Syiden yhdistelmä

roletaari

Vanhojen, painovoimaiseen ilmanvaihtoon perustuvien rakennusten muuttaminen koneelliseen, alipaineiseen ilmanvaihtoon. Rakenteiden stöfnöt imeytyvät sisätiloihin.
Yläkautta tapahtuvan, imevän poiston asemesta ylhäältä ylipaine sisälle ja poisto "lattian rajasta".

Uusien huolimaton rakentaminen. Puiset komponentit ja jopa eristevillat viikkokausia suojaamattomina ulkona. Huolimaton kosteuseristys.

Muuttuneet elintavat. Ihmisten sieto on laskenut kun ulkoilmassa puuhailu on aikaisempaa paljon vähäisempää.

15

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syidenpuu

      Ja yksi kepuli silikoonituubin kanssa. Jos se puhuu suun sivulta ku tiilikaine, niin en antas rahaakaa.

    • Lääkäri2

      Koneellisessa ilmanvaihdossa poistokin tulisi tapahtua koneellisesti ja poistoon pitää olla omat ilmanvaihtokanavat. Toki vanhoissa rivitaloissa on pelkkä tuloilman poistokin ja silloin pitää olla kunnon ilmanvaihtokanavat seinissä tai muualla ettei sitä ilmaa imetä väkisin rakenteiden kautta. Tietysti tuloilmakin tulisi puhaltaa nykyaikana taloon sisään eikä pelkällä poistolla pelata. Lisäksi tuloilman tehokas suodatus ja poistoilman lämmön talteenotto kuuluu asiaan tai no voihan sitä halutessaan vaikka ohittaa sen lämmön talteenoton ja puhaltaa lämmintä sisäilmaa ulos harakoille jos ei haittaa lämpölaskun suureneminen.

      Poiston tulee olla aavistuksen tehokkaampi kuin tulon, näin kosteus ei varmasti pääse missään oloissa tiivistymään seinien rakenteisiin eikä hometta voi syntyä talon sisällä syntyvän kosteuden takia ainakaan. Tehokas ja tiivis höyrynsulku tietysti myös.

      Täytyy olla melkoinen harakanpesä koko talo jos vähäinen poistoilman lisämäärä tuloilmaan nähden imee seisien läpi ilmaa, kyllä se tulee niistä ilmanvaihtokanavista jos talo on kunnossa. Ja painoilmaisessakin ilmanvaihdossa jos se on riittävän tehokas (yleensä tietysti ei ole) on rakennuksessa pieni "alipaine", miten se ilma muuten vaihtuisi, mistä se ilma imeytyisi taloon, ellei se poistuisi vedon kautta? Vai imeekö painovoimainen ilmanvaihto ulkoa ilmaa tehokkaammin kuin poistaa sitä? Silloinhan talossa on kylmempi sisällä kuin ulkona. Tietysti näinkin voi olla, silloin se kosteus tiivistyy seinärakenteisiin sisään. Jos minkäänlaista paine-eroa ei edes yritetä taloon saada sisään niin silloin se ilma ei vaihdu ollenkaan, ei edes ikkuna avaamalla eikä mitään vetoa tule jos ilmaa ei pyri paine-eron myötä mihinkään liikkumaan. Aivan lukiofysiikkaa tai jopa peruskoulupohjalta tuo pitäisi ymmärtää ja tietää.

      • Sutta.ja.sekuntaa

      • Lääkäri2

        Kun rakentaa talon itse tai ostaa talon, josta tietää että se on rakentajan itselleen rakentama (eikä vain myyntiin) niin sitten ei ole isketty märkivä villoja seiniin ja jätetty taloa rakennusvaiheessa suojaamatta sateelta, rännältä ja lumelta.

        Rakentamiseen liittyvät virheet, joita ei saa tehdä:

        Kymmenen riskiä ja ratkaisua

        1. Liian lyhyet kuivatusajat. Kivirakenteille jätetään liian lyhyt kuivumisaika ennen tiiviiden pinnoitteiden laittoa. Esimerkiksi solumuovieristeiden käyttö lisää eristeiden sisäpuolisten kivirakenteiden kuivumisaikaa. Kivirakenteiden kosteuspitoisuus pitää mitata ennen pinnoittamista.

        2. Hirsitalon lisäeristys on väärässä paikassa. Kosteutta pääsee liikaa hirsiseinien sisäpuolisen lämmöneristeen taakse. Lisäeristys laitetaan aina hirsiseinän ulkopuolelle. Eristeenä käytetään avohuokoista lämmöneristettä. Sisäpuolista eristystä käytettäessä rakenteen ilmatiiviys ja sisäpinnan riittävä vesihöyrynvastus ovat ehdottoman tärkeitä. Hirsiseinän tulee olla myös riittävän kuiva ennen eristyksen laittoa.

        3. Ulkoseinä siirtää kosteuden sisälle. Tiiliverhotuissa puurakenteisissa ulkoseinissä homehtumisriski lisääntyy muurauksesta sisäänpäin siirtyvän kosteuden seurauksena. Tiilimuuraus kerää viistosateista tulevaa sadevettä ja osa siitä pyrkii kuivumaan sisäänpäin. Puurungon ulkopuolelle tarvitaan hyvä lämmöneristys, vähintään 50 - 70 mm paksu mineraalivillatuulensuoja. Sisäpuolen höyrynsulkuna on suositeltavaa käyttää niin sanottua hygrokalvoa, joka mahdollistaa kosteuden kuivumisen tarvittaessa myös sisälle päin.

        4. Eristerappaus homehduttaa rakenteet. Tuulettumaton eristerappaus puurunkoisen seinän päällä homehduttaa puurakenteita. Rappauksen liitoskohtiin syntyy herkästi vuotopaikkoja, joista sadevesi pääsee sisään. Rappaus voidaan toteuttaa puurunkoseinissä taustaltaan tuuletetun levyrakenteen päälle.

        5. Yläpohjaan lisätään eristystä. Tuulettuvien yläpohjien homehtumisriski lisääntyy, kun niiden lämmöneristystä lisätään. Olosuhteita voidaan parantaa vesikatteen ja kantavien rakenteiden väliin laitettavalla lämmöneristyksellä tai tuuletustilan lämmityksellä. Vesikatteen alle tulevat lämmöneristysratkaisut ovat vasta tuloillaan Suomen markkinoille.

        6. Alapohjaa ei eristetä oikein. Homehtumisriski lisääntyy myös ryömintätilaisessa alapohjassa lämmöneristyksen lisääntyessä. Maan pinta tulisi lämmöneristää esimerkiksi kevytsoralla tai EPS-eristeellä. Puurakenteisessa alapohjassa tarvitaan hyvin lämpöä eristävä ja kosteutta kestävä tuulensuoja.

        7. Routasuojaus on heikko. Rakennuksen perustukset voivat vääntyillä, liikkua ja rikkoutua ilman suojaa pakkasta vastaan. Varsinkin maanvastaisen alapohjan lämmöneristystä lisättäessä on myös ulkopuolista routaeristystä lisättävä. Kiinnitä huomiota erityisesti rakennuksen ulkonurkkien routasuojaukseen.

        8. Taloon pääsee ilmavirtauksia. Rakennuksen pitää olla ilmatiivis hyvän kosteusteknisen toiminnan kannalta. Rakenteisiin virtaava ilma kuljettaa rakennuksen sisäilmaan kosteutta ja toisaalta mikrobeja ja radonia. Ilmanpitävyys voidaan tarkistaa rakennusaikana painekokeen ja lämpökuvauksen avulla.

        9. LVI-laitteiden säädöt ovat epätasapainossa. Jos ilmanvaihtoa ei säädetä oikein, tiiviiseen taloon voi syntyä suuria ali- ja ylipaineita. Suuret paine-erot tehostavat ilmavirtausten mukana tapahtuvaa kosteuden virtausta rakenteisiin. Vastaavasti tehostuvat mikrobien ja radonin virtaus sisäilmaan niistä vuotokohdista, joita vaippaan kuitenkin aina jää. Ilmanvaihdon säätäminen oikein on siksi erittäin tärkeää.

        10. Kellarin eristys on pielessä. Vanhojen kellareiden seinien lisäeristäminen sisäpuolta voi aiheuttaa home- ja kosteusongelmia. Kellarin lisälämmöneristys ja vedeneristys pitäisi laittaa ulkopuolelle. Sisäpuolisessa eristyksessä pitää käyttää kosteutta kestäviä materiaaleja esimerkiksi kalsiumsilikaattilevyä, kevytbetoni- tai kevytsorabetoniharkkoja.


      • MCF.PHMG.MYRKKY

        Selvitä höpölääkäri2 paljonko näitä turhia ja lisää vaaraa aiheuttavia ilmastointikanavien "DESINFIOINTEJA" = myrkytyksiä tässä maassa on tehty. Jos et siitä yksin selviä, niin ota porofessori Kari Reijula mukaan tutkimaan näitä jopa petollisiakin myrkytyksiä homepäiväiväkoteihin, homekouluihin, hometerveyskeskuksiin ja homesairaaloihin sekä homekasarmeihin vaikka aluksi. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana helvetin paljon on myrkkyä savusumutettu tämän maan homerakennustenkin ja puhtaisiinkin rakennuksiin ilmastointikanaviin.

        Missä maassa sumutetaan ilmastointikanaviin yhtä paljon homeentappoaineita??

        "Suomessa on useita vuosia käytetty – ja käytetään edelleen – ”puhdistusaineita”, jotka sisältävät terveydelle vaarallisia guanidibiosidejä. Näitä markkinoidaan mm. homesaneeraukseen, homeongelmien ennaltaehkäisyyn uusissa rakennuksissa sekä päivittäiseen käyttöön kodeissa, kouluissa ja päiväkodeissa. "

        " Suomessa ei kuitenkaan mikään taho ole kiinnittänyt huomiota siihen, että PHMG:n/
        PHMB:n käytöstä luopuminen ei lopeta altistumista, koska sisätiloissa em. aineet eivät katoa
        mihinkään. Näin ollen ne suomalaiset, joiden kodissa, koulussa, päiväkodissa tai työpaikalla on käytetty PHMG:tä/ PHMB:tä, altistuvat näille vaarallisille aineille vielä pitkään, ellei
        toimenpiteisiin ryhdytä. "

        "" Näin ollen tutkijat pitävät todennäköisenä, että jos sisätilassa on tehty
        PHMG/PHMB –käsittely, ei siinä asuva tai toimiva henkilö voi välttää altistumista ja siis
        terveytensä vaarantamista. Altistuksen terveydelle haitallisuutta pahentaa se, että toksiineja
        tuottavat homeet kuten Aspergillus versicolor ja Trichoderma atroviridae, joiden torjuntaan PHMG ja PHMB tehoaineisia biosideja markkinoidaan, sietävät näitä biosideja huomattavasti paremmin kuin vähemmän myrkylliset, tavanomaiset sisä- ja ulkotilahomeet. ""

        "Tiedossa on, että ihmisiä on myös Suomessa sairastunut guanidibiosidien käytön seurauksena. " Olen yksi heistä. Homeläävä Kolmenässänkuja helmikuu 2010 MCF PHMG (biosidi) turha pahan terveyshaitan aiheuttava asunnon myrkytys minkä jälkeen verta tuli poskionteloista ja keuhkoista perkeleesti. Oli vielä petollinen myrkytys pitkävaikutteisella MCF PHMG biosidilla jonka jälkeen ottivat petolliset näytteet kolme materiaalinäytettä ja vain yhden sisäilmanäytteen Andersenin keräimellä. Myrkytyksestä huolimatta yhdessä näytteessä oli VAHVA VIITE VAURIOSTA ja RUNSAASTI MIKROBEJA . Terveydensuojeluviranomaiset valehtelivat, että ei terveyshaittaa. Vittumainen homma vai mitä Lääkäri2???


      • Lääkäri2

        Ilmastointikanavat voidaan lopuksi mekaanisen (eli harjalla tapahtuvan imuroinnin) lisäksi desinfioida suihkuttamalla sinne etanolia eli samaa myrkkyä mitä monet nauttivat sisäisestikin, koskapa se on ainoa laillinen päihde Suomessa (ellei nikotiinia lasketa päihteeksi, yleensä ei). Kun suihkautetaan vähän pirtua sinne kanaviin lopuksi niin se sitten "desinfioi" mitä desinfioi, eipä tuosta juuri hyötyä ole jos ei haittaakaan.

        Terveyshaittaa ei ole voitu todeta mikrobeista tai kosteusvaurioista, näin se vain nyt on. Ei niitä tarvitse myrkyttääkään ja myrkkyjen osalta en ota kantaa ovatko ne haitallisia tässä käytössä vaiko eivät, asia kun ei oikeastaan lääkärille edes kuulu. En tietenkään suosittele tuollaisia enkä ota mitään kantaa jos potilas sellaisista kysyy.


      • etanoli.ravintomikrobeil
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Ilmastointikanavat voidaan lopuksi mekaanisen (eli harjalla tapahtuvan imuroinnin) lisäksi desinfioida suihkuttamalla sinne etanolia eli samaa myrkkyä mitä monet nauttivat sisäisestikin, koskapa se on ainoa laillinen päihde Suomessa (ellei nikotiinia lasketa päihteeksi, yleensä ei). Kun suihkautetaan vähän pirtua sinne kanaviin lopuksi niin se sitten "desinfioi" mitä desinfioi, eipä tuosta juuri hyötyä ole jos ei haittaakaan.

        Terveyshaittaa ei ole voitu todeta mikrobeista tai kosteusvaurioista, näin se vain nyt on. Ei niitä tarvitse myrkyttääkään ja myrkkyjen osalta en ota kantaa ovatko ne haitallisia tässä käytössä vaiko eivät, asia kun ei oikeastaan lääkärille edes kuulu. En tietenkään suosittele tuollaisia enkä ota mitään kantaa jos potilas sellaisista kysyy.

        Etanoli saattaapi olla jopa ravintoa joillekin mikrobeille. En suosilttele sitäkään suoraa kaatamaan puisiin homekohteesiin jollei tiedä mitä myrkkyä pitää yrittää tappaa ja mitä bakteereita tuhota. Mikrobit ovat kuolleena yhtä vaarallisia kuin elävänäkin. Mikrobeja on ollut maapallolla ennen meitä ja on Lääkäri2 aivan varmasti meidän jälkeemmekin. Mikrobeja ei voi tuhota millään muulla kuin polttamalla. Hae bensaa Essolta ja tulitikuilla sytytys tai jollakin toisella menetelmällä. Kaikki homeiden ja mikrobien "tappajat" ovat epäonnistuuneet myrkytyksillään ja tehneet tilanteesta entistäkin vaarallisemman pahoin oireilevien ja pahoin terveytensä menettäneiden kannalta.

        " Homeisiin teho on vaihteleva. Bakteeri-itiöihin etanolin teho on olematon. (Somerharju,
        Korhonen & Saksala 2009, 270.) "

        Meillä ei etanoli poistanut homeongelman aiheuttamia oireita. Ei auttanut etanolikäsittely poistamaan toksiineita irtaimistosta eikä edes asunnon jyrsitystä betonistakaan. Pois piti muutaaa vakavien oireiden vuoksi ja tavarat kaatopaikalle mitä ei olleet sählääjät suojanneet homeisen katon ja lattian jyrsinnän aikana. Osaamatonta porukkaa homekorjaajina.

        En oikein ymmärrä miten tuollainen kouhake on lääkäriksi päässyt kuin tämäLääkäri2 on. Tulevien polvien kannalta on tosi surullista jos lääkiksessä ei ole enään kunnon karsintarajaa moraaliselta näkemykseltä lääkäreille. Sinunhan pitäisi Lääkäri2 pelastaa sairaita eikä saattaa heitä suggestoimalla ja siedättämällä entistä huonompaan tilanteeseen. Suggestiot ovat täysin perseestä. Siedätykset myrkylliseen sisäilmastoon nekin.

        Unohtakaa kaikki huuhaa.
        Placebolla saadaan aikaan myös haittavaikutuksia.

        Placebon ymmärtämisessä on paljon ongelmakohtia.

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/uskon-askeleet-veivat-pyoratuoliin


      • Ytdfghj
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Ilmastointikanavat voidaan lopuksi mekaanisen (eli harjalla tapahtuvan imuroinnin) lisäksi desinfioida suihkuttamalla sinne etanolia eli samaa myrkkyä mitä monet nauttivat sisäisestikin, koskapa se on ainoa laillinen päihde Suomessa (ellei nikotiinia lasketa päihteeksi, yleensä ei). Kun suihkautetaan vähän pirtua sinne kanaviin lopuksi niin se sitten "desinfioi" mitä desinfioi, eipä tuosta juuri hyötyä ole jos ei haittaakaan.

        Terveyshaittaa ei ole voitu todeta mikrobeista tai kosteusvaurioista, näin se vain nyt on. Ei niitä tarvitse myrkyttääkään ja myrkkyjen osalta en ota kantaa ovatko ne haitallisia tässä käytössä vaiko eivät, asia kun ei oikeastaan lääkärille edes kuulu. En tietenkään suosittele tuollaisia enkä ota mitään kantaa jos potilas sellaisista kysyy.

        Luepa Lääkäri2 tämä.


        https://www.hs.fi/koti/art-2000005444271.html


    • selvitä.tuo.hojohojo

      Selvitä höpölääkäri2 paljonko näitä turhia ja lisää vaaraa aiheuttavia ilmastointikanavien "DESINFIOINTEJA" = myrkytyksiä tässä maassa on tehty. Jos et siitä yksin selviä, niin ota porofessori Kari Reijula mukaan tutkimaan näitä jopa petollisiakin myrkytyksiä homepäiväiväkoteihin, homekouluihin, hometerveyskeskuksiin ja homesairaaloihin sekä homekasarmeihin vaikka aluksi. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana helvetin paljon on myrkkyä savusumutettu tämän maan homerakennustenkin ja puhtaisiinkin rakennuksiin ilmastointikanaviin.

      Selvitä myös kuka näitä myrkytyksiä oiken määrää ja kuka niistä vastuun ottaa tapauksissa kun terveys menee täysin myrkyllisessä sisäilmastossa ja irtaimisto kontaminoituu kaatiskuntoon myös se kiinteä irtaimistokin. Se on sun tehtävä kun täälläkin palstalla suosittelet yhtenään otsonointeja homerakennuksiin ja kontaminoituihin kamoihin jotka ovat TTL:n ja THL tutkijoiden mukaan biosiideihin luokiteltuja terveysvaaran aihettamia toimenpiteitä.

      "Työterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen
      kannanotto biosidien käytöstä korjausrakentamisessa"

      https://www.thl.fi/fi/-/otsoni-ja-muut-biosidit-eivat-sovi-rakennuksen-homeongelman-ratkaisuksi

      • Lääkäri2

        Sekö tekee jostain haitallista että jokin on luokiteltu biosidi? Ei biosidi tarkoita haitallista tai vaarallista. Otsoni on oikein hyvä hajujen poistossa, ei sitä jää laisinkaan käsiteltyyn tilaan tai tavaraan. Esim. auton hajujen poistossa täydellinen menetelmä. Samaten sisällä tupakoidun kämpän hajun poistossa ennen myyntiä esim.

        Taudeista 80% on virustauteja jotka paranevat itsestään. Homeiden aiheuttamat oireet paranevat 100% mutta ei itsestään vaan tajuamalla ja uskomalla ettei home tai haju aiheuta yhtään mitään, se on nykytiedon mukaan se miten se asia on. Etanolilla voidaan puhdistaa ja viilentää ihoa, tehoaa hyvin ihon bakteereihin ja käytetäänkin toimenpiteissä, joissa iho puhkaistaan, estämään tukehtumista ja hyvin toimii.


      • EU.kieltänyt.PHMG.myrkyt
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Sekö tekee jostain haitallista että jokin on luokiteltu biosidi? Ei biosidi tarkoita haitallista tai vaarallista. Otsoni on oikein hyvä hajujen poistossa, ei sitä jää laisinkaan käsiteltyyn tilaan tai tavaraan. Esim. auton hajujen poistossa täydellinen menetelmä. Samaten sisällä tupakoidun kämpän hajun poistossa ennen myyntiä esim.

        Taudeista 80% on virustauteja jotka paranevat itsestään. Homeiden aiheuttamat oireet paranevat 100% mutta ei itsestään vaan tajuamalla ja uskomalla ettei home tai haju aiheuta yhtään mitään, se on nykytiedon mukaan se miten se asia on. Etanolilla voidaan puhdistaa ja viilentää ihoa, tehoaa hyvin ihon bakteereihin ja käytetäänkin toimenpiteissä, joissa iho puhkaistaan, estämään tukehtumista ja hyvin toimii.

        Lopeta jo tuo paskapuhe, ethän sinä ole yhtään perilä toksisuudesta ja toksiinien vaarallisuudeta Lääkäri2.

        "Sekö tekee jostain haitallista että jokin on luokiteltu biosidi? Ei biosidi tarkoita haitallista tai vaarallista." JUURI SE. Katso TTL:n ja THL:n huippuosaajien lausuntoja:

        "Otsoni on terveydelle haitallinen
        Myös otsoni luokitellaan biosidiksi. Otsoni on itsessään haitallista terveydelle, erityisesti suuret pitoisuudet.

        Otsoni hidastaa bakteerien kasvua laboratorio-olosuhteissa, mutta ei tuhoa niitä riittävästi todellisissa olosuhteissa, jossa ei saada aikaan sellaisia otsonipitoisuuksia, että sillä olisi vaikutusta. Sitä ei siksi suositella homeen ja sienten poistamiseen.

        Otsoni reagoi ilman epäpuhtauksiin ja lisää samalla haitallisia sivutuotteita sisäilmaan. Ne voivat pysyä ilmassa kuukausia."

        https://www.rakennuslehti.fi/2016/04/desinfiointiaineet-voivat-vain-pahentaa-homeongelmaa/


        Ja tässä. " M S-S huippuprofessori: ""Suomessa käytössä ovat pitkävaikutteiset desinfiointiaineet polyheksametyleeni diamiini eli PHMG ja polyheksametyleeni biguanidi eli PHMB. Suomen Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES) on varoittanut näistä aineista ja kehottanut välttämään niiden käyttöä tiedotteillaan 30.11.2012 ja 10.12.2012. Suomessa ei kuitenkaan mikään taho ole kiinnittänyt huomiota siihen, että PHMG:n/ PHMB:n käytöstä luopuminen ei lopeta altistumista, koska sisätiloissa aineet eivät katoa mihinkään."


        http://www.helsinki.fi/mmtdk/esittely/uutiset/2013/130115_puhdistusaineet.html

        Lääkäri2 PHMG on kielletty EU 2013. Jos se ei olisi terveydelle vaarallinen biosidi, niin sitä ei olisi kiellety EU. Otahan jo pikkuhiljaa järki käteen kun tänne möläyttelet suggestiopaskaasi.


    • ei.edes.etanolia

      Onhan tuolla TTL:n puolella joitakin järkeviäkin tapauksia duunissa joihin vakuutusyhtiöt ei ole vielä ehtineet omaa aivopesuuaan suorittaa. Tai voidella.

      ”Biosidien tehosta homeisiin ei ole luotettavaa tietoa.

      Ne saattavat jopa lisätä rakenteessa olevien mikrobikasvuston mikrobitoksiinien tuotantoa ja muuttaa mikrobistoa haitallisemmaksi, jos niitä käytetään suoraan homeiseen rakenteeseen”, sanoo projektipäällikkö Kyösti Louhelainen Työterveyslaitoksesta." Järkevämpää tekstiä tämä veli pukkaa kuin sinä Lääkäri2.

      "Homeen vaurioittama materiaali tulisi aina ensin poistaa mekaanisesti ja vain erityistilanteissa tehostaa käsittelyä desinfioinnilla. Erityistilanteita ovat esimerkiksi hajuhaitan vähentäminen ja viemärivahinko. Otsoni on terveydelle haitallinen."

      Sanoo velihyvä joka tuntee asiat paremmin kuin höpölääkäri2.

      Meinaatko Lääkäri2, että tämä veijari puhuu paskaa kuten sinä? Vakavista asioista HÄH.

      Tässä Lääkäri2 vastaus jonka sain yhdeltä erittäin osaavalta home- ja sisäilmatukijalta kun kyselin ainetta saastuneiden tavaroidemme puhdistukseen. Kontaminoituneet homerasunnossa missä tekivät turhan homedesinfioinnin helmikuu 2010 EU:n kieltämällä homedesinfiointiaineella MCF PHMG (biosidi) . Jos se ei olisi vaaraksi terveydellemme, niin tuskin sitä Lääkäri2 EU olisi kieltänyt, olikohan vuosi 2013 en nyt sitä tarkemmin muista

      Tässä vastaus:

      ""Andersen-keräimen puhdistamiseen käytetään 80%:sta Dilutusta (A12t Dilutus, jonka desinfioivana aineena on etanoli). Ainetta käytetään laimentamattomana pintojen yleisdesinfiointiin ja ihon desinfiointiin ennen lääkintätehtäviä. Aine on reseptillinen ja käsittääkseni reseptin myöntäminen on tiukkaan valvottua. En usko, että yksityishenkilöt saavat aineeseen reseptiä, koska mekään emme sitä saa edes ammattikäyttöön. Kosteus- ja mikrobivauriosta kontaminoitujen tavaroiden puhdistukseen en ko. ainetta suosittele.""

      Ja tässä lisää hyviä neuvoja mihin ei siedättäjien ja suggestiopaskanjauhajien kannata sekaantua:

      ""Hei,

      Olemme käyttäneet ohjenuorana siivoukseen ja irtaimiston puhdistukseen kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen TTL:n julkaisemaa ohjetta:
      http://www.ttl.fi/fi/tyoymparisto/sisailma_ja_sisaymparisto/tyokalut/Documents/Homeettomaksi siivous ja irtaimiston puhdistus.pdf
      Perusperiaattena olemme pitäneet, että turhia kemikaaleja ei käytettäisi.

      Mielestäni desinfiointiaineiden käytön kanssa täytyy olla hyvin varovainen etenkin kun kyseessä on herkistynyt henkilö. Kyseisestä titaanioksidista en uskalla sanoa mitään. Toiminnassamme luotamme viranomaisten ohjeistuksiin niin näytteenottojen kuin käytettävien puhdistusmenetelmien osalta. On totta, että viranomaisten ohjeistukset eivät aina välttämättä ehdi markkinavoimien kanssa samaan vauhtiin, mutta mieluummin odotamme varmuutta kuin otamme tietoisia riskejä tutkimattomien menetelmien osalta. Mikrobitoksiinit ja desinfiointiaineiden jäämät ovat yksi hyvä esimerkki tästä. Kumpaakaan asiaa ei voi tällä hetkellä vielä luotettavasti tutkia, joten tästä syystä olemme hieman kädettömiä asian suhteen.

      Koska herkistymisesi on ilmeistä ja saat oireita jostakin, mitä ei voida välttämättä edes käytössä olevin tutkimusmenetelmin osoittaa, ehdotan erityistä varovaisuutta kontaminoituneen irtaimiston käyttöönoton suhteen. Esim. VHS-kasetit ovat hyvin hankalia, joskin mahdottomia puhdistaa pelkästään niiden rakenteen vuoksi. Kokonaan toinen asia onkin sitten tavaroihin imeytyneet mahdolliset desinfiointiainejäämät tai mikrobitoksiinit. Ko. seikkojen vuoksi esitän mm. valokuvien, VHS-kasettien jne. digitointia.

      Ystävällisin terveisin (Huippuosaaja sisäilmatutkija)

      On muuten maamme parhaita sisäilmatutkijoita tämä ihminen.

      Mulla muuten pitkäaikaset tulehdukset loppuivat ilman töppölääkäreiden siedätysyrityksiäkin 2015 syksyllä tassä puhtaassa asunnossa. Verenvuodot sisuksista lopui. Pitkäaikainen (vuosia) homeasunnoissa erittäin kivulias makskylkikipu loppui tänä kesänä inkiväärin ja valkosipulin avulla ja päälle ruokasoodaa, että ei lääkäreistä ole paljoa muuta apua ollut tämän homekatastrofini aikana kuin turhia allergialääkkeitä, turhia astmatutkimuksia ja harmia vaan suurimmalta osalta ollut vähättelvä kohtelu. Välillä jopa vittumainenkin. Mutta ei se mitään paikallisessa terveyskeskuksessa ovat joutuneet tekemään perkeleen kovia "VOC remontteja".

      Terveyskeskuksessa oireilevia kuinkas muuten heh heh. Lääkärit eivät voi näköjään pelastaa omaa porukkansa.

      Professori Mirja Salkinoja-Salonen sanoikin mulle, että "VOC on myrkkyä myös.)

      Nyt ovat suunnittelemassa uutta terveyskeskusta tänne alueelle ja se onkin aika järkevä teko päättäjiltä. Pelastukoon ken vielä voi siitä tk pulijustakin. Terveyskesus kerran homeinen, aina homeinen. Pimittelyt ja vetkuttelut tulee hintoihin sählääjille

    • pelle.oot.Lääkäri2

      Saksassa suoritetaan tokskologisia tutkimuksia.

      Toksiini = myrkky. Heh heh ja niitähän professori Mirja Salkinoja-Salonen on tutkinut vaikka kuinka ja joku Lääkäri2 vielä jauhaa paskaansa suggestioista. Voi vi**u tuota pellelääkäriä Lääkäri2.

      http://www.kemia-lehti.fi/wp-content/uploads/2013/03/kem608_home.pdf

      " Kaikkien toksikologisten tutkimustulosten perusteella Niels Högel on vastuussa yli sadasta kuolonuhrista, Oldenburgin yleinen syyttäjä sanoi."

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711092200521760_ul.shtml

    • kyllä.lähtee.mtähän.viel
    • Kuka-.lääkäri.uskaltaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe