Vinkkejä kaivataan

ihankohtaauringossa

Noin kuukauden päässä häämöttää matka Dominikaaniseen tasavaltaan. Kaipaisin käytännön vinkkejä lapsiperheelle. Mitä valuuttaa kannattaa ottaa mukaan, euroja vai dollareita? Missä rahaa kannattaa vaihtaa paikan päällä? JPitääkö pesoja olla vaihdettuna jo valmiiksi, jos on vaihtoehtoja, kannattaako maksaa euroilla/dollareilla vai pesoilla?
Millainen hintataso on? Löytyykö rantalelut ym. tarvittavat hotellialueiden läheltä? Entä apteekit?
Kannattaako retket ostaa paikan päällä ja millaisia kokemuksia on retkistä (mukana 5 ja 6 vuotiaat lapset)? Mitä suosittelette?
Hyviä shoppailupaikkoja, nähtävyyksiä/kokemuksia?
Kaikki hyödyllinen tieto otetaan vastaan :).

5

673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haahuilija00

      Rahaa kannattaa vaihtaa valmiiksi jonkun verran ja dollaritkaan ei pahaa tee. Paikan päällä on pankkeja ja joissakin hotelleissa voi vaihtaa mutta kurssi on huonompi. Ostaa kannattaa pesoilla kun muuten turistilisä tuplaantuu. Tenavien viihtymiseen vaikuttaa hotelli aika pitkälti. Retkistä en osaa sanoa kun kerran olen vaan käynyt ja mihin päin olette menossa? Jos menette Puerto Platan seudulle niin Isabel del Torres vuorelle kannattaa mennä köysiradalla jos on suotuisa keli (näkyvyys).

    • ihankohtaauringossa

      Kiitos vastauksesta. Puerto Plataan ollaan menossa. Edelleen kaikki vinkit ovat tervetulleita. Esim. miten liikkuminen oaikan päällä onnistuu, onko taksit, bussit turvallisia. Uskaltaako jalkaisin liikkua hotellialueiden ulkopuolella tutustumassa ympäristöön? Aikoinaan käytiin Venezuelassa Isla de Margaritalla ja siellä hotellin muurien päällä oli piikkilangat ja lomailu keskittyi monilla hotelleihin... Löytyykö perinteiset mcdonaldsit tms, jos all inclusive alkaa kyllästyttää ja lapsille pitää saada syömistä :D. Millainen hintataso on noin yleensä? Onko kokemuskia kalastusretkistä, ratsastusretkistä, saariretkistä?

    • Taas_sinne

      Heps. Olimme perhelomalla Sosuassa ensimmäisen kerran v. 2000 ja sen jälkeen olen kulkenut siellä aina kun olen päässyt ja nyt Joulukuussa menen jälleen.
      Hyvä oleskella lasten kanssa. Nykyisin ei juurikaan kannate vaihtaa rahaa kuin vasta paikan päällä ja euroilla saa yleensä parhaan hinnan ja eurokolikoilla pääsee kyllä kentältä hotellille ja rahanvaihtoihin.
      Liikkuminen paikalliseen tapaan hauskaa ja ainakin lapset olivat siitä innoissaan. Koskaan ei ole tarvinnut pelätä sen enempää kuin Suomesssakaan, mutta en missään nimessä menisi all inclusiveen koska paikalliset ruuat jäävät silloin nauttimatta.
      Ihmisiin helppo tutustua ja ovat avuliaita ja jos on lapsia matkassa niin aina vaan paranee kohtelu. Niin köyhää ihmistä ei siellä ole ettei auttaisi ja neuvoisi pulaan joutunutta kulkijaa.

    • Puertoplatana

      Puerto Platassa ostokset kannattaa tehdä Sirenassa tai Jumbossa, riippuen mitä hakee. Pankkiautomaatilta rahan nostaminen on tällä hetkellä edullisin "vaihtotapa". Puerto Platassa on pieni Burger King ja Domino's pizza. Suosittelen visiittiä Kaffe-ravibtolaan, joka on keskuspuiston lähellä. Puerto Platassa toimii Uber, muuten kaikki taksit kannattaa neuvotella etukäteen. Hotellin taksit ovat törkeen hintasia, joten taksi kannattaa etsiä vähän hotellin ulkopuolelta tai sit ladata uber matkapuhelimeen. Lähellä on 27 vesiputousta, jonne voi tehä omatoimiretken esim. taksilla. http://www.27charcos.com/. Retkien hinnat on lähes samat kaikilla operaattoreilla. Amfiteatterilla on lasten keinuja ja kiipeilytelineitä, linnoituksen lähellä maleconin päädyssä.

    • wuhuuu1

      paras ja halvin tapa liikkua on vuokrata auto ja ajella minne tykkää.. uurenkarheen katumaasturin vuokraa 30e päivä ja bensa ei maksa paljoo mitään.. ei mitään yyybereitä tai takseja ne kannattaa jättää amatööreillle :) ja jos shoppailla halajaa kannattaa suunnata santiagoon.. about 40 km puerto platasta ..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe