Marxin Pääoman uusi painos on ilmestynyt suomeksi!

Juhani.Putkinen

maailman talous- ja finanssikriisithän ovat nyt nostaneet esiin kapitalismin ristiriidat ja kysymyksen työn ja pääoman suhteesta. Samoin on herännyt uudelleen kiinnostus Karl Marxin Pääoma-teokseen, joka mullisti aikoinaan taloustieteen käsitykset työstä, tavarasta, arvoista, pääomasta ja lisäarvosta.

Ani harva teos on vaikuttanut maailmaan niin mullistavasti kuin Pääoma. Suomessa tätä Marxin pääteosta on kuitenkin ollut vaikea saada, koska 1970-luvulla julkaistu painos on loppunut kauan sitten. Nyt Helsingin Kirjamessuille ilmestyy uusi suomenkielinen laitos Pääoman ensimmäisestä osasta. Sen on julkaissut Kustannusyhtiö TA-Tieto. Se aikoo julkaista ensi vuonna myös Pääoman toisen ja kolmannen osan.

Pääoma-seminaari

Marxin Pääoman julkaisemiseen liittyy Helsingin yliopistolla järjestettävä Pääoma-seminaari. Sen aloittaa professori Sixten Korkmanin ja toimittaja Hannu Taanilan keskustelu otsikolla Karl Marx. Se vanha vainooja? Keskustelua Pääoman piinaavasta ajankohtaisuudesta.

Seminaarin muita puhujia ovat tutkimusjohtaja Vesa Oittinen (Miksi Marx ei saanut Pääomaa valmiiksi?), apulaisprofessori Suvi Salmenniemi, dosentti Lena Näre ja tutkijatohtori Jemina Repo (Keskusteluja Marxin kanssa työstä ja arvosta), johtava tutkija Pertti Honkanen (Pääoman ajankohtaisuudesta), erikoistutkija Seppo Ruotsalainen (Nykyinen finanssikriisi ja Marx) sekä VTM Miika Kabata (Pääoma 2000-luvulla).

Seminaarin järjestävät Karl Marx –seura ja Demokraattinen sivistysliitto 16.marraskuuta klo 11–16 Helsingin yliopistolla, päärakennuksen uuden puolen luentosali 12.

Pääoman ajankohtaisuus

Pääoma koostuu kolmesta osasta. Ensimmäinen osa julkaistiin ensi kerran Saksassa vuonna 1867. Siinä Marx käsittelee pääoman tuotantoprosessia. Teoksen toisen ja kolmannen osan toimitti Marxin kuoleman jälkeen hänen työtoverinsa Friedrich Engels. Toinen osa ilmestyi vuonna 1885 ja kolmas osa 1894. Toinen osa tarkastelee pääoman kiertokulkuprosessia ja kolmas kapitalistisen tuotannon kokonaisprosessia.

Karl Marx kirjoitti Pääoman porvarillisen, klassisen poliittisen taloustieteen kritiikkinä. Hän analysoi kapitalismin kehitystä esiteollisen ajan manufaktuureista aina pankki- ja finanssipääoman keinotteluun ja kuvitteellisen pääoman muodostumiseen asti. Hän ennakoi hämmästyttävällä kaukonäköisyydellä monia nykyisen finanssikapitalismin piirteitä. Talouden ristiriitojen erittelyn kautta Marx teki johtopäätökset kapitalistisen tuotantotavan historiallisen rajoittuneisuudesta ja välttämättömyydestä ylittää sen puitteet, siirtyä sosialismiin.

Pääoman ensimmäinen osa käännettiin ja julkaistiin suomeksi nuoren taloustieteilijän ja sosialistikansanedustajan Edward Gyllingin aloitteesta vuosina 1913–1918. Käännöksen teki O.V. Louhivuori, joka toimi myöhemmin muun muassa Kauppakorkeakoulun rehtorina. Toisen osan suomensi Mauri Ryömä, SKP:n johdon jäsen ja kansanedustaja. Se ilmestyi 1950. Kolmas osa julkaistiin suomeksi vasta 1976 Antero Tiusasen käännöksenä.

Suomennoksen uusi alaotsikko

Nyt julkaistava Pääoman ensimmäisen osan uusi laitos perustuu Louhivuoren suomennokseen ja siitä myöhemmin julkaistuihin, Ryömän ja Tuure Lehénin joiltain osin korjaamiin laitoksiin.

Teoksen alaotsikoksi on otettu Poliittisen taloustieteen arvostelua, joka vastaa paremmin Marxin alkuperäistä Pääoman alaotsikkoa (Kritik der Politischen Ökonomie) kuin aiempien suomenkielisten laitosten Kansantaloustieteen arvostelua. Muuten nyt julkaistavassa kirjassa ei ole puututtu käsitteisiin ja kieliasuun vaan korjattu lähinnä painovirheet. Pääoman ensimmäinen ja toinen osa ansaitsisivat uuden suomennoksen. Se on kuitenkin laaja, monivuotinen tieteellinen työ, johon kustannusyhtiöllä ei ole ollut olemassa resurseja.

144

1209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Partacus

      Kustannusyhtiö TA-Tieto ansaitsee ansiomitalin.
      Laajin ja yhteiskunnallisesti arvokkain teos on saanut uusintapainoksen.
      Palstalla vastaväittäjät perustelevat väitteitään ilman minkäänlaista tutustumista kansantalouden perusteisiin niin nyt heilläkin on mahdollisuus tutustua alkuperäiseen tekstiin.
      Pääoman I kirja mullisti senaikuisen taloustieteen yksityiskohtaisesti ja loogisen etenemisen avulla. Julkinen media pyrki sivuuttamaan Marxin vaikenemalla. Pääoma ja sen sisältö on kattava kapitalistisen tavaratuotannon erittelyteos. Teos sisältää samalla yleisen katsauksen tavaratuotannon historialliseen kehitystrendiin.
      Juuri se, missä tuotannon anarkia esiintyy reaalikapitalismissa, voidaan muuttaa järkeväksi yhteiskuntataloudelliseksi kehitykseksi. Pääoma toimii esimerkillisesti suuntaviivana sosialistien talouden järjestämisessä.
      Pääoma antaa suuntaviivat kapitalismin poliittiselle analyysille, tavaratuotannon lainalaisuuksien analyysille. Kolmiosainen teos kuuluu jokaisen rehdin kansalaisen kirjahyllyyn.

    • nnet

      Suomisanakirjasta kohtuullisen hyvä erittely:
      kapitaali. Taloustiede
      a. omaisuus, varsinkin sellainen, joka tuottaa omistajalleen tuloa, korkoa, voittoa. esim. Rahapääoma. Osakepääoma. Oma pääoma osakeyhtiön osakepääoma, rahastot, jakamattomat voitot yms. Vieras pääoma yrityksen saama lainarahoitus. Pääomaa vaativa liikeyritys. Liikkeeseen on sijoitettu ulkomaisia pääomia. Erik. johonkin talletettu tai sijoitettu rahasumma, jolle maksetaan korkoa. esim. Lainan pääoma. Maksaa pääomalle korkoa. Summa on lisättävä rahaston pääomaan. Leik. yleensä rahasta. esim. Lainaisitko vähän pääomaa?
      b. tuotannontekijä johon kuuluvat kaikki tuotantoprosessissa käytettävät valmisteet. esim. Reaali-, käyttöpääoma. Kiinteä pääoma tuotantoon useita kertoja osallistuvat tuotantovälineet, rakennukset, koneet yms. Liikkuva eli vaihtuva pääoma raaka-aineet, polttoaineet ym. lyhytaikaiset tuotantovälineet .
      kuv. esim. Koulutuksen antama henkinen pääoma. Nuoriso on kansan tärkein pääoma. Pol. vasemmistolaisessa kielenkäytössä: omistava luokka, kapitalistit. esim. Pääoman etujen mukainen toiminta.

      Pääomaa on myös yhteiskunnallinen omaisuus, esim terveyskeskukset, koulut, tiet, joissa tuotto tulee yhteiskunnan jäsenille. Tuottaja ja omistaja ovat yhdessä.
      Tämä erona yksityiseen pääomaan, jossa omistaja ja tuottaja ovat erotettuja toisistaan.

    • Kiitos.aplodeista.kiitos

      Marx oli ideologinen paskaloinen niinkuin ovat myös hänen kannattajansa, veroilla elätettyjä paskaloisia.

    • hyväkalle

      Extyökkärin paskaloisen aatteet elävät ja voivat kuitenkin hyvin.
      Persut ja muut oikeistolaiset ovat keksineet leimata omasta syystään työttömät loisiksi ja jotka pitäisi asettaa pakkotyöhön. Suurin osa pakkoleiriläisistä oli ensialkuun persuja.
      Marx osoitti että työttömyys johtu kapitalistisen tuotannon anarkisesta luonteesta.

      • Extyökkäri ei ole koskaan loisinut, ei edes sen ainoan 3 - 4 viikon työttömyysjaksonsa aikana työuran alkuaikoina -60 luvun alkupuoliskolla. Aina olen elantoni ja harrasteeni itse ansainnut kuten tänäänkin työeläkeyhtiön ja vanhojen sijoitusten tuoton voimin.

        Työhön pitää jokainen saada joka ei säästöillään tai perinnöillään kykene itseään elättämään. Se ei ole pakkotyötä vaan elannon ansaintaa ja saahan sitä kuolla nälkään jos se on jonkun mielestä parempi vaihtoehto kuin töihin meno.

        Sosiaaliturvan ansaitsemiseksi pitää olla sairas tai vajaakykyinen, terveelle sitä riittää korkeintaan 3 kuukauden annos. Jos osaa itsensä oikein arvostaa niin sinä aikana löytyy työtä.

        Työttömyys ei johdu mistään anargiasta vaan markkinoiden toiminnasta, koska työn tuloksen pitää aina kelvata markkinoille. Laatu ja hinta on saatava kohdalleen!


      • hyväkalle
        Extyökkäri kirjoitti:

        Extyökkäri ei ole koskaan loisinut, ei edes sen ainoan 3 - 4 viikon työttömyysjaksonsa aikana työuran alkuaikoina -60 luvun alkupuoliskolla. Aina olen elantoni ja harrasteeni itse ansainnut kuten tänäänkin työeläkeyhtiön ja vanhojen sijoitusten tuoton voimin.

        Työhön pitää jokainen saada joka ei säästöillään tai perinnöillään kykene itseään elättämään. Se ei ole pakkotyötä vaan elannon ansaintaa ja saahan sitä kuolla nälkään jos se on jonkun mielestä parempi vaihtoehto kuin töihin meno.

        Sosiaaliturvan ansaitsemiseksi pitää olla sairas tai vajaakykyinen, terveelle sitä riittää korkeintaan 3 kuukauden annos. Jos osaa itsensä oikein arvostaa niin sinä aikana löytyy työtä.

        Työttömyys ei johdu mistään anargiasta vaan markkinoiden toiminnasta, koska työn tuloksen pitää aina kelvata markkinoille. Laatu ja hinta on saatava kohdalleen!

        Kuitenkin puhutte työläisistä paskaloisina.
        Hallitus, te ja EK vaatii halpatyövoimaluokan luomista. Markkinoiden toiminta on anarkistista ja siitä työttömyys johtuu.
        Halvemman työvoiman maissa on myös työttömyyttä. Korkeampi palkka ei selitä työttömyyden syitä.

        Mitä jos vaadittaisiin työajan lyhentämistä. Vähäiset työt ehtii tehdä lyhyemmällä työajalla.


      • hyväkalle kirjoitti:

        Kuitenkin puhutte työläisistä paskaloisina.
        Hallitus, te ja EK vaatii halpatyövoimaluokan luomista. Markkinoiden toiminta on anarkistista ja siitä työttömyys johtuu.
        Halvemman työvoiman maissa on myös työttömyyttä. Korkeampi palkka ei selitä työttömyyden syitä.

        Mitä jos vaadittaisiin työajan lyhentämistä. Vähäiset työt ehtii tehdä lyhyemmällä työajalla.

        Vain niistä jotka elävät muiden laskuun, enkä itseasiassa ole tainnut mainita tuota "paskaloista" koskaan mutta työn välttelijä on loinen jos ei muutoin pysty itseään ilman yhteiskuntaa ja sen apurahaa elättämään.

        Palkka voi olla vaikka kuinka suuri jos kykenet työhön jonka tuloksesta maksetaan ronskisti. Palkan pitää olla suhteessa tulokseen jonka saat aikaan.

        Kyllä työaika voidaan lyhentää vaikka tuntiin viikossa mutta palkka maksetaan vain tulosten mukaan ei ajan. Siihenhän pitäisi tänäänkin pyrkiä jolloin kaikki voisivat päästä työhön.

        Teiltä komuloisilta puuttuu sopeutumiskyky muuttuviin olosuhteisiin, te ette kykene muuttamaan ajatteluanne tilanteiden mukaan vaan pyritte rynnimään kuin se entinen härkä siellä posliinikaupassa.


      • haistappa_paska
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vain niistä jotka elävät muiden laskuun, enkä itseasiassa ole tainnut mainita tuota "paskaloista" koskaan mutta työn välttelijä on loinen jos ei muutoin pysty itseään ilman yhteiskuntaa ja sen apurahaa elättämään.

        Palkka voi olla vaikka kuinka suuri jos kykenet työhön jonka tuloksesta maksetaan ronskisti. Palkan pitää olla suhteessa tulokseen jonka saat aikaan.

        Kyllä työaika voidaan lyhentää vaikka tuntiin viikossa mutta palkka maksetaan vain tulosten mukaan ei ajan. Siihenhän pitäisi tänäänkin pyrkiä jolloin kaikki voisivat päästä työhön.

        Teiltä komuloisilta puuttuu sopeutumiskyky muuttuviin olosuhteisiin, te ette kykene muuttamaan ajatteluanne tilanteiden mukaan vaan pyritte rynnimään kuin se entinen härkä siellä posliinikaupassa.

        Onneksi meillä järjestäytyneillä duunareilla on ay-liike turvanamme kaltaisiasi riistokapitalisteja vastaan.


      • haistappa_paska kirjoitti:

        Onneksi meillä järjestäytyneillä duunareilla on ay-liike turvanamme kaltaisiasi riistokapitalisteja vastaan.

        Paljonkos sillä ay mafialla on niitä työpaikkoja ja suuriako palkkoja se maksaa?

        Ay mafia ei ole teidän turvanne sillä jos olisi niin olisihan se työllistänyt kaikki työttömiksi joutuneet!

        Kyllä te olette työnantajien armoilla jos ette sitten ala yrittäjiksi. Ay mafia vain uhoaa mutta ei tee mitään jotta jakovara kasvaisi, sehän olisi se millä työpaikkoja turvattaisiin.

        Tuollaiset kommunistiset aatokset mihin olet langennut on jo osoitettu harhaksi kuten näimme suuren komutestin päättyessä -90 luvun alussa kun Venäjä syntyi uudelleen. Kannattaa sinunkin alkaa realistiksi kommunistisen haaveilijan sijaan.


      • lahrait_hermoilee
        Extyökkäri kirjoitti:

        Paljonkos sillä ay mafialla on niitä työpaikkoja ja suuriako palkkoja se maksaa?

        Ay mafia ei ole teidän turvanne sillä jos olisi niin olisihan se työllistänyt kaikki työttömiksi joutuneet!

        Kyllä te olette työnantajien armoilla jos ette sitten ala yrittäjiksi. Ay mafia vain uhoaa mutta ei tee mitään jotta jakovara kasvaisi, sehän olisi se millä työpaikkoja turvattaisiin.

        Tuollaiset kommunistiset aatokset mihin olet langennut on jo osoitettu harhaksi kuten näimme suuren komutestin päättyessä -90 luvun alussa kun Venäjä syntyi uudelleen. Kannattaa sinunkin alkaa realistiksi kommunistisen haaveilijan sijaan.

        Ymmärrän todella hyvin nyt tuon suuren hermoilusi, kun sinäkin näytät nyt todella hyvin tietävän sen ay-liikkeen todella valtavan voiman suomalaisen työelämän eri pyörteissä. Etkä sinä nyt mahda yhtään mitään tuolle kertomalleni faktalle.

        Meitä järjestäytyneitä duunareitahan on nykyään täällä Suomessa olemassa jo yli kaksi miljoonaa maksavaa jäsentä. Joten se joka meille nyt vittuilee tietää kyllä aina vittuilleensä väärälle porukalle. Siitä me kyllä aina pidämme huolen.


      • lahrait_hermoilee kirjoitti:

        Ymmärrän todella hyvin nyt tuon suuren hermoilusi, kun sinäkin näytät nyt todella hyvin tietävän sen ay-liikkeen todella valtavan voiman suomalaisen työelämän eri pyörteissä. Etkä sinä nyt mahda yhtään mitään tuolle kertomalleni faktalle.

        Meitä järjestäytyneitä duunareitahan on nykyään täällä Suomessa olemassa jo yli kaksi miljoonaa maksavaa jäsentä. Joten se joka meille nyt vittuilee tietää kyllä aina vittuilleensä väärälle porukalle. Siitä me kyllä aina pidämme huolen.

        Luuletko että maailma ja ihmiskunta suostuu kovin pitkään katsomaan olonsa pilaajaa kuten ay mafiaa? Niin häipyi aikoinaan ikuinen Rooma jos muistat historian tunneiltasi, niin häipyi komuparatiisi Neuvostoliitto koska ei sopinut enää tähän päivään ja sama tulee olemaan nykyisen ay mafian kohtalo ajan mittaan, jos se ei tyystin jätä noita vanhoja komutemppujaan kuten kiristystä ja uhkailua syrjään ja ala nykyajan mukaista politiikkaa jossa asioista neuvotellaan ilman kiristämistä, tarjoten aina jotain tilalle. Nythän ay mafia vain uhkaa ja kiristää tarjoamatta mitään konkreettista jolla sen vaatimukset kustannetaan.

        Noista 2 miljoonasta suurin osa on muita kuin komuloisia joten heistä ei ole ongelmaa, he eivät ole siellä minkään aatteen johdosta vaan metsästääkseen etuja joita eivät ole ansainneet. Parempi olisi liittyä Loimaan kassaan jossa saa samat edut ilman, että joutuu elättämään noita ay mafioosoja.


      • kerro_kun_tiedät
        Extyökkäri kirjoitti:

        Luuletko että maailma ja ihmiskunta suostuu kovin pitkään katsomaan olonsa pilaajaa kuten ay mafiaa? Niin häipyi aikoinaan ikuinen Rooma jos muistat historian tunneiltasi, niin häipyi komuparatiisi Neuvostoliitto koska ei sopinut enää tähän päivään ja sama tulee olemaan nykyisen ay mafian kohtalo ajan mittaan, jos se ei tyystin jätä noita vanhoja komutemppujaan kuten kiristystä ja uhkailua syrjään ja ala nykyajan mukaista politiikkaa jossa asioista neuvotellaan ilman kiristämistä, tarjoten aina jotain tilalle. Nythän ay mafia vain uhkaa ja kiristää tarjoamatta mitään konkreettista jolla sen vaatimukset kustannetaan.

        Noista 2 miljoonasta suurin osa on muita kuin komuloisia joten heistä ei ole ongelmaa, he eivät ole siellä minkään aatteen johdosta vaan metsästääkseen etuja joita eivät ole ansainneet. Parempi olisi liittyä Loimaan kassaan jossa saa samat edut ilman, että joutuu elättämään noita ay mafioosoja.

        "Parempi olisi liittyä Loimaan kassaan jossa saa samat edut ilman, että joutuu elättämään noita ay mafioosoja."

        No kerrohan nyt sitten ihan pelkin faktoin, että minkälaiset työehtosopimukset esimerkiksi nyt näköjään tämä kovasti fanittamasi loimaan kassa on neuvotellut nyt sitten kaikille maksaville jäsenilleen?


      • kerro_kun_tiedät kirjoitti:

        "Parempi olisi liittyä Loimaan kassaan jossa saa samat edut ilman, että joutuu elättämään noita ay mafioosoja."

        No kerrohan nyt sitten ihan pelkin faktoin, että minkälaiset työehtosopimukset esimerkiksi nyt näköjään tämä kovasti fanittamasi loimaan kassa on neuvotellut nyt sitten kaikille maksaville jäsenilleen?

        Jokaisen on itse neuvoteltava omat sopimuksensa. Jokainen pystyy siihen kunhan vain lähtee siihen. Minä tein niin koko oman tyäaikani yli 40 vuotta, miksi se olisi niin vaikeaa?

        Olemme nähneet ettei mafia osallistu mihinkään muuhun kuin rahastukseen kun asiat menevät huonosti. Työttömyyden kasvua ei pyritty millään keinoin torjumaan vaan mafian mokat pantiin veronmaksajien piikkiin jonon kassaan nuo mafioosot eivät itse maksa senttiäkään. Roistoja koko joukko!


      • kerro_kun_tiedät
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jokaisen on itse neuvoteltava omat sopimuksensa. Jokainen pystyy siihen kunhan vain lähtee siihen. Minä tein niin koko oman tyäaikani yli 40 vuotta, miksi se olisi niin vaikeaa?

        Olemme nähneet ettei mafia osallistu mihinkään muuhun kuin rahastukseen kun asiat menevät huonosti. Työttömyyden kasvua ei pyritty millään keinoin torjumaan vaan mafian mokat pantiin veronmaksajien piikkiin jonon kassaan nuo mafioosot eivät itse maksa senttiäkään. Roistoja koko joukko!

        "Jokaisen on itse neuvoteltava omat sopimuksensa."

        Ei todellakaan ole. Me fiksummat työntekijähän olemme nyt keskuudestamme aina itse täysin demokraattisesti äänestämällä valinneet edustajat neuvottelemaan ja parantamaan meidän työntekijöiden etujamme ja oikeuksiamme työelämän pyörteissä. Ja todella hyvin on homma nyt vain jo reikusti yli sata vuotta toiminut täällä meillä Suomessa.

        Mutta todella positiivista nyt että sinäkin nyt ihan rehellisesti myönnät sen faktan ettei tuo fanittamasi loimaan liitto ole tenhyt maksavien asiakkaidensa eteen mitään muuta kuin pelkästään vain rahastanut heidät vuosittain.

        Ja lopuksi nyt vielä pieni vertailu ihan linkin muodossa ay-liikkeen ja loimaan kassan eroista. Niitä eroja löytyy ainakin minun ja monen muunkin mielestä nyt todella runsaasti ja paljon täysin ay-liikkeen hyväksi.


        https://ariwigelius.fi/ammattiliittojen-saavutukset-1889-2014/


      • arvoisa.herra
        Extyökkäri kirjoitti:

        Luuletko että maailma ja ihmiskunta suostuu kovin pitkään katsomaan olonsa pilaajaa kuten ay mafiaa? Niin häipyi aikoinaan ikuinen Rooma jos muistat historian tunneiltasi, niin häipyi komuparatiisi Neuvostoliitto koska ei sopinut enää tähän päivään ja sama tulee olemaan nykyisen ay mafian kohtalo ajan mittaan, jos se ei tyystin jätä noita vanhoja komutemppujaan kuten kiristystä ja uhkailua syrjään ja ala nykyajan mukaista politiikkaa jossa asioista neuvotellaan ilman kiristämistä, tarjoten aina jotain tilalle. Nythän ay mafia vain uhkaa ja kiristää tarjoamatta mitään konkreettista jolla sen vaatimukset kustannetaan.

        Noista 2 miljoonasta suurin osa on muita kuin komuloisia joten heistä ei ole ongelmaa, he eivät ole siellä minkään aatteen johdosta vaan metsästääkseen etuja joita eivät ole ansainneet. Parempi olisi liittyä Loimaan kassaan jossa saa samat edut ilman, että joutuu elättämään noita ay mafioosoja.

        "Noista 2 miljoonasta suurin osa on muita kuin komuloisia joten heistä ei ole ongelmaa, "

        Aikaisemmin väititte kaikkia järjestäytyneitä loisiksi, vieläpä paskaloisiksi.
        Miten on kieli kellossa muuttunut?


      • kerro_kun_tiedät kirjoitti:

        "Jokaisen on itse neuvoteltava omat sopimuksensa."

        Ei todellakaan ole. Me fiksummat työntekijähän olemme nyt keskuudestamme aina itse täysin demokraattisesti äänestämällä valinneet edustajat neuvottelemaan ja parantamaan meidän työntekijöiden etujamme ja oikeuksiamme työelämän pyörteissä. Ja todella hyvin on homma nyt vain jo reikusti yli sata vuotta toiminut täällä meillä Suomessa.

        Mutta todella positiivista nyt että sinäkin nyt ihan rehellisesti myönnät sen faktan ettei tuo fanittamasi loimaan liitto ole tenhyt maksavien asiakkaidensa eteen mitään muuta kuin pelkästään vain rahastanut heidät vuosittain.

        Ja lopuksi nyt vielä pieni vertailu ihan linkin muodossa ay-liikkeen ja loimaan kassan eroista. Niitä eroja löytyy ainakin minun ja monen muunkin mielestä nyt todella runsaasti ja paljon täysin ay-liikkeen hyväksi.


        https://ariwigelius.fi/ammattiliittojen-saavutukset-1889-2014/

        Ehkä keskimääräistä mutta ei kukaan katso mikä olisi juuri sinun etusi. Se pitää itse hoitaa. Minä hoidin enkä hävinnyt!

        Tuo luettelo ammattiliittojen "saavutuksista" on humpuukia koska mikään niistä ei liene ammattiliittojen kustantamaa vaan työnantajien joten ne ovat työnantajien saavutuksia!

        Ay mafia on pelkkä este paremmalle hyvinvoinnille!


      • olet_väärässä
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ehkä keskimääräistä mutta ei kukaan katso mikä olisi juuri sinun etusi. Se pitää itse hoitaa. Minä hoidin enkä hävinnyt!

        Tuo luettelo ammattiliittojen "saavutuksista" on humpuukia koska mikään niistä ei liene ammattiliittojen kustantamaa vaan työnantajien joten ne ovat työnantajien saavutuksia!

        Ay mafia on pelkkä este paremmalle hyvinvoinnille!

        Kyllä nyt ainakin enemmistö ay-liikkeen maksavista jäsenistä ovat erittäin tyytyväisiä ay-liikkeen toimintaan siinä ainoassa tehtävässään eli jäsentensä etujen valvontaan työelämän pyörteissä.

        Ja sinun tekemisesi tai tekemättä jättämisesi ovat nyt vain ihan yksittäistapauksya jolla ei ole minkäänlaista merkitystä yhtään missään.

        Ja kyllä nyt nuo ay-liikkeen saavutukset ovat nyt aina olleet kovan taistelun tulos. Sillä ei mikään työnantaja ole koskaan antanut yhtään mitään etuja tai oikeuksia työntekijöille ilman työntekijöiden ja ay-liikkeenkovaa taistleua.


      • arvoisa.herra kirjoitti:

        "Noista 2 miljoonasta suurin osa on muita kuin komuloisia joten heistä ei ole ongelmaa, "

        Aikaisemmin väititte kaikkia järjestäytyneitä loisiksi, vieläpä paskaloisiksi.
        Miten on kieli kellossa muuttunut?

        Laitapa viite siihen paskaloiseen jonka väität minun kirjoittaneen!

        Sinulla taitaa ymmärrys heittää pahanlaisesti! Tuleekohan sinun päästetyä mielikuvituksesi määräämään sitä mitä tänne ulostat?


      • olet_väärässä kirjoitti:

        Kyllä nyt ainakin enemmistö ay-liikkeen maksavista jäsenistä ovat erittäin tyytyväisiä ay-liikkeen toimintaan siinä ainoassa tehtävässään eli jäsentensä etujen valvontaan työelämän pyörteissä.

        Ja sinun tekemisesi tai tekemättä jättämisesi ovat nyt vain ihan yksittäistapauksya jolla ei ole minkäänlaista merkitystä yhtään missään.

        Ja kyllä nyt nuo ay-liikkeen saavutukset ovat nyt aina olleet kovan taistelun tulos. Sillä ei mikään työnantaja ole koskaan antanut yhtään mitään etuja tai oikeuksia työntekijöille ilman työntekijöiden ja ay-liikkeenkovaa taistleua.

        Miten ajattelet työttömyyden työntekijän eduksi? Mitä ay mafia on tehnyt työttömien määrän laskemiseksi? Eikö se juuri olisi etu jäsenille päästä töihin?

        En ole mikään yksittäistapaus, veikkaan niitä löytyvän muualtakin runsaasti. Yhteen aikoinaan törmäsin työni mukana, hän oli nainen ja kun työpaikalla alkoi lakko niin hän jatkoi työtään joka oli aivan oikea ratkaisu hänen kohdallaan. Lakon loputtua ne jotka lakkoon menivät alkoivat sorcimaan häntä mikä ei kuulu vapaaseen yhteiskuntaan jossa jokaisella on oikeus valita tiensä vapaasti kunhan se ei ole lainvastainen. En tiedä yhtäkään lakia joka pakottaisi lakkoon!

        Ay mafian orjat ovat siis jo henkisesti alakynnessä koska käyttävät moisia konsteja.

        Kun niin kehut ay mafian aikaansaannoksia niin kerro vain ne jotka ay mafia kustantaa 100%! Muuthan eivät ole heidän aikaansaannoksiaan vaan sen joka sen maksaa!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Laitapa viite siihen paskaloiseen jonka väität minun kirjoittaneen!

        Sinulla taitaa ymmärrys heittää pahanlaisesti! Tuleekohan sinun päästetyä mielikuvituksesi määräämään sitä mitä tänne ulostat?

        Turhaa on extyöloisen yrittää nyt enää jotain vanhoja kirjoituksiaan selitellä. Kun sinä olet jo kussut housuusi niin kärsi itse myös ne seuraukset. Jonka olet varmaankin jo ihan konkreettisestikkin itse myös huomannut ... hehehe .. hehee

        Nuo kotona makoilevathan ovat nyt ihan omien sanojesikin mukaan jotain loisivia sosiaalipummeja. Eli sinä itse kuulut ihan samaan joukkoon. Ainakin meidän työssäkäyvien duunarien mielestä.

        Sitä paitsi suurin osa työttömistä sentään hakee työtä itselleen ja ottaisi sitä heti vastaan jos vaan sellaisia olisi. Mutta sinä se kumminkin nyt vaan loisit ja yrität syyllistää jopa sosiaaliapusi maksajia.
        Porvariloiset ovat todella kummallista sakkia.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Miten ajattelet työttömyyden työntekijän eduksi? Mitä ay mafia on tehnyt työttömien määrän laskemiseksi? Eikö se juuri olisi etu jäsenille päästä töihin?

        En ole mikään yksittäistapaus, veikkaan niitä löytyvän muualtakin runsaasti. Yhteen aikoinaan törmäsin työni mukana, hän oli nainen ja kun työpaikalla alkoi lakko niin hän jatkoi työtään joka oli aivan oikea ratkaisu hänen kohdallaan. Lakon loputtua ne jotka lakkoon menivät alkoivat sorcimaan häntä mikä ei kuulu vapaaseen yhteiskuntaan jossa jokaisella on oikeus valita tiensä vapaasti kunhan se ei ole lainvastainen. En tiedä yhtäkään lakia joka pakottaisi lakkoon!

        Ay mafian orjat ovat siis jo henkisesti alakynnessä koska käyttävät moisia konsteja.

        Kun niin kehut ay mafian aikaansaannoksia niin kerro vain ne jotka ay mafia kustantaa 100%! Muuthan eivät ole heidän aikaansaannoksiaan vaan sen joka sen maksaa!

        Älä nyt hermostu. Kyllä se seuraava sosiaaliapusi sieltä vielä tässä kuussa tulee, vaikka loisitkin vain kotona raappahousuissasi.


      • kellokalle
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vain niistä jotka elävät muiden laskuun, enkä itseasiassa ole tainnut mainita tuota "paskaloista" koskaan mutta työn välttelijä on loinen jos ei muutoin pysty itseään ilman yhteiskuntaa ja sen apurahaa elättämään.

        Palkka voi olla vaikka kuinka suuri jos kykenet työhön jonka tuloksesta maksetaan ronskisti. Palkan pitää olla suhteessa tulokseen jonka saat aikaan.

        Kyllä työaika voidaan lyhentää vaikka tuntiin viikossa mutta palkka maksetaan vain tulosten mukaan ei ajan. Siihenhän pitäisi tänäänkin pyrkiä jolloin kaikki voisivat päästä työhön.

        Teiltä komuloisilta puuttuu sopeutumiskyky muuttuviin olosuhteisiin, te ette kykene muuttamaan ajatteluanne tilanteiden mukaan vaan pyritte rynnimään kuin se entinen härkä siellä posliinikaupassa.

        Kellokallena en tunnista noissa sun jutuissa juurikaan muuta kuin palkan määräytymisen MTM2 - mittausjärjestelmän perusteella. Mikä on sun mielestä sopiva palkka/palkkio JUURI NYT esim. Salelle?


    • kalle_jees

      Friedrich Engels Pääoma I:stä:
      "Niin kauan kuin maailmassa on ollut kapitalisteja ja työläisiä, ei ole ilmestynyt kirjaa, jolla olisi työläisille samanlainen merkitys kuin nykyisellä teoksella. Nyt on ensi kerran selvitetty tieteellisesti pääoman ja työn suhde, se akseli, jonka ympäri koko nykyinen yhteiskuntajärjestelmämme pyörii..."

      Tässä on syy miksi Pääoma pyritään milloin vaikenemaan, milloin vääristelemään sen sisältöä.
      Marx osoitti tavaran ja työn arvon ykseyden sekä vastaavan hintamuodon.
      Palstalla olevat Marxin vastustajat toimivat täsmälleen samoin kuin aikaisemmat. He tekevät vastapropagandana työläisistä loisia ja pääoman elättejä kun todellisuudessa kaikki yhteiskunnat ovat levänneet työntekijäin työn varassa.
      Aineellinen rikkaus lepää työväenluokan tekemän työn varassa ja työ tuottaa pääomat ja vastaavat arvot rahamerkeissä.
      Maailma pärjäisi vallan mainiosti ilman kapitalistiluokkaa. Maailma tuhoutuisi pikanopsaan mikäli työväenluokka katoaisi.

      • Olet-oikeassa

        Kapitalismi on ylivoimainen aate ihmisten kannalta.

        Kiitos, kun muistutit.


      • naurua_pukkaa
        Olet-oikeassa kirjoitti:

        Kapitalismi on ylivoimainen aate ihmisten kannalta.

        Kiitos, kun muistutit.

        Joko olet pessyt itsesi pas......ta.:-))))))


    • Partacus

      Marx.
      Pääoma I.
      Tavara. Tavaran kaksi tekijää: Kayttöarvo ja arvo
      " Niiden yhteiskuntien varallisuus, joissa kapitalistinen tuotantotapa on vallalla, ilmenee valtavana tavarajoukkona ja yksityinen tavara tämän varallisuuden alkeismuotona. Tutkimuksemme sen tähden alkaa tavaran erittelystä."

      Näin alkaa työväenluokan "raamattu" eli kapitalistisen tavaratuotannon lainalaisuuksien esittäminen.
      Tavarassa on se arvo, joka kapitalistin käsissä muuttuu rahamerkkeinä pääomaksi. Tuotantovälineet tavaroina esiintyvät rahamuodossa mutta jotka tuotantoprosessissa kuluvat. Tuotantovälineiden omistus merkitsee poliittista valtaa valtiossa. Siksi ja kun mahdollisuus on, kapitalismia puoltavat puolueet yksityistävät kaiken mahdollisen julkiselta sektorilta. Heille ei siinä yhteiskunnallinen hyvä tai tuottavuus merkitse mitään.
      Ihmiskunnan historiallinen kehitys on yhtäältä työkalujen kehittämisen historia. Paremmilla työkaluilla syntyy enemmän tulosta samalla työvoimalla.

      Tavara - varallisuuden alkiomuotona.....ja lähtökohta on oikea. Tavaran käyttöarvo ja arvo esiintyvät rinnakkain ja saavat ilmauksen rahamerkissä. Tietty rahamäärä edustaa tiettyä tavaramäärää ja täysin erilaiset tavarat samanlaisina arvoiltaan vaihtuvat keskenään.
      Teoria on symmetriateorian kaltainen. Poikkeamat arvosta ylös tai alas sulkevat toisensa suuressa tavarajoukossa ja kokonaisuudessa arvo ja rahamerkki vastaavat toisiaan.
      Marx aloittaa alkeista, käyttöarvon ja arvon probleemasta, joka on tuiki yksinkertainen mutta johon ei helposti luonnostaan kiinnitetä huomiota.
      Symmetriaa luonnollisesti ei ole alati muuttuvassa ja yleensä tuottavuuden kohoamisen prosessissa. Kapitalistien keskinäinen kilpailu markkinaosuuksista pakottaa teknologian parantamiseen (tai myös halpatyövoimaan!) ja jolloin symmetria on jatkuvan muutoksen tilassa.
      Marx esittää tavaratuotannon ideaalisessa muodossa, jossa ikäänkuin ei ole sotia ja sotatarviketuotantoa, kapitalistien veronkiertoa, siirtomaariistoa tai muuta tarpeetonta tuotantoa. Tilanteen jossa tavaratuotanto voisi toimia jatkuvasti korkeammalle tasolle eikä ylijäämäpääomia kulutettaisi mm. sotien avulla. Luonnollisestikaan luonnonmullitukset eivät kuulu talouden lainalaisuuksien piiriin vaikka aiheuttavatkin suuria tuhoja tehdyn työn vahingoksi. Näitä seikkoja toki Pääomassa sivutaan.

    • OPINTOKERHOMESTARIT007

      HEI! Onhan olemassa ns. ARVOLAKI , ja joka tarkoittaa sitä asiaa, joka tulee kuvioihin silloin, kun ME puhumme yhdessä KÄYTTÖARVO ja VAIHTOARVO rs:stä. Nyt Käyttöarvo tarkoittaa sitä hyötyä, jonka Kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai Palveluista, kun taas Vaihtoarvo on Kaksijakoinen siis Rahayksikkö- ja Työtuntimääräinen.
      Nyt Te S'patacus kirjoititte: Tavara. Tavaran kaksi tekijää: Kayttöarvo ja arvo
      " Niiden yhteiskuntien varallisuus, joissa kapitalistinen tuotantotapa on vallalla, ilmenee valtavana tavarajoukkona ja yksityinen tavara tämän varallisuuden alkeismuotona. Tutkimuksemme sen tähden alkaa tavaran erittelystä."
      Nyt pitää ottaa kuvioihin myös PALVELUT siis kaikki ne, jotka tulevat kehiin Kauppa- ja Pankkipääoma rs:n muodossa, kun taas TAVARA tulee kehiin erikoisesti Tuotantopääoman muodossa.
      Mitähän Te S'partacus halusitte tuoda kuvioihin, kun Te kirjoititte, että Tavara ja Tavaran kaksi tekijää Käyttöarvo ja ARVO. Mitä Teidän mielestänne tarkoittaa nyt sana ARVO?

    • Partacus

      MESTARI
      Aineellinen tuotanto, ihmisille välttämättömät tuotteet ovat ensisijaisia.
      Palvelut, jos ne käsitetään kulutushyödykkeiksi, ovat poissa aineellisen tuonnon luomasta arvosta.
      Useimmat palvelut tukevat joko tuotantoa tai työvoiman terveyttä tai virkistäytymistä ja siten terveyttä ovat toki mukana. Tiet, koulut, terveydenhoito, virkistyskeskukset, tieteellinen tutkimus ym ym. tukevat aineellista tuotantoa ja kuuluvat yhteiskunnallisen tuotannon työn ja ja sen arvon piiriin. Suurimpana turhana tuotantona on sota-asetuotanto mutta sekin kustannetaan yhteiskunnallisesta työstä ja on kansantuotetta alentavana tekijänä.

      Lukekaapa, kuka tahansa, Marxin alkulause 25.7.1 867 merkittävästä mutta nykyisin yksinkertaisesta seikasta.
      Marx: "Mitä muutoin tulee arvon arvon substanssin ja arvon suuruuden erittelyyn, olen laatinut sen niin yleistajuiseksi kuin mahdollista. Arvomuoto, jonka valmiina asuna on rahamuoto (joskus oli karja, kulta, hopea tms/P), on hyvin vähän sisältävä ja yksinkertainen.
      Kuitenkin ihmisjärki on turhaan koettanut päästä sen perille jo yli 2000 vuotta, vaikka toiselta puolen paljon sisältörikkaampien ja monimutkaisempien muotojen erittely on ainakin lähimain onnistunut."

      Mistä on siis kysymys. Kyse on työnarvoteoriasta ja joka selvittää rahan arvon salaisuuden, joka pyrki olemaan ihmisten tietoisuudelta kauan piilossa.
      Pääoma I lähtee liikkeelle perustavasti tavaroiden vaihdettavuudesta rahataloudessa, joka jo 1 800 luvulla oli valmiina. Heliborit, velkakirjat ja muut eivät muuta työn ja rahan arvoa.

      Marx asettaa ensin näkösälle 2 erilaista tavaraa, jotka vaihtuvat keskenään yhdenvertaisesti.
      Ratkaisu on todella yksinkertainen ja Marxin kymmenien sivujen pyörittely voitaisiin tiivistää pariin sivuun. Mutta kun ratkaisu oli uusi, Marx teki perusteellista työtä niin ettei vähänkään epäilyttävää jäisi.
      Erilaiset tavarat vaihtuvat toisiinsa siksi kun ne sisältävät aikakauden teknologialla ja keskimääräisellä ammattitaidolla ja työvauhdilla yhtäläisen määrän työtä. Tämä sulkee pois sen että tavara olisi sitä arvokkaampi mitä kauemmin sitä tehtäisiin. Seikka on päinvastoin. Keskimääräisen työpalkan pysyessä samana, tavaroiden arvon aleneminen mahdollistaa käytännössä palkan arvon kohoamisen tai se menee omistajlle voittona..
      Tietyllä aikakaudella tuotannossa syntyy keskimääräinen lisätuotteen määrä, keskimääräinen voitto ja keskimääräiset tuotantokustannukset.

      Kun tavarat vaihtuvat toisiinsa suoraan, ne omaavat saman työn arvon ja rahamerkin. Kullakin aikakaudella on työläisen keskimääräinen tai välttämätön arvo hengissä pysymiseksi ja josta syntyy työvoiman arvo
      Tavarapaljous myydään keskimääräisestä arvostaan, työtä tehdään samoin, kapitalisti saa keskimääräisen voiton ja poikkeamat arvosta suuntaan tai toiseen kumoavat toisensa.

      Lähtökohta on tavaran, työn ja rahan arvon kohtaavuus.
      Pääoman kolmannessa kirjassa esitellään kuinka arvot poikkeavat reaalituotannossa toisistaan mutta kokonaisuudessa ovat yhtä. Eli suuressa kokonaisuudessa rahan arvo yhtäläistyy tavaroiden ja palveluiden arvon kanssa. Se estää keinotekoisen rahan luomisen. Jos rahaa painetaan viisinkertainen määrä esim. tällä hetkellä, tuotanto ei ole kuitenkaan ehtinyt lisääntyä tippaakaan ja rahan arvo romahtaisi.

      Tässä on jo mukana työn yhteiskunnallistuminen ja joka on merkittävä muutos feodalismiin nähden.
      Ensimmäiset 200 sivua Pääoma I:ssä asettavat perustan tavaratuotannon yleislaeille. Perusta on tieteellinen. Huomautus: Jos myyjä saa kaksinkertaisen hinnan rahana kuin sen arvo on, ostaja menettää saman verran kuin myyjä voittaa. Tavaran arvo pysyy muuttumattomana.

      • Sinä vaan jaksat samaa tyuhjää jauhaa s.p! paljonko komutrollijoukko sinulle moisesta maksaa?

        Vai oletko niin jumiutunut yhteen ajatukseen jottet pysty päätäsi käyttämään muuhun kuin saman jankkaamiseen vuosikausia?

        Vapauta pääsi ja mieti edes yksi uusi ajatus linjalta paljonko ansioni ovat nousseet tuon jankkaamisen avulla?


      • AKATEMIAKOULUMESTARIT007

        HEI! Nythän pitää muistaa myös se asia, että on olemassa Pääoman ENSIJAKO ja Pääoman UUSJAKO. Pääoman Ensijako on puhtaasti olemassa silloin, kun ME puhumme Tavaratuotannosta ja kun ME puhumme Pääoman UUSAKO rs:stä, niin tämä tarkoittaa sellaista asiaa, kun Työläiset ja Vastaavat kuluttavat ainakin osan palkastaan tai osinkotuloistaan ostaessaan Elintarvikkeita sekä Vaatetusta ja Vastaavia sekä vielä ns. Kulttuuripalvelut kuten Teatterit, Elokuvat, Taidenäyttelyt ja Vastaavat.


        PS Me KOMUT ja SOSSUT, eivät siis NATSIKOMUT eli Teräsmiehet ja Leninistit sekä NATSISOSSUT, ihmettelemme esimerkiksi sitä asiaa, että jos esimerkiksi Toveri EXTYÖKKÄRI haluaa vastustaa ns. KOMMUNISMUS rs:ää, niin MIKSI Toveri EXTYÖKKÄRI ei halua kertoa sitä, että mitä Kommunismi- ja Sosialismiasiaa HÄN vastustaa. Niin ja nyt ainakin eräs Kulkuri ja Katunarri olisi iloinen, että HÄN Toveri EXTYÖKKÄRI kertoisi meille sen, että MITÄ KOMMUNISMI tai SOSIALISMI rs:ää HÄN vastustaa.


        PS Nyt toivoisin myös sitä asiaa todella tasan tarkkaan, että mitä Kommunismi- tai Sosialismisuuntausta Toveri S'partacus kannattaa ja mitä taas HÄN vastustaa. Nyt toivoisin vielä sitä, että Te Toveri S'partacus tutkisitte sen asian ainakin, että mitä kaikkea pitää sisällään KARL MARX LODGE eli KARL MARX LOOSI rs. Niin ja olisi nyt myös TERÄSMIEHET rs:n hyvä tietää vielä sen asian, että mitä pitää sisällään Karl Marx Loosi rs:n tutkimus- ja suunnittelutyö. Voimme ainakin sen sanoa takuuvarmasti, että jos Me pyörimme Materialistinen Filosofia ja Sosiologia rs:ssä, niin tällöin Me emme perusta Materialistinen Filosofia rs:ää TERÄSMIEHET ja LENINISTIT rs:n tapaan SUHTEELLISUUSTEORIA ja AIKA-AVARUUS rs:ään vaan vain ja ainoastaan DIALECTICA NATURALIS eli LUONNON DIALEKTIIKKA rs:n lausepuun peruslauseen A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.


        PS Niin ja Me KOMUT ja SOSSUT, eivät siis NATSIKOMUT eli Teräsmiehet ja Leninistit sekä NATSISOSSUT, ihmettelemme sitä asiaa todella tarkkaan, että miten ihmeessä Materialistinen Filosofia ja Sosiologia rs:n lausepuun peruslause voisi olla sama kuin Objektiivinen Idealismi eli Looginen Positivismi rs:n siis A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.
        Miten nyt TERÄSMIEHET ja LENINISTIT nyt ehkä haluavat ratkaista tämän meidän Logiikka- ja Realismiongelmamme? Jos me nyt pohjustamme Materialistinen Filosofia ja Sosiologia rs:n SUHTEELLISUUSTEORIA ja AIKA-AVARUUS rs:ään, niin MIKÄ todella voisi nyt olla Lausepuun Peruslause, jos SE ei voi olla sama kuin Objektiivinen Idealismi eli Looginen Positivismi rs:n HENKI-KÄSITE sekä N-ulotteinen Luontoavaruus ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuvaruus? Niin ja eihän nyt myöskään voi olla lausepuun peruslause sama kuin Luonnon Dialektiikka rs:n siis A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria eli Laatuavaruus. Mikä nyt voisi olla Teidän Vallankumousiskurien vastaus, niin MIKÄ todella?


    • tässäpä_tämä
    • Partacus

      Pääoman alkuteksteissä on ideaalinen malli tavaran, työn ja rahan arvolle. Se perustuu pelkästään tosiseikkoihin. Marx esittää myöhemmin että ellei näitä perusteita ymmärretä ei kansantaloudesta ja yhteiskunnallisesta toiminnasta pääse selvyyteen.
      Aineellinen tuotanto on ensisijainen ja perustava teesi.

      Marxin mallista.
      Kun jokin tavara, esim. nelikko vehnää vaihtuu x määrään saapasrasvaa tai y määrään silkkiä tai johonkin muuhun, niillä kaikilla on erilainen käyttöarvo mutta samanalainen arvosubstanssi eli arvo. Arvo joka erilaisiin tavaroihin sisältyy on yhtäläinen työn arvo keskimääräisillä aikakauden tuotantoehdoilla ja niitä edustaa yhtäläinen rahamuoto. Muuta arvon perustaa ei voi olla. Poikkeamat suuntaan tai toiseen kumoavat toisensa.
      Työ, työvoiman kulutus luo tavaroille arvon. Omistus ei luo mitään. Omistus ei myöskään synnytä lisätuotetta. Työ synnyttää lisätuotteen.

      1 600 luvun räätäli tai vastaavat omistivat tuotantovälineensä ja tekivät tuotteenalusta loppuun omilla välineillään. He vaihtoivat tuotteensa uusiksi raaka-aineiksi ja omiin elämisen tarpeisiinsa.
      Seuraava vaihe oli tuotantovälineiden ja työn eriytyminen. Räätäli ositti työn. Yksi teki yhden osan, toinen toisen osan ja se kohotti hiukan tuottavuutta. Siirryttiin manufaktuureihin, esiteolliseen aikakauteen. Räätälimestari jäi organisaattoriksi, tilasi raaka-aineet ja toimitti tuotteet myyjätaholle. Tuotteiden hinta laski suhteellisesti sitä mukaa kuin tuottavuus kohosi.
      Kauppias lainasi varoja tuotannon järjestämiseen ja lopulta kauppiaasta tuli useiden räätälien rahoittaja. Tuottaja ja kauppias erkaantuivat ja lopulta kauppiaasta saattoi tulla kapitalisti, joka omisti useiden räätälien työt. Prosessin lopussa räätäleistä tuli työläisiä, proletaareja ja joku muu omisti hänen työnsä tulokset sekä hänen tuotantovälineensä.
      Tämä prosessi tapahtui kaikessa laajuudessaan feodalismin lopulla ja uusi talousjärjestelmä kapitalismi astui areenalle. Omat tuotantovälineensä omistavien yksinyrittäjien luokka katosi taloudelliseen mahdottomuuteen. Uusi koneellinen tuotantotapa oli ylivoimainen. Yksinyrittäjistä tuli työläisiä tehtaisiin. Toki on olemassa yksittäisiä räätäleitä jotka tekevät rikkaille tilaustöitä mutta mihinkään suurempaan yksinyrittäjä räätäli ei kykene. Tuotteen hinnat olisivat moninkertaiset koneelliseen tuotantoon nähden.

      Kapitalismin välttämätön erikoispiirre on erottaa työ ja omistus. Työläisen osakesäästäminen tai metallityöläisen ottama yksinyrittäjän verokortti ei muuta tilannnetta.

      Tästä näemme ja minkä Marxin totesi: Kapitalismi nujersi, usein väkivaltaisesti, feodaalisen talousjärjestelmän edistyksellisemmän tuotantotavan voimalla.
      Kokonaan toinen seikka on puolestaan työväenluokan asema ja se osuus on myös poliittista kansantaloutta mutta välttämättömästi kansantalouteen kuuluva.
      Entiset vapaat omistajatuottajat ja suuret joukot maaseudun liikaväestöstä muuttuivat oikeudettomiksi proletaareiksi ja joiden ainoa oikeus oli saada se palkka minkä nouseva kapitalisti suvaitsi maksaa. Alkuaikojen proletaarien asema oli kurjaakin kurjempi.
      Kapitalismin kehitys on myös pääomien kasaantumisen kehitystä pienemmistä yhä suurempiin ja joka on väistämätön prosessi. Monopolien vastaiset lait eivät ole sitä pystyneet estämään eivätkä estä tulevaisuudessakaan.

      Yleislinja missä tahansa talouskehityksessä voi toteutua tuhansien mutkien kautta. Marxin työnarvoteoria ei tarvitse numeroita. Siinä työ ja tuote ja rahan arvo yhtyvät faktisesti toisiinsa. Työväenluokan poliittisessa toiminnassa yksityiskohdillakin on merkitystä, joten pelkkä yleislinjan omaksuminen ei riitä. Esim. normaaliin kansantalouteen ei kuulu pääomien ja voittojen piilottaminen. Ideaalisessa mallissa ne ovat jatkuvassa kiertokulussa.

    • Partacus

      Materialismi filosofia ja dialektiikka.

      Marx Pääoma I:n toisen painoksen loppusanoissa 24.1.1 873:
      " Hegelin dialektiikan mystifioivaa puolta arvostelin jo noin 30 vuotta sitten, siihen aikaan, jolloin se vielä oli muodissa. Mutta juuri kun laadin Pääoman ensimmäistä nidosta, suvaitsi suututtava, vaativainen ja keskinkertainen jäljittelijäjoukkio, joka nyt soittaa ensi viulua sivistyneessä Saksassa, käsitellä Hegeliä samoin kuin kunnon Moses Mendelssohn Lessingin aikana käsitteli Spinozaa, nimittäin "koiran raatona". Sen tähden tunnustauduinn avoimesti tuon suuren ajattelijan oppilaaksi ja vieläpä keikailin paikoitellen arvoteoriaa koskevassa luvussa hänelle ominaisilla sanontatavoilla. Se että dialektiikka tulee Hegelin käsissä mystilliseksi, ei suinkaan estänyt häntä ensimmäisenä esittämästä dialektiikan yleisiä liikemuotoja laajalti ja tietoisesti. Dialektiikka vain seisoo hänen teoksissaan päälaellaan. Se on pyöräytettävä jaloilleen, että voisi sen mystillisen ulkokuoren alta löytää järjellisen ytimen."

      Dialektiikan sovellus arvoteoriassa.
      Keskimääräinen työntekijän ammattitaito ja työteho tietyllä aikakaudella. On hitaampia, nopeampia ja muita ominaisuuksia. Tehdään aika- tai urakkapalkalla jne. jne.. Otetaan pois poikkeamat suuntaan tai toiseen ja syntyy työntekijästä johtuva keskimääräinen työn tuottavuus.
      Työntekijät luovat parempia ja tehokkaampia koneita ja työn tuottavuus kohoaa. Henkilökohtainen työn voimaperäisyys pysyttelee kutakuinkin tietyissä rajoissa. Hiostusta ei voi kohottaa äärettömiin.
      Arvolain yhteydessä tulee mukaan myös aikaperspektiivi. Sitä ei tule rinnastaa kosmologiseen aikaan. Tuotantohan on jatkuva prosessi ja ollut sitä jo miljoonia vuosia. Koneistuminen muuttaa työn tuottavuutta hiljalleen korkeammaksi, jolloin lisäarvon ja voiton suhdeluku muuttuu tiettyyn suuntaan mutta ei välttämättä suoraviivaisesti mutta kuitenkin.
      Aineellisessa tuotannossakaan mikään ei pysy ennallaan. Jokainen sukupolvi havaitsee muutoksen, millaista oli 20 vuotiaana ja millaista 50 vuoden kuluttua.

    • Hallaahon.äänestäjä

      Marx on aikansa lapsi eikä häntä pidä syyttää

      NÄMÄ LISÄPAINOKSIEN OTTAJAT OVAT PIHALLA OLEVIA, JOTKA EIVÄT YMMÄRRÄ ETTÄ MARXIN TYÖNARVOTEORIASTA EI VOI LASKEA HINTOJA
      mikä tarkoittaa että Marxin teoria ei kuvaa kapitalistista taloutta
      VAAN MARXIN OMATEKOISTA ITSE KEKSITTYÄ VIRTUAALISTA KAPITALISMIA JOTA EI OLE OLEMASSA EIKÄ KOSKAAN OLE OLLUT OLEMASSA

      PAHEMPAA Marxin teorialla
      ei voi laskea RIISTOSUHDETTA eli ei voi päätellä MIKÄ ON VALLANKUMOUKSELLISUUDEN SUHDE ERI MAISSA

      NLiitossa Gorban puoliso Raisa OLI MARXISMI-LENINISMIN professori Moskovan yliopistossa ja hänellä on miehensä takia KAIKKI Nliiton matemaatikot ja taloustieteilijät käytettävissä ja hän ei pystynyt laskemaan esim. yk:n tilastojen perusteella riistosuhdetta eri valtioissa ja eri kapitalismi-sosiaalivaltio -systeemeissä

      Kommunistit jotka mainostavat täällä Pääomaa eivät ymmärrä siitä mitään
      JOS VÄITE KUULUU ETTÄ KAPITALISTI VARASTAA RAHAA TYÖNTEKIJÄLTÄ LISÄARVONA

      voi vain kysyä LUULETKO NYKYKOMMUNISTI ETTÄ MARX OLISI NIIN TYHMÄ ETTÄ TÄMÄN LAUSEEN KIRJOITTAMISEEN TARVITTAISIIN KOLME PAKSUA OSAA KIRJAA

      Johtopäätös: Marx oli aikansa lapsi, utelias tiedemiehen kaltainen, tarinoitsija ei tiedemies ei virkaa yliopistoissa tms. MUTTA VIRHEET EIVÄT OLE HÄNEN VIKANSA hän ei tiennyt silloin

      nykykommunistit ovat pellejä jotka eivät edes ymmärrä marxia

      mutta KATSOKAA NYKYKOMMUNISTIN IDEA
      VIESTIN LOPUSSA

      Mugaben analyysi, katso loppupuoli:
      http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=44383.msg239625#msg239625

    • Partacus

      "NÄMÄ LISÄPAINOKSIEN OTTAJAT OVAT PIHALLA OLEVIA, JOTKA EIVÄT YMMÄRRÄ ETTÄ MARXIN TYÖNARVOTEORIASTA EI VOI LASKEA HINTOJA"
      Halla-aholainen olettaa ettei kapitalistinen yritys kykene laskemaan yhtiön tuloja ja menoja - halpa-arvoinen loukkaus yhtiöiden kustannuslaskentaosastoille.

      Persujen talousteoreetikko haksahti kertomaan satuja.
      Työnarvoteoria on ainoa oikea teoria kansantalouden perustekijästä työstä. Yksikään tavara ei koskaan ole ilmaantunut markkinoille ilman työvoiman kulutusta eikä tule ilmaantumaan. Kulttuurisessa luonnonvalinnassa työ tuottaa vääjäämättä yhä parempia työkaluja ja jotka puolestaan kohottovat työn tuottavuutta. Siis nimenomaan työ eikä omistus. Työläisen työ siirtyy yhä kehittyneempiin koneisiin ja tavaran arvo suhteellisesti alenee. Koneisiin kiteytynyt työ tuottaa yhä suuremman osan.
      Marxin sekin väite, että tavaroita vaihdettaessa keskenään tai rahaan heijastaan työn paljouksien vaihtamista, on totta. Raha heijastaa siihen kiteytynyttä työn määrää.
      Mikä tahansa muu selitys on enemmän tai vähemmän uskontoa.

      Miljoonien tavaroiden (samankaltaisten) vaihtuminen markkinoilla huomioiden työläisen työpalkan suhteellisena pysymisenä välttämättömien elinehtojen arvossa luo työn arvon, tuotantovälineisiin kiteytyneen työn arvon ja lisäarvon. Lisäarvo on myös työn tuote. Omistus ei luo yhtään mitään. Omistus on omistamista eikä muuta.

      Persutyylinen muu johdatus halla-aholaisen viestissä menee harakoille väärän pohja-analyysin kera. Se on pelkkää poliittista vuodatusta.
      Nimenomaan lisäarvo on kapitalistin rosvouksen kohteena. Työläinen saa arvonsa mukaisen palkan (välttämättömät elinkustannutkset).Työläisen työ kustantaa tuotantovälineet ja raaka-aineet. Kapitalisti anastaa lisäarvon.
      Työnarvoteoria ja arvolaki toimivat kuten Marx kuvaili. Se toimii historiallisesti tavaratuotannossa ja varsinkin kapitalismissa. Kapitalismissa on täydellisimmät työmarkkinat, rahamarkkinat ja kauppajärjestelmä Kapitalismissa tuotannon tavoite ei ole sosiaalinen yhteisö. Se on kapitalistin voitontavoittelu.

      Persunatsien tukema MV-lehti on kaikkein viimeinen, joka kykenee arvioimaan Zimbabven tilannetta. Zimbabve ei edes koskaan ole ollut sosialistinen valtio tai Mugabe kommunisti. Joskus hän oli vapaustaistelija ja taisteli entisen Rhodesian vapauden puolesta pientä englantilaista siirtomaaeliittiä vastaan.

      Maiju Lassila oli oikeassa: Poliittinen porvari valehtelee aina.

    • Partacus

      Mitä seikkaa halla-aholainen kiertää kuin kissa kuumaa puuroa? Arvatkaapa.
      Hän kiertää aineellisen tuotannon kirjanpitoa.
      Jokaisen yhtiön kirjanpidosta nähdään, joskus mutkien takaa mutta kuitenkin, kaikki kuluerät sekä tulot. Ne ja vain ne ovat kansantaloudellisen tavaratuotannon erehtymättömiä todistuskappaleita. Kaikki muu nähdään sieltä mutta ei työläisen, todellisen tuottajan, asemaa (yhtiön ja ) valtion hallinnossa; onko työläinen persujen nimittämä "paskaloinen" alistettuna luokkana tai ehkä poliittisesti hallitsevana luokkana.

      Jokaisen yhtiön kirjapidossa on eritelty tuotantovälineiisn kohdistuneet kulut, palkkakulut ja lisäarvo. Lisäarvokin on eritelty puhtaaksi voitoksi ja siitä erikseen valtiolle menevä osuus sekä omistajille menevä osuus. Kirjanpidossa näkyy myös varaukset tulevia hankintoja varten.
      Käytännössä samat seikat soveltuvin osin näkyvät kaikenlaisen toiminnan, kirkkojen, urheilujärjestöjen, asuntoyhtiöiden, kuntien, valtionvirastojen, yleishyödyllisten järjestöjen yms tileissä.
      Halla-aholainen yrittää peittää lukijoilta yksinkertaiset seikat

      Tilinpidossa näkyy siis tuotantovälineet, työvoimakulut ja voitto. Ne ovat jopa samankaltaistettu lakisääteisesti.
      Marx joutui paljon vaikeammasti aikanaan tutkimaan arkistoja ilman tietokeoneita ja apulaisarmeijaa. Käytännössä tilinpito ei ole oleellisesti muuttunut. Miksi? Kapitalisti tai muu yhteisö haluaa nähdä todellisen tuloksen ja toiminnan varallisuustilanteen.
      Tilinpäätöksiä toki vääristellään mutta kokonaisuuden hahmottaminen niistä löytyy kuin hattu tatin päästä.

      Tilinpäätösten peruskaava on C = c v m.
      Siinä C = Kokonaistuotannon arvo
      c = Tuotantovälineiden arvo (kulut)
      v = Työvoiman arvo (kulut)
      m = Lisäarvoa eli voitto
      Kaava on kansantalouden peruskaava, jossa kaikki tuotannon osat on huomioitu. Kaava on Marxin Pääomassa taloudellisen analyysin kulmakivi.

    • kusetuskos

      Tai miksi kusessa ollaan? Aivan politiikot pankit ja velka, sytyttääkö?

    • Marx.vai.mao

      Kumpi sai enemmän ruumiita aikaan, Marx pääomallaan vai Mao punaisella kirjallaan...

      Molemmat näkyy olevan seinähulluja, mutta ei ne ketään kiinnosta.

      Molemmat täyttä paskaa.. Vain muutama niuvalainen enää lukee niitä.

      • naurua_pukkaa

        Joko olet pessyt itsesi?:-))))


      • Hallaahon.äänestäjä

    • Hallaahon.äänestäjä

      Partacus puhuu asian sivusta JA KERTOO MARXILAISTA TEORIAA MUTTA EI LASKE tai EI KERRO MISSÄ OLISI LASKETTU (ei ole laskettu) RIISTON SUHDELUKU erilaisille valtioille tai talousjärjestelmille JA TEHTY etukäteen PÄÄTELMIÄ MAIDEN KÄÄNTYMISESTÄ SOSIALISMIIN

      PARTACUS JAUHAA TEORIAA ILMAN PERUSTEITA, EI SOVELLA SITÄ mutta
      EI SOVELTANUT NLIITON MOSKOVAN YLIOPISTOKAAN VAIKKA AIKAA OLI VUOSIKYMMENIÄ

      kun sitä ei voi soveltaa, on sen verran huuhaata

      NIITÄ TIETOJA MITÄ MARXILAISESSA TEORIASSA KÄSITELLÄÄN EI SAA KIRJANPIDOSTA YRITYKSISTÄ EIKÄ KANSANTALOUDEN KIRJANPIDOSTA EIKÄ NIITÄ OSATTU KÄYTTÄÄ NLIITOSSA eli marxilaisuus on erittäin pitkälle sanailua DIFFUUSEILLA KÄSITTEILLÄ

      Esimerkki, Partacus kirjoittaa
      C = c v m

      Kyllä mutta tämä ei riitä. Tavaran ja rahan KIERTO PITÄÄ SULKEA. Marx ei pysty tähän Pääoma-kirjassa,

      eli siis C JOKA SAADAAN yllä yhtälöstä ei pysähdy tähän vaan JATKAA ELÄMÄÄNSÄ koska tuotteet ostetaan TOISIIN YHTIÖIHIN kun toiset ne valmistavat

      silloin C alkaa vaikuttaa oikean puolen kaavaan JA SYNTYY RISTIRIITA, JOKA TODETTIIN MARXILAISUUDESSA JO 1900-LUVUN ALUSSA

      siis tuotteen hinta tai arvo kuten marxistit väittävät EI JÄÄ YKSIN KILLUMAAN MAAILMAAN vaan se jatkaa kierrossa JA TÄTÄ EI MARX HUOMAA ennen kuin aivan lopussa komannessa Pääoman osassa mutta ei jaksa enää

      Marx lopettaa duunit masentuneena ja alkaa käydä terveyskylpylöissä kuten Algeriassa
      ja ei viitsi enää jatkaa ja saksalaiset sosialidemokraatit näyttävät hänelle Gothassa pitkää nenää, HYVINVOINTIVALTIO jota Marx vastusti on tulossa eikä olekaan vallankumousvaltio kuten Marx oletti. Marx masentuu ja lopettaa ns. työt (Marx ei oikeasti tehnyt palkkatyötä elämänsä aikana vaan eli RIISTETYILLE RAHOILLA JOITA KAPITALISTI ENGELS HÄNELLE LAPPASI STIPENDINÄ)

      KAPITALISTISESSA KIERROSSA YRITYS, joka valmistaa kuorma-autoja myy kuorma-auton YRITYKSELLE joka valmistaa terästä josta taas kuorma-auto tehdään

      TÄTÄ KIERTOA MARX EI SULJE EIKÄ OSAA

      jos hän siirtää kuorma-auton MARXILAISELLA HINNALLA ELI TYÖNARVOSTA LASKETULLA HINNALLA terästehtaaseen, joka tarvitsee kuorma-autoja teräksen valmistamiseen, joista taas tehdään kuorma-autoja, SYNTYY MARXILAISUUDESSA RISTIRIITA

      hinnat eivät yhdy

      KOSKA KUORMA-AUTON MYYNTIHINTA TERÄSTEHTAALLE MUUTTAA KUORMA-AUTON VALMISTUSHINAA AUTOTEHTAALLA

      eli työnarvohinnasta ei saada kauppahintaa
      kauppa syntyy vain kuin kuorma-auton ostohinta ostajalle (terästehdas) on sama kuin sen myyntihinta myyjälle (autotehdas)

      TÄMÄ VIRHE HUOMATTIIN HETI PÄÄOMAN JULKAISUN JÄLKEEN JA KORJATTIIN ERILAISILLA PARAMETRIOPERAATIOILLA 1900 -LUVUN ALUSSA mutta mutta mutta

      Kysymys: riippuuko voitto työnarvosta yksinertaisella summakaavalla kuten Marx väittää?

      Vastaus: VOITTO SINÄNSÄ RIIPPUU TYÖNARVOSTA MUTTA HYVIN MUTKIKKAASTI JA ERI KAPITALISTEILLA ERI TAVALLA

      VOITTO EI PÄÄOSIN MUODOSTUKAAN TYÖN LISÄARVON RIISTOSTA VAAN KAPITALISTISTEN MARKKINOIDEN HINNOISTA

      Kysymys: eli oleellisesti mistä riippu?
      Vastaus: jätetään tämä myöhempään, ettei tule liian pitkää kirjoitusta ETTEI TARVITSE KIRJOITAA MARXIN PÄÄOMAN JATKOTEOSTA OSA 4

      Kysymys: onko voitto ja siten riisto luokkaominaisuus, kapitalisti riistää proletariaattia?

      Vastaus: Koska hinnat eivät määräydy marxilaisesta työnarvosta, mutta jos Marxin yhtälöt korjataan toimiviksi lisäparametreilla kuten markkinahinnalla, siten kapitalisti ei riistä vain PROLETAARIA VAAN MYÖS TOISIA KAPITALISTEJA JA KAPITALISTI RIISTÄÄ MYÖS RAAKA-AINEITA KUTEN TERÄSTÄ

      eli riiston luokkaluonne KATOAA ELI MARXILAISUUDELTA MENEE POHJA, riisto ei tapahdu luokkajaon perusteella

      Kysymys: voidaanko rakentaa erilaisia riistoteorioita, joissa ei ainoastaan väitetä riistettävän proletariaattia?

      Vastaus: Kyllä voidaan ja niitä on tehtykin. Mutta ne eivät johda mihinkään. Voidaan siis rakentaa

      1. TYÖNARVON RIISTOTEORIA (Marx) jossa proletariaatti on riiston kohteena
      2. raaka-aineen kuten teräksen piin puun riistoteoria jossa raaka-aineita riistetään
      3. kapitalistin hyväksikäytön ja riiston teoria jossa kapitalisti riistää kilpailijansa pienyrityksen konkurssiin

      jne.

      Ongelmaksi tulee se, että esimerkiksi raaka-aineiden riistoteoria, vaikka öljyn riistoteoria, ei johda luonnonsuojeluun ja ympäristöpolitiikkaan ILMAN VALTAISAA UUDELLEENMÄÄRITTELYÄ

      Lopuksi: Marxilaisuudessa ei ole PÄTKÄÄKÄÄN YMPÄRISTÖASIAA koska Marx eli aikana jossa luontoa pidettiin riistettävänä - oli suurin piirtein USKONNOLLINEN VAKAUMUS 1800-luvulla ETTÄ NS. JUMALA OLI PANNUT LUONNONVARAT IHMISEN KÄYTTÖÖN MAKSUTTA

      Saarijärven Paavo ja Marx ovat tässä asiassa samalla puolella, luontoa käytetään ja sitä vastaan (halla vie sadon) taistellaan suot kuivattamalla jne.

      Nythän soita palautetaan kun ne väärin kuivattiin

      Mugabe ei ole lukenut Pääomaa, julistautui ensin marxisti-leninistiksi ja Gorban jälkeen sosialistiksi, Mugabe ei tiennyt
      LENIN TEKI VALLANKAAPPAUKSEN, ZIMBABWESSA TEHTIIN VALLANKUMOUS
      Mugaben analyysi, katso loppupuoli:
      http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=44383.msg239625#msg239625

      • Hallaahon.äänestäjä

        Kommentoin vielä seuraavaa ylhäältä jossa keskustelaan Marxista ja Leninin tekemistä teurastuksista

        Marx ei ole vastuussa Leninin murhista

        Tosin Marx on nykyterminologiassa rasisti, hän inhosi erityisesti venäläisiä, joita piti epäluotettavina ja juntteina, tästä tietysti Nliitossa vaiettiin visusti

        Vaikka marxismilla ei teoriana ole arvoa, MARX ARVASI ETTÄ VALLANKUMOUS TAPAHTUU ENSIN VENÄJÄLLÄ

        Marx oli venäläisinhoaja
        https://link.springer.com/article/10.1023/A:1013845716760
        Initially, Marx'sattitudes were marked by russophobia,

        pronounced anti-panslavism, assessments ofRussia as an outpost of European reaction andcounterrevolution, and even as the head of aconspiracy to block the world revolution. Withtime, however, Marx came to consider Russia asthe country in which the outbreak of theRevolution was most likely


      • Ei se ihan noin aina ainakaan mene. Olen ollut pienyrityksen omistajajoukossa ja "kapitalistit" eli suuryritykset olivat niitä parhaita asiakkaita, ne ostivat paljon, ne maksoivat eräpäivänä. Mitä muuta voi odottaa? Missä se riisto tuossa kohden seisoo?


    • Partacus

      Halla-aholainen tietää tietoisesti, että Marxin Pääoma teos on kansantalouden ja sosialogian perusoppikirja ja että se tulisi pitää työläisten ja sivistyneistön silmien ulkopuolella hinnalla millä hyvänsä. Tämä on rahaporvarille tärkein opinkappale. Pääomassa on myös sovellettu materialistista dialektiikkaa johdonmukaisesti ja siksi se on vedenpitävä. Jumalat eivät luoneet universumia mutta Marx asetti tavaratuotannon yleiset lainalaisuudet raiteilleen ja myös sen historiallisen kehitystrendin.
      Halla-aholaisen pitkä sepustus on pelkkää poliittista paatosta aivankuin jonkin humalaisen tekemä. Hän saisi missä tahansa korkeakoulussa tutkinnossa analyysistään nollan. Normaali porvarikaan ei ole niin tyhmä kuin persu.

      Otan oleellisimman seikan, missä halla-aholainen mokaa itsensä perin juurin:
      "Kyllä mutta tämä ei riitä. Tavaran ja rahan KIERTO PITÄÄ SULKEA. Marx ei pysty tähän Pääoma-kirjassa,

      eli siis C JOKA SAADAAN yllä yhtälöstä ei pysähdy tähän vaan JATKAA ELÄMÄÄNSÄ koska tuotteet ostetaan TOISIIN YHTIÖIHIN kun toiset ne valmistavat"

      Juuri tämän Marx todistaa. Todistus tulee tavaran arvon erittelystä ja siitä kun se lähtee kiertokulkuun.
      Marxin Pääoman I kirja on tavaran arvon erittely, absoluuttinen tuotantoprosessi ja lisäarvon syntyminen ja pääomien kasaantumisprosessi.
      Pääoman II kirja on omistettu kokonaan kiertokululle vaikka seikka tulee väistämättä esiin vähän joka käänteessä.
      Pääoma III kirja on tuotantoprosessin historiallinen analyysi, analyysi siitä miten tuotantohinta syntyy ja poikkeaa maailmanmarkkinahinnasta ja että sen syy aikaperusteinen. Tuotantoprosessi ei suinkaan ole jähmettynyt olio kuten halla-aholainen talousoppi väittää vaan kuten elävä olio, joka jatkuu vuodesta toiseen. Tavaran arvo ja hinta kohtaavat tietyllä hetkellä kunnes eroavat tuotantoprosessin kehittyessä. Keskimäärin tavarat myydään arvostaan, työläiset saavat arvonsa mukaisen palkan ja kapitalisti anastaa lisätuotteen ja keskimäärin arvolaki toimii täsmällisesti. Mikäli kiertokulkuun tuodaan ylimääräistä rahaa, velkoja ketjutetaan, varoja siirretään piiloon verokeitaisiin ja muuta kieroa niin rahan arvo lähtee poikkeamaan tuotannon arvosta.

      Marxin lausuma että tuskin koskaan millilleen arvo ja hinta kohtaavat on ilmaus jatkuvasta kiertokulusta ja jossa arvot heilahtelevat yli tai alle todellisen arvon.
      Muunlainen selitys rahan olemuksesta arvon heijastumana on joko taivaallisten voimien vaikutuksen todistamista tai muuta hömppää.

      Marxin Pääoma on työväenluokan poliittinen raamattu ja joka kertoo olennaisen tavaratuotannosta ilman henkiolentoja ja perustuen pelkkiin tosiasioihin. Kuka tahansa on lukenut Pääomaa, näkee lukuisat viittaukset niihin tai näihin asialähteisiin tai silloisen proletariaatin asemaan lähteinään viralliset selostukset.
      Työnarvoteoria ja arvolaki ovat edelleen voimassa ja niin kauan kuin tavaratuotantoa yleensä on. Työläisen asema on muuttunut sen oman toiminnan ansiosta, luokkataistelun ansiosta mutta luokkasuhde ei ole muuttunut. Omistajat ja työläiset ovat edelleet toisilleen vastakkaisina yhteiskuntaluokkina. Omistajiin en laske pienyrittäjiä tai yksinyrittäjiä kuuluvaksi. Heidän asemansa on taloustilastojen perusteella paikoin heikompi kuin vahvemmin järjestäytyneiden työläisten asema.

    • Partacus

      Halla-aholaisella on sama katala linja kuin rahaporvarilla.
      Kun työnarvoteoriaa ja arvolakia ei voi asiaperusteilla kumota, työnnetään vastaväitteeksi kaikenlaista hölynpölyä, jonka seurauksena Marxista tietämätön menee entistä enemmän sekaisin ja näin tavoite on saavutettu. Rahaporvari ei kaihda mitään keinoa saadakseen lisäarvon lähteen piilotetuksi.

      Suomettarelaisen Maiju Lassilan lausahdus vuodelta 1 916 on oikea: Kavahtakaa meitä porvareita. Porvari vetää sinua nenästä. Porvari valehtelee aina.

      ps. Lassila ei tietenkään väittänyt että porvarikaan kaikesta velehtelee, kuten halla-aholaisemme, vaan että porvari valehtelee pää kenossa työläisille tärkeissä poliittisissa seikoissa eli "vetää nenästä".

      • Käyttäisit s.p nykyajan sanastoa jonkun 1800 luvun pummilta oppimasi sijaan. Mikä ihme on vaikkapa rahaporvari? Porvari kun on kauppias niin onko rahaporvari rahakauppias? Voisitko selvittää kun kerran tunnut tuosta tykkäävän eikä järkesi riitä tämän päivän maailmaan.

        Kun nyt lähdetään työn arvosta niin helpoiten se määritetään sillä paljonko asiakas on siitä työstä valmis maksamaan joko suoraan tai osana jotain kokonaisuutta kuten valmistettua tavaraa. Työn arvo voidaan mitata vain markkinoilla eikä sitä voi päättää missään salongeissa siinä pääruuan ja jälkiruuan välissä.

        Onko olemassa joku arvolaki? Mikähän sen lain numero on Suomen lakijärjestelmässä? Vai onko se jonkun haihattelua, jonkun joka ei työhön viitsinyt puuttua vaan elätti itseään 1800 luvun sosiaaliavun eli kavereiden varoilla?

        Työläisen tekemän työn lisäarvon voi laskea siitä tuottavuudesta jota hän saa aikaan työttömyysaikanaan. Siinä se on justiinsa 100% tarkkuudella. Se työ mitä hän tekee työnantajan antamassa työssä ei muodosta mitään lisäarvoa hänelle vaan se luo yritykselle arvonlisää joka sitten pyritään realisoimaan tuotteen hinnoittelussa mahdollisuuksien mukaan.

        Jos jotain ei ole niin mitä hassua sitä nyt sitten edes piilottamaan.

        Vaikeaa sanoa valehtelivatko porvarit kun niiden kuolemastakin alkaa olla kohta 5 vuosisataa. Tänään on vain työläisiä sillä ilman työtä muuttuu kerjäläiseksi ja se on harvan toive. Työssä vaan tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan niin arvon kuin tuloksenkin mukaan, yksi on hanslankarina ja toinen suuryrityksen johtajana mutta molemmat ovat työläisiä kuten myös ne sijoittajat jotka sijoittavat yrityksiin jotta ne joilla ei kyky riitä omatoimiseen työllistymiseen voisivat ansaita elantonsa.


      • Hallaahon.äänestäjä

        Aivan alussa JOHDANTOTEKSTISSÄ mainitaan

        johtava tutkija Pertti Honkanen (Pääoman ajankohtaisuudesta

        PARTACUS, kysypä yksityisesti josku Honkaselta rehellistä vastausta kysymykseen

        tiedän että Honkanen tietää vastauksen ja voi kertoa sinulle

        Pertti, kerro mikä on sen ongelman kansainvälinen nimi, kun työnarvoteoriasta ei pystytä laskemaan tuotetun tavaran hintaa ja siten marxilaisuudessa on kaksihintasysteemi (kuviteltu hinta ja markkinahinta) joka johtaa riiston luokkajaon ongelmaan ... ja miten Pertti sinä korjaisit tämän

        Honkanen tietää ongelman, kaikki marxismia lukeneet tietävät mutta maallikot eivät

        Honkanen on poliittisin perustein Kelasta viransaanut valtiotietelijä, mahdollisesti Soininvaaran sinne hommaama jolla on käytössä tietokone
        SOININVAARA OLI HETKEN MINISTERI JA HÄNTÄ KIINNOSTI KANSALAISPALKKA JA SITÄ PITI SIMULOIDA KELASSA

        mutta joka ei pysty marxilaisuudella ja työnarvoteorialla laskemaan yhtään mitään ei esim. Suomen Saksan ja USA:n
        riistosuhdetta Marxin kirjasta Pääoma

        Kysy myös Honkaselta: Pertti miksi Pääomassa on yhtälöitä kun et käytä niitä etkä ohjelmoi niitä tutkimuksiisi vaan pamplaat kommunistikokouksissa teoriaa tietämättömille jotka

        eivät kysy mitään eivätkä ymmärrä mitään


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Käyttäisit s.p nykyajan sanastoa jonkun 1800 luvun pummilta oppimasi sijaan. Mikä ihme on vaikkapa rahaporvari? Porvari kun on kauppias niin onko rahaporvari rahakauppias? Voisitko selvittää kun kerran tunnut tuosta tykkäävän eikä järkesi riitä tämän päivän maailmaan.

        Kun nyt lähdetään työn arvosta niin helpoiten se määritetään sillä paljonko asiakas on siitä työstä valmis maksamaan joko suoraan tai osana jotain kokonaisuutta kuten valmistettua tavaraa. Työn arvo voidaan mitata vain markkinoilla eikä sitä voi päättää missään salongeissa siinä pääruuan ja jälkiruuan välissä.

        Onko olemassa joku arvolaki? Mikähän sen lain numero on Suomen lakijärjestelmässä? Vai onko se jonkun haihattelua, jonkun joka ei työhön viitsinyt puuttua vaan elätti itseään 1800 luvun sosiaaliavun eli kavereiden varoilla?

        Työläisen tekemän työn lisäarvon voi laskea siitä tuottavuudesta jota hän saa aikaan työttömyysaikanaan. Siinä se on justiinsa 100% tarkkuudella. Se työ mitä hän tekee työnantajan antamassa työssä ei muodosta mitään lisäarvoa hänelle vaan se luo yritykselle arvonlisää joka sitten pyritään realisoimaan tuotteen hinnoittelussa mahdollisuuksien mukaan.

        Jos jotain ei ole niin mitä hassua sitä nyt sitten edes piilottamaan.

        Vaikeaa sanoa valehtelivatko porvarit kun niiden kuolemastakin alkaa olla kohta 5 vuosisataa. Tänään on vain työläisiä sillä ilman työtä muuttuu kerjäläiseksi ja se on harvan toive. Työssä vaan tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan niin arvon kuin tuloksenkin mukaan, yksi on hanslankarina ja toinen suuryrityksen johtajana mutta molemmat ovat työläisiä kuten myös ne sijoittajat jotka sijoittavat yrityksiin jotta ne joilla ei kyky riitä omatoimiseen työllistymiseen voisivat ansaita elantonsa.

        "Onko olemassa joku arvolaki? Mikähän sen lain numero on Suomen lakijärjestelmässä?"

        Selkeytän nyt kyseistä asiaa niin, että sinäkin nyt hiukan tyhmempänä ja yksinkertaisempana ihmisenä sen toivottavasti nyt ymmärrät

        Tässähän nyt vain keskustellaan työnarvolaista, johon juuri esimerkiksi työn riisto kuuluu.

        Eli todellakin kyseessähän yksinkertaisesti on nyt vain selkeä pääoman ja ns. 'elävän työn' sovittamaton ristiriita. kun perinteinen Karl Marxin taloustieteen mukainen työn arvolaki ei muka enää päde.

        Niin sanotun työn riiston teorian tehtävähän on paljastaa pääoman jokapäiväinen "rakenteellinen väkivalta" työläisiä vastaan, väkivalta, joka luo sitten juuri antagonismia (elävä työ vs. pääoma) ja toimii perustana työläisten organisoitumiselle ja kieltäytymiselle kapitalistisesta kontrollista

        Karl Marxin talousoppien mukaanhan riistoa ei voi koskaan kukaan edes käsittää ilman työn arvoteoriaa, näin ollen on todella loogista, että käsityksemme riistosta tulee aina vastata niitä muutoksia työn ja arvon välisessä suhteessa.

        >Karl Marxhan juuri aikoinaan määritti riiston (kuten arvoteoriankin) työajan määrien termein, eli esimerkiksi riiston taso vastaa lisätyöajan määrää [työpäivän osuus joka ylittää sen ajan, jonka työläinen tarvitsee palkkaansa vastaavan arvon tuottamiseen]

        >Lisätyöaika ja (sinä aikana tuotettu) lisäarvo ovat siis avain Marxin määritelmään riistosta

        >Tämä ajallinen mittahan sitten antoi Marxille selkeän käsitteellisen kehyksen ja teki hänen teoriansa sovellettavissa olevaksi työläisten taisteluihin työpäivän lyhentämiseksi.

        >Mutta tänäänhän tätä työn arvoteoriaa ei voi käsittää minkään mitattavien aikamäärien kautta, kuten ei kyllä riistoakaan voi.

        Ttänään tämän työn arvon tuotanto on ymmärrettävä ehkäpä jonkinlaisen ”yhteisen” (common) termein, ja vastaavasti työn riisto tulee ymmärtää ”yhteisen” (common) riistona.

        Yhteisestä tuotetusta arvosta on toisin sanoen tullut ehkä nyt jonkinlainen lisäarvon paikka, riistohan on sitten nyt vain sen yhteisenä tuotetun arvon osittaista tai kokonaista yksityistä anastusta (tuotetut suhteet ja viestintä ovat luonteeltaan yhteisiä mutta silti pääoma aina pyrkii anastamaan yksityisesti osan niiden rikkaudesta)

        Esim. kielten/ideoiden/tiedon tuotanto: yhteisesti tehdystä työstä tulee kumminkin aina yksityistä työtä (esim. alkuperäiskansojen yhteisöissä tuotetut perinteiset tiedot; tiedeyhteisöissä yhteistoiminnallisesti tuotettu tieto)

        Tietyssä mielessähän voi nyt ehkä sanoa, että raha ja talouden finansialisaatio kiteyttävät sen vaikeaselkoisen logiikan, jonka myötä kapitalistisen tuotannon perinteiset piirteet lopulta ehkä jopa häviävät, ja silti pääoma kumminjkin aina kykenee harjoittamaan kovaa kontrolliaan ja kiskomaan lisäarvoa entistä enemmän.

        Rahahan ei nyt tietenkään koskaan ole vain pelkkä yleinen vaihdon välilne vaan myös ”yhteisen tuotetun arvon” korkein representaatio
        Finanssimarkkinoiden kautta on rahalla taipumus representoida ei ainoastaan ”yhteisen tuotetun arvon” nykyistä vaan myös sen tulevaa arvoa: finanssipääoma toimii yleisenä representaationa yhteisistä tulevista tuotantokyvyistämme.
        Esimerkiksi nämä finanssipääoman suuret voitot ovat tämän ns. ”yhteisen tuotetun arvon” pakkolunastusta kenties puhtaimmillaan.

        Riiston logiikkahan ei nyt kuitenkaan koskaan ole kaikille mitenkänn sama
        Esimerkiksi työnjaossa vaikuttaa aina tietyt maantieteelliset, rodulliset ja sukupuoliset hierarkiat.

        Ns.globaalin työnjaon ja vallanjaon ohjailu on yksi pääoman keinoista pitää yllä omaamääräysvaltaansa globaaliin tuotantoon ja rikkauteen.


      • vaktaa kirjoitti:

        "Onko olemassa joku arvolaki? Mikähän sen lain numero on Suomen lakijärjestelmässä?"

        Selkeytän nyt kyseistä asiaa niin, että sinäkin nyt hiukan tyhmempänä ja yksinkertaisempana ihmisenä sen toivottavasti nyt ymmärrät

        Tässähän nyt vain keskustellaan työnarvolaista, johon juuri esimerkiksi työn riisto kuuluu.

        Eli todellakin kyseessähän yksinkertaisesti on nyt vain selkeä pääoman ja ns. 'elävän työn' sovittamaton ristiriita. kun perinteinen Karl Marxin taloustieteen mukainen työn arvolaki ei muka enää päde.

        Niin sanotun työn riiston teorian tehtävähän on paljastaa pääoman jokapäiväinen "rakenteellinen väkivalta" työläisiä vastaan, väkivalta, joka luo sitten juuri antagonismia (elävä työ vs. pääoma) ja toimii perustana työläisten organisoitumiselle ja kieltäytymiselle kapitalistisesta kontrollista

        Karl Marxin talousoppien mukaanhan riistoa ei voi koskaan kukaan edes käsittää ilman työn arvoteoriaa, näin ollen on todella loogista, että käsityksemme riistosta tulee aina vastata niitä muutoksia työn ja arvon välisessä suhteessa.

        >Karl Marxhan juuri aikoinaan määritti riiston (kuten arvoteoriankin) työajan määrien termein, eli esimerkiksi riiston taso vastaa lisätyöajan määrää [työpäivän osuus joka ylittää sen ajan, jonka työläinen tarvitsee palkkaansa vastaavan arvon tuottamiseen]

        >Lisätyöaika ja (sinä aikana tuotettu) lisäarvo ovat siis avain Marxin määritelmään riistosta

        >Tämä ajallinen mittahan sitten antoi Marxille selkeän käsitteellisen kehyksen ja teki hänen teoriansa sovellettavissa olevaksi työläisten taisteluihin työpäivän lyhentämiseksi.

        >Mutta tänäänhän tätä työn arvoteoriaa ei voi käsittää minkään mitattavien aikamäärien kautta, kuten ei kyllä riistoakaan voi.

        Ttänään tämän työn arvon tuotanto on ymmärrettävä ehkäpä jonkinlaisen ”yhteisen” (common) termein, ja vastaavasti työn riisto tulee ymmärtää ”yhteisen” (common) riistona.

        Yhteisestä tuotetusta arvosta on toisin sanoen tullut ehkä nyt jonkinlainen lisäarvon paikka, riistohan on sitten nyt vain sen yhteisenä tuotetun arvon osittaista tai kokonaista yksityistä anastusta (tuotetut suhteet ja viestintä ovat luonteeltaan yhteisiä mutta silti pääoma aina pyrkii anastamaan yksityisesti osan niiden rikkaudesta)

        Esim. kielten/ideoiden/tiedon tuotanto: yhteisesti tehdystä työstä tulee kumminkin aina yksityistä työtä (esim. alkuperäiskansojen yhteisöissä tuotetut perinteiset tiedot; tiedeyhteisöissä yhteistoiminnallisesti tuotettu tieto)

        Tietyssä mielessähän voi nyt ehkä sanoa, että raha ja talouden finansialisaatio kiteyttävät sen vaikeaselkoisen logiikan, jonka myötä kapitalistisen tuotannon perinteiset piirteet lopulta ehkä jopa häviävät, ja silti pääoma kumminjkin aina kykenee harjoittamaan kovaa kontrolliaan ja kiskomaan lisäarvoa entistä enemmän.

        Rahahan ei nyt tietenkään koskaan ole vain pelkkä yleinen vaihdon välilne vaan myös ”yhteisen tuotetun arvon” korkein representaatio
        Finanssimarkkinoiden kautta on rahalla taipumus representoida ei ainoastaan ”yhteisen tuotetun arvon” nykyistä vaan myös sen tulevaa arvoa: finanssipääoma toimii yleisenä representaationa yhteisistä tulevista tuotantokyvyistämme.
        Esimerkiksi nämä finanssipääoman suuret voitot ovat tämän ns. ”yhteisen tuotetun arvon” pakkolunastusta kenties puhtaimmillaan.

        Riiston logiikkahan ei nyt kuitenkaan koskaan ole kaikille mitenkänn sama
        Esimerkiksi työnjaossa vaikuttaa aina tietyt maantieteelliset, rodulliset ja sukupuoliset hierarkiat.

        Ns.globaalin työnjaon ja vallanjaon ohjailu on yksi pääoman keinoista pitää yllä omaamääräysvaltaansa globaaliin tuotantoon ja rikkauteen.

        Työnarvolaki on hölynpölyä. Työn arvo määräytyy markkinoilla ei siitä mitään lakia edes voi olla.

        Jos haluat tietää minkä arvoista työsi on niin mene torille myymään tekemiäsi tuotteita ja vähennä saamastasi hinnasta raaka-aineet ja muut kulut niin työn arvosi selviää helposti. Voit myös kaupata työsi tuloksia nykyaikaisesti verkon kautta mutta lopputulos on periaatteessa saman suuntainen.

        Pääoman ja työn välillä ei ole ristiriitaa, pikemminkin päinvastoin pääomien avulla voidaan sinullekin järjestää työpaikka johon omat taitosi eivät kykene. Pääoma on siis työläisen "takapiru" joka mahdollistaa palkkatyön. Ilman pääomia sinullakaan ei olisi, jos on nytkään kun noin typeriä ajatuksia esität, työpaikkaa. Työpaikkojen perustamiseen tarvitaan pääomaa jossain muodossa.

        Riisto taas on sitä jos pidät liian pitkiä kahvitaukoja tai tulet aamulla työhön kunnossa jossa et ole oikein työhön kykenevä. Se on sitä riistoa pahimmillaan.

        Marx oli torvi, hän ei ymmärtänyt pääoman roolia työn luomisessa. Sinäkin olet torvi jos et sitä ymmärrä. Ilman pääomia ei ole työtä ja yksityinen pääoma on osoittautunut siinä tehokkaammaksi kuin julkinen koska yksityisen pääoman haltija valvoo pääoman käyttöä jota taas julkisella puolella ei kukaan tee.

        Mitä pitäisi tehdä on lopettaa niin suuri osa aikapalkkauksesta kuin suinkin ja siirtyä suorituspohjaiseen palkkaukseen. SE olisi tasa-arvoisempaa ja siinä voisi ansaita paremmin tai huonommin riippuen siitä mitä todella saa aikaan.


      • Partacus
        Extyökkäri kirjoitti:

        Käyttäisit s.p nykyajan sanastoa jonkun 1800 luvun pummilta oppimasi sijaan. Mikä ihme on vaikkapa rahaporvari? Porvari kun on kauppias niin onko rahaporvari rahakauppias? Voisitko selvittää kun kerran tunnut tuosta tykkäävän eikä järkesi riitä tämän päivän maailmaan.

        Kun nyt lähdetään työn arvosta niin helpoiten se määritetään sillä paljonko asiakas on siitä työstä valmis maksamaan joko suoraan tai osana jotain kokonaisuutta kuten valmistettua tavaraa. Työn arvo voidaan mitata vain markkinoilla eikä sitä voi päättää missään salongeissa siinä pääruuan ja jälkiruuan välissä.

        Onko olemassa joku arvolaki? Mikähän sen lain numero on Suomen lakijärjestelmässä? Vai onko se jonkun haihattelua, jonkun joka ei työhön viitsinyt puuttua vaan elätti itseään 1800 luvun sosiaaliavun eli kavereiden varoilla?

        Työläisen tekemän työn lisäarvon voi laskea siitä tuottavuudesta jota hän saa aikaan työttömyysaikanaan. Siinä se on justiinsa 100% tarkkuudella. Se työ mitä hän tekee työnantajan antamassa työssä ei muodosta mitään lisäarvoa hänelle vaan se luo yritykselle arvonlisää joka sitten pyritään realisoimaan tuotteen hinnoittelussa mahdollisuuksien mukaan.

        Jos jotain ei ole niin mitä hassua sitä nyt sitten edes piilottamaan.

        Vaikeaa sanoa valehtelivatko porvarit kun niiden kuolemastakin alkaa olla kohta 5 vuosisataa. Tänään on vain työläisiä sillä ilman työtä muuttuu kerjäläiseksi ja se on harvan toive. Työssä vaan tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan niin arvon kuin tuloksenkin mukaan, yksi on hanslankarina ja toinen suuryrityksen johtajana mutta molemmat ovat työläisiä kuten myös ne sijoittajat jotka sijoittavat yrityksiin jotta ne joilla ei kyky riitä omatoimiseen työllistymiseen voisivat ansaita elantonsa.

        Olisitteko kiltti Extyökkäri. Älkää sekaantuko sellaiseen keskusteluun mistä ette ymmärrä edes perussanastoa. Te voitte naputella joutavia jorinoitanne vaikka sen homoja vihaavan aloitusten alle. Siellä sentään osaatte tukea homorasismia, omalla tavallanne.


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Työnarvolaki on hölynpölyä. Työn arvo määräytyy markkinoilla ei siitä mitään lakia edes voi olla.

        Jos haluat tietää minkä arvoista työsi on niin mene torille myymään tekemiäsi tuotteita ja vähennä saamastasi hinnasta raaka-aineet ja muut kulut niin työn arvosi selviää helposti. Voit myös kaupata työsi tuloksia nykyaikaisesti verkon kautta mutta lopputulos on periaatteessa saman suuntainen.

        Pääoman ja työn välillä ei ole ristiriitaa, pikemminkin päinvastoin pääomien avulla voidaan sinullekin järjestää työpaikka johon omat taitosi eivät kykene. Pääoma on siis työläisen "takapiru" joka mahdollistaa palkkatyön. Ilman pääomia sinullakaan ei olisi, jos on nytkään kun noin typeriä ajatuksia esität, työpaikkaa. Työpaikkojen perustamiseen tarvitaan pääomaa jossain muodossa.

        Riisto taas on sitä jos pidät liian pitkiä kahvitaukoja tai tulet aamulla työhön kunnossa jossa et ole oikein työhön kykenevä. Se on sitä riistoa pahimmillaan.

        Marx oli torvi, hän ei ymmärtänyt pääoman roolia työn luomisessa. Sinäkin olet torvi jos et sitä ymmärrä. Ilman pääomia ei ole työtä ja yksityinen pääoma on osoittautunut siinä tehokkaammaksi kuin julkinen koska yksityisen pääoman haltija valvoo pääoman käyttöä jota taas julkisella puolella ei kukaan tee.

        Mitä pitäisi tehdä on lopettaa niin suuri osa aikapalkkauksesta kuin suinkin ja siirtyä suorituspohjaiseen palkkaukseen. SE olisi tasa-arvoisempaa ja siinä voisi ansaita paremmin tai huonommin riippuen siitä mitä todella saa aikaan.

        Nyt näköjään tämä tämän palstan suurin palstahäirikkö, eli nimimerkki extyäkkäri vahvisti ihan itse (kumminkin itse täysin tietämättään ja huomaamattaan) pelkin faktoin tuon tosiasian lisäarvon tuotannon ja sen että se aina koostuu vain pelkästään maksamattomista työpalkoista. Sillä jos nyt aina ihan kaikille tuotantoprosessiin osallistuville maksettaisiin kunkin työn mukaan palkka tehdystä työstä, niin silloinhan ihan jokaiselle tuotantoprosessiin osallistuvalle henkilölle kertyisi ihan väkisinkin tuottoa ainakin se oma osuutensa yhteiseen kassaan, ja se saavutettu lisäarvo jaettaisiin joko sellaisenaan tai se sitten ihan kokonaan tai osittain laitettaisiin tuotannon laajentamiseen tai yhteiskunnallisiin tarpeisiin.

        suuret aplodit nyt nimimerkki extyäkkärille, kun vihdoinkin myönsitte täysin rehellisesti Marxin taloustieteen tärkeimmät perusteet..


      • Partacus kirjoitti:

        Olisitteko kiltti Extyökkäri. Älkää sekaantuko sellaiseen keskusteluun mistä ette ymmärrä edes perussanastoa. Te voitte naputella joutavia jorinoitanne vaikka sen homoja vihaavan aloitusten alle. Siellä sentään osaatte tukea homorasismia, omalla tavallanne.

        Sinun s.p olisi syytä siirtyä tähän aikaan noista historian päivistä joissa edelleen matelet. Minulla on varsin hyvä käsitys siitä miten tänään asioita hoidetaan mutta sinulla ei vaan jankutat noita tappion ja kurjuuden aatteiden ajatelmia.


      • vaktaa kirjoitti:

        Nyt näköjään tämä tämän palstan suurin palstahäirikkö, eli nimimerkki extyäkkäri vahvisti ihan itse (kumminkin itse täysin tietämättään ja huomaamattaan) pelkin faktoin tuon tosiasian lisäarvon tuotannon ja sen että se aina koostuu vain pelkästään maksamattomista työpalkoista. Sillä jos nyt aina ihan kaikille tuotantoprosessiin osallistuville maksettaisiin kunkin työn mukaan palkka tehdystä työstä, niin silloinhan ihan jokaiselle tuotantoprosessiin osallistuvalle henkilölle kertyisi ihan väkisinkin tuottoa ainakin se oma osuutensa yhteiseen kassaan, ja se saavutettu lisäarvo jaettaisiin joko sellaisenaan tai se sitten ihan kokonaan tai osittain laitettaisiin tuotannon laajentamiseen tai yhteiskunnallisiin tarpeisiin.

        suuret aplodit nyt nimimerkki extyäkkärille, kun vihdoinkin myönsitte täysin rehellisesti Marxin taloustieteen tärkeimmät perusteet..

        Minä en vaktaa kirjoittanut mitään maksamattomista palkoista vaan päinvastoin huomautin riistosta jossa työläiset riistävät työnantajaa pitkillä tauoilla sekä tulemalla töihin krapulassa.

        Tuon edellisen vuoksi olenkin suosittelemassa tulospalkkausta jolloin jokainen saisi maata vaikka koko päivän kunhan tulosta syntyy.


      • älä_yleistä
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minä en vaktaa kirjoittanut mitään maksamattomista palkoista vaan päinvastoin huomautin riistosta jossa työläiset riistävät työnantajaa pitkillä tauoilla sekä tulemalla töihin krapulassa.

        Tuon edellisen vuoksi olenkin suosittelemassa tulospalkkausta jolloin jokainen saisi maata vaikka koko päivän kunhan tulosta syntyy.

        Jos sinä itse nimimerkki extyäkkäri olet nyt aikoinasi työelämässä pitänyt liian pitkät tauot ja mennyt krapulassa töihin. Niin sehän ei todellakaan koskaan nyt tarkoita sitä, että jotkin muutkin työntekijät muka nyt olisivai pitäneet liian pitkät tauot työssään ja tullut krapulassa töihin.

        Joten älä nyt lainkaan tyrkytä noita sinun omia todella sairaita tapojasi yhtään mitenkään meille normaaleille terveille suomalaisille ihmisille.


      • älä_yleistä kirjoitti:

        Jos sinä itse nimimerkki extyäkkäri olet nyt aikoinasi työelämässä pitänyt liian pitkät tauot ja mennyt krapulassa töihin. Niin sehän ei todellakaan koskaan nyt tarkoita sitä, että jotkin muutkin työntekijät muka nyt olisivai pitäneet liian pitkät tauot työssään ja tullut krapulassa töihin.

        Joten älä nyt lainkaan tyrkytä noita sinun omia todella sairaita tapojasi yhtään mitenkään meille normaaleille terveille suomalaisille ihmisille.

        Turha selittää, olen nähnyt noita riistäjiä niin isoissa kuin pienissäkin yrityksissä. Itse olen pääosan työstäni tehnyt juuri tuolla tulos periaatteella jolloin aika ei niinkään merkitse muutloin kuin luvattuna työn valmistumisena.

        Jos sinun ajatustapasi on normaalia niin olemme todella pulassa!


      • juuri_noin
        Extyökkäri kirjoitti:

        Turha selittää, olen nähnyt noita riistäjiä niin isoissa kuin pienissäkin yrityksissä. Itse olen pääosan työstäni tehnyt juuri tuolla tulos periaatteella jolloin aika ei niinkään merkitse muutloin kuin luvattuna työn valmistumisena.

        Jos sinun ajatustapasi on normaalia niin olemme todella pulassa!

        Sinun on nyt tosiaankin aivan turha selitellä yhtään mitään kun sinulla on niin santusti jo paskat omissa housuissasi.

        Joten jos sinä itse nimimerkki extyäkkäri olet nyt aikoinasi työelämässä pitänyt liian pitkät tauot ja mennyt krapulassa töihin. Niin sehän ei todellakaan koskaan nyt tarkoita sitä, että jotkin muutkin työntekijät muka nyt olisivai pitäneet liian pitkät tauot työssään ja tullut krapulassa töihin.

        Joten älä nyt lainkaan tyrkytä noita sinun omia todella sairaita tapojasi yhtään mitenkään meille normaaleille terveille suomalaisille ihmisille.


      • juuri_noin kirjoitti:

        Sinun on nyt tosiaankin aivan turha selitellä yhtään mitään kun sinulla on niin santusti jo paskat omissa housuissasi.

        Joten jos sinä itse nimimerkki extyäkkäri olet nyt aikoinasi työelämässä pitänyt liian pitkät tauot ja mennyt krapulassa töihin. Niin sehän ei todellakaan koskaan nyt tarkoita sitä, että jotkin muutkin työntekijät muka nyt olisivai pitäneet liian pitkät tauot työssään ja tullut krapulassa töihin.

        Joten älä nyt lainkaan tyrkytä noita sinun omia todella sairaita tapojasi yhtään mitenkään meille normaaleille terveille suomalaisille ihmisille.

        Olet "juuri:noin" tyypillinen tosiasioiden kieltäjä eli kommunisti jolla pään paikalla on vanha variksenpesä joka sekin pudonnee seuraavassa myrskyssä.


      • äitiskö_sano
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet "juuri:noin" tyypillinen tosiasioiden kieltäjä eli kommunisti jolla pään paikalla on vanha variksenpesä joka sekin pudonnee seuraavassa myrskyssä.

        Nythän näköjään nämä asioden totuuksien kertomiset näyttävät uppoavan sinne suuntaan kuin "metrinen halko" kun nyt näköjään taas kerran noin kovasti hermostuit.:-))

        Loistava tilanne. Tästä on hyvä jatkaa opetustasi. Et ole enää ihan toivoton tapaus. Hiukan vain itsepäinen. Mutta alat jo pikku hiljaa oppia elämän tosiasioita kun sinua vain opastetaan tarpeeksi hyvin.

        Ja olehan sinä nyt seuraavalla kerralla vain hiukan tarkempi siitä mitä sinä nyt oikein kirjoitteletkaan internetin yleisille keskustelupalstoille. Sillä noita täysin mottipäisiä jorinoitasi kirjoittamalla sinä saat täällä itsellesi aivan suotta nyt vain sen tyhmän ja typerän idiootin maineen.:-)) TSEMPPIÄ!!


      • äitiskö_sano kirjoitti:

        Nythän näköjään nämä asioden totuuksien kertomiset näyttävät uppoavan sinne suuntaan kuin "metrinen halko" kun nyt näköjään taas kerran noin kovasti hermostuit.:-))

        Loistava tilanne. Tästä on hyvä jatkaa opetustasi. Et ole enää ihan toivoton tapaus. Hiukan vain itsepäinen. Mutta alat jo pikku hiljaa oppia elämän tosiasioita kun sinua vain opastetaan tarpeeksi hyvin.

        Ja olehan sinä nyt seuraavalla kerralla vain hiukan tarkempi siitä mitä sinä nyt oikein kirjoitteletkaan internetin yleisille keskustelupalstoille. Sillä noita täysin mottipäisiä jorinoitasi kirjoittamalla sinä saat täällä itsellesi aivan suotta nyt vain sen tyhmän ja typerän idiootin maineen.:-)) TSEMPPIÄ!!

        Sinun pitää ensin oppia jotta voit opettaa! Et vieläkään ole saanut ajatustasi esiin vaan tuota samaa jaskaa jota palstan trollit ovat yrittäneet syöttää jo vuosikausia!


      • äitiskö_sano
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinun pitää ensin oppia jotta voit opettaa! Et vieläkään ole saanut ajatustasi esiin vaan tuota samaa jaskaa jota palstan trollit ovat yrittäneet syöttää jo vuosikausia!

        Minä itse kyllä olen nyt jo tässä iässä ihan täysin oppinut.

        Mutta sinusta en ole ihan varma. Joten opetan sinulle nyt ihan jatkossakin näitä elämän tosiasioita ihan vain varmuuden vuoksi.:-)) TSEMPPIÄ!!!!


      • äitiskö_sano kirjoitti:

        Minä itse kyllä olen nyt jo tässä iässä ihan täysin oppinut.

        Mutta sinusta en ole ihan varma. Joten opetan sinulle nyt ihan jatkossakin näitä elämän tosiasioita ihan vain varmuuden vuoksi.:-)) TSEMPPIÄ!!!!

        Ei se siltä vaikuta jotta olisit mitään oppinut. Et ainakaan kykene sitä ulos antamaan ymmärrettävässä muodossa.

        Sinä vain arvostelet mutta et kerro millä perusteella joka on olennainen osa arvostelua koska muutoin vaikutat perin tyhmältä ja ymmärtämättömältä!


      • äitiskö_sano
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei se siltä vaikuta jotta olisit mitään oppinut. Et ainakaan kykene sitä ulos antamaan ymmärrettävässä muodossa.

        Sinä vain arvostelet mutta et kerro millä perusteella joka on olennainen osa arvostelua koska muutoin vaikutat perin tyhmältä ja ymmärtämättömältä!

        Puhu mitä puhut. Ei sinua nyt kukaan kumminkaan koskaan usko. Sillä sinä olet nyt sen uskottavuutesi menettänyt vallan kokonaan.

        Enkä minä nyt koskaan yhtään mitään arvostele kun kerron sinun vain ihan täysin rehellisesti ja totuuden mukaisesti olevan vain pelkkä täysin mitätön valehteleva typerä idioottitrolli.


      • äitiskö_sano kirjoitti:

        Puhu mitä puhut. Ei sinua nyt kukaan kumminkaan koskaan usko. Sillä sinä olet nyt sen uskottavuutesi menettänyt vallan kokonaan.

        Enkä minä nyt koskaan yhtään mitään arvostele kun kerron sinun vain ihan täysin rehellisesti ja totuuden mukaisesti olevan vain pelkkä täysin mitätön valehteleva typerä idioottitrolli.

        Tuo loppulauselmasi oli arvostelu jota et kyennyt perustelemaan!


      • äitiskö_sano
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuo loppulauselmasi oli arvostelu jota et kyennyt perustelemaan!

        Ei ollut. Kun vain ihan pelkkä rehellinen ja täysin totuudenmukainen tosiasia.


      • äitiskö_sano kirjoitti:

        Ei ollut. Kun vain ihan pelkkä rehellinen ja täysin totuudenmukainen tosiasia.

        Kyllä oli! Opettele ymmärtämään edes itse kirjoittamasi!


      • äitiskö_sano
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä oli! Opettele ymmärtämään edes itse kirjoittamasi!

        Ei todellakaan ollut. Vaan mielipide. Ja eikä nyt mielipiteitä todellakaan tarvitse nyt koskaan missään perustella.


      • äitiskö_sano kirjoitti:

        Ei todellakaan ollut. Vaan mielipide. Ja eikä nyt mielipiteitä todellakaan tarvitse nyt koskaan missään perustella.

        Jos ilmaiset asiasi : "rehellisesti ja totuuden mukaisesti olevan vain pelkkä täysin mitätön valehteleva typerä idioottitrolli. " niin se on syytös joka vaatii todisteet! Tai sitten kerroit itsestäsi jolta se todella näyttää!


      • äitiskö_sano
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos ilmaiset asiasi : "rehellisesti ja totuuden mukaisesti olevan vain pelkkä täysin mitätön valehteleva typerä idioottitrolli. " niin se on syytös joka vaatii todisteet! Tai sitten kerroit itsestäsi jolta se todella näyttää!

        Kyllä se on nyt vain pelkkä minun mielipide sinusta kun kerron sinun olevan vain pelkkä täysin mitätön valehteleva typerä idioottitrolli.
        Eikä nyt mielipiteitä todellakaan koskaan tarvitse perustella koskaan yhtään mitenkään.


      • äitiskö_sano kirjoitti:

        Kyllä se on nyt vain pelkkä minun mielipide sinusta kun kerron sinun olevan vain pelkkä täysin mitätön valehteleva typerä idioottitrolli.
        Eikä nyt mielipiteitä todellakaan koskaan tarvitse perustella koskaan yhtään mitenkään.

        Sinun mielipiteesi on väite eli se vaatii todistamisen ollakseen jonkin arvoinen!


      • olet_väärässä
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinun mielipiteesi on väite eli se vaatii todistamisen ollakseen jonkin arvoinen!

        Eihän nyt kenenkään mielipidevboi koskaan olla vain pelkkä väite.
        Joten rasvailehan sinä nyt vain sitä naruasi. Sillä tulet tarvitsemaan sitä todella pian.


      • olet_väärässä kirjoitti:

        Eihän nyt kenenkään mielipidevboi koskaan olla vain pelkkä väite.
        Joten rasvailehan sinä nyt vain sitä naruasi. Sillä tulet tarvitsemaan sitä todella pian.

        Jos esität sen muodossa jossa sen esitit, se on väite! Taitaa sinulla olla nykyihmisten tavalla hieman kielen ymmärrysvaikeuksia! Joku kurssi työväenopistossa voisi osin korjata noita ongelmiasi!


      • olet_väärässä
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos esität sen muodossa jossa sen esitit, se on väite! Taitaa sinulla olla nykyihmisten tavalla hieman kielen ymmärrysvaikeuksia! Joku kurssi työväenopistossa voisi osin korjata noita ongelmiasi!

        Kyllähän nyt mielipiteen voi aina esittää missä muodossa tahansa. Ja ei nyt mielipidettä todellakaan koskaan tarvitse perustella yhtään mitenkään.


      • olet_väärässä kirjoitti:

        Kyllähän nyt mielipiteen voi aina esittää missä muodossa tahansa. Ja ei nyt mielipidettä todellakaan koskaan tarvitse perustella yhtään mitenkään.

        Riippuu siitä miten sen esität, mielipidekin on syytä perustella faktoin jos se on väitemuodossa.

        Arvaan sen kyllä olevan kaltaisellesi liian vaikeaa. Ei siis kannata lähteä moista esittämään jos ei tiedä millä perusteilla on mielipiteensä muodostanut. Olet tyypillinen komulopinen joka ei osaa itsenäistä ajattelua, vaan ainoastaan nojaa kollektiiviseen joukkoajatteluun kuten suurin osa ay mafian orjista.


      • äitiskö_sano
        Extyökkäri kirjoitti:

        Riippuu siitä miten sen esität, mielipidekin on syytä perustella faktoin jos se on väitemuodossa.

        Arvaan sen kyllä olevan kaltaisellesi liian vaikeaa. Ei siis kannata lähteä moista esittämään jos ei tiedä millä perusteilla on mielipiteensä muodostanut. Olet tyypillinen komulopinen joka ei osaa itsenäistä ajattelua, vaan ainoastaan nojaa kollektiiviseen joukkoajatteluun kuten suurin osa ay mafian orjista.

        Ei riipu. Mielipide on aina vain ihan pelkkä mielipide jota ei tarvitse koskaan perustella yhtään mitenkään esitti sen sitten miten tahansa.


      • äitiskö_sano kirjoitti:

        Ei riipu. Mielipide on aina vain ihan pelkkä mielipide jota ei tarvitse koskaan perustella yhtään mitenkään esitti sen sitten miten tahansa.

        Normaalissa vapaassa lännessä keskustelu on juuri sitä jotta keskustellaan mielipiteistä. Silloin jos halutaan olla eri mieltä niin se perustellaan, varsinkin jos halutaan toisen ymmärtävän miksi ollaan toista mieltä.

        Kommunismissa johon lienet kiintynyt taas se yksi ja suuri johtaja sanoo mitä mieltä kaikki ovat perustelematta mitään. Joissain kommunistisissa yhteiskunnissa lyhennettin pään verran jos ei uskonut.

        Kun nyt kerran elämme vapaassa maassa niin olet velvollinen pyynnöstä esittämään miksi olet kanssani eri mieltä. Tai sitten pyydät anteeksi ja upotat näppiksesi suohon.


    • Partacus

      Halla-aholainen jatkaa loruilua. Gorbatsova ei kykene siihen tai tähän. Pertti Honkanen ei kykene selittämään tavaran hintaa työnarvoteorialla jne..
      Tavaroiden hinta muodostuu markkinoilla kapitalistien keskinäisen kilpailun melskeissä ja kummasti yhtiöt tuottavat voittoa. Ellei tuota, firma menee nurin. Kapitalisti ei ole tyhmä niinkuin halla-aholainen yrittää väittää. Työvoimatavaran arvo on suhteellisen vakaa paitsi hieman nouseva järjestäytyneen luokkataistelun takia.

      Nl perusti 20 luvulla tilastotoimiston, johon merkittiin kaikki arvoa tuottavat tuotteet, jotka menivät markkinoille. Kapitalistisessa maailmassa oli tilastointia ja niitä on parannettu.
      Tällä vuosikymmenellä EU sääti mailleen kansantuotteen kirjanpitoon Marxin kaavan mukaisen
      "C = c v m" menetelmän.

      Ranskal. talousoppinut Thomas Piketty keräsi useiden keskeisten länsimaiden kansantuotteet ja laski niistä voiton suhdeluvun alkaen 1 800 luvun lopulta ja vahvisti Marxin teesin voiton suhdeluvun alenemisesta. Voidakseen niin tehdä, hänellä täytyi olla Marxin kaavan mukaiset tiedot edessä. Alussa hämyisemmät mutta 1 900 luvun edetessä tarkemmat.

      Tässä tilastoa Suomen bruttokansantuotteesta:
      http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_kansantalous.html
      Bruttokansantuote
      2008 193,7 36 457 198,0 224,6 0,7
      2009 181,0 33 908 181,7 206,0 -8,3
      2010 187,1 34 885 187,1 212,2 3,0
      2011 196,9 36 536 191,9 217,6 2,6
      2012 199,8 36 903 189,2 214,5 -1,4
      2013 203,3 37 385 187,7 212,9 -0,8
      2014 205,5 37 615 186,6 211,6 -0,6
      2015* 209,6 38 241 186,5 211,5 0,0
      2016* 215,6 39 236 190,1 21
      Vuosina 2 009 ja 2 010 oli pieni notkahdus ja sitten kohoaminen jatkui. Talouskriisi ei johdu tuotannon putoamisesta vaan jostain muusta, jos sitä on ollenkaan.

      Tässä marxilainen käsitys bruttokansantuotteesta ja arvonlisäyksestä. Bruttokansantuote tarkoittaa arvonlisäystä
      http://tieku.fi/ihminen/kansantuote-ilmaisee-kokonaistuotannon

      Tässä suomalaisen tutkijan selostus voiton suhdeluvun laskutendenssistä tänä vuonna.
      https://taloussaippuakupla.files.wordpress.com/2017/09/heino_saska_voiton_suhdeluku_suomi_1949e280932016.pdf
      2017 voiton suhdeluvun laskutendenssi.
      Voiton suhdeluku Suomen kansantaloudessa 2012

      http://kaikontturi.blogspot.fi/2013/
      Blogi on kirjattu 10.12.2 013
      Siinä on laskettu Suomesta Tilastotoimiston tiedoista kaikki peruskaavan tiedot ja saatu voiton suhdeluku.

      Voiton suhdeluku laski tasaisesti sodan jälkeen 80 luvulle saakka. 90 luvun alussa oli raju notkahdus ja sitten nousu joka on pysytellyt vuosia n. 1 985 korkeammalla tasolla.

      Suomalaisen kapitalismin voiton suhdeluku on selvillä.
      Eri aloilla se voi olla korkeampi tai matalampi mutta joka vuosi löytyy keskiarvo. Saman alan yhtiöissä se myös puolestaan vaihtelee.
      Kansantalouden mittakaavassa työn ja tavara arvo merkitsevät rahallista arvoa ja arvolaki toimii.
      Saman alan tuotteiden yhtiöiden kohdalla arvolaki toimii vaikka yhtiöissä voiton suhdeluku vaihtelisi.
      Yksittäisessä yhtiössä tuotannon, työn ja rahan arvo kohtaavat vuotuisessa kierrossa. Arvolaki toimii.

      Marx käsittelee eroja Pääoma III:ssa. Siellä myös tuodaan esiin tuotantohinta, maailmanmarkkinahinta ja saadaan erilaisten voiton suhdelukujen ansiosta selville yhtiön tuottavuuden (kannattavuuden) taso. Tuotantohinta ja maailmanmarkkinahinta näet ovat kaksi erilaista hintaa. Mailman kaiken tuotannon mitassa työn arvo ja tavaroiden arvo kohtaavat yksi yhteen rahallisen arvon.

      Huomautus halla-aholaiselle: Älä ryhdy väittämään että laskelmat voisi tehdä sentilleen. Laskelmat samalla tavalla tehtynä antavat kuvan trendistä ja siitä millainen arvotuotteen kokonaismäärä ja vuotuinen lisäys on.

      Kun työnarvoteoria ja arvolaki on löydetty ja likipitäen laskettu missä kohtiossa tahansa, tiedämme "muutamien senttien" tasolla, kuinka paljon rahaa tavaroiden mitarina voi olla.
      Hoksaamme myös senkin ettei palkkoja korottaa sumeilematta kymmenkertaiseksi ilman sekasortoa finasseissa tai voiton suhdeluka nostaa kolminkertaiseksi ja väitettäisiin ettei se vaikuta työläisen toimeentuloon.
      Arvolaki ja työnarvoteria ovat olemassa ihmisten tahdosta riippumatta. Arvolaki mittaa myös pääomien kasaantumistendenssiä. Kasaantuminenhan tapahtuu tuotantovälineiden määrällisen arvonnousun myötä.

      • Hallaahon.äänestäjä

        älä viitsi naurattaa kansantalousjutuilla ja marxilaisten nettihörhöjen kirjoituksilla,
        eivät
        ole saaneet laskujaan JULKAISTUKSI MISSÄÄN TIEDELEHDESSÄ JOSSA ON VERTAISARVIOINTI pelkkää yksityisajattelua

        tyliin kauppatieteilijä Esko Seppänen (laajat lähesomakustannekirjoitukset nollan arvoiset) tai Pertti Honkonen ortodoksian tuolla puolen

        (siinä Honkonen kopioi osia toisesta uskontokirjasta mikä muuten osoittaa, että esimerkkiään kundi ei osaa tehdä eli laskea yhtään mitään valtiotieteilijänä)


      • Esitä mieluummin Suomen valtion tilastokeskuksen laskelmat valitsemastasi aiheesta! Komulaskemia ei tänään tässä maailmassa kelpuuteta mihinkään perusteeksi! Vai yritätkö epätoivoissasi johtatella meitä harhaan?


      • hiphui
        Hallaahon.äänestäjä kirjoitti:

        älä viitsi naurattaa kansantalousjutuilla ja marxilaisten nettihörhöjen kirjoituksilla,
        eivät
        ole saaneet laskujaan JULKAISTUKSI MISSÄÄN TIEDELEHDESSÄ JOSSA ON VERTAISARVIOINTI pelkkää yksityisajattelua

        tyliin kauppatieteilijä Esko Seppänen (laajat lähesomakustannekirjoitukset nollan arvoiset) tai Pertti Honkonen ortodoksian tuolla puolen

        (siinä Honkonen kopioi osia toisesta uskontokirjasta mikä muuten osoittaa, että esimerkkiään kundi ei osaa tehdä eli laskea yhtään mitään valtiotieteilijänä)

        Halla-aho jäi verekseltään kiinni väitteestään ettei Suomessa oli Tilastotoimistoa, joka tilastoisi, tuontia, vientiä, sosiaalimenoja, työvoimakustannuksia jne..


      • hiphui kirjoitti:

        Halla-aho jäi verekseltään kiinni väitteestään ettei Suomessa oli Tilastotoimistoa, joka tilastoisi, tuontia, vientiä, sosiaalimenoja, työvoimakustannuksia jne..

        Jäi siis kiinni mistä? Eihän hän tuossa kommentissaan kirjoita mitään Tilastotoimistosta vaan sanoo jottei marxilaisia laskelmia täällä julkaista virallisina. Sen uskon pitävän jopa paikkansa, vaikka hän ajoittain meneekin hieman yli sen mitä itse kirjoittaisin.


    • Partacus

      " Pääoma on siis työläisen "takapiru" joka mahdollistaa palkkatyön".

      Väite on kerrassaan väärä mutta otetaan myönteiset puolet ensin.
      Pääoma koostuu tuotantovälineistä. Ne heijastavat niihin historiallisesti kiteytynyttä työtä. Siinä mielessä pääomat työläisen työn tuloksena mittaavat sitä osaa työstä, jota ei "syödä" tahi jaeta kapitalistille. Sosialismissa sitä on nimetetty yhteiskunnalliseksi pääomaksi. Myös kapitalismissa julkisen sektorin pääoma on yhteiskunnallista pääomaa.

      Miksi pääoma olisi välttämätön tai ettei ilman sitä voisi tehdä työtä.
      Pääoma edellyttää lisäarvoa ja lisäyuotetta alkoi ihmiskunnan historiassa kasautua vasta n. 7 000 vuotta sitten maanviljelyksen ja karjanhoidon tultua tuotantoaloiksi. Ihmiskunta pärjäsi ilman pääomaa ja rahaa mainosti n. 200 000 vuotta.
      Ensi alkuun kirjoitus- ja laskutaidon tultua mukaan kuvioon, tavarat luetteloitiin ja kauppa teki vasta tuloaan.
      Varsinaisesti raha ilmaantui ensimmäisellä vuosituhannella eaa.. Se merkitsi markkinoiden edistymistä ja kauppapääoman syntymistä.
      Pääomalla on sikäli merkitystä että se mittaa tuotantovälineiden ja työvoimatavaran arvoa ja sitä kuinka paljon ylijäämää syödään, laitetaan varastoon tai niillä luodaan jotain uutta arvotuotantoa tai laitetaan yleishyödyllisiin tarkoituksiin.
      Mutta jos sanotaan että kapitalisti on välttämätön ja ettei ilman sitä pärjätä niin se on pötyä jo nyt. Harva kapitalisti edes osaa muuta kuin palkata asiantuntijatyöläisen hoitamaan veronkiertoa. Palkkatyöläiset (ammattitaitoiset) hoitavat yhtiöiden toimet alusta loppuun saakka. Pienyrittäjä hoitaa asioita firmassaan ammattitaitoisena työntekijänä.

      • Nyt menee taas kuvittelun puolelle s.p. Mahtavatko tuotantovälineet ja tuotanto rakennukset sataa öisin taivaasta kuten sitä mannaa aikoinaan siellä Siinain erämaassa? Vai onko niiden rakentamiseen ja hankkimiseen käytetty pääomia joita on saatettu kerätä vuosikymmeniä jos ei satoja joissain tapauksissa? Tänään on ensin pääoma, sitten on ideoija jolla on idea siitä mitä on kannattavaa alkaa tuottamaan. Tuottamisessa voi tuottaa palvelua tai tavaraa sillä ei ole muutoin merkitystä kuin pääoman tarpeen määrä.

        Yleensä tavaran tuottamiseen, oli se sitten nuppineula tai veturi, tarvitaan suurempia pääomia kuin palvelujen tuottamisen aloittamiseen.

        Pääoma on tärkeää koska muutoin ei synny työpaikkoja. Jos sitä ei tarvittaisi niin miksi ne jotka työttömiksi jäivät eivät vain jatkaneet entistä hommaansa ja myyneet tuloksia jotta selviäisivät ilman kerjuulla oloa?

        Pääoma edellyttää järkevää talouspolitiikkaa, siinä pitää kulut pitää tuottoja pienempinä ja siitä alkaa pääoman tarina. Sinä kun aina saarnaat lisäarvosta niin miksi työttömät eivät saa sitä aikaan? Koska se ei työssäkään ollessa ole yleensä suorittavien työntekijöiden aikaansaamaa vaan niiden jotka ovat sen työn aikaansaaneet jota sitten joku tekee.

        Voithan sinä s.p alkaa toimimaan ideoidesi mukaan, muuta metsään ja elä sen antimilla tai raivaa peltoa ja ala kaskiviljely (ensin hankittuasi siihen luvat ja ostettuasi sen maa-alueen eli hankittuasi pääomaa). Kyllä sillä saattaa pärjätä 1300 luvun malliin vai koska ne kasket tänne ilmestyivät.

        Pääoman tukee aina kasvaa eli kaikkea tuottoa ei pidä koskaan jakaa muualle kuin siihen kukkaroon jossa pääomaa säilytetään. Se auttaa yli huonojen aikojen ja kun ne ovat ohi niin päästään taas kasvattamaan. Yksikään yritys ei elä veronkierrolla, verojen minimointi on kuitenkin viisautta kuten muidenkin menojen koska vain siten ollaan paremmalla puolella yrityksen taloudessa joka taas on työntekijöiden etu.

        Vaikka yrityksen johto olisikin palkattua suurissa yrityksissä niin sen on noudatettava pääoman omistajien ehtoja yrityksen johtamisessa. Muutoin sinne hankitaan uutta väkeä ja vanhat pannaan syrjään. Ei siis ole palkkajohtajia jotka voivat mielensä mukaan hoitaa asioita yrityksen osalta oli se sitten 10 tai 10'000 hengen yritys. Ammattitaitoisetkin työntekijät tekevät vain yrityksen työtä, jos lähdetään omia hommia tekemään työajalla se taitaa olla jopa rikollista varastamista kuten Turun pysäköintivalvojilla jotka oma-aloitteisesti tyhjentelivät mittareiden kolikkopusseja omaan taskuunsa. Tuotahan sinä esität s.p!

        Jos yleensä vain työntekijät (ammattitaitoiset) ovat ne jotka tuottavat lisäarvoa ja yleensä kaiken niin mihin niitä yrityksiä tarvitaan ja miksi yleensä tuhlata rahaa investointeihin koska niitä ei tarvita kun kerran on ammattitaitoisia työläisiä olemassa jotka ovat kaiken hyvän alku ja juuri? Selitäpä s.p ihan suomeksi omin sanoin ilman minkään vanhan pummin lausahduksia!


      • opastan_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt menee taas kuvittelun puolelle s.p. Mahtavatko tuotantovälineet ja tuotanto rakennukset sataa öisin taivaasta kuten sitä mannaa aikoinaan siellä Siinain erämaassa? Vai onko niiden rakentamiseen ja hankkimiseen käytetty pääomia joita on saatettu kerätä vuosikymmeniä jos ei satoja joissain tapauksissa? Tänään on ensin pääoma, sitten on ideoija jolla on idea siitä mitä on kannattavaa alkaa tuottamaan. Tuottamisessa voi tuottaa palvelua tai tavaraa sillä ei ole muutoin merkitystä kuin pääoman tarpeen määrä.

        Yleensä tavaran tuottamiseen, oli se sitten nuppineula tai veturi, tarvitaan suurempia pääomia kuin palvelujen tuottamisen aloittamiseen.

        Pääoma on tärkeää koska muutoin ei synny työpaikkoja. Jos sitä ei tarvittaisi niin miksi ne jotka työttömiksi jäivät eivät vain jatkaneet entistä hommaansa ja myyneet tuloksia jotta selviäisivät ilman kerjuulla oloa?

        Pääoma edellyttää järkevää talouspolitiikkaa, siinä pitää kulut pitää tuottoja pienempinä ja siitä alkaa pääoman tarina. Sinä kun aina saarnaat lisäarvosta niin miksi työttömät eivät saa sitä aikaan? Koska se ei työssäkään ollessa ole yleensä suorittavien työntekijöiden aikaansaamaa vaan niiden jotka ovat sen työn aikaansaaneet jota sitten joku tekee.

        Voithan sinä s.p alkaa toimimaan ideoidesi mukaan, muuta metsään ja elä sen antimilla tai raivaa peltoa ja ala kaskiviljely (ensin hankittuasi siihen luvat ja ostettuasi sen maa-alueen eli hankittuasi pääomaa). Kyllä sillä saattaa pärjätä 1300 luvun malliin vai koska ne kasket tänne ilmestyivät.

        Pääoman tukee aina kasvaa eli kaikkea tuottoa ei pidä koskaan jakaa muualle kuin siihen kukkaroon jossa pääomaa säilytetään. Se auttaa yli huonojen aikojen ja kun ne ovat ohi niin päästään taas kasvattamaan. Yksikään yritys ei elä veronkierrolla, verojen minimointi on kuitenkin viisautta kuten muidenkin menojen koska vain siten ollaan paremmalla puolella yrityksen taloudessa joka taas on työntekijöiden etu.

        Vaikka yrityksen johto olisikin palkattua suurissa yrityksissä niin sen on noudatettava pääoman omistajien ehtoja yrityksen johtamisessa. Muutoin sinne hankitaan uutta väkeä ja vanhat pannaan syrjään. Ei siis ole palkkajohtajia jotka voivat mielensä mukaan hoitaa asioita yrityksen osalta oli se sitten 10 tai 10'000 hengen yritys. Ammattitaitoisetkin työntekijät tekevät vain yrityksen työtä, jos lähdetään omia hommia tekemään työajalla se taitaa olla jopa rikollista varastamista kuten Turun pysäköintivalvojilla jotka oma-aloitteisesti tyhjentelivät mittareiden kolikkopusseja omaan taskuunsa. Tuotahan sinä esität s.p!

        Jos yleensä vain työntekijät (ammattitaitoiset) ovat ne jotka tuottavat lisäarvoa ja yleensä kaiken niin mihin niitä yrityksiä tarvitaan ja miksi yleensä tuhlata rahaa investointeihin koska niitä ei tarvita kun kerran on ammattitaitoisia työläisiä olemassa jotka ovat kaiken hyvän alku ja juuri? Selitäpä s.p ihan suomeksi omin sanoin ilman minkään vanhan pummin lausahduksia!

        Lopettaisit nimimerkki extyäkkäri nyt tuon jatkuvasti saman kysymyksesi esittämisen. Sinullehan on nyt jo todella monta kertaa näytetty mistä se kana oikein pissii. Eikö se jo riitä?

        Palstalaisethan ovat nyt todella useasti jo huomanneet ja todenneet, ettet sinä nimimerkki extyäkkäri ymmärrä ja tajua jonkin yrityksen talouden hoidosta höykäsen pöläystäkään etkä edes koskaan haluakaan ymmärtää.

        Nimenomaan taloustieteessä ja muutamassa muussakin filosofisessa jutussa, kaikissa niissä sinä täysin todistettavasti olet nyt osoittautunut vain tietämättömäksi trollaavaksi pelleksi, etkä ilmeisesti tuosta kaavustasi pois pääse.


      • opastan_sinua kirjoitti:

        Lopettaisit nimimerkki extyäkkäri nyt tuon jatkuvasti saman kysymyksesi esittämisen. Sinullehan on nyt jo todella monta kertaa näytetty mistä se kana oikein pissii. Eikö se jo riitä?

        Palstalaisethan ovat nyt todella useasti jo huomanneet ja todenneet, ettet sinä nimimerkki extyäkkäri ymmärrä ja tajua jonkin yrityksen talouden hoidosta höykäsen pöläystäkään etkä edes koskaan haluakaan ymmärtää.

        Nimenomaan taloustieteessä ja muutamassa muussakin filosofisessa jutussa, kaikissa niissä sinä täysin todistettavasti olet nyt osoittautunut vain tietämättömäksi trollaavaksi pelleksi, etkä ilmeisesti tuosta kaavustasi pois pääse.

        Ymmärrän tai en on yhden tekevää mutta voin kertoa noin käytännön tilanteesta jossa olen ollut pyörittämännä yritystä jota olin perustamassa -70 luvulla eläköitymiseeni asti ja joka vuosi positiivisella tuloksella. Jotain olen ehkä ymmärtänyt sitten väärin, vai? Kommunistiset yritykset ja jopa yhteiskunnat kun ovat aina miinuksen puolella.

        Tällä palstalla minun lisäkseni tuskin on montaakaan jolla olisi edes jonkin asteen reaalinen käsitys siitä miten talous toimii ja miten sitä pitäisi hoitaa jotta olisimme nousu-uralla. On siis aivan sama mitä te sanotte minun talousymmärtämisestäni koska itseltänne puuttuu kokonaan talouden tajunta.

        Pitäisikö yritysten tullakseen kommunistien linjoille olla joka vuosi tappiolla vai riittääkö silloin tällöin?


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ymmärrän tai en on yhden tekevää mutta voin kertoa noin käytännön tilanteesta jossa olen ollut pyörittämännä yritystä jota olin perustamassa -70 luvulla eläköitymiseeni asti ja joka vuosi positiivisella tuloksella. Jotain olen ehkä ymmärtänyt sitten väärin, vai? Kommunistiset yritykset ja jopa yhteiskunnat kun ovat aina miinuksen puolella.

        Tällä palstalla minun lisäkseni tuskin on montaakaan jolla olisi edes jonkin asteen reaalinen käsitys siitä miten talous toimii ja miten sitä pitäisi hoitaa jotta olisimme nousu-uralla. On siis aivan sama mitä te sanotte minun talousymmärtämisestäni koska itseltänne puuttuu kokonaan talouden tajunta.

        Pitäisikö yritysten tullakseen kommunistien linjoille olla joka vuosi tappiolla vai riittääkö silloin tällöin?

        Nuo kertomasi juttusihan ovat nyt ihan vain pelkkiä sinun omia täysin mitättömiä jorinoitasi ilman minkäänlaisia konkreettisia oikeita todisteita yhtään mistään.

        Uskottavuutesi pelastamiseksi laitahan sinä nyt sitten vain palstalle vaikkapa linkin muodossa näkyville jotain oikeita konkreettisia uskottavia todisteita tuosta mitä olet nyt väittänytkään.

        Ja jos nyt jostain kumman syystä et kumminkaan pysty todistamaan noita jorinoitasi yhtään mitenkään uskottavasti oikeiksi. Niin me muut palstalaiset teemme sitten ne omat johtopäätöksemme välittomästi noista sinun palstalle suoltamista jorinoistasi.

        Ja tuskin sinä sitten nyt edes koskaan halua kuulla noita johtopäätöksiämme sinusta joita me muut palstalaiset olemme nyt tehneet sinusta.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Nuo kertomasi juttusihan ovat nyt ihan vain pelkkiä sinun omia täysin mitättömiä jorinoitasi ilman minkäänlaisia konkreettisia oikeita todisteita yhtään mistään.

        Uskottavuutesi pelastamiseksi laitahan sinä nyt sitten vain palstalle vaikkapa linkin muodossa näkyville jotain oikeita konkreettisia uskottavia todisteita tuosta mitä olet nyt väittänytkään.

        Ja jos nyt jostain kumman syystä et kumminkaan pysty todistamaan noita jorinoitasi yhtään mitenkään uskottavasti oikeiksi. Niin me muut palstalaiset teemme sitten ne omat johtopäätöksemme välittomästi noista sinun palstalle suoltamista jorinoistasi.

        Ja tuskin sinä sitten nyt edes koskaan halua kuulla noita johtopäätöksiämme sinusta joita me muut palstalaiset olemme nyt tehneet sinusta.

        Samanlaisiahan ne kuin Marxinkin tarinat, eivät sen kummempia. Minä vaan kertoilen kokemuksista mitä Marx ei tehnyt vaan hänelle riitti pelkkä mielikuvitus!

        Jos minä kerron oikeasta elämästä asioita niin ei niitä tarvitse todistaa. Jos katsot minun olevan väärässä niin olet tavallaan syyttämässä ja syyttäjä on se demokratiassa joka ne todisteet joutuu esittämään.

        Elikkä esitä nyt ne todisteet joilla osoitat minunjorinani paikkansa pitämättömiksi! Tai mene häpeämään noita aivopierujasi!


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Samanlaisiahan ne kuin Marxinkin tarinat, eivät sen kummempia. Minä vaan kertoilen kokemuksista mitä Marx ei tehnyt vaan hänelle riitti pelkkä mielikuvitus!

        Jos minä kerron oikeasta elämästä asioita niin ei niitä tarvitse todistaa. Jos katsot minun olevan väärässä niin olet tavallaan syyttämässä ja syyttäjä on se demokratiassa joka ne todisteet joutuu esittämään.

        Elikkä esitä nyt ne todisteet joilla osoitat minunjorinani paikkansa pitämättömiksi! Tai mene häpeämään noita aivopierujasi!

        No niin, Et sitten kyennytkään yhtään mitenkään puolustelemaan puheitasi. Joten se sitten siitä. Olet nyt vain sitten kaikki näyttösi antanut, ja kovin heppoisilta ne nyt vain vaikuttavat.

        Menetit siis nyt uskottavuutesi vallan kokonaan ja sinua pidetään täällä vain huvittavana tyhmänä ja typeränä trollina jonka höpinät ovat aina vain pelkkää valetta ja paikkaansa pitämättömiä jorinoita.

        Ja lopuksi voidaan nyt todeta että esimerkiksi Karl Marx on kirjoittanut teoksen nimeltä Pääoma johon sinäkin halutessasi voit tutustua vaikkapa ihan heti kun vain hankit itsellesi tuon kyseisen teoksen.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        No niin, Et sitten kyennytkään yhtään mitenkään puolustelemaan puheitasi. Joten se sitten siitä. Olet nyt vain sitten kaikki näyttösi antanut, ja kovin heppoisilta ne nyt vain vaikuttavat.

        Menetit siis nyt uskottavuutesi vallan kokonaan ja sinua pidetään täällä vain huvittavana tyhmänä ja typeränä trollina jonka höpinät ovat aina vain pelkkää valetta ja paikkaansa pitämättömiä jorinoita.

        Ja lopuksi voidaan nyt todeta että esimerkiksi Karl Marx on kirjoittanut teoksen nimeltä Pääoma johon sinäkin halutessasi voit tutustua vaikkapa ihan heti kun vain hankit itsellesi tuon kyseisen teoksen.

        Miksi minun pitäisi puolustella mitään puhettani/kirjoittamaani koska sinä et ole missään ilmoittanut miten ne olisivat väärässä. Kun siitä annat katsauksen niin katson oletko edes ymmärtänyt ja sen jälkeen annan sopivan vastineen. Se on sinun vuorosi! kertoa mikä ja miten on pielessä siinä mitä olen kertonut!


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Miksi minun pitäisi puolustella mitään puhettani/kirjoittamaani koska sinä et ole missään ilmoittanut miten ne olisivat väärässä. Kun siitä annat katsauksen niin katson oletko edes ymmärtänyt ja sen jälkeen annan sopivan vastineen. Se on sinun vuorosi! kertoa mikä ja miten on pielessä siinä mitä olen kertonut!

        Sen takia nyt sinun ainakin kannattaisi nyt aina hiukan perustella ja puolustella noita sinun omia kirjoituituksiasi että maineesi uskottavana kirjoittaja säilyisi uskottavana. Nythän asinä olet tuon oman uskottavuutesi menettänyt jo vallan kokonaan.

        Esimerkiksi minä en nyt alinkaan koskaan usko sitä asiaa, että sinä muka olisit joskus tehnyt muka jonkinlaista tuottavaa työtä elättääksesi työnteolla saaduilla tuloilla sitten itsesi.
        Vaan olet vain ollut pelkkä säälittävä yhteiskunnan elätti, jonka me tuloistamme verot Suomeen maksavat duunarit olemme elättäneet sinut ja monta muutakain kaltaistasi elättiä.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Sen takia nyt sinun ainakin kannattaisi nyt aina hiukan perustella ja puolustella noita sinun omia kirjoituituksiasi että maineesi uskottavana kirjoittaja säilyisi uskottavana. Nythän asinä olet tuon oman uskottavuutesi menettänyt jo vallan kokonaan.

        Esimerkiksi minä en nyt alinkaan koskaan usko sitä asiaa, että sinä muka olisit joskus tehnyt muka jonkinlaista tuottavaa työtä elättääksesi työnteolla saaduilla tuloilla sitten itsesi.
        Vaan olet vain ollut pelkkä säälittävä yhteiskunnan elätti, jonka me tuloistamme verot Suomeen maksavat duunarit olemme elättäneet sinut ja monta muutakain kaltaistasi elättiä.

        Ainakin se työ tuotti kohtuu eläkkeen sekä säästöjä että sijoituksiä joiden avulla on helppoa viettää vanhuusaikaansa.

        En ihan tarkkaan osaa ajatella mitä muuta sen olisi pitänyt tuottaa. kerro sinä!

        Veikkaan vielä eläkkeelläkin ollessani maksavani veroja sinua enemmän.


      • hallaahon_tukija
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt menee taas kuvittelun puolelle s.p. Mahtavatko tuotantovälineet ja tuotanto rakennukset sataa öisin taivaasta kuten sitä mannaa aikoinaan siellä Siinain erämaassa? Vai onko niiden rakentamiseen ja hankkimiseen käytetty pääomia joita on saatettu kerätä vuosikymmeniä jos ei satoja joissain tapauksissa? Tänään on ensin pääoma, sitten on ideoija jolla on idea siitä mitä on kannattavaa alkaa tuottamaan. Tuottamisessa voi tuottaa palvelua tai tavaraa sillä ei ole muutoin merkitystä kuin pääoman tarpeen määrä.

        Yleensä tavaran tuottamiseen, oli se sitten nuppineula tai veturi, tarvitaan suurempia pääomia kuin palvelujen tuottamisen aloittamiseen.

        Pääoma on tärkeää koska muutoin ei synny työpaikkoja. Jos sitä ei tarvittaisi niin miksi ne jotka työttömiksi jäivät eivät vain jatkaneet entistä hommaansa ja myyneet tuloksia jotta selviäisivät ilman kerjuulla oloa?

        Pääoma edellyttää järkevää talouspolitiikkaa, siinä pitää kulut pitää tuottoja pienempinä ja siitä alkaa pääoman tarina. Sinä kun aina saarnaat lisäarvosta niin miksi työttömät eivät saa sitä aikaan? Koska se ei työssäkään ollessa ole yleensä suorittavien työntekijöiden aikaansaamaa vaan niiden jotka ovat sen työn aikaansaaneet jota sitten joku tekee.

        Voithan sinä s.p alkaa toimimaan ideoidesi mukaan, muuta metsään ja elä sen antimilla tai raivaa peltoa ja ala kaskiviljely (ensin hankittuasi siihen luvat ja ostettuasi sen maa-alueen eli hankittuasi pääomaa). Kyllä sillä saattaa pärjätä 1300 luvun malliin vai koska ne kasket tänne ilmestyivät.

        Pääoman tukee aina kasvaa eli kaikkea tuottoa ei pidä koskaan jakaa muualle kuin siihen kukkaroon jossa pääomaa säilytetään. Se auttaa yli huonojen aikojen ja kun ne ovat ohi niin päästään taas kasvattamaan. Yksikään yritys ei elä veronkierrolla, verojen minimointi on kuitenkin viisautta kuten muidenkin menojen koska vain siten ollaan paremmalla puolella yrityksen taloudessa joka taas on työntekijöiden etu.

        Vaikka yrityksen johto olisikin palkattua suurissa yrityksissä niin sen on noudatettava pääoman omistajien ehtoja yrityksen johtamisessa. Muutoin sinne hankitaan uutta väkeä ja vanhat pannaan syrjään. Ei siis ole palkkajohtajia jotka voivat mielensä mukaan hoitaa asioita yrityksen osalta oli se sitten 10 tai 10'000 hengen yritys. Ammattitaitoisetkin työntekijät tekevät vain yrityksen työtä, jos lähdetään omia hommia tekemään työajalla se taitaa olla jopa rikollista varastamista kuten Turun pysäköintivalvojilla jotka oma-aloitteisesti tyhjentelivät mittareiden kolikkopusseja omaan taskuunsa. Tuotahan sinä esität s.p!

        Jos yleensä vain työntekijät (ammattitaitoiset) ovat ne jotka tuottavat lisäarvoa ja yleensä kaiken niin mihin niitä yrityksiä tarvitaan ja miksi yleensä tuhlata rahaa investointeihin koska niitä ei tarvita kun kerran on ammattitaitoisia työläisiä olemassa jotka ovat kaiken hyvän alku ja juuri? Selitäpä s.p ihan suomeksi omin sanoin ilman minkään vanhan pummin lausahduksia!

        "Nyt menee taas kuvittelun puolelle s.p. Mahtavatko tuotantovälineet ja tuotanto rakennukset sataa öisin taivaasta kuten sitä mannaa aikoinaan siellä Siinain erämaassa? "

        Älä enää mene koskaan tukemaan Marxia. Marxit väittävät että koneet ovat työläisen työn luomuksia ja työläiset käyttävät koneita ja joiden työn tuotosta lisäarvo menee kapitalistille. Äläkä kiistä että tuotantovälineisiin sijoitettu raha ei tuottaisi ilman työläisen työtä mitään.
        Pysy meidän porvarien talousopin puitteissa: Koneet ja pääoma tuottavat ilman työläisiä kaiken yhteiskunnallisen rikkauden ja joista kaduilla maleksivat rentut pyytävät toimeentuloa panematta tikkua ristiin työn eteen. Muista aina kiistää, ettei pääoma synny työläisen työstä.


      • hallaahon_tukija kirjoitti:

        "Nyt menee taas kuvittelun puolelle s.p. Mahtavatko tuotantovälineet ja tuotanto rakennukset sataa öisin taivaasta kuten sitä mannaa aikoinaan siellä Siinain erämaassa? "

        Älä enää mene koskaan tukemaan Marxia. Marxit väittävät että koneet ovat työläisen työn luomuksia ja työläiset käyttävät koneita ja joiden työn tuotosta lisäarvo menee kapitalistille. Äläkä kiistä että tuotantovälineisiin sijoitettu raha ei tuottaisi ilman työläisen työtä mitään.
        Pysy meidän porvarien talousopin puitteissa: Koneet ja pääoma tuottavat ilman työläisiä kaiken yhteiskunnallisen rikkauden ja joista kaduilla maleksivat rentut pyytävät toimeentuloa panematta tikkua ristiin työn eteen. Muista aina kiistää, ettei pääoma synny työläisen työstä.

        Koneet ovat ehkä työläisten tekemiä vaan eivät heidän luomuksiaan. Työläiset kun tekevät ohjeiden ja suunnitelmien mukaan, ne luojat ovat ne joiden ideaan ne perustuvat ja ne jotka ovat ne koneet suunnitelleet niiden ideoiden pohjalta.

        Kun tänään menee automatisoituun konesaliin jossa on sorveja ja jyrsimiä niin aika vähän henkilökuntaa tarvitaan. Henkilökunta lisää tarvittaessa raaka-aine tankoja ja joku fiksumpi syöttää ohjelmat koneille, seuraavankin kerran homma hoituu vain valitsemalla sama ohjelma uudelleen. Olen työaikanani tuota seurannut alihankkijan luona kun olen ollut neuvotteölemassa uusista konponenteista joita tuo yritys meille valmistaisi.

        Se mitä Marx väitti ei merkitse mitään koska hän ei tiennyt työnteosta tuon taivaallista. Tänäänkään et ole emmattileinen taitaja missään ilman kunnon kokemusta työstä johon sinut palkataan. Marxilla ei ollut mitään muuta kokemusta kuin satusedän.


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ainakin se työ tuotti kohtuu eläkkeen sekä säästöjä että sijoituksiä joiden avulla on helppoa viettää vanhuusaikaansa.

        En ihan tarkkaan osaa ajatella mitä muuta sen olisi pitänyt tuottaa. kerro sinä!

        Veikkaan vielä eläkkeelläkin ollessani maksavani veroja sinua enemmän.

        Käsittääkseni ei se työttömyyseläkeesi niin kovin suuri nyt ole.

        Sillä työeläkkeen eteenhän täytyy aina olla olemassa jonkinmoinen työpaikka josta sitten saa sitä palkkaa tehdystä työstä ja josta voi sitten maksaa niitä eläkemaksuja työnantajan kanssa yhdessä eläkepäiviä varten.

        Ja sinultahan nyt puuttu nyt nuo ihan kaikki tarvittavat asiat.


      • miksi_valehtelet
        Extyökkäri kirjoitti:

        Koneet ovat ehkä työläisten tekemiä vaan eivät heidän luomuksiaan. Työläiset kun tekevät ohjeiden ja suunnitelmien mukaan, ne luojat ovat ne joiden ideaan ne perustuvat ja ne jotka ovat ne koneet suunnitelleet niiden ideoiden pohjalta.

        Kun tänään menee automatisoituun konesaliin jossa on sorveja ja jyrsimiä niin aika vähän henkilökuntaa tarvitaan. Henkilökunta lisää tarvittaessa raaka-aine tankoja ja joku fiksumpi syöttää ohjelmat koneille, seuraavankin kerran homma hoituu vain valitsemalla sama ohjelma uudelleen. Olen työaikanani tuota seurannut alihankkijan luona kun olen ollut neuvotteölemassa uusista konponenteista joita tuo yritys meille valmistaisi.

        Se mitä Marx väitti ei merkitse mitään koska hän ei tiennyt työnteosta tuon taivaallista. Tänäänkään et ole emmattileinen taitaja missään ilman kunnon kokemusta työstä johon sinut palkataan. Marxilla ei ollut mitään muuta kokemusta kuin satusedän.

        "Työläiset kun tekevät ohjeiden ja suunnitelmien mukaan, ne luojat ovat ne joiden ideaan ne perustuvat ja ne jotka ovat ne koneet suunnitelleet niiden ideoiden pohjalta."

        Eivätkö nyt nämä mainitsemasi idean luojat ja suunnittelijat ole lainkaan nyt minkäänlaisia työntekijöitä jotka tekevät työtä.

        Ja eikö nyt sinun mielestäsi jokin suunnittelu työ ole muka minkäänlaista työtä?
        Sillä kyllähän nyt myös nämä suunnittelijat työssään tekevät työtään aina juuri annettujen ohjeiden ja suunnitelmien mukaan.


      • hallaahon_tukija
        Extyökkäri kirjoitti:

        Koneet ovat ehkä työläisten tekemiä vaan eivät heidän luomuksiaan. Työläiset kun tekevät ohjeiden ja suunnitelmien mukaan, ne luojat ovat ne joiden ideaan ne perustuvat ja ne jotka ovat ne koneet suunnitelleet niiden ideoiden pohjalta.

        Kun tänään menee automatisoituun konesaliin jossa on sorveja ja jyrsimiä niin aika vähän henkilökuntaa tarvitaan. Henkilökunta lisää tarvittaessa raaka-aine tankoja ja joku fiksumpi syöttää ohjelmat koneille, seuraavankin kerran homma hoituu vain valitsemalla sama ohjelma uudelleen. Olen työaikanani tuota seurannut alihankkijan luona kun olen ollut neuvotteölemassa uusista konponenteista joita tuo yritys meille valmistaisi.

        Se mitä Marx väitti ei merkitse mitään koska hän ei tiennyt työnteosta tuon taivaallista. Tänäänkään et ole emmattileinen taitaja missään ilman kunnon kokemusta työstä johon sinut palkataan. Marxilla ei ollut mitään muuta kokemusta kuin satusedän.

        Nyt menee jo paremmin. Pysy siinä, että suunnittelija, insinööri, ekonomi, arkkitehti eivät ole työläisiä.
        Jos tiukille menee, sano kylmän viileästi että raha piirtää ja keksii keksinnöt ja inssit ja kemistit on sikareita tupruttelevia juoppoja.
        Kiistä oikeus eläkkeisiin. Se on meiltä kapitalisteilta pois. Mitä ne eläkerahoilla tekevät. Syökööt ruohon juuria. Äläkä enää lipsu työläisten tarpeellisuuteen. Raha tekee työt ja työläiset ovat loisia.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Käsittääkseni ei se työttömyyseläkeesi niin kovin suuri nyt ole.

        Sillä työeläkkeen eteenhän täytyy aina olla olemassa jonkinmoinen työpaikka josta sitten saa sitä palkkaa tehdystä työstä ja josta voi sitten maksaa niitä eläkemaksuja työnantajan kanssa yhdessä eläkepäiviä varten.

        Ja sinultahan nyt puuttu nyt nuo ihan kaikki tarvittavat asiat.

        Hah hah haa!


      • miksi_valehtelet kirjoitti:

        "Työläiset kun tekevät ohjeiden ja suunnitelmien mukaan, ne luojat ovat ne joiden ideaan ne perustuvat ja ne jotka ovat ne koneet suunnitelleet niiden ideoiden pohjalta."

        Eivätkö nyt nämä mainitsemasi idean luojat ja suunnittelijat ole lainkaan nyt minkäänlaisia työntekijöitä jotka tekevät työtä.

        Ja eikö nyt sinun mielestäsi jokin suunnittelu työ ole muka minkäänlaista työtä?
        Sillä kyllähän nyt myös nämä suunnittelijat työssään tekevät työtään aina juuri annettujen ohjeiden ja suunnitelmien mukaan.

        Mistä sen tietää, mutta yleensähän on jotta ne ideat lähtevät siltä jonka ideaa se koko yritys on tai hänen jälkeläisiltään jos he ovat jo vastuussa asiasta. Myös yhtiökokous voi hyväkssyä ideoita kehitettäväksi mutta harvoin yksikään työntekijä jos kyse ei ole yrittäjästä itsestään.


      • Extyökkäri
        miksi_valehtelet kirjoitti:

        "Työläiset kun tekevät ohjeiden ja suunnitelmien mukaan, ne luojat ovat ne joiden ideaan ne perustuvat ja ne jotka ovat ne koneet suunnitelleet niiden ideoiden pohjalta."

        Eivätkö nyt nämä mainitsemasi idean luojat ja suunnittelijat ole lainkaan nyt minkäänlaisia työntekijöitä jotka tekevät työtä.

        Ja eikö nyt sinun mielestäsi jokin suunnittelu työ ole muka minkäänlaista työtä?
        Sillä kyllähän nyt myös nämä suunnittelijat työssään tekevät työtään aina juuri annettujen ohjeiden ja suunnitelmien mukaan.

        Suunnittelijat todella harvoin ovat rivityöläisiä. Jos he eivät ole osa yrityksen omistajaporukkaa niin hekin tosin saavat suunniteltavat asiat taholta jonka varassa yritys alunperin toimii eli sijoittajien muodostaman hallituksen taholta.

        meillä on järjestelmä jossa se joka saa palkkaa on oikeutettu eläkkeeseen saavutettuaan tietyn iän. Siinä ei kysytä silloista talouden tilannetta vaan maksetaan koska aiemmin hänen palkkaansa perustuen on majsettu eläkemaksut eli vakuutusmaksut tässä tapauksessa.


      • miksi_valehtelet
        Extyökkäri kirjoitti:

        Suunnittelijat todella harvoin ovat rivityöläisiä. Jos he eivät ole osa yrityksen omistajaporukkaa niin hekin tosin saavat suunniteltavat asiat taholta jonka varassa yritys alunperin toimii eli sijoittajien muodostaman hallituksen taholta.

        meillä on järjestelmä jossa se joka saa palkkaa on oikeutettu eläkkeeseen saavutettuaan tietyn iän. Siinä ei kysytä silloista talouden tilannetta vaan maksetaan koska aiemmin hänen palkkaansa perustuen on majsettu eläkemaksut eli vakuutusmaksut tässä tapauksessa.

        https://www.monster.fi/tyopaikat/q-suunnittelija-tyopaikat.aspx

        Taidat nyt lukea jostain mv-lehdestä nuo valheelliset juttusi. Totuuden kanssahan niillä ei ole nyt mitään tekemistä.

        Kumminkin nyt ihan parilla klikkauksella löytyi heti yli 50 suunnittelijan työpaikkaa työnhaku tuloksella.


      • miksi_valehtelet kirjoitti:

        https://www.monster.fi/tyopaikat/q-suunnittelija-tyopaikat.aspx

        Taidat nyt lukea jostain mv-lehdestä nuo valheelliset juttusi. Totuuden kanssahan niillä ei ole nyt mitään tekemistä.

        Kumminkin nyt ihan parilla klikkauksella löytyi heti yli 50 suunnittelijan työpaikkaa työnhaku tuloksella.

        Kysehän on siitä mitä he suunnittelevat! Minä olen ollut suunnittelijana vuosikymmeniä ja jo sitä aiemmin saman kaltaisessa työssä ja firman antamia hommiahan sitä tehtiin, ei omia eli tulokset olivat yrityksen eivät minun. Sekään ei muuta asiaa jos omistat yrityksen.

        On se kummaa miten sinulla ei leikkaa etkä ymmärrä missä mennään. Olen näköjään viettänyt työaikani vuosikymmenet vallan eri tason hommissa missä sinä.

        Jospa luet vielä niitä työpaikkojen ilmoituksia niin ainahan niissä suunnitellaan sitä mitä yritys antaa suunniteltavaksi, ei mitä suunnittelijan päähän pälkähtää alkaa suunnittelemaan! On putkia ja rakennusksia mutta ei omasta päästä!


      • hallaahon_tukija
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kysehän on siitä mitä he suunnittelevat! Minä olen ollut suunnittelijana vuosikymmeniä ja jo sitä aiemmin saman kaltaisessa työssä ja firman antamia hommiahan sitä tehtiin, ei omia eli tulokset olivat yrityksen eivät minun. Sekään ei muuta asiaa jos omistat yrityksen.

        On se kummaa miten sinulla ei leikkaa etkä ymmärrä missä mennään. Olen näköjään viettänyt työaikani vuosikymmenet vallan eri tason hommissa missä sinä.

        Jospa luet vielä niitä työpaikkojen ilmoituksia niin ainahan niissä suunnitellaan sitä mitä yritys antaa suunniteltavaksi, ei mitä suunnittelijan päähän pälkähtää alkaa suunnittelemaan! On putkia ja rakennusksia mutta ei omasta päästä!

        Nyt menee perseelleen eli Marxiin. Lipsuit heti kun silmä vältti.
        Miksi tunnustat suunnittelun työksi. Mene kauas ettei haju tartu. Se on raha tai sorvi joka suunnittelee. Ihmistä siihen ei tarvita.
        Jos kapitalisti tekee työtä, vaikkapa hakkaa halkoja, sano sen olevan rahansaannin ideoimista. Keksi, käytä päätäsi tollo.
        Lopeta Marxille periksiantaminen. Työ on Marxin keksintö ja auttamatta väärä. Työtä ei ole olemassakaan. Me kapitalistit teemme kaiken ja piste.


      • hallaahon_tukija kirjoitti:

        Nyt menee perseelleen eli Marxiin. Lipsuit heti kun silmä vältti.
        Miksi tunnustat suunnittelun työksi. Mene kauas ettei haju tartu. Se on raha tai sorvi joka suunnittelee. Ihmistä siihen ei tarvita.
        Jos kapitalisti tekee työtä, vaikkapa hakkaa halkoja, sano sen olevan rahansaannin ideoimista. Keksi, käytä päätäsi tollo.
        Lopeta Marxille periksiantaminen. Työ on Marxin keksintö ja auttamatta väärä. Työtä ei ole olemassakaan. Me kapitalistit teemme kaiken ja piste.

        Kyllä suunnittelu työtä on, olen tehnyt sitä yli 3 vuosikymmentä päätyökseni ja saan siitä aimo osan työeläkkeestänikin.

        Kyllä toistaiseksi suunnitteluun tarvitaan ihminen ja vaikka hänellä olisi ohjelma avustajana kuten minullakin aikoinaan niin sillekin pitää sanoa mitä halutaan ja se vaan tekee pyydetyt asiat. joskin jotkut näppärämmin kuin käsin jota itsekin alkuaikoina jonkun aikaa tein.

        Tänäänhän nuo kapitalistit ovat hakusassa muualla kuin noiden komuloisten märissä unissa. Sellaisia tehtaanomistajakapitalisteja kuin jotkut entiset paperitehtaan tai ruukin omistajat Suomessakin ovat nykyään harvassa. Firmat, ainakin isommasta päästä, ovat julkisia osakeyhtiöitä ja jos joku omistaa 5% niin se on jo huima omistus.

        Useimmiten omistajien määrä voidaan laskea tuhansissa. Patruunoiden eli oikeiden kapitalistien aika on ollut ja mennyt. Talousjärjestelmä on silti kapitalistinen ja porvarillinen vaikka niin porvarit kuin kapitalistitkin ovat häipyneet reaalimaailmasta tyystin. Joku kapitalisti vielä löytyy ainakin kommunismin kasvattamana naapurimaasta kun komupomot huijasivat kansalta omaisuudet.

        Minä en näe Marxissa mitään järkevää kokonaisuutena ja hänen oppiensa sueraaminen on aina vienyt allikkoon jos joku on ne päästänyt liiaksi vallilleen. Kukaan ei kuitenkaan ole joka asiassa väärässä vaikka tekisikin niiden perusteella vääriä johtopäätöksiä.

        Minä en ole kapitalisti, en edes tiedä miten sellaiseksi pääsisi, olen työllä hankkinut sen mitä minulla on ja olen siihen tyytyväinen. Työläisenä olen hoitanut työasiani tyystin ilman ay mafiaa koko työikäni ja pärjännyt vallan mainiosti. Työttömyydestä tai lakkoilusta en ole kärsinyt vaan aina hoitanut hommat kuntoon, mitä ne sitten milloinkin ovatkin olleet.

        hallaahon_tutkijan kannattaa hieman mietiskellä asioita uudelleen, reaalinen näkemys pitää olla. Tuon puute juuri on ongelmana niin kommunismissa kuin ay mafian touhussakin ja siksi ne ovat menossa hunningolle.


      • olet_outo
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä suunnittelu työtä on, olen tehnyt sitä yli 3 vuosikymmentä päätyökseni ja saan siitä aimo osan työeläkkeestänikin.

        Kyllä toistaiseksi suunnitteluun tarvitaan ihminen ja vaikka hänellä olisi ohjelma avustajana kuten minullakin aikoinaan niin sillekin pitää sanoa mitä halutaan ja se vaan tekee pyydetyt asiat. joskin jotkut näppärämmin kuin käsin jota itsekin alkuaikoina jonkun aikaa tein.

        Tänäänhän nuo kapitalistit ovat hakusassa muualla kuin noiden komuloisten märissä unissa. Sellaisia tehtaanomistajakapitalisteja kuin jotkut entiset paperitehtaan tai ruukin omistajat Suomessakin ovat nykyään harvassa. Firmat, ainakin isommasta päästä, ovat julkisia osakeyhtiöitä ja jos joku omistaa 5% niin se on jo huima omistus.

        Useimmiten omistajien määrä voidaan laskea tuhansissa. Patruunoiden eli oikeiden kapitalistien aika on ollut ja mennyt. Talousjärjestelmä on silti kapitalistinen ja porvarillinen vaikka niin porvarit kuin kapitalistitkin ovat häipyneet reaalimaailmasta tyystin. Joku kapitalisti vielä löytyy ainakin kommunismin kasvattamana naapurimaasta kun komupomot huijasivat kansalta omaisuudet.

        Minä en näe Marxissa mitään järkevää kokonaisuutena ja hänen oppiensa sueraaminen on aina vienyt allikkoon jos joku on ne päästänyt liiaksi vallilleen. Kukaan ei kuitenkaan ole joka asiassa väärässä vaikka tekisikin niiden perusteella vääriä johtopäätöksiä.

        Minä en ole kapitalisti, en edes tiedä miten sellaiseksi pääsisi, olen työllä hankkinut sen mitä minulla on ja olen siihen tyytyväinen. Työläisenä olen hoitanut työasiani tyystin ilman ay mafiaa koko työikäni ja pärjännyt vallan mainiosti. Työttömyydestä tai lakkoilusta en ole kärsinyt vaan aina hoitanut hommat kuntoon, mitä ne sitten milloinkin ovatkin olleet.

        hallaahon_tutkijan kannattaa hieman mietiskellä asioita uudelleen, reaalinen näkemys pitää olla. Tuon puute juuri on ongelmana niin kommunismissa kuin ay mafian touhussakin ja siksi ne ovat menossa hunningolle.

        "Minä en näe Marxissa mitään järkevää kokonaisuutena"

        No miksi ihmeessä sinä nyt sitten siteeraat ja kopioit marxilaisen taloustieteen opinkappaleita muka jonain omina kirjoituksinasi ihan joka päivä tällä keskustelupalstalla?


      • olet_outo kirjoitti:

        "Minä en näe Marxissa mitään järkevää kokonaisuutena"

        No miksi ihmeessä sinä nyt sitten siteeraat ja kopioit marxilaisen taloustieteen opinkappaleita muka jonain omina kirjoituksinasi ihan joka päivä tällä keskustelupalstalla?

        En siteeraa, en kopioi, en lue, en usko!

        Kuten tuolla aiemmin kirjoitin niin vaikka lopputulos on sieltä minne aurinko ei paista kuin miestenlehtien keskiaukeamilla niin voihan silti tietyt asiat olla kohdallaan. Niistä vain on tehty vääriä johtopäätöksiä. Näin on jos Marx on antanut ymmärtää samoja asioita joista olen kirjoittanut.

        Marx ei ole tehnyt työtä koskaan mutta minä olen tehnyt monen tasoista työtä yli 4 vuosikymmentä, joten kokemukseni työstä ja sen tuloksista ovat konkreettisempia kuin tuon teidän profeettanne.

        En myöskään kopioi minkään taloustieteen opinkappaleita vaan esitän omia huomioitani. Aikoinaan opiskeluaikanani olin jatkuvasti vastahangassa talouden oppien kanssa koska ne olivat mielestäni osin virheellisiä ja vieläkin taitaa pari kinaa olla auki edesmenneen luennoitsijan kanssa.

        Jos en ole erikseen merkinnyt lainaukseksi niin teksti on täysin omaa tuotantoa, jonka todella uskon olevan komuloiselle vaikeaa uskoa, oma kallonne kun ei tuota kuin Marx toistoja.


      • miksi_valehtelet
        Extyökkäri kirjoitti:

        En siteeraa, en kopioi, en lue, en usko!

        Kuten tuolla aiemmin kirjoitin niin vaikka lopputulos on sieltä minne aurinko ei paista kuin miestenlehtien keskiaukeamilla niin voihan silti tietyt asiat olla kohdallaan. Niistä vain on tehty vääriä johtopäätöksiä. Näin on jos Marx on antanut ymmärtää samoja asioita joista olen kirjoittanut.

        Marx ei ole tehnyt työtä koskaan mutta minä olen tehnyt monen tasoista työtä yli 4 vuosikymmentä, joten kokemukseni työstä ja sen tuloksista ovat konkreettisempia kuin tuon teidän profeettanne.

        En myöskään kopioi minkään taloustieteen opinkappaleita vaan esitän omia huomioitani. Aikoinaan opiskeluaikanani olin jatkuvasti vastahangassa talouden oppien kanssa koska ne olivat mielestäni osin virheellisiä ja vieläkin taitaa pari kinaa olla auki edesmenneen luennoitsijan kanssa.

        Jos en ole erikseen merkinnyt lainaukseksi niin teksti on täysin omaa tuotantoa, jonka todella uskon olevan komuloiselle vaikeaa uskoa, oma kallonne kun ei tuota kuin Marx toistoja.

        En nyt lainkaan usko sinun höpinöitäsi.

        Sillä esimerkiksi juuri tässäkin keskusteluketjussa sinä itsehän olet nyt juuri siteerannut marxilaisen taloustieteen opinkappaleita melkein sanasta sanaan. Ja samalla kumminkin kerrot että En siteeraa, en kopioi, en lue, en usko!. Joku nyt kyllä mättää sinulla todella kovasti. Vai etkö nyt enää osaa omaa vanhuuden höperyyttäsi enää päättää mitä teet?

        Joten edelleenkin kysyn nyt sinulta että, miksi ihmeessä sinä nyt sitten siteeraat ja kopioit marxilaisen taloustieteen opinkappaleita muka jonain omina kirjoituksinasi ihan joka päivä tällä keskustelupalstalla?


      • miksi_valehtelet kirjoitti:

        En nyt lainkaan usko sinun höpinöitäsi.

        Sillä esimerkiksi juuri tässäkin keskusteluketjussa sinä itsehän olet nyt juuri siteerannut marxilaisen taloustieteen opinkappaleita melkein sanasta sanaan. Ja samalla kumminkin kerrot että En siteeraa, en kopioi, en lue, en usko!. Joku nyt kyllä mättää sinulla todella kovasti. Vai etkö nyt enää osaa omaa vanhuuden höperyyttäsi enää päättää mitä teet?

        Joten edelleenkin kysyn nyt sinulta että, miksi ihmeessä sinä nyt sitten siteeraat ja kopioit marxilaisen taloustieteen opinkappaleita muka jonain omina kirjoituksinasi ihan joka päivä tällä keskustelupalstalla?

        Laitapa esimerkkejä! Vähintään 3 lauseen ryhminä!

        Jos viisas olisit ja varma asiastasi niin olisit jo todistanut väitteesi mutta saat vielä keran yrittää.

        Toisaalta Marxin jorinat ovat monesti itsestäänselvyyksiä joten joku muukin saattaa saada samoja ajatuksia kun asioista keskustellaan. Laita nyt kuitenkin ainakin 3 lainausta minun tekstistäni sanasta sanaan ja vastaava Marxin aikaansaamana niin katsotaan. Jos nuo löydät niin ihmettelen suuresti! Yritäpäs!! ja näytä närhen munat!!

        Jos et kykene niin lopeta moinen höpinä!


      • opastan_sinua kirjoitti:

        Lopettaisit nimimerkki extyäkkäri nyt tuon jatkuvasti saman kysymyksesi esittämisen. Sinullehan on nyt jo todella monta kertaa näytetty mistä se kana oikein pissii. Eikö se jo riitä?

        Palstalaisethan ovat nyt todella useasti jo huomanneet ja todenneet, ettet sinä nimimerkki extyäkkäri ymmärrä ja tajua jonkin yrityksen talouden hoidosta höykäsen pöläystäkään etkä edes koskaan haluakaan ymmärtää.

        Nimenomaan taloustieteessä ja muutamassa muussakin filosofisessa jutussa, kaikissa niissä sinä täysin todistettavasti olet nyt osoittautunut vain tietämättömäksi trollaavaksi pelleksi, etkä ilmeisesti tuosta kaavustasi pois pääse.

        En tiedä mitä kysymystä tarkoitat. On kuitenkin käynyt ilmi joka kerran kuin kysyn jotain s.p:ltä hänen kirjoituksiinsa liittyen tai yleensä kommunismiin niin hän ei koskaan vastaa suoraan kysymykseen vaan jos yleensä vastaa jotain niin kiertelee ja pyrkii muuttamaan puheenaihetta.

        Kerrohan nyt mikä se kysymys on ja mikä olisi vastaus siihen mielestäsi! vastaus joka on reaaliajassa!


    • beethooven

      Hyvä sillä ahneet ihmiset tuhoavat itsensä kuitenkin enemmin tai sitten vasta vähän myöhemmin.

    • Hallaahon.äänestäjä

      MARX EI HYVÄKSYNYT HYVINVOINTIVALTIOTA, JOTA AJOIVAT SAKSALAISET SOSIALIDEMOKRAATIT JA PILKKASIVAT MARXILAISUUTTA KOKOUKSESSAAN GOTHASSA WIENERWALDISSA SAKSSA, JOHON MARXIA EI PÄÄSTETTY HÄIRIKÖIMÄÄN

      Marx ajoi vallankomusvaltiota ja kannatti lapsityövoiman käyttöä ja muuta rikolliseksi ajaltua nykyaikana. Marx ei tarkoittanut pahaa, hän oli vain väärässä ja aikansa lapsi

      Sen sijaan Marxin seuraajat ovat raamattu-uskovaisiin verrattuja hölmöjä, jotka eivät KOMMUNISTIELIITTIÄ LUKUUNOTTAMATTA hyödy mitään uskostaan

      MARX LUULI LUONEENSA NEWTONIN MEKANIIKKAAN PERUSTUVAN TALOUSLAIN JOSSA (MASSA, ENERGIA) TYÖNARVO SÄILYY VAIHDOSSA

      Huomatkaa, että Marx on aikansa lapsi, innostunut aivan uudesta keksinnöstä sähköstä (virta, jännitteen ymmärtämisestä, Engels kertoi) ja rakasti Newtonin mekaniikkaa, koska asui Lontoossa (Newton on Englannin kaikkien aikojen suurin tiedemies, jos näitä voi panna järjestykseen)

      Tosin JOHDANNOSSA NIMETTY Pertti Honkanen on saanut työpaikan Kelasta MUTTA EI YLIOPISTOSTA eli ei ole saanut tutkijanpaikkaa, koska Marxin työnarvoteoria on väärä, LISENSSI SOININVAARA OLI HETKEN MINISTERINÄ JA HALUSI KELAAN KANSALAISPALKKA-TESTAUKSIA (kansalaispalkka perustulo on VAARALLINEN SUOMELLE)

      Honkanen toimii ns. Esko Seppäs -menetelmällä

      Esko Seppänen arvosteli aikanaan pääomien verotusta liian alhaiseksi ymmärtämättä asiasta oikeastaan yhtään mitään, kauppatieteen kandidaatti ei itse osannut sijoittaa (pääomat ovat tärkeitä, pääomaveroprosentti ei ole 30 vaan esim. osingoista 40,4 prosenttia piensijoittajalle jne.)

      Esko Seppänen EI KOSKAAN SAANUT EIKÄ SAA KRITIIKKIÄ PUHEISTAAN EIKÄ SAA HONKANENKAAN, MIKSEI?

      Molemmat kirjoittelevat jaarituksiaan EPÄASIANTUNTIJOILLE,
      Maailma Kylässä -anarkistiporukoille, tiedonantajalaisille sun muille

      Yleisö ei edes ymmärrä mistä ne puhuvat vaan vain että kiva olla kateellinen ja vaatia toisilta jotain omaan kulutukseen, herrat riistävät

      MARX-USKOVALINEN PARTACUS KIRJOITTAA OMIN SANOIN
      Halla-aholainen jatkaa loruilua. Gorbatsova ei kykene siihen tai tähän. Pertti Honkanen ei kykene selittämään tavaran hintaa työnarvoteorialla jne..

      ONHAN SE NYT VALLAN IHMEELLISTÄ, ETTÄ MOSKOVAN YLIOPISTON MARXISMI-LENINISMIN PROFESSORI EI PYSTY VIRKATYÖNÄ OHJELMOIMAAN MARXIN TYÖNARVOTEORIAA ja laskemaan kapitalistimaissa tapahtuvaa riistoa YK:n ja muiden kansantulotilastojen avulla vaikka käytössä on koko Nliiton tiedemiesjoukko matemaatikoista taloustieteilijöihin

      ONHAN SE NYT VALLAN IHMEELLISTÄ ETTÄ VALTIOTIETEILIJÄ PERTTI HONKANEN EI ITSE PYSTY LASKEMAAN KANSANELÄKELAITOKSESSA KÄYTÖSSÄ OLEVASTA TIEDOSTA JA DATASTA TULOKSIA, MILLAINEN ON SUOMEN KANSAN RIISTON SUHDELUKU MARXIN PÄÄOMAN KAAVOILLA ja päättelemään, milloin vallankumous tulee TAI ESIMERKIKSI MIKÄ EU-MAISTA ON VALLANKUMOUSHERKIN ts. missä on korkein proletariaatin riiston suhdeluku

      Kommunistien raivo johtuu siitä, että valtaosa kommunistieliitin ulkopuolella ei hyödy ollenkaan Marx-uskonnosta aivan kuin valtaosa uskovasisista ei hyödy pappien ja piispojen tavoin jeesususkovaisuudesta

      Poikkeuksen tekee tietenkin kommunistielittii kuten Seppänen ja Honkanen, joiden kannattaa pitää Marx-lässyä yllä uskoville joukoille MUTTA JOTKA EIVÄT PYSTY TEKEMÄÄN YHTÄÄN MITÄÄN TODISTAAKSEEN KOKEELLISESTI TEORIAN PAIKKANSAPITÄVYYDEN LASKEMALLA TIETOKONEELLA

      MARX-USKOVALINEN PARTACUS KIRJOITTAA OMIN SANOIN Huomautus halla-aholaiselle: Älä ryhdy väittämään että laskelmat voisi tehdä sentilleen. Laskelmat samalla tavalla tehtynä antavat kuvan trendistä ja siitä millainen arvotuotteen kokonaismäärä ja vuotuinen lisäys on

      Ei tätä kukaan vaadikaan VAAN MARXIN TYÖNARVOTEORIA ON TOTAALISESTI VÄÄRÄ EIKÄ SILLÄ VOI LASKEA MITÄÄN SUUNTAA ANTAVAAKAAN JA

      SEN POHJALLA OLEVA MARXIN KUVITTEELLINEN KAPITALISMI EI OLE OLEMASSA OLLENKAAN

      Marx siis esittää yhtälöitä omatekoisesta ITSE KEKSIMÄSTÄÄN kapitalismista ja NIISSÄKIN ON VIRHE, ELI SIIS HINTOJA EI VOI LASKEA eli VAIKKA MARXIN VÄÄRÄT OLETUKSET HYVÄKSYTTÄISIIN, laskut ovat silti VÄÄRIN

      Marxin vääriä oletuksia ovat: TYÖLÄISET OVAT VAIHTOKELPOISIA, JA KAPITALISTI VOI SIKSI LASKEA PALKKOJA KILPAILUTTAMALLA HALVIMMAN, RIISTON KOHDE ON VAIN TYÖNARVO, JOSTA KAPITALISTI OTTAA VOITON, TUOTEKEHITTELYÄ EI OLE, PALVELUALOJA EI OLE, KAIKKI PERUSTUU TAVARANTUOTANTOON, INTELLEKTUAALISTA TYÖNARVOA EI OLE, ...

      • MUSEO-OPISTO0070

        SINIMUSTAT-OPISTO007
        18.11.2017 0:55
        UUSI
        Miksi Persunerot vastustavat Huoltoturvarahastot rs:ää ja erikoisesti niiden antamia Toimeentulotukia? Lisääkö todella Huoltoturvaetuudet Loisimista ja Tehottomuutta ja jos lisää, niin MIKSI todella? Oletteko Te PERSUNEROT sitä mieltä todella, että TELLUS-planeetan ELINKEINOELÄMÄ toimii myös tässä ja nyt siis käytännössä Klassikkomallin eli Täydellisen Kilpailun Mallin määräämällä tavalla?
        Nyt Klassikkomallin Oletukset ovat seuraavat: IDENTTISYYSOLETUS C:n ja Q:n suhteen, Vallitsee TÄYDELLINEN INFORMAATIO, Alalle ja sieltä pois pääsee täysin kitkatta, Yritykset ovat pieniä kuin pisara meressä, joten ne ottavat Markkinahinnat Annettuina. Kunkin alan yritysten valmistamat tuotteet ovat keskenään täysin yhteneviä eli Homogeenisia, Vallitsee Täystyöllisyystasapaino, joten kaikki, jotka haluavat tehdä työtä, niin saavat sitä.
        Mitkä nyt Arvoisat Porvarit Klassikkomallin Oletuksista ovat sellaisia, jotka kestävät romahtamatta Logiikka- ja Realismitestit?
        Mitä nyt Porvari ja Omistajaherra EXTYÖKKÄRI rs ehkä todella haluaa vastata erään Kulkurin ja Katunarrin uteluihin, niin MITÄ kaikea todella?


    • Partacus

      Hallaaho jäi puun ja kuoren väliin.
      Kapitalismi tarvitsee tilastotietoja ja jotka yleensä kansantaloudessa kerätään valtion toimesta. Yritysten kirjapito ja tilinpäätökset ovat lakisääteisiä.
      Englannissa tilastointi oli jollain tolalla jo Marxin elinaikana. Marxin kuvailu konkreettisesta työläisen toimeentulosta, asuinoloista, työpäivän pituudesta, palkasta, työturvallisuudesta, lapsityövoimasta jne on haettu virallisista tilastoista mm. ammattientarkastuslaitoksesta tai kapitalistien omista lausunnoista.. Voi vain kuvitella, että porvarillisen järjestelmän edustajat eivät ole seikkoja liioitelleet.
      Viittaan lisäksi englantilaisen kaunokirjallisuuteen ja joissa kerrotaan kurjuuden slummeista.
      Hallaaho muuttikin typeryyksiensä esittämisen toisaalle jatken kuitenkin entisen tyylistä valehteluaan.

      Tiedon totuudellisuudesta. Suomalaistutkija
      "Voiton suhdeluku—saksaksi on klassisen poliittisen talouden tärkeimpiä kategorioita. Niin Steuartilla, Smithill ̈a, Ricardolla, Millill ̈a kuin Marxillakin tavataan käsitys, jonka mukaan
      voiton suhdeluvulla on taipumus laskea.
      Smithin mukaan tähän johtaa pääomien v alinen kilpailu. Ricardon mukaan taas reaalipalkkojen nousu ruuan suhteellisen arvon- ja hinnannousun seurauksena.

      Marxin mukaan voiton suhdeluku taas laskee, koska työläisten työvoimallaan luoman lisäarvon (Mehrwert) suhde työvoiman ja pääomakannan arvoon laskee pääoman kasautumisen myötä."
      https://taloussaippuakupla.files.wordpress.com/2017/09/heino_saska_voiton_suhdeluku_suomi_1949e280932016.pdf

      Huomattakoon että Marxin mukaan kilpailu johtaa paremmin tuottavan pääoman syrjäyttämään heikompia ja ottamaan niiden tuotannon ja joka johtaa pääomien kasaantumiseen ja sitä mukaa työvoiman suhteellisen osuuden alenemiseen tuotannossa. Heino Saska tarkoittaa juuri tätä eikä poikkeamaa ole. Pienemmällä työvoiman määrällä tuotetaan entistä enemmän.

      Voiton suhdeluku Suomen kansantaloudessa oli 1 950 n. 20 % ja josta se mutkittelevalla käyrällä aleni tasaisesti 80 luvulle ja pysähtyi. Rahamarkkinoita avattiin ja yhtiöt ottivat ulkomaista lainaa ja se johti taseiden väliaikaiseen parantumiseen kunnnes rymähti.
      1 991-1 992 finanssikriisi ja taloustaantuma pudotti suhdeluvun 2 prosenttiin. Kapitalismi oli kulkeutumassa vararikkoon. Olisi kyetty tuottamaan omakustanteisesti vain tuotantovälineiden kuluminen ja entinen tuotanto.
      Holkerin hallitus saattoi talouselämän kuralle. Ahon-Viinansen ja Lipposen-Viinasen hallitukset pumppasivat kansantalouteen 30 mrd euroa velkarahaa ja sillä nostettiin kapitalistien voittoja. Maksajiksi tulivat palkkkatyöläiset.
      Voiton suhdeluku kohosi n. 10 prosenttiin kunnes 2 008 yleismaailmallinen kapitalismin finanssikriisi pudotti sitä. Vanhasen, Kataisen ja Sipilän hallitukset pumppasivat myös velkarahaa kapitalisteille ja putoaminen pysähtyi. Kansa maksaa kuluja sotun ym. leikkauksilla ja pidättäytymällä palkankorotuksista.
      Miljardien luokkaa oleva vuotuinen rikkaiden veronkierto kehittyi samaan aikaan.

      Voiton suhdeluku kyetään vallan mainiosti laskemaan ja gorbatsovat taatusti kykenivät laskemaan sen Neuvostoliiton kansantaloudessa.
      Siihen täytyy tietää työvoiman ja tuotantovälineiden kulut ja voitto kapitalisteille (sosialismissa yhteiskunnalle) ja ne löytyvät Tilastokeskuksen aineistosta.
      Yhtiön kohdalla seikat löytyvät vielä helpommin.

      Hallaaho yrittää vetää nenästä lukijoita suoralla valhepopagandalla.

      Työnarvoteoria on todellinen.
      Arvolaki on todellinen.
      Niiden toteutuminen voidaan todeta yhtiöiden kirjanpidosta sekä valtion kansantulotilastoista.

      • Hallaahon.äänestäjä

        MARX EI OSANNUT PERTTI HONKONEN VALTIOTIETEILIJÄN EI OSAA EIKÄ PARTACUS OSAA, KUN KÄYTTÄÄ AIKANSA TÄÄLLÄ
        mitä ei osaa?

        Ei osaa laskea vaan julistaa oppia kuin raamatusta

        Partacus: Marxin mukaan voiton suhdeluku taas laskee, koska työläisten työvoimallaan luoman lisäarvon (Mehrwert) suhde työvoiman ja pääomakannan arvoon laskee pääoman kasautumisen myötä.


        1. ei pidä paikkaansa, voitto riippuu työnarvosta mutta ei suoraan, vaan mutkikkaalla tavalla EI MILLÄÄN YHTEENLASKULLA vaan eri yrittäjillä eri tavalla jne.

        Kyseessä on Marxin olettama ynnälaskukaava joka on hihasta vedetty ja josta ei voida johtaa hintoja ELI TÄLLAISET MARXILAISET KAAVAT OVAT AIVAN VÄÄRIÄ

        C = c v m (roskaa)

        2, Ylläoleva on ratkaiseva rakenteellinen virhe siis se että HINTOJA JA VOITTOJA JA SITEN RIISTON SUHDELUKUA eli voiton suhdelukua EI SAA MARXIN KERTOMALLA TAVALLA

        Esimerkki. VOIDAAN KONSTRUOIDA TILANNE JOSSA

        RIISTETTY LISÄARVO ON NEGATIIVINEN, ts. työläinen ei tuota mitään
        silti
        YRITTÄJÄ SAA VOITTOA
        VOITTO EI SIIS RIIPU LISÄARVON ANASTAMISESTA

        alla vertaisarvioitu referoitu siis TIEDELEHTI eikä jotain tiedonantajassa kirjoitettua Pertti Honkosta

        PLUSMERKKINEN VOITTO KUN LISÄARVO ON MIINUSMERKKISTÄ


        http://www.jstor.org/discover/10.2307/2230805?uid=3737976&uid=2&uid=4&sid=21105330309063


        Journal Article

        Positive Profits with Negative Surplus Value: A Reply

        Ian Steedman

        The Economic Journal

        Vol. 86, No. 343 (Sep., 1976), pp. 604-608


      • SINIVALKOISET-OPISTO007
        Hallaahon.äänestäjä kirjoitti:

        MARX EI OSANNUT PERTTI HONKONEN VALTIOTIETEILIJÄN EI OSAA EIKÄ PARTACUS OSAA, KUN KÄYTTÄÄ AIKANSA TÄÄLLÄ
        mitä ei osaa?

        Ei osaa laskea vaan julistaa oppia kuin raamatusta

        Partacus: Marxin mukaan voiton suhdeluku taas laskee, koska työläisten työvoimallaan luoman lisäarvon (Mehrwert) suhde työvoiman ja pääomakannan arvoon laskee pääoman kasautumisen myötä.


        1. ei pidä paikkaansa, voitto riippuu työnarvosta mutta ei suoraan, vaan mutkikkaalla tavalla EI MILLÄÄN YHTEENLASKULLA vaan eri yrittäjillä eri tavalla jne.

        Kyseessä on Marxin olettama ynnälaskukaava joka on hihasta vedetty ja josta ei voida johtaa hintoja ELI TÄLLAISET MARXILAISET KAAVAT OVAT AIVAN VÄÄRIÄ

        C = c v m (roskaa)

        2, Ylläoleva on ratkaiseva rakenteellinen virhe siis se että HINTOJA JA VOITTOJA JA SITEN RIISTON SUHDELUKUA eli voiton suhdelukua EI SAA MARXIN KERTOMALLA TAVALLA

        Esimerkki. VOIDAAN KONSTRUOIDA TILANNE JOSSA

        RIISTETTY LISÄARVO ON NEGATIIVINEN, ts. työläinen ei tuota mitään
        silti
        YRITTÄJÄ SAA VOITTOA
        VOITTO EI SIIS RIIPU LISÄARVON ANASTAMISESTA

        alla vertaisarvioitu referoitu siis TIEDELEHTI eikä jotain tiedonantajassa kirjoitettua Pertti Honkosta

        PLUSMERKKINEN VOITTO KUN LISÄARVO ON MIINUSMERKKISTÄ


        http://www.jstor.org/discover/10.2307/2230805?uid=3737976&uid=2&uid=4&sid=21105330309063


        Journal Article

        Positive Profits with Negative Surplus Value: A Reply

        Ian Steedman

        The Economic Journal

        Vol. 86, No. 343 (Sep., 1976), pp. 604-608

        Kun nyt Porvariremmi on siirtynyt tukemaan KULTTUURIMARXISMI rs:ää sekä Klassinen MARXISMUS rs:ää, niin on kai syytä tuoda kehiin se, että mitä pitää sisällään Materialistinen FILOSOFIA LD rs:n perusteet siis LUONNON DIALEKTIIKKA LD.
        LD:n Lausepuun Peruslause on muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- ja Laatuavaruus.
        LD:n Peruskategoriat ovat seuraavat: Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.
        LD:n Liikelaki on seuraava: Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.
        PÄÄOMAKIRJA LD rs.
        MAKROTEORIA: Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R', Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.
        MIKROTEORIA1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä LISÄARVO, Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet, Vaihteleva Pääoma on Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.
        MIKROTEORIA2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä LISÄARVO, Kiinteä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Pääoma on Raaka- ja Apuaineet, Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.
        KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka Kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai Palveluista ja VAIHTOARVO on Kaksijakoinen siis Rahayksikkö- ja Työtuntimääräinen.
        KASAANTUMINEN on Yrityskohtainen ASIA ja KESKITTYMINEN on taas Julkisyhteisön ASIA.


        Mitä kaikkea tuo näkyviin yllä oleva Kuvaus Pääomakirja ja Luonnon Dialektiikka LD rs:stä? Me voimme vielä yrittää miettiä sitä, että mitä kaikkea voisi tapahtua, jos Elinkeinoelämässä alkaa kovalla tavalla ilmetä sellainen asia, että aletaan tehdä Rahaa Rahalla ja Arvopapeilla Rahaa kaavan R-R-R' rs määräämällä tavalla. Kuten nyt Te Arvoisat Porvarit ja Toverit tiedätte, niin 1980-luvun KASINOPELI oli keskeisesti sellainen asiakuvio, että alettiin tehdä tulosta Pankkipääomakaavan R-R-R' rs:n määräämällä tavalla. Niin ja ilmeisesti Te Arvoisat Porvarit ja Toverit tiedätte myös sen, että kun TELLUS-planeetan Elinkeinoelämässä alkoi ilmetä ns. Romahdusongelmia 1930-luvun SUURI LAMA rs:n jälkeen, niin keskeisenä syynä näihin Talousongelmiin oli se, kun ns. KASINOPELI ryöstäytyi käsistä siis alettiin tehdä tulosta kaavan R-R-R' rs:n ohjeistamalla tavalla. Nyt keskeinen ongelma oli se, kun Kauppa- ja Liiketoimet irtautuivat lähes täysin Reaalimaailmasta ja siis samalla siitä Valvomokuviosta, jonka tuovat kehiin erilaisten Tavarahyöhykkeiden ja Tarvepalveluiden TUOTANTO.


        Nyt se asia pitää vielä huomata, että ns. Länsimainen Liiketoiminta muuttui ns. Kaksijakoiseksi, ja joka tarkoittaa sitä, että LIIKEYRITYS alkoi etsiä tulosta viivan alle kahdella tavalla siis Tavara- ja Tarvepalvelutuotannolla sekä vielä ns. KASINOPELI rs:n avulla periaatteella Rahalla tehdään Rahaa tai Arvopaperisijoitusten avulla. Onhan nyt Vapaa Markkintalous rs:ssä olemassa ARVOPAPERIPÖRSSIT ja joissa OSTO-MYYNTI-TAPAHTUMA rs:n avulla yritetään saada viivan alle jotain muutakin kuin vain puhdasta mielikuvitusta ja pölyä. Arvopaperikauppa on sellainen asia, että sitä on harjoitettu TELLUS-planeetalla iät ja ajat. Nyt me voimme esittää sellaisen HYVÄ KYSYMYS rs:n, että onko Pörssitoiminta sellaista, että pahoja LAMA rs:n tilanteita ei voi tapahtua. Jos Pörssitoiminta voisi olla pahoihin TALOUSLAMAT-kuvioihin pääasiallinen syylliniin, niin missä tilanteissa ja milloin? Olisiko se kuvio paha, jos ns. Sijoitus- eli Pörssitoimintaa harjoitetaan pelkästään velkarahalla?

        Seuraava Kirjoitus:
        1. Voitto riippuu työnarvosta mutta ei suoraan, vaan mutkikkaalla tavalla EI MILLÄÄN YHTEENLASKULLA vaan eri yrittäjillä eri tavalla jne.
        Kyseessä on Marxin olettama ynnälaskukaava joka on hihasta vedetty ja josta ei voida johtaa hintoja ELI TÄLLAISET MARXILAISET KAAVAT OVAT AIVAN VÄÄRIÄ

        C = c v m (roskaa)(Nyt pikku-c on Pysyvä Pääoma, Pikku-v on Vaihteleva Pääoma ja Pikku-m on Lisäarvo sekä vielä Iso-C on nämä edellä kerrotut yhteenlaskettuina)

        2, Ylläoleva on ratkaiseva rakenteellinen virhe siis se että HINTOJA JA VOITTOJA JA SITEN RIISTON SUHDELUKUA eli voiton suhdelukua EI SAA MARXIN KERTOMALLA TAVALLA

        Esimerkki: VOIDAAN KONSTRUOIDA TILANNE JOSSA RIISTETTY LISÄARVO ON NEGATIIVINEN, ts. työläinen ei tuota mitään silti YRITTÄJÄ SAA VOITTOA. VOITTO EI SIIS RIIPU LISÄARVON ANASTAMISESTA(Perustelepa Arvoisa Toveri väitteenne)
        Miten voi syntyä Voittoa, jos markkinatilanne olisi: MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma ja laskun tulos:Tuotantokustannukset suuremmat kuin MYYNTIHINTA? Kyllä ymmärtääkseni Yrittäjän ja Omistajan pitää saada markkinoilta vähintään Nettotuotantokustannukset. Kustannuslaskenta on sellainen, että Yrittäjä laskee Nettokustannukset ja panee vielä lisää Vaihtoehtoiskustannukset siis Netto Taara= BRUTTO.
        Nyt pitää vastata MITÄ- ja MITEN-kysymysten lisäksi vielä MIKSI-kysymykseen Toverit ja Porvarit.


    • hallaahon_tukija

      Extyökkäri:
      "Minä en ole kapitalisti, en edes tiedä miten sellaiseksi pääsisi, olen työllä hankkinut sen mitä minulla on ja olen siihen tyytyväinen."

      Kommunistit ovat pesseet aivosi tolvana. Kukaan ei tienaa toimeentuloaan työllään. Se on kapitalisti, joka ruokkii loistyöläiset. Olet pahasti sairas. Marx on tunkeutunut kalloosi.
      Unohdat tosiasiat. Tehtaan lattialla seisoskelevat ja syljeskelevät ovat työläisiä. Ne osaavat tehdä vain sen mitä käsketään. Heille annetaan armosta ruokaa. Työ ei sitä heille soisi.
      Wall Streetillä on kaikki tieto verokeidastilien lisäksi. Siellä suunnitellaan ja tutkitaan. Siellä säädetään rajat, mitä "pienyrittäjäbulvaanit" saavat tienata.
      Ellet lopeta työn arvostamista, ilmoitamme suojeluskuntien perinnekerhoon luopumuksestasi.
      Paina nyt kalloosi, että pääoma luo kaiken. Paskassa pyörivät työläiset syövämeidän leipää.
      On järjetöntä väittää, että työläiset olisivat nousseet sivistyksen piiriin. Ne ovat olleet ja ovat aina loiselättejä niinkuin aikaisemmin hyvin kuvasit.

      • Suosittelen hallaahon_tukijalle rauhoittavia sillä ajatusmaailmasi on tyystin sekaisin.

        Olen todella ansainnut toimeentuloni työlläni, siitä ei ole pienintäkään epäilystä. Samalla olen ansainnut eläkkeeni joka on vakuutusmuotoinen ja kaikki työnantajani ovat eläkevanuutuksen maksaneet.

        Kaikki ovat työläisiä, vain tehtävät jakautuvat monensorttisiin. Pörssivälittäjätkin ovat työläisiä aivan kuten tsupparit ja pääjohtajatkin, lääkärit ovat työläisiä ja niin ovat haudankaivajatkin. Nuoret ovat tulevia työläisiä ja vanhat ukot ja akat entisiä eli eläkeläisiä. On vain työläisiä sanot sinä tai Marx mitä hyvänsä.

        Wall street ei suuresti vaikuta siihen paljonko pienyritys pystyy ansaitsemaan toiminnallaan. Toiminnan laatu ja toimintaidea ratkaisevat sen asian paljonko yritys voi tuottaa.

        Voit ilmoittaa kenelle hyvänsä mitä hyvänsä mutta tuolla tyylillä saat paikalle valkotakkisia jotka hommaavat sinulle pyöreän ja pehmustetun asunnon.


      • Hallaahon.äänestäjä

        kommunisti yllä vetää veroparatiisit esille jotka tietekin pitäisi poistaa mutta ovat jäänne toisen maailmansodan jälkeisestä kilpailusta luxemburg, Englannin saaret ...

        paljon mukavampi on todeta ETTÄ APPLE NOKIA MICROSOFT ansaitsevat Marxin teorian vastaisesti
        eivät suinka työnarvoa riistämällä
        vaan tuotekehittelyllä

        ja Nliitossa ei juurikaan maksettu palkkoja länsimaiseen malliin joten siellä nimenomaan riistettiin ronskisti lisäarvoa työläisiltä ja muissa kommunistivaltioissa tänään

        MARXIN TYÖNARVOTEORIAA VOIKIN KVALITATIIVISESTI SOVELTAA KOMMUNISMIN RAA´´IMPIIN MUOTOIHIN NLIITTO KUUBA mutta ei moderniin kapitalismiin

        Raakakommunismissa ei anneta työläiselle juuri kuin kaalikeittoa ei harjoiteta tuotekehittelyä ei välitetä luonnosta siellä tuotetaan heikkotahoista tavaraa mutta ei tuoteta palveluja

        Nämä ovat JUURI MARXIN MALLISSA MUKA-KAPITALISMISSA, ei tuotekehittekyä, ei ympäristöasiaa ei palveluammatteja tuotetaan vain tavaraa kasvottomilla vaihtokelpoisilla työläisillä eikä makseta palkkaa juurikaan vaan anastetaan lisäarvo työläiseltä pois

        eräässä mielessä Marxin ns. kapitalimi on kuvaus Neuvostoliitosta ja siellä tulikin Gorban vallankumous


      • hallaahon_tukija
        Extyökkäri kirjoitti:

        Suosittelen hallaahon_tukijalle rauhoittavia sillä ajatusmaailmasi on tyystin sekaisin.

        Olen todella ansainnut toimeentuloni työlläni, siitä ei ole pienintäkään epäilystä. Samalla olen ansainnut eläkkeeni joka on vakuutusmuotoinen ja kaikki työnantajani ovat eläkevanuutuksen maksaneet.

        Kaikki ovat työläisiä, vain tehtävät jakautuvat monensorttisiin. Pörssivälittäjätkin ovat työläisiä aivan kuten tsupparit ja pääjohtajatkin, lääkärit ovat työläisiä ja niin ovat haudankaivajatkin. Nuoret ovat tulevia työläisiä ja vanhat ukot ja akat entisiä eli eläkeläisiä. On vain työläisiä sanot sinä tai Marx mitä hyvänsä.

        Wall street ei suuresti vaikuta siihen paljonko pienyritys pystyy ansaitsemaan toiminnallaan. Toiminnan laatu ja toimintaidea ratkaisevat sen asian paljonko yritys voi tuottaa.

        Voit ilmoittaa kenelle hyvänsä mitä hyvänsä mutta tuolla tyylillä saat paikalle valkotakkisia jotka hommaavat sinulle pyöreän ja pehmustetun asunnon.

        "Kaikki ovat työläisiä, vain tehtävät jakautuvat monensorttisiin. Pörssivälittäjätkin ovat työläisiä aivan kuten tsupparit ja pääjohtajatkin, lääkärit ovat työläisiä ja niin ovat haudankaivajatkin. Nuoret ovat tulevia työläisiä ja vanhat ukot ja akat entisiä eli eläkeläisiä."

        Vedit sitten, aasi, suoraan Marxin Pääoma I:stä työläisen määritelmän. Marx ei tuntenut työläisiä. Hän poltteli sikareita ja keksi älyttömyyksiään.
        Luettelit vain erilaisen nimityksen alla olevia ihmisiä, jotka eivät kykene mihinkään itsenäiseen. He ovat niitä aikaisemmin kertomiasi paskaloisia ja joille ei tulisi leipää antaa.
        Meidän porvarien talousoppi on oikea. Koneet ja pääoma tekevät tuotteet. Paskaloiset rentut vaativat sapuskaa ja kesämökkejä tyhjän puhumisesta.
        Vai että aiot ryhtyä Marxin opetuslapseksi. Voi sua ulkokultaista.......


      • hallaahon_tukija kirjoitti:

        "Kaikki ovat työläisiä, vain tehtävät jakautuvat monensorttisiin. Pörssivälittäjätkin ovat työläisiä aivan kuten tsupparit ja pääjohtajatkin, lääkärit ovat työläisiä ja niin ovat haudankaivajatkin. Nuoret ovat tulevia työläisiä ja vanhat ukot ja akat entisiä eli eläkeläisiä."

        Vedit sitten, aasi, suoraan Marxin Pääoma I:stä työläisen määritelmän. Marx ei tuntenut työläisiä. Hän poltteli sikareita ja keksi älyttömyyksiään.
        Luettelit vain erilaisen nimityksen alla olevia ihmisiä, jotka eivät kykene mihinkään itsenäiseen. He ovat niitä aikaisemmin kertomiasi paskaloisia ja joille ei tulisi leipää antaa.
        Meidän porvarien talousoppi on oikea. Koneet ja pääoma tekevät tuotteet. Paskaloiset rentut vaativat sapuskaa ja kesämökkejä tyhjän puhumisesta.
        Vai että aiot ryhtyä Marxin opetuslapseksi. Voi sua ulkokultaista.......

        Ei se ole mikään Marxin määritelmä vaan faktaa, itsestään selvyys jonka yli eikä ympäri on mahdotonta mennä. Jos Marx on noin sanonut niin on hänkin jossain ollut oikeassa. Minä en tiedä hänen sanomisistaan tipan tippaa mutta osaan katsoa ympärilleni.

        Jos Marx noin on sanonut niin marxilaiset eivät ainakaan ole sitä ymmärtäneet kun jatkuvasti mellastavat kapitalisteista ja porvareista joinain ihmeolijoina joiden kanssa pitää tapella.

        Taidat olla tosi vanha kun sanot "meidän porvareiden" kun porvarit olivat jotain 1500 lukua, Hansa aikaa ja nyt on vain työläisiä. En tiedä mihin olet pääsi lyönyt mutta sekaisin se on mennyt eikä oikein tuo ajatus kulje.


    • Partacus

      Asetan tähän Kai Kontturin lausunnon. Kontturi esittää kansantalouden perustan paremmin kuin meikä ja lyhyemmin kuin Marx mitään pois jättämättä.
      http://kaikontturi.blogspot.fi/2013/

      " Bruttokansantuote perustuu Adam Smithin kolmesataa vuotta vanhaan teoriaan, jonka voi lyhyesti kuvata niin, että tuotannon muodostavat palkat ja voitto. Sata vuotta sen jälkeen Karl Marx tuli toiseen tulokseen, jonka mukaan tuotanto muodostuukin sijoitetusta pääomasta, palkoista ja voitosta. Tämä ei ole kelvannut sijoittajille (kapitalisteille), vaikka yhteiskunnallisesti se olisi hyödyllisempi vaihtoehto. Syy tähän on yksinkertaisen selvä. Jokaisella kapitalistilla on oma tarkka kirjanpitonsa, jossa ovat Marxin kolme elementtiä ja se riittää heille, mutta kansantalouden bruttokansantuote antaa mahdollisuuden tuloksen poliittisesti tarkoituksenmukaiseen manipulointiin.

      Marx löysi kapitalistisen kansantalouden tutkimuksissa kaksi keskeistä talouden lakia, jotka toteutuvat ihmisten tahdosta riippumatta. Kapitalistisen kansantalouden perustana toimii arvolaki. Sen ydin on siinä, että jokainen tavara, joka hyödyttää jonkin ihmisen tarpeen riippumatta siitä synnyttikö tuon tarpeen vatsa tai mielikuvitus, on ihmisen työn tulosta työnarvo. Joten jos tavarasta, vaikkapa jostain rakennuksesta, poistetaan kaikki siihen käytetty työ, jäljelle jää vain aineet sellaisina kuin ne tavataan koskemattomina luonnossa. Kapitalismissa myös työvoima on muutettu tavaraksi, jota työläiset myyvät ja työantajat ostavat. Tuotannossa työvoiman arvo jakaantuu palkkaan ja lisäarvoon. Palkan ja lisäarvon suhdetta sanotaan lisäarvon suhdeluvuksi. Palkkatyöläisten kannalta on ensiarvoista se, kuinka työn, työvoimanarvo jaetaan.

      Suomennan tekstiä omin sanoin.
      A.Smithin mukaan kansatuotteeseen ei kuuluisi tuotantovälineet. Siihen kuuluisi vain palkat ja voitot. Marx korjasi teoriaa siten, että täytyyhän tehtaat koneineen rakentaa ja huoltaa.
      Smithin teoria oli vajavainen. Eikö totta! Kansantajuisesti ymmärrettävä Smithin moka.
      Marxin teoria "C = c v m" sisältää kaiken mitä tuotannossa on.
      Jokaisen kapitalistin ja pienemmän yrittäjän kirjanpidossa ovat kaikki nämä osat näkyvissä. Laki vaatii niiden näkymisen.

      Jälkimmäinen kappale.
      Jokainen tuotettu tavara on työn tuote riippumatta siitä miten sen aikaansaaminen on rahoitettu. Rahoituksen järjestäminenkin on työtä. Siispä jos tavaroista ja tuotantovälineistä poistetaan työn osuus, jäljelle jää vain luonnon tilassa olevat raaka-aineet. Eikö totta! Ihmisen täytyy koskea ensin raaka-aineisiin, muokata niitä ja saattaa tavara myytäväksi markkinoille.
      Hallaahon.äänestäjän mukaan "Henkiolento, Jeesus, tai jokin ihmehenki tuottaisivat kalliosta puukon ihmisen käden ja aivojen prosessiin koskematta.

      Tuotatovälineissä on työn arvo. Tavaran valmistamisessa on työn arvo. Työvoimassa on työvoimatavaran arvo. Voitto ja/tai lisärvo ovat työn tulosta. Voittokaan ei tipahda taivaasta, ei ainakaan jeesusten ja allahien taivaista.
      Kokonaistuotannon ja sen kolmen osan arvot ovat tietyissä suhteissa keskenään ja muuttuvat tiettyyn suuntaan. Esim. voiton suhdeluvun alenemistendenssi on olemassa, ei suoraviivaisena mutta kuitenkin. Näiden osien suhteita mitataan rahan avulla. Sitä sanotaan arvolaiksi. Raha ei luo arvoa. Työ luo arvoa ja se siirtyy tavaroihin. Työn ja rahan arvo ovat siten naimisissa ja lujasti. Avio rakoilee, nitisee, toimii auvoisesti ja kaikkea muuta mutta suhde on ja pysyy.

      Halla.ahon äänestäjä ei esitä mitään argumenttejä. Hän syöttää palstalle asiaankuulumattomia linkkejä tai järjettömyyksiä. Työn arvoa ja merkitystä kun ei voi kiistää niin vastaväitteet ovat aina ontuvia.

    • Partacus

      Hallaahon järjetön talousoppi:
      "Partacus ohittaa tämän marxilaisittain karmen ASIAN ETTÄ VOITTOA SYNTYY ILMAN RIISTOA JA SITEERAA JOTAIN KONTUREITA IKÄÄN KUIN EMME OSAISI VIITTEITÄ LUKEA TMS."
      Hän on joko seonnut tai ei ymmärrä kansantaloudesta mitään tai ymmärtää jotain ja tietoisesti asettaa vääriä asettamuksia Marxin suuhun. Marxista tietämätön saa "ahaaelämyksen" Marxin järjettömyydestä kun pöhelö onkin Hallaaho. Marxin teorian vääristely porvaripiireissä on enemmän sääntö kuin poikkeus.

      Karl Marx: Lisätuote syntyy tuotannossa ja sen mukana lisäarvo. Lisäarvon suhde työvoiman arvoon kertoo riiston asteesta. Lisäarvon (voiton) suhden työvoiman ja tuotantovälineiden arvoon kertoo voiton suhteesta.
      Lisää Marxia. Tuotannon tulos realisoituu kiertokulussa markkinoilla tavaroiden vaihtaessa omistajaa. Markkinoilla vaihdon yhteydessä ei synny riistoa. Kapitalisti myydessään toiselle kapitalistille ei riistä ostajaa. Kapitalisti myydessään palkkatyöläiselle (eläkeläiselle) tämä maksaa tuotteen arvonsa mukaisesti saamillaan palkkarahoillaan. Markkinoilla tavarat vaihtuvat toisiinsa keskimäärin arvostaan. Heitot puoleen tai toiseen eliminoivat toisensa.
      vaihdossa ei siis tapahtu riistoa vaan tavarat vaihtuvat arvostaan.
      Riisto syntyy tuotannossa. Työläinen ei saa itselleen lisätuotetta. Se menee kapitalistille (sosialismissa yhteiskunnalliseksi varannoksi).

      Hallaahon väite, että riistäjä olisikin työläinen on tuttu jo erään toisen talousvääristelijän opista: Paskaloinen työläinen on kyvytön mihinkään mutta hyväsydäminen kapitalisti antaa armosta sen kuljeskella työtiloissa ja elättää raukan säälistä.

      Vielä kehdataan syöttää teesiä Perussuomalaisista työväenpuolueena.

      Marxin lanseeraama työnarvoteoria pitää kutinsa. Pääoma I
      Marxin lanseeraama arvolaki pitää paikkansa. Pääoma III

    • Partacus

      Kai Kontturi:
      Marx löysi myös kapitalistien toimia ohjaavan voiton suhdeluvun laskutendenssin lain. Kapitalistit toimivat yleensä itsenäisesti oman päänsä mukaan ja toisistaan välittämättä ja tietämättä. Jokainen kapitalisti itse tykönään pyrkii kaikin keinoin salaamaan muilta toimensa, tapansa käyttää omistamiaan tai hallussaan olevia pääomia voittaakseen heidät kilpailussa tavaramarkkinoilla. He eivät siis tiedä toistensa ideoista, keksinnöistä eikä juuri muustakaan eikä pääomasijoituksista tuotannon välineisiin ja tavaravarastoihin. Tavaravarastot ovat tuottajien, kaupan ja kuluttajien halussa ja mm. velkana myyjille.
      http://kaikontturi.blogspot.fi/2013/

      Heino Saskan esityksessä voiton suhdeluku on alhaisempi kuin Kontturilla. Kontturin laskelma on tarkempi ja sitä voidaan pitää ohjenuorana. Alenemistendenssi on samanlainen.
      90 luvun alun ja 2 008 finanssikriisin aikana suhdeluku alenee ensin mutta kohoaa nopeasti ja jyrkästi. Molemmissa syy on sama. Valtio pumppaa rahaa yksityiselle pääomalle sekä yksityistää valtion yhtiöitä ja ehkä tärkeimpänä maksattaa palkkatyöstä tulojen uudelleenjaossa palkkatyön osuutta pääomalle mm. siirtämällä sotumaksuja palkkatyölle.

      Pointti on se, että Hallaahon väitteestä riippumatta voiton suhdeluku voidaan laskea ja että Tilastotoimisto kerää kaikki Marxin kaavan "C=c v m" tiedot vuosittain.
      Se, että kapitalisti (pienyrittäjä) maksaa osinkoa sinäkin vuonna, jolloin voittoa ei tule, on ihan normaalia eikä poista riistoa tai vahvista sitä että työläinen riistäisi kapitalistia. Tuotantoa aloitettaessa jokunen vuosi kuluu ennenkuin voittoa alkaa syntyä. Tilapaisesti saattaa tulla voitottomia vuosia mutta kapitalisti laskee että tuotantoa kannattaa pytörittää vastaisten voittojen odotuksessa.
      Valtion kansantuotteessa "negatiivinen voitto" näkyy kokonaisvoittoa pienentävänä ja keskimääräinen voitto on olemassa.

      Kontturin esitys (10.12.2013) ei kerro mitään rikkaiden veronkierrosta ja muista konnuuksista. Se tarkastelee vain virallista tilastoa.

      • Hallaahon.äänestäjä

        Partacus: Pointti on se, että Hallaahon väitteestä riippumatta voiton suhdeluku voidaan laskea ja että Tilastotoimisto kerää kaikki Marxin kaavan "C=c v m" tiedot vuosittain. Se, että kapitalisti (pienyrittäjä) maksaa osinkoa sinäkin vuonna, jolloin voittoa ei tule, on ihan normaalia eikä poista riistoa

        VASTAUS: TIETENKIN VOIDAAN LASKEA KAHDEN LUVUN SUHDE MUTTA SILLÄ LUVULLA EI TEE MITÄÄN KUN SE on VÄÄRIN JOHDETTU, marxilaisesta työnarvosta ei voi millään yksinkertaisella konstilla laskea hintaa eikä siitä voittoa eikä siitä voittosuhdetta eikä yleistää (Sraffa 1961)

        Osingonmaksulla ei tässä Marxin kanssa ole mitään tekemistä, se kuuluu osakeyhtiö-muotoon jne.

        Kunhan puhut hädissäsi niitä näitä Partacus kun et ymmärrä


    • Partacus

      Hallaaho suoltaa tekstiä piittammatta sen sanomasta yhtään mitään. Ei mitään perustelua eikä yhtään sellaista talousproffaa joka kieltäisi työn merkityksen. Sellaisia ei ole.
      Hän on luultavasti yrittänyt ymmärtää arvon, käyttöarvon ja hinnan suhdetta mutta ei ole päässyt kärrylle. Ja helpompi on lytätä teoriat ja todeta että kaupassa tavaralla on hinta ja sillä siisti. Eipä hän esitäkään mitään järkevää. Esittää ainoastaan työn kumoamista tavaran tuotannossa.

      Marx ottaa tavaran ensin esiin käyttöarvona ja arvona ja sitten sen hintamuodon, jolloin tietyllä rahamerkillä saa hyvinkin erilaisia tavaroita. Silloin niillä on sama arvo mutta mikä?
      Neitseellinen, taivaasta annettu vai peräti työn arvo kun se on työvoiman kulutuksella tuotettu kuten myös tarvittavat tuotantovälineet, joiden avulla tavara tuotetaan.
      Yhtiön tuotetut ja myydyt tavarat ovat bruttotulo. Työvoimakulut ja tuotantovälinekulut vähennetään ja loppu on voittoa.
      Tavaroiden hinnaksi muodostuu maailmanmarkkinahinta. Hinta muodostuu markkinoilla kapitalistien välisessä kilpailussa ja on muuttuva suure niinkuin kaikki muutkit. Mutta kun otetaan tietty hetki esim. vuodenvaihde niin yhtiön tavaroiden hinta ja työn arvo kohtaavat.
      Sama valtion kansantaloudessa tai peräti maailmanmitassa tai yhtiön tietyssä osastossa.
      Valtion tai yhtiön mittakaavassa on erilaisia voiton suhdelukuja. Joissain valtioissa ja yhtiöissä on korkeampi voiton suhdeluku ja niissä kertyy voittoa keskimääräistä enemmän.

      Nämä kaikki voidaan laskea yhtiön kirjanpidosta tai valtion tilastokeskuksen tiedoista.
      Kohta emme tarvitse paljonkaan rahamerkkejä lompakkoon. Laskut hoidetaan korttia vilauttamalla.
      Raha on aina merkinnyt vaihdon vastiketta että myös työn tuottavuuden tasoa. Rahan arvo muodostuu markkinoilla miljoonien tavaroiden vaihdosta ja jossa prosessissa on selvä perusta. Ensinnäkin työn arvo. Sen täytyy olla minimissään sellainen että kapitalistille riittää työvoimaa. Toiseksi työvoiman täytyy tuottaa niin paljon, että tuotantovälineiden kuluminen voidaan paikata. Työvoima kustantaa tuotantoprosessissa tuotantovälineiden arvon. Kolmanneksi, ettei tuotanto olisi pelkästään vanhan uusimista, täytyy tuottaa lisätuotetta. Kapitalisti ottaa siivun henkilökohtaiseen kulutukseen ja sijoittaa osan tuotannon laajentamiseen tai uuteen tuotantoon.

      " Sraffa 1961) osoitti, että TYÖNARVON JA TAVARAN HINNAN VÄLILLÄ EI OLE YKSINKERTAISTA YLEISTÄ KAAVAA."
      Ei olekaan. Hinta voi heilahdella yli tai alle arvon mutta seuraa työn arvoa kuin hai laivaa ja toimii täsmällisen numeerisesti ja on laskettavissa.

      Raha ei synny arvon mittana neitsellisesti vaan työn arvon heijastumana. Arvolaki pitää kutinsa. Voiton suhdeluvun alenemistendenssi on olemassa. Pääomien kasautuminen on tosiasia. Kapitalismin kehittyminen oligarkkikapitalismin suuntaan on todellinen. Yksinkertainen ja laajennettu uusintaminen ovat tarpeellisia talouskäsitteitä. Pääomien kasautuminen kapitalismissa on pääsyyllinen työttömyyden lisääntymiseen.
      Marxin lausuma: Kapitalismia ei voi paikkaamalla saada ihmisille hyväksi. On rakennettava toisenlainen talousmuoto ja jossa riisto on lakkautettu.
      Kapitalismi muuttuu yhä rajummin sotaisemmaksi ja sen syy on ylijäämäpääomat. Niitä ei muuten voi tuhota kuin sodalla.
      Ihmiskunta voisi rakentaa kaikenlaista, pelastaa ilmaston ja luonnon mikäli ahdasmielinen voitonsaalistuskapitalismi saadaan kumottua.

      Suomessa ei ole lainkaan kestävyysvajetta. On vain voiton suhdeluvun alenemistedenssi ja sitä korjataan siirtämällä palkkatyön tuloja yksityiselle pääomalle.

    • norsman

      Karl Marxin Pääoma teos kannattaa hankkia. Se on taloustiedon perusoppikirja mutta ohessa tulee materialistista dialektiikkaa kapuan päälle.

    • VALKOMUSTAT-OPISTO007

      "Ensimmäiset korjailut tehtiin yli SATA VUOTTA SITTEN ja 1960 työnarvoteoreetikko Sraffa (sai nobelia vastaanvan palkinnon taloustieteestä ennen kuin palkinto oli tehty 1961) osoitti, että TYÖNARVON JA TAVARAN HINNAN VÄLILLÄ EI OLE YKSINKERTAISTA YLEISTÄ KAAVAA (Sraffa ei viittaa Marxiin eikä kyse ole Marxin arvostelusta). JA TÄMÄ ON LOOGISNUMEERINEN FAKTA."

      A)Te väitätte, että "Työn Arvon ja Tavaran Hinnan välillä ei ole yksinkertaista kaavaa", joten nyt kysyn sitä, että miksi tämä on Loogisnumeerinen FAKTA.

      "Marx huomaa itse tämän virheen JA MARX TOTEAA ETTÄ KAPITALISMI ON LIIAN MUTKIKAS JA SITÄ VOI YMMÄRTÄÄ VAIN - Marx ottaa käyttöön käsitteen KESKIMÄÄRÄINEN, keskimääräinen voitto, lisäarvo, voiton suhdeluku ..."

      B)Te väitätte, että Marx itse huomaa tämän virheen ja että Marx toteaa, että Kapitalismi on liian mutkikas ja että sitä voi ymmärtää vain Keskimääräinen-käsitteen avulla, joten aletaan puhumaan Keskimääräinen Voitto, Lisäarvo, Voiton Suhdeluku (ei kai vain Lisäarvon Suhdeluku) rs:stä. Toivoisin nyt Teiltä Arvoisa Henkilö perusteita siis vastauksen etsimistä MITÄ- ja MITEN-kysymysten lisäksi myös MIKSI-kysymykseen.

      "Tällä tempulla hän tekee sen, mitä hän ei Pääoman 1-osassa - laajaa lässytystä toistoa sivukaupalla siitä miten työnarvo säilyy - EI HUOMANNUT, ETTÄ OTETTAESSA USEITA YRITYKSIÄ PELIIN MUKAAN HÄNEN TEORIANSA EI NUMEERISESTI TOIMI, SIKSI HÄN OTTAA MAAILMAAN KESKIMÄÄRÄISEN YRITYKSEN ELI ON VAIN YKSI YRITYS SE KEKSIMÄÄRÄINEN."

      Nyt Te Arvoisa Henkilö ette ilmeisesti huomaa sitä asiaa, että Teidän oppinne siis se, että on vain 'YKSI Keskimääräinen YRITYS' eli Laskennallinen Keskiarvo, kuuluu kuvoihin aina silloin, kun Tutkimustoiminnassa kehitetään TEORIAT, MALLIT ja KAAVAT rs:ää Tilastotieteellisin ja Todennäköisyyslaskennallisin Menetelmin. On nyt Hyvä Huomata vielä se asia, että Teoriakuvioissa Yhteiskuntatieteet ja erityisesti Luonnontiteet kuten esimerkiksi Fysiikka, Kemia ja Geologia sekä Tähtitiede jne ovat kehittäneet omat Kaavansa Havaintomatriisien ja Tilastollisten menetelmien avulla.

      Nyt pitää muistaa se asia, että on olemassa SOSIAALIFILOSOFIA ja MORAALIFILOSOFIA.
      "VERONKIERROSTA, VARKAUDESTA tai RYÖSTÖSTÄ EI OLE KYSE MARXIN PÄÄOMASSA. Siellä ei puhuta LAITTOMUUKSISTA. On Marxin tavanomaista lattiakommunistin alentamista kertoa, että rikas varastaa köyhän rahat ja siksi on epätasa-arvo."

      Me voimme nyt yrittää miettiä sitä, että mitä kaikkea tarkoittaa kaava Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä LISÄARVO. Nyt Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet, Vaihteleva Pääoma on Työvoimakustannukset. Lisäarvo on nyt sitten MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma. Niin ja nyt on olemassa RIISTON SUHDELUKU ja LISÄARVON SUHDELUKU ja vielä siten, että Ne molemmat tarkoittavat aina samaa mustolukua. Kun nyt on olemassa MORALITEETTI, niin jotkut ovat alkaneet kutsu Lisäarvon Suhdelukua myös Riiston Suhdeluvuksi ehkä siitä syystä, kun joidenkin Anarkistien eli Vallankumousiskurien mielestä Työväestölle kuuluu myös LISÄARVO. Me Komut ja Sossut haluamme kuitenkin kysyä jotain sellaista, että eikö myös Moraaliarvojen pohjalta arvioiden pidä myös Omistajille ja Sijoittajille kuulua myös jotain.

      Marxin Pääoman 1-3 tarkoituksena on löytää laki joka selittää, miksi vaurastuminen on dikotominen prosessi. Vaikka proletariaatille maksetaan työehtosopimuksen mukaiset palkat ja noudatetaan oikeuslakia, silti luokkajaon takia, ei pelkästään vaan myös Olemassaolon Taistelun johdosta, muodostuu kaksi ryhmää, proletaarit ja kapitalistit, talous on epästabiili, pienyrittäjät sortuvat joskus omistamattomiksi siis ehkä jopa kurjaliston jäseniksi eli proletaareiksi ja ehkä myös ristiriidat voivat kärjistyä ( ei pelkästään MARXILAISEN TALOUSLAIN MUKAAN) mutta kuitenkin ARVOLAKIMALLI rs:n määräämällä tavalla.
      Jos nyt YRITYS ei pysty repimään markkinoilta edes Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma rs:ää Lisäarvosta nyt puhumattakaan, niin YRITYS on todella pahoissa vaikeuksissa ts. Tapahtuu KASAANTUMINEN ja Julkisyhteisössä KESKITTYMINEN.

      PS Voimme kai todeta sen, että joko TE ette ole tajunnut hölkäsen pöläystä Pääomakirjan Arvolakimalli ja Luonnon Dialektiikka LD rs:stä tai Te haluatte vain lyödä oikein urakalla korville meitä, jotka kuulumme KOMUT ja SOSSUT rs:ään ei siis pelkästään NATSIKOMUT ja NATSISOSSUT rs:ään.

    • Partacus

      Hallaaholta ei mitään uutta. Samaa vanhaa; tuotteet syntyvät ilman työntekoa eikä kapitalisti saa voittoa, työläiset riistävät ja silleensä.

      Yksi hyvä pointti löytyi.
      "1. kirjoitetaan oppikirja max 50 sivua kuvineen Pääomasta"

      Pääoman lyhyt opaskirja olisi erittäin tarpeellinen. Huomasin sen itsekin aikanaan. Pelkkä I osan lukeminen ei riitä mutta on välttämätön.
      Marx itse sanoi että jos ei ymmärrä I osassa sanottua ei ymmärrä III osassa esitettyä kapitalistisen tuotannon kokonaisprosessia. I osa on niin sanotusti teoriaa ja III osa käytäntöä. Välissä II osa kertoo kiertokulun prosessin.

      Mitä olisi lyhyesti kerrottava!
      I osassa kerrotaan absoluuttinen tuotantoprosessi ja jonka perustana on käyttöarvo, arvo ja hinta sekä voiton muodostuminen että pääomien väistämätön kasaantumisprosessi. Tavaraa käsitellään raaka-aineista lähtien siihen saakka kun sen kaupan hyllyltä ostaa. Se pätee niin kulutustavaroihin kuin että kapitalisti myy toiselle kapitalistille tuotteen.
      Tavarat tuotetaan markkinoille vaihdettavaksi toisiin tavaroihin tai rahaan.

      Absoluuttinen tavaran arvo on siihen kiteytynyt kunkin aikakauden teknisellä tasolla välttämätön keskimääräinen työaika. Työntekijät ovat toista hitaampia tai nopeampia mutta poikkemat kumoavat toisensa ja siksi erilaisissa tuotteissa on sama työn arvo riippumatta sen käyttötarkoituksesta. Jos kuppi riisiä vaihtuu pieneen elektroniikkavempeleeseen niin molemmat sisältävät yhtäläisen työmäärän ja molemmilla on sama rahamerkki.
      Yhteiskunnan kokonaisvarallisuus on siinä tuotettujen tavaroiden arvo ja se vastaa saatua rahamäärää, jossa on mukana tuotantovälineiden, työvoiman arvo ja lisäarvo. Raha vastaa täsmälleen työn arvoa ja tavaroiden arvoa.

      III osassa esitetään tuotannon kokonaisprosessi.
      Voiton muuttuminen lisäarvoksi ja keskimääräiseksi voitoksi, voiton suhdeluvun alenemistendenssi (tuotannon jatkuvuus!), tuotantohinta ja markkinahinta. Kokonaisvoiton jakautuminen teollisuuspääomalle, kauppapääomalle, pankkipääomalle ja maakoroksi.
      Työn arvo on vahvistettu. Jokainen tavara on työn tuote ja työn paljous kunkin aikakauden tekniikalla ja sillä ammattitaidolla on arvoperusta. Jos yhtiö tekee samalla työvoimalla ja kuluilla kaksi kertaa enemmän tuotteita kuin kilpailija, se saa tuplavoittoa.
      Kilpailu tuotantokustannusten alentamiseksi on yksi keino (ehdottoman tärkeä) työn tuottavuuden kohottamiseksi. Kilpailu puolestaan muuttaa työn arvoon perustuvaa arvolakia (työn arvo ja hinta kohtaavat) jatkuvasti osakohdissa eli erilaisissa yhtiöissä, erilaisissa tuottavuuksissa.
      Jokaisella yhtiöllä on tietty tuotantopääoma, joka tuottaa voittoa erilaisella tavalla. Se tarkoittaa sitä että ensiluokan tekniikan tehdas saa enemmän voittoa samasta tuotemäärästä kuin vanhentuneen tekniikan tehdas.
      Yhtiöiden tuottavuustaso on erilainen mutta jokaisessa yhtiössä arvolaki toteutuu sen sisällä. Tavara, siihen kiteytynyt työmäärä ja tuotantohinta kohtaavat.
      Mutta markkinoilla tavara myydään markkinahinnalla ja edellä sanottu toteutuu keskimääräisenä. Korkeamman työmäärän tuote tuottaa vähemmän voittoa kun vähemmän työmäärän yhtiö saa korkeampaa voittoa. Kun poikkeamat kumoavat toisensa löytyy ideaalinen keskihinta, jossa arvolaki toteutuu. Siis erilaisten tuottavuuksien yhtiöiden tavarat myydään arvostaan mutta yhdet kapitalistit joutuvat tyytymään pienempään voiton suhdelukuun ja toiset saavat korkeamman.
      Yhtiön, valtion kansatuotteen tai maailman tuotannon kokonaismäärä tietyllä hetkellä esim vuodenvaihteessa ovat täsmälleen arvolain kynsissä. Tavaroiden arvo vastaa työn arvoa ja niiden kokonaishintaa. Yhtälön sisällä keskiarvoa kehnommat yhtiöt saavat pienempää voittoa ja vastaavasti viimeisen tekniikan yhtiöt korkeampaa voittoa.

      Voiton suhdeluku on se, johon kapitalistin silmät kiinnittyvät. Se kertoo työn tuottavuuden tason (emme puutu tässä hiostukseen, alepalkkoihin tms koska esillä on pelkkä talous).
      Kilpailu ja voiton suhdeluvun alenemistendenssi ovat aviossa keskenään. Tuotanto ideaalisesti on jatkuvasti kehittyvä siihen suuntaan että työvoiman arvo tuotteissa vähentyy ja tuotantovälineiden osuus kasvaa ja se on pääomien kasaantumisen lain mukainen.
      Tämä on myös kapitalismin jatkuvan kasvun laki mutta joka ei voi olla ikuinen. Maailma hukkuisi jos jatkuvasti uutta roinaa tuotettaisiin.

      Luulisin että näistä seikoista lyhyt 20 - 50 sivun esittelykirja auttaisi kansantaloudesta mitään tietämätöntä, edistäisi hallaahojen vääristelyjen paljastamista, kohottaisi rivityöläisen tietotasoa huimasti ja auttaisi ymmärtämään Pääomassa esitettyä perinpohjaista esitystapaa.

    • Partacus

      Ostakaa ihmeessä Marxin Pääoma.
      Aloittelijalle teos voi olla vaikeaselkoinen mutta kun juonesta pääsee kärrylle lukeminen etenee. Lue hitaasti ja ajattele mukana. Kolmekin sivua päivässä ensi alkuun riittää.

      Opaskirjaan voisi laittaa kaikki Pääomassa esiintyvät käsitteet ja lyhyt luonnehdinta niiden sisällöstä. Tämä auttaisi niitä, jotka vähemmän tuntevat kansantalouden käsitteitä.

      Kukaan vastaväittäjä ei ole toistaiseksi eikä koskaan tule kumoamaan työnarvoteoriaa ja siihen liittyvää arvolakia.
      Raha ei ole jumala eikä esiinny kansantaloudessa irrallisena käsitteenä vaikka sen arvo tai sen takana olevien yhtiöiden osakkeiden hinta vaihtelisi pörssissä sekunnittain. Raha on kylläkin kapitalistille jumala ja jonka ympärillä hän pyörii kuin kissa puurokupilla. Raha eli voitto on ensisijainen, kaikki muu toissijaista.
      Kapitalisti pyrkii saamaan yhä korkeampaa voittoa. Työläinen pyrkii saamaan yhä korkeampaa palkkaa ja sen on pakkokin pyrkiä tullakseen toimeen. Tätä Marx nimittää työn ja pääoman väliseksi sissitaisteluksi, jossa vuoroin toinen on niskan päällä. Eräänlainen kaksoisvalta.
      Samalle tontille ei mahdu kahta isäntää. Kapitalistiluokka on se väestöryhmä joka tulee katoamaan uuden tuotantotavan myötä, luokkavastakohdat tulevat katoamaan.

      Esko Seppäsen tuotanto on merkittävää kanasantaloudellispoliittista kirjallisuutta eikä hänellä mainittavia virheitä ole. On varsin ymmärrettävää että perussuomalaiset vaativat olemaan tutustumatta Seppäseen. Varsinkin Seppäsen analyysi 90 luvun lamasta on klassikkoon verrattava. Myös rikkauksien keskittymiseen liittyvät teokset ovat merkittäviä.
      "Työväenpuolue Persussuomalaiset" eivät tykkää pääomien kasaantumisesta kertovasta kirjallisuudesta.

    • Hallaahon.äänestäjä

      MARX EI OLE KEKSINYT TYÖNARVOTEORIAA eikä sitä tarvitse mitenkään kumota

      Jos halutaan työnarvoteorialle yksi keksijä siksi voi valita englantilais-portugalilaisen David Ricardon Marxin edeltäjä

      Marx oli noin 5 vuotias kun Ricardo kuoli

      Jos halutaan KAKSI KEKSIJÄÄ niin otetaan mukaan vielä vanhempi KAPITALISMIN ISÄ ADAM SMITH
      http://www.econ.boun.edu.tr/content/2016/fall/EC-41102/Lecture Note-8-Value-11-17-2015.pdf

      Developments in Labor Theory of Value: From Smith to Ricardo


      MARXILLA ON KYLLÄ ROOLI TYÖNARVOTEORIASSA

      Marx ON TYÖNARVOTEORIAN VÄÄRINKÄYTTÄJÄ joka luulee että siitä voidaan summaamalla eli lineaarisesti yhteenlaskemalla laskea TAVARAN ARVO että TAVARALLA
      YLIPÄÄNSÄ OLISI JOKU ARVO
      ja tätä ARVOA käytetään HINTANA
      Kun tämä on väärin ja marxilainen laskee hinnasta kapitalismin voiton ja siitä voiton suhdeluvun jne. marxilainen tekee laskuvirheen jonka Marx huomasi Pääoma-kirjan kolmannessa osassa JA JOTA KORJAAMAAN ENGELS PYYSI MUITA KUN MARX EI OSANNUT

      Nimittän Marx huomasi itse tämän virheen Pääoman kolmannessa osassa JA ENGELS KIRJOITTI SIITÄ PÄÄOMAN KOLMANNEN OSAN ESIPUHEESEEN

      JA KOSKA PARTACUS EI TÄTÄkään TIEDÄ
      TÄSTÄ NÄKEE
      ETTÄ HÄN EI OLE EDES LUKENUT MARXIN PÄÄOMAA

      Engels kertoi vuoden 1894-painoksessa Pääoman kolmannen osan esipuheessa, että marxilaisuudessa on virhe hinnanmuodostuksessa
      third volume, ja pyysi muita taloustieteilijöitä korjaamaan Marxin virheen, kun Marx ei ollut osannut.

      Marx oli jo kuollut ajat sitten

      The Marxian controversy began with Friedrich Engels's preface and supplement to his edition of Marx's third volume of Capital in 1894. Engels realized very well, that there were unsolved issues in Marx's theory of value and capital, and he had previously invited other economists to help solve them.

      Marxilaisuuden rakentamisen historiaa on kirjoitettu pitkin ja poikin
      M. C. Howard and J. E. King, A history of Marxian economics, Vol. 1. Princeton University Press, 1989, chapter 2.

      MARXIN PÄÄOMA ON RASKASLUKUINEN KUIN RAAMATTU, KOSKA KOMMUNISTI EI SITÄ YMMÄRRÄ EIKÄ OSAA KIRJOITTAA MODERNISTI JA LYHYESTI KUVIA KÄYTTÄEN PÄÄOMAN TEORIAA. Siksi kommunistit KÄÄNTÄVÄT UUDESTAAN JA UUDESTAAN MARXIN PÄÄOMAA KUIN RAAMATTUA

      Marx luuli että työnarvo säilyy vaihdossa ja että kapitalisti ei osaa tuotekehittää vaan ottaa voittonsa anastamalla lisäarvon työläisen palkasta

      KIINALAISET OVAT KOVIA TUOTEHITTÄJIÄ, SIKSI

      KIINALAISET MILJARDÖÖRIT OVAT MAAILMAN RIKKAIMPIA NYKYISIN KOMMUNISTISESSA KIINASSA uunituore uutinen

      https://www.forbes.com/sites/kerryadolan/2017/11/21/chinese-billionaire-behind-tencent-cracks-the-worlds-top-ten-richest-for-the-first-time/#7b541fb4446e

      Chinese Billionaire Behind Tencent Briefly Richer Than The Google Founders

      • Hallaahon.äänestäjä

        Partacus Esko Seppäsen tuotanto on merkittävää

        Vastaus: ESKO SEPPÄNEN ON PIHALLA http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173950-suomen-rikkaat-20-paivitettya-tietoa Sittemmin on pörssiyhtiöiden osingoista ollut 30 % ja listaamattomien yritysten osingoista jopa 100 % verovapaata, eivätkä nämä verosta vapautetut tulot ole näkyneet saajiensa julkisissa verotiedoissa. Nykyisinkin kaikki osinkotulot ovat aliverotettuja.

        VASTAUS: Osingoista on nykyisin 15 prosenttia verovapaata MUTTA OSINKOVERO ON sekin huomioonottaen 40,4 prosenttia, ei 30. TÄMÄ EI OLE MITÄÄN ALIVEROTUSTA KOSKA palkkatulosta tällainen veroprosentti 40,4 menee vasta noin 6640 euroa kuukaudessa eli noin 83 000 euroa vuodessa tienaavalle (Seppäsen oma pelkkä ELÄKE ON tasoittavien VEROJEN JÄLKEEN EHKÄ NOIN PUOLITOISTA KERTAA PROFESSORIN PALKKA kundille, joka ei koskaan ole ollut ministerinä eikä oikeasti töissä, lässyttänyt edustajana niitä näitä)

        http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173950-suomen-rikkaat-20-paivitettya-tietoa Vuoteen 2004 saakka myyntivoitoista sai tehdä 50 prosentin suuruisen hankintameno-olettaman mukaisen verovähennyksen, ja vieläkin verovähennys on – omistusajasta riippuen – 20 tai 40 prosenttia. Sekään veroton osuus ei näy julkisissa verotiedoissa (eikä tuloerotilastoissa). Tuloerot ovat todellisuudessa suuremmat kuin Tilastokeskuksen luvut kertovat.

        VASTAUS: Seppänen valehtele JA HÄNELTÄ MENEE SEKAISIN VOITTO JA HINTA ELI SEPPÄNEN EI VOI EDES LUKEA MARXIN PÄÄOMAA, koska ei ymmärrä mitä tarkoittaa voitto (Profit) mitä tarkoittaa hinta (Preis). MYYNTIVOITOISTA EI NS. KOSKAAN OLE SAANUT VÄHENNYKSIÄ mutta myyntiHINNASTA saa, jos ei myyntihintaa tiedetä siis jos joku myy 200 vuotta vanhaa omaisuutta ei tiedä ostohintaa kun kuitti on kadonnut. JA TIETENKÄÄN MYYNNISSÄ EI OTETA INFLAATIOTA HUOMIOON mitä Seppänen ei mainitse

        SYY MIKSI SEPPÄSEN HÖLMÖYKSIÄ EI ARVOSTELLA ON SAMA KUIN KOMMUNISTILLA YLEENSÄ joka esittää ajatuksiaan MAALIMA KYLÄSSÄ -PÄIVILLÄ, TIEDONANTAJASSA TAI KOMMUNISTIEN KEKREILLÄ jossa yleisö ei edes ymmärrä mistä puhuu mutta on sopivasti kateellinen ja intoilee


      • ASEMAKOULUMESTARIT007
        Hallaahon.äänestäjä kirjoitti:

        Partacus Esko Seppäsen tuotanto on merkittävää

        Vastaus: ESKO SEPPÄNEN ON PIHALLA http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173950-suomen-rikkaat-20-paivitettya-tietoa Sittemmin on pörssiyhtiöiden osingoista ollut 30 % ja listaamattomien yritysten osingoista jopa 100 % verovapaata, eivätkä nämä verosta vapautetut tulot ole näkyneet saajiensa julkisissa verotiedoissa. Nykyisinkin kaikki osinkotulot ovat aliverotettuja.

        VASTAUS: Osingoista on nykyisin 15 prosenttia verovapaata MUTTA OSINKOVERO ON sekin huomioonottaen 40,4 prosenttia, ei 30. TÄMÄ EI OLE MITÄÄN ALIVEROTUSTA KOSKA palkkatulosta tällainen veroprosentti 40,4 menee vasta noin 6640 euroa kuukaudessa eli noin 83 000 euroa vuodessa tienaavalle (Seppäsen oma pelkkä ELÄKE ON tasoittavien VEROJEN JÄLKEEN EHKÄ NOIN PUOLITOISTA KERTAA PROFESSORIN PALKKA kundille, joka ei koskaan ole ollut ministerinä eikä oikeasti töissä, lässyttänyt edustajana niitä näitä)

        http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173950-suomen-rikkaat-20-paivitettya-tietoa Vuoteen 2004 saakka myyntivoitoista sai tehdä 50 prosentin suuruisen hankintameno-olettaman mukaisen verovähennyksen, ja vieläkin verovähennys on – omistusajasta riippuen – 20 tai 40 prosenttia. Sekään veroton osuus ei näy julkisissa verotiedoissa (eikä tuloerotilastoissa). Tuloerot ovat todellisuudessa suuremmat kuin Tilastokeskuksen luvut kertovat.

        VASTAUS: Seppänen valehtele JA HÄNELTÄ MENEE SEKAISIN VOITTO JA HINTA ELI SEPPÄNEN EI VOI EDES LUKEA MARXIN PÄÄOMAA, koska ei ymmärrä mitä tarkoittaa voitto (Profit) mitä tarkoittaa hinta (Preis). MYYNTIVOITOISTA EI NS. KOSKAAN OLE SAANUT VÄHENNYKSIÄ mutta myyntiHINNASTA saa, jos ei myyntihintaa tiedetä siis jos joku myy 200 vuotta vanhaa omaisuutta ei tiedä ostohintaa kun kuitti on kadonnut. JA TIETENKÄÄN MYYNNISSÄ EI OTETA INFLAATIOTA HUOMIOON mitä Seppänen ei mainitse

        SYY MIKSI SEPPÄSEN HÖLMÖYKSIÄ EI ARVOSTELLA ON SAMA KUIN KOMMUNISTILLA YLEENSÄ joka esittää ajatuksiaan MAALIMA KYLÄSSÄ -PÄIVILLÄ, TIEDONANTAJASSA TAI KOMMUNISTIEN KEKREILLÄ jossa yleisö ei edes ymmärrä mistä puhuu mutta on sopivasti kateellinen ja intoilee

        HEI! Olisiko nyt liikaa pyydetty se asia Arvoisa Halla-Aho.äänestäjä, että Te ennen kuin alatte kirjoittaa PÄÄOMAKIRJA LD rs:stä, niin opiskelisitte Yliopistokuvioissa Kansantaloustiede rs:ää ja vielä Filosofia ja Historia rs:ää ja että tämän jälkeen sitten alkaisitte lukea Pääomakirja rs:ää?


        Kun Te olette opiskellut Yliopistotaloustiede rs:ää ja tämän jälkeen Pääomakirja-LD rs:ää, niin Te tulette varmaankin huomaamaan sen, että Marxilainen Taloustiede Käsitteistön ja Kaavakehitelmän osalta on täysin poikkea siitä, että mikä on vastaava kuvio Yliopistotaloustiede rs:n osalta joten, jotta Yliopistotaloustiede ja Marxilainen Taloustiede LD rs:ää voitaisiin verrata keskenään edes jotenkin, niin tarvitaan välttämättä TULKKIKAAVA jos ei muusta syystä niin ainakin siitä syystä, että täten pystyttäisiin panemaan samalle viivalle Yliopistotaloustiede ja Marxilainen Taloustiede LD rs:n. Kun nyt siten Yliopistotaloustiede ja Marxilainen Taloustiede LD rs:ää tutkii, niin tullaan varmaankin huomaamaan sen, että Yliopistotaloustiede rs tällä hetkellä perustuu Odotuksilla Täydennetty Klassikkomalli rs:ään, kun taas Marxialinen Taloustiede LD rs ns. Pääomakirjan Arvolakimalli rs:ään.

        Me voimme nyt Pääomakirjan Arvolakimalli rs:n määritellä seuraavalla Tavalla.
        PÄÄOMAKIRJA-LD
        MAKROTEORIA: Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R', Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.
        MIKROTEORIA1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä LISÄARVO, Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet, Vaihteleva Pääoma on Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.
        MIKROTEORIA2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä LISÄARVO, Kiinteä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Pääoma on Raaka- ja Apuaineet, Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.
        KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka Kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai Palveluista, kun taas VAIHTOARVO on Kaksijakoinen siis Rahayksikkö- ja Työtuntimääräinen.
        KASAANTUMINEN on Yritystalousasia ja KESKITTYMINEN on Julkistalousasia.

        LUONNON DIALEKTIIKKA LD eli DIALECTICA NATURALIS DN
        LD rs:n Lausepuun Peruslause on muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.
        LD rs:n Peruskategoriat ovat seuraavat: Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.
        LD rs:n Liikelaki on seuraava: Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden Taistelun Laki eli KITKALAKI, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.

        KLASSIKKOMALLIN OLETUKSET
        IDENTTISYYSOLETUS C:n ja Q:n Suhteen, Vallitsee TÄYDELLINEN INFORMAATIO, Yritykset ovat pieniä kuin pisara meressä, joten ne ottavat markkinahinnat annettuina, Alalle ja sieltä pois pääsee täysin Kitkatta, Kunkin alan Yritysten valmistamat tuotteet ovat alakohtaisesti keskenään täysin Homogeenisia eli Yhteneväisiä, Vallitsee Täystyöllisyystasapaino, joten kaikki, jotka haluavat tehdä työtä, niin saavat sitä.
        Tehän Halla-Aho.äänestäjä tiedätte ilmeisesti sen, että KLASSIKKOMALLI rs:llä on myös olemassa toinen nimi siis TÄYDELLISEN KILPAILUN MALLI.

        Nyt sitten on olemassa vielä ns. Uusklassinen Talousoppi, ja joka on vielä sellainen, josta myös käytetään nimeä Odotuksilla Täydennetty KLASSIKKOMALLI. Mehän voimme nyt kysyä vielä sitä asiaa, että miten pitäisi suhtautua sellaiseen tilanteesee, jossa ns. TÄYDELLISYYS rs:ään liitetään mukaan epätäydellisyyttä osoittava tekijä ODOTUKSET. Me voimme nyt kysyä sitä asiaa, että miten jokin kuvio voi hetkellä t1 olla sekä Täydellinen että Epätäydellinen. Mitä Te Halla-Aho.äänestäjä ehkä haluatte vastata nyt erään Kulkurin ja Katunarrin uteluihin? Mitkä Klassikkomallin Oletukset kestävät nyt Realismioletukset? Niin ja kestääkö nyt VALTAVIRTA rs eli Uusklassinen Talousoppi sen paremmin Logiikkatestiä kuin ei myöskään Realismitestiä.

        Haluan nyt erikoisesti todeta ja korostaa sitä asiaa, että Yhteiskuntatiede kuten myös Taloustiede rs:n VALTAVIRTA on Uusklassinen Talousteoria, ja joka tarkoittaa tasan tarkkaan sitä asiaa, että Talous- ja Yhteiskuntatieteellinen TUTKIMUS kuten myös TALOUS- ja YHTEISKUNTASUUNNITTELU perustuvat ja pohjautuvat tasan tarkkaan Uusklassinen Talousoppi rs:ään.
        Nyt sitten Luonnontieteellisen Tutkimuksen VALTAVIRTA on taas SUHTEELLISUUSTEORIA ja AIKA-AVARUUS. Me voimme vielä todella, että niin voimallisesti, että jopa MarxilaisLeniniläinen Yhteiskuntatiede ja Filosofia rs perustuu tähän SUHTEELLISUUSTEORIA ja AIKA-AVARUUS rs:ään ainakin Teräsmiesten ja Leninistien mielestä.


    • Partacus

      Marxin vastustajilla ei ole vieläkään järkeviä vastaväitteitä. Siksi täytyy kirjoittaa paljon sanoja mutta sisältöä ei lainkaan. Ei edes arvostelukelpoista.
      Kritiikin kohteen sanomisten vääristely on iljettävää. Hallaahon.äänestäjä syyllistyy siihen kauttaaltaan. Taktiikka lienee perussuomalaisille tyypillinen.

      Marx tuo Pääomassa esiin kaikki merkittävät löydöt jotka oli aikaisemmin huomattu. Marx arvosti suuresti Smithiä ja Ricardoa esityöstä kansantalouden kokonaishahmottamiseksi. Samoin idealistifilosofi Hegeliä dialektiikan kehittämisestä. Suurin piirtein kaikki muu oli jotenkin ymmärretty paitsi voiton lähde. Siitä esitettiin ja esitetään vieläkin kummallisia käsityksiä.
      Kun tavarat markkinoilla vaihdetaan arvostaan, siinä ei kukaan riistä ketään. Myyjä antaa tavaran ja ostaja vastaavan rahamerkin, siinä ei riistoa tapahdu. Kapitalisti ei riistä kapitalistia heidän vaihtaessaan tavaroita ja rahaa. Riisto on ja pysyy palkkatyöläiselle maksamattomassa työn osuudessa. Se osuus menee kapitalistille (sosialismissa yhteiskunnalle) voittona.

      Marx sai itse valmiiksi ainoastaan Pääoma I osan.
      Engels saattoi painokuntoon Mraxin käsikirjoituksista II ja III osat.
      Pääoma II oli suhteellisen valmis ja Engels korjaili enimmäkseen kirjoitusasua.
      Pääoma III oli pahasti kesken. Marx suunnitteli muitakin lisäosia mutta ne jäivät. Ruumiinvoimat pettivät ja työ jäi tekemättä.
      Engels kertoo seikkaperäisesti III osan esipuheessa vaikeasta painokuntoon saattamisesta. Hän painottaa, että hän pyrki etenemään Marxin metodilla, dialektisella metodilla (looginen johdonmukaisuus ja se oli työnarvoteoria ja arvolaki) eikä tehnyt sisältöön muutoksia mutta saattoi painokuntoon pahasti keskeneräisiä lukuja tai asiateemoja.
      Kyse ei ollut etteikö Marx olisi osannut, kuten Pääoma I osoittaa, vaan fyysinen elämä teki tepposet ennen aikojaan.
      Engels ansaitsee paljon suuremman osuuden kansantalouden kehittäjänä kuin shännykyisinkään saa.

      Hallaahon. äänestäjä manipuloi arvolakia. Sama vanha moska jonka avulla porvari on alkaen Pääoma I:stä lähtien pyrkinyt kumomaan työvoiman kulutuksen ensisijaisuuden aineellisen ja henkisenkin rikkauden luomisessa.
      Pari vuotta sitten perussuomalainen "antipunikki" yritti samaa ja kompastui jalkoihinsa. Hallaaho seisoo jo jalat syvällä hetteessä Asia tulee esiin seuraavassa viestissä.

    • Partacus

      Arvolaki - porvarin kompastuskivi.

      Hallaahon.äänestäjä pyrkii heti Marxin kuoleman jälkeisestä ajasta lähtien olevalla konstilla häivyttämään työn arvon tavarasta väittämällä että tavara ei sisällä työn arvoa, koska sitä ei voitaisi laskea eli todistaa. Silloin rahakaan ei olisi missään suhteessa tavaraan sisältyvään työn arvoon.
      Esitys: Menkääpä kuka tahansa mihin tahansa työpaikkaan katsomaan että onko tuotantoprosessissa työntekijöitä vai ei. Jos on, työllä on arvo. Ja kun on niin, niin työllä on arvo.

      Miten Hallaaho kumoaa arvolain:
      "Marx ON TYÖNARVOTEORIAN VÄÄRINKÄYTTÄJÄ joka luulee että siitä voidaan summaamalla eli lineaarisesti yhteenlaskemalla laskea TAVARAN ARVO että TAVARALLA
      YLIPÄÄNSÄ OLISI JOKU ARVO
      ja tätä ARVOA käytetään HINTANA
      Kun tämä on väärin ja marxilainen laskee hinnasta kapitalismin voiton ja siitä voiton suhdeluvun jne. marxilainen tekee laskuvirheen jonka Marx huomasi Pääoma-kirjan kolmannessa osassa JA JOTA KORJAAMAAN ENGELS PYYSI MUITA KUN MARX EI OSANNUT"
      Esitys on juopuneen houretta vailla päätä ja häntää ja lopussa anteeksiantamaton valhe.
      Engels selosti itse omana lukunaan Pääoma III:n toiseksi viimeisessä luvussa "Arvolaki ja
      voiton suhdeluku".

      Engels vastaa kirjoituksessaan esipuheessa mainitulle professori W.Lexisille. Lexis esitti arvolain järjettömyydestä: "Tämän ristiriidan" (Ricardon - Marxin arvolain ja yhtäläisen keskimääräisen voiton suhdeluvun välisen) ratkaiseminen on mahdotonta, jos eri tavaralajeja on tarkasteltava toisista eristettyinä ja tavaran arvon on oltava yhtä kuin sen vaihtoarvo ja tämän on oltava yhtä kuin sen hinta tai verrannollinen siihen.

      Proffa Lexis luuli kumonneensa työn arvon ja arvolain. Lexis kuitenkin kumoaa itsensä esittämälläm oikeastaan arvolain toteutumisen ytimen pari riviä edempänä esitetyssä lainauksessa "...jos otetaan silmääräksi (ainoastaan) tavaratuotanto kokonaisuudessaan" niin arvolaki toteutuu.
      Engels esittää omassa vastineessaan, ettei tavaratuotanto ole paikalleen jähmettynyt liikkumaton olio. Kaikki oliot aika-avaruudessa ovat liikkumassa jonkin toisen olion suhteen niin myös kansantaloudellinen tuotanto. Aina kun teknologia kehittyy tai muista syistä niin työn arvo muuttuu ja hinta voi heilahtaa yli tai alle arvon. Tietyllä hetkellä yhtiön erillisestä osastosta aina maailmantalouteen työn arvo, tavaran arvo ja hinta kohtaavat kunnes taloudellinen kehitys etenee tai taantuu ja hinta heiluu arvon kahta puolen.
      Arvolaki on olemassa ja toimii mutta ei identtisesti jokainen sekunti.

      Kaikessa tieteessä symmetriateoria on peruslähtökohtana. Erilaiset voimat ovat tasapainossa ja oliota tutkitaan sellaisenaan. Seuraavaksi tutkitaan riippuvuussuhteet ympäristöön Esim. unversum oletetaan ikuisena liikkumattomana pienenä pisteenä ja sitten yritetään penkoa esiin syysuhde miksi universum käyttäytyy siten kuin käyttäytyy, koska se näytttää olevan jatkuvassa liiketilassa. Universumin olemuksen perussyy on materian ikuinen itseliikunta.
      Tavaratuotannossa arvolain perussyy on työvoiman kulutus ja siitä seuraa työnarvoteoria ja rahamerkin arvon perustuminen työn arvoon; ei sentilleen mutta ehdottomasti ja nimenomaan työnarvoon siten kuin Engels esitti artikkelissa "Arvolaki ja voiton suhdeluku"

      Arvolain piiristä suljetaan pois tavarafetisismi. Se on tavaran, esim. taidemaalauksen hinnan muuttuminen radikaalisti aikojen kuluessa tai on korkea jo aikanaan arvostetun taiteilijan tekemänä.

      Työarvoteoria. Vehnäkilo vaihtuu tuppivyöhön = näissä esiintyy yhtäläinen työmäärä
      Arvolaki. Vehnäkilo maksaa rahassa 5 euroa ja samoin tuppivyö.
      Voiko laskea? Voi. Kansantaloudessa (maailmantaloudessa, yhtiössä, kunnassa, yhtiön osastossa, yksityisen tavarankin suhteen) löytyy tuotantovälinekulut, työvoimakulut ja voitto. Ei sentilleen mutta riittävällä tarkkuudella.
      Symmetriateoriana arvolaki ei tarvitse numeroita. Työvoima ja koneisiin liittynyt työvoima luo kaiken aineellisen (ja henkisenkin).
      EU vaatii kirjanpitomääräyksissä sovellettavaksi jäsenmaissaan Marxin kaavaa "C = c v m".
      Huom. Katsokaapa asuntoyhtiön tuloslaskelmaa. Sekin soveltaa Marxin kaavaa.

    • onko_näin

      Jos ei ole arvolakia, ei ole voiton suhdelukuakaan ja vielä vähemmän sen alenemistendenssiä.
      Voiton suhdeluku ei olisi yhteydessä tavaroiden työn arvoon eikä työn tuottavuutta ja sen muutoksia voitaisi mitenkään mitata. Kapitalistien keskinäinen kilpailukin katoaisi koska se on moottorina voiton suhdeluvun alenemistehdenssiin ja se ilmenisi satunnaisesti jostain kummman syystä jota kukaan ei koskaan kykenisi ratkaisemaan.

      Pääoma I esittää samanarvoisten tavaroiden samat työmäärät ja hinnat. Rahan arvo on työn arvo. Vaihdossa niillä on sama rahamerkki.

      Pääoma III lähtee liikkeelle kustannushinnasta.
      W (=tavaran arvo) = c v m ja se on kustannushinta. Jos pääomaksi c asettuu 500 (400 tuotantokalustosta ja raaka-aineista 100 työvoimasta) ja 100 lisäarvoksi niin tavara-arvoksi jää 500 ja jotka on kulutettu kokonaan. Jäljelle jää 100 lisäarvona eli voittona. Jos kiertonopeus on yksi vuodessa, voittoa tulee 100 mutta kaksi kiertoa tuottaa voittoa 200.
      Tavaran arvosta 500 nimitetään kustannushinnaksi.

      Teoksessa edetään monien yhtiöiden keskinäiseen kilpailuun markkinoista ja jolloin jokaisella yhtiöllä voi olla erilainen voiton suhdeluku, hinta heiluu työn arvon ylä tai alapuolella. Sekään ei riitä monimutkaista tuotantoa tutkittaessa.
      Tavaroita ei myydä yhtiön kustannushinnalla vaan maailmanmarkkinahinnalla tai vastaavalla alueellisella myyntihinnalla. Tavarapaljous myydään arvostaan mutta eritehoisten kapitalistien erilaiset voiton suhdeluvut tuottavat heille erilkaiset tulot. Toiset saavat ylimääräistä voittoa keskiarvosta toiset taas sen alle. Kilpailu pudottaa heikkoja ja arvosuhde heilahtaa taas.
      Pääoma III noudattaa samaa metodia kuin Pääoma I:n pelkkä yksittäisten tavaroiden työn paljouden esittely. Nyt se tapahtuu kansantaloudellisissa mittasuhteissa.
      Tavaroissa on aina työn arvo. Hinta heilahtelee arvon ylä tai alapuolella kansantalouden kokonaisuudessa mutta aina tietyllä hetkellä työn arvo, tavaran arvo ja hinta ovat identtiset,

      Mikä tahansa muu lähtökohta rahan arvosta irtoaa todellisuudesta.

    • Hallaahon.äänestäjä

      VÄite: Jos ei ole arvolakia, ei ole voiton suhdelukuakaan ja vielä vähemmän sen alenemistendenssiä.
      Voiton suhdeluku ei olisi yhteydessä tavaroiden työn arvoon eikä työn tuottavuutta ja sen muutoksia voitaisi mitenkään mitata.

      VASTAUS: vääristäkin teorioista voidaan laskea kaikenlaisia lukuja mutta niitä ei voi käyttää mihinkään järkevään. Kun marxismin voitto on laskettu väärin, voiton suhdeluku voitto per resurssit on pielessä mutta LASKEA SE VOIDAAN tätä ESIM. PARTACUS ESITTELEE

      Tehtävä: LASKE MARXIN TEORIALLA PALVELUTYÖNTEKIJÄN
      TAI
      YLIOPPILAS ARHINMÄEN TYÖNARVO

      tai Albert Einsteinin työnarvo (intellektuaalinen työnarvo)

      Palveluyhteiskunta on suurin työllistäjä TÄSSÄKIN MARX ON VANHANAIKAINEN koska ei pysty kirjoittamaan ENÄÄ MINKÄÄLAISTA YHTÄLÖÄ tavarantuontannon ulkopuolella jossa Marx käyttää väärin työnarvoteoria

      Voitto syntyy HINNOISTA kun myydään saadaan rahaa ja tehdään voittoa
      Voitto ei synny arvosta ja TAVARAN ARVOTEORIALLA ON ERITTÄIN RAJOITTUNUT KÄYTTÖ

      Vaikka kunka paljon tehtäisiin

      1 . höyryvetureita ja uhrattaisiin niihin työnarvoa niillä ei saa HINTAA eli siten voittoa kun ovat vanhanaikaisia, TARVITAAN SIIS TUOTEKEHITTELYÄ VOITON SAAMISEEN EI TARVITA RIISTOA ELI LISÄARVON ANASTAMISTA TYÖLÄISELTÄ, marx on vanhentunut

      2. vaikka kuinka paljon tehtäisiin työtä, EI PYSTYTÄ RAKENTAMAAN GRAVITAATIOAALTOPUHELINTA kun teknologia ei vielä ole kehittynyt niin pitkälle

      3. vaikka kuinka paljon tehtäisiin työtä EI MARXIN AIKANA OLISI SAATU KÄNNYKKÄÄ AIKAAN koska puolijohteita ei oltu keksitty

      toisin sanoen TARVITAAN MATERIAALIA jolla korvataan ihmistyötä koneet robotit korvaavat ihmisen, mutta tarvitaan materiaalia ja intellektuaalista osaamista
      työnarvon säilymislaki


      JOTA EI VOI SOVELTAA TUOTEKEHITTELYYN EIKÄ PALVELUAMMATTEIHIN eikä osaamiseen, intellektuaaliseen työhön

      Eli kommunisti ei pysty laskemaan SAIRAANHOITAJAN TYÖNARVOA jne
      palveluala työllistää eniten SE EI OLE MITÄÄN KOTIPALVELIJOIDEN HOMMAA ENÄÄ KUTEN MARXIN AIKANA
      eli ei ole marginaalihommia

      tavaratuontanto on pudonnut marginaalihommaksi ja Apple VETÄÄ MILJARDEJA HOLLYWOODISTA TEKEMÄTTÄ LAITTEITA
      https://www.wsj.com/articles/apple-readies-1-billion-war-chest-for-hollywood-programming-1502874004

      MARXIN TEORIA ON VANHANAIKAISTA JA ITSEKEKSITTYÄ KAPITALISMIA TAVARANTUOTANTOAJALTA

      arxin vääriä oletuksia ovat:

      Työläiset ovat vaihtokelpoista massaa, jota voidaan kilpailuttaa palkkaa alentamalla
      Työläiset tekevät sosiaalisesti välttämätöntä työtä jota marxilainen ei pysty määrittelemään, onko Einsteinin työ välttämätöntä kun ei tiedetty lopputulosta, entä Esko Seppäsen entä ... Arhinmäen

      Riiston kohde on vain työnarvo eikä toiset kapitalistit eikä materiaali eikä luonto ...
      Tuotekehittelyä ei ole
      Voiton suhdeluku laskee koska koneita ostetaan lisää joten palkkaa alennetaan riistossa
      Vain tavaroita valmistetaan robotteja ei ole PALVELUJA EI OLE PALVELUALOJA EI OLE (suurin työnantaja nykyisin)
      Intellektuaalista työnarvoa ei ole, keksijöitä ei palkita, vain tavaraa tuottava lattiaproletaarin pitäisi saada palkkansa ilman riistoa
      Ympäristörajoituksia ei ole ja luontoa voi riistää rajatta se ei muodosta rajoitetta

      Tämän päälle tulevat MARXIN laskuvirheet: työnarvoa ei pystytä missään muuttamaan hinnoiksi niin kuin Marx tekee ja sen takia voitto, voiton suhdeluku jne. OVAT VÄÄRIÄ KAAVOJA MARXISMISSA laskettiin ne oikeasta tai vääristä tilaistoista sitten

      ARVOTEORIASTA LÖYTYY KIRJAA PILVIN PIMEIN jossa näitä käsitellään

    • Partacus

      Persuilta samaa puupääjuttua.
      Nyt Hallaahon äänestäjä väittää että kapitalisti riistää toista kapitalistia tavaroiden vaihdossa. Tunnetusti persut ovat olemassaolonsa aikana esitelleet sutkauksia joten antaapa heidän petkuttaa toisiaan.
      Käytännössä kapitalisti myy tavaran arvostaan ja ostajakapitalisti maksaa sen samanarvoisella rahamäärällä. Vain armas persu voi tietää kumpi heistä riistää ja ketä!!
      Sama on palkkatyöläisostajalla, joka ostaa tuotteen, hän maksaa sen työvoima-arvonsa mukaisella rahamäärällä. Rahako riistää palkkatyöläistä vai palkkatyöläinen rahaa! Persut kaikkitietävinä tietänevät.

      Muuten. Edellä mainittu teoria on keksitty porvaritalousoppineiden piirissä jo ennen Marxin Pääoman julkaisua ja johon Marx viittaa arvostelussaan. Jos oikein pitkälle mennään niin hallaaholainen persu väittää että palkkatyöläinen ostaessaan tuottamansa tavaran riistääkin itse itseään. Se miten lisätuote siirtyisi kapitalistin kukkaroon, se jäisi jeesusten selitettäväksi.

      Todellisuus:
      Marx löysi kapitalistisen kansantalouden tutkimuksissa kaksi keskeistä talouden lakia, jotka toteutuvat ihmisten tahdosta riippumatta. Kapitalistisen kansantalouden perustana toimii arvolaki. Sen ydin on siinä, että jokainen tavara, joka hyödyttää jonkin ihmisen tarpeen riippumatta siitä synnyttikö tuon tarpeen vatsa tai mielikuvitus, on ihmisen työn tulosta työnarvo. Joten jos tavarasta, vaikkapa jostain rakennuksesta, poistetaan kaikki siihen käytetty työ, jäljelle jää vain aineet sellaisina kuin ne tavataan koskemattomina luonnossa. Kapitalismissa myös työvoima on muutettu tavaraksi, jota työläiset myyvät ja työantajat ostavat. Tuotannossa työvoiman arvo jakaantuu palkkaan ja lisäarvoon. Palkan ja lisäarvon suhdetta sanotaan lisäarvon suhdeluvuksi. Palkkatyöläisten kannalta on ensiarvoista se, kuinka työn, työvoimanarvo jaetaan.

      Miksi Marxin Pääoma teos on rautaa?
      - Se kertoo kapitalistien kansantalouden todellisen olemuksen.

      Miksi persut kiistävät sen, että tavara syntyy vain ja ainoastaan työn tuloksena?
      Ilmeisesti vain siksi, että persut ovat normaaleista porvareista poiketen vätyksiä, työtä vieroksuvia ja ulkomaalaisiin vihamielisesti suhtautuvia. Paitsi että nato olisi hyvä, koska se on tuhonnut valtavasti islaminuskoista arabimaailmaa.

      Esko Seppäsen talousopilliset kirjaset ovat loistavia. Ne paljastavat hyvin oligarkkikapitalismiin johtavaa prosessia ja jota persut tukevat.

    • Partacus

      Hallaaho.äänestäjä työnsi arkistostaan valmiit höpötykset ja juttu kuivui kokoon.

      Kai Kontturi 18.11.2 017 Marxia ja Suomen kansantulon laskelma vuodelta 2 016:
      Marxin teoriassa ei ole tuloslaskelmaa eikä kahta puolta. Mutta siinä on kaikki tavaroiden tuotannossa olevat pääomat ja ihmisen työ. Siitä puuttuu vain sen toinen puoli; tuotannon käyttö. Tuotantoprosessissa kuten Marx osoittaa liikkuva pääoma (varastot) uusiutuu koko ajan, mutta kiinteän pääoman (tuotantovälineiden) kuluminen, vähentyminen ja lisääntyminen tapahtuvat tavaratuotannon ulkopuolella. Sen sijaan käytön puolella lisäarvoon piiloutunut ei-tuotannollinen kiinteä pääoma tulee näkyviin.

      Kokonaiskierron taustalla on monta erilaista laskelmaa. Tässä on vain pääoman vuosikierron lopulliset luvut vuodelta 2016. Silloin kokonaistuotanto oli 395,1 mrd.e. Siinä oli tavaravarastoissa kapitalistien ikiomaan uusinnettua pääomaa 160,8 mrd.e. Kun se vähennetään tuotannosta, saadaan kansantulo (palkat ja lisäarvo) 234,3 mrd.e. Sen lopullisessa (kaikki luvut ovat nettotuloja) jaossa oli palkkoja 39,7 mrd.e, sosiaaliturvan osuus oli 27,8 mrd.e, julkisen talouden 63,8 mrd.e ja kapitalistien voittoja 103,0 mrd.e. Lopullisessa jaossa lisäarvon suhdeluku (103,0/39,7) oli 259,4 %.

      Kansantulo käytettiin siten, että kulutukseen meni 170,8 mrd.e ja pääoman kasautumiseen 63,5 mrd.e. Pääomien kasautumisessa ovat tuotantovälineiden kulumisen korvaaminen ja lisäys/vähennys, muun kiinteän ei-tuotannollisen pääoman lisäys, varastojen muutos ja loppuun jää aiemmin piilossa ollut vapaa pääoma. 2016 sitä oli peräti 21,0 mrd.e. Viimeisen kymmenen vuoden aikana näitä piilossa olleita työllä luotuja vapaita pääomia kertyi 205,2 mrd.e. Kun niitä ei ole käytetty kotimaassa, niin mihin ne ovat kadonneet? Kaikki viittaa siihen, että ne ovat menneet suden suuhun, veroparatiisien kautta kansainvälisille rahamarkkinoille.
      ......
      Marxin peruskaavassa on kaikki; kiertokulkuprosessin pääomien osuus ja työn osuus. Työ luo myös pääomat.
      Lisäarvon suhdelu, riiston suhdeluku, 2 016 kansantaloudessa oli (103,0/39,7) oli 259,4 %.
      Ei laisinkaan hassummin. Silti hallitus jallittaa kestävyysvajetta. Ylijäämää on mutta missä se on!
      Viimeinen kappale - missä luuraa piilosa olevat pääomat, joita vuosittain tulee n. 20 mrd. Luku vastaa karkeasti ottaen verohelpotusten määrää parinkymmenen vuoden takaiseen.
      Veronkierto verokeitaisiin, yritystuet ja muut metkut -rahaporvari ei ole tyhmä. Se osaa kiertää lain kuin lain. Vain tyhmät jäävät kiinni.

      Marxin Pääoma kannattaa hankkia.

    • Hallaahon.äänestäjä

      Weil es keinen eigentlichen Kommunismus nicht mehr gibt, mussen wir die sozialdemokratische Richtungen näher folgen http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=44383.msg240608#msg240608 Sosialidemokratian suunta

      Parta Cus
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15066449/Marx-ei-osannut-soveltaa-tyonarvoa#comment-91927018 Esko Seppäsen talousopilliset kirjaset ovat loistavia. Ne paljastavat hyvin oligarkkikapitalismiin johtavaa prosessia ja jota persut tukevat.

      Vastaus: Kandidaatti ESKO SEPPÄNEN ON EPÄLUOTETTAVAN TIEDON TULKKI. Koska hän ei erota sanoja hinta (der Preis) ja voitto (der Profit) - katso viite alla -
      hän EI MILLÄÄN ENÄÄ pystyisi lukemaan Marxia tai kertomaan työnarvosta

      Karl Marx: Lohn, Preis und Profit
      http://www.mlwerke.de/me/me16/me16_101.htm

      Seppänen ei ymmärrä yksinkertaista verotuslakia
      Hän ei ymmärrä sanojen hinta ja voitto eroa
      Hän luulee että osingot ovat sijoittajalle ilmaisia, eivät, sillä osingot laskevat osakkeen pörssihintaa
      Hän ei osaa laskea osingon veroprosenttia eli yksinkertaista laskua 20 0,3x0,85x80 = 40,4 prosenttia osinkovero (eikä 30)

      OSINKOJEN ULOSMAKSU ON SIJOITTAJALLE MIINUSTA LYHYELLÄ TÄHTÄIMELLÄ. Osinkoja saa mutta samalla tulee tappiota myynnistä, plus miinus nolla, lisäksi on maksettava osingosta VEROT 40,4 % joten miinukselle jää sijoittaja osinkoja nostaessaan, koska seuraava pörssiostaja ei maksa työnarvoa osakkeesta vaan pienemmän hinnan kun osakkeesta on irronnut osinko eli rahaa on poistunut yrityksestä omistajien käyttöön

      http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173950-suomen-rikkaat-20-paivitettya-tietoa Sittemmin on pörssiyhtiöiden osingoista ollut 30 % ja listaamattomien yritysten osingoista jopa 100 % verovapaata, eivätkä nämä verosta vapautetut tulot ole näkyneet saajiensa julkisissa verotiedoissa. Nykyisinkin kaikki osinkotulot ovat aliverotettuja.

      VASTAUS: Osingoista on nykyisin 15 prosenttia verovapaata MUTTA OSINKOVERO ON sekin huomioonottaen 40,4 prosenttia, ei 30. TÄMÄ EI OLE MITÄÄN ALIVEROTUSTA KOSKA palkkatulosta tällainen veroprosentti 40,4 menee vasta noin 6640 euroa kuukaudessa eli noin 83 000 euroa vuodessa tienaavalle

      SEPPÄSEN ELÄKE ON MONIEN MIELESTÄ ALIVEROTETTU, POLIITIKKOJEN itse itseleen kehittelmät tulot pitäisi verottaa kovemmin eli verot voisivat olla 70 - 80 PROSENTTIA JOS TULOT 100 000 PINNASSA paitsi SAK-ministeri Lauri Ihalaisella 90 pros kun tulot olivat yli 20 000 kuussa

      http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173950-suomen-rikkaat-20-paivitettya-tietoa Vuoteen 2004 saakka myyntivoitoista sai tehdä 50 prosentin suuruisen hankintameno-olettaman mukaisen verovähennyksen, ja vieläkin verovähennys on – omistusajasta riippuen – 20 tai 40 prosenttia. Sekään veroton osuus ei näy julkisissa verotiedoissa (eikä tuloerotilastoissa). Tuloerot ovat todellisuudessa suuremmat kuin Tilastokeskuksen luvut kertovat.

      VASTAUS: Seppänen valehtele JA HÄNELTÄ MENEE SEKAISIN VOITTO JA HINTA ELI SEPPÄNEN ei voisi EDES LUKEA MARXIN PÄÄOMAA, koska ei ymmärrä mitä tarkoittaa voitto (Profit) mitä tarkoittaa hinta (Preis). MYYNTIVOITOISTA EI NS. KOSKAAN OLE SAANUT VÄHENNYKSIÄ mutta myyntiHINNASTA saa, jos ei myyntihintaa tiedetä siis jos joku myy 200 vuotta vanhaa omaisuutta ei tiedä ostohintaa kun kuitti on kadonnut. JA TIETENKÄÄN MYYNNISSÄ EI OTETA INFLAATIOTA HUOMIOON mitä Seppänen ei mainitse

      Seppästä ei arvostella, koska hän ei esitä härmäänsä ammattilaisille, sijoitusmessuilla tai veropäivillä ... vaan hän kertoo juttujaan Tiedonantajassa tai Maailma kylässä anarkisteille, jotka eivät tiedä mikä on palkka, hinta ja voitto (Marx)

    • Partacus

      Persu toistaa samaa: Kapitalisti riistää kapitalistia ja siitä tulee voitto.

      Pääomaa parjattiin heti sen ilmestyessä. Syykin on selvä. Taloustiede on poliittista. Siksi rahaporvari tai sen edustaja ei halua mainittavankaan työn arvosta ja sen suhteesta rahan arvoon. Kaikki sellainen on siveellis-kristilliselle porvarille ennenkuulumatonta paholaisen manaamista.

      Otetaan spiritistipersun uhallakin Marxia pätkä Pääoma I:n toisen painoksen alkusanoista 24.1.1 873:
      " Englanti...Sen klassinen kansantaloustiede kuuluu kehittymättömämmän luokkataistelun aikaan. Klassisen kansantaloustieteen viimeinen suuri edustaja, Ricardo, teki vihdoin itsetietoisesti tutkimustensa lähtökohdaksi vastakohtaisuuden luokkaetujen, työpalkan ja voiton, voiton ja maankoron välillä, samalla hän käsitti naiivisti tämän vastakohtaisuuden yhteiskunnalliseksi luonnonlaiksi. Mutta siten porvarillinen taloustiede olikin saavuttanut rajan, jonka yli se ei voinut mennä. Jo Ricardon eläessä ja vastoin häntä oli porvarillista taloustiedettä arvosteltu Sismondin persoonassa."

      Marxia aikaisemmin olleen Sismondinkin ajatukset tyrmätään. Tuotannossa olevien väestöryhmien vastakkaisuus kielletään, työn arvo taloudessa kielletään, yleinen työnarvoteoria kielletään (tuotantovälineet olisivat ideaalista pääomaa eikä työn tuotteita). Väitetään, että kapitalisti riistää kapitalistia tai työläinen työläistä kuten Hallaahon.äänestäjä tekee ja siitä riistosta tulisi lisätuote eli voitto.
      Porvarillinen oppi ei voi kohota reaalisuuteen. Jos se tunnustaisi työn arvon ja arvolain se kaivaisi kuoppaa jalkojensa alta. Mutta niin se tekee kieltäessäänkin tosiasiat. Pääomien kasaaantumisen seurauksena pääomien ylijäämien piilottamisesta on tullut ammatti. Tavallinen rehti ihminen, porvarikin, kokee oikeudentajun eikä hyväksy huijausta.

      • samaa.mieltä

        Kapitalisi se nyt aina riistää palkkaamiaan työntekijöitä kun se kapitalistityönatja ei koskaan maksa palkatulle työntekijälleen tämän tekemän työn ihan koko arvoa.


    • Hallaahon.äänestäjä

      MARX EI OLLUT HYVINVOINTIVALTION KANNATTAJA
      Siksi hänellä on periaatteita, jotka nykyisin ovat laittomia, esimerkiksi
      Marx kannatti lapsityövoiman käyttöä, mikä on nykyisin rikollista

      Mutta Marx on väärässä sen takia, että hän on aikansa lapsi, silloin ajateltiin eri tavalla ja ymmärrettiin väärin esim. TYÖARVOTEORIA. MARX EI TIETENKÄÄN VOINUT TIETÄÄ ETTÄ PALVELUYHTEISKUNTA ON PÄÄTYÖLLISTÄJÄ, HYVINVOINTIVALTIOSSA ELETÄÄN JA YRITYKSET VAURASTUVAT TUOTEKEHITTELYLLÄ KEKSINNÖILLÄ JA OPISKELULLA, EI
      LAPSITYÖVOIMALLA JA RIISTOLLA

      Marx oli riidoissa SAKSALAISTEN SOSIALIDEMOKRAATTIEN KANSSA jotka yhdessä emäporvari Bismarckin kanssa rakensivat hyvinvointivaltion, joka sitten levitettiin Ruotsiin ja sodan jälkeen Suomeen joskus vuonna 1965

      NYT TÄMÄ HYVINVOINTIVALTIO ON LOPPU JA SEN JÄÄNTEITÄ JAETAAN MATUMASSOILLE JOITA TULEE JA RIITTÄÄ

      LEIKKIMARXILAINEN vasliitto aikoo viheranarkistien kanssa lapioida Helsingin verorahat matuille. Laittomille tarjotaan kaikki maksutta
      http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=44383.msg240161#msg240161

      Laittomille matuille taataan toimeentulo, majoitus, ruoka, lääkkeet, hammashoito
      Laittomien ilmaispalveluiden puolesta äänestivät Paavo Arhinmäki (vas.), Veronika Honkasalo (vas.), Maria Ohisalo (vihr.), Marcus Rantala (rkp.), Nasima Razmyar (sdp.), Anni Sinnemäki (vihr.), Reetta Vanhanen (vihr.) ja Sanna Vesikansa (vihr.)

      Halla-aho paljasti anarkistien aloitteen kansalle
      https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1534487840004738 Veronika Honkasalon tekemää aloitetta

      MITÄ KÖYHÄN TULISI TEHDÄ, SEN SIJAAN ETTÄ OSTAA PÄÄOMAN

      Sosialistisissa maissa, joissa ei ole tuotekehittyelyä ja vientituotteina on lähinnä raaka-aineet kuten Venäjällä ja Angolassa (Pohjois-Korea on paras esimerkki) joista aineista ei osata omassa maassa tuotekehitellä mitään koska ei ole tuotekehittelyä

      niin tällaisissa SOSIALISTISISSA maissa eliitti todellakin ottaa rahansa TYÖLÄISTEN SELKÄNAHASTA, siinä mielessä MARXIN KAPITALISMIKRITIIKKI PÄÄOMASSA OSUU KVALITATIIVISESTI RAAKOIHIN SOSIALISTIMAIHIN mutta ei määrällisesti Pääoma-kirjassa olevien ajatusvirheiden takia

      SOSIALISTIMAISSA EI PÄRJÄÄ KUIN ELIITTI

      Näissä maissa kuten PUTNISTIEN Venäjällä on AINA KOLME taloutta, sisäinen kansantalous, jossa myydään pitkää piimää ja heikkoja tavaraoita kansalle,

      ulkomaankauppatalous jossa myydään maakaasua ja öljyä ulkomaalaisille, ja

      eliittitalous jossa eliitti käy veroparatiisissa olevien salaisten yhtiöiden kautta kauppaa länsimaiden kanssa ja ostaa konjakkia, loistoautoja, parfyymeja, parempaa ruokaa jne (esim pKorean eliitin mersut ja johtajien panssariautot on ostettu tällä tavalla, Hennesy konjakkifirman suurin kauppakohde on pKorean johto jne. YK-mukaboikoteista huolimatta)

      HYVINVOINTIVALTIO ON HÄVIÄMÄSSÄ, SOSIALISMIA ON TURHA ODOTELLA, MIKÄ KÖYHÄLLE NEUVOKSI

      SIKSI TÄRKEÄÄ OLISI MARXIN SIJAAN VASEMMISTOLAISILLE - jotka yleensä ovat varattomia - opettaa SIJOITTAMAAN JOTTA HE SAISIVAT SOSIAALIHUOLTONSA, ASUNTONSA JA HOIVANSA JA ELÄKKEENSÄ KUN TULEVAT VANHOIKSI

      Sen sijaan että köyhä vasemmistolainen ostaa Marxin Pääoman HÄNEN PITÄÄ OSTAA PÖRSSIN PÄÄOMAA

      OSAKESÄÄSTÄMISEN ensimmäinen oppitunti on se ETTÄ OSAA SÄÄSTÄÄ eli ei hankita omaa autoa nuorena ei asuta vuokralla vaan pyritään omistusasuntoon ei KOSKAAN OSTETA KULUTUSTAVARAOITA VELAKSI vaan säästetään ensin EIKÄ MATKUSTETAN RIMINI-RICCIONEEN VELAKSI

      Säästäminen on tärkein ominaisuus VARAKKAAKSI TULEMISEKSI mutta se on sitten jalostettava osakesijoitukseksi, mikään pankkitili ei tuota koskaan

      SIJOITTAMINEN EI TARKOITA ETTÄ KÖYHILTÄ RIISTETTÄISIIN

      HUOMATKAA ETTÄ TÄLLÄ EI OLE TEKEMISTÄ TULONJAON KANSSA koska jos suomalaiset eivät sijoita

      ulkolaiset kuten USA-sijoittavat ja vievät rahat
      JA SUOMALAISTA KÖYHÄÄ EI LAINKAAN LÄMMITÄ SE KUMPI RAHAT OMISTAA SUOMALAINEN VAI USA-LAINEN

      Siksi kannatta itse sijoittaa ja ottaa pähkinät omaan kotiin

      HYVINVOINTIVALTIOTA AJETAAN ALAS EIKÄ SITÄ ENÄÄ TULE

      Palkkatyö on loppu eikä mitään kansalaispalkkaa voida antaa koska sitä ei voida rahoitaa
      HYVINVOINTIVALTIO ON HARHA lähinnä saksalaisen mallin mukaan rakennettu ruotsalaisjärjestelmä
      joka kesti Suomessa non 1965 - 1985 eikä koskaan enää palaa
      koska siis palkkatyö on loppu

      MITEN OPIN SIJOITTAKSI kun ensin olen oppinut säästämään
      Jopa Työväenopistoissas opetetaan sijoittamaan, asiasta on HALPOJA opetuskursseja työväenopistoissa
      https://matkallavaurauteen.com/piensijoittajan-jatkokurssi-tyovaenopistossa.html

      KOMMUNISTIPÄÄTTÄJILLE (LiAndersson Arhinmäki ...) taas ON KURSSEJA EDUSKUNNAN SIJOITUSKERHOSSA, jossa Nallekin käy kertomassa mistä on kyse, suositelkaa heille

      MARXISTA WAHLROOSIKSI-KURSSI
      jos SIROLA-OPISTO - kommunistien opisto jota pidettiin neuvostoliiton varastamassa huvilassa hämeenlinnassapäin
      olisi olemassa, sielläkin pidettäsiin sijoittamiskursseja marxista wahlroosiksi -nimellä

      huom. wahlroos ei ole sijoittaja vaan järjestelijä, hän ei osaa sijoittaa mutta on
      tunnettu nimi kuten marx, joka ei myöskään osannut sijoittaa

      • hallaahon.äänestäjä ei ole varsinainen yhtäläisen ajatusmaailman omistaja kanssani mutta aina joskus hänkin osuu oikeaan ja tässä tapauksessa se on tuo säästäminen. Hyvän elintason ensimmäinen pilari on taito säästää, jotta ei tarvitse tuhlata osamaksujen korkoihin ja muihin kustannuksiin.

        Säästämällä pääsee eteenpäin kunhan on hieman malttia. Jos kuvittelet maksavasi jonkun vempeleen vuodessa niin säästämällä sen saa alle vuoden ja edullisemmin koska ei tarvitse pitää hengissä niitä jotka himoitsevan sitä viimeistä killinkiäsi.


    • Partacus

      Hallaahon persoonan sanomassa tulee persujen sosiologian musta puoli esiin. Talouden suhteen hän ei sanonut mitään uutta. Samaa persuhöpinää; Extyökkärin firma riistää toista firmaa ja silleensä.

      Persuille kansantalouden suurin ongelma näyttää olevan natosotien tuottamien pakolaisten parjaaminen ja yritys laittaa heikäläiset työläiset vastakkain suomalaisten työläisten kanssa. Sanaakaan persuilta ei saa pakolaisuuden syistä. Myös toinen, nälkäpakolaisuus, vallitsee.
      Voiko nälän uhri mennä toiseen alikehittyneeseen valtioon kuten Myanmarin "persujen" karkoittamat 600 000 rohingyalaista tänä syksynä ovat tehneet. Suurin osa heistä meni rutiköyhään Bangladeshiin ja loput muihin lähivaltioihin.
      Persupolitiikka lisäisi maailman lasten ahdinkoa. Kurjien tukeminen tulisi lopettaa. Kurjille kielletty matkustaminen Suomeen ja EU-alueelle - politiikka vapaan matkustamisen kiletämiseksi.

      Oikea vastaus on kumota imperialistinen kapitalismi ja saattaa voimaan oikeudenmukainen maailmantalous. EU-alueella on n. 30 miljoonaa työtöntä. Persujen ihannoimaa yksityistä pääomaa on piilotettu biljoonissa verokeitaisiin.
      Pantakoon pyörät pyörimään. Tehdään koneita, teollisuutta, kouluja, sairaaloita yms alikehittyneisiin maihin, natoon kuuluvien valtioiden riistämiin entisiin siirtomaihin. Tuki kansoille eikä oligarkkiparasiiteille kuten mugabeille.

      Hyvää luettavaa Marxin lisäksi on myös Talousdemokratiasivusto netissä.

    • Hallaahon.äänestäjä

      SUOMEEN TULEVA HALPATYÖVOIMA TULEE KALLIIKSI EIKÄ AUTA SUOMALAISIA

      TIETENKÄÄN JOUTILAAT EIVÄT HYÖDYTÄ SUOMALAISIA, EIKÄ SEKATYÖMIES-TASOISISTA VOI ETUKÄTEEN EDES ARVIOIDA, KUINKA SUURI OSA EI KOSKAAN TYÖLLISTY VAAN JÄÄ JOUTILAAKSI MAAHANMUUTTAJAPORUKAKSI

      Tietenkin tulee edistää Suomen kansan sisäistä solidaarisuutta: sitä, että kaikista suomalaisista pidetään huolta, myös työttömistä ja eläkeläisistä. Mitä enemmän julkinen valta käyttää resurssejaan vaikkapa

      joutilaan maahanmuuttajaväestön ylläpitämiseen, sitä vähemmän sillä on edellytyksiä huolehtia omista vähäosaisista

      Halla-aho: http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005231545.html Perussuomalaisten tyypillinen äänestäjä on omillaan toimeentuleva, ankarasti verotettu työikäinen, jonka on yhä vai­keampaa hyväksyä sitä, mihin häneltä verotettuja varoja käytetään ja mitä hänen ympärillään tapahtuu. Hän kantaa mielellään kortensa kekoon, jotta suomalaiset vanhukset saisivat säällistä ­hoivaa. Sen sijaan ilmaisesta ruoasta ruikuttavat ja ostos­keskuksissa notkuvat irakilaisnuorukaiset panevat hänen veronmaksumoraalinsa koetukselle.

      HALPATYÖVOIMA SE VASTA KALLIIKSI TULEE

      Meillä ei ole työperäistä maahanmuuttoa, joka hyödyttäisi suomalaisia, meille tulee jonkin verran veroa maksavaa halpatyövoimaa, mutta se kustannetaan veronmaksajien sosiaalieduilla kuten vuokratuella ja muilla perhe-eduilla, joten työssäkäyvien veroa maksavien matujen nettovaikutus on negatiivinen. Päälle tulee vielä humanitaarinen maahanmuutto, jossa perheet ovat sosiaalihuollossa vuokratuella ikuisesti

      JOUTILAIDEN LISÄKSI VEROA MAKSAVA HALPATYÖVOIMAKAAN EI KANNATA SUOMESSA, KOKONAISTULO ON NEGATIIVINEN

      Kun perhetukien lisäksi otetaan vielä huomioon rikokset, poliisivalvonnan lisääntyminen ja yleinen turvattomuus, on yhtälö täysin mahdoton

      On järjetöntä edes yrittää pelailla sekatyömiestasoisen maahanmuuttajan kanssa, joka ei osaa teoreettisesti EDES OMAA KIELTÄÄN eikä opi apposition tai instruktiivin käyttöä suomen kielessä vaan istuu vastaanottokeskuksen sohvalla selailemassa avuttomalla englannillaan ipadia

      HALLA-AHO ENNUSTAA JIHADISMIN

      Halla-aho kertoo paikanpäältä ja etukäteen ennustaa, miksi Molenbeekin lähiö on matuterrorismin polttopiste HALLA-AHO TURISTIOPPAANA MOLENBEEKISSÄ, VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=7b9DwjbWGyA http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=44383.msg223147#msg223147

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe