Olkapään kiertäjäkalvosimen leikkaus

Tuutikki82

Minulla sattui voimakkaan kaatumisen yhteydessä olkapäävamma, jossa kiertäjäkalvosimeen kuuluva jänne, subscubularis, repesi kokonaan irti. Vamma olisiitä poikkeksellinen, että jänne ei katkennut, vaan oli lohkaissut olkapäästä mukaansa reilun luupalan. Leikkaus tehtiin 4 päivää sitten, 7 viikkoa tapaturman jälkeen. Suunniteltu tähystys ei onnistunut, vaan jouduttiin tekemään avoleikkaus. Olkapää oli myös ehtinyt jäätymään ennen leikkausta, joten artriittia oli kauttaaltaan. Puhdistettiin leikkauksessa. Nyt kantosidettä 6 viikkoa. Ongelma on se, että jäätynyttä olkapäätä pitäisi päästä liikuttamaan, mutta nyt ei voi. Kivut on varsin kovat. Tänään on ensimmäinen päivä kun en päivällä ole ottanut opioidipohjaista lääkettä (Targiniq), vaan burana/panadol. Yöksi joudun varmasti ottamaan. *Nyt siis toki vasta 4 päivää leikkauksesta.

Kuinka kauan kovat kivut on muilla jatkuneet? Kuinka kauan jouduitte syödä säännöllisesti kipulääkkeitä? Tuntuu, että lääkkkeet närästää jo nyt. Miten toipuminen on muuten edennyt?

9

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuutikki82

      Lisäkysymyksenä, kuinka pian turvotus on laskenut? sitä tuntuu olevan varsin reilusti. Varsinkin olkavarteen laskenut turvotus.

      • toivonsinulleparempaa

        Itselleni tehty sama toimenpide 2003 ja koskaan ei olkapää parantunut täysin kuntoon. En muista kauanko kivut kesti leikkauksen jälkeen, mutta vuodesta 2014 on kivut pahentuneet ja olen joutunut ottamaan kortisonipiikkejä olkaniveleen. Kyseisen olan päällä ei voi edes nukkua. Mitään korjaavaa ei kuulemma ole tehtävissä.


      • Tuutikki82-
        toivonsinulleparempaa kirjoitti:

        Itselleni tehty sama toimenpide 2003 ja koskaan ei olkapää parantunut täysin kuntoon. En muista kauanko kivut kesti leikkauksen jälkeen, mutta vuodesta 2014 on kivut pahentuneet ja olen joutunut ottamaan kortisonipiikkejä olkaniveleen. Kyseisen olan päällä ei voi edes nukkua. Mitään korjaavaa ei kuulemma ole tehtävissä.

        :( kamala kuulla, että vaan huonommaksi mennyt.. Oliko sinulla taustalla tapaturma? Onnistuiko leikkaus aikanssn hyvin?


      • toivonsinulleparempaa
        Tuutikki82- kirjoitti:

        :( kamala kuulla, että vaan huonommaksi mennyt.. Oliko sinulla taustalla tapaturma? Onnistuiko leikkaus aikanssn hyvin?

        Liukkaalla kaaduin olkapääni päälle ja leikkaus kyllä meni hyvin ja haava parani. Olen aktiivisesti pyöritellyt päivittäin kättä, mutta nivel on kuitenkin kalkkeutunut ja siitä lääkärin mukaan kipukin johtuu. Kortisonipiikit auttaa moneksi kuukaudeksi, joten tähän on tyydyttävä. Liike on kuitenkin lääke olkaniveleen kivun sallimissa rajoissa.


      • Tiedetään

        Ajan kanssa tilanteesi pahenee vain kivut kestää loppuelämäsi.


    • taavetti75

      Minulle on tehty sama toimenpide 2007. Kyseessä oli laaja degeneratiivinen repeämä. Pääsin leikkaukseen vasta 3 kk jälkeen ja sitä ennen kivut olivat kovia joita hoidin jääpaloilla, ja vielä leikkauksen jälkeenkin n. 2kk.Tärkeintä olisi kuntoutuksen rauhallinen aloitus, jota itse en malttanut tehdä, ja siksi olkapääni ei toimi niin kuin pitäisi, vaan on ylösnostaessa tehtävä ihme vempautuksen. Lääkkeeksi kirjoitettiin leikkauksen jälkeen Burana ja Panacod joita yritin välttää ja hieroin jääpalalla leikkuskohtaa joka myös poisti turvotusta. ( Jäädytä vesi vaikka tyhjässä jogurttipurkissa, laita kangas jään ja ihon väliin ja hiero olkapäätä.
      Kyllä se aurinko sinullekin vielä paistaa kun aikaa kuluu.

    • Nyt 6 päivää leikkauksesta. Kivut vähenee päivä päivältä. Haavat on siistit. Turvotusta edelleen kovasti... Kylmää olen yrittänyt käyttää, mutta usein se tuntuu jotenkin pahalta.

    • Kenelläkään tuoreita kokemuksia vastaavan leikkauksen jälkeisestä kuntoutumisesta? Onko muilla tullut ongelmaksi jäätynyttä olkapäätä? Koskahan pääsee takaisin autonrattiin? Nyt olkapää on ollut ara, mutta ei varsinaisesti särje. Kaikki horjahtelut yms tuntuu pahalta kun väkisinkin pääsee silloin liikkumaan vähän.

      • toivonsinulleparasta

        Pehmytkudoksen paraneminen vie oman aikansa. Itse jouduin käyttämään 6 viikkoa tukityynyä käden ja vartalon välissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe