Hammaslääkis helpompi?

hampilöö

Onko hammaslääkis helpompi kuin lääkis? Palkat hammaslääkäreillä ja lääkäreillä aika samoissa, ellei hammaslekureilla jopa paremmat? Eli kannattaako hampaalle mennä mieluummin jos raha viehättää?

7

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • millimaa

      Ei ole helpompi. Toisaalta vaikeampikin, näppäräsorminen pitää olla.

      Jotenkin inhottaa tuollainen palkkavertailu. Molemmista saa hyvän toimeentulon. Jos voit valita, niin lääkäriopinnot tarjoavat enemmän vaihtoehtoja jatkossa. Lisää liksaa tulee työtunteja lisäämällä.

    • 6373582

      Kannattaa. Hyvä palkka, helpompi opiskelupaikka ja vieläkin parempi työllisyystilanne.

      Tilanne on seurausta siitä, että lahjakkaat nuoret pitävät lääketiedettä hohdokkaampana kuin hammaslääketiedettä. Vähän saman tapaan kuin nuoret eivät halua sankoin joukoin tilintarkastajiksi, vaikka työtilanne ja tuntipalkka ovat kilpailukykyisiä verrattuina lakimiehiin, joiksi puolestaan haluaa porukkaa jokaiselta lukioluokalta.

    • hammaspeikk0

      On helpompi. Paljon helpompi.

      Sanoohan sen jo järkikin, kun yleislääkärillä on hallittavana koko keho ja hammaslääkärillä 10% siitä. Suussa ei montaa eri tautia ole, eikä niitä lääkkeilläkään hoideta. Tästä lähtee heti 2 todella laajaa osa-aluetta poissa, jotka yleislääkärien tulee hallita. Hammaslääkärithän myös viettävät koulutuksesta ison osan muovihampaiden kanssa leikkien, kun taas oikeat lääkärit opiskelevat sen ajan ahkerasti ja viettävät aikaa sairaalassa potilaiden kanssa.
      Sorminäppäryyttä voidaan tarvita, joo.. mutta historiassahan ensimmäiset hammaslääkärit ovat olleet partureita, joilla tätä näppäryyttä löytyy. Edelleen koulutus ei ole juuri tätä kummempaa. Kyllä jokaisella pora pysyy kädessä, ja sillähän suurinosa työstä tehdään.
      Palkka on hyvä, ja sehän onkin suurimmalla osalla se syy hakeutua tälle alalle. Helppo koulutus, tosin pari v pidempi kuin moni vastaava (ihme että miksi? Voisi supistaa reilusti) ja sitten hakemaan hyvää liksaa. Päivästä toiseen toistuu samat operaatiot, ja kun omat taidot loppuu niin sitten voikin lähettää hammasteknikolle (joka muuten on haasteellisempi monin osin) tai lääkärille/erikoishammaslääkärille, ja samallahan laskun summa pomppaa uusille luvuille.

    • HLK-PhD-student

      Hammaspeikk0 ei taida lainkaan tietää mistä puhuu; hammaslääkäriopinnot ovat haastavat, erityisesti opintojen kolme viimeistä vuotta ovat todella stressaavia ja kuluttavia, sillä jotta haluamme valmistua meidän tulee tehdä tietty määrä tiettyjä toimenpiteitä oikeille potilaille. Ensiksikin lähes kaikki toimenpiteet ovat haastavia ja vaativat hyvää sorminäppäryyttä mikä kyllä kehittyy opintojen myötä. Tämän lisäksi potilaat tulee saada viihtymään ja heillä tulee olla maksukykyäkin (hoidot maksavat opetusklinikassakin suomessa paljon), jotta he eivät häviä hoidosta ennen kuin kandi saa suoritusmerkinnät. Lisäksi opettaja-hammaslääkäreitä on opetusklinikassa vain rajallinen määrä joten heitä saa odotella hyväksymään hoidon välivaiheita; tässä jos missä kehittyvät sosiaaliset taidot kun yrität saada potilaan viihtymään tuntitolkulla. Toimimme itse omina sihteereinämme, hammashoitajina, suuhygienisteinä ja osittain myös hammasteknikoina ja otamme tämän lisäksi vastaan palautetta opettajilta ja huolehdimme jokaisen potilaamme hoidosta itse alusta loppuun kuukausien - jopa vuosien ajan. Lopulta kuitenkin kuluttava opiskeluvaihe tulee loppumaan ja saat erittäin mukavan ammatin ja henkisesti ja taidollisesti tulet kasvamaan opintojen aikana hurjasti, joten työelämään siirtyminen ei hammaslääkäreillä suomessa ole suurikaan kynnys. Sen sijaan lääkäreillä kynnys opintojen ja työelämän välillä on suurempi, sillä vastuu potilaista tulee heille ns. suurempana vyörynä vasta valmistumisvaiheessa (toki heilläkin kesätöissä ja opintojen loppuvaiheessa vastuuta).

      • HLK-PhD-student

        ÄLÄ kuitenkaan missään nimessä hakeudu alalle rahan vuoksi, sillä ala on liian suppea jotta voisit 5,5vuoden jälkeen todeta ettet pidäkään tästä yhtään. Tosin alalla on kuitenkin useita erikoisaloja, joten valinnanvaraa löytyy ehkä kuitenkin enemmän mitä moni aluksi luulee.

        Itse tykkään alasta valtavasti :)


    • Hammaslääkäriksi

      Jotta hammaslääkärinä viihtyy pitää tykätä aika toistuvasta tarkasta näpertämisestä ja tulla toimeen potilaiden kanssa.

      Lääkärin työssä on paljon enemmän erilaisia vaihtoehtoja. Hammaslääkärin homma on helpompi jos luontaisesti tarkka ja pitää rutiineista.

    • Lekurileikit

      Voiko olla luotaantyöntävämpää hommaa.. osa ihan bimbon oloisia, jos lääkikseen niin kerralla oikeaksi lääkäriksi vaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe