Aihe

mopo lähtenyt käsistä.. mistä apua?

ssgsgsggsgs

Asun porissa, olen työssäkäyvä mies. työtä alkoholi ei vielä häiritse. mutta tällä kaavalla se tulee niin tekemään.. mihin pitää mennä keskustelemaan ja mistä saa antabus kuurin? työterveyslääkärille en halua mennä..

ja tiedän että antabus kuuri ei ole avain onneen,, mutta auttaisi ehkä alkuun

7

292

  Vastaukset

  • Ota yhteyttä Minnesota-klinikkaan. Kävin juuri infon, kun läheinen oli hoidossa. Huippuhoito tähän voimakkaaseen ja yhteen suuntaan etenevään sairauteen.
   Tarkistapa Jellinekin käyrä
   http://sivustot.net/jellinek/
   Vaikka ei vielä työtä häiritse, niin voi olla jo pitkällä, ja alasmeno on sitten nopeaa.
   Hyvä kun uskallat myöntää, rohkeutta eteenpäin!!!

  • Alkoholisti kuvittelee ettei vaiva työtä häiritse. Toivottavasti sinun kohdallasi asia on todellakin vielä niin. Olet mahdollisesti ajoissa liikkeellä. Hyvä niin.

   Ystävät, kotiväki ja myös työkaverit ovat silti saattaneet jo jotain huomata.
   Itse ollaan usein juuri se viimeinen joka muutoksen huomaa ja sekin tapahtuu vasta kun tervehdyt. Kyllä alkoholismi kaikkeen oloon ja jaksamiseen vaikuttaa, niin päässä kuin muuallakin kehossa.
   En tiedä mistä olisi viisainta apua hakea. Sehän siinä ongelma onkin. Työterveyteen ei ihan ekaksi ainakaan ajatella mentävän. Se on ikävä umpikuja.
   Mielenterveystoimistojen päihdepuolelle???? Salaaminen taitaa olla vaikeaa. Ainut on jos sais diagnoosin masennuksesta aluksi. Lääkäriltä ei silti kannata alkoholismia peitellä siinäkään tapauksessa.

  • Hieman viiveellä tulee tämä vastaus, toivottavasti ongelma on jo ratkennut ?

   Porin kaupungin nettisivuilta löytyy tietoa http://pori.fi/perusturva/psykososiaaliset/aikuistenvastaanotto.html
   Lisäksi löytyy myös A-klinikka http://pori.fi/perusturva/psykososiaaliset/a-klinikka.html
   Molemmista saanee antabusreseptin. Uskoisin, että myös muuta (keskustelu-)apua saa paremmin kuin terveyskeskuksesta. Henkilötietonsa joutuu tietenkin antamaan, mutta ei tiedon käynnistä pitäisi työpaikalle kulkeutua. Jos sinulla on lapsia, taitaa lastensuojeluun mennä aina tieto (saatan olla väärässä).

   Nimettömästi vertaistukea voi hakea ainakin http://www.a-kiltapori.fi/ tai www.aa.fi

   Nuo voivat olla entisten tenu-ukkojen fraasien ja muisteluiden täyttämiä hyödyttömiä jutusteluja, tai sitten arvokasta apua. Vaikka olisi itse hiljaa, tulee omaa ongelmaa hahmotettua.

   Verkossa löytyy mm. www.paihdelinkki.fi (keskustelua, tietoa)

   Valitettavan monia toipuneita alkoholisteja vaivaa jonkinlainen fanaattisuus, ja vain se oma tapa raitistua nähdään ainoana mahdollisuutena. Kannatta siis käyttää lähdekritiikkiä, myös tätä lukiessa.

   Tuo Minnesota-hoito on yksityinen bisnes. Jos se olisi kaikille pelastus, kunnat varmasti maksaisivat kalliin hoidon kaikille alkoholiongelmaisille. Paikan pyörittäjän puheet edustavat pahimmillaan tuota fanaattisuutta ja yksisilmäisyyttä.

  • "Tuo Minnesota-hoito on yksityinen bisnes. Jos se olisi kaikille pelastus, kunnat varmasti maksaisivat kalliin hoidon kaikille alkoholiongelmaisille. "

   Kunnathan nimenomaan eivät toimi rationaalisesti. Vai oletko joskus kuullut jonkun kunnan toimineen jossain asiassa ennalta ehkäisevästi, siis silloin kun toimiminen olisi vielä tullut halvemmaksi. Kunnathan nimenomaan reagoivat ja toimivat sen mukaan, mikä niille näyttäisi lyhyellä tähtäimellä olevan edullisinta.
   Siksi "Repa" pistetään mielummin oman kunnan A-klinikalle omaan päihdekuntoutukseen, jo seitsemännen kerran.

   Suomessahan päihdepolitiikalla hoidetaan vain tilastoja, eikä alkoholisteja. Satoja miljoonia euroja poltetaan vuosittain täysin turhaan harrastelijoiden puuhasteluun. Rahaa siis päihdehuoltoon kyllä kuluu, mutta tulosta ei vaan synny.
   Näin mennään vaikka kaikki tieto toimivasta alkoholismin hoidosta olisi Suomessakin olemassa, esim. eräällä "fanaattisella ja yksisilmäisellä" paikan pyörittäjällä.

   • Voisitko esittää tuon Minnesota-hoidon tuloksista jonkin tutkimuksen? Kaikkien hoitomuotojen käyneiden joukosta löytyy onnistujia ja epäonnistujia. Olen tavannut myös Minnesota-hoidon käyneitä, jotka ovat palanneet pullon ääreen.

    Eli puolueettomasti tutkittuja numeroita tiskiin, jos sellaisia on, kiitos.


   • Onhan hoidon tuloksista tutkimuksia vaikka kuinka paljon. Google on kaikessa tiedon löytämisessä hyvä.


   • EiAinaVäärässä kirjoitti:

    Voisitko esittää tuon Minnesota-hoidon tuloksista jonkin tutkimuksen? Kaikkien hoitomuotojen käyneiden joukosta löytyy onnistujia ja epäonnistujia. Olen tavannut myös Minnesota-hoidon käyneitä, jotka ovat palanneet pullon ääreen.

    Eli puolueettomasti tutkittuja numeroita tiskiin, jos sellaisia on, kiitos.

    Ainakin Oulun yliopistossa on väitelty Minnesota-mallisesta hoitomuodosta.


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16833
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   13971
  3. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   127
   7891
  4. Helsinkiläiset köyhtyvät vauhdilla, syy vuokralla asuminen

   Helsingissä on erikoinen muutos, nuoret aikuiset tulevat olemaan "varattomampia" kuin aikaisempi sukupolvi. Syy on asuntojen erittäin korkea ostohinta
   Helsinki
   219
   6883
  5. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1788