Aihe

Hammaslääkis helpompi?

hampilöö

Onko hammaslääkis helpompi kuin lääkis? Palkat hammaslääkäreillä ja lääkäreillä aika samoissa, ellei hammaslekureilla jopa paremmat? Eli kannattaako hampaalle mennä mieluummin jos raha viehättää?

7

472

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • millimaa

   Ei ole helpompi. Toisaalta vaikeampikin, näppäräsorminen pitää olla.

   Jotenkin inhottaa tuollainen palkkavertailu. Molemmista saa hyvän toimeentulon. Jos voit valita, niin lääkäriopinnot tarjoavat enemmän vaihtoehtoja jatkossa. Lisää liksaa tulee työtunteja lisäämällä.

  • 6373582

   Kannattaa. Hyvä palkka, helpompi opiskelupaikka ja vieläkin parempi työllisyystilanne.

   Tilanne on seurausta siitä, että lahjakkaat nuoret pitävät lääketiedettä hohdokkaampana kuin hammaslääketiedettä. Vähän saman tapaan kuin nuoret eivät halua sankoin joukoin tilintarkastajiksi, vaikka työtilanne ja tuntipalkka ovat kilpailukykyisiä verrattuina lakimiehiin, joiksi puolestaan haluaa porukkaa jokaiselta lukioluokalta.

  • hammaspeikk0

   On helpompi. Paljon helpompi.

   Sanoohan sen jo järkikin, kun yleislääkärillä on hallittavana koko keho ja hammaslääkärillä 10% siitä. Suussa ei montaa eri tautia ole, eikä niitä lääkkeilläkään hoideta. Tästä lähtee heti 2 todella laajaa osa-aluetta poissa, jotka yleislääkärien tulee hallita. Hammaslääkärithän myös viettävät koulutuksesta ison osan muovihampaiden kanssa leikkien, kun taas oikeat lääkärit opiskelevat sen ajan ahkerasti ja viettävät aikaa sairaalassa potilaiden kanssa.
   Sorminäppäryyttä voidaan tarvita, joo.. mutta historiassahan ensimmäiset hammaslääkärit ovat olleet partureita, joilla tätä näppäryyttä löytyy. Edelleen koulutus ei ole juuri tätä kummempaa. Kyllä jokaisella pora pysyy kädessä, ja sillähän suurinosa työstä tehdään.
   Palkka on hyvä, ja sehän onkin suurimmalla osalla se syy hakeutua tälle alalle. Helppo koulutus, tosin pari v pidempi kuin moni vastaava (ihme että miksi? Voisi supistaa reilusti) ja sitten hakemaan hyvää liksaa. Päivästä toiseen toistuu samat operaatiot, ja kun omat taidot loppuu niin sitten voikin lähettää hammasteknikolle (joka muuten on haasteellisempi monin osin) tai lääkärille/erikoishammaslääkärille, ja samallahan laskun summa pomppaa uusille luvuille.

  • HLK-PhD-student

   Hammaspeikk0 ei taida lainkaan tietää mistä puhuu; hammaslääkäriopinnot ovat haastavat, erityisesti opintojen kolme viimeistä vuotta ovat todella stressaavia ja kuluttavia, sillä jotta haluamme valmistua meidän tulee tehdä tietty määrä tiettyjä toimenpiteitä oikeille potilaille. Ensiksikin lähes kaikki toimenpiteet ovat haastavia ja vaativat hyvää sorminäppäryyttä mikä kyllä kehittyy opintojen myötä. Tämän lisäksi potilaat tulee saada viihtymään ja heillä tulee olla maksukykyäkin (hoidot maksavat opetusklinikassakin suomessa paljon), jotta he eivät häviä hoidosta ennen kuin kandi saa suoritusmerkinnät. Lisäksi opettaja-hammaslääkäreitä on opetusklinikassa vain rajallinen määrä joten heitä saa odotella hyväksymään hoidon välivaiheita; tässä jos missä kehittyvät sosiaaliset taidot kun yrität saada potilaan viihtymään tuntitolkulla. Toimimme itse omina sihteereinämme, hammashoitajina, suuhygienisteinä ja osittain myös hammasteknikoina ja otamme tämän lisäksi vastaan palautetta opettajilta ja huolehdimme jokaisen potilaamme hoidosta itse alusta loppuun kuukausien - jopa vuosien ajan. Lopulta kuitenkin kuluttava opiskeluvaihe tulee loppumaan ja saat erittäin mukavan ammatin ja henkisesti ja taidollisesti tulet kasvamaan opintojen aikana hurjasti, joten työelämään siirtyminen ei hammaslääkäreillä suomessa ole suurikaan kynnys. Sen sijaan lääkäreillä kynnys opintojen ja työelämän välillä on suurempi, sillä vastuu potilaista tulee heille ns. suurempana vyörynä vasta valmistumisvaiheessa (toki heilläkin kesätöissä ja opintojen loppuvaiheessa vastuuta).

   • HLK-PhD-student

    ÄLÄ kuitenkaan missään nimessä hakeudu alalle rahan vuoksi, sillä ala on liian suppea jotta voisit 5,5vuoden jälkeen todeta ettet pidäkään tästä yhtään. Tosin alalla on kuitenkin useita erikoisaloja, joten valinnanvaraa löytyy ehkä kuitenkin enemmän mitä moni aluksi luulee.

    Itse tykkään alasta valtavasti :)


  • Hammaslääkäriksi

   Jotta hammaslääkärinä viihtyy pitää tykätä aika toistuvasta tarkasta näpertämisestä ja tulla toimeen potilaiden kanssa.

   Lääkärin työssä on paljon enemmän erilaisia vaihtoehtoja. Hammaslääkärin homma on helpompi jos luontaisesti tarkka ja pitää rutiineista.

  • Lekurileikit

   Voiko olla luotaantyöntävämpää hommaa.. osa ihan bimbon oloisia, jos lääkikseen niin kerralla oikeaksi lääkäriksi vaan..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   14554
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   234
   3909
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   2399