JEDUn valinnat

xyzyy

Kyllä on pienten ihmisten vaikea käsittää, mikä Jedun johdolla suunnitelmissa. Haapaveden korttipakat on sekoitettu todella oudosti. Salatut elämät omalla kylällä.

159

9272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lehmänkauppojako

      Kyllä sopii ihmetellä millä perusteilla valinnat tehtiin. Pätevämmät hakijat sivuutettiin. Ei hyvää seuraa.

      • MUMMELININI

        Ketä on ohitettu ja ketkä tuli valituksi?


    • kasvuasiootellessa

      Kunhan kasvat isommaksi, saatat ymmärtääkin jotakin. Kattele siihen asti salkkareitasi. Tai alkkareitasi.

      • seälähtääkukalikk

        Aika monilla näyttää olevan ymmärrysvaikeuksia.


    • Yxääni

      L suuntaan on Jedu menossa. Näki jo edellisissä työntekijöiden irtisanomisissa. Lapseni, eivät tule tulevaisuudessa opiskelemaan ko. laitoksessa, tämän vuoksi. Oppilaitoksia riittää Suomessa.

    • PiiriPieniPyörii

      Kokista Koulutuspäälliköksi??Onkohan Rouva ollut päivääkään töissä??Ja nyt on päällikkö-ainesta??Juttu haisee..

    • äimänkäkenä

      Suunta näyttää vaan jatkuvan, että työnsä hoitavat/ osaavat ihmiset pannaan pihalle. Saapi siinä ihmetellä miten siellä meinataan klaarata. Voi,voi ja voi tuota sirkusta!

    • vieläköalemmas

      voi Hoopola parkaa

    • Keskustanjäsenkirja

      Koulutusko vai muu toiminta pätevöitti, kun ei työkokemusta uutisoitavaksi asti?

    • alamäkialako

      Suurin syy lienee "ke-pun laulukuoro" joka ohjaili päättäjiä. Nyt tuhotaan Haapaveden ammattiopiston hyvä maine ja ajetaan toimintaa kolinalla alas. Henkilövalinnat eivät koskaa saa olla poliittisia valintoja. Ei valinta ole hakijan vika, sitähän saa hakea tai pyrkiä vaikka presitentiksi. Valitsijoiden pitää nähdä kohtaako osaaminen ja osaamisvaatimukset. Ne näkyy papereista ja pitkästä työkokemuksesta. Ei tällaisia valintoja pidä tehdä peräkylän politikoinnilla.

    • hyväveliverkosto

      Onko kepun laulukuoro ja peräkylän politikointi tuon valinnan takana? Väliökö sillä onko osaamista kunhan remmiin saadaan omaa klaania.

    • Mummeliinini

      Onko L asia joka on esteellinen työn tekemiseen ja vastuullisen työn johtamiseen.
      Lopettakaa tälläinen kritisointinne/arvostelu ystävällisesti vastaan.

    • Juooisis

      Eipä tainnut valitut olla L tyyppejä Haapavedellä. Turha sotkea uskontoa tähän asiaan.

    • kääkylä2

      Valittujen pätevyydestä en sano mitään kun en ole asiantuntia mutta sen tiedän että lestoja eivät ole, mikä on positiivinen asia tällä kylällä.

    • Palkintovirkoja

      Pedagogiikasta vastaavaksi vararehtoriksi valittiin aikaisemmin henkilö, joka ei ole koskaan opettajan töitä tehnyt. Tarkistiko kukaan, että oliko jo pedagogiset opinnot suorittanut? Kyllä nämä valinnat ovat palkintovirkoja niille, jotka ovat olleet samanmielisiä ylimmän johdon kanssa. Ikävää sinällään on se, ettei samanmieliset toimintaa kehitä ja taputtelevat toisiaan selkään ja ovat onnellisia palkintoviroista. Työntekijät eli kaikki tuntemani opettajat pelkäävät. Kukaan ei uskalla oikeasti puhua sitä mitä ajattelevat.

    • Hillaryclinton

      Uudestaan tarkisteluunhan tuommoin peli pitää laittaa. Ei mitään tolkkua koko touhussa näytä olevan. Liikaa vissiin seuranneet Trumpin vaalikampanjaa ja ottaneet vaikutteita Ameriikasta asti!

    • ällöttää

      Jos valittu ei L plussa olekkaan, niin ainakin lähisukulainen, eli isä on sitä mitä suuremmassa määrin! Isukki on taas aiemmin vararehtoriksi valitun henkilön perhetuttu ja tietenkin samaa lahkoa! Eli kyllä siellä Jedussa vain uskonlahko ja keskustalaisuus jyllää niin että hävettää!

      Toivottavasti nuoret ymmärtäisivät olla hakematta Jedun tarjoamiin koulutuksiin ja hakeutuisivat jonnekin muualle!!!

    • LestaKortti

      Pitihän se arvata,että on niitä parempia.Kertokaapa sukunimi meille tyhmemmille syntisille!

    • kdkkljdöa

      Taas meni väärin, ei mitään tekemistä uskonnon kanssa, mistä ihmeestä näitä kuvitelmia sikiää? Ei edes lähisukulainenkaan. Voi hyvää päivää juoruakat ja ukot.

    • sasllö

      Niin, kenet olisi pitänyt sitten valita?

    • Kukamuuko

      Olisiko joku jolla esimies- tai edes opettajakokemusta? Useita hakijoita, myös sellaisia jolla molempia.

    • hupahupa

      Kukapa muu olisi pitänyt valita kuin tietenkin hän, joka virkaa on hoitanut tähänkin saakka! Kokenut, kaikin puolin pätevä ihminen haluttiin potkia täältä pois!

    • rohkeuttatarttuaasiaan

      Niimpä niin, kokemusta, koulutusta ja tietoa on. Kaikki tittelit löytyy mitä tuohon pestiin tarvittiin ja oikeudenmukaisuus työn hoitamista kohtaan löytyy myös. Jospa joku rohkenis valittaa, mutta pelätään omien virkojen puolesta. Tähänkö on menty nykyajan yhteiskunnassa.

    • valheittenverkko

      Ei mistään ajantasalla firmasta potkittaisi pätevää viranhaltijaa pois tämmöisessä vaiheessa kun on vaikeat ajat muutenkin meneillään ja todellakin sellaista henkilöä jolla on kaikki tieto/taito! Semmoisethan ne yleensä päättää asioista ja luulevat tietävänsä paremmin jotka eivät tiedä loppujen lopuksi asioista yhtään mitään. Jos juonena on talon alasajo niin silloin kyllä nämä ratkaisut on ymmärrettävissä täysin, mutta olisi parempi kertoa ne koko Jedulle suoraan!

      • MitäPelkäät

        Nimimerkille "valheittenverkko": oletko koskaan työskennellyt oikeasti menestyvässä firmassa? Vain rohkeasti muutoksiin tarttuva ja eri tavalla asioista ajatteleva firma menestyy. Vierivä kivi ei sammaloidu - ei myöskään firma, jossa uskalletaan uudistua.


    • Possisfiiliksellä

      Kovat on saavutukset, jotka valittujen täytyy ylittää. Vain omien näyttöjen ja onnistumisten kautta on alaisten kunnioitus saavutettavissa kun ei kokemusta ole. Aika näyttää onko taitoa ja kykyjä edeltäjän korkokenkiä täyttämään vuosienkaan mittaan.

    • Kehitystä

      Mistä te tiedätte onko edeltäjä oikeasti hoitanut tehtävänsä hyvin? En minä ainakaan ole ollut vieressä näkemässä miten hän työnsä hoitaa. Ehkäpä hän ei saanut kehitettyä Jedua niin, että se olisi tarpeeksi houkutteleva opiskelupaikka nuorille, joille on paljon kaikkea mielenkiintoista tarjolla nykyään. Toivottavasti valitut saavat työrauhan ja pääsevät näyttämään taitonsa sekä kehittämään niin Jedua kuin kotipaikkaamme eteenpäin. Kehitys on aina hyvästä ja vastarinnasta huolimatta muutoksilla tulee varmasti olemaan positiivinen vaikutus. Minä ainakin jään mielenkiinnolla odottamaan millaisia tuulia nämä muutokset tuovat tullessaan ja millaiseen opiskeluympäristöön omat lapseni mahdollisesti pääsevät, kun heille se aika koittaa.

      • tunnistettavissa

        eipä tarvinnut paljoakaan funtsia! henkilö nimimerkki kehitystä takaa oli helposti tunnistettavissa eikä kovin puolueeton


    • valheittenverkko

      Sivusta seuraajalla ei tässä showssa ole muuta kuin naurussa pitelemistä. Sattumoisin meillä monella on työkokemusta ja elettyä elämää muuallakin kuin Haapavedellä. Rautalangasta on täällä turha vääntää näitä asioita. Muutoksethan on joka työpaikassa tämän päivän avainsana, siitä ei tässä asiassa todellakaan ole kyse ja joka haluaa sen ymmärtää!

    • en-olerobotti

      Olen pannut merkille sen,että valittaessa johonkin esim. kaupunginjohtajaa,kirkkoherraa tai muuta nappulaa,niin valittu on haapavetinen. Miksi näin? Onko pelkona se ,että muualta tullut sotkee hyväveli järjestelmän? Olisi aika antaa tilaa uusille ajatuksille ja ihmisille, mutta ei! Haapavesi näivettyy jos ei kurssia käännetä ja vähän äkkiä.

      • Enminäkään

        Kukaan edellämainituista ei ole haapavetinen


      • en-olerobott
        Enminäkään kirjoitti:

        Kukaan edellämainituista ei ole haapavetinen

        Ahah ne on valittu sitten (kunta) rajojen ulkopuolelta? Eivät ole asustelleet/työskennelleet haapavedellä?;);)


    • Lopunalkuko

      Muutosta johtamaan ja vetämään valittavalta vaaditaan näkemystä, kokemusta ja osaamista. Rekrytoinnissa ne osoitetaan aikaisemmilla näytöillä. Herää ajatus, että halutaanko Haapaveden yksikön linjoja oikeasti kehittää vai onko johdolla toiset tavoitteet?

    • Kehitysnäkyy

      Haapaveden yksiköt ovat olleet etunenässä kehityksessä Jedussa.Siellähän on kehitetty elintarvikealaa, luonnontuotealaa ja leipuri-kondiittorialaa. Paljon on pyöritetty erilaisia hankkeiata. Sivusta seuranneena erittäin vilkas ja mukava paikka. Yrittäjäyhteistyökin pelaa.

    • siitäseuraurkenee

      Kyllä Jedun johto haisee! On oikea mätäpesä! Juonittelijoiden klaani ja kieroilijoiden kerho!
      Hyvät lasten vanhemmat: Vaikka haluaisittekin pitää lapsenne lähellä itseänne, älkää päästäkö heitä Jedun koulutuksiin ja jos nuoret voitte itse vaikuttaa päätökseenne, hakeutukaa ihmeessä opiskelemaan muualle kuin Jeduun!

      Opiskelijakadostahan tietysti seuraisi se, että loputkin Jedun pätevästä henkilöstöstä saisi kalossin kuvan persauksiin. Mitäs sitten? Osa saisi jostakin uuden, epäilemättä paremman työpaikan, osa pääsisi ansiosidonnaiselle, osa eläköityisi, kuka mitenkin! Yhteiskuntahan pitäisi heikommista huolen.

      Entäs sitten Jedun johto? Heillähän ei olisi tämän kaiken jälkeen alaisia, joita nöyryyttää ja pitää pilkkanaan ja kyseenalaistaa heidän älyllistä toimintaansa ym. osaamistaan! Ehdotukseni olisi sellainen, että he ostaisivat korotetuilla palkoillaan menolipun vaikka Amerikkaan, lähelle Trumpia!Trump huomaisi varmasti alta aikayksikön, että lähistölle on muuttanut samanhenkistä klaania ja ottaisi heidät heti suojelukseensa ja palkkalistoilleen! Siitähän se vasta ura heille urkenisi. Trumpin suojeluksessa he sitten viettäisivät onnellisna elonsa loppuun saakka, pitäen välillä omia iloisia orgioitaan saman henkisen klaanin kanssa.

      • TrumpPump

        Joku yhteys Amerikkaan jo onkin, koska Jedun alueella on kyltti VALKOINEN TALO.


    • persut.levällään

      On se vaan hyvä asia että nämä uudet valitut eivät ole L lahkolaisia niin kuin trendi on aikaisemmin kyseisessä laitoksessa ollut. Hajoavien persujen joukko täällä vaan itkee niin ku joka asiassa.

    • Anteeksiannetaan

      Vai ei ole? Mihinpä se olisi muuttunut. Toinen ja toinen-. Keskustapuolue ja metsästysseura. Eihän hyväksi havaittuja ja toimivia hyvä veli-verkostoja yhtäkkiä romuteta. Piiri pieni pyörii ja vuoroin sulle ja vuoroin mulle ja vuoroin naapurin lapsillekin.

    • mäellätuulee

      HUPS VAIN! Millonkahan me haapavetiset ymmärretään koko menetys. Kyllä Oulainen kiittää...

      • olitaitajia

        Eikös se niin mene...että sitä saa mitä tilaa.....JEDUn johtoon ei näiden käänteiden jälkeen voi luottaa. Ihan lasten hiekkalaatikkoleikkiä- kuka on kiva kaveri, niin annetaan ylennys.


      • eikätulisvalituiks

        jos on havaittu ettei ne muualla pärijäiskään?


    • Oulumiäs

      Jopa on onkkelman lykänny sinne Huapavetelle

      • truppikaitmallina

        Hyvä kello kauas kuuluu...paha vielä kauemmas


    • Suositaankosussuja

      Koko Jedu on todella sekaisin, ei vain Haapavesi. Mitä saakaan aikaan yksi "hyvä" valinta merkittävälle paikalle? Mitä vaikuttaa saumasukat ja minihame tänä päivänä työpaikalla? Onko henkilöstön osaaminen sivuseikka? Onko säästö sivuseikka kun joku haluaa tuntuvan palkankorotuksen ja vielä saakin sen? Onko opetus sivuseikka, koska siihen ei ole enää varaa, kaiken mullstuksen jälkeen? Onko Jedun kouluissa enää osaamista kun opettajia on joukkoirtisanottu? Onko kohta koko Jedu ajettu alas?

      • kansatietää

        Olipa asiapitoinen kirjoitus ja tutkivalle journalistille herkullinen vihje. Osittaista alas ajoakin nähtävästi tulossa.


    • haisee

      Jedu saanut ainakin mainosta hölmölän touhulla! Muutos, muutos ja muutos ! sitä saa mitä tilaa! Sen edestään löytää mitä kylvää.
      Niin se vaan menee ja kaikilla meillä kuolevaisilla, onneksi tasapuolisuus löytyy tuolla rajan takana, kun sitä ei omassa kylässä löydy!

    • Hakekaaparempaa

      Lähtekää pätevät parempiin paikkoihin ja jättäkää jedu noille kaiken harrastajille. Jo viime syksynä oli oppilaspula, kun nekin hakeutuvat Haapaveen nurkista pois.

    • Löyhkääväpaikkakunta

      Ei todellakaan kannata. pätevien ja työkokemusta omaavien jäädä tuollaiselle paikkakunnalle, jossa päättäjät ovat enää vitsejä.Muualla arvostetaan osaamista ja töitä on tarjolla. Muuttakaa pois!Elämänne paranee joka suhteessa. Mätäpaisetta ei Haapavedeltä saa pois vaan se mädättää lopulta kaiken ja kaikki rehelliset ihmiset.

    • eskarissako

      Hyvää henkeä ei tuommoinen sooloilu tuo vaan pahaa mieltä ja yhteishenki on menneen talven lumia. Nyt olisi ollut viimeinen hetki pelastaa se mikä enää on pelastettavissa, mutta näyttää että "hullut päivät" vaan jatkuvat. Sulle, mulle ja meidän kamulle kans, mutta tuon kans me ei leikitä ku se ei oo meidän kaveri!
      " Nynnykät",työnsä hoitavat ihmiset joutaa pihalle, että saadaan samanmieliset joojoo kerhoon.Ihmiset jotka eivät jaksa nuoleskella niin niille ei vaan ole käyttöä!

    • Suositaankosussuja

      Etelän mies ei tunne kotiseuturakkautta Jedua kohtaan. Mukavaa vaihtelua tuo siviilielämän puolellekin kun hurauttaa pariksi-kolmeksi päiväksi Pohjanmaalle hämmentämään Jedun asioita kymppitonnin palkalla. Jos rahat eivät riitä opetukseen, niin voi voi.
      Ruoho ei aina ole aidan takana vihreämpää niin kuin muutama vuosi sitten kuviteltiin. Nyt sieltä paljastui kunnon myrkkykasviviidakko.
      Löytyykö luottamusmiehiltä rohkeutta laittaa Jedun asiat kuntoon? Herra pitäisi löytyä herrallekin. Muhkean kultaisen kädenpuristuksen turvin joku voisi aloittaa mukavat eläkepäivät etelässä.
      Tutkitkaa journalistit tarkemmin Jedu-kuvioita, sieltä saattaa löytyä vaikka mitä.

    • Meneeköalas

      Onko se asenne ja Henki, jonka innoittamana Emäntäkoulu perustettiin , inhimillisyys, ihmisten arvostaminen, rehellisyys ja yhdenvertaisuus lopullisesti kadonnut Jedusta?

    • hjldhldfhldk

      Vai on saumasukat PANTU VIRKAAN :) :)

    • AapeeT

      Monta isoa asiaa on noussut tässä kokonaisuudessa esille.
      1. Miten voi olla mahdollista että vaikka kyseessä oli julkinen haku, ei yhtään Jedun ulkopuolista valittu? Onko siellä tosiaan pätevimmät valittu? No, yksi paikka jäi täyttämättä, ehkäpä siihen sitten?
      2. Oliko valitsijatiimi asiantunteva, eli millä osaamisella ne valinnat tekivät? Pelkona on että luottamusmiesten "osaaminen" taitaa leimata nyt koko yhtymän toiminnan ohjaamista.
      3. Oliko harmittavasti valinnoissa tullut sellainenkin virhe että valitsijan lapsen kummi tuli valittua? Oishan se varmaan valittu ilman kummeuttakin?
      4. Onko siellä jollakin muka kymppitonnin palkka, Tuskin sentään. Eiköhän tuossa ole pari tonnia liikaa?
      5. Valitettaa mutta totta, puoluepolitiikalla näitä hommia hoidetaan, niin se on muuallakin. Turha sitä lienee valittaa, pitää vaan hommata oikean värinen jäsenkirja. Lobbaus on päivän sana!

      Paljon on hommat reilussa parissa kymmenessä vuodessa muuttuneet. Ei ollut silloin paljon johtajia, ehdellä hyvällä hommat pyöri. Ainakin silloisen opiskelijan näkökulmasta- Taidanpa jatkaa salkkareiden katsomista, siinä on sentään jotain logiikkaa.

    • Jeeeeee

      Hienoa että vihdoinkin vaietuista asioista tulee keskustelua ! Wau!!!!!

    • reilutapa

      Tuskin kukaan lapsensa kummin valinnassa on mukana. Ymmärtäähän nyt sen, että kähminnältä näyttää ulospäin oli tai ei.

    • kumminkin

      kummit kummittelee vaikkei osallistuiskaan

    • haluammekomuutosta

      Herää Haapavesi. On kysymys koulutuksesta, sen kehittämisestä ja muutoshakuisuudesta. Käsittääkseni ammattikoulutusta on Haapavedellä kehitetty koko ajan jo yli 125 vuotta, ja kehitetään tulevaisuudessakin. Toinen kysymys onkin, haluammeko Haapavedelle todella merkittävän muutoksen Suomen vanhimman emäntäkoulun alasajona.

    • VeriOnVettäSakeampaa

      Menisit seuroihin Myllyojalle,niin tietäisit missä mennään.Siellä on oikeaa hämähäkinseittiä,yhtä suurta perhettä,toistensa serkkuja ja pikkuserkkuja.Ja emännät kulkee mahapystyssä.Siellä toinen pönkää toista uskonveljeä.Ja jostain tarttis työpaikan,kun tarttis uuden asuntovaununkin,ja lapsilisätkin meni 12henkilön tilabussiin.Siinäpä uskonveli auttaa.

    • senlaulujalaulatkenen

      Jaa...suut on tukittu- niin kuin kuvaan kuuluu....

    • tuttuameininkiä

      Keisarin uudet vaatteet!!!! ja suut suppuun ja kaikki on anteeksi annettu!!!!!

    • Eihyvä

      Joko nousukiito on alkanut? Yritysmaailmassa moisella touhulla oltas jo konkurssissa.

    • tästäpuhutaan

      Suuri harmistuksen aihe on se, että opettajat eivät valvo oppilaitten toitä, eivätkä ohjaa oppilaita työssään, mieluummin istuskelevat omissa kööreissään !

    • ammattikoulutuksen

      alamäki ja alasajo on menossa.
      Se on ollut kepu-kokoomus-persu hallituksen yksi päätavoitteista.
      Ja hyvin näyttää näillä kulmilla toteutuvan.
      Kärsivät perheet eivät ole kapinoimaan heränneet.

    • yhteishakumuttaminne

      Kummaa se kyllä on, että näinkin pitkään on hiljaa sivusta seurattu tätä surkeutta!
      Haloo Jedun yhtymähallitus! Ottakaa asiat tarkasteluun. Säästöt ovat kohdentuneet joka koulutuskuntayhtymiin, mutta muualla järjestelyt on tehty kuitenkin järkevästi. Kyselkää ja tarkastelkaa tätä touhua sillä sitä kyllä riittää. Hommassa ei näytä olevan mitään tolkkua. Pieni porukka joka on vielä jäänyt puurtamaan, näyttää olevan tosi tiukoilla ja on kyllä aivan turhaa puhua mistään kööreistä jotka istuskelee. Ryhmäkoot ovat jo valtavat yhtä opettajaa kohden, siitähän puhuu jo meidän nuoret ja "tulevat" opiskelijat kylillä. Todella huolissaan ja kauhuissaan ihmettelevät tätä tilannetta.
      Markkinointiako tämä sitten on?

      • järkihoi

        Ja paikkoja vaan lisää auki. Perushomma ihan hukassa.


    • selityksenpaikka

      Niinpä ja en ole kyllä aiemmin kuullut, että opiskelijat jotka ovat jo talossa ja myös ne jotka mahdollisesti hakisivat Jeduun opiskelemaan niin ovat aivan ihmeissään nykyisestä toimintamallista. Ammattiosaaminen kyseiseen tehtävään? onko sitä kaikilla? miten tämmöinen on mahdollista? Nämä asiat olivat kovasti pohdinnan alla meidän nuortemme keskusteluissa eilen viimeksi! Onko sitä kaikilla esimiehillä? Nykyisin nuoret haluavat mennä oppilaitokseen jossa asiat ovat kunnossa, on ammattiosaamista hoitaa kyseistä tehtävää ja talon toiminnasta tulee myönteinen kuva ulospäin.

    • Reformi

      Reformi on ymmärretty väärin Jedussa. Reformi tarkoittaa, että oppilaat joutuvat aiemmin työelämään, mutta ei se tarkoita että ne jätetään ilman opetusta. Ei 16-17V voi mennä työssäoppimaan enen kuin perusasiat ja työelämän pelisäännöt ovat opittu. Opintoaikaa voi lyhentää sitten 3-vuonna.

    • Opetuskunniaan

      Jedu hakee markkinointiasistenttia. Siihen menevällä rahalla olisi pidetty monta oppituntia. Turha markkinoida kun ei ole varaa opettaa. Mutta kyllä työelämä opettaa amislaisen jos ei muuta niin ainakin siivoamaan työpaikalla. Ammattitaito on nykyään sivuseikka.

      • Suurtalouskokki

        Mitkähän on hakuperusteet?Riittääkö jos on ollut keittiössä töissä?


    • Ohoho

      Ennen luulin että blondit elävät vain vitseissä. Mutta nyt olen kuullut että niitä tosiaan löytyy työpaikoiltakin.

    • Onparempaa

      Kannattaa hakeutua Haapaveeltä pois, on oikeita, pätevien ihmisten vetämiä oppilaitoksia vielä olemassa. Ei kannata jäädä noin sekaisin olevaan paikkaan, opiskeluaika menee harakoille.

    • Voihanjedu

      Eikö keittiökokemuusta vaadita siellä päälliköiltä. Assistentiksi riittänee kokemus omien instakuvien, varsinkin selfieiden postauksesta.

    • Jedusteluako

      Markkinointihan tapahtuu osittain jo sillä jos kentällä olevista työntekijöistä pidetään/ pidettäisiin huolta ja arvostetaan sitä mitä on tehty jo aiemminkin. Jos luuta lakaisee ja kaikki entinen on p...stä joidenkin mielestä niin siinäpä se lorun loppu sitten onkin! hohhoijaa

    • missävaloa

      -On väärin jos nuorten pitää lähteä muualle opiskelemaan sen takia, että on tehty vääriä päätöksiä.
      - asiat on otettava pikaisesti uudelleen käsiteltäväksi sillä on liian isoista asioista kysymys, että ne lakaistaan maton alle.
      - Kymmenien vuosien uutteraa rakentamista ei saa hyväksyä, että se ajetaan alas.
      -Eikös se näin toimi muuallakin maailmassa. että jos laiva on menossa päin myrskyä / on myrskyssä niin muutetaan kurssia ja pikaisesti!

    • envoiymmärtää

      Aivan käsittämätönta touhua!!!!!!

    • kompassikohukassa

      Niin ja eikös valtamerilaivoissakkin vaihdeta kapteeneita jos ne ei osaa ohjata alusta oikein!

      • niinsois

        Jää nähtäväksi onko rohkeutta johdolla katsoa peiliin ja muuttaa suuntaa.


    • LestaMafia

      Otetaanko JEDU:lle syntisiä töihin?Vai pitääkö kuulua Mylly-ojan mafiaan?

    • Suositaankosussuja

      Jedussa puhaltaa uudet tuulet. Myllyojan mafiat ovat historiaa. Saumasukat ja muut vastaavat ratkaisevat nyt valintoja. Ammattitaitoa ei tarvita. Blondeja on tosiaan työpaikoillakin.

    • tolpatpimeiksi

      Jedun valotolpat vaarantavat tieliikennettä kirkkaudellaan.

    • oikeasuunta

      Jos näin on niin sehän on aivan mahtava juttu että lessut ei enään päätä asioista eivätkä jyllää opettajistossa! Kyllä saumasukat ja blondit varmasti osaavat tehdä parempia päätöksiä kuin lahkolaiset. Toivottavasti pukeutuvat jatkossakin seksikkäästi ja laittavat pakkelia jotta kaikki näkee ja kuulee että jedu ei olekkaan norttisormien temmellyskenttä. Hyvä kauniit naiset!!!

    • pimeyttäkohti

      Voi jestas valotolppien kirkkaudesta ollaan huolissaan, kun kohta sammutetaan tällä menolla Jedun kaikkien rakennuksien valot ja siihen ei mene enää todellakaan kauan, kun hullut päivät näyttää jatkuvan !!!!!

      • ssasaasas

        Hyvä että loppuu valosaaste.


    • Eipäolemoistakuultu

      Antaapa valotolppien loistaa kirkkaana, ne ovatkin ainut kirkas asia nykyisessä JEDU:ssa. En asu Pohjois-pohjanmaalla mutta olen kuullut paljon tilanteesta ja toiminta täällä virkoja täytettäessä on ollut melko kummallinen. Tässä tilanteessa, tarkoitan irtisanomisia ja huonoa taloutta, olisi lähiesimiehien pitänyt olla rautaisia ammattilaisia. Valintaperuste ei kuitenkaan ollut ammatillisesti pätevin, kuulemani mukaan se oli sopivin ?? Mitä sopivin tässä tilanteessa tarkoittaa, ehkä oikeaan poliittiseen puolueeseen kuulumista tai oikeaa uskonnollista suuntautumista. En ole koskaan kuullut että peräkylän pienet piirit ennakkoon päättävät täällaisista virkaanvalinnoista. Aina on virkaanvalittavalta vaadittu ammattipätevyys tarkoittaen alan koulutusta ja työkokemusta, virkohin valitut eivät voi tulla virkaan opettelemaan ja ohjattaviksi. Virkaan valitun tulee itse olla kriittinen ja ymmärtää onko kykyjä johtaa ja kannustaa ammatillisin keinoin muita työntekijöitä, antaa heille välineitä työnsä hoitamiseen, etsiä ongelmiin ratkaisukeinoja. Tässä tilanteessa ei pelkkä positiivinen ajattelu ja hymyileminen auta.
      Toinen asia mitä en näissä valinnoissa ymmärrä on palkkaus, virkoihin valituille laitettiin heti palkaksi sellainen mikä on selkeästi yli alan keskipalkan. Palkkaushan muodostuu peruspalkasta ja kokemuksen myötä palkaa nostetaan ns. kokemuslisän nimellä. Nyt on palkka laitettu täysin kokemusta vailla olevalle ihmiselle korkeammaksi kuin yli 10v. kokemuksen omaavien keskipalkka. Lisäksi johtoasemassa olevalle ihmiselle on nostettu palkaa 1500e/kk ?? Mikä peruste on tälläisessa taloudellisessa tilanteessa, missä väkeä sanotaan irti, tehdä tällaisia palkantarkistuksia. Korotus on suunnilleen sama kuin pienipalkkaisen Jedulaisen kuukauden nettopalkka.
      Toivottavasti yhtymähallituksella on selkärankaa puuttua näihin asioihin, tehdä tarvittavat toimenpiteet ja kumota peräkylän pikkupiirien valmiiksi tekemät päätökset.

      • missäammattiliitot

        Vaan rivien välistähän se vastaus löytyy kun osaa vain etsiä. On haluttu "mieluisa" henkilö esimiesasemaan. Pätevyydellä ei väliä kunhan vain on sellainen joka tekee niin kuin ylempää odotetaan. Kikattelu ja lepertely katsotaan erityistaidoksi koska sillä pyritään ohjaamaan huomio muualle kuin osaamiseen. Palkka on siksi iso että se pitää pomon ylempien pomojen ohjattavissa. Tämä on sitä niin sanottua hyväsiskojärjestelmää. Haluttiin osaamaton mutta nöyrä paikalle.


      • kauempaakoapuvoimia
        missäammattiliitot kirjoitti:

        Vaan rivien välistähän se vastaus löytyy kun osaa vain etsiä. On haluttu "mieluisa" henkilö esimiesasemaan. Pätevyydellä ei väliä kunhan vain on sellainen joka tekee niin kuin ylempää odotetaan. Kikattelu ja lepertely katsotaan erityistaidoksi koska sillä pyritään ohjaamaan huomio muualle kuin osaamiseen. Palkka on siksi iso että se pitää pomon ylempien pomojen ohjattavissa. Tämä on sitä niin sanottua hyväsiskojärjestelmää. Haluttiin osaamaton mutta nöyrä paikalle.

        Yhtymähallitus on tässä avainasemessa ja siellä pitäisi löytyä keinot purkamaan tämä mätäpesäke. Tilanteet ovat jo niin tulehtuneet, että nyt ei ole varaa ihmetellä kovin kauaa tai kaikki räjähtää omaan mahdottomuuteensa. Olisi ajateltava laaja-alaisesti ja mitä vahinkoa nyt on jo saatu kentällä aikaan. On aivan käsittämätöntä, että näihin ei ole jo puututtu.


      • seuraavaosoite
        missäammattiliitot kirjoitti:

        Vaan rivien välistähän se vastaus löytyy kun osaa vain etsiä. On haluttu "mieluisa" henkilö esimiesasemaan. Pätevyydellä ei väliä kunhan vain on sellainen joka tekee niin kuin ylempää odotetaan. Kikattelu ja lepertely katsotaan erityistaidoksi koska sillä pyritään ohjaamaan huomio muualle kuin osaamiseen. Palkka on siksi iso että se pitää pomon ylempien pomojen ohjattavissa. Tämä on sitä niin sanottua hyväsiskojärjestelmää. Haluttiin osaamaton mutta nöyrä paikalle.

        komppaan kirjoittajaa "missäammattiliitot" se on just näin eikä melkein! Tämä alkaa vaan olla sen sarjan juttuja, että ammattiliitotkin on hampaattomia , ainakin osittain. Yhtymähallitus on oikea osoite ja jos sekään ei auta niin löytyy kyllä reittejä.


    • yökerhoonkomenossa

      Eikö ammattipätevyys ja siisti pukeutuminen riitä hoitamaan virkaa? Pelkällä seksikkyydellä ei pitkälle pötkitä!
      Niin ja eikös Jedu ole ainakin vielä oppilaitos jossa myös nuorille pitäisi antaa malli asialliseen pukeutumiseen.
      Opetetaanko heille myös, että menevät seksikkäänä etsimään työssäoppimispaikkoja! Kyllä aikoihin on eletty jos aikuisten pitää mennä työpaikalla pukeutumisessa teinien tasolle tai yökerhoon menevän näköiseksi. Jokainenhan saa pukeutua vapaa-ajallaan vaikka hyöheniin jos niin tuntuu.

    • Hommaonnistuukotaiei

      Koeaikaahan monesti käytetään. Mitenhän jedussa?

    • Suositaankosussuja

      Seksikkyydelläkin voi joskus päästä aika pitkälle. Oppilailta vaaditaan useilla aloilla työvaatteita mutta se ei koske kaikkia. Eikös vanha sanonta sano että tee niin kuin minä sanon ei niin kuin minä teen. Se sopii tämän päivän jeduun.

    • ihimejakumma

      Pitäskö siis toimia eikä pelkästään täällä kirjoitella?

    • viisaitaneuvojaootetaan

      No, elekääpä nukkuko onko toimintasuunnitelma katastrofin purkamiseksi selvillä?

    • hyvaveligronfors

      Koulutusjohtaja ja koulutuspäällikkö vaatisivat tarkistelua. Pätevyydet löytyvät, mutta ovatko palkat ylikorkeat ja oliko pätevämpiä hakijoita.

      • hoxihoxi

        Palkat ovat todellakin ylikorkeat johtajalla sekä päälliköllä voi sanoa jopa törkeät tässä tilanteessa.Pätevämmät hakijathan jäivät myös nuolemaan näppejään. Näyttöjen ja osaamisen kautta palkkaa yleensä vasta tarkistellaan vaikkakaan se ei päde taas kentällä työsketeleviin ja joille on ammennettu irtisanottujen työt omien lisäksi. Tämä toiminta menee yli ymmärryksen normaalilla älyllä olevalle eläjälle.


    • näiseon

      Aina on Haapavedellä ollut hyväveli verkostoja ja on edelleen, Koulutuspäällikkö vapaa-ajalla jäähallilla edustustehtävissä vaikkei mitään ole minkään eteen tehnyt.

      • kokkiaonmoneksi

        Siinäpä se jos on lusikkansa pistänyt liian moneen velliin niin kaikki menee kiisseliksi!


      • heiheiheihei

        Mitä te valitatte?? Vapaa-ajalla saa kyllä jokainen tehdä mitä haluaa! Eri asia olisi jos ympäri päissään kylällä remuaisi! Se ei varmaankaan olisi suotavaa. Älkääkä kadehtiko toisten palkkoja, vaikka suuria ovatkin! Kyllä siinä on päälliköllä ja johtajalla työtä ja vastuutakin ja jos motivaatio ja tahto oppia ja kehittyä tehtävässään on suuri, muutamassa kuukaudessa on jo suuri palkka ansaittu!!


      • Jooopajooo

        Niinpä juuri, säälittää ne ihmiset, jotka kadehtivat toisten palkkoja! Hankkikaa ELÄMÄ, ois jotakin sisältöä teidänkin elossa! Olette oikeita energiasyöppöjä, te kadehtijat!


      • RAHAMIEHET

        NUITTEN PALKKAA EI KADEHDI KUKAAN.ON NIIN PIENI.


      • hohoijaa
        Jooopajooo kirjoitti:

        Niinpä juuri, säälittää ne ihmiset, jotka kadehtivat toisten palkkoja! Hankkikaa ELÄMÄ, ois jotakin sisältöä teidänkin elossa! Olette oikeita energiasyöppöjä, te kadehtijat!

        Energiasyöppöjä on osaamattomat pomot ja elämä on mennyt heidän mukanaan kun ajavat alas kaiken mikä on pitkällä ajanjaksolla rakennettu. Kannattaa ottaa selvää asioista ennenkuin tulee jonninjoutavia tänne huutelemaan.


      • entiedä
        Jooopajooo kirjoitti:

        Niinpä juuri, säälittää ne ihmiset, jotka kadehtivat toisten palkkoja! Hankkikaa ELÄMÄ, ois jotakin sisältöä teidänkin elossa! Olette oikeita energiasyöppöjä, te kadehtijat!

        Palkasta ei todellakaan ole kukaan kateellinen jos osaamista sen edestä löytyy / LÖYTYISI.


    • kaverimatoko

      Tulikohan oikea vatsatauti vai yököttääkö tuo hyväveli/sisko verkostot. On se yököttävää ajatella, että kaverisuhteilla mennään vaikka betonimuurin läpi. Joissakin tapauksissahan se on taputusten arvoinen asia, mutta taas joissakin se panee vaan sydänalan nurinperin. Kyllä rehdillä toiminnalla ja omilla avuilla toimiminen on kuitenkin arvokkainta ominaisuutta ihmisellä!

    • onkokehitystä

      Valitut toimineet tehtävissään jo useamman kuukauden. Harjoittelijoita ei esimieheksi valita. Näytönpaikka se aloitus uudelle esimiehelle aina on. Nyt on ollut jo aikaa lunastaa paikka ja palkkakin omalla osaamisella. koulutuksen ja kokemuksen hyödyntämisellä, rehellisellä toiminnalla.

    • miinustako

      Mahtoiko jedu päästä edes plussalle viime vuoden leikkauksilla?

    • plusmiinusnolla

      Ois varmaan mennyt plussalle, mutta tuli "välikädet" ja johtajien palkat nostettiin roimasti.

    • bilehilekö

      Haapavedelle odottelevat biletyspaikkaa/ yökerhoa. Malttakaahan pikkasen, kohta on tiloja tyhjänä ja osa pasteeraa jo biletyskamppeissa valmiina!

      • Aikaherätä

        Haapavesi on erityisen tunnettu ja arvostettu kahdesta seikasta: suksista ja niillä voiton saavuttaneista hiihtäjistä ja Suomen ensimmäisestä kotien hyvinvointia kohentaneesta koulusta. Hiihtämistä onneksi arvostetaan edelleen ja sille annetaan tukea. Mihin on kadonnut Emäntäkoulun säilymisen puolesta taistelu?


    • ALokljj

      Uusi johtaja ja päällikkö ideoimassa oppilasmäärien kasvattamista niin tästä se nousu alkaa. Edessä loistava tulevaisuus

    • Ansakynttilä

      Että lisää vaan jeduun ongelmaisia nuoria kunhan nuppilukua saadaan ylöspäin. montako prosenttia näistä opiskelijoista oikeesti valmistuu?? Pitäiskö pari kolme kuraattoria palkata ensin ketkä pitäis palettia vähänkin kasassa. Halvemmaksi tulisi satsata potentiaalisiin nuoriin joilla joku päämäärä elämässä. Jedu haalii kaikki narkit, alkoholistit ja mt ongelmaiset tänne ja sitten aletaan hyysään näitä kaupungin piikkiin. Kattokaa nyt helkkari vie peiliin jedussa mitä tulevaisuuden toivoja siellä on koulun kirjoilla. En kyllä kehtais olla päällykäisenä tuollasessa koulussa.

      • Tuikkuluikku

        Ansa Kynttilä puhuu asiaa. Täällä on niin avokätinen sosiaalitoimi, että kaikki sen varassa toimeentulevat haluavatkin tulla tänne. Ei tarvitse houkutella , ei mainostaa. Puskaradio pitää siitä huolen. Hae rahaa mihin vain elämiseen jne ja osta rahoilla auto ja vähän lääkärin määräämiä lääkkeitä, että pitoisuudet säilyy. Kaikki tämä laillista ja näin saat parhaan huolenpidon ja hoivan.


    • karvamatonen

      Kuule Ansa nyt hommataan päällystöä ja huolehditaan heidän hyvinvoinnistaan. Sivussa napataan aina joku nuppi lukemia kasvattamaan ja tilastoja kartuttamaan. Kyyti on nyt tooooosi huimaa.

    • Telmathekriminaali

      Ei Jeduulle saada normaaleja oppilaita. Nyt on keksitty valmentava koulutus. Hip hurraa!! Kohta ei uskalla ne vähäisetkään normaalit nuoret hakea tähän kouluun saati sitten henkilokunta olla töissä kun kaikenmaailman hörhöt, murhaajat ja ranteitten viiltelijät houkutellaan tänne.

    • silmätkiinni

      Kyllä erityistä tukea tarvitseville nuorillekkin täytyy opiskelupaikka löytyä ja hyvä, että järjestetään. Asian YDIN kysymys onkin, Jos olisi jätetty henkilökuntaa tarpeeksi tekemään töitä ohjausta tarvitsevien nuorten kanssa niin asiat olisivat aivan toisin. Tehtiin kuin hölmölässä, pihalle suurin osa henkilökunnasta joka sai pidettyä heikompaakin ainesta talossa . Sitten huomattiinkin, että nythän onkin varaa nostaa johtoportaan palkkaukset pilviin, kun jää ylimääräistä rahaa pihalle pantujen ansiosta. Otettiin vielä harjoittelevillekin pomoille niin korkeat palkat, että "pikku kodissa" kaikki KIITTÄÄ JA on samaa mieltä! Voi Jessus mitä sitä pitää ihmisen lapsen nähdä!
      Niin ja vielä pakka sekoitettiin, mene sinä sinne pomoksi mistä et tiedä hölkäsenpöläystä niin katsotaan miten se menee.

    • totuuskunniaan

      On se kummaa, etteivät viisaat ihmiset ymmärrä seuraavaa.
      -Ei mikään toiminta onnistu jos siellä ei ole tarpeeksi henkilöstöä!
      - Ei yksi markkinointi assistentti voi saada yksikköjä täyteen!
      -Ei johtajien mälläys (palkat) saa yhteishenkeä aikaan ja tuo jaksamista kentälle!
      -Ei onnistu jos pomoiksi pistetään Venäläisen ruletin mukaan pomot!
      Asiat olisivat vaan menneet eritavoin jos olisi mietitty tarkemmin miten toimitaan.
      Irtisanomisissa olisi pitänyt käyttää järkeä ja malttia. Varmasti osa olisi pitänyt tehdä, mutta henkilöstöä olisi pitänyt jättää myös kentälle.
      Myös se, että monet kentällä ovat tosi lujilla ja olen kuullut, että jaksamisen kanssa mennään äärirajoilla.
      Yhteishenkeä ja jaksamista ei tuo se, että isolle pomolle nostetaan noin huikeasti palkkaa ja myös pienemmille on muhkea tilipussi. Olen kyllä muualla työskennelleenä kuullut ja kokenut itsekkin, että palkka nousee näyttöjen ja työkokemuksen myötä.
      Markkinointia tekee myös henkilökunta ilomielin jos heistä pidetään huolta ja arvostetaan heidänkin työpanostaan. Ei lässyttämällä turhia ja mitkä eivät ole totta tippaakaan arjessa!

    • Villerik

      Oulusta katottuna te haapavetiset taidatte olla kateellisen hölmöä porukkaa

      • myötähäpeäon

        Tulist kattoon lähempää, niin saattaisit nähdä tilanteen toivottomuuden. Jakkupuku ja huulipuna ei aivan riitä noissa pesteissä, jos tarkoitus on koulutusta kehittää ja ensinnäkin säilyttää näissä kylissä.


      • mollinsivuilla
        myötähäpeäon kirjoitti:

        Tulist kattoon lähempää, niin saattaisit nähdä tilanteen toivottomuuden. Jakkupuku ja huulipuna ei aivan riitä noissa pesteissä, jos tarkoitus on koulutusta kehittää ja ensinnäkin säilyttää näissä kylissä.

        Niinpä ja kyllä työpaikkailmoituksia kaikki selaa koneet kuumana. Hartain toive päästä muualle tuosta toivottomuuden syöveristä.


    • rehellistäkö

      Kateus on hölmöä ja eipä ole koskaan tullut oltua vielä kateellinen kenenkään työurasta, mutta ihmisillä on oikeus sanoa mielipiteensä asioista ja vielä jos toiminnoissa on epäselvyyksiä. Onneksi täällä hölmötkin ymmärtää tehdyt vääryydet.

    • Sammutankovalot

      Myötähäpeä on se tunne. Valitettavasti työurat ja varsinkaan saavutukset eivät ansaitse edes hölmöä kateutta

    • äänioikeus

      Just näin! Niin kauan rummut pärisee, että jotakin asioille tehdään! Ja on aivan turhaa semmoisten äännellä, jotka eivät tästä sopasta ymmärrä.

    • viimeinenjunamenijo

      Näin sivusta seuranneena ja kuuleman/lukeman perusteella ei hyvälle näytä! Kyllä Haapaveden Jedun nykytilanne johtaa väistämättä suuriin muutoksiin oppilaitoksessa, joka saa kuraa niskaansa joka taholta. Ja hyvä niin.

    • auts

      Niinpä ja eipä tainnut mennäkkään niin kuin Strömsössä!

    • ammattilainenminäkin

      Älkääpäs täällä porinapalstalla turhia rutisko!
      Koulu on edelleen hyvissä käsissä.
      Siellä on nuoret ja korkeasti koulutetut esimiehet,
      jotka suhtautuvat innolla ja taidolla työhönsä.
      Annamme heille ja koko työyhteisölle työrauhan.
      Hyvää Pääsiäistä kaikille!

      • tiedossaon

        tämän kirjoitti ammattikoulun esimies


      • ammattilainenminäkin
        tiedossaon kirjoitti:

        tämän kirjoitti ammattikoulun esimies

        Arvaus ei oikein natsannut sulla.
        Olen kyllä käynyt ammattikoulun jo 15 vuotta sitten ja olen nyt komennusmiehiä.
        Eipä taija olla mahiksia esimieheksi.


      • odottavanaikaonpitkä

        Näkis vaan...mitä on se osaaminen...


      • huhhuhuijaa

        Niinpä!


    • seonsaletti

      jahas, kaukaa näkyy huonosti ja läheltä näkee kyllä paremmin vaikkakin erittäin huonoa näkkyy.

    • Petrattavaa

      Mitenhän onnistuu näiltä korkeasti koulutetuilta nuorilta opetuksen taitajien motivointi? Se ratkaisee koulun tulevaisuuden, opetuksen tason.

    • toinenkinammattilainen

      Työrauha! hahhaa, kannattaa käydä ottamassa ihan paikan päällä selvää millainen rauhantyyssija siellä on !

    • Katsejohtoon

      Ulkoapäin katsoen paikat on rempallaan ja hoitamattomia.

    • katsemuuallepäin

      Niinpä, nythän ne järjettömyydet alkavat näkymään jo ulospäinkin. Ei hommat vaan hoidu ilman työntekijöitä vaan sinnepähän se törky jää pitkän heinän keskelle kun kesä tulee. Hyvä, että joillakin menee, ainakin jonkin aikaa hyvin, tässä suuressa tietämättömyydessä.

    • moneskonäytös

      Nyt on oikeat kouluttajat JEDUn johdolla ja opettajilla: Teatterialan osaajia. :) ;) :)

      Jos se nyt alkaa homma hoitumaan paremmin.

    • paljonon

      varaa parantaa toimintaa.
      Milloin se tapahtuu, ei tiedä erkkikään.
      Tuskin makkonenkaan.

    • untauntaunta

      Voi hyvä Haltija! Anna minun herätä joku aamu ja huomata, että tämä kaikki olikin painajaisunta!

    • näytöksetesiin

      Ei huono idea tuo teatterialan ammmattilainen :) opstamassa.

    • Keisarinuudetjne

      Kun keinot loppuu, niin konstit alakaa. Ulkopuolelta yhteisöön tuleva guru ei pysty muuttamaan mitään.

    • kenraaliharjoitus

      onnistumisen kokemuksia edes jostain

    • sirkushuveja

      Työelämähän näyttää olevan Jedu:ssa yhtä sirkusta ja hupia! ainakin joillekkin.

    • Vhjhkihg

      Ja jatkuvaa esilläoloa. Ketä oikeesti kiinnostaa??
      Jos ei muuta keksi miten kehua uusia ostoksia niin kehutaan hyvää palvelua ja huomaamatta taas saatiin koko kylälle tietoon uusimmat hankinnat. Oli ne sitten silmälasit tai lasten vaatteet.

    • wautsi

      Evvk niinku nuoriso sanoo! Miksihän työelämä voi mennä niin että unohtuu perusarki ja pitäisi vaan olla waudea ja huippua kaikki! Se ei vaan mene niin vaikka kuinka yrittää toitottaa sitä jatkuvasti niinku ei toiset ymmärtäis yhtään mitään.

      • Vaikuttassiltä

        Onko emäntäkoulun nimi nykyään EMÄNTÄSIRKUS?


    • klouniksihaluan

      joo ja vaihtaa voi vaikka joka viikko, että päästään mukavuusalueelta muualle. Ladysirkus, jedusirkus ym. vaikka draamasirkus taitaa olla tätä päivää.

    • Somekatko

      Kun ei pääse hehkuttelemaan huipuosaamista voi hehkuttaa hankintoja. Ei keskustan jäsenkirjankaan hehkutus kerää tykkäyksiä eikä seuraajia

    • Vakavanhasuomalainen

      Hei kaikki kateelliset ja kohteet!
      Tiedoksi vanha viidakon sanonta:
      "Silloin, kun sinua kadehditaan, sinulla on kaikki hyvin.
      Silloin kun sinua säälitään, sulla on asiat huonosti."

    • vautsivau

      Sääliä kyllä täytyy, jos ei edes tajua, ettei tajua.

      • onhan

        Kunhan vain on huikeeta!


    • Jedullaeimeelujaa

      Kateus kaukana. Liika on liikaa. Maku mennyt jo ajat sitte.

    • liikaonliikaa

      Huono on isoja saappaita täyttää jos ne pyörii jalassa.

      • narpakuitu

        mikä älykkysosamäärä


    • uteliaisuutta

      Tulipa mieleen. Mitenkäs Haapaveden uusi pikkujohto on edesauttanut taitajakisamenestystä tänä vuonna?

      • oleläsnä

        Varmaan menevät paikanpäälle kannustamaan.


      • vauhtiajajännitystä

        jep jep! vauhti on huiiiiimaa!


    • Perusta

      Opettajia vielä kuitenkin haetaan arkiseen opetustyöhön, joten vauhtia riittää jatkossakin

      • mainekiirii

        Mutta saavatko opettajia? Ei se haku vielä mitään todista.
        On niitä enneki paikkoja ollut auki, mutta jätetty täyttämättä.


    • kysynvaan

      Nyt on koeajat umpeutumassa pikkupomoilla. Onko hommat hanskassa vai hanskat hukassa?

    • muutoksentuulet

      Mitään muutosta ei ole tullut viime kevään jälkeen :/ ammattimiehiä opettajina ja välillä opettajia ei ollenkaan :(
      Säätetäänko jedu nurin?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe