Maafushista

Päiviälasketaan

Tässä vastauksia Nipsulle ja muille kyselijöille:

Maafushi on sopiva sekoitus paikallista elämää ja turismia.
Rakennustöitä on paljon ja uusia hotelleja nousee vauhdilla. Eivät meitä haitanneet. Ainoastaan Bikini beachillä alkoi välillä vähän melu häiritä.
Iltaelämään kuuluu vain kahvittelu rantabaareissa eli kovin on hiljaista. Halutessaan voi käydä ns. Party Boatilla, joka on ankkuroitu rannan läheisyyteen. Eli kelluva baari. Ilmainen non-stop kuljetus pikkuveneellä iltaisin. Alkoholijuomat 8-14$ eli hintavaa.
Lisäksi vesiurheilukeskus järjestää tiistaisin ja perjantaisin Crab Racen, johon voi ilmaiseksi osallistua. Eli rapujen juoksukilpailut. Hauskaa, ilmaista hupia ja mukavia palkintoja, jollei sisäinen eläintensuojelijasi paheksu.
Ruokapaikkoja on monta, pikaruokapaikoissa (esim. HotBites) pizza ja pikkucokis yht. 6€. Iltabuffetit hotellien ravintoloissa 10-15€.
Retkiä järjestetään monenlaisia esim. snorklaamaan, lähisaarille ja resortteihin. Niistä voisin kirjoittaa pitkänkin stoorin erikseen...😊.
Parasta on jos tutustuu paikallisiin. Se kävi ainakin meillä helposti. Hienointa on saada kutsu harppuunoimaan mustekaloja ja sen jälkeen illalliselle paikallisten kotiin. Pääruokana tietty itsepyydystettyä mustekalaa.
Suoraan sanottuna saarella alkaa näkyä jo turismin tuomat negatiivisetkin muutokset ja aitous alkaa vähentyä. Ehdottomasti kannattaa siis saarella vierailla nyt eikä kahden vuoden päästä!

17

1793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LMP2

      Jee, tätä olen odotellut!
      Olemme lähdössä saarelle tammi-helmikuun vaihteessa.
      Miten pääsitte lentokentältä saarelle? Olemme miettineet speed boatia. Osaatko sanoa, että täytyykö se varata etukäteen?

      Lisäksi olemme harkinneet päiväreissua resorttiin. Kävittekö ja jos kyllä - niin suositteletko?

    • Päiviälasketaan

      Lentokentältä on ehdottomasti kätevin mennä saarelle speedboatilla. Niitä on monia vaihtoehtoja ja myös hinnat vaihtelee. Kallein on tietty varata hotellin kautta. Ns. yksityiskyyti maksaa 130-150$ eli noin 120€/vene eli ei per henkilö.
      Lentokentällä on infokyltein vastassa yleensä Icomin speedboat, jota voisin suositella. Hinta 25$/hlö. Mukaan mahtuu yleensä ilman varaustakin mutta varmuudeksi kannattaa ainakin isommalle porukalle varata paikat etukäteen.
      Icomin kyyti menee muistaakseni 3-4 kertaa päivässä. Lisätietoja ja varaus onnistuu vaikka viestillä Facebookin kautta osoitteeseen iCom Tours.

    • Päiviälasketaan

      Ja ennen kuin joku kommentoi että on olemassa halvempikin vaihtoehto niin kerron siitä.
      Jos viitsii raahata laukkuja lentokentältä lautalla Maleen ja vetää niitä kaupungin ahtaiden katujen läpi toiseen satamaan on sieltä mahdollista päästä paikallisella lautalla klo 15 (ei kulje pe eikä la eikä kovalla tuulella) myös Maafushille. Hinta vain 2$/hlö. Lautta on täynnä ihmisiä, laatikoita ja jopa kanoja. Matkavaatteet päällä tulee kahden tunnin matkalla tuskainen hiki.
      Speedboat on siis siksi oma suositukseni. Lähtee lentokentän rannasta, kestää 35-40min, raikasta meri-ilmaa ja lomatunnelmaa parhaimmillaan!

    • Päiviälasketaan

      Resorteilla ja retkillä olemme käyneet monillakin.
      Resortteja on niin valtavasti erilaisia ja eritasoisia että on vaikea suositella mitään kun ei tiedä mitä asioita arvostaa...

      Suomalaiset kaipaavat usein lomalla alkoholia. Hinta/laatusuhde sen asian suhteen on paras resortissa nimeltään Club Adaaran Rannalhi. Yleisesti puhutaan vain Rannalhista. Sinne kuljetus maksaa 100$/vene ja sisäänpääsy 70$/hlö.
      Kokonaishinta resortteihin riippuu siis aina vähän lähtijöiden määrästä. Jos samaan veneeseen löytyy esim. 4 lähtijää niin resorttipäivälle jää hintaa yht. alle satanen.
      Rannalhissa saa all inclusive-rannekkeen eli baarissa voi istua vaikka koko päivän :-D. Lounasbuffet on myöskin hyvä.

      Mutta tosiaan resortteja on valtavasti. Centarassa kiva uima-allas ja allasbaari (päivävierailijoille ilmaista vain viini ja olut), upeita löhöpaikkoja ja hyviä kuvauskohteita.

      Rihiveli luonnonkaunis, rauhallinen saari, ei vesibungaloweja. Mahdollisuus mm. kävellä laskuveden aikaan läheiselle pikkusaarelle.

      Kyllä kannattaa ainakin yksi resort käydä katsomassa. Vähän kallista tietty mutta näkee enemmän sitä matkaesitteiden luxuslomailua ja saa itsekin upeita lomakuvia :-).

    • LMP2

      Kiitos vastauksistasi!
      Kyllä me speedboat valitaan joka tapauksessa. Takana on 12 tuntia perille päästessä matkustamista, niin en jaksa enää pitkiä lauttamatkoja siihen päälle :--D
      Osaatko sanoa, että kuinka paljon etukäteen speedboat kannattaa varata?

      Täytyy tutustua noihin mainitsemiisi resortteihin etukäteen. Alkoholin tarjoilu ei ole niin justiinsa, luksuksesta olisi kiva käydä näkemässä pintaraapaisu ;)

    • LMP2

      ja kehtaanko pyytää tekemistänne retkistä vielä stooria :D

    • Päiviälasketaan

      Speedboatin varauksen "virallinen" suositus on 24 tuntia ennen.

    • Päiviälasketaan

      Olemme tehneet retkiä paljon, niin omatoimisesti kuin eri retkijärjestäjienkin.

      Olemme vierailleet resorteissa ja paikallisten saarista tulee heti mieleen Male, Guraidhoo, Fulidhoo ja Guli.

      Ollaan käyty sukeltamassa ja snorklailemassa paljon. Kohteita mm. Biyadhoo, Turtle Reef, Shark Point, Manta Point ja ööö...ei niitä nimiä muista 😀.

      On käyty valashairetkellä ja bongaamassa delfiineitä ja useammallakin eri Sandbankillä.

      Kalastusreissu on jäänyt vielä tekemättä, sellainen iltareissu mitä monet järjestää.

      Jos suunnittelee snorklausta niin suosittelen varaamaan satamaa vastapäätä olevasta Icomin retkitoimistosta Package 3:n. Puolen päivän retki. Monta kivaa kohdetta ja hinta vain 25$/hlö.

    • perro6

      Me oltiin Maafushilla viime keväänä, siirryttiin sinne ferryllä ja meistä se oli hieno kokemus.
      Taksi suoraan kentältä kaupungin halki ( ensi mennään yli 1$ lautalla) , Villigilin terminaalissa kuski nosteli rinkat lauttaan. Kyydin hinta oli 15 rufiaa. Helppoa ja halpaa ja samalla näkee Malea.
      Lautoissahan on yläkerta eli kattotasanne jossa voi myös matkustaa eli ei ole pakko istua siellä alhaalla paikallisten ja kanojen seassa ellei halua. 1 h 40 min kesti matka ja se sujui hyvin yläkannella aurinkoa ottaen,raikkaassa merituulessa .Maisemat näki hyvin ja sai hyviä valokuvia. Meno oli tasaista ja jos on vähänkin taipumusta matkapahoinvointiin niin suosittelen mielummin ferryä.
      Takaisin tultiin Icomin speedboatilla ja se oli aika rynkytystä isoissa aalloissa, muutama aasialainen näytti todella huonovointiselta.
      Icomin pojat sanoivat että kyyti pitää varata edellisenä päivänä joten jos menet aamulla kysymään kyytiä iltapäivän veneeseen niin voi olla ettet enää mahdu!

      Icomin speedboatin saa muuten kentältä hintaan 16,5$ henki.Ainakin meille tarjottiin siihen hintaan kun vene oli lähdössä 20 min päästä eli ilmeisesti vene koitetaan myydä täyteen halvemmalla.
      Sen speedboatin voi varata vaikka viikkoja etukäteen, näin varmistaa että siihen todella pääsee eikä joudu turvautumaan kalliiseen yksityiskyytiin. Maafushilla käy todella paljon turisteja joten parempi olla ajoissa liikkeellä!
      Varaus onnistuu kun menee atolltransferin sivuille kohtaa buy tickets!
      Samalta sivustolta näkee myös lauttavuorot,kartat ja aikataulut.

      Ja ehdottomasti suosittelen jatkamaan matkaa muutaman Maafushipäivän jälkeen vaikka Fulidhoohon joka on todella rauhallinen saari ja enemmän ns. paratiisi kuin Maafushi!
      Oltiin vaimon kanssa monena päivänä ainoat ihmiset Fulidhoon kauniilla bikinbeachilla!
      Loistava saari ja ystävälliset paikalliset.
      Maafushilla suosittelen satamassa olevaa Harbour Cafe-ravintolaa.
      Majoituspaikoista paras oli Sun Shine View.
      Sataman lähellä olevaa isoa hotellia, C:llä alkavaa en suosittele.
      Ja Icomia suosittelen myös jos snorklaus kiinnostaa.

    • LMP2

      Kiitos todella kattavista vastauksista!

      Olemme varanneet koko ajaksi majoituksen Maafushilta, mutta voiko tuonne fulidhoolle tehdä päiväreissuja näppärästi?

    • perro6

      Fulidhoolle pääsee ferryllä Maafushista su,ti ja to. Lautta lähtee klo 11.40 ja on Fulidhoossa klo 13.25. Takaisin pääsee sitten la,ma ja ke eli se yhden päivän vierailu lautalla ei onnistu.
      Ferryn hinta oli 3,5 $.
      Pikavenekyydeistä ei ole tietoa mutta epäilen että voivat olla kalliita.
      Muutamana päivänä tuli jostain resortista porukkaa muutaman tunnin vierailulle dhonilla, retkiä Fulidhoolle siis tehdään.
      Mutta ellette ole maksaneet Maafushin majoitusta etukäteen niin itse muuttaisin sitä niin että olisin Fulidhoossa ainakin muutaman päivän. Riippuu tietenkin loman pituudesta.
      Me oltiin vajaa viikko ja harmitti lähteä takaisin Maafushiin. Fulidhoo on todella rauhallinen ja bikinibiitsi on paljon parempi kuin Maafushissa. Makuasia mutta me viihdyttiin paljon paremmin Fulidhoossa!
      Mulla on video youtubessa josta näkee vähän Fulidhoon maisemia . Löytyy nimellä Maldives, Fulidhoo 2017. Käyttäjänimi JarppaT.

      Maafushiin voin antaa vielä sellaisen vinkin että jos tykkää snorklata niin paras paikka mikä me löydettiin oli pohjoispäässä saarta, idänpuolen rannalla. Siinä on pari isoa laivanraatoa rannalla ja oikeastaan publicbeach alkaa siitä. Näkyy googlemapsissa, rannasta lähtee sininen uoma joka on aika syvä.
      Siinä oli kirkas vesi ja siinä voi bongata haita ihan rantamatalassa. Hait ovat vaarattomia ja alle metrin pituisia.
      Bikinibeachin vesi oli ainakin toukokuussa todella sameaa eikä sillä kohtaa ollut muutenkaan juuri mitään näkemistä.

    • Päiviälasketaan

      Kyllä Fulidhoolla käyvät monet retkiporukatkin, esim. Maafushilta päivän snorklausretki, jossa pari tuntia Fulidhoolla.
      Minusta se oli ihan sopiva aika...oli aika roskainen tuo bikiniranta...

      Maafushilla tosiaan kannattaa iltaisin käydä katsomassa tuossa edellä kuvatussa paikassa. Joka ilta siellä näkee pikkuhaita ja stingraytä. Ja vimmatusti rannalla juoksevia rapuja😀.

    • perro6

      Mekin tehtiin Maafushilta snorklausretki Fulidhoon lähelle mutta silloin ei poikettu saarella.
      Bikinibiitsi oli meidän vierailun aikana aina täysin roskaton ja siellä on muutama roskiskin. Samoin koko satamanpuoleinen ranta jossa näkyi usein miehiä keräämässä rantaan ajautunutta jätettä pois. Roskia löytyi ainoastaan saaren toisen puolen, ns.kivikkoisen puolen rannalta.

    • Päiviälasketaan

      Joo, siis selvennyksenä että Fulidhoon bikiniranta oli roskainen mutta Maafushin siisti.
      Surullistahan se on aina katsella rantoja ja satamia turistialueiden ulkopuolella. Roskia valitettavasti riittää :-(.

    • perro6

      Mä taas tarkoitin että nimenomaan se Fulidhoon ranta oli roskaton. Samoin oli myös Maafushinkin turistiranta...
      Reissun surullisin näky oli se iso jätekasa joka oli Maafushin vankilan lähellä rannalla. Järkyttävä vuori jota yritettiin polttamalla hävittää. :(

    • SuleviTLeppä

      Onko todella niin, että Maafusilta ei voi ostaa alkoholia ns omaapulloa?

    • Piilopullo

      No ei varsinaisesti... Mutta kyllähän Party Boatilta monet taitavat pullo taskussa palata... On siellä paikallisillakin välillä yöllä rantakadulla pullo kiertämässä. Mutta varovainen kannattaa olla. Turisti varmaan selviäisi rikkeestä huomautuksella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1459
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1358
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      41
      1283
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1228
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe