Vinkkejä kaivataan

ihankohtaauringossa

Noin kuukauden päässä häämöttää matka Dominikaaniseen tasavaltaan. Kaipaisin käytännön vinkkejä lapsiperheelle. Mitä valuuttaa kannattaa ottaa mukaan, euroja vai dollareita? Missä rahaa kannattaa vaihtaa paikan päällä? JPitääkö pesoja olla vaihdettuna jo valmiiksi, jos on vaihtoehtoja, kannattaako maksaa euroilla/dollareilla vai pesoilla?
Millainen hintataso on? Löytyykö rantalelut ym. tarvittavat hotellialueiden läheltä? Entä apteekit?
Kannattaako retket ostaa paikan päällä ja millaisia kokemuksia on retkistä (mukana 5 ja 6 vuotiaat lapset)? Mitä suosittelette?
Hyviä shoppailupaikkoja, nähtävyyksiä/kokemuksia?
Kaikki hyödyllinen tieto otetaan vastaan :).

5

649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haahuilija00

      Rahaa kannattaa vaihtaa valmiiksi jonkun verran ja dollaritkaan ei pahaa tee. Paikan päällä on pankkeja ja joissakin hotelleissa voi vaihtaa mutta kurssi on huonompi. Ostaa kannattaa pesoilla kun muuten turistilisä tuplaantuu. Tenavien viihtymiseen vaikuttaa hotelli aika pitkälti. Retkistä en osaa sanoa kun kerran olen vaan käynyt ja mihin päin olette menossa? Jos menette Puerto Platan seudulle niin Isabel del Torres vuorelle kannattaa mennä köysiradalla jos on suotuisa keli (näkyvyys).

    • ihankohtaauringossa

      Kiitos vastauksesta. Puerto Plataan ollaan menossa. Edelleen kaikki vinkit ovat tervetulleita. Esim. miten liikkuminen oaikan päällä onnistuu, onko taksit, bussit turvallisia. Uskaltaako jalkaisin liikkua hotellialueiden ulkopuolella tutustumassa ympäristöön? Aikoinaan käytiin Venezuelassa Isla de Margaritalla ja siellä hotellin muurien päällä oli piikkilangat ja lomailu keskittyi monilla hotelleihin... Löytyykö perinteiset mcdonaldsit tms, jos all inclusive alkaa kyllästyttää ja lapsille pitää saada syömistä :D. Millainen hintataso on noin yleensä? Onko kokemuskia kalastusretkistä, ratsastusretkistä, saariretkistä?

    • Taas_sinne

      Heps. Olimme perhelomalla Sosuassa ensimmäisen kerran v. 2000 ja sen jälkeen olen kulkenut siellä aina kun olen päässyt ja nyt Joulukuussa menen jälleen.
      Hyvä oleskella lasten kanssa. Nykyisin ei juurikaan kannate vaihtaa rahaa kuin vasta paikan päällä ja euroilla saa yleensä parhaan hinnan ja eurokolikoilla pääsee kyllä kentältä hotellille ja rahanvaihtoihin.
      Liikkuminen paikalliseen tapaan hauskaa ja ainakin lapset olivat siitä innoissaan. Koskaan ei ole tarvinnut pelätä sen enempää kuin Suomesssakaan, mutta en missään nimessä menisi all inclusiveen koska paikalliset ruuat jäävät silloin nauttimatta.
      Ihmisiin helppo tutustua ja ovat avuliaita ja jos on lapsia matkassa niin aina vaan paranee kohtelu. Niin köyhää ihmistä ei siellä ole ettei auttaisi ja neuvoisi pulaan joutunutta kulkijaa.

    • Puertoplatana

      Puerto Platassa ostokset kannattaa tehdä Sirenassa tai Jumbossa, riippuen mitä hakee. Pankkiautomaatilta rahan nostaminen on tällä hetkellä edullisin "vaihtotapa". Puerto Platassa on pieni Burger King ja Domino's pizza. Suosittelen visiittiä Kaffe-ravibtolaan, joka on keskuspuiston lähellä. Puerto Platassa toimii Uber, muuten kaikki taksit kannattaa neuvotella etukäteen. Hotellin taksit ovat törkeen hintasia, joten taksi kannattaa etsiä vähän hotellin ulkopuolelta tai sit ladata uber matkapuhelimeen. Lähellä on 27 vesiputousta, jonne voi tehä omatoimiretken esim. taksilla. http://www.27charcos.com/. Retkien hinnat on lähes samat kaikilla operaattoreilla. Amfiteatterilla on lasten keinuja ja kiipeilytelineitä, linnoituksen lähellä maleconin päädyssä.

    • wuhuuu1

      paras ja halvin tapa liikkua on vuokrata auto ja ajella minne tykkää.. uurenkarheen katumaasturin vuokraa 30e päivä ja bensa ei maksa paljoo mitään.. ei mitään yyybereitä tai takseja ne kannattaa jättää amatööreillle :) ja jos shoppailla halajaa kannattaa suunnata santiagoon.. about 40 km puerto platasta ..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe