Suden vaarallisuus/vaarattomuus?

laukkuryssä

Luin nyt aamutuimaan netissä Iltalehteä ja silmiini sattui uutinen Turun seudulta, Pöytyältä.
Kun OK-talossaan asuva perheen emäntä oli sattunut katsomaan ikkunasta ulos, hän oli havainnut liikettä pellolla. Ja katsoessaan tarkemmin, hän oli havainut pellolla juoksevan susilauman, joka oli ollut melkein pihapiirissä. Niimpä hän oli ottanut ja virittänyt kännykkäkameransa ja kuvannut koko episodin Ja pienille lapsilleen hän oli sanonut, että nyt ei sitten mennä ulos. Ja hän kertoi pelkäävänsä päästää pieniä lapsiaan ilman aikuisen valvontaa ulos leikkeihinsä.
Jotenka nyt teillä susien vaarattomaksi luokittelemilla 'asiantuntijoilla' on tilaisuus vakuuttaa kyseinen perheenäiti sekä monet muut äidit suden vaarattomuudesta, vaikka se joskus sattuisi laumana pihapiirissä juoksentelemaan. Ja ei kun vaan faktat kehiin, niin siitä se susiasia siilautuu kondikseen.

25

1269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • idiotismia

      Pientä lasta ei missään tapauksessa saa jättää susivaara-alueella yksin leikkimään. Pieni ihmistaimi on niin helppo saalis isolle sudelle. Normi aikuiselle susi ei mitään tee mutta heiveröinen lapsi tarjoaa helppoa proteiinia. Pistää vihaksi halu muodostaa susipopulaatioita maaseudulle.

      • Eisekokoakatso

        Susi tappaa viissataa kiloisen hirven niin miksi ei alle sata kiloista aikuista ihmistäkin tuostanoin vaan?


      • laukkuryssä
        Eisekokoakatso kirjoitti:

        Susi tappaa viissataa kiloisen hirven niin miksi ei alle sata kiloista aikuista ihmistäkin tuostanoin vaan?

        Paljonkohan lienee painanut se eläkeläismummo Venäjän Permissä, jonka susi tappoi tässä vähän aikaa sitten ja söi mummolta toisen jalan kokonaan ja toisestakin puolet..


    • kaurissusi

      Nämä perheenemännät ovat vankalla asiantuntemuksellaan nähneet susia ja susilaumoja ennenkin. Viimeksikin susilauma oli naamioinut jälkensä metsäkauriin jäljiksi.

      • Metsästäjäerästäjä

        Jaa eivät erota sutta ja kaurista.?taitaa siitä jo video kiertää eikä siitä saa kaurista tehtyä kuin kuvanmuokkaus ohjelmalla.


      • laukkuryssä

        Kyseinen perheenemäntä oli soittanut Turun seudun petoyhdyskunnan petoasiamiehen paikalle. Ja petoyhdysmies oli todennut, katsottuaan emännän ottaman videon, että kyseessä on susilauma.

        Nuo irvailevan epäasialliset 'heitot' metsäkauriin jäljistä voi siis 'kaurissusi' kertakaikkiaan unohtaa.

        Ja on se nyt yhtä perskelettä, ettei luotettavaa videota uskota todeksi, jonka kuvauskohteen katsonut asiantuntija toteaa aidoksi. Ja kun jokaisella on netti käytössään, niin sieltä itsekukin voi käydä katsomassa kyseisen uutisen.


      • kuvajuksattu

        Meillä nuoriso rakensi noin varttitunnissa "videopätkän" jossa norsu käveli suomalaisessa metsässä. Uskoisitteko?


      • Anonyymi

        Susien halaajat tunnistaa sudet kauriiksi ja koiriksi, vaikka eivät ole edes nähneet niitä. Jos ampuu kauriin tai villikoiran, niin eviran tutkimuspöydällä se muuttuu taas sudeksi


    • Pussiahma

      Susi on käytännöllisesti katsoen vaaraton. Minunkin appiukon työkavareista vain yksi kuoli suden syömänä. Se on varsin pieni osuus hänen kaikista työkavereistaan. Tämä Uudenkaupungin seudulta kotoisin oleva mies oli lähtenyt enen muita omalle hakkuupalstalleen Kanadassa n. 1930. Jätän tässä yhteydessä hänen nimensä mainitsematta. Erittäin suuri susilauma oli jättänyt saappaat syömättä. Appiukkoni oli hyvin viisas mies ja häntä arvostettiin mm. kunnanvaltuutettuna. Suomessa ei ole satapäisiä susilaumoja. Mielestäni olisi kuitenkin parempi opettaa susia ihmisaroiksi.

      • Tosi_on_ja

        raskasmetalli on hyvä opettaja.


    • susi_ilman_laumaa

      joka on vahingoittunut, tai sairas voi hyvinki hyökätä ihmisen kimppuun helpon saaliin toivossa. Ei yksi susi pysty kaatamaan hirveä, tai välttämättä saa kiinni pienempääkään saalista. Sudet metsästävät laumassa. Tuskin ihmisen liha niille mitään herkkua on, jos parempaakin on tarjolla. Jos ihmiset metsästävät liikaa niiden luontaista ravintoa ja se alkaa käydä vähiin, niin hakeutuvat ihmisten lähettyville.

    • VerenpaineNousee

      Lääkäri määräsi luontoliikuntaa verenpainetautiin. Seudulla on useampi susilauma. Verenpaine nousi entisestään. Lääkäri sanoi, että ei itsekään uskalla enää metsään mennä, mutta on käsketty kirjoitella näitä luontoliikunta reseptejä, niin siitä syystä hän niin teki. Lääkkeet maksaa yhteiskunnalle enemmän. Joutui kirjoittamaan lääkettä ahdistukseen.

      • Steyr

        No johan siinä varmaan kunto tosiaankin nousee, jos joutuu susilaumoja pakoon juoksemaan kuntopoluilla. Vaan onhan se pururadalla tosiaankin helpompi juosta kuin umpimetsässä ja vitelikossa mättäitä kierrellen. Siinä on 'pumppu' kovilla. Eikä naurata. Ja taatusti on ne vitsit vähissä sellaisen susitilanteen eteen sattuessa.


    • mietinriskejävaan

      Se on kyllä outoa,et suomessa sudet on uutisten mukaan vaarattomia ihmisille.Mut heti rajan toisella puolen tappavat aikuisiakin .Varmasti useamman suden lauma,on yhtä sutta vaarallisempi kun hampaita ja rohkeutta enemmän.Pahin yhtälö lienee, jos ihmisellä on pienehkö koira mukanaan eikä sitä halua susille luovuttaa.

      Mites susitietäjät,onko turvallista vaikka eka tokaluokkalaisen kävelyttää koulunjälkeen kaverinsaluo mennessään pientä saksalaista pystykorvaa muutaman kilometrin matka? Tai muutenkin lähiteillä ja metsäpoluilla jossa susia tiedetään kulkeneen?
      Miten lapsen pitäis toimia, jos susia tulee kuitenkin liki?
      Vai eivätkö ole vaaraksi koiralle ja lapselle ollenkaan?

      • laukkuryssä

        Eihän ne sudet nyt Suomessa vaarallisia lapselle ole. Mitä nyt nuolla lipsauttavat aamupuuron jämät suupielestä lapsen ohi juostessaan, mutta muutoin eivät puutu eikä tartu lapseen. Mutta pystykorva saattaa olla vaarassa, ellei se ole narttu ja kärvillään.

        Kun susialan asiantuntijat ovat näin meille kertoneet, se on kertalkaikkiaan uskottava, ettei susi suinkaan ole vaarallinen Suomessa, vaikka se Suomen rajojen ulkopuolella on ihmisille vaarallinen petoeläin.


    • Erästeliä

      Kyllä näissä tapauksissa ei auta kuin raskasmetalli ja vaitiolo. Näitä vatipäitä riittää jotka yrittävät pitää luvulisesti suomen susikantaa reilusti todellista alhaisempana ja näin yrittävät jopa uhanalaistaa ettei metsästys olisi mahdollista. Samaan aikaan väittävät että joka paikassa missä vahinkoa syntyy susi oli ennen ihmistä. On se vaan kerkeävät elukka.

    • Anonyymi

      Ei muuta ko kuula kalhoon,niinhän net ihimiset tekkee ja mitä se kelleen kuuluu jos ihminen toimii oman elinpiirinsä suojaksi näin. Kairojen kasvatit kyllä tietää miten toimia ja lupamenettelyillä ja rauhoituksilla ei ole mitään merkitystä. Tämähän on sitä evoluutiota ja turhaa jauhaa urnanisoituneitten ihmisparkojen kanssa mikä on oikein ja mikä väärin..
      Maassa maan tavalla.

      • Anonyymi

        Onsevaan tuo äänenvaimennin hyväkeksintö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onsevaan tuo äänenvaimennin hyväkeksintö.

        Äänenvaimennin ei häivytä kiväärin laukausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äänenvaimennin ei häivytä kiväärin laukausta.

        Noin on. Äänenvaimentimen tarkoitus on vaimentaa aseen pamausta laukaisuhetkellä, mutta luodin lentäessä ääntä nopeammin, siihen ei äänevaimennin voi mitenkään vaikuttaa.


    • Anonyymi

      Pieniä lapsia ei nytmuutenkaan saa laittaa pihalleilman aikuista! Olen itse koko ikäni liikkunut yksin metsissä,joja puolella Suomea. Mm Tunsalla, joka on itä-rajalla. En eläissäni ole sutta nähnyt. Karhun viimeksi penskana 70-luvulla Hiidenportissa. Ei minua pelota netsään meno. Enemmän pelkään noita punkkeja kun levittävät tauteja kohta kaikkialla.

    • Anonyymi

      Auto on vaarallinen. Jos muuttaa tai jää asumaan alueella, jossa on paljon autoja, joutuu elämään sen riskin kanssa. Auto on Suomessa tappanut lukuisia ihmisiä 1900- ja 2000- luvulla. Toisin kuin susi. Eli jos koet, että pärjäät autojen kanssa, tervetuloa esim. Helsinkiin. Suotta sinne jäät sutta pelkäämään.

      • Anonyymi

        Vasansa kanssa liikkuva hirvi on kans vaarallinen ainakin Kemin maakunnassa, jossa hirvilehmä oli pukannu lenkkeilijän pöpelikköön, kun oli tullut kuntopolulla vastaan. Isomman oikeudellahan se on helppo alkaa tönimään, kun elopainoa on plus miinus 300 kiloa. Eikä siinä käsien yhteen läpsyttely auta.


      • Anonyymi

        Autoja ei voi ampua, mutta suden voi. Älykääpiön ja jonkun vihertollon ajatuksilla verrataan autokolareita petovahinkoihin. Asukaa vaan siellä taajamissa ihan rauhassa, sillä emmehän puutu teidänkään liikenne ongelmiin ja älkää tekään puuttuko siihen, jos joku liian utelias susi napsautetaan hengiltä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14891
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe