Landis Gyr Jyväskylä, minkälainen paikka?

Tavastehuss

Landis Gyr hakee ict -hommiin porukkaa Jyväskylässä. Rekryt on olleet käynnissä jo pidempään, joitain juttuja paikallisissa lehdissäkin on ollut.
Onko mittään hajua että minkä tasoinen paikka tuo on, ja millainen työura immeisillä palkkoineen päivineen siellä oikein on? Keski-Suomen työmarkkinat kun ovat olleet hiukan "kiikarissa" mahdollisen muuton takia joten pelkän Linkedn :n varassa ei epätietoinen malttaisi olla :-)

27

5051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gyrgyrgyr

      No nää jututhan on aina a) suhteellisia ja b) subjektiivisia, eli aika paljon riippuu siitä, että mitä asioita arvostaa ja pitää tärkeänä duunipaikan suhteen. Jos kerrot vähän että millasta hommaa ajattelit, niin on vähän helpompi vastailla.

      • SamaTavastehuss

        No juu, lähinnä nyt kiinnostaa R&D-puolen hommat softanväännössä (Java Python) sekä testauksen automatisoinnin parissa. Näitä on tullut nyt vakituiseen 10 vuotta tehtyä. Nykyinen status on senior tasolla joten uskoisin sen olevan myös L G :n puolella sama.


    • lande.paukku

      Ohan tuolla jykylässä monta muutaki softafirmaa...

    • LGHR

      Hei Tavastehuss!

      kiva kuulla, että olet kiinnostunut Keski-Suomesta ja ehkä myös Landis Gyristä! Todellakin, rekrytoimme IT-osaajia Jyväskylään niin globaalin R&D:n kuin asiakasprojektien puolelle. Meillä on hyvä tekemisen fiilis, kansainvälinen ilmapiiri ja jatkuvan kehittämisen ideologia. Työskentelemme alan markkinajohtajana älykkään energianmittauksen kärjessä. Jos kiinnostuit, niin käy ihmeessä tutustumassa blogeihimme täällä: http://eu.landisgyr.com/better-tech . Kirjoittajat ovat omaa henkilökuntaamme eri puolilta taloa.

      T. Mia Landis Gyrin HR:sta

    • Kokemuksia_On

      Hei,
      sen verran on tässä tullut alalla oltua ja myös kuultua kolleegoita että muutaman kokemuksen uskaltaa kirjoittaa.
      Neuvottele palkkasi mahd. hyväksi heti alkuun. Vain opiskelijat menevät sillä lähtötason liksalla ja kuvittelevat että palkka "nousee sitten kun kokemus kasvaa tai kun valmistut". Jos omaat selvän osaamisen ja Senior statuksen niin saat myös sen mukaisen palkan. Ja kyllä sinä tiedät, paljonko kannattaa pyytää. Tästä olen kuullut monta kertaa kritiikkiä (jopa ajalta kun yrityksen nimi oli Enermet): Palkkaasi ei tule muuttumaan (lukuunottamatta yleiskorotuksia) ilman että siirryt oikeasti toisiin tehtäviin yrityksen sisällä.
      Bonukset on noin 5% vuosituloista, ja nykyisin kai "hyvin meno" lasketaan ihan firman euroopan alueen tuloksesta. Aiemmin kuulemani mukaan oli käytäntönä esimiehen kanssa arvioita suorituksesi josta sait joko 5% tai vähemmän. Toisin sanoen, jos et tule esimiehen kanssa toimeen niin et ikinä tuota 5% saanut. Näin siis kertoi kolleega joka yrityksessä oli töissä aiemmin (suodatin jutuista osan ihan suosiolla pois).
      Jykylässä toimivan LG :n kilpailijan toimesta sain käsiini myös uutisia jotka kyllä vaikuttavat yrityksen toimintaan lähiaikoina:
      https://www.energyworldmag.com/romania-competition-council-slaps-big-fines-electricity-meter-cartel/

      • SolVitaEx

        Jooh, onhan tuossa ihan "tuttuja" aineksia joita on omiin korviin myös tullut. Enermetin aikainen palkkapolitiikka ei ole muuttunut juuri mihinkään ja taloon on pesiytynyt entisten nokialaisten armeija. Ne pojat kyllä tietää miten omista eduista pidetään huolta ja muita kyykytetään. Kyllä Jykylästä löytää alan hommia muualtakin kuin tuolta firmasta ja jos ihan etujen perässä menee niin huomattavasti parempia paikkoja löytyy. Monet pienemmät firmat pystyvät tarjoamaan osaajille kilpailukykyisen palkan ja järkevät edut joilla on monessa oikeasti merkitystä.


    • IcTJyväskylä

      Aika vanhanaikainen ja hierarkinen talo toimintamalliltaan. Nykyaikaisen softafirman meininkiä löydät vaikkapa Goforelta, Soikealta tai Sinisestä Meteoriitista. Päätoimialat noiden suurimpina eroina. Goforella ja Meteoriitilla enemmän kuluttajapuolen projekteja ja Soikealla teollisuuspuolen.

    • ForIcTJkl

      Hei,
      Kannattaa seurailla noita Linkedn -ilmoituksia työpaikoista JKL :n seudulla. Monen rekryfirman Headhunterit on panneet merkille tuon LG :n tilanteen, useampi Senior tason osaaja on jo talosta siirtynyt parempiin hankkeisiin. Ei taida olla yhtä syytä näihin lähtöihin, mutta jotain kummallista siellä henkilöstön keskuudessa tapahtuu kun ihmiset eivät tunnu enää viihtyvän. Onnea ja menestystä että markkinoilta löytyy se paras paikka!

    • Perzeitä

      Firman nimi kuulostaa joltain islantilaiselta tai norjalaiselta viililtä, jota saa myös Lidl:stä.

    • KiitosEiEnää

      Jyväskylästä juuri pois pääsin ja onnellinen olen...

      • KylläKiitosLisää

        Ai okein pääsit ihan? Olitko siellä vankina?


      • TerisPeriz

        Oiskohan niin, että kun riittävän monta vuotta kyselee palkankorotuksia ja tulos on ainoastaan yleiskorotukset, niin tekee mieli vähän katella vaikka etelä-suomen työmarkkinoita? Ei paha, jos vaan kämpän saapi myytyä 😁


      • fdsgfdgdfg
        TerisPeriz kirjoitti:

        Oiskohan niin, että kun riittävän monta vuotta kyselee palkankorotuksia ja tulos on ainoastaan yleiskorotukset, niin tekee mieli vähän katella vaikka etelä-suomen työmarkkinoita? Ei paha, jos vaan kämpän saapi myytyä 😁

        Ei tee mieli. Sinne mamujen ja narkkien keskelle pyörimään? Ei kiitos. Jyväskylässä on muitakin it-alan työnatajia, kuin L G. Ja asuinympäristönä huomattavasti miellyttävämpi.


      • Asiameininkiä
        fdsgfdgdfg kirjoitti:

        Ei tee mieli. Sinne mamujen ja narkkien keskelle pyörimään? Ei kiitos. Jyväskylässä on muitakin it-alan työnatajia, kuin L G. Ja asuinympäristönä huomattavasti miellyttävämpi.

        Juu, siinä olet ihan oikeassa että kyllä Jkl :ssä toistaiseksi ihan rauhallista on. Ja töitäkin löytyy 😀 Sininen Meteoriitti on ollut kehujen kohteena, samoin pv ja jopa Solteq.


    • Rekryttäjä

      On mielenkiinnosta tullut seurattua tätä keskustelua, ja nyt lueskellut L G :n rekrytointi kierroksilla käyneiltä tullutta palautetta. Eli etsitään osaajia, mutta otetaan vaikka koulunpenkiltä jos on halpaa. Lähtöpalkat on todella huonot (myös palkkakehitys, ainoastaan peruskorotukset), edut heikot (puhelin liikuntaan minimi verottajan sallima). Bonuksesta mainittu, mutta yksilö ei niihin voi vaikuttaa omalla työllään -> firman tulos sanelee kaiken ja se on tällä hetkellä huono. Koulutukseen ei panosteta (lukuunottamatta joitain yksittäisiä kursseja "avainhenkilöille", muuten täysin omalla vastuulla), käytössä vanhat tekniikat softapuolella -> vanhaa softaa ja sen tuki tehtäviä tarjolla (osaamisen jämähtäminen). Suurimpana positiivisena puolena on tulevat uudet toimitilat kankaalla -> työmatkat lyhyet sekä muutamat uudet hankkeet joissa olisi pieniä mahdollisuuksia kehittää osaamistaan. Ongelmana on ollut myös osaajien karkaaminen muualle, kilpailu on kovaa ja L G :n viehätysvoima ei riitä. Summa Summarum: jos on osaamista ja tahtoa, niin työpaikka löytyy varmasti jostain muualta. Jkl :ssä on softafirmoja, joissa sekä edut että järkevät palkat, lisäksi myös bonukset jos oikeasti onnistuu töissään. Opiskelijoille aloituspaikkana kohtuullinen, mutta vaarana on osaamisen jämähtäminen ja surkea palkka.

    • Juuupajuuu

      Vittu mikä parkkipaikka... tarvis neliveto Hummerin... ja vuos vuodelta pahenee :(((((

    • Cynical

      Tovin keikkahommissa viihtyneenä, pakko sanoa että "No jopas oli paikka". Firman ständi oli juuri rekrymessuilla esillä ja kyllä sääliksi käy opiskelijoita joiden tie käy tuon firman porteista...

      Rehellisesti sanottuna vakkari henkilökunnan palkat on aivan kaamealla tasolla. Talossa on kyllä osaajia monen it-talon hommiin, mutta ihmiset eivät joko uskalla tai halua siirtyä. Yli 10 vuoden kokemuksella palkka alle 3500 e/kk??? Ja tämä ohjelmisto ja testausosaajilla. Palkkapyynnöt kuitataan nopeasti sillä, että ei ole budjettia nostaa. Samaan aikaan voi katsoa kun management kiitää omalla tasollaa, ilman että siellä tulostasoa juuri tarvitsee nostaa -> firmahan on ulkomaalaisten omistama ja managerit osaa kyllä puljata palkkaansa. Ja samat henkilöt "neuvottelee" budjetit... Yrityksen edut on todella huonot= puhelinetu ja 50 euroa vuodessa kulttuuriin. Kovin monella frimalla ei Keski-Suomessa noin huonoja etuja ole, jopa Digia pistää paremmaksi. Kovin on vaikeaa siinä kilpailla osaajista :-)

      • JyväskyläEiOleStadi

        Mihin Jyväskylässä asuva tarvitsee 3500e/kk ??? Itse tienaan 2500 per kk ohjelmisto-osaajana ja säästöön jää joka kuukausi yli tonni.


      • ManWithMiddleFinger
        JyväskyläEiOleStadi kirjoitti:

        Mihin Jyväskylässä asuva tarvitsee 3500e/kk ??? Itse tienaan 2500 per kk ohjelmisto-osaajana ja säästöön jää joka kuukausi yli tonni.

        Trollololollooo, hah hah haa. Tämä oli kyllä hyvä.


      • Monsterdick

        Jotain hyväähän siellä pitää olla, jo ne 10 v. kokemuksella olevat kaverit ei lähde muualle. Vai puhutko paskaa?


      • JyväskyläEiOleStadi
        ManWithMiddleFinger kirjoitti:

        Trollololollooo, hah hah haa. Tämä oli kyllä hyvä.

        Mitähän hauskaa tuossa oli vai joko on joulukännit päällä?


      • ManWithMiddleFinger69
        Monsterdick kirjoitti:

        Jotain hyväähän siellä pitää olla, jo ne 10 v. kokemuksella olevat kaverit ei lähde muualle. Vai puhutko paskaa?

        Ne on paikoilleen jämähtäneitä, eivät uskalla hakea muita hommia. Tuo pulju on enermetin aikoina mennyt sellaisesta rutistuksesta läpi, että ne ketkä firmaan jäi pelkäävät yt-tautia enemmän kuin mitään muuta. Ja kyllä sieltä on jo porukkaa lähtenyt, toki tullut takaisinkin.


    • fujfgj

      Landis Gyrpä

    • Anonyymi

      Landis Gyrillä on taas paikkoja auki erilaisiin tehtäviin. Onkohan firman etuihin tullut mitään muutoksia, siis noihin mitä täällä on mainittu? Palkkataso taitaa olla edelleen alempi kuin muilla keski-suomen softafirmoilla, mutta onkohan jotain porkkanaa tullut tarjolle? Olisi mielenkiintoista tiettää että kuinka eroaa esim. Digiasta.

    • Anonyymi

      Porukka pysyy yleensä pitkään talossa, moni ei varmaan edes ajattele lähtevänsä muualle. Hommat toimii eikä asioista tarvitse yleensä tapella. Paljon ulkomaalaisia työntekijöitä Jyväskyläläiseksi firmaksi. Viime aikoina on alkanut ovi käymään enemmän, tulijoita ja menijöitä on aika tasaseen. Kertoo ehkä jotain ICT-firmojen kilpailusta hyvistä työntekijöistä. Firman henkilöstöedut on tosiaan vitsi siihen verrattuna mitä muualla tarjotaan. Aloituspalkka on oman neuvottelutaidon varassa, palkkakehitys on hyvin maltillista kuten muutkin tuolla kertoili. Tuttu kirosi ettei ole kertaakaan nostetttu palkkaa aloittamisen jälkeen, vaikka ollut jo useita vuosia vaativissa asiantuntijahommissa. Meinas katella muita hommia jos korotuksia ei ala kuulumaan. Pomot voi aina voi mennä pääkonttorin selän taakse ja sanoa ettei voi korottaa kun ei ole lupaa tai rahaa. Käsittääkseni sikariportaan pinkat on ihan kunnossa. Sveitsiläiset isot pomot varmaan nauraa suomalaisten karkkirahoille. Suomalainen insinöörihän on euroopan mittapuulla halpatyövoimaa. Toimitilat on aika huonot, ei sovellu nykyiseen toimintaan, mutta se korjaantuu kun muutto Kankaalle koittaa. Iso firma ja vähän jäykkä organisaatio, mutta aika vakaa toimija, ei ole taidettu YT-neuvotella pitkiin aikoihin.

    • Anonyymi

      Landis on hyvä paikka harjoitella työntekoa opintojen ohessa ja vaikka ihan ensimmäisenä vakkari -paikkana. Saa kokemusta työtavoista ja siitä miten isossa talossa toimitaan. Pidemmän päälle alkaa toki hommat jumimaan, vaihtelua tehtäviin ei ole kyllä tarjolla jos ei erikeen aukea sisäisiä paikkoja. Toki voi yrittää päästä hw -puolelle mutta se on tehty todella hankalaksi. Sisäiset siirrot kaatuvat yleensä managereiden säätöihin. Palkkaus on alussa opiskelijoille sopiva, valmistumisen yhteydessä voi toki saada pienen korotuksen mutta edelleen ollaan selvästi muita yrityksiä alemmalla tasolla. Jyskässä on paljon pääosin intialaista alkuperää olevia työntekijöitä oppia hakemassa, ja tuotekehitystä tehdään myös paljon Intiassa, joka onkin firman sisäinen strategia. Alihankintaan on panostettu ja ulkopuolelta osteaan työtä, mikä on hyvä paikallisille firmoille. Henkilöstön koulutukseen ei panosteta, toki voit omalla ajalla opiskella mutta koulutusvarat saadaan parempaan käyttöön kun pistetään pienemmät managerit messuille. Kuten sanottu, opiskelijoille hyvä paikka!

    • Anonyymi

      Vastaus otsikon kysymykseen: Yt-paikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe