Kenet kadonneen haluaisisit löytää?

KYSELEEPI

Jos saisit suuren summan rahaa,kenet kadonneet haluaisisit löytää?

26

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • balsami111

      Rahalla saa ja hevosella pääsee. Mutta ei ihmiselämää voi arvottaa rahassa. Eli vastaukseni on, että kaikki "normaalisti" kadonneet (eli joitten kohtaloa ei tiedetä) on ihmiskohtaloina samalla viivalla.
      En siis rahassa voi löytämistä tai etsimistä arvottaa. Löytäminen (kenen tahansa) olisi arvokasta jo sinänsä. Kysymys pitäisi siis pikemminkin asetella "mikä tapaus kiinnostavin" - tyyliin, siinä on toki eroja, mutta ei voi toisen elämää laittaa toisen edelle !

    • nils22

      ehdottomasti ykkössijalla Antti Hanhivaara

      • KYSELEEPI

        Avaisisiko raha kielenkantoja A H:n tapauksessa? Jotenkin tuntuu,ettei rahakaan auttaisi löytämään Antti Hanhivaaraa.


    • NeverForgotten

      Merja Vaara. Niin ikään lappilainen nuori, Rovaniemellä kadonnut 1980-luvun alussa.

      • KYSELEEPI

        Aivan. Rahalla voisi voidella ihmisiä puhumaan,palkata yksityisetsivän ym ym.


    • Vastaileepi

      Minä pitäisin suuren summan rahaa, ja elelisin sillä mukavasti. Mitä tekemistä sillä on kadonneiden löytämisen kanssa, että minä saisin suuren summan rahaa?

      Oliko kysymyksen muotoilu vähän hassu?

      • KYSELEEPI

        Ei,vaan mikäli haluaisisit löytää jonkun kadonneen henkilön ja saisit tätä kadonneen etsintää varten suuren summa rahaa,niin kenet haluaisisit löytää?
        Mutta jos haluat laittaa rahat omaan taskuusi,etkä löytää ketään kauan sitten kadonnutta,niin eihän siinä sitten mitään.


      • Kekkonen2
        KYSELEEPI kirjoitti:

        Ei,vaan mikäli haluaisisit löytää jonkun kadonneen henkilön ja saisit tätä kadonneen etsintää varten suuren summa rahaa,niin kenet haluaisisit löytää?
        Mutta jos haluat laittaa rahat omaan taskuusi,etkä löytää ketään kauan sitten kadonnutta,niin eihän siinä sitten mitään.

        Ai, tästä oli siis kysymys. Vaan miten esim.Hanhivaaran tapauksessa voisi rahalla edesauttaa etsintöjä?!? Niinkö, että 15 000 etsijää palkkaisi päätoimisesti haravoimaan Angelin metsiä!??
        Ei mitään takeita, että sieltä löytyy ja että tuollakaan määrällä löytyisi.
        Samat sanat moniin muihinkin tapauksiin, Aili Sarpionkaan löytymiseen 30 vuoden jälkeen ei taida raha auttaa. Jotain voi tehdä ajan kuluttua, mutta ei siihen suuret rahat auttaisi, kun tavallaan kyse on vaan sattumasta. Eli: raha ei sinällään edistä (suurinta osaa) tapauksista, joskus paremminkin "luovuus" (paremman sanan puitteissa) ja se mihin määrärahat (ei siis rahamäärät !) käytetään (eli kartoitetaan se mitä ei vielä aiemmin kartoitettu ja tarkastetaan ne uudet vihjeet mitkä tulee).


    • KYSELEEPI

      Itselläni ykkösenä listalla on Aila Sarpio. Kyllä hänen tapauksensa pitäisi saada jo päätökseen.

    • Jeesus.etsii.jokaista

      3. Niin hän puhui heille tämän vertauksen sanoen:
      4. "Jos jollakin teistä on sata lammasta ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän jätä niitä yhdeksääkymmentä yhdeksää erämaahan ja mene etsimään kadonnutta, kunnes hän sen löytää?
      5. Ja löydettyään hän panee sen hartioillensa iloiten.
      6. Ja kun hän tulee kotiin, kutsuu hän kokoon ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: 'Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut'.
      7. Minä sanon teille: samoin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse.

    • Hyshys

      Antti Hanhivaara Suomalaisista.
      Ulkomaalaisista sarjamurhaajan murhaama ken vai kenneth pikkupoika. Murhaaja kuollut, tunnusti tuonkin murhan, kuten muitakin. Osa murhatuista löytyi, tuo poika jäi löytymättä. Äidille oli niin raskasta kun ei ruumista löytynyt.

      Totta kai toivoisin muidenki kadonneiden löytyvän. Nuo vain koskettaa erityisen paljon.

    • Anonyymi

      Kyllä kai (ja jos vaan yksi pitäisi valita) niin itsekin kallistuisin tuohon A.Hanhivaaraan.
      Perustelut on vaan se yksi, että Antti Hanhivaaran tutkinta sai silloin aikanaan aivan käsittämättömän epäreilun alun.

      Eli voi vaan miettiä, että millaiset etsinnät on järjestetty erämaahan kadonneihin erävaeltajiin. Poliisi epäili etupäässä, että Antti Hanhivaara katosi erämaahan, mutta etsintöjen laajuus ei ollut kuin pieni osa siitä, mitä normaalisti "erämaakatoamisiin".
      Sitä kautta jäi sitten paljon muutakin auki, mm.Hanhivaaran auto jäi tarkkaan tutkimatta.

      Ivalon poliisin lisäksi Antin "kaveri" toimi myös kyseenalaisesti, ja sitten se, että "kaverin suku" vaikutti ilmeisestikin tutkimusten alkuun. Eikö olisi vaikka sitte normaalinan erämaakatomisena aloittaa, jolloin etsinnät olisi heti alussa olleet Angelissa täysimittaiset.
      Kuitenkin mahdollisuudet erämaaetsintöihin ovat aina olemassa. Miksi niitä resurssejakaan ei silloin käytetty, kun Ivalon poliisi ei silloin muuta epäillyt taikka halunnut epäillä?!

      Ja tietysti kaikki sen jälkeiset omaisten järjestämät etsinnät, ja myöskin turhat puhelinsoitot aikoinaan, joihin ei poliisi suhtautunut ollenkaan vakavasti!?

      Kaikke tätä kautta olisi yksinkertaisesti oikeus ja kohtuus, että tämä tapaus joskus ratkeaisi !! Ei siis siten, etteikö monet muutkin tapaukset ratkaisua olisi odottamassa !!

    • Anonyymi

      Nuoret etusijalla ja mihin todennäköisesti liityy henkirikos. Miehistä Peltola, Puumalainen, Hanhivaara, naisista Ristikankare ja Räisänen. Onhan niitä paljon muitakin joita ei pidetä esillä, esim todennäköisesti Aurajokeen tippunut opiskelija jne, kaikki yhtä tärkeitä.

      • Anonyymi

        Samat ajatukset, Ristkankare, Puumala, Patronen... Aurajokeen on tippunut liian monta. Laivalla kadonneet...


    • Anonyymi

      kyllä antti hanhivaaran jäänteet, ja totuuden, mitä tapahtui

    • Anonyymi

      Ollaan rehellinen ja sanotaan suoraan että Raisa Räisänen,koska se oli noista parhaimman näkönen.

      • Anonyymi

        Ulkonäkö on makuasia, eikä pitäisi olla peruste tapauksen kiinnostavuudelle ja etsinnöille. Nuoret yleensäkin kauniita ja elämä vasta alussaaan, minusta Ristikankare ja Peltola olleet erityisen mukavan näköisiä. Yhtä lailla vanhukset arvokkaita ja omaisille tärkeitä, mutta ovat sentään saaneet jo elää pitkän elämän.


    • Anonyymi

      Aika outoa kyllä arvottaa tässäkin kyselyssä nuoruuden ja ulkonäön perusteella. Ja kertoo kaiketi epäsuoraan enemmän päivän arvoista tässä maassa.

      Niin no, ehkä jos on oikein sairas ja katoaa omasta vapaasta halustaan, niin silloin sen ymmärtää. Mutta monille hyväkuntoinen vanhus, iäkäs henkilö merkitsee vieläkin kovin paljon, monille ilmeisesti ei nykyään niin paljon.

      • Anonyymi

        Vanhukset paljon todennäköisemmin kuolleet sairaskohtaukseen, eivätkä muutenkaan löydy yhtä todennäköisesti hengissä. Nuoremmilla on enemmän annettavaa yhteiskunnalle, että onhan siinä syytä painottaa enemmän nuorten etsintöjä vähän kauemminkin.

        Vanhukset pitäisi löytää heti alussa, hyväkuntoiset tosin voi selvitä melko kauankin ja usein vararavintoa enemmän. Vanhusten kuolemaan pitää olla aina varautunut, vanhemmille taas oman lapsen katoaminen vaikea asia. Eipä siinä mitään ihmeellistä jos sivullisetkin suree enemmän nuoren katoamista. Toki vanhukset pitäisi hoitaa hyvin, siitä tuskin eri mieltä kuin kapitalistit, jotka pystyy itse kustantamaan hyvän hoidon.


      • Anonyymi

        Tuossahan se edellä kerrotaan. Ei mitään rikokseen viittaavaa, todennäköisesti poistunut ominpäin ja kuukahtanut jonnekin, varmaan tuollakin vesistöä lähellä. Ei useimmista nuoristakaan lehdistö tai poliisi mitään kerro enää muutaman vuoden kuluttua, paljon vanhemmista kiinni pysyykö asia esillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan se edellä kerrotaan. Ei mitään rikokseen viittaavaa, todennäköisesti poistunut ominpäin ja kuukahtanut jonnekin, varmaan tuollakin vesistöä lähellä. Ei useimmista nuoristakaan lehdistö tai poliisi mitään kerro enää muutaman vuoden kuluttua, paljon vanhemmista kiinni pysyykö asia esillä.

        No entäpä jos puli Arska 75 v katoaa,niin mahtaakohan ylittää edes uutiskynnystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No entäpä jos puli Arska 75 v katoaa,niin mahtaakohan ylittää edes uutiskynnystä.

        Harva se päivä lehdissä vanhusten katoamisilmoituksia, tänään vasta yksi vanhempi nainen löydettiin hengissä. Aikuiset voi kadota omasta halustaankin, mutta alaikäisiä velvollisuus etsiä heti.


    • Anonyymi

      Tulikin mieleen, että lapsilla ja vauvoilla on paras kyky selvitä hengissä esim maanjäristyksessä raunioissa jopa pari viikkoa. Viimeiset hengissä löytyneet yleensä alle 12-vuotiaita, vauvoja löytynyt hengissä maahan haudattunakin.

    • Anonyymi

      Ristikankare ja Räisänen. Tekijä, ala tunnustaa. Me halutaan tietää.

    • Anonyymi

      Isäni joka katosi 1957,hän ei kuitenkaan olisi enää elossa ikänsä puolesta mutta jos saisi edes hautapaikan tietoonsa niin voisi viedä kynttilän ja kukkia

    • Anonyymi

      Näyttelijä Heikki Määttäsen samanniminen isä Heikki Määttänen katosi muistaakseni vuoden 1950 paikkeilla, eikä mysteeri ole ratkennut. Toimi kaukopartiomiehenä ja kuorma-autoilijana, ja katosi Naton tiedustelijana Neuvostoliitossa. Vielä vuonna 2006 uskallettiin toivoa, että tapaus vielä ratkeaisi. Mutta ei ole ratkennut.

      Onhan niitä mysteerikatoamisia yllin kyllin, ja kaikki ovat tietysti tasa-arvoisia keskenään. Esimerkiksi Hilkka Laitisen katoaminen vuodelta 1972 on myös jäänyt valitettavasti mysteeriksi. Suuria epäilyksiä ainakin maallikoilla on ollut pariakin epäiltyä kohtaan, mutta näytöt eivät riittäneet. Ikäviä tapauksia, mitkä valitettavan usein ratkeavat korkeintaan hyvien sattumusten kautta. Täytyy vaan toivoa, että mahdollisimman moni ratkeaisi. Ja mitä pikimmin, sitä parempi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe