Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

TYÖVOIMAPULA KOKO MAASSA !

JOPAKAINUUSSA

Ministeriön mukaan työvoimapula on havaittavissa varsinkin terveys- ja sosiaalialalla sekä kasvavassa määrin rakennusalalla. Tiedot perustuvat TE-toimistoissa helmi-maaliskuussa 2017 tehtyyn arvioon siitä, miten kysyntä ja tarjonta kohtaavat lähitulevaisuudessa noin 200 ammatissa.
Työvoimapulaa kohtaavien ammattien määrä on kaksinkertaistunut vuodentakaisesta. Ammatteja, joissa on pulaa hakijoista, havaittiin uusimmassa ammattibarometrissä valtakunnallisesti 24, kun vuotta aikaisemmin niitä arvioitiin olevan 12...

39

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tutkittujuttu

      Yhä useammassa ammatissa on nyt pulaa työvoimasta, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö tuoreen ammattibarometrin perusteella...

      • hgdfghdfghdfghdh

        Rajat auki, siitä se lähtee..


      • phihå
        hgdfghdfghdfghdh kirjoitti:

        Rajat auki, siitä se lähtee..

        Jos nyt ensin hilataan ne tukiaisilla loisivat sieltä pankoiltaan oikeisiin töihin.


      • Turhaa.naukumista
        hgdfghdfghdfghdh kirjoitti:

        Rajat auki, siitä se lähtee..

        Niinhän ne on jo nyt. Tekijät tulevat ulkomailta halpamaista paskaa tekemään, ei kotimainen työvoima kelpaa työnantajille.


      • nälkäpalkkaperseestä

        Kukaan ei puhu mihin hintaan ne perseet nousee penkistä.Alipalkattuja pätkätöitä kuka hullu niihin lähtee.Kunnon palkka niin tekijät löytyy.


      • opastetaan-tietämätöntä
        nälkäpalkkaperseestä kirjoitti:

        Kukaan ei puhu mihin hintaan ne perseet nousee penkistä.Alipalkattuja pätkätöitä kuka hullu niihin lähtee.Kunnon palkka niin tekijät löytyy.

        Rakennuspuolella löytyy töitä "kunnon palkkoja"........... jos tekemisen haluja riittää


      • Kepulaiselle.typeryksell
        opastetaan-tietämätöntä kirjoitti:

        Rakennuspuolella löytyy töitä "kunnon palkkoja"........... jos tekemisen haluja riittää

        Viron, Puolan kautta, joista puolalaliset, virolaiset firmat laskuttavat 10 € tunti, työntekijälle 4 € tunti. Kyllä tuollaki ellää helsingissä ;)

        Miksi et ole töissä?


      • opastetaan-tietämätöntä
        Kepulaiselle.typeryksell kirjoitti:

        Viron, Puolan kautta, joista puolalaliset, virolaiset firmat laskuttavat 10 € tunti, työntekijälle 4 € tunti. Kyllä tuollaki ellää helsingissä ;)

        Miksi et ole töissä?

        Rakennusurakointia olen suorittanut eläkeikään asti ja voin sanoa että töitä piisaa nykysuhdanteissa koko Suomessa, vieläkin kyselevät töihin vaikka 4 vuotta sitten lopetin.

        PS. Ei sinulle kukaan 10 ecun tuntipalkkaa rakennustöistä ole tarjonnut, tuskin olet rakennustöitä edes yrittänyt tehdä.


      • JTK_
        phihå kirjoitti:

        Jos nyt ensin hilataan ne tukiaisilla loisivat sieltä pankoiltaan oikeisiin töihin.

        Kannatan siinä tapauksessa, että maksetaan kunnon palkkaa, moni osaa rakentaa ja hitsata, käyttää kaivinkonetta, koota koneita, maalata, remontoida ym. Mutta, mikähän ministeriö on keksinyt, että jos olet ollut muissa hommissa tai työttömänä pari-kolmekkin vuotta, niin sinut pitää uudestaan opettaa kaivinkoneen rattiin puolentoista vuoden harjoittelulla ilmaistyönä. Jo on perkele vaikeeta, moni kaivurikuski ei ole ikinä käynyt koulua koneen käyttöön, mutta tehnyt 30 vuotta. Työ tekijänsä opettaa, ei kurssit? Minutkin haluttiin laittaa linja-auto kurssille 15v sitten, kysyin, että onko sitten varmasti töitä ja kunnon palkka, niin ei annettu takuuta työpaikasta, mutta 8 kk olisi saanut ajaa ilmaistyövoimana? Työvoima sanoi, että kurssi alkaa kahden viikon päästä? Hain teoriapaperit, lääkärintodistuksen ja vuokrasin linja-auton pariksi tunniksi ja ajoin inssistä kerralla läpi ja kortti tuli. Marssin uudestaan työvoimaan ja kysyin, missä ne työt on, niin haukkui minut, että menette tekemään tuollaista lupaa heiltä kysymättä, ei saa olla niin omatoiminen, kun nyt kurssilta puuttuu yksi, voi voi? Niin ja tulipahan vielä sekin huijaus ilmi, että työministeriö maksoi jokaisesta kurssille menijästä kouluttajalle 24000 ja jokaiselle kurssilta päivärahaa ja ihan sen takia, että keksitään työttömälle joku kurssi,vaikka ei minullekkaan löytynyt palkkatyötä kuskina. Tosi työvoimapula? Tunnen ehkä satakin ammattimiestä, joilla on kokemusta monelta alalta, niin kurssille hitsariksi, telineasentajaa, sorvaus, pintakäsittely, ym. Kun kurssi on käyty, niin ei mitään töitä löytynytkään ja taas työttömäksi, sitten taas parin vuoden päästä uudestaan , niin kyllä vähän vituttaa työttömien ammattimiesten kusetus vuodesta toiseen työvoiman palvelukeskusten kautta. Ja vielä joku raharikas sanoo työttömiä laiskoiksi, hommatkaa sinne toimistoon ammattitaitoisia TYÖN välittäjiä, jotka hommaavat niitä oikeita töitä, kun aikuisilla miehillä ei ole aikaa leikkiä , eikä halua istua hiekkalaatikolla vuodesta toiseen. Tehdään vetovoimaisia kaupunkeja, kuten Tampere, mutta tehtaat on myyty ulkomaille ja nekin valtion tuella, miten ne ennen kannatti ja vienti veti, kun nyt ei saada edes yhtä 1000 työntekijän tehdasta tehtyä tampereelle, joka tekisi tuottavaa työtä, mistä kaupunki saisi verotuloja. Pelkällä urheilulla ja palveluilla ei kaupunki tule toimeen,se on nähty, kun koko ajan nostetaan maksuja, mistä tulee maksajat, jos kaikki vain palvelee toisiaan, jonkun pitää osata tehdä vientiin tuotteita ja myydä niitä ulkomaille, ei ne ostajat tänne tule, jos myyjät vain istuu tietokoneen vieressä maisemakonttorissa.


    • Nytmenee

      läheltä, tässä voi joutua vielä töihin.

      • fghdfghdfghfdgh

        Suomessa ei ole työpakkoa !


      • Hubridisotatila

        Katoppas vaan kokoomuksen ja kepun trolliarmeija ja hybridijarot ovat aktivoituneet taas. Poliittisideologinen kylmäsotatila käynnissä työttömiä ja pienituloisia vastaan.

        Orjista ja työnharjoittelijoista on pulaa ei niillä firmoilla ole edes palkanmaksuhaluja normaali työsuhteessa oleville joten koko työvoimapula on täyttä paskaa ja valehtelua mitä propagandamylly jauhaa vuosikymmenestä toiseen.

        Suomessa ei ole ollut käytännössä koskaan työvoimapulaa, ei edes 80-luvun täystyöllisyyden aikoina.

        Miten ihmeessä työvoimapula voi olla mahdollista, kun korkeasti koulutettuja maahantulijoita on maassa vaikka kuinka paljon. Useita kymmeniätuhansia tuli porvarihallituksen Orpon ja Sipilän pyytäminä ja tuottamina, joista on lähtenyt tai lähetetty ulos maasta muutamia tuhansia.

        Toistan, ihan täyttä paskaa väittää Suomessa olevan työvoimapula.

        Vapaita työpaikkoja 30.000 joista tes-palkattuja puolet. Työttömiä työnhakijoita noin 300.000. Kun tempputyöllistetyt, temppukurssitettavat sekä tilastokikkailut otetaan pois, Suomen työttömyys on noin 600.000 henkeä. Tämän myönsi myös porvarimoguli Kyösti Kakkonen Perjantai-ohjelmassa muutama kuukausi sitten. Se että tietyillä ammattialoilla ei ole tarpeeksi alaan koulutettua väkeä (kiitos myös porvarihallituksen koulutusleikkausten) ei poista sitä tosiasiaa että työnhakijoita on 10-20 kertaa enemmän kuin vapaita työpaikkoja, joista niistäkin suuri osa on provisiopalkkaista puhelinmyyntityötä, 0-tuntisopimuksia ym. kepulijobeja.


    • Lännen-miäs
    • apujariittää

      Tottakai on sote-alalla pulaa työvoimasta. Saimmehan tänne reippaan ruiskauksen sellaista matuporukkaa, jotka tarvitsevat liki joka päiväisenä apuna alan hoitajia ja neuvojia.

      • Pulinapois

        siihen on sitouduttu, porukat vain töihin..


      • Kysymystäpä.pukkaa
        Pulinapois kirjoitti:

        siihen on sitouduttu, porukat vain töihin..

        Miksi sinä et ole töissä?


    • Aloituksessa mainuttu esimerkkeinä kolme kupla alaa, joissa tällä hetkellä kaikissa pelit "sekoaisin". Yksityiset ostelevat ja laajentavat SoTe-riemuissaan yrityksiä, kun sotku hallituksen osalta käsitelty. Alkaa yt-neuvottelut seuraavien kahden vuoden aikana. Rakennuskuplaa pukkaa myös viellä pari vuotta, lähinnä pääkaupunkiseudulla. Sen jälkeen seistäänkin housut kintuissa ja ihmetellään, mitä nyt.

      • Hätiämitiäollenkaan

        kunhan pidetään jarrumiehet ulkona,,,,,,,,,,,,,


      • Tällätiedolla
        Hätiämitiäollenkaan kirjoitti:

        kunhan pidetään jarrumiehet ulkona,,,,,,,,,,,,,

        pysyvät ulkona.


    • maxaja

      Työvoimaa tuli v.2015 syksyllä runsaasti ruotsista. Kuulemma osaavaa ja ahkeraa porukkaa ovat. Miksi ei kelpaa ? Mikä on, kun ei onnistu ?

      • Yksinkertaisesti pienipalkkaisia halpatöitä saatavilla euroopan elinkustannuksiltaan korkeimmalla alueella. Lautapojan palkalla pitäisi saada insinööriejä lautapoikien hommiin. Työnanatajien itse aiheuttamaa ongelmaa. Liialliset koulutusvaatimukset ja Pakistanilainen palkka.


      • dfgsdfgdsfgsdfgdsf
        Turmiola.Tommi kirjoitti:

        Yksinkertaisesti pienipalkkaisia halpatöitä saatavilla euroopan elinkustannuksiltaan korkeimmalla alueella. Lautapojan palkalla pitäisi saada insinööriejä lautapoikien hommiin. Työnanatajien itse aiheuttamaa ongelmaa. Liialliset koulutusvaatimukset ja Pakistanilainen palkka.

        Tommi on nyt hiukan pihalla suomen menosta , tosin sen ymmärtää..


      • dfgsdfgdsfgsdfgdsf kirjoitti:

        Tommi on nyt hiukan pihalla suomen menosta , tosin sen ymmärtää..

        Nyt kyllä on saatu selvää havainnetta siitä, että sinä et todellakaan ymmärrä. Se on varmastikin tuo sinua vaivaava Tommikammo, kun koetat älylläsi loistaa. Ei vaan onnistu sitten millään.


      • avaruusinsinöörit--

        Jostakin syystä avaruusinsinööreille ei ole Suomessa kysyntää eikä myöskään ostoskeskuksissa maleksiville aivokirurgeille he ovat ammattikuopassa


    • dfgdfgdfgdfgdfg

      Tilastokeskuksen tänään julkistaman työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli viime kuussa 197 000, mikä on 20 000 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste oli 7,3 prosenttia, kun se viime vuoden lokakuussa oli 8,1 prosenttia. ..

      • Kummajuttu

        YLE uutisoi,,,,,,,,,,,,,,


      • Kummajuttu kirjoitti:

        YLE uutisoi,,,,,,,,,,,,,,

        Tilastothan ovat valheen viimeinen aste. Eihän tilastokeskusksella edes ole työttömiä todellista määrää, miten siis arvioivat sen muutoksia. Valehtelevat enemmän?


      • Hakaniemestäkö
        Valheita.Apollonkadulta kirjoitti:

        Tilastothan ovat valheen viimeinen aste. Eihän tilastokeskusksella edes ole työttömiä todellista määrää, miten siis arvioivat sen muutoksia. Valehtelevat enemmän?

        Kuka on valehdellut, että työttömyys ei ole vähentynyt?


      • Groppanostes
        Hakaniemestäkö kirjoitti:

        Kuka on valehdellut, että työttömyys ei ole vähentynyt?

        Eikös sulle ole moneen kertaan täällä todettu, jokainen kykyjensä ja ymmärryksensä mukaan :)


      • retyertyertyery
        Groppanostes kirjoitti:

        Eikös sulle ole moneen kertaan täällä todettu, jokainen kykyjensä ja ymmärryksensä mukaan :)

        Komukkahallitys lisäsi työttömyyttä 100 00 henkilöllä, Keskustavetoinen puolestaan vähentänyt työttömyyttä 100 00 henkilöllä ja suunta jatkuu..


      • Jombalfie

      • Turmiola.Tommi
        retyertyertyery kirjoitti:

        Komukkahallitys lisäsi työttömyyttä 100 00 henkilöllä, Keskustavetoinen puolestaan vähentänyt työttömyyttä 100 00 henkilöllä ja suunta jatkuu..

        Missä reaalimaailmassa sinä elelet ? Vai valehteletko kokoajan vaan ihan kepulaisuudesta, eli vanhasta muistista pistelet paikkaansa pitämättömiä väitteitä. Tyhmyys selittää vain osa hölmöilyistäsi, valehtelemisellesi ei oikein ole muuta perustetta kuin kepulaisuus ja tyhmyys yhdeistettynä.


      • Taastämä
        Turmiola.Tommi kirjoitti:

        Missä reaalimaailmassa sinä elelet ? Vai valehteletko kokoajan vaan ihan kepulaisuudesta, eli vanhasta muistista pistelet paikkaansa pitämättömiä väitteitä. Tyhmyys selittää vain osa hölmöilyistäsi, valehtelemisellesi ei oikein ole muuta perustetta kuin kepulaisuus ja tyhmyys yhdeistettynä.

        Tdömmin tdöllykkä, tiedot voi tarkistaa tilastokeskuksen sivuilta..


      • Vitun.typerä.lepulesta
        Taastämä kirjoitti:

        Tdömmin tdöllykkä, tiedot voi tarkistaa tilastokeskuksen sivuilta..

        Ymmärrätkösaatanan valehteleva keputrolli mitä nuo tilastot osoittavat ???


    • 2tnviikossa

      Pitää selvittä näitä työpaikkoja ja tuoda esiin? Kesto, palkka ja muut ja naukua sitten!

    • Elvis.Persula

      Ei hätiä mitiä. Angela Merkel ja Juha Sipilä hommaa tänne lisää moniosaajia joilla on vieläpä rikas monikulttuuri.

      • gsdfgsdfgsdfgsdfgm

        Tarja Halonen oli kaukonäköinen kun avasi rajat vapaale maahanmuutolle..


    • Filippiinikö

      Työvoimapulaa kohtaavien ammattien määrä on kaksinkertaistunut vuodentakaisesta.

    • Anonyymi

      TEM ennustaa, että työllisyysaste nousee tänä vuonna 71 prosenttiin ja 72,1 prosenttiin ensi vuonna... Nousu johtuu osin kasvavasta työvoiman kysynnästä ja osin työvoiman ikääntymisestä. Työttömyys painuu 7,7 prosenttiin tänä vuonna ja 7 prosenttiin ensi vuonna...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe