikään.

      HOMEVAURIOISESSA MYRKYLLISESSÄ SISÄILMASTOSSA. ei ainakaan alipainetta.
      Eiköhän professori Mirja Salkinoja-Salonen tarkoita rakennusta missä on jo kosteusvaurio-ongelma ja ihmiset menettäneet terveytensä myrkyille ja joutuvat niissä korjaamattomissa
      rakennuksissa pakkohengittämään myrkyllistä sisäilmaa.

      Näin monet asiantuntijat ovat kertoneet, että tällaisiin tiloihin ei tule alipainetta järjestää koska rakenteista silloin vedetään vaan lisää myrkkyjä sisäilmastoon.

      ""Mistä korvausilma tulee? Kiinteistöt tehdään määräysten pohjalta alipaineisiksi ja luullaan, että puuttuva ilma ilmestyy jostakin salaperäisesti. Se salaperäinen reitti on usein jokin vuotokohta, rako jossakin rakenteessa, sieltä sen on tultava kun muulta sitä ei tule. Tyhjiöitä ei taloista tule, vaan syntyy ehkä voimakaskin alipaine joka kiskoo korvausilmaa mistä saa.""

      https://www.rakennuslehti.fi/blogit/taman-vuoksi-suomi-homehtui/


      Sitä olen ihmetellyt, että, kuka kirjoitti THL:n tutkijaprofessorille Anne Hyvärinen sen "Ammattiastman" kun siedättäjät ja TTL:n vakuutuslääkärit ovat nykyisin sitä mieltä, että astmaa ei aiheuta mikrobitoksiinit. Jotain on päin v******* tuossa systemissänne Lääkäri2.

      Tiede lehti 5/2017 sivulla 22 kerrotaan näin: (THL:n tutkijaprofessori Anne Hyvärinen juttua). "Hän paljastaa, että hänellä itsellään on ammattiastma. Hän on saanut sen kosteusvauriomikrobeja tutkiessaan. Hyvärinen ei koe, että häntä olisi kosteusvaurioyhteyden vuoksi leimattu tai , että asiantuntijuuttaan olisi mitenkään kyseenalaistettu.

      Joo en tiedä kyllä minäkään ketään toista kuin tämän palstan Lääkäri2 joka on THL:n tutkijaprofessoria Anne Hyväristäkin aika pahastikin "vähätellyt" ja "kyseenalaistanut hänen tutkimustulostensa jälkeisiä lausuntojaa." No Anne Hyvärinen on kääntänyt selkänsa valehetlijoille ja siitä täydet pojot Anne sulle.

    • ei.siedätystä.eiiiiii

      Tuo sopii niin sinulle, että! Lääkäri2. " Ei pitäisi kuvitella olevansa kaikkien alojen asiantuntija."

      Koska sitä et missään mielessä edes ole ja näkyy selvästi kirjoituksistasi jotka ovat kaikkea muuta kun oikean ja korkean moraalin omaavan lääkärin kirjoittamia.

      Aivan selvästi nyt sinulla Lääkäri2 on erittäin paha olo jopa vaikeanlaatuiseen vitutukseenkin viittaava.

      Aivan selvästi vakuutusyhtiöt nyt painaa päällesi, mutta eivät ole ymmärtäneet, että alaasi
      ovat vain ympäristöyliherkkien sugestointi ja siedätykset. Niiden liian yliherkkien joille naapureiden kolinat ja äänet aiheuttavat vakavan "ympristösairauden."

      Suosittelen sinua pitäämään näitä "ympäristölleen" sairastuneita varten lääkärlaukussasi muutamaa paria korvatolppia.

      Professori Mirja Salkinoja.Salonen on todella kova "luu" ja "punainen vaate" vakuutusyhtiöille ja vähättelijöille kuten sinulle Lääkäri2. Koita kestää!


      Aivan selvästi vakuutusyhtiöt haluaa nyt saada entistä suurempia voittoja lainvoimaisten pakollisten vakuutustensa ansiosta. Tämä siedätyspaskanjauhanta ja suggestiot viittaavat vahvasti siihen suuntaan.

      Onneksi meillä on tämä Ronkainen ja PerusSuomalaiset.

      https://www.kansalainen.fi/lex-ronkainen-pyrkii-puuttumaan-vakuutuslaakarien-toimintaan/

    • hengityspelti

      Kuullostaa taas loppuunkalutulta panukailotukselta.
      Tottakai kosteussululla on estettävä sisäilman kosteuden pääsy rakenteisiin.
      Varmistuksena 10 Pa alipaine. (Asetus sallii 30 Pa) Normaali ilmanpaine on yli 100 000 Pa.

      Ja ilmanvaihto oltava asetuksen mukainen puoli huonetilavuutta tunnissa. 24/7/365.

      Mistähän "hengittävyys"hulluuden toitottajat ostavat autot joiden peltikuori "hengittää"?

    • Homeongelma

      Kun aiheesta ollaan kovin erimielisiä, niin paras taho homeongelman, rakenteiden selvittämiseksi on kysyä näiden "hometalojen" rakentajilta kuinka oikeaoppinen hometalo rakennetaan!

      Niitä kun kerrotaan olevan runsaastikin.

    • myrkytyksille.Stoppi

      Miksi et Lääkäri2 tarrannut kiinni näihin petoksiin mitä tässä maassa on tehty.
      Jopa vakuutusyhtiöt määräävät homedesinfiointeja.

      Kuinkahan paljon niitä petollisiakin on tehty missä ensin homeentappo ja vasta sen jälkeen materiaalinäytteet ja turhat sisäilmanäytteet Andersenin keräimellä ja "Tulokset tavanomaiset" niin, että terveydensuojeluviranomaiset voivat antaa raportin, että "ei terveyshaittaa" vaikka homekorjaus olisi mennyt päin perseitä.

      Professori Mirja Salkinoja. Salonen tutkimustuloksia:

      "Kuva 43.Sisäilmanäytteenotto mikrobiologisen laadun mittausta varten käynnissä asunnossa, jossa asukkaat sairastuivat sisäilman laadun takia. Tässä mittaaja desinfioi laitteensa juuri ennen näytteenottoa biosidivalmisteella joka sisältää PHMBtä (=polyaminopropyyli biguanidi), bentsalkonkloridia ja isopropanolia. Nämä kaikki ovat biosidisia kemikaaleja. A. Andersenilmakeräin
      (6-vaiheimpaktori) osiinsa hajotettuna, desinfiointia varten; B. Desinfiointiin käytetty tuote. C. Andersen-keräimen pyyhintä biosidisella desinfiointiaineella. Ahti Yliriesto & Mirja Salkinoja-Salonen. Helsingin Yliopisto.- Lähde: Diagnostisia työkaluja rakennusten patologiaan. Mikrobiol. Julk. 50/2016, s 65 (ISBN 978-952-93-7929-3 pdf)

      Sivu 65.
      https://tuhat.helsinki.fi/portal/files/80278117/Salkinoja_raportti_TSR112134.pdf

      Suomen viranomainen sallii sen, että konsultit keräävät sisäilmanäytteet viranomaispäätöksiä varten siten, että näytteenotin ensin kuorrutetaan pitkävaikutteisilla mikrobeja tappavilla biosideilla ja sitten laitteella kerätään näyte ja toimitetaan akreditoituun laboratorioon viljeltäväksi…..""

      Tuttu homekorjaaja kertoi, että vakuutusyhtiöt ja työnjohtajat määräävät homedesinfiointeja. ja he (tekijät) ei voi muuta kuin noudattaa annettuja määräyksiä. Jopa ennen ja jälkeen homekorjausten voivat tehdä, luulisin koska meille tekivät ennen näytteidn ottojakin. Meille on tehty kaksi homedesinfiointia biosideilla ennen näytteiden ottoja ja yksi otsonointi (biosidi) heti homekorjauksen jälkeen kun sanoin homekorjausfirmalle, että "tehkäähän huolellinen homeremontti koska tilaan homekoiran heti tutkimaan onko sählys onnistunut." ;)

      Tuossa homekorjaajakaverin kertomaa: ""Tasoite jyrsitään aina pois, että betoni pääsee kuivumaan, sitten desinfiointi. .Ja nestemäisellä."
      "Vakuutusyhtiö ja työnjohto yleensä sanelee mitä tehdään, kun paikalle mennään. Kasauksessa onneksi saan käyttää omaa ammattitaitoani, on työnjohto näistä kasauksista niin pihalla. """

      Luulisi sinua enempi Lääkäri2 kiinnostavan nämä alaasi sivuavat asiat paremmin kuin sutta ja sekundaa oleva rakennustekniikka mihin sinulla ei ole mitään vaikutusvaltaa olemassa eikä tulekaan koskaan.

      Että näin. Lääkäri2 alahan siedättämään näitä myrkytysten määrääjiä, etteivät tietoisesti ja tahallaan enään aiheuta aiheettomia terveyden tuhoutumisia tässä maassa omien etujensa vuoksi edes eikä vakuutusyhtiöiden senkään vertaa.

      Kauankohan saavat litkuja läträtä ja kuinkahan monen ihmisen ja lemmikkieläimen terveys vielä tuhotaan ennenkuin noille myrkyille oikeasti sanotaan STOP! ja valvonta tulee kuntoon ja sanktiot myrkytyksille myös.
      PHMG
      Poly(heksametyleenidiamiini-guanidiniumkloridi)
      (Akacid forte)
      CAS 57028-96-3 Kielletty 1.7.2012 lähtien Tuota MCF PHMG myrkkyä ne käytti petollisesti meillä Kolmenässänkujalla ja tuhosivat sitten lopullisesti terveyteni ja irtaimiston myös. Oli kyllä myrkky silloin helmikuu 2010 "sallittu" mutta yhtä myrkyllinen ja vaarallinen kuin kiellon jälkeenkin ja vielä nyt.

    • lopettakaa.myrkytykset

      Professori Mirja Salkinoja-Salosen tutkimustulosten jälkeistä FAKTAA:

      "Mistä keuhkoihin joutuu haitta-aineita sisätiloissa?
      1. Sisäilman hiukkaset (pöly, sisäilman kemikaaleista ydintyneet nanohiukkaset)
      2. Rakennusmateriaalien sisältämien kemikaalien ja niiden johdannaistuotteiden
      päästöt
      3. Ilmanvaihtokoneiden ja kanaviston päästöt (antimikrobisia biosideja, mikrobeja &
      niiden toksiineja)
      4. Rakennuksen ylläpitoon käytetyt tarvikkeet (siivousaineet jotka mm. sisältävät
      biosideja (antimikrobisia kemikaaleja), ja kostutinaineita (wetting agents); raikasteet,
      tekstiilit, pintojen ylläpitokäsittely kuten maalaus ja vahaus, ilmanpuhdistimet
      5. Mikrobikasvustot ja niiden tuotteet rakennuksessa
      6. Ihmisen ja mikrobien päästöt sisäilmaan: epäorgaaniset aineenvaihduntatuotteet:
      hiilidioksidi, vesihöyry, rikkivety, ja orgaaniset (kemialliset hajusteet, päästöt
      elimistöstä)"

      "PHMG-tuotetta markkinoitiin tässä turvallisena terveyden parantajana
      – näyttöä terveyshyödystä ei ole, mutta PHMG:n terveyshaitasta on. "

      Mirja Salkinoja-Salonen, Helsingin Yliopisto & Aalto Yliopisto,

      Niin minullakin Lääkäri2. On vahvaa näyttöä. MCF PHMG myrkyn terveydellisestä vaarasta. Terveyden tuhoamisesta.

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2016-AK-97622.pdf

      Tuossa tein kysymyksen 3. helmikuuta kello 20:27 kaverilleni joka on homekorjausalalla:
      "Miksi pitää käyttää biosideja ja myrkyillä myrkkyjä myrkyttää, kun ne pahentavat vain terveytensä myrkylliselle sisäilmalle menettäneiden tilannetta. Niistä ei ole mitään apua kenellekään toiselle kuin rahastajille. Rahat pois tyhmiltä."

      Kaveri vastasi näin 3. helmikuuta kello 20:44. "Desinfioidaan koska se on vakuutusyhtiöiden tahto, joskus jopa ennen purkamista, purkamisen ja kuivauksen jälkeen desinfioidaan. Työvaatteiden mukana kaikki kulkeutuu mukavasti autoon ja kotia. Ihmettelen, kun meillä ei muut oireile jo. Sädesieni on itselleni paha, nostaa lämpöä huolella, sen olen huomannut. Ei saisi sanoa edes ääneen, mutta epäilen erästä siivousvälinettä tehokkaaksi itiöiden levittäjäksi kohteesta toiseen."

      Kun olet Lääkäri2 TTL:n vakuutuslääkäreiden kanssa yhteistyössä kuten Karvala ja Sainio ilmeisesti ja myös valuutusyhtiöitä lipova itsekin jutuistasi päätellen, niin miettikäähän sitäkin mahdollisuutta paljonko vakuutusyhtiöiden määräämiä myrkytyksiä on tehty kuntien omistamiin rakennuksiin kuten homepäiväkodit ja homekoulut.

      • Lääkäri2

        Professori Mirja Salkinoja-Salosen tutkimustulosten jälkeistä FAKTAA:

        "Mistä keuhkoihin joutuu haitta-aineita sisätiloissa?
        1. Sisäilman hiukkaset (pöly, sisäilman kemikaaleista ydintyneet nanohiukkaset)
        2. Rakennusmateriaalien sisältämien kemikaalien ja niiden johdannaistuotteiden
        päästöt
        3. Ilmanvaihtokoneiden ja kanaviston päästöt (antimikrobisia biosideja, mikrobeja &
        niiden toksiineja)
        4. Rakennuksen ylläpitoon käytetyt tarvikkeet (siivousaineet jotka mm. sisältävät
        biosideja (antimikrobisia kemikaaleja), ja kostutinaineita (wetting agents); raikasteet,
        tekstiilit, pintojen ylläpitokäsittely kuten maalaus ja vahaus, ilmanpuhdistimet
        5. Mikrobikasvustot ja niiden tuotteet rakennuksessa
        6. Ihmisen ja mikrobien päästöt sisäilmaan: epäorgaaniset aineenvaihduntatuotteet:
        hiilidioksidi, vesihöyry, rikkivety, ja orgaaniset (kemialliset hajusteet, päästöt
        elimistöstä)"

        Ulkoilma on selvästi vaarallisempaa ja haitallisempaa pienhiukkasineen kuin yksikään sisäilma, ulkoilman pienhiukkaset tappavat nykykäsityksen mukaan tuhansia suomalaisia vuodessa, ja siitä on vahvaa näyttöä eikä vain arvauksia "siivousaineiden nanohiukkasista" yms. pellejutuista. Nastarenkaat ja takkapuiden polttaminen ovat pahimmat hiukkaslähteet Suomessa ulkoilmassa ja sisäilmaan niitä ei päädy asiallisesti suodatetun ilman myötä eikä jos katsotaan ettei pienhiukkasia ulkoilmasta päädy ilmanvaihtoon (pientaloalue kaukana isoista teistä ja ei takkapuun polttoa väärin). Ulkona niitä mikrobejakin toksiineineen on tuhatkertaisia määriä märässä maassa.


      • ei.siedätystä.ei.prkle
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Professori Mirja Salkinoja-Salosen tutkimustulosten jälkeistä FAKTAA:

        "Mistä keuhkoihin joutuu haitta-aineita sisätiloissa?
        1. Sisäilman hiukkaset (pöly, sisäilman kemikaaleista ydintyneet nanohiukkaset)
        2. Rakennusmateriaalien sisältämien kemikaalien ja niiden johdannaistuotteiden
        päästöt
        3. Ilmanvaihtokoneiden ja kanaviston päästöt (antimikrobisia biosideja, mikrobeja &
        niiden toksiineja)
        4. Rakennuksen ylläpitoon käytetyt tarvikkeet (siivousaineet jotka mm. sisältävät
        biosideja (antimikrobisia kemikaaleja), ja kostutinaineita (wetting agents); raikasteet,
        tekstiilit, pintojen ylläpitokäsittely kuten maalaus ja vahaus, ilmanpuhdistimet
        5. Mikrobikasvustot ja niiden tuotteet rakennuksessa
        6. Ihmisen ja mikrobien päästöt sisäilmaan: epäorgaaniset aineenvaihduntatuotteet:
        hiilidioksidi, vesihöyry, rikkivety, ja orgaaniset (kemialliset hajusteet, päästöt
        elimistöstä)"

        Ulkoilma on selvästi vaarallisempaa ja haitallisempaa pienhiukkasineen kuin yksikään sisäilma, ulkoilman pienhiukkaset tappavat nykykäsityksen mukaan tuhansia suomalaisia vuodessa, ja siitä on vahvaa näyttöä eikä vain arvauksia "siivousaineiden nanohiukkasista" yms. pellejutuista. Nastarenkaat ja takkapuiden polttaminen ovat pahimmat hiukkaslähteet Suomessa ulkoilmassa ja sisäilmaan niitä ei päädy asiallisesti suodatetun ilman myötä eikä jos katsotaan ettei pienhiukkasia ulkoilmasta päädy ilmanvaihtoon (pientaloalue kaukana isoista teistä ja ei takkapuun polttoa väärin). Ulkona niitä mikrobejakin toksiineineen on tuhatkertaisia määriä märässä maassa.

        Huhuu Lääkäri2 ttl2 = täysin turha lääkäri2 myrkytyksen homerakennuksissa saaneille potilaille. TTL = Täysin Turha Laitos homesairaille, sisäilmasairaille ja MCS sairaille mutta, ei ehkä niille joilla on paha "ympäristösairaus" ketä naapurin äänet häiritsee ja vituttaa ja kenen mieltä on helppoa Lääkäri2:n mielestä suggestoida ja siedättää niihin tiloihin ja rahat pois tyhymiltä. Ei myöskään aivan turhaa ehkä "hajuyliherkille" joilla mieltymyksenä on haistella tuulilasinpesunesteitä ja vastaavia myrkkyjä. Helposti hankittua rahaa tuollaisella hoidolla.

        TOKSIINI = MYRKKY.

        "Ulkona niitä mikrobejakin toksiineineen on tuhatkertaisia määriä märässä maassa."
        Mitä tuolla möläytykselläsi yrität höpölääkäri todistaa.

        Et Lääkäri2 älynnyt tässä paskanjauhannassasi tätä tosiasiaa:

        Otitko huomioon, että ulkona niillä mikrobeilla ja toksiineilla on miljoonia ja jopa miljardeja kertoja enempi elintilaa pöyhiä mullaksi muutettavia kastuneita ja homehtuneita materiaaleja ja eivät siten taistele ulkotiloissa ihmisten kanssa elintilasta niin kuin jossain liian tiiviissä homeasunnossa sisällä. Homeasunnoissa missä asunnossa tilavuus on vaikka 74 neliötä ja ilmastointi päin persettä, helevetin alipaineinen ja rakenteissa hometta ja kosteusvaurion takia paha homemikrobitoksiinivaurio ja homedesinfioitu petollisesti. Yhdesti MCF PHMG biosidilla ja yhdesti petollisesti otsonoimalla (biosidi THL). Yhdesti homeentappoyritys Germasert Super myrkyllä mitä teollisuus käyttää. Kuten meillä. Pikkusen on kuule turha lääkäri asioissa erilaiset mittasuhteet ja olosuhteet sairastua. Vai mitä? Tai oletko joku vakuutuslääkäri joka ei tuotakaan älyy tai ei ole ylemmältä taholat hyväksyttävää edes myöntää.

        Tuollaisessa asunnossa pakkohengitimme paskajauhajien ja vähättelevien valehtelijoiden takia kuukausia myrkyllistä sisäilmaa. Terveys meni ja irtaimisto kaatopaikalle petollisisien homedesinfiointien ja petollisten hoimetutkimusten saattelemana.

        ""Hengitysilman mukana keuhkoihin päässeet pienimmät hiukkaset (alle 0,005 mm) liikkuvat ilmavirrassa niin nopeasti, etteivät ehdi tarttua keuhkoputkien limaan vaan pääsevät
        pieniin keuhkoputkiin (bronkiolit) ja keuhkorakkuloihin.

        Haitalliset kaasut ja vesihöyryn mukana kulkeutuvat haittaaineet (biosidiset kemikaalit, kostutinaineet eli wetting agents) ja kationiset pinta-aktiiviset aineet vammauttavat
        keuhkon soluja, pieniä keuhkoputkia ja keuhkorakkuloita. Hengitysilman mukana keuhkoihin päässeet pienimmät hiukkaset (alle 0,005 mm) liikkuvat ilmavirrassa niin nopeasti,
        etteivät ehdi tarttua keuhkoputkien limaan vaan pääsevätpieniin keuhkoputkiin (bronkiolit) ja keuhkorakkuloihin.

        Tämä lue tarkoin Lääkäri2 ja muistelehan tarkoin aikaisempia möläytyksiäsi tänne :

        "Haitalliset kaasut ja vesihöyryn mukana kulkeutuvat haittaaineet (biosidiset kemikaalit, kostutinaineet eli wetting agents) ja kationiset pinta-aktiiviset aineet vammauttavat
        keuhkon soluja, pieniä keuhkoputkia ja keuhkorakkuloita. "

        Ja tämä:
        "Hengitysilman mukana keuhkoihin päässeet pienimmät hiukkaset (alle 0,005 mm) liikkuvat ilmavirrassa niin nopeasti, etteivät ehdi tarttua keuhkoputkien limaan vaan pääsevätpieniin keuhkoputkiin (bronkiolit) ja keuhkorakkuloihin."

        Ja tämäkin paina kalloosi ennen seuraavia möläytyksiäsi.

        ""Nenän hajuepiteelistä kemikaalit ja mikrobituotteet kulkeutuvat hajuradan kautta
        aivoihin ja muualle elimistöön. Tämä on kokeellisesti jo osoitettu mm. seuraaville
        mikrobimetaboliiteille:
        • Satratoksiini G, Roridiini A (Stachybotrys-toksiineja)
        • Kaksijuosteinen RNA (poly IC), virus-RNA
        • 1-okteeni-3-ol (”mold alcohol”), monien homeiden tuottama, neurotoksinen VOC
        • Okratoksiini A (Aspergillus westerdijkiae ja useiden muiden Aspergillusten tuottama neurotoksinen aine)
        • Satratoksiini G: nenäonteloon annosteltu toksiini siirtyi vereen ja plasmaan 5 minuutissa,
        munuaisiin, keuhkoihin, pernaan, kilpirauhaseen, sydämeen ja hajukäämiin (aivot) 15 – 30 minuutissa.""


        Siedättämällä ja suggestoimalla homesairaiden, sisäilmasairaiden ja MCS sairaiden "hajuaisti" pihalle (pois). Teko on törkeää tietoista ja tahallista sisäilman myrkyille terveytensä menettäneiden potilain terveyden vaarantamista ja törkeä terveyden tuhoamisyritys.


      • Lääkäri2
        ei.siedätystä.ei.prkle kirjoitti:

        Huhuu Lääkäri2 ttl2 = täysin turha lääkäri2 myrkytyksen homerakennuksissa saaneille potilaille. TTL = Täysin Turha Laitos homesairaille, sisäilmasairaille ja MCS sairaille mutta, ei ehkä niille joilla on paha "ympäristösairaus" ketä naapurin äänet häiritsee ja vituttaa ja kenen mieltä on helppoa Lääkäri2:n mielestä suggestoida ja siedättää niihin tiloihin ja rahat pois tyhymiltä. Ei myöskään aivan turhaa ehkä "hajuyliherkille" joilla mieltymyksenä on haistella tuulilasinpesunesteitä ja vastaavia myrkkyjä. Helposti hankittua rahaa tuollaisella hoidolla.

        TOKSIINI = MYRKKY.

        "Ulkona niitä mikrobejakin toksiineineen on tuhatkertaisia määriä märässä maassa."
        Mitä tuolla möläytykselläsi yrität höpölääkäri todistaa.

        Et Lääkäri2 älynnyt tässä paskanjauhannassasi tätä tosiasiaa:

        Otitko huomioon, että ulkona niillä mikrobeilla ja toksiineilla on miljoonia ja jopa miljardeja kertoja enempi elintilaa pöyhiä mullaksi muutettavia kastuneita ja homehtuneita materiaaleja ja eivät siten taistele ulkotiloissa ihmisten kanssa elintilasta niin kuin jossain liian tiiviissä homeasunnossa sisällä. Homeasunnoissa missä asunnossa tilavuus on vaikka 74 neliötä ja ilmastointi päin persettä, helevetin alipaineinen ja rakenteissa hometta ja kosteusvaurion takia paha homemikrobitoksiinivaurio ja homedesinfioitu petollisesti. Yhdesti MCF PHMG biosidilla ja yhdesti petollisesti otsonoimalla (biosidi THL). Yhdesti homeentappoyritys Germasert Super myrkyllä mitä teollisuus käyttää. Kuten meillä. Pikkusen on kuule turha lääkäri asioissa erilaiset mittasuhteet ja olosuhteet sairastua. Vai mitä? Tai oletko joku vakuutuslääkäri joka ei tuotakaan älyy tai ei ole ylemmältä taholat hyväksyttävää edes myöntää.

        Tuollaisessa asunnossa pakkohengitimme paskajauhajien ja vähättelevien valehtelijoiden takia kuukausia myrkyllistä sisäilmaa. Terveys meni ja irtaimisto kaatopaikalle petollisisien homedesinfiointien ja petollisten hoimetutkimusten saattelemana.

        ""Hengitysilman mukana keuhkoihin päässeet pienimmät hiukkaset (alle 0,005 mm) liikkuvat ilmavirrassa niin nopeasti, etteivät ehdi tarttua keuhkoputkien limaan vaan pääsevät
        pieniin keuhkoputkiin (bronkiolit) ja keuhkorakkuloihin.

        Haitalliset kaasut ja vesihöyryn mukana kulkeutuvat haittaaineet (biosidiset kemikaalit, kostutinaineet eli wetting agents) ja kationiset pinta-aktiiviset aineet vammauttavat
        keuhkon soluja, pieniä keuhkoputkia ja keuhkorakkuloita. Hengitysilman mukana keuhkoihin päässeet pienimmät hiukkaset (alle 0,005 mm) liikkuvat ilmavirrassa niin nopeasti,
        etteivät ehdi tarttua keuhkoputkien limaan vaan pääsevätpieniin keuhkoputkiin (bronkiolit) ja keuhkorakkuloihin.

        Tämä lue tarkoin Lääkäri2 ja muistelehan tarkoin aikaisempia möläytyksiäsi tänne :

        "Haitalliset kaasut ja vesihöyryn mukana kulkeutuvat haittaaineet (biosidiset kemikaalit, kostutinaineet eli wetting agents) ja kationiset pinta-aktiiviset aineet vammauttavat
        keuhkon soluja, pieniä keuhkoputkia ja keuhkorakkuloita. "

        Ja tämä:
        "Hengitysilman mukana keuhkoihin päässeet pienimmät hiukkaset (alle 0,005 mm) liikkuvat ilmavirrassa niin nopeasti, etteivät ehdi tarttua keuhkoputkien limaan vaan pääsevätpieniin keuhkoputkiin (bronkiolit) ja keuhkorakkuloihin."

        Ja tämäkin paina kalloosi ennen seuraavia möläytyksiäsi.

        ""Nenän hajuepiteelistä kemikaalit ja mikrobituotteet kulkeutuvat hajuradan kautta
        aivoihin ja muualle elimistöön. Tämä on kokeellisesti jo osoitettu mm. seuraaville
        mikrobimetaboliiteille:
        • Satratoksiini G, Roridiini A (Stachybotrys-toksiineja)
        • Kaksijuosteinen RNA (poly IC), virus-RNA
        • 1-okteeni-3-ol (”mold alcohol”), monien homeiden tuottama, neurotoksinen VOC
        • Okratoksiini A (Aspergillus westerdijkiae ja useiden muiden Aspergillusten tuottama neurotoksinen aine)
        • Satratoksiini G: nenäonteloon annosteltu toksiini siirtyi vereen ja plasmaan 5 minuutissa,
        munuaisiin, keuhkoihin, pernaan, kilpirauhaseen, sydämeen ja hajukäämiin (aivot) 15 – 30 minuutissa.""


        Siedättämällä ja suggestoimalla homesairaiden, sisäilmasairaiden ja MCS sairaiden "hajuaisti" pihalle (pois). Teko on törkeää tietoista ja tahallista sisäilman myrkyille terveytensä menettäneiden potilain terveyden vaarantamista ja törkeä terveyden tuhoamisyritys.

        " Satratoksiini G: nenäonteloon annosteltu toksiini siirtyi vereen ja plasmaan 5 minuutissa,
        munuaisiin, keuhkoihin, pernaan, kilpirauhaseen, sydämeen ja hajukäämiin (aivot) 15 – 30 minuutissa.""

        Varmaan joo, mutta alkaa olla jo päässä vikaa jos tätä toksiinia annostelee nenäänsä suihkuttamalla sitä merkittäviä määriä nenäänsä tai nuuskaamalla homehtunutta materiaalia nenäänsä. Eri asia on sitä toksiinia tuottaa viljelmässä ja suihkutella sitä nenään koe-eläimelle kuin hengitellä ko. homeen vaurioittamassa rakennuksessa sisäilmaa.

        Tuolloinkin tuo myrkky menee aivoihin ihan tavallisesti verenkierron kautta eikä mi5tään hajuhermoa pitkin, ei ne myrkyt kulje hermojen aksoneita pitkin kuten Salkinoja-Salonen luulee, kokeessahan se on mennyt veriplasmaan ja sitä kautta aivoihin. Tuo myrkky kuten monet muutkin aineet läpäisee veri-aivoesteen, esim. alkoholi läpäisee ko. esteen. Muutkin aivohermot kuin hajuhermo menevät aivoihin ei vain hajuhermo. Esim. kolmoishermo vaikka. Ei ne aineet kulje hermoja pitkin aivoihin, hermoissa kulkee hermoimpulsseja, eli sähköimpulsseja hajuepiteelin tuottamana. Se miten aivojen hermoverkossa tapahtuva sähköimpulssien sarja aiheuttaa tajunnan ja hajun kokemisen on edelleen mysteeri, hermoverkon synnyttämää tietoisuutta ja tajuntaa ei voida selittää noin vain.


      • homedesinfiot.myrkkyy

        Oletko Lääkäri2 täysin pihalla nyt tosiasioista. Taidat olla vähän hermona koko kaveri näistä professori Mirja Salkinoja-Salosen totuuksista. Eihän tuota toksiinia tarvitse kenenkään suihkutelakkaan kosteusvauriorakennuksen myrkyllisessä sisäilmastossa nenuunsa. Siellähän menee aivoihin nenän kautta hengitettynä normaalistikin myrkkyjä mitä on
        myös myrkytetty homedesifiointiaineilla biosideilla kuten PHMG / B ja otsonoimalla (biosidi). Luehan koko jutttu ja yritä siitä jotain ymmärtää. "Kuivasavusumuttajat" vakuutusyhtiöidenkin määräämänä ovat homedesinfiointeja suorittaneet useisiin kuntien kosteusvauriorakennuksiin tässä maassa. Paljon turhaa terveyden vaarantamista ja jopa terveyden tuhoamista joissakin tapauksissa.

        Professori Mirja Salkinoja_Salosen tutkimuksissa ei ole pysyvästi sairastunut yksikään ihminen. Jos niin olisi, niin se olisi meidän jokaisen tiedossa, myös sinun ja Sainion ja koko TTL:n porukan sekä vakuutuslääkäreiden kautta maan.

        Mutta tässä sitä vikaa on ollut päättäjien ja vastuunnpakoilijoiden päässä ja muuallakin kun näitä altistuskokeita on järjestetty missä moni menetti terveytensä PYSYVÄSTI.

        "Työterveyslaitoksen (TTL) altistuskokeissa
        käytetään "Aspergillus fumigatus" -homeuutetta,
        jonka tiedetään aiheuttavan allergista alveoliittia."
        https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/kk_796 2006.pdf

        "Myöhemmin TTL määräsi Södervikin PEF-puhallusseurantaan, jonka tulosten perusteella hän sai sairauslomaa, joka kesti lopulta 1,5 vuotta. Seuraavaksi TTL halusi varmistua Södervikin terveydentilasta ja laittoi hänet altistustesteihin. Södervik meinasi kuolla testeissä, joissa hänet laitettiin haistelemaan homeitiöitä. Hän tuntee ihmisiä, joiden oireet ovat pahentuneet pysyvästi testien jälkeen. Testejä ei ole tehty vuoden 2009 jälkeen. Lääkäreiden mukaan niitä tehtiin lähinnä vakuutusyhtiöiden vaatimuksesta. Ammattitautia Södervikillä ei todettu, vaikka testi pahensi hänen oireitaan. Vasta uusien tutkimustulosten jälkeen hän sai ammattitautilausunnon. Työnantaja ei halunnut kuitenkaan suostua siihen, ettei Södervik palaisi työpisteeseensä. Terveyttään suojelevaa poliisia uhattiin irtisanomisella."

        "- TTL:n altistuskokeissa on sairastunut pysyvästi lukuisia ihmisiä."

        http://homegate2011.blogspot.fi/2011/08/poliisi-valitti-ihmisoikeustuomioistuim.html

        Hajuaistia kun suggestoit pois "liian hajuherkiltä" ja Sainio jatkaa sitä hölmöilyä vielä siedättämällä sekä Maria Nordin kauppaa DVD levyjä siihen tilanteeseen, niin tietoista ja tahallista terveyden tuhoamisen yritystähän se on. Paljonko vakuutusyhtiöt ovat määränneet homedesinfiointeja ulos ulkoilmaan parantamaan sitä pienhiukkasten vuoksi. 
        Paljonko vakuutusyhtiöt ovat määränneet turhia vaarallisiakin homedesinfiointeja myrkyillä biosidit ja otsonoinnit homerakennuksiin???? Varsinkin kuntien ja valtion omistamiin rakennuksiin kuten homepäiväkodit, homekoulut, homekasarmit, homesairaalat, hometerveyskeskuksiin ja homekätilöopistoihin??
        Mikset vastaa kysymykseeni? Vastaa Lääkäri2 kysymyksiin äläkä jauha paskaa.

        Luusisi niillä tuulilasinesteen nuuskijoilla olla tarvetta Sainion juttusille pikapuoliin. "Hajuherkkää." Hah hah haisee. Vaikea ymmärtää kyllä moista harrastusta tuulilasipesunesteen haistelu.


      • pysyvästi.sairastuneet
        homedesinfiot.myrkkyy kirjoitti:

        Oletko Lääkäri2 täysin pihalla nyt tosiasioista. Taidat olla vähän hermona koko kaveri näistä professori Mirja Salkinoja-Salosen totuuksista. Eihän tuota toksiinia tarvitse kenenkään suihkutelakkaan kosteusvauriorakennuksen myrkyllisessä sisäilmastossa nenuunsa. Siellähän menee aivoihin nenän kautta hengitettynä normaalistikin myrkkyjä mitä on
        myös myrkytetty homedesifiointiaineilla biosideilla kuten PHMG / B ja otsonoimalla (biosidi). Luehan koko jutttu ja yritä siitä jotain ymmärtää. "Kuivasavusumuttajat" vakuutusyhtiöidenkin määräämänä ovat homedesinfiointeja suorittaneet useisiin kuntien kosteusvauriorakennuksiin tässä maassa. Paljon turhaa terveyden vaarantamista ja jopa terveyden tuhoamista joissakin tapauksissa.

        Professori Mirja Salkinoja_Salosen tutkimuksissa ei ole pysyvästi sairastunut yksikään ihminen. Jos niin olisi, niin se olisi meidän jokaisen tiedossa, myös sinun ja Sainion ja koko TTL:n porukan sekä vakuutuslääkäreiden kautta maan.

        Mutta tässä sitä vikaa on ollut päättäjien ja vastuunnpakoilijoiden päässä ja muuallakin kun näitä altistuskokeita on järjestetty missä moni menetti terveytensä PYSYVÄSTI.

        "Työterveyslaitoksen (TTL) altistuskokeissa
        käytetään "Aspergillus fumigatus" -homeuutetta,
        jonka tiedetään aiheuttavan allergista alveoliittia."
        https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/kk_796 2006.pdf

        "Myöhemmin TTL määräsi Södervikin PEF-puhallusseurantaan, jonka tulosten perusteella hän sai sairauslomaa, joka kesti lopulta 1,5 vuotta. Seuraavaksi TTL halusi varmistua Södervikin terveydentilasta ja laittoi hänet altistustesteihin. Södervik meinasi kuolla testeissä, joissa hänet laitettiin haistelemaan homeitiöitä. Hän tuntee ihmisiä, joiden oireet ovat pahentuneet pysyvästi testien jälkeen. Testejä ei ole tehty vuoden 2009 jälkeen. Lääkäreiden mukaan niitä tehtiin lähinnä vakuutusyhtiöiden vaatimuksesta. Ammattitautia Södervikillä ei todettu, vaikka testi pahensi hänen oireitaan. Vasta uusien tutkimustulosten jälkeen hän sai ammattitautilausunnon. Työnantaja ei halunnut kuitenkaan suostua siihen, ettei Södervik palaisi työpisteeseensä. Terveyttään suojelevaa poliisia uhattiin irtisanomisella."

        "- TTL:n altistuskokeissa on sairastunut pysyvästi lukuisia ihmisiä."

        http://homegate2011.blogspot.fi/2011/08/poliisi-valitti-ihmisoikeustuomioistuim.html

        Hajuaistia kun suggestoit pois "liian hajuherkiltä" ja Sainio jatkaa sitä hölmöilyä vielä siedättämällä sekä Maria Nordin kauppaa DVD levyjä siihen tilanteeseen, niin tietoista ja tahallista terveyden tuhoamisen yritystähän se on. Paljonko vakuutusyhtiöt ovat määränneet homedesinfiointeja ulos ulkoilmaan parantamaan sitä pienhiukkasten vuoksi. 
        Paljonko vakuutusyhtiöt ovat määränneet turhia vaarallisiakin homedesinfiointeja myrkyillä biosidit ja otsonoinnit homerakennuksiin???? Varsinkin kuntien ja valtion omistamiin rakennuksiin kuten homepäiväkodit, homekoulut, homekasarmit, homesairaalat, hometerveyskeskuksiin ja homekätilöopistoihin??
        Mikset vastaa kysymykseeni? Vastaa Lääkäri2 kysymyksiin äläkä jauha paskaa.

        Luusisi niillä tuulilasinesteen nuuskijoilla olla tarvetta Sainion juttusille pikapuoliin. "Hajuherkkää." Hah hah haisee. Vaikea ymmärtää kyllä moista harrastusta tuulilasipesunesteen haistelu.

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004739056.html

        Useita satoja suomalaisia on testattu turhaan homeilla
        Terveydelle haitallinen koe ei mitannutkaan oikeaa altistusta. Pieni osa kokee sairastuneensa kokeesta pysyvästi.


    • paljonko.myrkytyksiä.on

      Lääkärit HUOM!

      Tämä teidän varsinkin vakuutuslääkäreiden ja käypähoitoporukan on hyvä tietää: Kun kosteusvaurioisissa homerakennuksissa myrkytettyjä terveytensä menettäneitä vääntyy vastaanotoillenne.

      Myrkyille ei pidä ketään edes yrittää siedättää se on tietoista ja tahallista terveyden vaarantamista. Paljonko näitä tapauksia on homepäiväkodeisssa, homekouluissa, homevaruskunnissa ja homesairaaloissa?

      "ALTISTUMISREITIN TUNTEMINEN ON TÄRKEÄ
      Hengitystiet ovat ihmisen ympäristöaltisteille haavoittuvin elin. Hengityselinten kautta saatuna kemikaalin tai mikrobin
      sairastumista aiheuttavaksi annokseksi riittää 1/100 – 1/1000 siitä, joka nieltynä aiheuttaisi sairastumisen (ks. CLP
      asetuksen taulukko 3.1.1, edellisessä slaidissa). Keuhkojen kautta saatu altistus menee suoraan verenkiertoon, ohittaen
      maksassa tapahtuvan toksisuuden poiston, jonka ansiosta ruuansulatuskanavan kautta tulleet aineet ovat haitallisia vasta
      >100 x korkeammilla annoksilla.
      Hengitysmyrkyllisyyden ylivoimaisuus tuli v. 2011 ilmi karmealla tavalla Eteläkoreassa, jossa kuluttajille oli myynnissä
      PHMG biosidia (polyheksametyleeni guanidi) sisältäviä valmisteita ilmankostuttimien limottumisen ehkäisyyn. Nämä
      valmisteet aiheuttivat keuhkofibroosiepidemian (HDLI, ”humidifier –disinfectant-associated-lung-injury”). Varmuudella
      PHMG-vammautuneita rekisteröitiin 329 henkilöä, joista 62 menehtyi. Kuolemaan johtaneissa tapauksissa asunnon
      sisäilma sisälsi keskimäärin 0,8 mg PHMG/m3
      , muilla sairauden vakavuusaste korreloi ilman PHMG pitoisuuteen.
      Keuhkofibroosin lisäksi ilmeni kilpirauhasen atrofioitumista. Lee ym 2012, Environ Sci Technol 46, 2498-2500; Kim KW ym. 2015, Am J Respir
      Crit Care Med Vol 189(1), 48–56; Park D ym 2014 Environm Health 2014, 13:70; Yoon HM ym, 2016, Eur Radiol 26, 235-243; Paek D ym 2015, Ann Am Thorac
      Soc 12(12),1813-1821; Kim UH ym 2016, Pediatr Pulmonol 51, 173-182; Kim HR ym, 2016 Arch Toxicol 90:617–632; Song JA ym., Food Chem Toxicol 69, 267-
      275; Park JH ym (2016) PLOS One 11(3):e0151849.
      PHMG (ja sen sisaraine PHMB) ovat polymeerisiä aineita, joiden haihtuvuus ilmaan on vähäinen, ja siksi niiden luultiin
      olevan vaarattomia. Mutta PHMG/B aerosolisoituvat (niin kuin monet muutkin biosidiset kemikaalit) sisäilman kosteuden
      mukana ja siten altistavat PHMG/B käsitellyissä tiloissa asuvia/toimivia ihmisiä.
      Suomeen on 2000-luvulla tuotu PHMG/Btä 1000 - 10 000 kg vuosittain. Siitä formuloituja, 5000 – 50 000 mg PHMB/litra
      pitoisia markkinatuotteita myydään edelleen Suomessa sisätilakäyttöön: homesaneeraukseen, ”ennakoivaan
      homesuojaukseen”, ilmanvaihtolaitteiden ja myyntiin pantavien (uusien) asuntojen käsittelyyn sekä desinfiointisuihkeina
      (kädet, tekstiilit). Näihin liittyviä yksittäisiä hengityselinsairastumisia on tiedossa, mutta PHMG/B:n roolia sisäilmasta
      sairastumiseen ei ole Suomessa tutkittu. PITÄISI TUTKIA
      Mirja Salkinoja-Salonen, Helsingin Yliopisto & Aalto Yliopisto,
      2016 12 08 "
      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2016-AK-97622.pdf

    • Lääkäri2

      Kotonaan voi siivota ilman mitään pesuaineitakin eikä kukaan hölmö jätä kotonaan huuhtomatta pesuaineita pesujen jälkeen. Höyrypesuri, imuri ja lattiapesuri ilman pesuainetta riittävät hyvin siivoukseen. Lisäksi terve rakennus ja korkeatasoinen tuloilman eli ulkoilman suodatus (löytyy suodattimia, joissa on sairaalatason tai jopa leikkaussalitason suodatus), eli ilmanvaihtokoneeseen kunnon suodattimet. Jos naapuri lämmittää takkaa niin ilmanvaihto siksi aikaa pois päältä. Talo kannattaa myös hankkia kaukaa isommista teistä, pientaloalueelta, jossa hiljainen liikenne. Näin sisäilma on terveellisempää kuin puhtainkaan ulkoilma. Naurettavaa myös höpöttää että saippuat tai Fairyt olisivat vaarallisia kemikaaleja tai jokin mummonmökin haju kun ulkoilman pienhiukkaset tappavat tuhansia, katupöly, nastarenkaat, puunpoltosta tulevat pienhiukkaset, siinä ne oikeat ongelmat ovat viimeaikaisten tutkimusten mukaan:

      THL: Puunpoltto vaarantaa terveytesi - 400 kuolemaa vuosittain

      Talojen ja saunojen lämmittäminen puulla saattaa omakoti- ja rivitaloalueen asukkaat suureen hengenvaaraan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pitkän ajan seurantatutkimuksen mukaan jopa 400 suomalaista kuolee vuosittain ennenaikaisesti sairauksiin, jotka aiheutuvat puun pienpoltosta.

      Koko maan pienhiukkaspäästöistä peräti 40 prosenttia tulee puunpoltosta, mikä on enemmän kuin energialaitosten ja tieliikenteen päästöt yhteensä.

      - Näiden päästöjen vähentämiseksi ei ole saatu aikaan mitään uutta sääntelyä sen paremmin Suomessa kuin EU:ssakaan. Yhä edelleen talon lämmityksessä voi käyttää mitä tahansa vanhaa menetelmää. Tämä on täysin villi alue, Salonen ihmettelee.

      Puuta polttavilla pientaloalueilla sydäntauti- ja hengityssairauskuolleisuus on korkeampi kuin kaukolämpöverkkoon kuuluvilla pientaloalueilla, joissa puuta poltetaan vain toissijaisesti.

      Pienhiukkaset pääsevät tunkeutumaan syvälle keuhkoihin ja jopa verenkiertoon ja ovat siksi terveydelle erittäin haitallisia. Salosen mukaan puunpoltosta aiheutuvien sairauksien hoitokulut ja työssä poissaoloista aiheutuvat taloudelliset menetykset nousevat vuositasolla jopa satoihin miljooniin euroihin.

      Pienhiukkasille yhtä tyypillistä sairautta Salonen ei nimeä, mutta niiden tiedetään pahentavan sepelvaltimo- ja muita verenkiertosairauksia sekä hengityssairauksia.

      - Myös astmakohtauksien lisääntymisellä, kroonisella keuhkoputkentulehduksella ja todennäköisesti myös keuhkosyövällä on yhteys puunpolttoon.

      Jopa diabeteksen puhkeamisen ja pienhiukkasten välisestä yhteydestä on Salosen mukaan saatu viitteitä.

    • näin.pyyhkii.höylä

      Sisäilma on myrkyllistä suuressa osassa kuntien rakennuksia, niitä ei siedättämällä ja suggestoimalla kuntoon saada eikä niissä sisäilmaltaan myrkyllisissä rakennuksissa terveytensä menettäneitä pelasteta eikä paranneta.

      Tässä erittäin miellyttävä ja viisas mies asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kertoo tekemisistä mitä ovat ministeriöissä suunnitelleet.

      Huomioitavaa on se, että suunnitelmissa ei ole mitään mainintaa suggestioista eikä siedätyksistä sairastuneita eikä edes terveitä vaatia pakkohengittämään myrkyllistä sisäilmastoa.

      Hyvä mielipide:
      https://esaimaa.fi/mielipide/kolumnit/0c6cde83-3a04-4bbc-b19f-4f1393ee5603

    • nyt.pyyhkii.höyli

      OAJ ehdottaa työpaikkakyvyttömyyden kirjaamista lakiin

      OAJ:n vaatimilla kolmella miljardilla eurolla muun muassa selvitettäisiin koulurakennusten kuntoa, purettaisiin huonokuntoisia rakennuksia ja rakennettaisiin uusia niiden tilalle. OAJ:n mukaan korjausvelkaa on kaikkiaan yli 20 miljardia.
      – Olemme huolissamme sairastuneista lapsista ja aikuisista. Kukaan ei pysty sanomaan, kuinka paljon seurauksia jää piiloon, kun puhutaan lapsista ja nuorista, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.
      Lisäksi OAJ ehdottaa työntekijän oikeusturvan laajentamista siten, että se sisältäisi työpaikkakyvyttömyyden, joka pitäisi määritellä laissa.

      http://www.sss.fi/2017/10/homekoulujen-korjaamiseen-ei-heru-valtiolta-rahaa-vaan-malleja-uusien-rakentamiseen/

    • Ugghjy

      Tutkimukseen vastasi 4 920 opettajaa ja esimiestä koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalalta.
      Aineiston keräsi Turun yliopisto, kysymykset lähetettiin 20 000 OAJ:n jäsenelle.
      81 % vastaajista on työssä kunnissa ja kuntayhtymissä.
      Uusien koulurakennusten osuus suomalaisessa rakennuskannassa on pieni.
      Joka viidettä työpaikkaa ei ole lainkaan korjattu. Laajoja peruskorjauksia ja kosteusvauriokorjauksia on tehty vain noin joka kymmenennen vastaajan työpaikalla.
      Homeen hajua raportoitiin kaikentyyppisistä rakenteista. Haju oli yleisintä 1970-luvun rakennuksissa.
      Terveydentila oli vuoden aikana huonontunut eniten niillä, joiden työpaikalla on pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto.
      Terveydentila oli huonontunut selvimmin 1960–1980-luvuilla rakennetuissa koulu- ja päiväkotirakennuksissa työskentelevillä.
      Eniten korjausta odottavia rakennuksia on varhaiskasvatuksessa.
      Vastaajien arvioima oma terveydentila on huonontunut melkein 40 prosentilla viimeksi kuluneen vuoden aikana.
      Opetushenkilökunnalla on selvästi enemmän hengitystieinfektioita kuin muulla aikuisväestöllä.

      http://www.oaj.fi/cs/oaj/Uutiset?contentID=1408920051331&page_name=OAJn ja Turun yliopiston sisailmatutkimus 2017 Neljalla kymmen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe