Aihe

Spirit FM, minne katosi vakiojuontajat?

Papupata

Jäivät kesällä parin kk kesälomalle ja syksyllä piti toiminta jatkua samanlaisena kuin ennenkin, mutta eipäs mitään kuulu. Craigin ja Jessican juttuja erityisesti jäin kaipailemaan. (Pete Catokin oli aikoinaan kova sälli, mutta otti livelähetyksessä yhteen jonkun katsojan kanssa ja aika nopeaan tuli ilmoitus, että Cato on lähtenyt lätkimään/fudut). Jos ei uusivanha jengi enää palaa, niin olisihan radion siitä ihan kiva ilmoittaa tai sitten ei koko Spirit FM tiedä missä tilassa tulee jatkumaan. Esim. vanhat ohjelmat ei ole enää niiden nettisivuillakaan. Sääli, diggasin kanavan menosta.

20

1091

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Henkikadonnut

   Joo, jäin myös kaipaamaan. Ei minkäänlaista selitystä toiminnan lopettamiselle, soittolistat pyörii mutta ei yhtäkään henkeä enää äänessä. Todella outoa meinkinkiä. Webbisivut/Twitter/FB käytännössä kuolleet. Kukaan ei vastaa mailiosoitteisiin, edes Sputnikista jonka pitäisi olla se ylin ylläpitävä taho. Putiniako tästäkin on taas kiittäminen? :D Saatana.

  • Spirittitakas

   Craig ja Jessica olivat kyllä hyviä. Peten shown takia alkasin aikoinaan kuuntelemaan koko kanavaa. Peten show jatkuu muuten mixjamestown kanavalla. Lähetysaika on vaan suomen aikaan huono

  • GlobalSpiritTour

   Samaa olen minäkin ihmetellyt!Erityisesti pidin ”Absolutely 80’s”-ohjelmasta sekä ”Happy Hour”-showsta!!!Musiikki on välillä tosi hyvää,kuten Depeche Modea,A-ha:ta,jne.
   Ainakin ”Absolutely 80’s” takaisin,please!!!

  • sdsaa

   Niin, nämä erikoisohjelmatkin hävitettiin marraskuussa. Nyt vain sama, joskin ajoittain ihan hyvä, soittolista pyörii.

   Asema toimii nyt toimilupaehdojen vastaisesti kun juonnettua ohjelmaa ei ole lainkaan, mutta Radio Satellite Finlandin talous on pahasti kuralla ja koko toimintaa ollaan ehkä myymässä. Sputnikissa jotain toimitettua sisältöä saattaa vielä olla?

   https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/radio-satellite-finland-oy/15323048/taloustiedot

   • Hunostihoidettu

    Harmillista, että hyvä kanava ajettu tähä jamaan kaiketi surkealla radiokanavan johtamisella. Ainakaan itse en ole tietoinen, että Spirit FM olisi pyrkinyt laajentamaan kuuluvuus aluetta Turun taajuuden saamisen jälkeen, mikä olisi ollut kanavan kunnollisen toiminnan elinehdon kannalta välttämätöntä. Toki taajuksien saaminenkaan ei ole ihan yksinkertaista eikä ilmaista.

    Päivän selvää on että Helsingin ja Turun kuuluvuus alue on vain aivan liian pieni markkina-alue kyseisenlaiselle kanavalle. Mitä olen kanavaa netistä kuunnellut, niin aika harvoin tuli edes mainoksia. Mistä tuloja jos ei kanavalla kukaan halua edes mainostaa.

    Kanava voisi olla hyvissä voimissaan, jos kanavalla olisi kunnon mainosmyyjät ja kuuluvuus alueena (Helsingin ja Turun lisäksi) todella tärkeä Pohjois-Suomi & Lappi. Oulu-Ruka/Kuusamo-Kemi-Tornio- Rovaniemi - Kittilä&Levi - Kolari & Ylläs ja kaikki välipaikat noilla akseleilla. Näin kanava kuuluisi myös laajoilla alueilla Pohjois-Ruotsissakin. Lapin alueella ja Oulussa kun liikkuu erityisesti talvella hirveä määrä ulkomaisia & kotimaisia turisteja kuljetusliikennettä ja mainoseuroja. Hyvin todennäköisesti ainakin Rovaniemen, Levin, Ylläksen ja Rukan matkailu-yrityksillä ja miksei muillakin olisi kiinnostusta mainostaa englanninkielisellä radiokanavalla, jos se vain olisi mahdollista. Varmasti kanava keräisi myös suomalaisia ja ruotsalaisia kuuntelijoita monipuolisella ja hyvällä musiikki ja ohjelmatarjonnallaan, jos sitä vielä olisi vanhaan malliin. Vielä kun ottaa senkin seikan huomioon, että niin kutsutussa Ruotsin Lapissa ja rajantuntumassa ei kuulu yhtään ruotsalaista rock kanavaa, vain ainoastaan Radio Rock kuuluu rajalta vielä jonkun matkaa Luulajaan käsin ja kaiketi myös vähintään puolimatkaan Övertorneålle ruotsinpuolelta ajettunakin. Noiden kuuluvuusalueiden lisääminen ja kanavan elvyttäminen entiseen loistoonsa voisi tuoda pikaisesti parhaimpina kuukausina ainakin sen 200 000 viikkokuulijaa lisää pelkästään Pohjoisesta-Suomesta &Ruotsista. Tiedä vaikka saisi lopulta pysyvästikin nostettua kuulijalukunsa siihen 300 000 kuulijan pintaan.

    Kun en tunne Spiritin koko toimintaketjua ja mihin ovat pyrkineet niin näyttää siltä että huonosti hoidettu business on johtanut kanavan nykyiseen tilaansa.

    PS. Tuskin esimerkiksi Radio City tai Rockikaan olisi yhtä hyvässä hapessa, jos kuuluisi vain Helsingin ja Turun alueella. Miten kävikään Metro Radiolle ja Radio Helsinkilläkään ei aina ole olleet ihan ruusuisimmat ajat.

    Loppu Huom! Mitähän kanavaa esim. hiitokeskuspaikatkin soittaisivat, jos kanavalla pyörisi alueen mainoksiakin (englanninkielellä) ja kun tiedetään että suuriosa turisteista on ulkomaalaisia ja suomalaisetkin tajuavat englantia. Ei soisi hissien ala-asemillakaan enää Ylex tai NRJ ainakaan yhtä usein.


   • sdsaa

    Jos katsoit nuo taloustiedot, selviää että Radio Satellite Finlandin toiminta on ollut aina tappiollista. Kyse ei alunperin välttämättä ole huonosta johdosta.

    Spirit FM:ää yritettiin alunperin Sputnikin paikalle, mutta Viestintävirasto kielsi ohjelmiston kielen muuttamisen 100%:sti venäjästä englanniksi. Kannattaa katsoa tästä uutiset kolmen vuoden takaa.


   • Hunostihoidettu

    Kuten myönsin en tunne kaikkia taustoja, mutta sitä faktaa se ei muuta kuten sanoin, että Helsingin ja Turun kuuluvuusalue on liian pieni tällaiselle kanavalle ja sekin on aika erikoista johtunee mistä johtuu että juuri kukaan ei ole aikoihin mainostanut kyseisellä kanavalla.

    Nimenomaan alunperin ei välttämättä ollut kyse huonosti hoidetusta bisneksestä, mutta jossain vaiheessa se väkisinkin alkaa haiskastaa sille. Tällä tarkoitan nimen omaan business puolta en kanavan sisällöllistä puolta, paitsi tietysti mainoksien osalta joka tosin kuuluu puhtaasti tuohon business puoleen.

    Toki vastoinkäymisiäkin on ollut Spiritillä toimilupien kanssa sen itsekin tiedän, mutta mistään en löytänyt tietoa että Spirit FM olisi pyrkinyt laajentumaan enää sen jälkeen kun sai toimiluvan laajennuksen Turkuun. Tämä olisi ollut vältämätöntä ja jos siinä olisi onnistuttu kuten edellisessä viestissäni kuvailin, kanava ei satavarmasti olisi tässä jamassa missä se on nyt.

    Pitäisi kuulua siellä missä potentiaalisia mainostajia(ja paljon potentiaalisia kuuntelijoita) on enemmän ainakin sen 4-6 kuukautta. Toisaalta kaikkialta helpompi saada mainostajia, kun kuuluvuus on laajempi.

    Tämä on toki oma näkemykseni eikä muiden ole sitä pakko allekirjoittaa, mutta mikäli muutoksia ja laajennusta ei saada aikaiseksi niin eiköhän Spirit FM valitettavasti ole historiaa viimeistään 2019 vuoden aikana kun toimilupa päättyy.

    Vaikka Pohjois-Suomen aluetta ja Lappia monesti vähätellään, joskus se saattaa olla myös kultakaivos.


  • Hunostihoidettu

   Niin piti lisätä, että toki mainostaminen on nytkin mahdollista, mutta onko sitä markkinoitu tarpeeksi ja aivan varmasti mainostamattomuuteen vaikuttaa sekin että kun potentiaalinen liikkuja on kyseisellä alueella eikä siellä voi kuunnella Spirit FM:ää kuin netistä. Siksi eivät Pohjoisen matkailyrityksetkään mainosta Spiritillä isosti jos lainkaan.

  • kuuntelija

   ... ja nyt lakannut kokonaan toiminta, ei kuulu mitään.

  • R.I.P.Monipuoliset

   Yksi iso huonopuoli Spirit FM:ssä on tai oli. Hiemankaan pidempiä kappaleita ei jostain syystä soiteta loppuun asti.

   Voisiko olla vain jokin häiriö, mutta kanavan resurssien ollessa olemattomat vian korjaamisessa kestäääää. Onneksi elämme tätä päivää, vaikka Suomen radiokenttä yksipuolistuu musiikin osalta entisestään Spiritin kuoleman jälkeen on saatavilla sentään muutamia ulkomaisia laadukkaita radiokanavia ja striimauspalveluiden monipuolinen tarjonta. Eipähän tarvitse tylsistyä entisaikojen tyyliin vain sen musiikin parissa mitä Nelonen median, Bauerin, Ylen ynnä muiden kanavat tarjoavat.

   Sentään yksi poppi kanava uskaltaa olla hieman monipuolisempi ja kiinni ajassa. SEA FM on niitä harvoja suomalaisia kanavia mitä viitsii enää kuunnella silloin tällöin kun radiota kuuntelee. http://www.seafm.fi/playlist.php

   R.I.P. monipuolisemmin musiikkia soittavat suomalaiset radiokanavat. Toivottavasti tämä ei ole niiden loppujenkin kuolemalle alkurysäys. Kuuntelemalla ja kuuntelematta jättämisellä voit vaikuttaa minkä tyyliset radiokanavat maassamme pärjäävät ja mitkä eivät.

  • Trafficreport

   Tosiaan, itsekkin tuli oltua yksi Spirit FM:n harvoista vakiokuuntelijoista. Alusta asti oli selvää, että kanava tulisi jossain vaiheessa lopettamaan toimintansa, sillä eihän sillä ollut käytännössä koskaan mainoksia, pl. Aussie Bar, jonka kanssa nyt oli varmaan muutenkin tehty joku kaveridiili.

   Yllä mainittu kuuntelijamäärä oli varmasti liian pieni, puhutaan varmaan sadoista eikä edes tuhansista. Sanomattakin selvää, ettei taustalla oleva Russia todaynkin omistama venäläisyhtiö aio loputtomiin sysää rahaa kuolleeseen bisnekseen.

   Silti olisi ollut kiva jonkinnäköinen jäähyväisviesti saada, tämä kun oli yksi harvoista kanavista jonka kuulijat ja juontajat tuntui olevan tavallaan yhtä perhettä.

   • sdsaa

    Vähän tuntuu, ettei mainontaa hirveästi yritetty myydäkään. Pakolla olisivat saaneet muitakin mainostajia kuin tuon yhden baarin.

    Kuuntelijamäärä ei ollut suuri http://www.radiomedia.fi/radiokanavat/mediakortit/spirit-fm mutta ei sitä missään mainostettukaan, kun pienestä kohderyhmästä kyse.

    Miten Russian Today liittyy Radio Satellite Finland Oy:n toimintaan?

    Ikävä juttu, että lopetettiin näin yllättäen kokonaan, ilman mitään tiedotetta.


   • Traffic_report
    sdsaa kirjoitti:

    Vähän tuntuu, ettei mainontaa hirveästi yritetty myydäkään. Pakolla olisivat saaneet muitakin mainostajia kuin tuon yhden baarin.

    Kuuntelijamäärä ei ollut suuri http://www.radiomedia.fi/radiokanavat/mediakortit/spirit-fm mutta ei sitä missään mainostettukaan, kun pienestä kohderyhmästä kyse.

    Miten Russian Today liittyy Radio Satellite Finland Oy:n toimintaan?

    Ikävä juttu, että lopetettiin näin yllättäen kokonaan, ilman mitään tiedotetta.

    Pahoittelut, muistelin lukeneeni jonkun artikkelin jossa mainittiin ko. Russia today -kytkös. Ilmeisesti kyseessä oli vain jonkintasoinen yhteistyö. Fake news siis.

    https://yle.fi/uutiset/3-7820529


   • Nhäkökulma
    sdsaa kirjoitti:

    Vähän tuntuu, ettei mainontaa hirveästi yritetty myydäkään. Pakolla olisivat saaneet muitakin mainostajia kuin tuon yhden baarin.

    Kuuntelijamäärä ei ollut suuri http://www.radiomedia.fi/radiokanavat/mediakortit/spirit-fm mutta ei sitä missään mainostettukaan, kun pienestä kohderyhmästä kyse.

    Miten Russian Today liittyy Radio Satellite Finland Oy:n toimintaan?

    Ikävä juttu, että lopetettiin näin yllättäen kokonaan, ilman mitään tiedotetta.

    Ei varmasti ollut ahkerinta mainosmyyntiä, mutta usein myös mainospaikat myyvät itse itsensä sen kummemmin niitä markkinoimatta, jos kohdealue on oikea. Toki edellyttäen että kotisivuilla ja muissa somekanavissa on selkeästi esillä, minne ottaa yhteyttä jos haluaa mainostaa + muut tiedot ja yrityksen puolesta viesteihin myös vastataan.

    Ehkä tuossa itsestään myymisessä Turku ja Helsinki eivät olleet oikea kohde, joten huomattavasti agressiivisempaa mainostilan myyntiä olisi tarvittu. Sama kuuntelijamäärissä, ehkä kyseiset alueet eivät olleet pelkästään riittäviä keräämään kelpo kuulijalukuja. Kohderyhmä ajattelukin oli aika kapeakatseista, jos oikein olen sen lukenut. Englanninkielinen ulkomaalaisväestö ja turistit. Potentiaalia kun olisi ollut paljon suurempaan, mutta sitä ei haluttu tai yksinkertaisesti osattu hyödyntää. Toisaalta kanavan laajentuminenhan ei pelkästään ole kanavan omasta halusta kiinni, jos toimilupien myöntäjät eivät näytä vihreätä valoa.

    Onko kanava siis lopetettu? Mediamonitorin jutun mukaan virallista tiedotetta ei ole vielä annettu Radio Satelite Finlandin puolelta.


   • Traffic_report
    Nhäkökulma kirjoitti:

    Ei varmasti ollut ahkerinta mainosmyyntiä, mutta usein myös mainospaikat myyvät itse itsensä sen kummemmin niitä markkinoimatta, jos kohdealue on oikea. Toki edellyttäen että kotisivuilla ja muissa somekanavissa on selkeästi esillä, minne ottaa yhteyttä jos haluaa mainostaa + muut tiedot ja yrityksen puolesta viesteihin myös vastataan.

    Ehkä tuossa itsestään myymisessä Turku ja Helsinki eivät olleet oikea kohde, joten huomattavasti agressiivisempaa mainostilan myyntiä olisi tarvittu. Sama kuuntelijamäärissä, ehkä kyseiset alueet eivät olleet pelkästään riittäviä keräämään kelpo kuulijalukuja. Kohderyhmä ajattelukin oli aika kapeakatseista, jos oikein olen sen lukenut. Englanninkielinen ulkomaalaisväestö ja turistit. Potentiaalia kun olisi ollut paljon suurempaan, mutta sitä ei haluttu tai yksinkertaisesti osattu hyödyntää. Toisaalta kanavan laajentuminenhan ei pelkästään ole kanavan omasta halusta kiinni, jos toimilupien myöntäjät eivät näytä vihreätä valoa.

    Onko kanava siis lopetettu? Mediamonitorin jutun mukaan virallista tiedotetta ei ole vielä annettu Radio Satelite Finlandin puolelta.

    Kohdeyleisönä oli myös ihan suomalaiset kansalaiset. Kuten tuossa YLE:n uutisessa mainitaan, Moscow FM:ää alkuvaiheessa löytyi yllättävä kuulijakunta, nimenomaan tavalliset venäläiset, jotka osasivat englantia. Sama kohderyhmä oli siis myös suomessa.


  • R.I.P.Monipuoliset

   Tuossa hieman lisätietoa koskien Spirt FM ja Sputnikin tilaa https://www.mediamonitori.fi/index.php/uutiset/radio/1992-radio-sputnik-ja-spirit-fm-keskeyttaneet-lahetykset

   Pieni mahdollisuus siis vielä kyseisen jutun mukaan olisi, että kanava jatkaa udistuneena toimintaa jonkun uuden omistajan alaisuudessa. Mitä ikinä jutussa mainittu määräysvallan muutos hakemus radioyhtiössä tarkoittakaan.

   Todennäköisintä kuitenkin on, että kanava ilmeisesti lopetetaan lopulta velkojen olessa jo lähes miljoonaeuroa. Eli kyseessä olisi jokin menettely saada velkoja kuitattua pienemmäksi. Mikäli kanava yritetään vielä kerran elvyyttää, vaatisi se ehdottomasti kuuluvuus alueiden laajentamisen, oikeille alueille, missä on potentiaalisia mainostajia ja kuulijakuntaa. Muuta mahdollisuutta Spirit FM:llä ei ole mikäli haluaa tehdä positiivista tulosta Suomessa.

   Toivottavasti tämä on jokin uusi alku eikä loppu. Yksipuolisesti musiikkia soittavia kanavia on jo maassamme aivan liikaa. Saisivat samalla alkaa soittamaan kaikki biisit alusta loppuun.

   • BOXFM

    Eilen on taas ruvennu tulemaan hyvää musiikkia Spirit FM:n tilalle perustettavalta uudelta BOX FM kanavalta.


  • Myrsky-tuuli
  • Kotipääteboxi
  • Kuuntelija

   Spirit FM:n Facebook-sivu on muutettu Box FM:ksi. Craig Houston (joka veti mm. Happy Hour -showta Jessican kanssa) on myös vaihtanut työpaikakseen Box FM:n.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   622
   30240
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   300
   22253
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14118
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11162
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   94
   8278