Lääkkeen vaihto

Lääkkeenvaihto

Hei.

Kerkesin syömään seronilia 2 vkoa, ja lisäksi on ollut käytössä abomox rauhoittamaan. Nyt maanantaina vaihdettiin lääkitys sertlaniiniin, ensin 4pvä puoli taplettia ja huomenna nosto 1 tablettiin.
Vaihdon syynä ettei alkanut tehoamaan tarpeeksi hyvin, alkuviikosta oli jo vähän kyllä parempi olla. Mutta nyt eilen ja tänään olleet todella tuskaisia päivä, ahdistaa ja pakko-oireet voimakkaat. Sivuoireita ei mielestäni muuten ole.
Onko kellään muulla vaihdettu lennosta noita kahta lääkettä ja kuinka kauan menee että sertlaniini alkaa edes vähän auttamaan?

8

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lääkkeenvaihto

      Siis tietenkin opamoxia, kirjoitusvirhe :)

    • Lääkkeenvaihto

      Onko kenelläkään kokemusta edes tästä sertraliinista? Tänään on kokonainen ja olo on ollut kauhee, ahdistanut ihan älyttömästi, tehnyt vain mieli itkeä, pakko-oireet vahvempina, ja semmoinen todella jännittynyt olo kokoajan. Olen ottanut tuota obamoxia rauhoittamaan mutta ei tuntunut sekään tehoavan tähän oloon :( Alkoi pelottamaan älyttömästi kuinka huonoksi tämä voi mennä :( Lääkäri määräsi silloin ma lisäksi vielä risperidonia mutta terapeuttini olis sitä mieltä ettei kannata tähän lääkkeen vaihtokohtaan ottaa lisäksi vielä sitäkin, nyt miettinyt että olisikohan siitä ollut sittenkin jotain apua....

      • ilmanniitäparempi

        Minua alkaa jo ahdistaa toi sun lääkityksesi. Niillä jo saa päänsä sekaisin.


      • Mahijfanci

        Jos haluat päästä lääkehoidosta, ehkä voisit olla ensin sairaalassa? Kiinalaiset hoitavat luontaiskeinoin. Itse pitäisi uskoa siihen, että apu löytyy ilman lääkkeitä. Psyyken hankaluudesta jonkun toisen kanssa kasvotusten juttelu, ehdotan yhä edelleen AA-ryhmää, kun siellä on kokemuksia.


    • Lääkkeenvaihto

      En siis halua päästä lääkehoidosta vaan toivon että tämä sivuoireena tullut alkuahdistus katoaisi pikaisesti ja olo tasaantuisi, uskon että ajan kanssa varmatikkin lääke auttaa pakko-oireisiin. Tiedän ettei pelkät lääkkeet auta vaan lisäksi tietysti on hoitona terapia. Toivoin vain kokemuksia vastaavista lääkkeenvaihdoista tai tästä lääkkeestä mitä nyt syön.

      • eikukaanvoitietää

        Eikö se todista sitä, että lääke ei sovi sinulle, kun aiheuttaa noin kurjan sivuvaikutuksen. Ihmiset ovat yksilöitä, eikä samat lääkkeet vaikuta jokaiseen samalla lailla.


    • Mööääää

      Itselleni ei sertralin sopinut, itkuisuus, ahdistus ja pakko-oireet pysyi. Nyt käytän seronilia, mikä on vähän paremmin tehonnut mutta ei tämäkään mikään hyvä lääke ole, pitäisi vaihtaa.

    • keskiikäinen_ahdistuja

      Itsellä ahdistus jonka yhtenä osana selkästi nämä pakkoajatukset. Tuli todella puskista varttuneemmalla iällä. Lääkkeeksi aluksi Opamox ja voin sanoa joka tuli tosi tarpeeseen. Ne jotka eivät ole tuollaista ahdistusromahdusta kokeneet niin älkää ihmeessä demonisoi noita lääkkeitä. Opamox on noista bentsoista lienee "vähiten koukuttavaa". jälkeen päin kun mietin niin eihän tuo ihan puskista tullut. Vaan aikaisemmin olin parantanut näitä ahdistuksia alkoholilla. Itse aloitin nyt setral lääkityksen (1/2 tablettia ekaviikko ) ja toinen viikko menossa. Ja oireet juurikin samat eli aloitus on ollut ja on vieläkin aika vuoristorataa. Opamaxia on kulunut taas 1-3 tablettia päivässä mutta meinaan katsoa että lähteekö tämä toimimaan? Itse kehoittaisin muita kohtalokavereita että nyt on väärä alkaa miettimään käyttääkö liikaa rauhoittavia. Olen hakenut tietoa netissä ja kirjottanut psykiatrin ja psykokologin kehoituksessa päiväkirjaa. Samoin olen urheillut ja tehnyt hengitysharjoituksia. Lisäksi ottanut iltaisin melatoniinia joka ihme ja kyllä on auttanut nukkumaan !
      Haluasin kuulla miten alkuperäisen viestin kirjottajalle kävi ja muita kohtalokavereita ja miten on ?
      Ja hei tästä taitaa tulla 2 viikkoon eka päivä ilman opamoxia!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe