Hoitokodin veret seisauttava tulos, 36% lv:sta.

länsirintamaltaeiuutta

Ketjun, “Ukilaisen yrittäjän kiskonta”, ja sen viimeiset postaukset eivät sinänsä liity enää otsakkeeseen. Vaikkakin samoja henkilöitä toimii ristiin molempien yrittäjien yritysten hallituksissa. Otsakkeen tapaus on oikeudessa käsitelty, korvausvaatimukset esitetty ja ne myös maksettu. Korvaustuomio on siis tältä osin sovitettu. Ketjun toinen tapaus sen sijaan ansaitsee tämän kirjoittajan osalta pienen tiivistelmän oman otsikon alle.

Sosiaalisesta mediasta on tullut vääjäämättä osa mediaa. Sitä kehitystä ei kukaan voi enää muuttaa. Ikävät ja mahdollisesti kiusallisetkin asiat tulevat julki. Tosin aiemmin mainitusta ketjustakin on selviä faktoja poistettu. Se indikoi sitä, että joku ei toivo niiden olevan julkisia.. Nyt ne luvut, mitä täälläkin on esitetty, ovat Hoitokoti Reimari Oy:n osalta päätyneet printtimediaan. Ei tosin kaikki, mutta loputkin ovat julkisista dataa. Niiden pohjalta kukin voi tehdä objektiivisesti perusteltuja johtopäätöksiä. Näin myös sidosryhmien virkamiehet ja -naiset sekä muut asianosaiset.

Täällä ei ole esitetty epämääräisiä syytöksiä. Täällä on todettu vain olemassa olevia faktoja ja sitä, missä suhteessa ne asettuvat yleiseen käytäntöön, normistoon ja lainsäädäntöön. Hoitokoti Reimari Oy on asetettu vertailussa suhteessa toimialan yleiseen tasoon. Itse asiassa vertailu on tehty suhteessa toimialan yläkvintiilin tasoon, jotta lukujen ja niistä tehtävien johtopäätösten legitimiteetti olisi mahdollisimman relevantti.Yleensäkin ihmisiä kiinnostavat asiat, jotka poikkeavat huomattavan paljon keskimääräisestä.

Hoitokoti Reimari Oy ja sen yhteydessä esitetyt faktat ( ei-salaiset/julkiset) ovat lyhyesti seuraavat:
Hoitokoti Reimari Oy on osa Liikunta Salin Oy konsernia. Reimarin tulos vuonna 2016, 837 377 euroa. Liikevaihto 2016, 2 325 160,22 euroa. Tulos verojen jälkeen 670 300,98 euroa, josta maksettu osinkona 650 000,00 vuonna 2017. Osingon saajina oli yksi luonnollinen henkilö. Hoitokoti Reimarin työntekijämäärä oli 21 vuonna 2016. ( Lähde: Asiakastieto.fi, PRH-Virre)

Keväällä 2017 Hoitokoti Reimari Oy joutui maksamaan työntekijälleen palkkasaatavia korkoineen vuosilta 2012-2017 n. 50 000 euroa. Saatavat koostuivat mm. palkanlisistä, lomakorvauksista, matkakustannusten korvauksista ja kaikkien edellä mainittujen saatavien viivästyskoroista. ( Lähde: Kahden Turkulaisen asianajotoimiston hyväksymä ja sähköisesti 31.05.2017 allekirjoittama korvausvaatimus).

Hoitokoti Reimari Oy on käyttänyt asukkaitaan työtehtävissä, kuten ulkoalueiden hoidossa ympäri vuoden, yleisten tilojen siivouksessa, asukasaterioiden valmistuksessa keittiötehtävissä pitkäaikaisesti ym. konserniin kuuluvien yritysten aputoiminnoissa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sosiaalihuollon korkean virkamiehen mukaan tällainen käytäntö on “erittäin huolestuttavaa”. ( Lähteet: E.Salin, opinnäyte 2014, Theseus. Aluehallintoviraston virkamiehen kirjallinen kannanotto 2016 sekä työntekijä- ja asukaskertomukset).

Tähän kun lisätään se verkkolähteistä todennettava fakta, että edellä mainitun liikevaihdon kokoluokan omaavien mielenterveyskuntoutujien asumispalvelu- ja työtoimintayksikköjen työntekijämäärä on lähes poikkeuksetta 28-32 jopa yli, ja se, että hoitokodin asukkaat maksavat asumisestaan vuokran eri yhtiölle ( KOY Ukin Nuorisokoti), ja se, että hoitokodin tilinpäätöksessä liiketoiminnan muut tuotot ovat vain 21 098,21 euroa, voidaan tulosta perustellusti lähemmin tarkastella.

Yrittäjän, joka laiminlyö työntekijänsä palkanmaksuvelvollisuutta esitetyn törkeällä tavalla , pitäisi olla tietoinen, että silloin aletaan asiayhteyden muitakin legitimiteettejä selvitellä perusteellisemmin. Tämä on tämän yrityksen kohdalla realisoitunut. Ja hyvä niin.

23

3659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muusuomi

      Kylläpäs näät vaivaa pommittaaksesi tätä Salinia. Mistä taas tiedät noin varmasti asukkaita käytettävän mm. siivoustöissä varsinkin, kun tuo gradunkin tekijä on Salin? Tai mistä syöveristä löysit ja jaksoit etsiä nuo asianajajien allekirjoittamat paperit? Ettei vain olisi oma lehmä ojassa? Vai kannatko kaikkia huijareita vastaan yhtä paljon kaunaa?

    • Jakke74-

      3 kk Uudessakaupungissa asuneena en voi kun ihmetellä miten voi olla totta. Meinasin vahingossa mennä kyseisten saliinien vuokra-asuntoon mutta netistä asioita tarkastellessa muutin mieleni hyvin nopeaan. Netistä ei paljoa positiivista kyseisistä henkilöistä löydy silloin myös tutustuin juttuihin hoivakoti yrittäjä vesasta ja nyt tutustunut uusikaupunkilaisiin niin saanut jutuille vielä naamatusten lisä selvennystä. Onko tosissaan uusikaupunkikin näin korruptoitunut että Jotku rikolliset pystyvät tekemään mitä tahtovat ja kaupunki vaan ylistää

    • Aarnio5555

      Mikäs tyhjäpää sinä olet muusuomi kun rikollisia niin kovin puolustat. Sinulla näyttää olevan lääkkeet otettu ja reilusti niin reilusti että sitä pitää tynnyreittäin tuoda. Taidat olla samaa rikollisporukkaa

      • muusuomi

        En missään vaiheessa kiistänyt Salinin roistoutta. Todisteiden valossa hänhän on pahemman luokan rikollinen. Ihmettelen vain yhden ja saman kirjoittajan intoa ja yritteliäisyyttä yhä uudestaan ja uudestaan tehdä hänelle mahdollisimman paljon hallaa ilman omia tarkoitusperiä...


      • minkätaakseenjättää

        Voisitko? vai etkö voi sinä muusuomi osoittaa vähän myötätuntoa näille jotka ovat joutuneet kärsimään tämän ahneen yrittäjän toimesta,näyttää siltä että kannat vain huolta tästä yrittäjästä ja kannat kaunaa näille henkilöille jotka tästä asiasta kirjoittavat.Eiköhän jo sinunkin pitäisi katsoa siihen peiliin,ei tartteiskun vain vilkaisat niin näkisit mitä olet saanut aikaan.Ei näitä yksi ihminen ole huvikseen kirjotellut niinkuin haluaisit asian ymmärtää,vaan meitä on tässä kymmeniä jotka haluaa tuoda nämä törkeät väärinkäytökset esille ja hyvä näin.


      • tämäsuomi
        muusuomi kirjoitti:

        En missään vaiheessa kiistänyt Salinin roistoutta. Todisteiden valossa hänhän on pahemman luokan rikollinen. Ihmettelen vain yhden ja saman kirjoittajan intoa ja yritteliäisyyttä yhä uudestaan ja uudestaan tehdä hänelle mahdollisimman paljon hallaa ilman omia tarkoitusperiä...

        "Karpolla" on asiaa. Ei siinä sen kummempaa.


    • Kaikkikotiin

      Toivottavasti työntekijät Reimari saa super isot bonukset, ovat sen ansainneet😃😀😂

    • eiurheilupsykologi

      Vihdoinkin edes joku ymmärtää ( Kaikkikotiin), mikä kokonaisuuteen liittyvän monen kommentin implisiittisenä funktiona on myös olemassa. Todellakin isot bonukset. ja hyvänä lähtökohtana vähintään 8 000- 12 000 euroa / työvuosi / työntekijä. Eikä tässä vielä kaikki. Lisäksi työtoiminnassa oleville, yrityksen liiketoiminta-alueisiin kuuluviin ja niihin osallistuneille asukkaille bonuksena 2 000-3 000 euroa / vuosi / asukas. Nähtäväksi jää, onko yrittäjässä ns. munaa ja miestä hoitaa homma kotiin. Lukeeko selkärangassa nykyisen Nokian tilalla joskus Steinless Steel. Jotenkin vain epäilen, että bonukset valuvat lopulta nepotismin hengessä isompiin ja ahneimpiin suihin.

    • nemoaetsimässä

      Eiköhän olisi järkevintä tehdä asiasta tutkintapyyntö ja katsoa miten käy mahdollisessa oikeudessa. Siinä saataisiin oikeutta väärin kohdelluille eikä tarvitsisi itkeä tätä asiaa täällä. Vai onko tosiaan kyseessä pelkkää yrittäjän sabotoimista? Kirjoittajalla taitaa olla jotain henkilökohtaista osallisuutta asian suhteen...

    • lentäjänpoika86

      Nimenomaan. Miksi tarvitsee täällä nillittää ikään kuin tarkoituksena poliittisesti murhata kyseinen Salin? Tumputatteko te yksin kotona, kunhan vai saatte käydä ensin huutamassa maailmalla Vesa Salinin olevan alimmasta helvetistä. Nautitteko te toisen kärsimyksestä huolimatta siitä, että hän olisi itsekin sitä aiheuttanut? Potkitteko joukolla maassa makaavaa puolustuskyvytöntä?

    • jumalanedessä

      Uusi lainsäädäntö tarvitaan, siitä voidaanko asumistukiasukasta tai mielenterveyspotilasta asumistukiasunnossa pitää "osakkeena" .

    • rehelliset

      Vedit nyt sitten poltiikankin tähän,no se ei juuri muuta ei sillä saada tapahtunutta tosiasiaa tekemättömäksi .Ymmärrän että yrittäjällä joka on jäänyt kiinni näistä edellämainituista muihin ihmisiin kohdistuvista väärinkäytöksista haluaisi vaientaa aiheesta tietävät ja kirjoittavat. Ikävä kyllä hänen osaltaan tämä sosiaalinen media on tätäpäivää,ja tieto mikä siellä liikkuu on virallistakin tietoa virallisempaa ja tarkempaa .Muistan kun lapseni vei paikalliseen kauppaan limsapulloja, pulojen vastaanottaja nappasi puolet rahasummasta omaan taskuun.Soittaessani sinne ja kysyessäni pullotvastaanottanutta aina se oli lähtenyt jonnekkin siis oli järjestelmällistä toimintaa heiltä.Maksoin puuttuvat pullorahat lapsille ja kielsin heitä asioimasta liikkeessä,ikävä kyllä sillon ei ollut tätä mediaa jossa olisi voinut varoittaa kanssaihmisiä kaupan inhottavasta toiminnastaan.Voin olla tyytyväinen olen voinut kasvattaa lapseni rehellisiksi, ovat kunniallisissa töissä eivätkä ole omaksuneet tälläisiä ikäviä juttuja.

    • kortitpöytään

      Olisikko syytä perustaa niinsanottu"TOTUUSKOMISSIO"joka tutkisi puolueettomasti näitten veljesten /isän toiminnat ja toimintatavat,onhan se selvää että ei porukka täällä ihan omiaan kirjottele ja keksi juttuja kun vielä osa näistä rostauksista ei näy kestävän päivänvaloakaan.

    • ohikulkija2

      Tehy lehden ihmiset osiosta löytyy jotain asiaan liittyvää.
      (suoran linkin laittaminen oli näköjään sääntöjen vastaista)

      • koijaritkuriin

        Käsittämätöntä touhua yrittäjältä. Yrittäjälle annettu useaan otteeseen mahdollisuus korjata tilanne, mutta ei, niin ei. Eikö näitä "bisnismiehiä" todellakaan saada kuriin. No onneksi jotkut sentään pistävät jauhot suuhun näille koijareille.


    • näinseonnähtävä

      Hieno asia ammattiosastolta ja Jyrkiltä,luulisi että yrittäjä osaisi ottaa opikseen ja korjaisi ne muutkin vääryydet mitä hän on aiheuttanut ahneudellaan näille muille hälle uskotuille asukkaille.Minäkin uskoin että V.S olisi vähän-niinkuin toista maata mutta en usko tämänjälkeen enää,kyllä se vain on niin että ei se omena kauas puusta tipu.Olisihan Jyrki voinut maksattaa heillä korot ja muut kulut mitä hän on joutunut V.S toimesta kärsimään.( Jos saatava olisi ollut heillä niin he osaavat kyllä kikkailla maksun moninkertaisena itselleen oikeudenkäyntien , ulosoton ja korkojen kautta niinkuin on aina nähty.)

      • Prääsänpojat

        Näinseonnähtävä, tunnen tapauksen ja siihen liittyvät kiemurat hieman paremmin. Työntekijä on saanut apua usealta eri taholta, niin ammattiosastolta kuin muiltakin yrittäjän toimintamalleihin kyllästyneiltä ihmisiltä. Apua ja vihjeitä on tullut yllättäviltäkin tahoilta. Siksi materiaalia on ollut paljon, joka olisi tietenkin tullut julki, jos yrittäjä olisi lähtenyt käräjätielle. Kaikki materiaali on edelleen tallessa ja tarvittaessa sitä käytetään. Itsekin olen tutustunut siihen niiltä osin kuin se on mahdollista. Yrittäjähän tarjosi salaista sopimusta, niin kuin artikkelissakin mainitaan. Viiden vuoden salaus uhkasakkoineen. Kaikki , jotka eivät aivan puusilmiä ole, ymmärtävät, mitä työnantaja tällä haki ja yritti.

        Yrittäjä ymmärsi, että käräjäoikeuden paperit eivät ole salaisia eikä hänellä ollut muuta mahdollisuutta kuin sopia. Sopimuspaperiin yrittäjä vielä halusi maininnan, että työehtosopimuksen tulkinnat ovat ristiriitaisia, erityisesti yötyön osalta.Käsittääkseni perin raskauttavaa tekstiä yrittäjän TES:n tulkinnasta ja kertoo vain siitä, että ei osata/haluta/pystytä kohtaamaan ja myöntämään omia virheitä edes kalkkiviivoilla. Ja mitä korkoihin tulee, niin yrittäjä joutui maksamaan korkolain mukaiset viivästyskorot jokaiselle kertasaatavalle täysimääräisinä. Myös asianajokulut yrittäjä luonnollisesti joutui maksamaan. Oikeudenkäyntikuluilta yrittäjä säästyi, kun halusi sopia. Ne olisivat luultavasti olleet suuremmat kuin varsinainen korvaussumma sivukuluineen.

        Asia on nyt mitä suuremmassa määrin julkinen. Tällainen peli ei vaan ns. vetele. Tätä yrittäjä ei käsittääkseni ymmärtänyt, lähtiessään polkemaan sellaisen työntekijän oikeuksia, joka ei kumartele väärinkäytösten edessä. Ymmärtääkseni tietyt asiat ovat vielä menossa eteenpäin viranomaissyyniin. Se, että laiminlyö palkanmaksuvelvollisuuttaan näin räikeästi, on sakkotuomiolla sanktioitu teko. Odotan itsekin sitä mielenkiinnolla, sillä näin isot ja härskit palkanmaksun laiminlyönnit eivät ole kovin yleisiä ja ansaitsevat kyllä maksimaalisen julkisuuden. Luonnollisesti olen konsultoinut työntekijää ennen tämän kirjoittamista.


    • SuomenKristityt

      Tuosta hävisi UpiT:n kirjoitus parissa tunnissa. Mitähän sääntöjenvastaista siinä oli? Tuolta Tehyn sivuilta löytyy siis enemmän tästä asiasta. Googleen vaikka hakusanaksi Tehy 50000€.
      UpiT mainitsi myös finder.fi:n. Sieltä löytyy V ja S Salinien firmoista, joita on kymmeniä, enemmän tietoa.
      Huomiota herättää se että miten joillakin firmoilla ei ole muita taloustietoja, mutta firma on tuottanut esim. 90000€:a voittoa. Miten se on mahdollista? Ja osassa Salinien firmoja on osakkaina/firmassa muuten mukana myös kirjanpitäjä ja juristeja. Eivätkö tällaiset ammattilaiset vihjanneet että milloin mennään hieman lain väärälle puolelle. Tai miten käy jos käry käy, niinkuin nyt.
      Vai onko nuo henkilöt juuri siksi mukana. Herättää hieman ajattelemista näiden henkilöiden toiminta.
      Yrityksiä veljeksillä on siis kymmeniä, osa taitaa olla "pöytälaatikossa" kun ei ole mitään taloudellista toimintaa.
      Kuka täältä nyt tahtoo poistaa kirjoituksia joissa ei ole mitään perätöntä tietoa?
      Vai eikö tietyistä Ukilaisista saisi sanoa mitään pahaa.

    • teekutsuisäntä

      Suomenkiristityt ja UpiT. Olisihan se elämä vallan kauheaa, jos olisi sellaisia asioita, joita pitäisi koko ajan julkisuudelta varjella ja kytätä tämänkin palstan kirjoituksia tunnin välein. Kaikki töppää ja niistä selviää avoimuudella., jos haluaa. Eikö vain?

      Joka tapauksessa yleisenä ohjeena niille, jotka haluavat katsoa ihan kenen tahansa yrityskytkökset on seuraava. Laitatte google-hakuun etsimänne henkilön etu- ja sukunimen sekä kirjoitatte lisäksi samaan hakuun, yritystele. Haku antaa yleensä ensimmäiseksi tulokseksi henkilön nimen ja kyseisen sivun. Yleensä siinä on vielä henkilön toinenkin etunimi mukana, jos tällä sellainen on. Siitä kun klikkaa sivuille, on henkilön kaikki sellaiset yritykset nätisti heti ensimmäisenä listattu allekkain, missä henkilö on päättävässä asemassa. Sieltä poimii joko yritysten nimet tai Y-tunnukset ja syöttää ne joko asiakastiedon tai finderin sivuilla hakukohtaan. Sivut eroavat hiukan toisistaan, mutta palvelevat asiaansa. Sieltä löytyy myös muut hallituksen jäsenet , päättäjät, tulokset, liikevaihdot ja henkilöstömäärät kootusti jne. Jos haluaa tarkempaa tietoa, saa sen maksua vastaan samoilta sivuilta.

      Tässä viestissä ei ole mitään suomi 24 sääntöjen vastaista edes subjektiivisen tulkinnan pohjalta. Jos tämä häviää, niin jollakin on ilmeisesti silloin iso henkilökohtainen ongelma.

    • ahneahmatti

      Kyällhän uudestakaupungista hienoja ja hyviäkin asioita löytyy,onhan täällä rehellisiä ja mukaviakin ihmisiä joittenkanssa kyllä tulee juttuun mutta on sitten näitä ahneita,esim. isännöitsijät jotka vie taloyhtiön ja asukkaiden rahat.Sitten on tämä salinin kopla joka on vuosikymmeniä toiminut torkeästi esittänyt omaavansa jonkinlaisia kristillistemokraattisia arvoja ja saanut ihmiset uskomaan ja luottamaan heihin itseensä,siitä on olut sitten helppo uskotella ja niinkuin tälläiset ihmiset sitten toimivat ahneuksissaan vievät lähimmäiseltään leivän suusta ja sukat jalasta.Näistä asioistahan voisi kirjoittaa jo paksun kirjan mitä täällä kaupungissa on sattunut ja varmaankin tulee se tehtyä.

    • Ennustajaeukko

      Mehiläinen osti Vakka-Suomen lääkärikeskuksen koko osakekannan. Odotettavissa voi olla muitakin kauppoja. Esimerkiksi 1.05 miljoonan euron tuloksen vuonna 2017 tehneen yrityskokonaisuuden myyntiä on näinä aikoina vaikea vastustaa.

    • Anonyymi

      Jos kerta oot noin kateellinen nii perusta oma hoitokoti ja Kato miten pärjäät. Ei ole ollu salineilla helppo alku ku nollasta aloitetaan firma firman perustaminen ei oo koskaa helppo ja riskejä on

      Onneksi salinit on pärjännyt eikä firma oo kaatunut niinku mono hoitokoti tänäpäivänä
      Yks ero Salinin hoitokodissa on se että vesa tekee sydämellä työtään ja aidosti välittää nuorista.

      Se mitä esm jyrki v on tehnyt nii on väärin salinia kohtaan ja salinin maksanut sen takia ku Jyrki on kiristänyt

      Se että toisella on 2mil liikevaihto ei tee rikollista ja salinit tekee paljo myös hyvääntekeväisyytä ja sponssaa nuoria esm urheilussa.

      Tunnen veskun henkilökohtaisesti ja nämä mitä täälä jauhetaan nii ei pidä paikkaan....

    • Anonyymi

      Ei se riitä että tuntee henkilön ja vaikka tuntee henkilön henkilökohtaisesti ,täytyy nyös tietää asioita josta antaa lausuntoja ja jos antaa lausuntoja pitää pitää huoli että lausunnot eivät ole niinsanottuja perseennuolemistarkoituksessa annettu vääristeltyjä myötätunteenilmaisuja.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe