Kuink pian oireet hometalossa?

Huolehtija07

Muutettiin uuteen kotiin viikko sitten. Itselläni heti kuivasilmöisyyden oireet (mutta niitä oli kausi kesällä vanhassakin kodissa, jolloin tosin töissä saattoi olla hometta). Nyt 11-vuotiaalla pojallani on vuotanut verta nenästä kahtenä peräkkäisenä yönä ja vieläpä eri sieraimista. Ilma ei homeenhajuinen, mutts ehkä hieman raskas. Kyseessä 10v vanha harkkotalo. Kuinoa pian oireet alkavat?

14

2019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hereillä vielä ollaan, painiskelin videon https://www.youtube.com/watch?v=ZCT2S7YhKKs kanssa.
      Täällä on aika sekalaista soppaa ja lääkärit painaa puskan takaa päälle vähättelyliipaisimella, kannattaa varoa.

      Omalla pojallani tuli myös homekämpässä asuessamme nokasta verta, mutta koulussa. Oli nääs se koulukin homeessa ja iso remontti siellä tulossa.

      Noita homepommeja Suomen maassa ikävä kyllä riittää. Muutettuamme viimeksi neljästä kämpästä kahdessa oli hometta, jota ei tarvinnut selvittää ees homekoiralla ollessamme itse nykyään sellaisia oireiden pamahtaessa heti päälle, joka tarkoittaa meikällä keuhkotulehdusta eli astmaa, johon jouduin käyttämään homekämpän aikoina puolitoista vuotta astmalääkkeitä; pojalla taas yskää, nenäntukkoisuutta ja muita oireita.

      Tsemppiä vaan paljon, kun en jaksa täällä enää paljon kirjoitella. Jos oireet jatkuvat ja pahenevat, kannattaa purkaa vuokrasopimus kirjallisesti terveyshaitan perusteella ilman irtisanomisaikaa ja loppukuun vuokranmaksua. Googlaa vanhoista viesteistäni ja pitäkää pintanne.

      Jk. Ei meidänkään homekämpässä haissut homeelta, mutta ilma oli raskasta hengittää. Yhdessä meille tarjotussa asunnossa oli sama ongelma vessassa, jossa oli tunkkainen ilma ja sattumoisin myös halkeamia viemärissä ja mustia pilkkuja saumoissa. Perjantaina kun kävimme katsomassa sitä kämppää, keuhkoni pamahtivat niin kipeiksi ja tulehtuneiksi heti viikonloppuna, että hyvä kun pystyin nukkumaan oireiden alkaessa hellittää vasta alkuviikosta. Sain kyllä aikamoisen opetuksen tuosta, ettei mihinkään voi muuttaa siitä vaan, kun on jo altistunut. Ilmaa täytyy käydä nuuhkimassa ja haistelemassa ja odotettava pari päivää, esittääkö kroppa mitään vastalauseita.

    • Huolehtija07

      Kiitos! Kyseessä kallis omistustalo...täältä ei niin vaan lähdetä. Meillä ei aikaisempaa altistusta, niin mietin, voivatko oireet alkaa nöin äkkiä.

    • kyl.Karvala.tietää

      Kannattaa lukea: "Rasimus-Sahari (2016) selvitti tuoreessa väitöstutkimuksessaan hometaloista
      yleisesti löytyvän bakteerimyrkyn, amylosiinin, vaikutuksia veren valkosolujen toimintaan.
      Tutkimuksen mukaan myös tämä solutoksinen yhdiste vaikuttaa haitallisesti
      mitokondrioihin tulehdusreaktioita muodostavien sytokiinien ja interleukiinien
      muodostumisen seurauksena johtaen muun muassa keuhko- ja hermosolujen
      vaurioihin. (Rasimus-Sahari 2016, 15.) Toisen tuoreen suomalaistutkimuksen
      mukaan tiedetään, että altistaminen toksiineille, kuten valinomysiinille, yhdessä
      niitä tuottavien mikrobien rakenneosien kanssa, aiheuttaa yhteisvaikutukseltaan
      voimistuneita haittavaikutuksia jo hyvin pieninä pitoisuuksina (Terveyden ja hyvinvoinnin
      laitos 2016). "

      http://theseus.fi/bitstream/handle/10024/113615/Honkanen_Reija Korhonen_Saara.pdf.pdf?sequence=1

      "3.3 Tutkimustietoa homeen vaikutuksista terveyteen
      Bushin ym. (2006, 326) mukaan on jo olemassa tutkittua tietoa homealtistumisen
      yhteydestä tiettyihin sairauksiin. Karvalan (2012, 36) mukaan ulkomaisessa kirjallisuudessa
      ABPA:a on yleisesti havaittu astmaa ja kystistä fibroosia sairastavilla.
      Sairauden luonteeseen kuuluu keuhkomuutokset sekä jatkuva altistuminen
      homeelle oman elimistön kautta. Monet tutkimukset osoittavat, että sisäilman homeella
      on yhteys haitallisiin terveysvaikutuksiin hengityselimistössämme (Karvala,
      2012, 36)."

      " Onneksi myös ymmärtäviä ja hoitoa tarjoavia
      lääkäreitä löytyy. "

    • homeessakaik

      Homeessa, omakotitalot, kerrostalot, kesämökit, työpaikat,koulut ym tai ulkoilmassa, autossasi, vaatteissasi, ravinnossa vai huonossa kunnossasi? Visainen ja harmillinen home

      • Ei.talvella.ulkona

        Tammipakkasilla ei ole meillä ulkona homeita, mutta sisällä riittää omiksi tarpeiksi monessa torpassa.


    • HomeilleItseAltistunut

      Moi huolehtija07, kysymykseesi voivatko oireet tulla nopeasti, omakohtainen kokemus on että itse oireilen homealtistukseen ihoni kautta; tulee näppyjä ja tuo silmien kutinakin on tuttu oire. Itselläni ehkä helpoimmin tai nopeimmin havaittava oire on, että ääni käheytyy/menee. Lisäksi jos nykyään oleilen 'epäpuhtaissa' tiloissa pidempään niin seurauksena on myös nivelsärkyä ja lihasnykinää (silmäkulmat nykii). Eli vastaus on ainakin omalta kohdalta kyllä: oireita voi tulla suht lyhyen oleilun jälkeen. Ehkäpä teilläkin siis, jos altistusta on jostain aiemman elämän varrelta, niin kait aivan hyvin teilläkin oireet voisivat tulla noinkin nopeasti?

      Toisaalta yhden jutun haluaisin myös vielä sanoa: olen itse - kuten kuulemma puolet homeiden toksiineille altistuneista - herkistynyt myös jo kemikaaleille. Niinpä ikävintä onkin että uudessa tai vastaremontoidussa tilassa remppamateriaalien tai uusien, esim. palokäsiteltyjen tekstiilien tai huonekalujen jne 'höyryistä' voikin seurata saman tyyppisiä oireita, kuten äänen käheytyminen...

      Tästä vastauksesta ei varmaan ollut sinulle kauheasti apua, mutta halusin ainakin antaa ketjuun yhden asiallisenkin vastauksen ja omaan kokemukseen pohjautuvan sellaisen.

      Niin ja kuten Sanasinkokin totesi, sama kommentti: Ei meidänkään työpaikalla - jossa siis sädesienelle ja jollekin toiselle kosteusvaurioindikaattorimikrobille altistuin - haissut homeelta. Ilma oli usein raskasta hengittää. Siihen vanhaan taloon viimeisimmässä remontissa asennettu ilmastointi takaa kyllä että ilma vaihtuu - ja samalla se ilmeisesti imee rakenteista oikein tehostetusti epäpuhtaudet.. Eli omakohtainen kokemus on myös että ongelma voi olla, vaikkei olisi hajuakaan. Sitten jos selkeästi haisee homeelle jos sisään astuessa niin sitten tulee kyllä oireetkin nopeasti. Jos tuttavapiiriinne kuuluu yhtään kaltaistani, aiemmassa elämässä oikeasti homeille altistunutta, niin me kyllä varsin herkästi haistamme ja aistimme.. Itse haistan kaupan kassajonossa, jos edelläoleva asuu hometalossa.

      Toivon hartaasti että ongelmanne ratkeaa, ja kaikki sympatia kun kyse on uudesta kodista.. Mutta itse hyvin vaivihkaa, salakavalasti altistuneena ja sen jälkeen kemikaaleillekin jo herkistyneenä todellakin kannatan, että asia kannattaaa selvittää, vaikka kuinka hankalaa olisi - loppupelissä kaikista tärkeintä on kuitenkin terveys. Tsemppiä!

      • Huikauhia

        Kyllä minäkin kaupan kassajonossa haistan homekämpässä asuvan, tai jonnekkin sisään mennessä haistan homeen heti. Mistäs sitten johtuu etten oireile millään lailla. No siitä , että olen terve.


    • Homeherkkä

      Kun vasta viikko sitten muutitte 10 vuotta vanhaan omakotitaloon, ja sinulla alkoi heti ilmetä kuivasilmäisyyttä ja pojallasi viikon päästä myöhemmin öistä nenäverenvuotoa, niin eihän siinä muu auta kuin seurailla tilannetta, koska ette ole aikaisemmin oireilleet kosteusvauriomikrobialtistuksista.

      Käväisin viime viikon keskiviikon iltapäivänä tarkastelemassa tunnin ajan tuotevalikoimaa Minimanissa, joka muutti muutama vuosi sitten 1970-luvulla rakennettuun kiinteistöön, kun siinä aiemmin toiminut K-market muutti uuteen kiinteistöön.

      Kotiintultuani alkoi muutaman tunnin päästä kurkku kipeytyä, tuttu paleleminenkin alkoi, torstaiaamuna kurkku oli kuin raastinrauta, nenästä virtaamalla virtasi kirkasta limaa koko päivän, ja vasemman käden peukalon nivel oli tulehtunut, joka niveljäykkyys vaivaa vieläkin.
      Yllämainitun kaltaisia rakennuksia on kaupungissamme melkoisesti. Puolen tunnin altistus ei aiheuta minkäänlaista oireilua. Mikäli altistus jostain syystä kestäisi yli tunnin, niin hengityssuojaimilla pystyy estämään homeallergialimakalvotulehdukset.

      Oma taustani on viidentoista vuoden kattovuotomikrobialtistus työpaikallani.
      Homeallergia ei vain näytä katoavan minnekään.

      • korjaa.asuntosikin

        Ei näköjään edes nykyisestä asunnostasikaan. "Kotiintultuani alkoi muutaman tunnin päästä kurkku kipeytyä, tuttu paleleminenkin alkoi, torstaiaamuna kurkku oli kuin raastinrauta, nenästä virtaamalla virtasi kirkasta limaa koko päivän, ja vasemman käden peukalon nivel oli tulehtunut, joka niveljäykkyys vaivaa vieläkin. "


      • korjaa.asuntosikin kirjoitti:

        Ei näköjään edes nykyisestä asunnostasikaan. "Kotiintultuani alkoi muutaman tunnin päästä kurkku kipeytyä, tuttu paleleminenkin alkoi, torstaiaamuna kurkku oli kuin raastinrauta, nenästä virtaamalla virtasi kirkasta limaa koko päivän, ja vasemman käden peukalon nivel oli tulehtunut, joka niveljäykkyys vaivaa vieläkin. "

        V-E:hän se siinä vanhan "vihollisensa" kimpussa. Tietääkseni sinullakaan ei ole lääkärinkoulutusta, niin voit lopettaa vainoamisesi vertaistuen hengessä.

        Tuossa Homeherkkä kuvaa erityisen hyvin reaktiota, joka altistuneelle tulee homeisissa tiloissa käynnistä.


    • vanha.vihollinen

      Kyllä "viiveellä", TIEDÄN, mutta onko se oma pesä varmasti puhdas? Näinhän ne vähättelijät vetävät esiin omia epäilyjään opettajien ja oppilaiden sairasteluissakin sekä terveydenhoitajien homeisissa terveyskeskuksissa. VARMISTAKAA SE ASIA PESÄ MYÖS! Vertaistuen hengessä, muuten koko asialta pohja pettää tiukan paikan tullen. Homesairaan ja sisäilmasairaan ainoa ase vääristelijöitä ja valehtelijoita vastaan on Sanasinko ehdoton rehellisyys kaikessa mitä kertoo.

      Mulla on nyt lopultakin oma uusi kämppä puhdas ja oireet ja verenvuodot sisuksista loppuneet enkä enään oireita saa pahemmin edes viiveellä missään paikoissa misssä ennen niitä sain paljon ja vakavia. En edes tavaratalojen kemikaaliosatoilla, kodin puhdistusaineosatoilla, auto-osastoilla missä niitä "joulukuusia" ilmanraikastimia, en maaliosatoilla enkä huonekalukauppojen homeenestoaineisten ja palontorjunta-aineisten tavaroiden läheisyydessä kuten ennen kun homekatastrofi oli pahimmillaan.

      Aino oikea ja toimiva lääke on välttää altistumista mahdollisimman kauan ja antaa ropan huolehtia itse puhdistuksen myrkyistä. Aikaa mulla kyllä meni vuosia mutta nyt ne näyttää olevan pikkuhiljaa verenvuodot ja vakavat oireet ohi ilman siedätys-setiä ja suggestiopuppukin. Toipuminen on nyt tosi hyvällä mallilla. Herralle kiitos siitä, mutta herroille ei eikä vähätteleville narreille ja pelleporukalle sisäilmasirkuksessa joilla vain oma etu on se paras etu.

      Mulla ei ollut astma, eikä allergia. Oli Myrkytys.

      Tätä myrkkyä ei saatu pois irtaimistostamme millään puhdistusmenetelmällä. Homedesinfiointi ja otsonointi teki tilanteesta entistä pahemman (Myrkytykset olivat isännöitsijän tilaamat ja terveydensuojelupäällikön suosittelemat ja / tai määräämät). Kaatikselle kärrättiin. Lähes kaikki. "Chaetomium-home on erityisen vaikea poistaa irtaimistosta. Sen toksiinit kestävät hyvin lämpötilamuutoksia, esimerkiksi chaetoglobosiini A:n ja C:n määrät alkavat vähentyä vasta kun niitä on lämpökäsitelty 100 ºC:n lämpötilassa 1,6 tuntia. Gammasäteilyllä Chaetomiumin itiö kuolee, mutta toksiini säilyy toimintakykyisenä. Pesu kloorilla ja pesuaineella tappaa muiden homeiden itiöitä, muttei Chaetomiumin.6"

      http://www.homepakolaiset.fi/13_myytti.html

      Jos vähättelijät eivät ole kokeneet homekatastrofia tai heidän läheisensä, niin silloin kannattaa miettiä mitä home- ja sisäilmasairaiden tilanteesta tännekin vähättelevästi möläyttelee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      578
      3537
    2. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      43
      1567
    3. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      52
      1367
    4. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

      Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
      Suomussalmi
      36
      1334
    5. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      169
      1305
    6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

      Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      229
      1239
    7. Volkkari olkoon tunniste....

      Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
      Suhteet
      105
      1083
    8. Tiesitkö nainen että olen

      Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
      Ikävä
      47
      992
    9. Tunnusta pois

      Tykkäät katsella mua
      Ikävä
      60
      932
    10. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      15
      854
    Aihe